|
Post by Wojskowa Karetka on Mar 16, 2023 16:20:02 GMT 1
Moim zdaniem w mafii są obaj, Taco ma snajpera i wypuścili muchę na ściągnięcie głosów na siebie. Ale mogę się mylić. Szczerze mówiąc ja bym powiedział, że prędzej odwrotnie. Ja rozumiem, że można mieć fantazję, ale żeby ich najważniejszy człowiek głosował w takiej meczówce jako pierwszy? Imo prędzej uznali, że Taco już nie do wybronienia i go poświęcają żeby Muchę, która być może nawet ma snajpera uniewinnić i żeby mogła doglonować do końca na famie z Taco. A jeśli snajpera ma ten najlepiej ukrywający się co też jest logiczne, to takie rozważania nie mają sensu. Sorry, że nie napisałem jeszcze tych analiz, ale przez to że pisałem wcześniej zakopałem się w mailach w pracy i odkopię się dopiero za pół godziny jakoś.
|
|
|
Post by Jacek Jaworek on Mar 16, 2023 16:34:46 GMT 1
No to też jest możliwe, przy czym (uwaga, nie przemyślałem tego jeszcze), sytuacja wygląda tak:
- dzisiaj meczówka, jak nie trafimy, to koniec i nie ma co czytać dalej - jak trafimy niesnajpera, to jutro meczówka i po pierwszym głosie albo jest koniec gry, albo jest 50/50 między głosującym i głosowanym - jak trafimy snajpera, to po linczu jest 6-2, po mordzie jest 5-2 I NIE MA MECZÓWKI MOŻEMY SIĘ POMYLIĆ
dla mnie czynnik bycia kurwą jest tiebreakerem w głosowaniu między muchą a kapibarą - nie, żebym tego drugiego rozgrzeszał z grania w ten sposób jeszcze nie doszedłem do momentu, w którym z powyższego wyciągam jakieś wnioski na temat dzisiejszego linczu, ale daję znać.
|
|
|
Post by Spóżnialski Jasiu on Mar 16, 2023 16:36:36 GMT 1
To jest ważne, liczyłem już to wyżej, że dzisiejsze trafienie w linczu snajpera daje nam możliwosć błędu w g9
|
|
|
Post by Wojskowa Karetka on Mar 16, 2023 16:36:58 GMT 1
No dlatego, że przegranie tej meczówki (przy stracie w niej snajpera) mafii tak znacząco zmniejsza szanse na wygraną, to ciężko mi uwierzyć że wypuścili snajpera żeby głosował w niej pierwszy.
|
|
|
Post by Spóżnialski Jasiu on Mar 16, 2023 16:37:37 GMT 1
mimo, że taco zagłosował i nawet jakby to był głos miasto - miasto, to dalej możemy linczować dowolną osobę
|
|
|
Post by Wojskowa Karetka on Mar 16, 2023 16:38:31 GMT 1
W teorii tak, w praktyce chyba skupiłbym się między dwójką Mucha i Taco. Ale oczywiście godzina jeszcze na tyle młoda, że można rzucać różne propozycje.
|
|
|
Rozgrywka
Mar 16, 2023 16:39:02 GMT 1
via mobile
Post by Taco Hemingway on Mar 16, 2023 16:39:02 GMT 1
Role są losowe to nie wiem po co nawet się próbuje szukac tego snajpera jak może być ten glon który minimalne postęp robił do tej chwili jak jest meczowka
jest to głupie po prostu walić w mafie i dowidzenia
|
|
|
Post by Spóżnialski Jasiu on Mar 16, 2023 16:40:18 GMT 1
Mucha była najmniej na świeczniku i najmnniej się wychylała, Taco mógłby być złapany z taką grą trochę za odważnie/nonszalancko jak na snajpera, Capibara dostała dobry start, ale była podejrzewana w kilku momentach. Reszty graczy nie analizuję, bo nawet nie wiem jakbym miał do tego podejśc
|
|
|
Post by Spóżnialski Jasiu on Mar 16, 2023 16:40:48 GMT 1
Role są losowe to nie wiem po co nawet się próbuje szukac tego snajpera jak może być ten glon który minimalne postęp robił do tej chwili jak jest meczowka jest to głupie po prostu walić w mafie i dowidzenia tylko miastowe role są losowane, mafia rozdziela role między sobą
|
|
|
Post by Jacek Jaworek on Mar 16, 2023 16:42:26 GMT 1
Mi ta para odpowiada, przy czym: - weźcie pod uwagę, że wg samego Taco ma zagrane 2000+ szybkich gierek typu epicmafia, town of salem itd. - on gra zupełnie inaczej od nas, bo na początku wpadł prawie na świecznik za uniewinnianie bez argumentów, a potem odkrywając rolę Rojta napisał o tym w temacie - na tej podstawie długo go uniewinniałem
i teraz tak, bo to może iść w dwie strony: - on faktycznie może być niewinny, - jeśli jest winny, to imo wszystkie nasze założenia i tak są pisane patykiem po wodzie, bo skoro jako mafioza nie bał się pokazać w temacie, że odkrył backupa a parę godzin później go zamordować, to równie dobrze może wejść w głosowanie jako pierwszy. Tym bardziej, że (nie znam się) na czuja mi to się bardzo zgrywa z jakąś psychologiczną metą z szybkich gierek typu epicmafia/town of salem.
|
|
|
Post by Jacek Jaworek on Mar 16, 2023 16:43:34 GMT 1
Dzień dobry, prezentuję Jacusiowykrywacz mafiozów część drugaDzisiaj pragnę poszukać wspólnego elementu łączącego zabójstwa dokonane przez mafię i sprawdzić czy jest w nich jakiś wzór (ang. pattern). Przeczytałem w życiu kilkanaście kryminałów, więc wiem co to dobra detektywistyczna robota mająca na celu znalezienie seryjnego zabójcy, dziwko. Zagubiony ginie w mordzie. Testament: Stankiewicz, Jasiu i Gmerke raczej niewinni. Do odjebania Anastazja, Taco. Do mocnej obserwacji, naciskania i może odjebania: JRR, Ewangelista oraz Rojt. Bezrolny Gary. Drugi od końca post Zagubionego, było tego więcej: To by wyjaśniało, czemu tak spanikowałeś, gdy napisałem, żeby Cię zlinczować - nie przeczytałeś, że potem pisałem do JRR, że to dla jaj było pisane. Ale tak szczerze mówiąc, to niektóre Twoje posty są mega dziwne i za chuja Ci nie ufam. Jak pod moją nieobecność miasto postanowi faktycznie Cię odjebać, to nie będę tego krytykował. Roman Gmerke ginie w mordzie, nie ma testamentu, ostatni post z gry o o 21:57 - za późno na zmianę decyzji, poprzednie posty: Drogi Andrzeju ! Jak słusznie zauważyłeś, pisałem rano - po wywołaniu do tablicy przez Zaginionego - o domniemanej niewinności Ebenezera. Niemniej, czego już nie zauważyłeś, od rana minęło 12 godzin, wystąpiła po nim seria dziwnych postów Ebenezera, do których odniosłem się raz po raz pierwszy pytając Zaginionego o jego stosunek do Ebenezera (i implikując dziwność jego zachowań), a po wtóre w poście powyżej (którego mogłeś w momencie pisania swojego posta nie widzieć). Nie widzę w tym zatem nic nadzwyczajnego, jestem człowiekiem polegającym na intuicji i elastycznym. Poza tym, trzymanie się za wszelką cenę własnego zdania, gdy co chwila pojawiają się nowe poszlaki byłoby niemądre, a co gorsza, szkodliwe. Głos mój, jak na razie jest wiążący, lecz nie zmienia to faktu, że być może i tak go zmienię, bo np. Taco Hemingway dalej będzie popiardywał lub pojawi się ktoś wymagający szybszej reakcji.
Pozdrawiam i życzę miłego piątku, Roman Ebenezerze, dziękuję za odpowiedź, niestety uznaję ją za niesatysfakcjonującą. Ściskam Szanowni ! Podbramkowa sytuacja w domu - nie wiem, czy będę do linczu Zmieniam na Taco, pókim przy aparacie Jak wrócę, to będę Kłaniam się oddaje głos na taco Oceniacz akrobacji ginie. Red jest dyletantem i nawet nie napisał, czy w niego strzelał. Biorąc pod uwagę całą akcję z zamordowaniem księdza następnego dnia itd. - uważam, że tak. Kolejny dzień. Ginie Sam Losco. Z telefoju to chuj nie gra, ale napiszę ogólny testament. Do odjebania po kolei (w linczach lub przez snajpera) Zmarzlik -> Taco -> Pijo -> Mucha lub capibara lub Cyclop -> Wiadomo -> Ewangelista -> Ye zakładam przy tym, że Sam był celem już poprzedniego dnia, ksiądz wybronił, a mafia n3 poprawiła, post sprzed d2 i próby pierwszego mordu (czytaj: stan wiedzy o podejrzanych Losco w momencie podejmowania decyzji o pierwszym mordzie na nim): 1. Przyjrzałem się postom Riquelme z momentu, kiedy miał najwięcej głosów tj. był realnie zagrożony linczem i wychodzi mi na to, że Leosia jest raczej niewinna. Po przeczytaniu jego postów wynika, że Riquelme zdecydowanie skulił uszy, gdy zacząłem go atakować i przybrał taktykę usunięcia się w cień tak, żeby jego temat wygasł. Wydaje mi się, że przy tak pasywnej taktyce starałby się szukać wsparcia wśród miastowych mających większą charyzmę i posłuch. Dlatego raczej uniewinniłbym parabole. W międzyczasie próby ataku na mnie, Karlosa i Zmarzlika. Ja niewinny, Karlos niewinny i nie wiem czy Nie próbowałby jako trzeciego w tym gronie umieścić swojego kolegi (tym bardziej, że jego atak na żużlowca był zdecydowanie najsłabszy). Coś tam pod koniec przębąkiwał o Ojcu Pijo, ale było to w tak mizerny i nieautentyczny sposób, że Pijo w tej sytuacji wskakuje na listę podejrzanych. 2. Ojciec Pijo - przejrzałem jego posty i nie ma tam zbyt wiele treści. Trochę przyklepał mój atak na Riquelme, ale nie w taki sposób, żeby go jeszcze bardziej docisnąć tylko tak, żeby odnieść się do niego i mieć spokój. Za to w Stankiewicza przypuścił już dużo konkretniejszy atak. Atak ten trwał przez prawie cały 1 dzień gry i takie coś można nazwać soczystą "przypierdolką". Przez większą część tego dnia ciągle coś wspomina, że w dwójce Karlos-Riquelme jest jeden mafioza, ale żadnych wielkich konkretów nie przedstawia. Natomiast dziś o 3 w nocy broni się tym, że dopierdalał się do JRR a prawda jest zupełnie inna (napisał do niego bezpośrednio zaledwie 2 posty, których absolutnie nie mogę nazwać dopierdalaniem się), więc ewidentnie chce wykorzystać manipulację do tego, żeby oczyścić się w oczach miasta. Dość konsekwentny i bez wychylania się na inne osoby. Trochę tak jakby nie chciał stworzyć wielu interakcji. Wspominał jedynie, że Shakeomat niewinny i coś tam wspomniał o Cyclopie. Można go dzisiaj sprawdzić. 3. Zmarzlik - drugi z listy, która się wykluła z mojej głowie po przeanalizowaniu gry Riquelme. Na sam początek dość długo i konsekwentnie trzyma się swojej kreacji i poza zdecydowaniem o tym, że zagłosowałby prędzej na Riquelme niż na Zagubionego nie padają żadne większe konkrety. Na początku wczorajszego dnia znowu zarzucił temat Riquelme i Karlsona. Jednak bezpośrednio zwrócił się tylko do Karlosa i tylko względem niego kierował ataki. Z jego postów wynika niewiele konkretów i mogę o nim powiedzieć niewiele. Resztę rzeczy postaram ogarnąć się później, ale na szybko to: A. Taco wciąż irytuje i jest do wywalenia w niedalekiej przyszłości czy to przez snajpera czy to w linczu miasta. B. Wojskowa Karetka trochę farmazonów tutaj jebie. I dla mnie jedne promiastowe przeplatają się absolutnymi głupotami i antymiastową strategią. Do obserwacji. C. Z trójki "linczowego peletonu" parabole-Bitten-Wiadomo stawiam na przemycenie się jednej mafii. Parabole raczej niewinne, więc pozostają Bitten i Wiadomo. I z z tej dwójki bardziej śmierdzi mi Wiadomo. Na ten moment wstępnie uważam za miastowych: Leosia, parabole Wstępnie miastowi, ale koniecznie do dalszej obserwacji: Anastazja Ludzie, którzy są u mnie na ten moment na odstawce: Stankiewicz, Ebenezer, Jaworek, Shakeomat, Bitten Osoby, które w pewnym sensie trochę mi śmierdzą, ale muszę się im mocniej przyjrzeć: Spóźnialski, Ye, Jan Ewangelista, Oceniacz Mam skrajnie ambiwalentne odczucia: Karetka OSoby, które zabierają chęć do życia i nawet jeśli są w mieście, to warto się ich pozbyć: TacoAbsolutny plankton: Mucha, Guimo, nunu, Kaladin Na razie nie mam zdania: Capibara, Cyclop, windmill Czuć od nich mafią i chciałbym ich sprawdzić: Pijo, Wiadomo (musiałbym jeszce później dokładniej prześledzić jego twórczośc) i Zmarzlik. Ebenezer RojtZostał zamordowany, bo miał rolę. W testamencie uniewinnił Taco. Ostatni jego post odnoszący się do osoby Taco: Na miejscu snajpera strzelałbym dziś w Taco/Anastazję/Oceniacza Akrobacji, na miejscu księdza modliłbym się za Parabole. Zamordowana zostaje Young Leosiatestament: kshaq ufajcie parabolom, stankiewiczowi w drugiej kolejności szejkomat, jill, karetka reszta do wyjebania, Zmarzlik, Jan, Jasiu, Jaca musi polecieć przed meczówką imo za to dzisiaj, taco chyba teżz glonów najbardziej to mucha, potem capibara do odstrzału wiadomo niewinny jest niewinny z fartem Ostatni post Young Leosi w grze: No tak mówi statystyka Taco czekam na coś bardziej konstruktywnego, szczególnie że ani cegiełki dzisiaj nie dołożyłeś, wchodzisz na gotowe i się mądrzysz jak, nie przymierzając, mafiozo Parabole zabite zostały przez snajpera
N5 - mafia zabija Jill BittenTestament: Linczowałbym Anastazję i Taco, a snajperem sprawdził Shakeomata lub Wiadomo. Jeżeli uda się przedłużyć grę to chyba Ewangelista przed Spóźnialskim. Faworek raczej nie jest graczem, który wyrabiałby sobie pozycję na współmafiozach. Dzięki i powodzenia Bo. Gra: Snajper jak ma strzelić to musi walić w tych, którzy byliby pierwsi w kolejce do linczu, ale których już potencjalnie możemy nie zdążyć zlinczować. Czyli już dajmy spokój z jakimiś Faworkami czy stankiewiczami, jeżeli są w mafii to nie ma już cudu, by to odwrócić. Linczowałbym Anastazję i Taco a snajperem sprawdził Shakeomat, Ciebie, bardzo ewentualnie któregoś z Janów.Props za tego posta, też mi się tak wydaje, ale potem jeszcze na spokojnie policzę. I według mnie Niewinny się takim postem mocno zazielenia. No, coś z tym setupem jest nie tak, ale też mieliśmy pecha trochę jako miasto. Pierwszy ksiądz, który się nie przyznał do roli, snajper napierdalający w niemal ewidentnie niewinnych, mafioza Zmarzlik odwalający nie do końca czyste akcje z udawaniem samobójstwa. Też pech przy tym, że jeden z tych, którego wyłapaliśmy jako pierwszego okazał się być Zaginionym. Jak dla mnie Anastazja i chyba Taco do odjebania jako pierwsi. Andrzej StankiewiczTestament: wskazuje dwóch janów i glona Gra: pokazuję mój testament sprzed kilkunastu godzin Szukać winnych w gronie: Wiadomo,niewinny, Ye, Taco, Capibara, AnastazjaObserwować: Szejkomat, Parabole Raczej niewinni: Faworek, Ewangelista, Karetka, Leosia, Bitten, Jasiu, Guimo czekam na cmentarz xxxx nie uwzględniłem specjalnie Zmarzlika jako żywego trupa i Muchy jako niegracza. Co do Guima mogłem się mylić. Taco bym na teraz zamienił miejscami z Szejkomatem. Guimowg mnie padł przez odczytanie roli, więc typy mają wtórne znaczenie testament: Tu Red. Zostało mi już tylko kilka osób do mafii: Mucha, Taco, może capibara. Mucha -> Taco -> capibara. Jeśli wystarczy linczów, sprawdziłbym jeszcze Spóźnialski/Shake, ale nie jestem pewien który bardziej. Ew. Ewangelista jeszcze, chociaż jak dla mnie bronił się dobrze, dla mnie czysty. Chyba już nie będzie kiedy go sprawdzić. Trzeba go olać. Gra: ani razu nie użył słowa Taco w swoich postach nie chce mi się już nawet sprawdzać gry tego glona, no Wnioski: ja nie wiem na 100% czy Taco jest w mafii. Przyjmując jednak, że Oceniacz Akrobacji i Parabole zostały zabite przez (tfu) snajpera, a sam snajper wczoraj zostały zabity przez rolę, to 100% osób zabitych przez mafię na etapie gry wskazywało bezpośrednioTaco Hemingwaya jako swojego podejrzanego. Być może jest to zbieg okoliczności. Nie wiem. No ale wierzycie w takie zbiegi okoliczności? Zapraszam do dyskusji, wasz Jacek. no ale czy to nie jest za dużo jak na niewinnego Taco?
|
|
|
Post by Jacek Jaworek on Mar 16, 2023 16:46:33 GMT 1
z drugiej strony zgadzam się, że jakby obu graczy zaszufladkować i zrobić próbę 1000 edycji, to chyba częściej snajperem okazywałby się gracz typu glon niż taco
|
|
|
Rozgrywka
Mar 16, 2023 16:50:50 GMT 1
via mobile
Post by Taco Hemingway on Mar 16, 2023 16:50:50 GMT 1
Role są losowe to nie wiem po co nawet się próbuje szukac tego snajpera jak może być ten glon który minimalne postęp robił do tej chwili jak jest meczowka jest to głupie po prostu walić w mafie i dowidzenia tylko miastowe role są losowane, mafia rozdziela role między sobą Nigdy tak nie grałem to nawet nie wiedziałem tego, gdzie pisze że tak jest?
|
|
|
Rozgrywka
Mar 16, 2023 16:53:45 GMT 1
via mobile
Post by Taco Hemingway on Mar 16, 2023 16:53:45 GMT 1
Dla mnie jest to że czuje że problem że mną jest że mój styl gry nie odpowiada I to się równa z tym że jestem mafia, ale to po prostu jak gram + czasu nie znalazłem na dokładnego czytania, bo znacznej wolniej czytam po polsku
ale jestem sam pewny że capibara+mucha to 2 mafie tu
|
|
|
Rozgrywka
Mar 16, 2023 16:54:32 GMT 1
via mobile
Post by Taco Hemingway on Mar 16, 2023 16:54:32 GMT 1
Sorry I fucked up The post ZE mam nadzieję że zrozumiecie o co mi chodziło
|
|
|
Rozgrywka
Mar 16, 2023 16:55:09 GMT 1
via mobile
Post by Shakeomat Biedronki on Mar 16, 2023 16:55:09 GMT 1
Widzę, że już nie ma szans na żadnego Jaśka to mi po prostu napiszcie w kogo mam strzelać i kiedy
|
|
|
Rozgrywka
Mar 16, 2023 16:57:33 GMT 1
via mobile
Post by Taco Hemingway on Mar 16, 2023 16:57:33 GMT 1
patrząc na setup to mi się wydaje że strzał był w kamizelkę bo tylko snajper nie żyje- I on tam mówił że mucha najpierw to ma sens że zastrzelił w muche to on pewnie nawet snajper
(Udajcie że to byl mój powód od początku I jestem geniuszem xd a nie niechcący znalazlem ten który jest pewnie snajper)
|
|
|
Post by Spóżnialski Jasiu on Mar 16, 2023 16:58:46 GMT 1
Widzę, że już nie ma szans na żadnego Jaśka to mi po prostu napiszcie w kogo mam strzelać i kiedy możesz dalej w Jaśka...
|
|
|
Post by Mucha Bez Ucha on Mar 16, 2023 17:01:33 GMT 1
Kochani jak nie chcecie sobie gry spierdolić to naprawde, nie atakujcie biednej niedoświadczonej muchy bo taco wam tak powiedział XD
|
|
|
Post by Spóżnialski Jasiu on Mar 16, 2023 17:02:55 GMT 1
patrząc na setup to mi się wydaje że strzał był w kamizelkę bo tylko snajper nie żyje- I on tam mówił że mucha najpierw to ma sens że zastrzelił w muche to on pewnie nawet snajper (Udajcie że to byl mój powód od początku I jestem geniuszem xd a nie niechcący znalazlem ten który jest pewnie snajper) To Kolejność zdarzeń: Lincz -> Modlitwa księdza -> Morderstwo mafii -> Miastowy snajper -> Mafijny snajper -> Starszy szpieg
|
|