|
Post by Jill Bitten on Mar 14, 2023 20:08:19 GMT 1
JRR, Pijo, Zmarzlik + 3. Coś źle policzyłem?
|
|
|
Post by Shakeomat Biedronki on Mar 14, 2023 20:09:00 GMT 1
Karetka całą grę prowadzi moim zdaniem bardzo miastowo...więc czy pozostałe klocki są tak proste? Mafii nie ma w glonach tak jak to sugeruje Anastazja, ponieważ jest w niej ona wraz z Wiadomojakim i Shakomatem Shakomat dzisiaj broni Wiadomojaki za niby to miastowe zachowanie, gdzie wiadomojaki całą grę nic nie zrobił, aby za takiego uważać. Oprócz tego Shakomat bronił też jak wspomniałeś wyżej Zmarzlika taka moja uwaga do shakomatu, do oceny gracza trzeba podejść holistycznie a nie wybierać sobie wybiórczo jedno działanie i na tej podstawie go atakować/uniewinniać. Sprawdziłem też początek akcji Zmarzlika i on od dnia pierwszego nisko był ceniony, nawet sam Riquelme nazwał go winnym, ale przeszło to bez większego echa. Wspominam o tym, aby nie robić sztucznych teorii przeciwko sobie i z tego powodu np oczyścić Jaworka, który ładnie go wyłapał Jak dla mnie jutro możemy lecieć Anastazja/Shakeomat/Wiadomo,niewinny Kolejność do ustalenia To ktoś za ciebie napisał?
|
|
|
Post by Spóżnialski Jasiu on Mar 14, 2023 20:10:42 GMT 1
Karetka całą grę prowadzi moim zdaniem bardzo miastowo...więc czy pozostałe klocki są tak proste? Mafii nie ma w glonach tak jak to sugeruje Anastazja, ponieważ jest w niej ona wraz z Wiadomojakim i Shakomatem Shakomat dzisiaj broni Wiadomojaki za niby to miastowe zachowanie, gdzie wiadomojaki całą grę nic nie zrobił, aby za takiego uważać. Oprócz tego Shakomat bronił też jak wspomniałeś wyżej Zmarzlika taka moja uwaga do shakomatu, do oceny gracza trzeba podejść holistycznie a nie wybierać sobie wybiórczo jedno działanie i na tej podstawie go atakować/uniewinniać. Sprawdziłem też początek akcji Zmarzlika i on od dnia pierwszego nisko był ceniony, nawet sam Riquelme nazwał go winnym, ale przeszło to bez większego echa. Wspominam o tym, aby nie robić sztucznych teorii przeciwko sobie i z tego powodu np oczyścić Jaworka, który ładnie go wyłapał Jak dla mnie jutro możemy lecieć Anastazja/Shakeomat/Wiadomo,niewinny Kolejność do ustalenia To ktoś za ciebie napisał? Widzisz, bo sam się pchasz, aby do takiej mafii należeć. Jest to jedna z teorii, która może być słuszna
|
|
|
Post by Shakeomat Biedronki on Mar 14, 2023 20:11:35 GMT 1
xD
|
|
|
Post by Shakeomat Biedronki on Mar 14, 2023 20:13:58 GMT 1
Zanim kogut zapieje trzy razy będziesz mnie chciał jutro zlinczować ale teraz to oczywiście nie nie nie jestem wcale taki w mafii.
|
|
|
Post by Spóżnialski Jasiu on Mar 14, 2023 20:17:01 GMT 1
Może masz rację, może będę chciał Cię linczować, nie rozumiem dlaczego miałbym takiej opcji nie rozważać
|
|
|
Rozgrywka
Mar 14, 2023 20:18:35 GMT 1
via mobile
Post by Bartek Zmarzlik on Mar 14, 2023 20:18:35 GMT 1
Uwaga, właśnie piszę analizę. Myślę, że złapiemy dzięki niej tych mafijnych huncwotów. Wrzucę po linczu, żeby nie robić zamieszania w mieście.
|
|
|
Post by Spóżnialski Jasiu on Mar 14, 2023 20:18:41 GMT 1
Ale nie interesuje mnie to teraz, ani w kolejnym dniu, ani nie wiem czy w kolejnym też... bardziej wolałbym skupić się na Anastazji i wiadomo niewinny
|
|
|
Post by Spóżnialski Jasiu on Mar 14, 2023 20:23:31 GMT 1
Po prostu nie rozumiem jednego z twojej strony, dlaczego uniewinniasz Niewinnego na podstawie ostatniego linczu, gdzie cała jego gra ani go nie oczyszcza, ani go też super nie wkopuje, a oprócz linczu g4, mamy lincz g2. Z gościa, z którym nie wiadomo co zrobić, sugerujesz zrobienie miastowego
|
|
|
Rozgrywka
Mar 14, 2023 20:31:37 GMT 1
via mobile
Post by Andrzej Stankiewicz on Mar 14, 2023 20:31:37 GMT 1
Po prostu nie rozumiem jednego z twojej strony, dlaczego uniewinniasz Niewinnego na podstawie ostatniego linczu, gdzie cała jego gra ani go nie oczyszcza, ani go też super nie wkopuje, a oprócz linczu g4, mamy lincz g2. Z gościa, z którym nie wiadomo co zrobić, sugerujesz zrobienie miastowego A co Ci tak przeszkadza uzielenianie?
|
|
|
Post by Jill Bitten on Mar 14, 2023 20:32:47 GMT 1
Robię sobie tabelkę z rozpisaniem jak głosowała najbardziej według mnie podejrzana 6 każdego z dni, żeby to przeanalizować i ciekawa jest sekwencja zdarzeń z d2 w kontekście ewentualnej winy Jasia:
20:58, wynik 7:5 dla Zmarzlika
20:58, Zmarzlik głosuje na windmilla i Losco zmienia ze Zmarzlika na windmilla, wynik 7:6 dla windmilla
20:59, Jasiu oddaje głos na Zmarzlika, wynik 7:7 REMIS
20:59 (po Jasiu), Karetka zmienia ze Zmarzlika na windmilla, wynik 8:6 dla windmilla
Ktoś może powiedzieć: aa, remis, remis, a przy remisie mafia decyduje, więc to o niczym nie świadczy. Według mnie świadczy, bo jednak przeżycie linczu remisowego, w którym jako Twój kontrkandydat zginął niewinny to w większości przypadków jak przyklepanie wyroku śmierci. Wydaje mi się, że rzadko kiedy miasto pozwala sobie na niezlinczowanie takiego gracza.
Zresztą po co miałby oddać ten głos na Zmarzlika? Czemu nie walnąć po prostu w windmilla, przyklepując sprawę? Albo spóźnić się o 30 sekund z głosem tak, żeby MG nie policzył? Albo w ogóle nie zagłosować i udawać, że się zapomniała... tyle opcji i Jasiu miałby jako mafiozo wybrać akurat tę najmniej prawdopodobną?
Dodatkowo, jak wiemy i tak remisu nie było, bo jeszcze głos zdążył zmienić Karetka, co potencjalnie mogłoby być kolejnym ziarenkiem piasku w trybikach chytrego mafijnego planu Jasia, gdyby to rzeczywiście był chytry mafijny plan.
|
|
|
Post by Spóżnialski Jasiu on Mar 14, 2023 20:34:37 GMT 1
Po prostu nie rozumiem jednego z twojej strony, dlaczego uniewinniasz Niewinnego na podstawie ostatniego linczu, gdzie cała jego gra ani go nie oczyszcza, ani go też super nie wkopuje, a oprócz linczu g4, mamy lincz g2. Z gościa, z którym nie wiadomo co zrobić, sugerujesz zrobienie miastowego A co Ci tak przeszkadza uzielenianie? Głosowanie g2, testament Losco i styl gry niewiadomego
|
|
|
Rozgrywka
Mar 14, 2023 20:37:30 GMT 1
via mobile
Post by Andrzej Stankiewicz on Mar 14, 2023 20:37:30 GMT 1
A co Ci tak przeszkadza uzielenianie? Głosowanie g2, testament Losco i styl gry niewiadomego Nie o to pytam. Pytam dlaczego wskazywanie przesłanek za niewinnością innego gracza tak Ci przeszkadza?
|
|
|
Post by Spóżnialski Jasiu on Mar 14, 2023 20:38:11 GMT 1
Głosowanie g2, testament Losco i styl gry niewiadomego Nie o to pytam. Pytam dlaczego wskazywanie przesłanek za niewinnością innego gracza tak Ci przeszkadza? Bo jest moim zdaniem robione wybiórczo
|
|
|
Post by Wiadomo, niewinny on Mar 14, 2023 20:52:09 GMT 1
Będę powtarzał jak mantrę, że dla mnie Anastazja jest niewinna i w związku z tym, ja na nią głosować nie będę i jeśli chcecie wybierać między mną a nią (bazując głównie, jak rozumiem, na g2), to ja powinienem paść pierwszy. Jeśli się nie mylę, po linczu na mnie/jej będziemy już z ręką w nocniku (zakłądając niewinność naszej dwójki). Ja się wtedy nie wybronię, nie ma opcji (aczkolwiek wciąż będę się starał), ona by to mogła zrobić;` dla mnie jej ranty, jakkolwiek irytujące, są bardzo przekonujące. W ogóle wyobraziłem sobie sytuację, w której to Red podszywa się pod gracza, który niby gra Anastazją, to chyba jedyna opcja, w której rozważam jej winę
|
|
|
Post by Volverin on Mar 14, 2023 21:00:15 GMT 1
LINCZ PIĄTY
Bartek Zmarzlik – Mafia, szeregowy
Bartek Zmarzlik [12] – Spóźnialski Jasiu, Jacek Jaworek, Anastazja, Shakeomat Biedronki, Taco Hemingway, Wojskowa Karetka, Wiadomo niewinny, Andrzej Stankiewicz, Jan Ewangelista, capibara, Guimo, Jill Bitten Anastazja [1] – Mucha Bez Ucha Guimo [1] – Bartek Zmarzlik
|
|
|
Post by Jacek Jaworek on Mar 14, 2023 21:01:30 GMT 1
|
|
|
Post by capibara on Mar 14, 2023 21:02:13 GMT 1
szok
|
|
|
Post by capibara on Mar 14, 2023 21:04:24 GMT 1
Uwaga, właśnie piszę analizę. Myślę, że złapiemy dzięki niej tych mafijnych huncwotów. Wrzucę po linczu, żeby nie robić zamieszania w mieście. A liczyłem na tę analizę
|
|
|
Post by Wiadomo, niewinny on Mar 14, 2023 21:04:42 GMT 1
Andrzej Stankiewicz Wojskowa Karetka Jacek Jaworek Shakeomat Biedronki Taco Hemingway Guimo Wiadomo, niewinny Jill Bitten Capibara Mucha Bez Ucha Anastazja Jan Ewangelista Spóźnialski Jasiu
13 graczy, 10 miastowych, 3 mafie (4 ze Zmarzlikiem, 10:4)
Zmarzlika wywaliłem z listy, bo jest żywym trupem. Dziś pada on + dwóch miastowych, robi się 8:3. Jutro, zakładając odrobinę pecha i szczęścia w jednym, nie trafiamy winnego, ale parzysty snajper nie morduje niewinnego, 6:3 Pojutrze, jeśli wciąż nie trafimy winnego, to jest -3 i mamy 3:3, finisz.
Zakładając, że parzysty snajper odwala jutro niewinnego, mamy 5:3, pojutrze jeśli nie trafimy to jest -3, wciąż, więc mamy 2:3. Jesli natomiast byśmy trafili, to robi się 3:2.
Innymi słowy, wychodzi na to, że jutro snajper powinien jak najbardziej strzelać. Tak czy tak, pojutrze jest meczówka, a nawet z niecelnym strzałem snajpera, będzie łatwiej trafić mafię (bo miastowych będzie 5 zamiast 6) Ktoś może sprawdzić i potwierdzić, czy czegoś nie pojebałem?
|
|