|
Ogólny
Mar 16, 2023 1:16:34 GMT 1
Post by Squbaniec on Mar 16, 2023 1:16:34 GMT 1
Miał okazję pokazać że może się oczyścić jako tako będąc tym zagubionym. Zjadła do presja roli pewnie nie chcąc wkopywać swoich nawet nie wiedząc kto z nim jest w mafii. Zmarnowany potencjał roli do grania mafiozy bez dostępu do mafijnego. Wystarczyło mu parę postów by móc go oskarżyć o mafię.
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 1:22:43 GMT 1
Post by Volverin on Mar 16, 2023 1:22:43 GMT 1
W ogóle z perspektywy czasu największym fenomenem tej edycji jest dla mnie Pijo, który zagrał typowo mafijnie będąc zagubionym. To jest wyższa sztuka jazdy. Tzn. dla mnie to był totalny przykład słabego mafiozy, który w oparciu o wiedzę z podforum buduje pewną narrację. Tyle, że on tej wiedzy mieć nie mógł. Przedziwne. Ano, jest to ciekawa sprawa. Przekombinował po prostu, mi napisał, że nie chciał trafiać w kolegów (mimo że nie wiedział którzy to jego koledzy xD). Tak więc no szkoda roli.
Ale na pewno ją jeszcze wprowadzę w przyszłości, bo dlaczego nie.
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 1:24:30 GMT 1
Post by Wiadomo, niewinny on Mar 16, 2023 1:24:30 GMT 1
Mnie to w sumie jakoś bardzo nie dziwi, póki zagubiony wie, że jest zagubionym, to zawsze będzie mieć to z tyłu głowy. Jeśli się jest dobrym mafiozo to pewnie, można wejść w temat z buta i grać niemal w pełni naturalnie, ale jeśli się człowiek odpowiednio do tego nie nastawi, jeśli się jest słabym mafiozo (albo po prostu ma się słabą edycję) to różnica niewielka.
Interesująca by była rola zagubionego, który o swojej mafijnej przynależności nie ma pojęcia - i dostęp do podforum dostaje np. po X dniach albo gdy zostanie tylko X mafiozów. Z jednej strony zagubiony gra teraz tak naturalnie, że bardziej się nie da, z drugiej musi bardzo uważać, żeby nie odmienić zbytnio swojego stylu gry czy typów po otrzymaniu dostępu do podforum
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 1:27:46 GMT 1
Post by Guimo on Mar 16, 2023 1:27:46 GMT 1
W ogóle z perspektywy czasu największym fenomenem tej edycji jest dla mnie Pijo, który zagrał typowo mafijnie będąc zagubionym. To jest wyższa sztuka jazdy. Tzn. dla mnie to był totalny przykład słabego mafiozy, który w oparciu o wiedzę z podforum buduje pewną narrację. Tyle, że on tej wiedzy mieć nie mógł. Przedziwne. +1, Pijo bardzo mafijny. Oczywiście musiałem siedzieć cicho z typami, ale to że okazał się zagubionym mocno zmyliło xD
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 1:28:50 GMT 1
Post by Squbaniec on Mar 16, 2023 1:28:50 GMT 1
Mnie to w sumie jakoś bardzo nie dziwi, póki zagubiony wie, że jest zagubionym, to zawsze będzie mieć to z tyłu głowy. Jeśli się jest dobrym mafiozo to pewnie, można wejść w temat z buta i grać niemal w pełni naturalnie, ale jeśli się człowiek odpowiednio do tego nie nastawi, jeśli się jest słabym mafiozo (albo po prostu ma się słabą edycję) to różnica niewielka. Interesująca by była rola zagubionego, który o swojej mafijnej przynależności nie ma pojęcia - i dostęp do podforum dostaje np. po X dniach albo gdy zostanie tylko X mafiozów. Z jednej strony zagubiony gra teraz tak naturalnie, że bardziej się nie da, z drugiej musi bardzo uważać, żeby nie odmienić zbytnio swojego stylu gry czy typów po otrzymaniu dostępu do podforum I tu kłania się punkt 4 mojego pierwszego wpisu na cmentarzu xD Miasto powinno być wyczulone wtedy na takie zmiany o 180 stopni.
Znaczy w tej edycji akurat ten punkt jest nieważny, ale przyda się na następne edycje z tą rolą. To że Pijo był bardzo mafijny to inna kwestia. Zestresowany mafiozo to był ^^
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 1:29:14 GMT 1
Post by Volverin on Mar 16, 2023 1:29:14 GMT 1
Mnie to w sumie jakoś bardzo nie dziwi, póki zagubiony wie, że jest zagubionym, to zawsze będzie mieć to z tyłu głowy. Jeśli się jest dobrym mafiozo to pewnie, można wejść w temat z buta i grać niemal w pełni naturalnie, ale jeśli się człowiek odpowiednio do tego nie nastawi, jeśli się jest słabym mafiozo (albo po prostu ma się słabą edycję) to różnica niewielka. Interesująca by była rola zagubionego, który o swojej mafijnej przynależności nie ma pojęcia - i dostęp do podforum dostaje np. po X dniach albo gdy zostanie tylko X mafiozów. Z jednej strony zagubiony gra teraz tak naturalnie, że bardziej się nie da, z drugiej musi bardzo uważać, żeby nie odmienić zbytnio swojego stylu gry czy typów po otrzymaniu dostępu do podforum
Wariantów Zagubionego jest sporo. Na przykład to co Ty mówisz, albo że on wie kto w jest w mafii, ale ona nie wie o nim. Są warianty, że jak mafia trafi go w mordzie, to Zagubiony zginie. To by w sumie mogło być ciekawe, Zagubiony gra naturalnie, ale przez to jest narażony na mord i dostanie gonga od kumpli. Jest też wariant gry w mafię, gdzie Mafioza A wie tylko o Mafiozie B, Mafioza B o Mafiozie C, C o D, a D o A xD I grają w jednej drużynie. O tym jakie są tego konsekwencje i jak wygląda balans w takim wypadku nie mam pojęcia. Generalnie możliwości i pomysłów jest mnóstwo.
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 1:36:10 GMT 1
Post by Squbaniec on Mar 16, 2023 1:36:10 GMT 1
W ogóle z perspektywy czasu największym fenomenem tej edycji jest dla mnie Pijo, który zagrał typowo mafijnie będąc zagubionym. To jest wyższa sztuka jazdy. Tzn. dla mnie to był totalny przykład słabego mafiozy, który w oparciu o wiedzę z podforum buduje pewną narrację. Tyle, że on tej wiedzy mieć nie mógł. Przedziwne. +1, Pijo bardzo mafijny. Oczywiście musiałem siedzieć cicho z typami, ale to że okazał się zagubionym mocno zmyliło xD A mnie ucieszyło że zagubiony padł Jeden duży problem mniej i ułatwiało to znacznie robotę. To że miasto tego faktu nie wykorzystało to już ich problem xD
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 1:36:40 GMT 1
Post by Guimo on Mar 16, 2023 1:36:40 GMT 1
Pytanie - czy karetka to Lipszyc? Ja obstawiałem, że Zmarzlik to mafijny Pshemo, bo nigdzie nie mogłem go znaleźć. A Pshemo musiał grać (i jest w mafii w takim układzie znowu), więc pasuje/pasował Zmarzlik.
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 1:38:32 GMT 1
Post by Squbaniec on Mar 16, 2023 1:38:32 GMT 1
Pytanie - czy karetka to Lipszyc? Ja obstawiałem, że Zmarzlik to mafijny Pshemo, bo nigdzie nie mogłem go znaleźć. A Pshemo musiał grać (i jest w mafii w takim układzie znowu), więc pasuje/pasował Zmarzlik. Karetka to może być Pshemo.
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 1:41:47 GMT 1
Post by Andrzej Stankiewicz on Mar 16, 2023 1:41:47 GMT 1
Karetka to jest Przemek. Widać to po tym jakie błędy czasem sadzi.
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 1:45:00 GMT 1
Post by Squbaniec on Mar 16, 2023 1:45:00 GMT 1
Karetka to jest Przemek. Widać to po tym jakie błędy czasem sadzi. Obstawiałeś mafię dwa Jany i glona czyli pewnie Capibarę.
Kogo byś widział w mafii jeszcze zamiast dwóch Janów?
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 1:49:08 GMT 1
Post by Andrzej Stankiewicz on Mar 16, 2023 1:49:08 GMT 1
Karetka to jest Przemek. Widać to po tym jakie błędy czasem sadzi. Obstawiałeś mafię dwa Jany i glona czyli pewnie Capibarę.
Kogo byś widział w mafii jeszcze zamiast dwóch Janów?
ja tę mafię z siedem razy zmieniałem. wykluczyłem na pewno mafię Jasiu+Szejkomat, jeśli któryś w mafii to tylko jeden wykluczyłem ostatniego dnia wiadomojakiego do końca wahałem się co do Jaworka, ale koniec końców uznałem, że jednak niewinny Ewangelistę podejrzewałem bo zaskakująco szybko godził się z tym co piszę Jasia podejrzewałem za to co Ewangelistę plus za niedopuszczanie uniewinnienia wiadomojakiego Anastazja to wiadomo, na końcu już się wybieliła więc zostaje Taco i Mucha, tyle, że mi się taka mafia wydawała abstrakcyjna. Jestem ostatnim, który by ganił mafię za sposób grania, no ale kurwa ;p
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 1:51:01 GMT 1
Post by Andrzej Stankiewicz on Mar 16, 2023 1:51:01 GMT 1
Koniec końców jeśli mafia będzie w składzie Ewangelista, Taco, Capibara to uznam, że im się należało zwycięstwo.
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 1:52:56 GMT 1
Post by Andrzej Stankiewicz on Mar 16, 2023 1:52:56 GMT 1
W ogóle jak mi dzisiaj ni z gruszki ni z pietruszki kolega w robocie zaczął opowiadać o kapibarach, to uznałem, że to jakiś znak xD
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 1:57:46 GMT 1
Post by Volverin on Mar 16, 2023 1:57:46 GMT 1
xD
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 2:02:18 GMT 1
Post by Andrzej Stankiewicz on Mar 16, 2023 2:02:18 GMT 1
Tylko nie wiem dlaczego kolega upierał się, że Kapibara to świnia, kiedy ja wyraźnie widziałem, że to co najwyżej świnka morska.
Chociaż w kontekście tej rozgrywki może miał rację.
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 2:06:40 GMT 1
Post by Guimo on Mar 16, 2023 2:06:40 GMT 1
Karetka to jest Przemek. Widać to po tym jakie błędy czasem sadzi. O kurde, to niedobrze że nikt w temacie tego nie zaznaczył. Zlokalizowałem wcześniej Pshemę jako Zmarzlika, który udawał nowicjusza. A Karetkę jako Lipszyca. To mocno zmienia postać rzeczy, trzeba by przemyśleć Karetkę pod kątem takiej zmiany, bo to jednak kompletnie inna postać rzeczy xD
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 2:12:31 GMT 1
via mobile
Post by Squbaniec on Mar 16, 2023 2:12:31 GMT 1
Koniec końców jeśli mafia będzie w składzie Ewangelista, Taco, Capibara to uznam, że im się należało zwycięstwo. Mnie już żaden wariant mafii nie zdziwi. Bardzo ciężko mi jest jednak wariant w którym nie ma Taco.
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 2:23:48 GMT 1
Post by Andrzej Stankiewicz on Mar 16, 2023 2:23:48 GMT 1
Karetka to jest Przemek. Widać to po tym jakie błędy czasem sadzi. O kurde, to niedobrze że nikt w temacie tego nie zaznaczył. Zlokalizowałem wcześniej Pshemę jako Zmarzlika, który udawał nowicjusza. A Karetkę jako Lipszyca. To mocno zmienia postać rzeczy, trzeba by przemyśleć Karetkę pod kątem takiej zmiany, bo to jednak kompletnie inna postać rzeczy xD ciekawe, że tego nie skumałeś, bo sam ten pomysł mafii bezplejsowej itp. mocno też przemawiał za kimś takim jak Pshemo. Moim zdaniem niewinny, ale nad "tę" i "tą" musi popracować. A Zmarzlik jak na Przemka zbyt często używał nawiasów w swoich wypocinach.
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 6:43:41 GMT 1
via mobile
Post by catherinazetajones on Mar 16, 2023 6:43:41 GMT 1
Piękne nocne analizy Anastazji, tak się gra Jaworek XD
|
|