|
Post by Anastazja on Mar 14, 2023 23:11:03 GMT 1
No ale problemów jest klika: - nie wiemy czy tam jest MINIMUM jedna mafia, możemy to co najwyżej zakładać drogą eliminacji / odważnie szacując sumę siły mafii / kurwa zgadywać - ja też się mogę zgodzić, że jest spora szansa, że ten jeden mafioza tam siedzi, ale nie mam żadnych kurwa podstaw, żeby zgadywać który, 33% wybierzmy sobie losowo - załóżmy twój tok rozumowania: czyścimy całą trójkę, pada jedna mafia, w międzyczasie pada dwóch-trzech niewinnych w mordzie i co kurwa? masz jeden strzał na trafienie, informacji tyle co dzisiaj (plus info że gracze 1 2 3 byli niewinni) a jak nie to koniec gierki, no ale przynajmniej nie było glonów w meczówce - jak teraz zabijasz gracza X albo gracza Y który glonem nie jest, to jutro wybierając kolejnego masz już info o jego winie/braku winy I JUTRO LINCZUJESZ KOLEJNEGO MAJĄC WIĘCEJ INFORMACJI - jeżeli w glonach jest mafia+snajper, to tym lepiej dla nas wtedy Założmy Twój plan. Nie robimy odglonowienia. Dochodzimy do meczówki, nawet z zabitym dodatkowo 1 albo NAWET dwoma mafiozami (co jest wątpliwe). Podczas meczówki decyduje Capibara (xD), Guimo (xDD) i Mucha (xDDD). Jeżeli zalozymy ze wszyscy z nich to miastowi. Czyli chcesz teraz przez dwa dni tracic minimum kilkanascie godizn na myslenie i miasto, które sie bedzie miedzy soba konfliktowac i kłocic, by cały nas wysilek poszedl na marne, i o zwyciestwie decydowały glony, ktore maja w dupie gre i współgraczy? No cos mi sie to nie dodaje a Tobie?
|
|
|
Post by Jacek Jaworek on Mar 14, 2023 23:12:11 GMT 1
No ale problemów jest klika: - nie wiemy czy tam jest MINIMUM jedna mafia, możemy to co najwyżej zakładać drogą eliminacji / odważnie szacując sumę siły mafii / kurwa zgadywać - ja też się mogę zgodzić, że jest spora szansa, że ten jeden mafioza tam siedzi, ale nie mam żadnych kurwa podstaw, żeby zgadywać który, 33% wybierzmy sobie losowo - załóżmy twój tok rozumowania: czyścimy całą trójkę, pada jedna mafia, w międzyczasie pada dwóch-trzech niewinnych w mordzie i co kurwa? masz jeden strzał na trafienie, informacji tyle co dzisiaj (plus info że gracze 1 2 3 byli niewinni) a jak nie to koniec gierki, no ale przynajmniej nie było glonów w meczówce - jak teraz zabijasz gracza X albo gracza Y który glonem nie jest, to jutro wybierając kolejnego masz już info o jego winie/braku winy I JUTRO LINCZUJESZ KOLEJNEGO MAJĄC WIĘCEJ INFORMACJI - jeżeli w glonach jest mafia+snajper, to tym lepiej dla nas wtedy Założmy Twój plan. Nie robimy odglonowienia. Dochodzimy do meczówki, nawet z zabitym dodatkowo 1 albo NAWET dwoma mafiozami (co jest wątpliwe). Podczas meczówki decyduje Capibara (xD), Guimo (xDD) i Mucha (xDDD). Jeżeli zalozymy ze wszyscy z nich to miastowi. Czyli chcesz teraz przez dwa dni tracic minimum kilkanascie godizn na myslenie i miasto, które sie bedzie miedzy soba konfliktowac i kłocic, by cały nas wysilek poszedl na marne, i o zwyciestwie decydowały glony, ktore maja w dupie gre i współgraczy? No cos mi sie to nie dodaje a Tobie?
a skąd ty wiesz, że capibara guimo i mucha dożyją do meczówki? przy strzelającym snajperze mafii, snajperze miasta i tym, że ktoś tym snajperem jest? xD
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 14, 2023 23:12:50 GMT 1
Bo nasz snajper ma wyjebane na miasto i woli walic w niewinnego Parabole (o boze), zamiast w glony? Bo ich snajper ma wyjebane na glony, bo glony pomagaja mafii i woli walic w aktywnych niewnnych?
Prove me wrong
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 14, 2023 23:13:21 GMT 1
Dodatkowo mafiowski snajper nie wali w glony, bo wsrod glonow jest 1 mafiozo Mafiowski snaper walac miedzy glonami - tylko by pomogl nam odglonowic miasto, a zarazem zabic 1 mafioze
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 14, 2023 23:13:32 GMT 1
A nasz miastowy snajper to nam tylko robi pod gorke
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 14, 2023 23:14:05 GMT 1
Volv specjalnie dal miastowych snajperow, by mogli oni walic w glony/nieaktywnych SPECJALNIE PO TO ICH MAMY a oni calkowicie olali swoj podstawowy obowiazke
Skoro snajperzy miastowi nie chca albo nie chcieli wspolpracowac to miasto musi
ODGLONOWAC MIASTO
|
|
|
Post by Jacek Jaworek on Mar 14, 2023 23:14:32 GMT 1
kurwa nie gadam z tobą, nie da się
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 14, 2023 23:15:08 GMT 1
Brawo za argumentacje Ja chociaz daje swoja
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 14, 2023 23:15:57 GMT 1
Tylko potwierdziles mi ze moj plan jest dobry xD Skoro póki co NIKT nie dal zadnego argumentu przeciwko odglonowieniu w kontekscie late-game / meczówki NIKT NIE DAL ZADNEJ ALTERNATYWY XD
|
|
|
Post by Jacek Jaworek on Mar 14, 2023 23:16:46 GMT 1
Volverin składam wniosek formalny o utworzenie na cmentarzu tematu z ankietą, w którym szanowni gracze (zgaduję, że glony z samobójstwem nie uczestniczą w życiu cmentarza) wypowiedzą się drogą głosowania, czy w ich ocenie odglonowywanie miasta w dniu dzisiejszym jest, bazując na dostępnych żywym graczom informacjach, korzystne dla miasta czy nie
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 14, 2023 23:17:00 GMT 1
Wy wszyscy, ktorzy nie chcecie odglanawiac miasta... Liczycie pobożnie, ze wsrod 3 glonow jest 3 niewinnych I ze ta trojka niewinnych w przyplywie geniuszu zaglosuje idealnie na mafioze w podwójnej meczówce xD (bo dwa razy bedzie meczówka z mafią)
Naprawde jestescie tak pozytywnie-wierzacy, ze uwazacie ze to sie moze udac?
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 14, 2023 23:17:21 GMT 1
Volverin składam wniosek formalny o utworzenie na cmentarzu tematu z ankietą, w którym szanowni gracze (zgaduję, że glony z samobójstwem nie uczestniczą w życiu cmentarza) wypowiedzą się drogą głosowania, czy w ich ocenie odglonowywanie miasta w dniu dzisiejszym jest, bazując na dostępnych żywym graczom informacjach, korzystne dla miasta czy nie +1
|
|
|
Post by Wiadomo, niewinny on Mar 14, 2023 23:17:35 GMT 1
Anastazja, przemyśl sb jedną rzecz chcesz linczować glony pojutrze meczówka kurde Plus, jezeli jutro zabijemy dwa glony (snajper i lincz), a pojutrze trzeciego glona = to zabijamy MINIMUM 1 mafie Więc meczówka sie przesuwa o jeden dzien do przodu, i mamy ładna szanse na miastowa wspołprace i zabicie mafii?
i will take this rolls, gorzej ze 2 mafiozow w miescie bedzie, ale trudno
Huh, a to już akurat ma jakiś sens. Zakładając, że któryś z glonów nie jest snajperem. I że faktycznie wśród tej trójki jest minimum jedna mafia, z czym się akurat zgadzam. Ma to ten plus, że wtedy mafia mordując pozostałych nie-glonów zawęża grono. Ale cholera, będę musiał nad tym pomyśleć xD Tak samo się muszę zastanowić, czy ujawnianie się snajpera ma sens.
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 14, 2023 23:17:56 GMT 1
Zgłaszam także wniosek formalny, by cmentarz zaproponowal (jezeli cmentarz uzna ze odglanawianie nie jest korzystne), co zrobic z glonami w meczówce Bo na dzisiaj latwo powiedziec ze nie powinnismy bic glonów, ale co z meczówką!
|
|
|
Post by Wiadomo, niewinny on Mar 14, 2023 23:20:40 GMT 1
A, no i jeszcze trzeba by założyć, że snajper strzeli w glona tak jakbyśmy chcieli, a z tym w sumie może być ciężko xD
|
|
|
Post by Wojskowa Karetka on Mar 14, 2023 23:21:27 GMT 1
Dobra Anastazja, ale co jeśli uwzględnić uniewinnienia.
Ja i Jaworek miasto. 2 z 3 glonów też, więc tymczasowo możemy całą trójkę wywalić z równania.
Zostaje nam więc 6 graczy do wyboru w tym 2 mafie, a mamy w dwa dni 3 strzały.
6. Shakeomat Biedronki 7. Taco Hemingway 13. Wiadomo, niewinny 27. Anastazja 28. Jan Ewangelista 30. Spóźnialski Jasiu
Przy czym ty teoretycznie wiesz, że jesteś niewinna, czyli powinno być ci na rękę pchać miasto w oddanie w 2 dni, 3 strzałów w grupę Shakeomat, Taco, Wiadomo, Jan, Spóźnialski. Masz ponad 50% szans idąc tą drogą.
|
|
|
Post by Wojskowa Karetka on Mar 14, 2023 23:22:25 GMT 1
No chyba że nie jesteś niewinna to wtedy tłumaczy chęć walenia w glony.
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 14, 2023 23:22:41 GMT 1
Dlaczego warto odglonawiac
Argument pierwszy: Miastowi nie kłócą się z miastowymi. Nie robimy między sobą konfliktów, dram, napierdalanek, miasto się miłuje i kocha <3 Póki co miasto jest miedzy sobą bardzo kochane, więc utrzymujemy wspólną miłość i nie powtarzamy case'a z poprzedniej edycji z Green/Glon vs Generał/MVP.
Argument drugi: Nie marnujemy czasu, gdy nawet nie wiadomo, czy warto marnować czas. Każdy z nas ma życie, pracę, hobby, dupy, dodatkowe obowiązki i masę na głowie. Po co mamy tracić czas, gdy jest realna sytuacja, gdy ta gra jest matematycznie niewygrywalna? Po co tracić czas, jeżeli w meczówce mają decydować glony? Chyba każdy z was szanuje swoj czas.
Argument trzeci:
Obecnie w mieście jest 11 graczy. Jutro umiera 3. Pojutrze umiera 3. Po odglanawianiu - mamy w mieście 5 graczy. Wolicie analizować po 20 stron postów jedynastu graczy, czy wolicie analizować 5 graczy? To jest główny argument. Ja wolę stracić czas, gdy będzie nas mniej (5 graczy), gdy gra będzie zależała od aktywnych graczy (między innymi mnie), i gdy mój stracony czas = wpłynie jakkolwiek na gre albo szansę miasta na wygraną. Po co mam tracić 2x więcej czasu (analizowanie 11 graczu zamiast 5), jeżeli to nie ma żadnego znaczenia?
Argument czwarty: Nie tworzymy więcej stron do analizy, a mamy ich aż nadto. Też jest efektywnością jeden krok do przodu.
Argument piąty: To aktywni decydują o wszystkim, a nie gracze, którzy się na nas wypięli.
Argument szósty: Im wiecej teraz stracimy czasu, tym mniej czasu będziemy mieć podczas meczówek. Tak zawsze było i jest. Wystarczy spojrzeć na grę z Kuleszą (miasto już nie chciało grać) czy edycje z Raymondsem (miasto juz nie chcialo grac). Najwazniejsze analizy i argumenty - powinny być uzywane w meczówce. W trakcie meczówki nie powinniśmy mieć gry na luzaku, ale wtedy najwieksze postaranko!
|
|
|
Post by Jacek Jaworek on Mar 14, 2023 23:23:10 GMT 1
Zgłaszam także wniosek formalny, by cmentarz zaproponowal (jezeli cmentarz uzna ze odglanawianie nie jest korzystne), co zrobic z glonami w meczówce Bo na dzisiaj latwo powiedziec ze nie powinnismy bic glonów, ale co z meczówką! Uważam, że bylibyśmy w stanie ustalić trójkę graczy nie-glonów, w której to trójce będzie minimum jedna mafia. Wyłączam na chwilę snajpera z rozważań. Uważam, że zabicie takiej trójki daje co najmniej taki sam wynik matematyczny jak zabicie trzech glonów, a informacja o tym kto w tej trójce był winny daje informacje o tym, kto będzie drugi - o ile w tej trójce nie byłoby dwóch innych. Zabicie trójki z glonów no powiedzmy że daje ten sam wynik matematyczny (1 mafia mniej) i kurwa wiesz tyle co dzisiaj. eot
|
|
|
Post by Jacek Jaworek on Mar 14, 2023 23:23:48 GMT 1
nie musisz dawać większej czcionki kurwa, kto ma przeczytać to przeczyta, kto cię olewa to i tak cię oleje
|
|