|
Post by Wojskowa Karetka on Mar 15, 2023 0:17:30 GMT 1
Anastazja przez całą tą analizę ciebie liczę jako miastowego bo to jest plan na grę dla ciebie, a z twojej perspektywy trzeba zakładać twoją niewinność.
Mamy 3 strzały w 5 graczy żeby trafić chociaż jednego mafiozę, ale mamy też potencjalne uniewinnienie się snajpera i założenie o jednym glonie pośród 3 glonów.
Przyjmijmy umiarkowany scenariusz, jutro leci strzał snajpera i lincz, trafiamy w tym jednego mafiozę, załóżmy, że zrobimy tak jak ja chcę i od snajpera poleci Jan z linczu Wiadomo, załóżmy że z tej dwójki tylko Wiadomo był w mafii. Mafia zabija kogoś z trójki Ja/Jacek/Snajper.
Zostajemy nadal z dwoma pewnymi niewinnymi założę, że to będą Ja i Jacek, to nie ma aż takiego znaczenia akurat dla tej rozkminy.
Musimy znaleźć dwie mafie w gronie Capibara, Guimo, Shakeomat, Jaś, Taco. (Wykasowałem losowo muchę zakładając, że jest zabitym snajperem). Możemy raz się pomylić. Potem meczówka.
Czyli mamy 2 strzały, żeby trafić jednego z dwóch mafiozów z grona 5ciu osób. Czyli całkiem niezłe szanse matematycznie, a jeszcze zwiększasz to o nasze zdolności analizy. Imo w tych już dość chujowych warunkach to jest najbezpieczniejsze co mamy. Dalej nie będę liczył bo to już zbyt karkołomne, ale dla mnie coś na ten kształt to jest największa szansa na wydłużenie gry i na danie sobie większej ilości szans.
To nie musi być dokładnie tak jak napisałem, nie musimy linczować Wiadomo i strzelać snajperem w Jana, ale chodzi, żeby mordować z tych grup o których mówię.
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 15, 2023 0:18:27 GMT 1
No i jeszcze jedno. Skoro na twoja odpowiedzialnosc zabilismy Parabole snajperem... To jaka jest teraz konsekwencja twojej nieudanej decyzji? Historia mnie oceni. Choć, szczerze mówiąc, nadal nie mogę uwierzyć, abym miał aż taką moc sprawczą, że mój jeden post zadecydował o decyzji snajpera.
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 15, 2023 0:18:32 GMT 1
Dalej: jeżeli w glonach nie byłoby ani jednej mafii to mamy 11 osób, z podzialem na glony i nieglony: 2. Wojskowa Karetka 3. Jacek Jaworek 6. Shakeomat Biedronki 7. Taco Hemingway 13. Wiadomo, niewinny 27. Anastazja 28. Jan Ewangelista 30. Spóźnialski Jasiu
Usuwamy stąd glony:
8. Guimo 22. Capibara 26. Mucha Bez Ucha
Jeżeli w pierwszej 8 byłoby 3 mafiozów, w tym jedne ja uparty na anty-glony, to w tym momencie nie byłoby tak dużoego oporu na odglanawianie, bo frakcja anty-glonowa ma już większośc (bo wystarczy przekonać 1 miastowego do odglanawiania, a to jest dziecinnie proste przy 3 mafiozach i mnie super upartym) i mafia już ma auto-wina, więc nie widzie powodu, by mafiozi nie mieli tak grać xD
Ale obecnie, mafiozom sie opłaca być albo w frakcji pro-glonowej i w frakcji anty-glonowej (zakladjac 2 mafiozow w waktywnych), by nie kumplowac sie super otwarcie i nie stawiac wszystkiego na jedna karte, zwłaszcza ze w mafii jest 1 glon (z trzech graczy) MINIMUM, i mafia tak grajac, moze nie dość ze uratować się od odglanawiania (czyli nie tracic jednego mafiozy), a może nawet wygrac manipulujac miasto do zabicia nastepnego pewnego miastowego (Jak to zrobila z Ye)
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 15, 2023 0:19:53 GMT 1
No i jeszcze jedno. Skoro na twoja odpowiedzialnosc zabilismy Parabole snajperem... To jaka jest teraz konsekwencja twojej nieudanej decyzji? Historia mnie oceni. Choć, szczerze mówiąc, nadal nie mogę uwierzyć, abym miał aż taką moc sprawczą, że mój jeden post zadecydował o decyzji snajpera. To jeżeli zakładamy, że twój post nijak nie miał wplynac na decyzje snajpera to po co go pisales? Jeżeli zas zalozymy, ze go pisales, by snajper faktycznie strzelił w Parabole (co tez szalony zrobił), to myslales "hmm, jeżeli faktycznie posłucha sie mojego posta ten snajper, i Parabole padną i Parabole niewinne, to po prostu będę krecił wałki... ze nie mam siły sprawczej i to w sumie niewazne"? Nie ogarniam zatem po co w ogóle ten post powstał, bo w kazdym przypadku - stawia Cie w negatywnym świetle... chociaż jako mafiozo masz z głowy parabole, jeżeli szalony snajper Cie posłucha
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 15, 2023 0:20:51 GMT 1
Najbezpieczniej uderzyć jutro w kogoś z trójki: Anastazja, Szejk, Wiadomy. W tej trójce są dwie mafie. Trzecia to - moim zdaniem - glon albo Jaworek. Problem w tym, że tam najprawdopodobniej nie ma żadnej mafii. Najmniej przekonany jestem co do Szejka, ale ty albo Spóźnialski/Taco (cholera go wie tak naprawdę, sam już nie wiem co myśleć) bardziej mi pasujecie do tego grona. No trudno. Nie sądzę, bym był jeszcze w stanie zmienić Twój punkt widzenia wcześniej niż po weryfikacji mojego statusu. Moim zdaniem, w tej trójce są trzy mafie.
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 15, 2023 0:21:14 GMT 1
Dwie mafie, nie trzy.
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 15, 2023 0:22:57 GMT 1
Anastazja przez całą tą analizę ciebie liczę jako miastowego bo to jest plan na grę dla ciebie, a z twojej perspektywy trzeba zakładać twoją niewinność. Mamy 3 strzały w 5 graczy żeby trafić chociaż jednego mafiozę, ale mamy też potencjalne uniewinnienie się snajpera i założenie o jednym glonie pośród 3 glonów. Przyjmijmy umiarkowany scenariusz, jutro leci strzał snajpera i lincz, trafiamy w tym jednego mafiozę, załóżmy, że zrobimy tak jak ja chcę i od snajpera poleci Jan z linczu Wiadomo, załóżmy że z tej dwójki tylko Wiadomo był w mafii. Mafia zabija kogoś z trójki Ja/Jacek/Snajper. Zostajemy nadal z dwoma pewnymi niewinnymi założę, że to będą Ja i Jacek, to nie ma aż takiego znaczenia akurat dla tej rozkminy. Musimy znaleźć dwie mafie w gronie Capibara, Guimo, Shakeomat, Jaś, Taco. (Wykasowałem losowo muchę zakładając, że jest zabitym snajperem). Możemy raz się pomylić. Potem meczówka. Czyli mamy 2 strzały, żeby trafić jednego z dwóch mafiozów z grona 5ciu osób. Czyli całkiem niezłe szanse matematycznie, a jeszcze zwiększasz to o nasze zdolności analizy. Imo w tych już dość chujowych warunkach to jest najbezpieczniejsze co mamy. Dalej nie będę liczył bo to już zbyt karkołomne, ale dla mnie coś na ten kształt to jest największa szansa na wydłużenie gry i na danie sobie większej ilości szans. To nie musi być dokładnie tak jak napisałem, nie musimy linczować Wiadomo i strzelać snajperem w Jana, ale chodzi, żeby mordować z tych grup o których mówię. Myslac o tym na szybko - jestem calkwicie w stanie sie z tym zgodzic, chociaz musze poddac to glebszemu mysleniu. Jedno jednak wazne pytanie: jak skłonisz snajpera do współpracy, skoro ostatni akt naszego snajpera to zabicie paraboli na rozkaz Ewangelisty, prawdopodobnego mafiozy?
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 15, 2023 0:23:25 GMT 1
No przeciez wspaniały wielki analityku - twoje słowo jest świętością! Być może powinno być, ale w tej rozgrywce raczej nie było. Być może snajper jest moim fanem, ale w miejskich dyskusjach kryje się z tym.
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 15, 2023 0:24:45 GMT 1
Troche w ogóle słabo z tymi hero-strzałami snajpera. Szkoda, że dzisiejszego dnia nie zrobiliscie dodatkowego miastowego głosowania w wątku z rozgrywka, by miasto zagłosowało (bo nadal jest duzo wiecej miastowych niz mafiozów) otwarcie i posród siebie... kogo snajper ma zabić, a snajper mając demokratyczna wiekszosc miasta, by strzelił zgodnie z miastem, w sytuacji gdy miasto ma jednak wiekszosc decyzyjna. Mielibismy dwa lincze, a snajper by nie strzelał albo solo, albo za namowami mafiozów (Jan). W sumie to niegłupie jest, i szkoda ze tego dodatkowego strzału na głosy miasta nie wprowadzilismy wczesniej, to bysmy unikneli hero-strzałow
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 15, 2023 0:26:41 GMT 1
A przypominam przy okazji - że Parabole zagrał kropka w kropke jak Generał Raymond - czyli włozył najwiecej serca i najwiecej czasu i najwiecej analizy i najwiecej nerwów w te edycje - nawet więcej niż ja! O ZGROZO
A został zabity przez yolo snajpera, bardzo mozliwe ze glona (Mucha, skoro taki konsensus), za rozkazem trollo-Ewangelisty, gdzie w takiej sytuacja mafia nawet nie musi szukac w miesice zabijania snajpera (a przeciez nadal ma zywego szpiega, którym sprawdziła JUZ AŻ 6 RAZY I prawdopodobnie wiedza kim jest miastowy snajper droga eliminacjo-myslenio-sprawdzania szpiegiem) ba! Mafia nawet snajpera miastowego nie musi zabijac, skoro snajper jest tak łatwo podatny na wpływy mafii w zabijanie członków miasta
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 15, 2023 0:27:55 GMT 1
Zatem, jak tu ufać snajperowi? Wole ufać rozsądkowi i zabijać glonów , ALE, ale ale ale Karetko, możesz nadal mnie przekonać o teorii z wiernym i godnym zaufania Snajperem, który pomoże miastu
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 15, 2023 0:28:59 GMT 1
Przypominam, że to Oceniacz Akrobacji jako snajper zabił mafiozę. Nasz snajper parzysty - póki co nic nam nie pomógł. A mógł pomóc w planie minimum - chociaż odglanawiając miasto. A co robi nasz snajper parzysty? Robi sobie hero-strzały XDDDDDDDDD
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 15, 2023 0:29:49 GMT 1
Historia mnie oceni. Choć, szczerze mówiąc, nadal nie mogę uwierzyć, abym miał aż taką moc sprawczą, że mój jeden post zadecydował o decyzji snajpera. To jeżeli zakładamy, że twój post nijak nie miał wplynac na decyzje snajpera to po co go pisales? Jeżeli zas zalozymy, ze go pisales, by snajper faktycznie strzelił w Parabole (co tez szalony zrobił), to myslales "hmm, jeżeli faktycznie posłucha sie mojego posta ten snajper, i Parabole padną i Parabole niewinne, to po prostu będę krecił wałki... ze nie mam siły sprawczej i to w sumie niewazne"? Nie ogarniam zatem po co w ogóle ten post powstał, bo w kazdym przypadku - stawia Cie w negatywnym świetle... chociaż jako mafiozo masz z głowy parabole, jeżeli szalony snajper Cie posłucha Po co powstał? Trochę dla jaj, trochę jako rada dla snajpera, ale bez wielkiej wiary w jakąkolwiek tę radość. Na podobnej zasadzie doradzam w różnych miejscach premierom, ministrom, biskupom czy trenerom.
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 15, 2023 0:29:52 GMT 1
Wiec gdyby snajper parzysty nie był takim egoistą, to byśmy dzisiaj mieli dwóch glonów z trzech mniej, czyli 66% na zabicie mafii, mielibismy tylko 1 glona do zlinczowania, a dodatkowo Parabole - chyba jeden z najlepszych miastowych - by nadal żył.
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 15, 2023 0:30:52 GMT 1
Zatem @karetko, ciężko mi przychodzi z zaufaniem w twój plan (który jest ok), jeżeli całe oparcie tego planu i skutecznosc tego planu zakłada, że snajper parzysty chociaż raz podejmie dobrą decyzje, gdy już dwa razy na dwa, podjął decyzje nawet nie słabą, ale po prostu - DWIE FATALNE
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 15, 2023 0:31:00 GMT 1
Trochę niepokoi mnie nagłe zbliżenie Anastazji i Karety, ale chyba nie mam już siły zakładać, że Kareta nas ogrywa.
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 15, 2023 0:32:04 GMT 1
No Kareta i chyba Jaca są obecnie nielinczowalni, więc i tak z nimi trzeba poczekać do meczówki.
Nawet juz ignorujac mozliwe argumenty i lincze, a po prostu rozwazajac to z perspektywy posluchu miasta i siły w miescie. Nie wyobrazam sobie, by przekonac dzisiaj 3 glony do głosowania na Jace albo Karetkę xD
Tak w ramach sci-fi
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 15, 2023 0:32:26 GMT 1
Nie no, nie liczcie w swych wyliczeniach, że snajper ustrzeli mnie. Przecież on słucha mnie bardziej niż Volverin Riquelme.
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 15, 2023 0:33:02 GMT 1
xD
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 15, 2023 0:34:38 GMT 1
*w jakąkolwiek jej sprawczość Nie wiem, skąd ta radość się tam wzięła. Wiecie, z telefonu piszę.
|
|