|
Ogólny
Mar 14, 2023 23:58:00 GMT 1
Post by Zagubiony on Mar 14, 2023 23:58:00 GMT 1
no antura już ego top wchodzi ^^ I teraz pytanie czy mafia, czy po prostu totalna megalomania. Jak to drugie, to w przyszłej edycji proponuję szybką akcję odAnturowiania miasta. No bo ten post: mafiacorner.boards.net/post/34276 to jest co najmniej manipulacja i zacietrzewienie, a w najgorszym jebie mafią. Pisze tam nasza kochana Anastazja, że proponowała bicie glonów od początku, podczas gdy to ja proponowałem bicie glonów, zaś ona niemal się zesrała jak proponowałem oszczędzanie inteligencji. Albo nie pamięta, bo mafia, albo nie pamięta, bo tak ego wyjebało w kosmos. Jedno i drugie jest szkodliwe.
|
|
|
Ogólny
Mar 14, 2023 23:58:55 GMT 1
Post by Zagubiony on Mar 14, 2023 23:58:55 GMT 1
Cześć. Dzięki za wspólną grę i Volvowi za mistrzowanie. Przeczytałem cmentarz. Fajnie widzieć takie osoby jak hello. Bardzo mi się nie podoba ta edycja (choć nie ze względu na setup, na który w pewnym miejscu narzekałem - to cofam), szczególnie w wykonaniu miasta, bo akurat mafia wydaje się grać dobrze. Moim zdaniem przegramy (najpewniej) nie dlatego, że mieliśmy pecha w kwestii rolnych, ani nie dlatego, że wielu miastowych odpadło za punkty, tylko dlatego, że po stronie miejskiej jak zwykle zbyt wiele rąk chce chwytać za kierownicę. Niestety dość dobrym podsumowaniem tej tendencji w naszej społeczności jest stwierdzenie, które i w tej edycji się sprawdza, że "cmentarz jak zwykle jest najmądrzejszy". Tu już jesteśmy martwi, ale zanim nas na ten cmentarz odprawią niestety wielokrotnie w rozgrywce też prezentujemy podobne podejście. Myślę, że to efekt kombinacji dwóch rzeczy: tego ile edycji większość z nas ma już za sobą, przez co czuje się "mocna" oraz tego, o czym napisał Sidor... że choć nie wiem jakich teorii byśmy nie dorabiali i ile czasu nad analizowaniem postów nie spędzili, w znacznej większości jest to dalej gra głównie intuicyjna. Biorąc pod uwagę % szans na zwycięstwo, który podał Volv obstawiam, że będzie jednak pewne zaskoczenie i coś czuję, że tym zaskoczeniem może być Karetka. Gdyby mafiozą z najsilniejszą pozycją w mieście na chwilę obecną był jeden z Janów to osobiście chyba jeszcze nie dawałbym im 80% szans na wygraną. Z kolei gdyby był to Faworek, byłoby to lekką ręką >90%. Bardzo podobała mi się gra Leosi, Łuczyka i egze oraz w sumie Gary'ego też - choć bardzo krótka. Z Faworkiem się jeszcze wstrzymuję, bo gry nie zakończył. Szukałem gdzieś Bo. Miałem w głowie Bitten, ale byłem bardziej skłonny stwierdzić, że Bo skrył się pod kreacją Shakeomat Biedronki. Dobra partia z Twojej strony, to raczej moja wina, że późno dostrzegłem Twoją niewinność. Moim zdaniem Shakeomat to będzie Szarlej.
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Ogólny
Mar 14, 2023 23:59:01 GMT 1
Post by parabole on Mar 14, 2023 23:59:01 GMT 1
nie no, jak mafia. bije autentyzmem na kilometr, widać, że wierzy w to co pisze, problem w tym, że przyjmując swoje założenie nie jest w stanie już w tym momencie zrozumieć faktu, że jest zdecydowanie za późno na ten pomysł
|
|
|
Ogólny
Mar 14, 2023 23:59:06 GMT 1
Post by Sam Losco on Mar 14, 2023 23:59:06 GMT 1
Bliżej Keynesa czy Hayka? Żadnego w sumie. Keynesa nie lubię, bo był naburmuszonym capem (hehe!) i karierowiczem, który nie dopuszczał do siebie myśli, że nasz Polak-rodak, Michał Kalecki, opracował teorię popytu globalnego szybciej niż on i wcale nie jest takim cudotwórcą. Hayek zaś wydaje mi się za bardzo polityczny, ja wolę teorię, dlatego go nie czytam. Dla mnie ekonomia w podejściu naukowym, to niestety w bardzo dużej mierze polityka. I uważam, że od tego uciec się nie da.
|
|
|
Ogólny
Mar 14, 2023 23:59:23 GMT 1
Post by Young Leosia on Mar 14, 2023 23:59:23 GMT 1
Grałem z Montim raz w mafii i był win, tak że nie widzę minusów ¯\_(ツ)_/¯
|
|
|
Ogólny
Mar 15, 2023 0:00:07 GMT 1
Post by Volverin on Mar 15, 2023 0:00:07 GMT 1
Nie przyjmuj tych uwag tak bardzo do siebie. Monti w mafii to megaloman (z greki przyp. red.), który ma tendencję do przypisywania sobie wszelakiej racji, a sam wali dużo nielogicznych byków (jak każdy). XD Moim zdaniem dałeś w chuj radę w roli snajpera. Nie zgadzam się, opisujesz Montiego sprzed dziesięciu lat. A jak pisałem - co do snajpera się zgadzam, good work, Oceniacz pytał o samą grę. I ja chciałbym, żeby ktoś w końcu ten brak w logice wskazał XD Ja bym bardziej wskazał łapanie się stu różnych rzeczy. Za dużo tak zwanej mikro-analizy -> a tu u kogoś jakiś jeden post dziwny, a tam ktoś wypowiedział jedno zdanie I GODZINĘ POTEM JE ZMIENIŁ! I w sumie to tak wiele rzeczy napisałeś, że ja nie pamiętam kogo podejrzewałeś, kogo miałeś za niewinnego o ile miałbym Cię pewnie za niewinnego grając, o tyle trudno byłoby mi zaufać Twoim osądom z racji tego skakania i over-analizy małych rzeczy. Ja tak to postrzegam.
|
|
|
Ogólny
Mar 15, 2023 0:00:17 GMT 1
Post by Squbaniec on Mar 15, 2023 0:00:17 GMT 1
Grałem z Montim raz w mafii i był win, tak że nie widzę minusów ¯\_(ツ)_/¯ Monti po latach wymazał tą legendę o pomyleniu forów dowożąc ze Sznudzianem zwycięstwo mafii ^^
|
|
|
Ogólny
Mar 15, 2023 0:00:32 GMT 1
Post by Young Leosia on Mar 15, 2023 0:00:32 GMT 1
no antura już ego top wchodzi ^^ I teraz pytanie czy mafia, czy po prostu totalna megalomania. Jak to drugie, to w przyszłej edycji proponuję szybką akcję odAnturowiania miasta. No bo ten post: mafiacorner.boards.net/post/34276 to jest co najmniej manipulacja i zacietrzewienie, a w najgorszym jebie mafią. Pisze tam nasza kochana Anastazja, że proponowała bicie glonów od początku, podczas gdy to ja proponowałem bicie glonów, zaś ona niemal się zesrała jak proponowałem oszczędzanie inteligencji. Albo nie pamięta, bo mafia, albo nie pamięta, bo tak ego wyjebało w kosmos. Jedno i drugie jest szkodliwe. No jak dla mnie to już teraz totalnie gra jak bajka te 3 edycje temu strasznie irytujące są do czytania te jego ranty
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Ogólny
Mar 15, 2023 0:00:40 GMT 1
Post by parabole on Mar 15, 2023 0:00:40 GMT 1
Żadnego w sumie. Keynesa nie lubię, bo był naburmuszonym capem (hehe!) i karierowiczem, który nie dopuszczał do siebie myśli, że nasz Polak-rodak, Michał Kalecki, opracował teorię popytu globalnego szybciej niż on i wcale nie jest takim cudotwórcą. Hayek zaś wydaje mi się za bardzo polityczny, ja wolę teorię, dlatego go nie czytam. Dla mnie ekonomia w podejściu naukowym, to niestety w bardzo dużej mierze polityka. I uważam, że od tego uciec się nie da. Co studiowałeś, Łuczyk?
|
|
|
Ogólny
Mar 15, 2023 0:02:02 GMT 1
Post by Young Leosia on Mar 15, 2023 0:02:02 GMT 1
Grałem z Montim raz w mafii i był win, tak że nie widzę minusów ¯\_(ツ)_/¯ Monti po latach wymazał tą legendę o pomyleniu forów dowożąc ze Sznudzianem zwycięstwo mafii ^^ Nie kojarzę chyba albo nie pamiętam
|
|
|
Ogólny
Mar 15, 2023 0:02:40 GMT 1
Post by Andrzej Stankiewicz on Mar 15, 2023 0:02:40 GMT 1
Jeśli pewność siebie nie idzie w parze z umiejętnościami to wychodzi takie combo jak u Antury. Koniec końców taki miastowy robi wiele dobrego dla mafiozów. A też powoduje irytację innych graczy.
|
|
|
Ogólny
Mar 15, 2023 0:03:20 GMT 1
Post by Squbaniec on Mar 15, 2023 0:03:20 GMT 1
Monti po latach wymazał tą legendę o pomyleniu forów dowożąc ze Sznudzianem zwycięstwo mafii ^^ Nie kojarzę chyba albo nie pamiętam Sam Monti by musiał ci opowiedzieć. Ja szperałem po cmentarzach starych edycji i ktoś na którymś pozdrowił Montiego jako jedynego który rzeczywiście pojebał fora.
|
|
|
Ogólny
Mar 15, 2023 0:03:57 GMT 1
Post by Sam Losco on Mar 15, 2023 0:03:57 GMT 1
Grałem z Montim raz w mafii i był win, tak że nie widzę minusów ¯\_(ツ)_/¯ To wychowanek Żurasa. Megalomanię ma we krwi. Oczywiście nie zamierzam deprecjonować umiejętności, ale czasami przez swoją ignorancję często brnie w błędne założenia. Ogólnie fajny chłopak, tylko ślunskiej baby do pokory mu trzeba. XD
|
|
|
Ogólny
Mar 15, 2023 0:04:30 GMT 1
Post by Andrzej Stankiewicz on Mar 15, 2023 0:04:30 GMT 1
Fora to kiedyś Adik na IFQ pojebał z tego co pamiętam, ale tak rzeczywiście, że nie dało się tego ukryć.
|
|
|
Ogólny
Mar 15, 2023 0:05:15 GMT 1
Post by Sam Losco on Mar 15, 2023 0:05:15 GMT 1
Dla mnie ekonomia w podejściu naukowym, to niestety w bardzo dużej mierze polityka. I uważam, że od tego uciec się nie da. Co studiowałeś, Łuczyk? Jakbyś zadał pytanie czego nie studiowałem, to byłoby mi łatwiej. XD A i tak skończyłem ze średnim.
|
|
|
Ogólny
Mar 15, 2023 0:06:08 GMT 1
Post by Sam Losco on Mar 15, 2023 0:06:08 GMT 1
Chociaż licencjat uznają już za wyższe. Ale to parodia systemu edukacji.
|
|
|
Ogólny
Mar 15, 2023 0:06:27 GMT 1
Post by Volverin on Mar 15, 2023 0:06:27 GMT 1
Im dalej w las, tym bardziej doceniam graczy, którzy nie tyle super typują, co:
1. budują w mieście jedność 2. wprowadzają spokój
|
|
|
Ogólny
Mar 15, 2023 0:07:08 GMT 1
Post by Andrzej Stankiewicz on Mar 15, 2023 0:07:08 GMT 1
Volv byłes zdziwiony, że tak na ostatnią chwilę zmieniałem testament? To dopiero były zmiany zdania xD
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Ogólny
Mar 15, 2023 0:08:01 GMT 1
Post by parabole on Mar 15, 2023 0:08:01 GMT 1
Nie kojarzę chyba albo nie pamiętam Sam Monti by musiał ci opowiedzieć. Ja szperałem po cmentarzach starych edycji i ktoś na którymś pozdrowił Montiego jako jedynego który rzeczywiście pojebał fora. Tam nie było dużej historii. To była w ogóle chyba pierwsza, albo druga łączona edycja z Wami post-samodzielne IFQ, więc dostałem OC jako jeden z najbardziej doświadczonych po paru dobrych IFQowych, ale jako że generalnie już i zajawka na IFQ mijała, i licealne życie wciągało, to mój pomysł na grę był raczej abuzywny patrząc z dzisiejszej perspektywy, bo był wjazd po linii najmniejszego oporu - z raz nie zagłosowałem, dostałem punkt karny, nie pisałem dużo, ale wszyscy żyli. No i jak miałem więcej czasu, i się postanowiłem zaktywizować, to pisałem jednocześnie dłuższy post na rozgrywce i na forum mafii, że będziemy blisko wygranej. Był dość jednoznaczny. Tylko ostatecznie pomyliłem zakładki i wysłałem - to było jakoś w nocy, nie było funkcji edit, nie było graczy, ale nie było też MG, nie było jak tego odkręcić.
|
|
|
Ogólny
Mar 15, 2023 0:09:48 GMT 1
Post by Sam Losco on Mar 15, 2023 0:09:48 GMT 1
Dla mnie ekonomia w podejściu naukowym, to niestety w bardzo dużej mierze polityka. I uważam, że od tego uciec się nie da. Co studiowałeś, Łuczyk? A tak już na serio to: - stosunki międzynarodowe - ekonomia - marketing - analityka gospodarcza - międzynarodowe stosunki gospodarcze
|
|