|
Ogólny
Mar 11, 2023 16:36:22 GMT 1
Post by Zagubiony on Mar 11, 2023 16:36:22 GMT 1
Teoria: w mafii jest jakiś glon bądź Anastazja/Taco. Uzasadnienie teorii: JRR był dobrym, choć może nie jakimś rewelacyjnym kandydatem na strzał snajpera, ale nie dostał "kamizelki", czyli dostał ją ktoś, kto był bardziej zagrożony strzałem, a mówiło się o Anastazji/Taco lub o glonach.
|
|
|
Ogólny
Mar 11, 2023 16:39:06 GMT 1
Post by Squbaniec on Mar 11, 2023 16:39:06 GMT 1
Może oszukiwać tym snajperem nieparzystym zwłaszcza że taki snajper jest po stronie miasta i po stronie mafii. Spodziewam się że ktoś jeszcze wyskoczy tym snajperem nieparzystym wtedy lepiej by było sprawdzić który z nich kłamie.
Odnosząc się do twojej teorii Gary to Anastazja jest dla mnie sporą niewiadomą i bym jej temat rozstrzygał od jutra. Taco wydaje mi się że może być w mafii ale nie musi. Dobry cel na potencjalny strzał snajpera w następnych dniach.
|
|
|
Ogólny
Mar 11, 2023 16:43:05 GMT 1
via mobile
Post by catherinazetajones on Mar 11, 2023 16:43:05 GMT 1
Dzięki Gary
|
|
|
Ogólny
Mar 11, 2023 16:46:33 GMT 1
via mobile
Post by catherinazetajones on Mar 11, 2023 16:46:33 GMT 1
Teoria: w mafii jest jakiś glon bądź Anastazja/Taco. Uzasadnienie teorii: JRR był dobrym, choć może nie jakimś rewelacyjnym kandydatem na strzał snajpera, ale nie dostał "kamizelki", czyli dostał ją ktoś, kto był bardziej zagrożony strzałem, a mówiło się o Anastazji/Taco lub o glonach. Dobra teoria, JRR był zagrożony linczem, wiec mafia mogła pomyśleć, że snajper go odpuści. Tym lepszy strzał snajpera, zwłaszcza że Tomus miał fragmenty lepszej gry i mógł jeszcze powalczyć.
|
|
|
Ogólny
Mar 11, 2023 17:04:09 GMT 1
Post by Squbaniec on Mar 11, 2023 17:04:09 GMT 1
Jak coś Sidor aka Jan Ewangelista ma rację z tym że da radę pisać z telefonu i nie wyświetla przy tym napis "via mobile". Na telefonie wtedy trzeba pisać z wersji komputerowej forum aby takie coś było.
|
|
|
Ogólny
Mar 11, 2023 17:25:55 GMT 1
Post by Zagubiony on Mar 11, 2023 17:25:55 GMT 1
Może oszukiwać tym snajperem nieparzystym zwłaszcza że taki snajper jest po stronie miasta i po stronie mafii. Spodziewam się że ktoś jeszcze wyskoczy tym snajperem nieparzystym wtedy lepiej by było sprawdzić który z nich kłamie. Odnosząc się do twojej teorii Gary to Anastazja jest dla mnie sporą niewiadomą i bym jej temat rozstrzygał od jutra. Taco wydaje mi się że może być w mafii ale nie musi. Dobry cel na potencjalny strzał snajpera w następnych dniach. Owszem, może, ale w takim układzie jutro go ten snajper odstrzeli, bo wie, że Pijo kłamie. Tak więc wiele mu to nie pomoże. W ogóle, zakładając, że Pijo nie kłamie, to widzę to tak, że dzisiaj ksiądz modli się za jakiegoś Jaworka, a olewa Pijo. Jutro z kolei modli się za Pijo, bo ten musi przeżyć jutrzejszy mord, żeby móc oddać strzał skoro kolejność to mord --> snajper miejski --> snajper mafijny. Tylko żeby to zadziałało, to ksiądz musi sam to wyczaić a w temacie nikt nie powinien tego napisać, bo mafia może zaryzykować.
|
|
|
Ogólny
Mar 11, 2023 18:40:57 GMT 1
Post by Squbaniec on Mar 11, 2023 18:40:57 GMT 1
Może oszukiwać tym snajperem nieparzystym zwłaszcza że taki snajper jest po stronie miasta i po stronie mafii. Spodziewam się że ktoś jeszcze wyskoczy tym snajperem nieparzystym wtedy lepiej by było sprawdzić który z nich kłamie. Odnosząc się do twojej teorii Gary to Anastazja jest dla mnie sporą niewiadomą i bym jej temat rozstrzygał od jutra. Taco wydaje mi się że może być w mafii ale nie musi. Dobry cel na potencjalny strzał snajpera w następnych dniach. Owszem, może, ale w takim układzie jutro go ten snajper odstrzeli, bo wie, że Pijo kłamie. Tak więc wiele mu to nie pomoże. W ogóle, zakładając, że Pijo nie kłamie, to widzę to tak, że dzisiaj ksiądz modli się za jakiegoś Jaworka, a olewa Pijo. Jutro z kolei modli się za Pijo, bo ten musi przeżyć jutrzejszy mord, żeby móc oddać strzał skoro kolejność to mord --> snajper miejski --> snajper mafijny. Tylko żeby to zadziałało, to ksiądz musi sam to wyczaić a w temacie nikt nie powinien tego napisać, bo mafia może zaryzykować. Podejrzani: -Ebenezer Rojt -Bartosz Zmarzlik -Taco Hemingway -Shakeomat Biedronki -Jill Bitten -Ojciec Pijo
Przyjmując nawet założenia że Pijo to snajper nieparzysty ze strony miasta i odrzucając na chwilę biedronkę. Do tego przyjmując założenie że winny Zmarzlik to niewinna Bitten. Cały czas w tym kręgu z moich podejrzanych zostaje 3 graczy czyli Rojt,Hemingway i Zmarzlik których należało by odjebać.
|
|
|
Ogólny
Mar 11, 2023 19:25:37 GMT 1
Post by Zagubiony on Mar 11, 2023 19:25:37 GMT 1
Oczywiście 2 glony już się pojawiły i przynajmniej dziś nie zdechną. Naprawdę dobrze, że są snajperzy, bo takie Cyklopy, Windmille, Guimo i ten drugi co dziś się pojawił, to są ewidentnie do eliminacji, a 4 lincze na nich przy 1.5 mordu dziennie ze strony mafii to by było za dużo.
|
|
|
Ogólny
Mar 11, 2023 19:27:37 GMT 1
Post by Zagubiony on Mar 11, 2023 19:27:37 GMT 1
Ten Taco to albo jakaś kreacja, albo zjeb (ciekawe czy dostanę punkt karny). Tak czy owak trzeba odjebać.
|
|
|
Ogólny
Mar 11, 2023 19:32:05 GMT 1
Post by Volverin on Mar 11, 2023 19:32:05 GMT 1
2,99 punkta karnego, jeszcze 0,01 i lecisz z cmentarza.
|
|
|
Ogólny
Mar 11, 2023 19:36:12 GMT 1
Post by Squbaniec on Mar 11, 2023 19:36:12 GMT 1
Ten Taco to albo jakaś kreacja, albo zjeb (ciekawe czy dostanę punkt karny). Tak czy owak trzeba odjebać. Taco już od wczoraj mi się nawinął że trzeba go odjebać po prostu i nie bawić w przetrzymywanie go. Niech w ogóle pierwszy rzuci kamieniem ten kto chociaż raz nie był w tej grze wyzywany ( tak skomentuję ostatnie posty Jasia vs Taco )
|
|
|
Ogólny
Mar 11, 2023 19:36:21 GMT 1
Post by Volverin on Mar 11, 2023 19:36:21 GMT 1
Według mnie bardzo słuszne punkty dla każdego kto dostał, nie będę tolerował wyzywania od zjebów, debili, downów. Jak mają ludzie przez to odpadać z rozgrywki, trudno, do skutku aż się nauczą. Jak bierzemy na poważnie budowanie społeczności i przyjaznego środowiska gry, to trzeba to zmienić. Prowokacje, agresywna gra okej, ale nie do tego stopnia, że obrażasz zawodników.
|
|
|
Ogólny
Mar 11, 2023 19:41:30 GMT 1
via mobile
Post by Zagubiony on Mar 11, 2023 19:41:30 GMT 1
Nie zgadzam się, jednak deprecjonowanie adwersarzy to jedna z mafijnych taktyk, jeden nazwie "debilem", inny "zawodnikiem o jednocyfrowym IQ", dla mnie oba powinny być legalne.
|
|
|
Ogólny
Mar 11, 2023 19:44:05 GMT 1
Post by Volverin on Mar 11, 2023 19:44:05 GMT 1
A dla mnie tworzą hermetyczne środowisko, z którego nigdy nie wyjdziemy i będzie zostawał u nas na dłużej jeden na dziesięciu nowicjuszy. To jest w ogóle niepotrzebne ani do łapania mafiozów, ani do bycia Mafiozą, niczego nie wnosi.
|
|
|
Ogólny
Mar 11, 2023 19:55:17 GMT 1
Post by Squbaniec on Mar 11, 2023 19:55:17 GMT 1
Jeśli chcą dzisiaj jebnąć w Rojta to niech się szybko decydują najlepiej aby ktoś inny nie był przegłosowany.
|
|
|
Ogólny
Mar 11, 2023 19:56:04 GMT 1
via mobile
Post by Zagubiony on Mar 11, 2023 19:56:04 GMT 1
Dalej się nie zgadzam, a już zwłaszcza na robienie tego bez uprzedniego napisania o tym przed edycją, skoro dotychczas takie coś było dozwolone.
No i robisz to niekonsekwentnie, ale to jak siądę do kompa to podliczę Ci, kto ile powinien mieć karniaków, pewnie ktoś wyleci, jeśli jednak będziesz konsekwentny.
|
|
|
Ogólny
Mar 11, 2023 20:04:01 GMT 1
Post by Volverin on Mar 11, 2023 20:04:01 GMT 1
Przed edycją pisałem wielokrotnie, że TWORZYMY PRZYJAZNE ŚRODOWISKO GRY
W regulaminie dodałem zapis: Wszystkie nakazy i zakazy sprowadzają się do tego, abyśmy grali z myślą o utrzymywaniu przyjaznego środowiska gry.
A w trakcie edycji może czegoś nie zauważyłem, nie przeczytałem każdego posta. Często coś jest też w szarej strefie też i trudno powiedzieć jak zareagować. Nie mówię, że działam idealnie. Głównie chodzi o to, żeby gracze zrozumieli przekaz, żeby nie iść w tę stronę i zmieniać przyzwyczajenia.
Ja nawet nie mówię, że jestem jakiś anty to słownictwo w próżni. W edycji 24, która odbyła się 3 lata temu, puszczałem taką grę. Jeśli chcemy dalej grać w swoim hermetycznym środowisku, spoko, niech sobie latają wyzwiska w temacie. Teraz jednak zmieniła się strategia i koncepcja - budujemy społeczność, chcemy zebrać nowych graczy. Idziemy w stronę, powtarzam PRZYJAZNEGO ŚRODOWISKA GRY. Możesz się z tym nie zgadzać i nie wiem, nie zapisywać się do edycji, bo nie będziesz mógł sobie kogoś obrażać, twoje prawo Grzesiu. Ale uważam, że tak trzeba. I nie zmienię zdania.
|
|
|
Ogólny
Mar 11, 2023 20:07:16 GMT 1
via mobile
Post by Zagubiony on Mar 11, 2023 20:07:16 GMT 1
Przyjazne środowisko to na przykład licznik postów, start o zapowiadanej godzinie, JASNE ZASADY.
No ale poczekaj aż siądę do kompa, najpierw podliczę Taco, myślę, że uzbiera mu się jeszcze parę karniaków. Będziesz konsekwentny?
|
|
|
Ogólny
Mar 11, 2023 20:10:48 GMT 1
via mobile
Post by romangmerke on Mar 11, 2023 20:10:48 GMT 1
Gary zza grobu wyeliminuje mafiosę, tak się pracuje na mvp
|
|
|
Ogólny
Mar 11, 2023 20:12:29 GMT 1
Post by Volverin on Mar 11, 2023 20:12:29 GMT 1
Nie będę wlepiał karniaków za każde osobne wyzwisko. Taco dostał, Jasiu dostał, parabole i wystarczy. Nie chcę wyrzucać graczy z gry, bo nie o to ostatecznie chodzi. Regulamin nie opisuje jaka kara należy się za wyzwiska właśnie po to żeby wykazać wobec graczy trochę dobrej woli. Używam ich jako ostrzeżenie, jak ktoś po karniaku będzie dalej to robił, dostanie kolejny. A potem zostanie wyrzucony.
Jeśli to się nie będzie sprawdzało, może wleci regulamin dosłownie -> jedno wyzwisko, jeden punkt karny. Mam nadzieję, że gramy jednak wśród dorosłych i do tego nie dojdzie. Przykro mi, że kompletnie nie rozumiesz/nie potrafisz docenić celu moich działań.
|
|