|
Post by Juan Roman Riquelme on Mar 10, 2023 7:31:01 GMT 1
W mafii Losco. Cały czas atakuje tylko jeden typ, bez argumentów, na podstawie prostych manipulacji. Niezwykle wygodne, jak na mafiozę, do tego temat przechodzi na mieście bez słowa, nikogo nie interesuje zaczepianie akurat tego gracza. Dlaczego?
|
|
|
Post by Volverin on Mar 10, 2023 7:34:51 GMT 1
Dostałem feedback na ten temat z wielu stron, więc zmieniam ustawienie: Licznik postów z powrotem włączony.Edit: Poprzednie posty niestety już nie będą naliczone. Kontynuujemy rozgrywkę.
|
|
|
Post by Juan Roman Riquelme on Mar 10, 2023 7:39:31 GMT 1
Chyba tylko u Ciebie Volv xd
|
|
|
Post by Juan Roman Riquelme on Mar 10, 2023 7:42:50 GMT 1
Denerwuje mnie Jacek. Pisze jakby coś wiedział, a wie tyle ile można wiedzieć po godzinie rozgrywki czyli nic. No, chyba że dostał fajną PW od MG. najłatwiejszy głos na tamtym etapie rozgrywki Ok, jeśli w trójcę Jacek, Parabole, Juan nie ma 2 mafiozow to ja jestem graczem nie w szachy, tylko warcaby. Prosiłbym o strzał gdzies w tej trójce naszego szanownego snajpera. Tutaj oczywiście, shortlista dla mafiozów - z dowcipem, żeby łatwiej trafić do naszej podświadomości. Przynajmniej dwóch, szanse ze widzę 3 mafiozow I serio abi razu się nie pomyliłem pomyliłem 1 dniu są naprawdę marne, ale byłoby miło. Ten post wygląda jak poprawiany wiele razy, czy był? Czyżby kol. Magnusen tutaj w stresie siedział i się zastanawiał co i jak napisać? A może tego Juana po prostu zlinczujmy jutro? Na to się szykuje. Mnie z tej trójki śmierdzi najmniej, ale też dość bardzo. Nie pisałem o tym bo wszystko co mam przeciw niemu już ktoś napisał a nie lubię małpować innych, wolałbym by poleciał Parabole albo Jacek, ale Juan... no zdecydowanie dla mnie trzeci, więc dalej dobry wybór Nie powtarzam po innych, jakie to wygodne I oczywiście to napierdalanie w Jasia, bo wysłał dwa głosy. Magnusen wchodzi na miasto i zbiera wszystkie najłatwiejsze interakcje. To jeszcze oczywiście nie musi świadczyć o tym, że jest w mafii, ale na pewno bardzo mi się nie podoba to co robi.
|
|
|
Post by ye on Mar 10, 2023 8:19:08 GMT 1
|
|
|
Rozgrywka
Mar 10, 2023 8:34:57 GMT 1
via mobile
Post by Jill Bitten on Mar 10, 2023 8:34:57 GMT 1
Z moich notatek z wczorajszego wieczora wynika mi, że najbardziej nie spodobali mi się Magnusen (post: "Ciekawie, edycja trwa 9 minut a tu już 2 głosy na lincz. Dzieje się, nie powiem" - podczas gdy w rzeczywistości GÓWNO się działo, 1 str. zapisana kreacyjnymi postami, imo to może być klasyczny mafiozo, który aż za bardzo chce pokazać miastu, że sam intensywnie szuka winnych) i Karetka (post "Nie podjudzaj sikso z różowymi włosami" - wyjątkowo nerwowa reakcja na sugestię strzału snajperskiego w niego).
Również na minus Stankiewicz i Shakeomat za dość nieudolne zaczepki, szczególnie ten pierwszy (post: "Jacek Jaworek swój chłop. Tyle się ukrywał, że w krew weszły mu interakcje samemu ze sobą").
Na plus Riquelme, Zagubiony (grzebanie w starszych edycjach, zwrócił uwagę na słabego posta karetki), Jaworek i Leosia (chociaż w przypadku tej 2 mam po jednym "zgrzycie", ale to paradoksalnie pewnie świadczy właśnie na ich korzyść, typowi miastowi, którzy grają swobodnie i przez to od czasu do czasu puszczą bąka zalatującego mafijnym smrodem).
Ponadto Jaworek jest psychopatą i wcale nie dlatego, że zamordował drugiego człowieka, tylko dlatego, że najwidoczniej zna na pamięć posty sprzed circa 50 edycji (ok. 10 lat).
Zaznaczam, że niestety pewnie z połowy tych Waszych głupot nawet nie przeczytałem, a z pozostałej połowy - połowę niedokładnie, ale myślę, że teraz tempo edycji się trochę unormuje (na wysokim, ale możliwym do okiełznania poziomie), do tego nadchodzi weekend.
Z Bogiem.
|
|
|
Post by ye on Mar 10, 2023 8:37:52 GMT 1
Jill Bitten zapraszam do mojego kościoła
|
|
|
Rozgrywka
Mar 10, 2023 8:37:58 GMT 1
via mobile
Post by Jill Bitten on Mar 10, 2023 8:37:58 GMT 1
Widzę, że na Riquelme zebrało się sporo szabli. Jeżeli jest jakiś chętny z większą ilością czasu, żeby mi streścić dlaczego, będę bardzo wdzięczny, bo ja miałem co do niego zupełnie inne wrażenie - zaznaczam, że głównie po pierwszych godzinach gry.
|
|
|
Post by ye on Mar 10, 2023 8:39:09 GMT 1
Nie wiadomo jeszcze czy będziesz od myślenia czy w mojej grupie GOSPEL ale drzwi są dla Ciebie otwarte.
|
|
|
Post by Volverin on Mar 10, 2023 8:42:52 GMT 1
Cofam decyzję o liczniku jednak, od tej strony jak się nalicza to już trochę bez sensu i bardziej może mieszać niż pomagać.
Namieszałem, pokręciłem i spadam. Gramy dalej.
|
|
|
Rozgrywka
Mar 10, 2023 8:49:45 GMT 1
via mobile
Post by Andrzej Stankiewicz on Mar 10, 2023 8:49:45 GMT 1
Możesz mi powiedzieć czemu dałeś głos na JRR jak tylko ten napisał jednego posta? Człowiek myśli - niby nic, dowcip, albo stuknięcie gościa żeby się uaktywnił albo coś.
Tylko ty chyba rzeczywiście coś u niego widziałeś skoro akurat jego interakcje z innymi graczami postanowiłeś potem wyłuszczyć.
Z ciekawostek polecam poziom komunikowania się Pijo i Riquelme. Rada dla snajpera - obserwuj sztuczną konwersację Magnussena z Riquelme na najbliższych stronach. Zwłaszcza ta interakcja z Magnussem jest przezabawna, bo wskazałeś ją po tym: No rzeczywiście, podejrzana interakcja stulecia. Warto wskazać i wyłuszczyć. Na pewno zaraz będzie między nimi sztuczna dyskusja. Możesz mi wytłumaczyć czemu akurat JRR znalazł się na twoim celowniku jeszcze zanim napisał posty wskazane potem palcem przez Losco? Ot tak? Taki strzał? Robienie sobie alibi na przyszłość? Przecież to był oczywisty głos dla rozruszania rozgrywki i w celu sprawdzenia reakcji. A tego że Juan zacznie później pisać mafijne pierdy przewidzieć nie mogłem. Aż takich zdolności profetycznych nie mam.
|
|
|
Post by Ebenezer Rojt on Mar 10, 2023 8:59:55 GMT 1
Powstała lista graczy, których kompromitacji i przypadków słabości ludzkich, dla dobra Miasta, nie będę na razie wytykał.
Andrzej Stankiewicz Parabole Jan Ewangelista Shakeomat Biedronki Sam Losco
I Bartek Zmarzlik.
Parabole zajmują się pressingiem. Ewangelista opracowaniem metodyki. Zmarzlik uczciwością intelektualną. Stankiewicz, Shakeomat i Losci niech sami przydzielą sobie rolę zgodnie z teorią podziału pracy w mieście.
Lista oczywiście będzie ulegać zmianie. Do linczu pierwszego raczej będzie się poszerzać, potem różnie.
|
|
|
Post by romangmerke on Mar 10, 2023 9:00:33 GMT 1
Dzień dobry, kochani, w ten mroźny, śnieżny poranek !
Młodzieży! Jakże dużo Wy piszecie! Na moje spracowane oczy to wiele, trzeba odsiewać, odcedzać, oddzielać ziarna od plew, by zostało cokolwiek gęstego, a i tak zostaje, tyle co kilka godzin, bo zjedzeniu odgrzewanego bigosu mojej babki, Anielki.
Więzienna karetko ! Dziękuje za miłe słowa, bo chyba takie miały być, prawdaż? Choć nie wiem, o co chodzi z tymi glonami, kojarzy mi się to z moją wyprawą do Japonii, kiedy to zgłodniały po wielokilometrowych spacerach po mieście trafiłem wreszcie do przybytku serwujacego udon. Odebrałem posiłek, pokazując uprzednio na migi, co chciałbym zjeść i udałem się z posiłkiem do stolika. Ale ! Wszystkie stoliki zajęte, poza jednym, gdzie siedział poczciwy, zgarbiony staruszek. Przysiadłem się czym prędzej, by spożyć rosołek, ale usłyszałem ciszę, która opanowała lokal. Czyżem popełnić jakis nietakt ? zapytałem sam siebie. "Itadakimasu" - powiedziałem, znaczy się smacznego. Staruszek spojrzał, widocznie zdegustowany, że jakiś gaijin siadł obok niego, "arigato" - odpowiedział, dojadł, ćlamkając i wyszedł. Zjadłem i ja, choć głód wyszedł z mego ciała szybciej niż tenże staruszek. "yakuza !" ("mafia !") myślałem, to mój ostatni posiłek i nie jest to nic wykwintnego, zamartwiałem się. Oddajac miseczke spojrzałem pytająco na sprzedawcę, ten wyjął telefon, poklikał coś i pokazał mi zdjęcie ! To był sam Hirō Onoda ! Taka to była historia, dziękuję, Karetko, za wprawienie mnie w ten sentymentalny nastrój
Przy okazji, powiem Wam, kochani, że nienawidzę Argentyny, ojczulek zawsze mówił, że te pomioty Hitlera wyjechały tam z Niemiec, przez co nie mogę myśleć o takich kreaturach jak Juan Roman Riquelme inaczej niz przez pryzmat nazistowskiego kutasa za przeproszeniem, jaki mógł znajdować się w jego czcigodnej (czyzby?) babce. Niemniej! Poczciwy to chłop! Swój! Błądzi, ale to nasz!
Ten pianista, ye, z kolei dziwny. Gada sam do siebie, niby jest, a nie zwraca uwagi, siedzi i chce się przypodobać, jak ubek jakiś na zagadujący mnie kiedyś na koncercie Stonesów w Kongresowej
ściskam Was kochani, do rychłego poczytania
|
|
|
Post by Jacek Jaworek on Mar 10, 2023 9:13:50 GMT 1
niezły z ciebie bengal byku
|
|
|
Post by Jacek Jaworek on Mar 10, 2023 9:15:13 GMT 1
Ta wczorajsza konwersacja trójki Karetka-Anastazja-Ewangelista strasznie frapująca.
|
|
|
Post by windmill on Mar 10, 2023 9:19:55 GMT 1
Jacku, do ilu trzeba odliczyć, abyś się dobrze ukrył? Zawsze mnie to zastanawiało
|
|
|
Post by Jacek Jaworek on Mar 10, 2023 9:25:51 GMT 1
To zależy czy mi się chce ukrywać. Bo, bądźmy szczerzy, w tej edycji mi się nie chciało. Ale tak plus minus do czternastu.
|
|
|
Post by Young Leosia on Mar 10, 2023 9:28:53 GMT 1
Jacku, do ilu trzeba odliczyć, abyś się dobrze ukrył? Zawsze mnie to zastanawiało A ty do ilu musisz odliczyć, żeby zacząć szukać mafii?
|
|
|
Post by Bartek Zmarzlik on Mar 10, 2023 9:29:45 GMT 1
Wstałem rano i udałem się na trening na torze żużlowym w Lublinie. Jednak śniegu nawaliło, więc nie szło robić wzium w lewo, mogłem jednak nadrobić wątek. Ewangelistę ciepło przyjąłem mimo spoźnienia, ten mnie w zamian chyba uniewinnił, ale dał do zrozumienia, że jestem takim wioskowym głupkiem i nie warto mnie słuchać. No nieźle. To już wolałbym być winnym, ale inteligentem jak Ebenezer. Na ten moment, jak pisałem wcześniej, nie podobają mi się Magnus i JRR. Magnus jakoś wcześnie wysnuwał ostre tezy, Ok, jeśli w trójcę Jacek, Parabole, Juan nie ma 2 mafiozow to ja jestem graczem nie w szachy, tylko warcaby. Prosiłbym o strzał gdzies w tej trójce naszego szanownego snajpera. I mam wrażenie, że parabol jest niewinny, więc dziwi mnie takie walenie Magnusa w niego. JRR śmierdział, jak Losco go przycisnął, ale faktycznie po postach Jaworka mam wrażenie, że za łatwo by poszło i trochę dałem się ponieść "dużo plusów, plusuję, dużo minusów, minusuję". Ogólnie rozgardiasz na bani. Ebenezer, w kogo waliłbyś ogółem? Jak widzisz tego Magnusa i JRRa? Zwłaszcza pod kątem drugiego motta: "Takie malownicze przykłady oznaczają również, że nikomu nie można już ufać przez sam wzgląd na jego profesję. Nie zmieniła się za to największa ambicja spektakularności zintegrowanej: z mafiozów uczynić miastowych, a z miastowych – mafiozów. " Ciągle się boję, że potem po edycji będę czytał te swoje typy i będzie "kurka, co za debil, ja pienię". Magnus, weź coś napisz. Co sądzisz o anastazji i producencie podkładów muzycznych kanye west?
|
|
|
Post by Jacek Jaworek on Mar 10, 2023 9:30:23 GMT 1
Zagubiony tymi beznadziejnymi typami (ja, Zmarzlik) pokazuje się, mówi mafii: jestem. Czego nie zauważam w jego postach?
|
|