parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Post by parabole on Mar 13, 2023 1:28:31 GMT 1
Spontaniczna masówka na ye? Na Ye nie, to akurat jest bardzo zły pomysł
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Post by parabole on Mar 13, 2023 1:30:39 GMT 1
Co jest bardziej prawdopodobne: Mafia daje kamizelkę niewinnemu Zmarzlikowi czy to, że snajper nie oddaje strzału ? dzisiaj powiem bramka numer 2 ale nie musimy się tym przejmować jeśli zmarz miał kamizelkę to i tak będzie klepał gruz jeśli kamizelki nie miał, to znaczy że snajper nie strzelał - w takim razie ma tendencję żeby nie walić na oślep zgodnie z oczekiwaniami miasta
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 13, 2023 1:32:27 GMT 1
Moim zdaniem, brak strzału bardziej prawdopodobny.
|
|
|
Post by Jacek Jaworek on Mar 13, 2023 1:38:20 GMT 1
Ej ale w kontekście modlitwy za losco d2 i mordu na nim d3 wersja ze snajperem walącym w drugiego przestaje być sci fi. A wtedy nagle okazuje się, ze mafia nie miała sprawdzonego akrobaty i 3/4 rozkmin kto jak i dlaczego się zachował z pijo jest do wyjebania.
Idę spać.
|
|
|
Post by Jill Bitten on Mar 13, 2023 6:20:32 GMT 1
Na jakiej podstawie przez niektórych uniewinniany jest Jan Ewangelista? Bo moim zdaniem wiele rzeczy robi identycznie jak Juliusz Słowacki. A już fakt, że na 30 minut przed linczem na pytanie, które zresztą sam postawił, o trójkę graczy, którym najmniej ufamy odpowiada trójką zawierającą Ojca Pijo, który na 99% jest winny i za 30 minut ma lecieć, to zupełne kuriozum. Kto mający normalne, szczere intencje szukania mafii by to zrobił? Przecież to jest szczyt gry na alibi i niechęci do wzięcia odpowiedzialności za wskazanie własnych podejrzanych, dodatkowo źle maskowany. Na dodatek minął lincz, nagle ni z gruchy, ni z pietruchy do tej jego trójki podejrzanych wskoczyłem ja, mimo że wcześniej w zasadzie całą grę mnie totalnie ignorował, nie pamiętam, żeby choć słowo o mnie napisał, nie pamiętam, żebyśmy weszli ze sobą w choć jedną interakcję. Zero słynnej "progresji" w myśleniu, tylko takie skoki zgodne z potrzebą chwili. Jill Bitten w mafii. Mogłeś się choć trochę przyłożyć, naprawdę. Taco, Anastazja i Jill. Wybierzmy z tej trójki. Czy to dobry pomysł? Ja bym wybierał chyba między Taco, Jillem i Anastazją. Niech będzie dyskusja, niech coś się dzieje, niech Hemingway nie czuje się pokrzywdzony, że tylko jemu bije dzwon. Ale już niedługo później... Taco, Anastazja i Wiadomy. To jest trójka na jutro. I niech się dzieje. Kolejny przykład, Stankiewicz: A Stankiewicz czym się uniewinnił? Bucowatość jest teraz oznaką miastowości? Pytam serio, bo ja jego posty podświadomie omijam. Potem jest dość sporo interakcji ze Stankiewiczem, ale głównie niewiele znaczących, np. że muchy bywają zabawniejsze, że zostawiłby go do meczówki, bo łatwo na niego nagonić (z punktu widzenia mafii), etc. Po czym nagle, kolejny zdumiewający przeskok: Największe zaufanie:- Jacek Faworek - Młoda Leosia - buc Andrzej Stankiewicz- Szejk - Ewangelista Jan - Karetka Wojskowa (momentami mnie irytuje, ale niech będzie) Czyli o 19 nie wiedziałeś, czym się uniewinnił, a o 23 już był wśród 1/3 budzących u Ciebie największe zaufanie graczy? Kolejna zastanawiająca "progresja". Plus takie ciekawostki, jak tłumaczenie motywów mordów mafii. Nowe wśrod mafiozów, nie znałem. Gmerke gmerał (hehe) przy Ye od początku i poleciał w d1. Może właśnie za to? Poleciał za styl gry, ogarnięcie i podejrzenia mafii odnośnie jego tożsamości. Głosował notabene na Taco. Na razie przeczytałem tylko 4, 5 stron wstecz postów Ewangelisty, ale przypuszczam, że jest tego więcej. Generalnie Jan Ewangelista chodzi i zadaje pytania, a udziela niewielu odpowiedzi - chyba że dotyczy to tłumaczenia działań mafii. A może właśnie wiązano z nim nadzieje, Jacku Jaworku? Obecność na podforum to broń obosieczna - i pomaga, i przeszkadza. Ja jako Słowacki dopiero po jednym dniu gry zajrzałem na podforum, a wszystkie początkowe interakcje potworzylem, nie wiedząc, kto jest w mafii, a kto nie. ----- Ja nie wierzę w wybronienie mordu przez księdza, wczoraj ewidentnym celem do modlitwy był Losco. Czyli żeby doszło do skutecznej obrony musiałyby zostać spełnione warunki: ksiądz z dużymi jajami i sporą dozą pewności siebie, który postanowił przechytrzyć mafię i posłać modlitwę gdzie indziej + mafia, która akurat tam posłała mord + jeszcze musiałby zostać spełniony warunek, że drugi snajper strzelił w oceniacza akrobacji, tego bym nie wykluczał przed linczem, ale już po linczu, znając kolor windmilla? Wątpię. Jakby z podforum przeczytane Tzn.? A jakbyś miał powiedzieć, co ci się w Szejkomacie nie podoba, że tak nisko? To, że niewiele jestem w staniem o nim powiedzieć. Tak trochę przemyka bokiem, a jednocześnie odnoszę wrażenie, że to dobry zawodnik. Czyli w pewnym sensie znowu metoda eliminacji (ale o tym jeszcze poniżej). Dlaczego Taco i co się zmieniło w Twoim postrzeganiu ye? Wracając jeszcze do tego pytania, drobne uzupełnienie. Jeżeli chodzi o Taco, to ja nie mogę się oprzeć wrażeniu, że pod tą kreacją próbuje się skryć jakiś dobry gracz. Czy ktoś też odniósł podobne? No i czy nie jest tak, że to mafiozi często tak długo ciągną kreacje? Co do ye, przede wszystkim zastanawiająca jest pewność siebie z jaką wygłasza niektóre opinie. A szczególnie zastanawia mnie, że akurat mnie dziwnie lekką ręką uniewinnia, mimo że wielu graczy, którzy normalnie by tę moją niewinność raczej widzieli, ma co do niej wątpliwości (łącznie z martwym Zagubionym, choć on długo nie pożył), więc być może rzeczywiście są one w jakiś sposób uzasadnione. Zasadniczo doszedłem do etapu, w którym metoda eliminacji chyba przestaje być choć trochę skuteczna, bo zrobiło się "za ciasno". Najbardziej nadpsute gałęzie już poodcinaliśmy, z kolei te najbujniej kwitnące urżnęła mafia. Zostaje zredukowane grono graczy na dość wysokim poziomie ogólnych umiejętności (co też ma znaczenie), jak będących na coraz bardziej zbliżonym poziomie w tej edycji (w sensie dawania oznak niewinności np.). To jak wczoraj Was uszeregowałem oddaje głównie moje ogólne odczucia z dotychczasowej gry, ale różnice pomiędzy poszczególnymi grupkami są naprawdę bardzo niewielkie. Gdyby się okazało, że w mafii jesteś jednak Ty z Faworkiem to też nie będę w jakimś wielkim szoku. Np. metodą eliminacji doszedłem do tego, że chyba pora na rozważenie zlinczowania ye, ale po chwili gdy sobie wyobraziłem, że dziś na niego wysyłam głos - nabrałem wątpliwości. To jest ten etap, w którym zamierzam dokładniej poczytać poszczególnych graczy z pozostałych przy życiu i wyrobić sobie mocniejsze opinie, względnie je zrewidować. Swoją drogą, przemyślałem też temat Anastazji i wydaje mi się, że coś za dużo tych plejsów było, żeby była w mafii. A ostatecznym plejsem podanie 6 mafijnej bez uwzględnienia JRR. Ale ją też chcę przeczytać dokładniej (bo do tej pory jej posty raczej omijałem), choć może to być droga przez mękę.
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 13, 2023 7:43:19 GMT 1
Naprawde nie wiesz kim jest Taco? Pomóc Ci czy lecisz sobie w przysłowiowego chuja? On w ogóle nie gra na kreacji, ewentualnie stosuje tak zwany dumbing-down swojej persony, czyli udaje polaczkowy styl grania.
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 13, 2023 7:47:03 GMT 1
I dziękuje za wzięcie na tapet Jana. Wspaniały to był post, będę go cytował dalej. A to nawet nie dotyka 5% gry Jana, tylko tam raptem 1 kwestii 1 wieczora. Na jego korzyśc przemawia to że to chory pojeb na emeryturze. Imho takie osoby są do sprawdzenia przed meczówką (pewnie połowa miasta to samo myśli o mnie) - by nie było, że zostaliście tzw. "outplayed" przez takich dzikusów. Chociaż to nadal po glonach - więc nie wiem czy się w ogóle mieścimy (duzo zalezy od snajpera). Aczkolwiek jeżeli Jan nie jest w mafii, to mafia będzie go zostawiała na tych samych warunkach w mieście co mnie - auć for town
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 13, 2023 8:12:47 GMT 1
Dobra, niech któryś z Radnych powie mi kogo mam przeczytać, chyba że nawet nie chcecie mojej opinii at this point
|
|
|
Rozgrywka
Mar 13, 2023 8:31:46 GMT 1
via mobile
Post by Shakeomat Biedronki on Mar 13, 2023 8:31:46 GMT 1
nom, też do tego piłem Karetkarz ja bym szukał w trójce: Anastazja, ye, Wiadomo jaki Ja bym Anastazję z tej trójki wyrzucił, pewnie niedokładnie to opiszę z telefonu ale chuj. Jeśli jest w mafii to raczej nie z ye i Wiadomo. W takiej trójce powinniśmy umieścić podejrzanych, których obecność w mafii jest jak najbardziej prawdopodobna żeby zmusić mafię do głosowania między swoimi.
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 13, 2023 8:39:11 GMT 1
Dobra, niech któryś z Radnych powie mi kogo mam przeczytać, chyba że nawet nie chcecie mojej opinii at this point Nie no, luz. Przeczytaj Jilla Bittena.
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 13, 2023 8:44:42 GMT 1
Wiele w tej grze widziałem, ale zarzutu, że ktoś umieścił kłamcę rolnego i "99-procentowego mafiozę" jako numer 1 na liście graczy najmniej godnych zaufania, jeszcze nie.
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 13, 2023 8:50:23 GMT 1
Kolejny absurdalny zarzut Jilla pod moim adresem jest taki, że o 19, nie czytając uprzednio postów Andrzeja Stankiewicza, nie wiedziałem, że jest niewinny, a o 20 nabrałem już do niego zaufania. No dokładnie tak było. Popytałem na mieście, przyłożyłem ucho gdzie trzeba. O czym to ma świadczyć? Dlaczego niby o winie, a nie o niewinności?
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 13, 2023 8:53:48 GMT 1
To wszystko potwierdza w ogóle moją tezę, że to jest gra intuicyjna, a cała reszta to dorabianie ideologii. W tej edycji zarzucano mi zarówno, że muszę być w mafii, bo gram bardzo podobnie do Słowackiego, jak i, że muszę być w mafii, bo tym razem gram inaczej niż Słowacki. Trochę to bez sensu.
|
|
|
Rozgrywka
Mar 13, 2023 9:14:40 GMT 1
via mobile
Post by ye on Mar 13, 2023 9:14:40 GMT 1
Naprawde nie wiesz kim jest Taco? Pomóc Ci czy lecisz sobie w przysłowiowego chuja? On w ogóle nie gra na kreacji, ewentualnie stosuje tak zwany dumbing-down swojej persony, czyli udaje polaczkowy styl grania. Ja nie wiem kim jest i kupuje wersje z kimś nowym wiec możesz mnie wyprowadzić z błędu niekoniecznie pisząc właściwa tożsamość, ale to akurat ważne w kontekście jego osoby
|
|
|
Rozgrywka
Mar 13, 2023 9:21:07 GMT 1
via mobile
Post by Guimo on Mar 13, 2023 9:21:07 GMT 1
Podoba mi się to co napisał Bitten o Ewangeliście. Aktualizacja mojej listy podejrzanych: Zmarzlik, Anastazja, Mucha, Jasiu, Ewangelista Jeśli dobrze rozumiem, to Zmarzlik już nie jest pewniakiem?
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 13, 2023 9:23:01 GMT 1
Taco to nasz Amerykanin polskiego pochodzenia. Grający na zagranicznych forach. Dlatego pisze tak jak pisze. Ten co jest Giga-Chadeuszem outside game. To jego pierwsza edycja u nas.
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 13, 2023 9:48:24 GMT 1
O, Anastazja wreszcie się na coś przydała. Wstrzymajmy na razie lincz na Taco i rozważmy jego grę raz jeszcze z uwzględnieniem informacji podanych przez Anastazję.
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 13, 2023 9:52:29 GMT 1
Ja zmieniłem na razie - technicznie - na Jilla Bittena, mogę zagłosować też na Wiadomego. Czekam aż ktoś rozgarnięty wypowie się na temat Taco z uwzględnieniem informacji podanych przez Anastazję. Może to nie jemu jednak bije ten dzwon?
|
|
|
Rozgrywka
Mar 13, 2023 9:55:17 GMT 1
via mobile
Post by ye on Mar 13, 2023 9:55:17 GMT 1
Taco to nasz Amerykanin polskiego pochodzenia. Grający na zagranicznych forach. Dlatego pisze tak jak pisze. Ten co jest Giga-Chadeuszem outside game. To jego pierwsza edycja u nas. No i pasuje Piękne umysły myślą podobnie Taco podtrzymuje ofertę koalicji rozkład jazdy jest znany
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 13, 2023 9:57:11 GMT 1
Podoba mi się to co napisał Bitten o Ewangeliście. Aktualizacja mojej listy podejrzanych: Zmarzlik, Anastazja, Mucha, Jasiu, Ewangelista Jeśli dobrze rozumiem, to Zmarzlik już nie jest pewniakiem? I tak, i nie. Gość był pewniakiem, ale się obraził i przestał grać, w związku z tym nie ma sensu go teraz sprawdzać linczem.
|
|