|
Post by Wojskowa Karetka on Mar 10, 2023 0:19:28 GMT 1
Pijo nie pisał dużo, ale bardzo konkretnie i miał mocne ataki. Teraz kolejność taka, że najpierw cytat, potem komentarz do niego. Autentycznie wyglądający i sensowny atak w mojego głównego podejrzanego. Bardzo przytomna uwaga, skumał temat, który poruszyłem i potem wytknął Stankiewiczowi niekonsekwencje. Tak wiem, że mafiozo też mógł zrozumieć to co napisałem i napisać podobny post, ale po prostu Pijo bardziej wygląda mi na myślącego mieszkańca niż kombinującego mafiozę. Większość uniewinnienia Ojca Pijo dla mnie kręci się wokół sensownego ataku na Stankiewicza (jednego z niewielu naprawdę sensownych ataków). Było sporo ataków, ale większość w ramach pressingu dla samego pressingu. Gdy widzę ataki Ojca Pijo widzę głębszą myśl po prostu. Mógłbyś rozwinąć ostatnie zdanie? No ten post głównie. A chwilę później opieprzyłeś Parabolę, że zwrócił uwagę JRR że milczenie jest złotem. Cytując "kiedy w każdym przypadku miastu opłaca się by dalej to robił". W moim kajecie jest to takie samo zachowanie. Czyli tak, Pijo sam podejrzewa gracza JRR, ale potrafi jednak zauważyć, że atakujący gracza JRR Stankiewicz popełnia niekonsekwencję i można zarzucić graczowi Stankiewicz to samo co on zarzuca graczowi JRR. Podoba mi się taka elastyczność i czujność w myśleniu. To nie jest decydujący argument, ja wiem, że to można udać. Jednak narazie dla Ojca Pijo jest dość plusów by go tymczasowo odsunąć od kandydatury do linczu. Edit: Ogólnie czuć dużo skupienia na merytoryce u Ojca Pijo dlatego imo słabo byłoby go teraz rozważać mając lepsze kandydatury.
|
|
|
Post by Young Leosia on Mar 10, 2023 0:19:28 GMT 1
Jan Ewangelista w mafii
|
|
|
Post by Wojskowa Karetka on Mar 10, 2023 0:19:53 GMT 1
Dobra po dwoch stronach jednak zmieniam zdanie. Ciezko bedzie przez to przebrnac. Moje posty można po prostu ominąć, nie obrażę się.
|
|
|
Post by Oceniacz Akrobacji on Mar 10, 2023 0:20:55 GMT 1
|
|
|
Rozgrywka
Mar 10, 2023 0:21:00 GMT 1
via mobile
Post by Zagubiony on Mar 10, 2023 0:21:00 GMT 1
To ilu tych mafiozów już wyłapałaś?
|
|
|
Post by Ebenezer Rojt on Mar 10, 2023 0:21:22 GMT 1
Musimy grać metodycznie. Proponuję, żebyśmy podzielili graczy na trzy grupy: 1) mędrców - najaktywniejszych, z największym potencjałem 2) plankton - pasywnych, na pograniczy pasywności, nic nie wnoszących 3) plebejuszy - średniaków Na tym etapie nie głosujmy na mędrców. To oczywiście nazwa umowna, bo do tej grupy zaliczyłbym np. Ebenezera Rojta, a - powiedzmy sobie szczerze - żaden z niego mędrzec. Brawo. Na tym polega podział pracy, zgodnie z mottem drugim. Zajmiesz się opracowaniem metodyki (nie mylić z metodologią).
|
|
|
Post by Young Leosia on Mar 10, 2023 0:21:45 GMT 1
To ilu tych mafiozów już wyłapałaś? Ze trzech chyba, a co?
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 10, 2023 0:21:56 GMT 1
Czy Parabola stosuje jakieś parabole?
|
|
|
Post by Spóżnialski Jasiu on Mar 10, 2023 0:22:16 GMT 1
Obywateli na grupy dzielą mafiozi z koziej dupy!
|
|
|
Post by Young Leosia on Mar 10, 2023 0:22:55 GMT 1
+1 Jasiu, a z grupą plebejską wyjeżdżają jedynie mafiozi dodatkowo przebrzydli
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 10, 2023 0:24:02 GMT 1
Ja też uważam, że Karetka spoko, jedyny minusik za wyjście z tożsamości, ale to mógł też być trolling, chuj wie. Na razie gracz nie do linczowania i tak, a jak JRR mafia, to w ogóle zielony. Ergo, trzeba zajebać Juana. Jestem patronem Juana i wetuję tę kandydaturę na tym etapie. Wrócimy do tego później. Pogubiłeś się trochę w tym rozważaniach, kolego.
|
|
|
Post by Young Leosia on Mar 10, 2023 0:24:22 GMT 1
|
|
|
Rozgrywka
Mar 10, 2023 0:25:05 GMT 1
via mobile
Post by Zagubiony on Mar 10, 2023 0:25:05 GMT 1
To ilu tych mafiozów już wyłapałaś? Ze trzech chyba, a co? A bo trzecim byłem rzekomo ja i się zastanawiałem, czy teraz to dopiero czwarty, czy kogoś przeoczyłem.
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 10, 2023 0:25:17 GMT 1
|
|
|
Rozgrywka
Mar 10, 2023 0:26:03 GMT 1
via mobile
Post by Zagubiony on Mar 10, 2023 0:26:03 GMT 1
Ja też uważam, że Karetka spoko, jedyny minusik za wyjście z tożsamości, ale to mógł też być trolling, chuj wie. Na razie gracz nie do linczowania i tak, a jak JRR mafia, to w ogóle zielony. Ergo, trzeba zajebać Juana. Jestem patronem Juana i wetuję tę kandydaturę na tym etapie. Wrócimy do tego później. Pogubiłeś się trochę w tym rozważaniach, kolego. Nigdzie się nie pogubiłem, właśnie oddaję głos na Juana.
|
|
|
Post by Spóżnialski Jasiu on Mar 10, 2023 0:27:03 GMT 1
Mały pstryczek w Magnusa Karetka nielinczowalna, Stankiewicz absolutnie tez.
|
|
|
Post by Young Leosia on Mar 10, 2023 0:28:41 GMT 1
A bo trzecim byłem rzekomo ja i się zastanawiałem, czy teraz to dopiero czwarty, czy kogoś przeoczyłem. Jak chcesz to ci to rozpiszę. Ale jutro bo dzisiaj mi się nie chce. Ale tam takiego smroda walnąłeś z tym wracaniem do wcześniejszych edycji, to se ciebie wrzuciłam do listy roboczej. I co zrobisz, nic nie zrobisz
|
|
|
Post by Oceniacz Akrobacji on Mar 10, 2023 0:29:00 GMT 1
I wiemy to na 100% - mafiosa w zyciu nie wpadlby na taka innowacyjna propozycje
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 10, 2023 0:29:04 GMT 1
+1 Jasiu, a z grupą plebejską wyjeżdżają jedynie mafiozi dodatkowo przebrzydli Z tym mogę się częściowo zgodzić. Sam wymyśliłem to określenie i akurat byłem wtedy w mafii, więc do dnia dzisiejszego rzeczywiście tylko mafiozi "wyjeżdżali z grupą plebejską".
Ale przebrzydli? Toć ja jestem najsympatyczniejszym i najzabawniejszym graczem.
|
|
|
Post by Wojskowa Karetka on Mar 10, 2023 0:31:36 GMT 1
Nie nie nie. Normalny miastowy nie odnosiłby się do listy ebenezera dla samego lania wody bo po prostu by mu się nie chciało. Twoje odniesienie było dla mnie absolutnie mafijne. I nie uciekaj od mojego ataku deprecjonując mój wkład w grę. to chyba mało miastowych w życiu widziałeś, bo Ci mogę kilkadziesiąt takich przykładów dać. Miastowych którzy myślą, zastanawiają się i poruszają tematy na mieście. Wygodna, typowo mafijna strategia, żeby się akurat do tego przypierdolić
Nie podał żadnego przykładu zapytany potem o to przez dwie osoby. Tłumaczył się, że nie gramy na tożsamości. Jasne, każdy napisze czasem hiperbole, ale moim zdaniem to wyglądało po prostu jak zbycie z siebie pressingu najłatwiejszymi możliwymi środkami. Ogólnie jak się przejrzy jego posty to widać, że leci po niskiej lini oporu. Pisze bardzo proste, krótkie posty, czasem krzyknie z uniewinnieniem na kogoś, przyparty do muru zwyzywa, albo poda słowa bez pokrycia. Jest jeszcze do odratowania się przed linczem, ale na pewno nie z taką grą. W przeciwieństwie do Ojca Pijo np. nie widzę u niego myśli, tylko techniki żeby się pobronić.
|
|