|
Ogólny
Mar 16, 2023 8:31:51 GMT 1
Post by Guimo on Mar 16, 2023 8:31:51 GMT 1
O kurde, to niedobrze że nikt w temacie tego nie zaznaczył. Zlokalizowałem wcześniej Pshemę jako Zmarzlika, który udawał nowicjusza. A Karetkę jako Lipszyca. To mocno zmienia postać rzeczy, trzeba by przemyśleć Karetkę pod kątem takiej zmiany, bo to jednak kompletnie inna postać rzeczy xD ciekawe, że tego nie skumałeś, bo sam ten pomysł mafii bezplejsowej itp. mocno też przemawiał za kimś takim jak Pshemo. Moim zdaniem niewinny, ale nad "tę" i "tą" musi popracować. A Zmarzlik jak na Przemka zbyt często używał nawiasów w swoich wypocinach. No przemawiał, ale pasował też do tego Lipszyca, za którego się podał xD
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 9:25:53 GMT 1
via mobile
Post by Young Leosia on Mar 16, 2023 9:25:53 GMT 1
O, jak fajnie że Antura w końcu zaczął grać, zamiast się obrażać na wszystkich ^^
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 9:50:23 GMT 1
Post by Young Leosia on Mar 16, 2023 9:50:23 GMT 1
Szejkomat totalnie zignorował posty Antury na swój temat XD
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 9:51:44 GMT 1
via mobile
Post by Squbaniec on Mar 16, 2023 9:51:44 GMT 1
Po tym nocnym postingu wreszcie normalnym obstawiam skład w gronie Taco, Shakeomat, Capibara.
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 10:00:29 GMT 1
Post by Guimo on Mar 16, 2023 10:00:29 GMT 1
Ale jeśli Karetka niewinna to bez znaczenia błąd, natomiast całą edycję miałem przekonanie że Pshemo 100% mafia, bo w mieście by się krył tylko na początku, a nie do końca. Ale no miałem go zlokalizowanego jako Zmarzlika. Nieważne na razie xD Taco, Capibara, coś uniewinnia Muchę? Jeśli Taco mafia = Spóźnialski niewinny, ich interakcje we dwójkę plus ten wjazd MG i okołorozgrywkowe napięcie = za dużo, Jaś niewinny. Wtedy chyba ten Shakomat musi, ale no ja mam na nim cały czas miastowy wajb, źle mi z myślą że to mafia xD Może jednak Taco i 2 glony, ale to nie bo MG mówi że miasto nie ma easy wina tylko jakieś tam szanse, ale mogą przegrać xd
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 10:01:15 GMT 1
Post by Guimo on Mar 16, 2023 10:01:15 GMT 1
Dobra, nadrabiam cmentarz.
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 10:13:35 GMT 1
Post by Young Leosia on Mar 16, 2023 10:13:35 GMT 1
Dobra, nadrabiam cmentarz. Przygotuj się na wyzwiska w stronę parzystego snajpera xD
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 10:20:02 GMT 1
via mobile
Post by Squbaniec on Mar 16, 2023 10:20:02 GMT 1
Spokojnie kshaq już ostrzegłem Reda przed wyzwiskami w stronę jego gry jako snajpera ^^
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 10:21:45 GMT 1
via mobile
Post by Zagubiony on Mar 16, 2023 10:21:45 GMT 1
Ale jeśli Karetka niewinna to bez znaczenia błąd, natomiast całą edycję miałem przekonanie że Pshemo 100% mafia, bo w mieście by się krył tylko na początku, a nie do końca. Ale no miałem go zlokalizowanego jako Zmarzlika. Nieważne na razie xD Taco, Capibara, coś uniewinnia Muchę? Jeśli Taco mafia = Spóźnialski niewinny, ich interakcje we dwójkę plus ten wjazd MG i okołorozgrywkowe napięcie = za dużo, Jaś niewinny. Wtedy chyba ten Shakomat musi, ale no ja mam na nim cały czas miastowy wajb, źle mi z myślą że to mafia xD Może jednak Taco i 2 glony, ale to nie bo MG mówi że miasto nie ma easy wina tylko jakieś tam szanse, ale mogą przegrać xd Volv podał, że w mafii jest tylko 1 glon. Tak więc Taco, Szejkomat (teraz mega mafijne zachowanie, jest meczówka, a on pisze, że mu się nie chce czytać analizy na niego, gdzie nietrafność tej analizy może przegrać grę) i Mucha.
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 10:22:46 GMT 1
via mobile
Post by Zagubiony on Mar 16, 2023 10:22:46 GMT 1
Spokojnie kshaq już ostrzegłem Reda przed wyzwiskami w stronę jego gry jako snajpera ^^ A może Volv pisząc, że jeden glon w mafii miał na myśli Guimo o to, że jebał po niewinnych i grał dla mafii?🤣🤣🤣
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 10:40:19 GMT 1
Post by ye on Mar 16, 2023 10:40:19 GMT 1
dobra, po liście Szejkomatu daje ostatni strzał :
Taco Mucha Szejkomat
i w takim składzie Zmarzlik może dostać role
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 10:44:16 GMT 1
via mobile
Post by Squbaniec on Mar 16, 2023 10:44:16 GMT 1
Jeśli nie Capibara to mucha. Co do ról to bym dał szpiega Taco i snajpera dla muchy. Shakeomat zostaje jako zwykły mafiozów.
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 10:47:38 GMT 1
via mobile
Post by catherinazetajones on Mar 16, 2023 10:47:38 GMT 1
Mucha, Taco, Biedronka
Taco snajper, Biedronka szpieg
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 10:48:44 GMT 1
Post by Andrzej Stankiewicz on Mar 16, 2023 10:48:44 GMT 1
No szejkomat teraz za mocno kręci xD
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 11:03:35 GMT 1
Post by Squbaniec on Mar 16, 2023 11:03:35 GMT 1
A jeszcze jedno. Low dobrze wyłuszczył dlaczego w mordach i od snajpera mafijnego lecieli dani gracze.Praktycznie wszyscy jebali Taco, że trzeba w końcu go odjebać. Każdy kto chociaż trochę go podejrzewał zaraz ginął. Jakoś nie chce mi się wierzyć że to jest zbieg okoliczności. Analogicznie było w 24 edycji, gdzie większość osób co w mordzie padła wykluczając mnie czy Pikaczu to podejrzewała wtedy szostegobękarta. Nie wyobrażam sobie by w takim układzie Taco nie wziął jednej z ról. Moim zdaniem powinni walić w kolejności Taco ->Shakeomat -> Mucha. Duża szansa jest trafienie w rolnego. Jeśli Taco to snajper to bym ani trochę bym się nie zdziwił czemu celował w tych co chociaż trochę go podejrzewają.
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 11:23:47 GMT 1
Post by Young Leosia on Mar 16, 2023 11:23:47 GMT 1
Taco swoją wszechwiedzę traktuje chyba jako atut w meczówce
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 12:25:40 GMT 1
Post by Guimo on Mar 16, 2023 12:25:40 GMT 1
Skubaniec jestes ślepy widzę albo z policji xd ile razy muszę napisać Ja. Siedzę. W. Pracy. Pracuje. Zerkam ile mogę ale nie zawsze mogę. W mojej ocenie jak odpowiedziałem Parabolom na pytanie i wrzucił obrazek ze zmienił zdanie o ilestam stopni, uznałem ok to jestem sejf i pada Juan, zerknę za godzinke-dwie czy Juan był w mafii i czy nie zabiła mnie mafia i gramy dalej. A tu top kek taki. Nie patrzyłem co się dzieje bo do łba by mi nie przyszło ze się na mnie tak na serio rzuca, było dla mnie oczywiste ze ginie Juan, I jeszcze raz, P R A C A Wlasnie to jest problem ostatnich edycji (tych, co grałem), że od graczy wymaga się totalnego poświęcenia. Nie ma Cię? Glonujesz, przemykasz bokiem albo wyciszasz się w odpowiednim momencie i to zawsze swiadczy na Twoja niekorzyść Dlaczego na pewno trzeba przemyśleć zmiany pod kątem tego, jak widzimy dalej tryb rozgrywki - żeby był bardziej przyjazny dla graczy (obecne rozwiązanie przy takim zaangażowaniu daje problemy). Przemyślimy to
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 12:55:59 GMT 1
Post by Guimo on Mar 16, 2023 12:55:59 GMT 1
Przed edycją pisałem wielokrotnie, że TWORZYMY PRZYJAZNE ŚRODOWISKO GRY W regulaminie dodałem zapis: Wszystkie nakazy i zakazy sprowadzają się do tego, abyśmy grali z myślą o utrzymywaniu przyjaznego środowiska gry.A w trakcie edycji może czegoś nie zauważyłem, nie przeczytałem każdego posta. Często coś jest też w szarej strefie też i trudno powiedzieć jak zareagować. Nie mówię, że działam idealnie. Głównie chodzi o to, żeby gracze zrozumieli przekaz, żeby nie iść w tę stronę i zmieniać przyzwyczajenia. Ja nawet nie mówię, że jestem jakiś anty to słownictwo w próżni. W edycji 24, która odbyła się 3 lata temu, puszczałem taką grę. Jeśli chcemy dalej grać w swoim hermetycznym środowisku, spoko, niech sobie latają wyzwiska w temacie. Teraz jednak zmieniła się strategia i koncepcja - budujemy społeczność, chcemy zebrać nowych graczy. Idziemy w stronę, powtarzam PRZYJAZNEGO ŚRODOWISKA GRY. Możesz się z tym nie zgadzać i nie wiem, nie zapisywać się do edycji, bo nie będziesz mógł sobie kogoś obrażać, twoje prawo Grzesiu. Ale uważam, że tak trzeba. I nie zmienię zdania. Brawo. Amen. To się na pewno nie zmieni. Prowokacje - ok. Nawet ostre, atakowanie bez argumentów (chociaż ja obstaję przy zdaniu, że z takiej prowokacji w pewnym momencie (może i na samym końcu) trzeba wyjść i podać argumenty, inaczej to gimbogierka i granie na przeczucia, które nic nie daje), ale nie obrażanie. To nic nie wnosi, mafiozi mogą się dostosować, w sumie to środowisko im sprzyjające - dodaje presji na mieście, że grasz chujowo = zostanie zwyzywany. Wbrew pozorom w mafii masz bardziej na to wyjebane, bo nie pójdzie ci to każdy zapomni. A gry miastowe? Nie, bo masz szansę Na ZłOtą AmEbĘ. I presja się robi bardzo duża na zawodnikach Nie wyzywajmy się, bo druga kwestia - jednak odstrasza to ludzi, można podejść do tego bardziej twórczo. Presja - tak. Ale zdrowa.
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 12:56:26 GMT 1
via mobile
Post by Karlos Magnusen on Mar 16, 2023 12:56:26 GMT 1
Panie Redzie, miałem Pana za dobrego gracza przed tą edycją.
A po niej to... szkoda szczepić ryja
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 12:57:30 GMT 1
Post by Guimo on Mar 16, 2023 12:57:30 GMT 1
Przyjazne środowisko to na przykład licznik postów, start o zapowiadanej godzinie, JASNE ZASADY. No ale poczekaj aż siądę do kompa, najpierw podliczę Taco, myślę, że uzbiera mu się jeszcze parę karniaków. Będziesz konsekwentny? a Licznik postów zgadzam się - musi być. Bardzo głupie utrudnienie dla miasta. Na szczęście wierzę, że po raz ostatni
|
|