|
Post by Anastazja on Mar 15, 2023 2:24:15 GMT 1
Ważny cytat tak swoją drogą
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 15, 2023 2:24:47 GMT 1
Jak nie ma co patrzeć na głosy jak pół mafii broniło Riquelme. 1/3 mafii. To, że Pijo też tam jest nie ma znaczenia, bo był zagubionym. +1
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 15, 2023 2:25:09 GMT 1
Guimo gra good guya, a pozostała dwójka trolluje. Czy poza naszym odbiorem robi to jakąś różnice nie sądzę +1
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 15, 2023 2:25:33 GMT 1
Nie no, nie ma bata, będziemy odglanawiać xD
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 15, 2023 2:26:27 GMT 1
Nie przekonałem się do planu Jana ani Karetki, a posting mnie tylko upewnia w musu odglanawiania, zwłaszcza ze ja moge sobie luzno wejsc i przeczytac wszystkie posty Ye, a glony nigdy tego nie zrobią xD
|
|
|
Post by Wiadomo, niewinny on Mar 15, 2023 3:09:12 GMT 1
Jak na osobę, która nienawidzi glonów, pozwalasz im zajmować wyjątkowo dużą część swojej uwagi
|
|
|
Post by Wiadomo, niewinny on Mar 15, 2023 3:50:21 GMT 1
Odglanawianie miałoby jakiś sens przy założeniu, że jest tam minimum jedna mafia (bardzo prawdopodobne, ale zawsze założenie) i że snajper będzie mógł strzelić. Ale jeśli snajper jest jednym z glonów albo jeśli jutro mafia go zamorduje, to się sprawy komplikują.
Próbowałem rozważać potencjalne scenariusze odglanwiania przy Snajperze-glonie, ale to nie na tę porę dnia.
Zamotałem się strasznie
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 15, 2023 4:53:00 GMT 1
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 15, 2023 4:57:41 GMT 1
No cóż snajperze. Posłuchales sie wczoraj Ewangelisty i widzisz jak wyszło... Dzisiaj posłuchaj sie mnie. Rozwal jakiegoś glona. Jeżeli sam jesteś glonem = to przyznasz sie do swojej roli, i mamy odglonowienie zrobione w 1 dzień, z jednym potwierdzonym niewinnym, ktorego mafia musi zamordowac. W przypadku gdy glon jest snajperem: 1 glon lincz, 2 glon strzal, 3 glon = nasz niewinny Wtedy mafia musi mordowac glona i odlonowienie skonczone, a mafia traci mord, traci mafioze, i jest cudowna sytuacja w miescie. W przypadku gdy glon nie jest snajperem: Cóż, jesteśmy 1 mord do tyłu (bo mafia zabija aktywnego) i jeden 1 lincz do tyłu (bo musimy zliczować tego glona).
Oba przypadki są maksymalnie pozytywne dla miasta.
See ya later, zdania do Odglonowienia nie zmieniam
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 15, 2023 4:59:54 GMT 1
Zdania nie zmienie, a jeżeli dzisiaj nie zabijecie glona, to jutro nadal głosuje na glona.
Więc o ile jako miasto możecie sobie jeszcze dzisiaj zabić niewinnego (bo pewnie mafia was zmanipuluje do zabicia niewinnego), to juz jutro wypadałoby mnie posłuchać inaczej elo, gg, bo miasto beze mnie nie bedzie miało wiekszosci
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 15, 2023 5:03:29 GMT 1
GLONOBICIE, VOLUMNE 2
Kolejka dowolna: Capibara, Mucha, Guimo, Zmarzlik
Póki glony nie odpadną, mafia będzie sobie kontrolowała lincze (np. lincz na Ye), a potencjalna meczówka trafia w ręce glonów. Nie ma sensu tak grać.
Vetuje to. Proponuje zabić glony i wtedy wrócić do normalnej gry.
Jeżeli nie chcesz, trudno. Ja będę głosował tylko na glony i czekał aż glony odpadną, zanim wrócę do aktywnej gry pisanej. Szkoda mi życia na edycję (w którą włożylem całe serce) z 6 mafiozami, 4 samobójstwami, 4 glonami, czyli 16 osobowym miastem vs 14 anty-miastowych graczy. Wybierajcie glony w dowolnej kolejności. Nowa strona, przypominam plan na nastepne 48h. to lecimy z planem
|
|
|
Post by Wiadomo, niewinny on Mar 15, 2023 5:06:10 GMT 1
Tylko, że jeśli wśród glonów jest zarówno mafia, jak i snajper, to nagle się robi dziwaczna walka o claimy i counter-claimy. Do tego mafia mordując snajpera anuluje jego strzał
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 15, 2023 5:19:49 GMT 1
To ma miejsce tylko wtedy, jeżeli linczujemy glona-snajpera od razu. Jeżeli nie - to najpierw linczujemy glona, potem nasz glon-snajper zabija pozostałego glona, i wtedy glon-snajper mowi ze jest snajperem i w mordzie 16 marca mafia musi go zabić. Łatwo
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 15, 2023 5:21:05 GMT 1
Aczkolwiek masz te racje, ze powinnismy zabic Capibare bo tam najwieksza szansa na bycie mafii a wsrod Guimo i Muchy szansa na snajpera, powiedzmy, no nic, to zmieniam glos, bo nie wierze by Capibara byl snajperem no-matter-what
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 15, 2023 5:22:40 GMT 1
W najgorszym przypadku? Linczujemy glona, mafia morduje glona-snajpera, a my nadal jestesmy z ostatnim glonem, no cóż. MOże być i tak, ale to wariant super-niekorzystny, to go nie zakladam
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 15, 2023 5:23:20 GMT 1
Równie dobrze możemy zalozyc ze wsrod glonow nie ma zadnego mafiozy, wiec mafia ma 3 aktywnych mafiozow w miescie i juz tak naprawde przejela miasto, zwlaszcza przy niegrajacym Taco
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 15, 2023 5:24:13 GMT 1
Mozliwe? Jak najbardziej czy mozna cokolwiek zrobic by sie przed tym obronic? Nie, w tym momencie to chyba auto-przegrana Zakladajac 11 graczy, 3 mafie, 3 glony i brak mafii w glonach... To daje nam 8 miastowych, w tym 3 glonowatych, wiec tak naprawde 5 miastowych, nawet za malo, by przecisnac lincz bez udzialu glonow ;p
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 15, 2023 5:42:02 GMT 1
A lincz na ye, nawet jezeli nie odbyl sie z inicjatywy mafiozów, to na pewno przez mafiozó został popchniety do przodu, przy aprobacie glonów. Co pokazuje nam, jak bedzie wygladała reszta linczów z glonowatym miastem.
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 15, 2023 6:02:55 GMT 1
I tak w ogóle to mafia zawsze daje 2 najlepsze role 2 najlepszym graczom czyli snajper i szpieg xd to 2 kozaków ktorzy są w miescie i są sposród nas co jest dość bolesne i depresyjne bo złapalismy póki co dwoch najslabszych mafiozów + kogos kto nawet w mafii nie byl i po prostu grał na tyle słabo, ze jako miastowy został zlinczowany ;d
|
|
|
Rozgrywka
Mar 15, 2023 7:11:10 GMT 1
via mobile
Post by capibara on Mar 15, 2023 7:11:10 GMT 1
Zróbmy to odglonowanie, bo Anastazja zaczęła już dorównywać Paraboli pod względem spamowania stron
|
|