|
Post by ye on Mar 10, 2023 17:04:11 GMT 1
Ostatnio nie wiesza się nieobecnych więc jak sie wpierdolisz to chowaj głowe w piasek
|
|
|
Rozgrywka
Mar 10, 2023 17:06:18 GMT 1
via mobile
Post by Sam Losco on Mar 10, 2023 17:06:18 GMT 1
Ja bym nie naciskał na snajpera w pierwszych dniach rozgrywki. I nie zgadzam się z tym żeby w Anę celować. W sensie w ebenezera też bym nie celował. Dzisiaj wolałbym się skupić na tych co pisali ale nie stworzyli większych powiązań. Moim zdaniem Ana pomimo tajemniczości dała kilka interakcji z Zagubionym czy Leosią. Wolałbym sprawdzić na przykład takiego Taco. Przynajmniej na ten moment. Chociaż Riquelme też powinien coś popracować zanim dojdzie do linczu. Przez brak licznika mam problemy z odróznieniem niezywych z tymi którzy napisali 2-3 posty. Ktoś ma jakąs listę takich nazwisk? Jebie mi ten post fest. W głowie każdego miastowego jakoś się te kreacje szufladkują, czujemy wewnętrzną awersje do ludzi których podejrzewamy, czasem mamy ku temu powody i argumenty czasem nie a tutaj typ u góry podaje klucz - pisali, ale nie stworzyli powiązań, dlatego uniewinnia Ane Tym samym kluczem jako kandydatów na lincz podaje Taco i nakazuje Riquelme się napracować żeby z tego grona wypadł. To wszystko jest tak suche i wyprane z własnej inwencji, że o ja piernicze o ja pierdole Skoro mówi Riquelme, że ma się napracować to tak jakbyśmy potencjalnemu mafiozie którego mamy na celowniku(top 2 winnych?) w jasny sposób przekazali, że ma najebać trochę interakcji żeby zejśc z tego celownika zejść. Chyba warto wejść w posty gienka Loski, zapraszam do zabawy Chyba przydadzą Ci się lekcje z czytania ze zrozumieniem bo w swoim poście podajesz cytat który zaprzecza Twoim wypocinom. Ale pomogę Ci. Nigdzie nie uniewinniłem Anastazji. Napisałem tylko i wyłącznie żeby pierwszego linczu nie wykorzystywać na osoby które chętniej wchodzą w interakcje i w przyszłości będziemy mieć więcej kropek do połączenia. Uważam Anastazję za taką postać. Możesz się z tym nie zgadzać ale nie wciskaj w moje usta słów których nie mówiłem. No ale to chyba logiczne i promiastowe żeby zachęcać swoich podejrzanych do jak największej aktywności. A może masz na ten punkt jakieś inne spojrzenie? Dlaczego miałbym nie prowokować Taco lub Riquelme do większej intensywnośvi w grze? Tym bardziej że wcale nie obiecuję że ich to uniewinni w moich oczach. Mocno wymuszony i niekonsekwentny w logice ten Twój atak. O braku zrozumienia tekstu czytanego już pisałem.
|
|
|
Post by Wojskowa Karetka on Mar 10, 2023 17:06:33 GMT 1
Może niech Magnus jako aktywny niewinny zarządzi na kogo idzie masówka. Czy ja coś zgubiłem? To już nie wieszamy Juana? Jak powiesz że wieszamy to wieszamy.
|
|
|
Post by Shakeomat Biedronki on Mar 10, 2023 17:06:52 GMT 1
Ja widzę że macie inny pomysł na Anastazję niż zagubienie, ale z chęcią bym poczytał coś mocniejszego od Zagubionego na jej temat. [...]Tylko problem jest taki, że typ [Anastazja] powołuje się na poprzednie edycje, więc to nie jest jakiś debiutant czy osoba, która od dawna nie grała z nami, tylko ktoś kto jest w miarę na bieżąco. [...] Wydaje mi się, że Anastazja odnosiła się tylko do tych edycji, które są na tym forum, niekoniecznie w nich brała udział. Jeśli dobrze kojarzę to skrytykowała sposób gry miasta na tym forum w poprzednich i chciała przeforsować swój sposób głosowania w linczu pierwszym.
|
|
|
Post by Shakeomat Biedronki on Mar 10, 2023 17:09:08 GMT 1
stara meta to przegrala gre miastu w dwoch poprzednich edycjach (jak teraz patrze to w sumie piec edycji pod rzadk w sumie to sie nie dziwie ze miastu tu przegrywa bo jak takie typy jak zagubiony graja co edycje to ciezka sprawa) chyba ze liczymy te wygrana dzieki niegraniu dwoch mafiozow jako wygrana miasta a nie miasta zblaznienie o to mi chodzi @zagubiony
|
|
|
Post by ye on Mar 10, 2023 17:09:18 GMT 1
Okej typie pamiętaj, że jestem głupim czarnuchem przez którego przemawia Pan
powiedz mi tylko jak krowie na rowie, że Taco i Riquelme to Twoim zdaniem dwójka najbardziej prawdopodobnych mafiozów i daje spokój
|
|
|
Rozgrywka
Mar 10, 2023 17:13:43 GMT 1
via mobile
Post by capibara on Mar 10, 2023 17:13:43 GMT 1
Hmpf
|
|
|
Rozgrywka
Mar 10, 2023 17:19:03 GMT 1
via mobile
Post by Taco Hemingway on Mar 10, 2023 17:19:03 GMT 1
Albo w sumie dobra, skoro Taco chce, żebym przejął przywództwo w mieście i wyznaczył cel, to mogę to zrobić. Tak więc dzisiaj linczujemy TACO HEMINGWAYA!!!weź nie pierdol głupoty Tylko bo jestem niemiły to nie znaczy że jestem mafia. szukam mafie nie przyjaczili. Graj z mózgiem
|
|
|
Rozgrywka
Mar 10, 2023 17:21:02 GMT 1
via mobile
Post by Young Leosia on Mar 10, 2023 17:21:02 GMT 1
Albo w sumie dobra, skoro Taco chce, żebym przejął przywództwo w mieście i wyznaczył cel, to mogę to zrobić. Tak więc dzisiaj linczujemy TACO HEMINGWAYA!!!weź nie pierdol głupoty Tylko bo jestem niemiły to nie znaczy że jestem mafia. szukam mafie nie przyjaczili. Graj z mózgiem No i gdzie ta mafia twoim zdaniem?
|
|
|
Post by Wojskowa Karetka on Mar 10, 2023 17:21:29 GMT 1
Taco i Capibara co wejście to mocniejsze
|
|
|
Rozgrywka
Mar 10, 2023 17:22:43 GMT 1
via mobile
Post by Taco Hemingway on Mar 10, 2023 17:22:43 GMT 1
jeszcze nie miałem szansę usiąść i dobrze przeczytać gry to kurwa przynajmniej daj mi szansę to zrobić - daje dużo opinii kiedy mogę I zawsze będę aktywny codziennie. Jak nie złapie mafie przed 3cim dniu to potem linczuj mnie ale wsm powinno być oczywiste że jestem miastem I to skill issue jak nie potrafisz to widzieć
|
|
|
Rozgrywka
Mar 10, 2023 17:24:06 GMT 1
via mobile
Post by Taco Hemingway on Mar 10, 2023 17:24:06 GMT 1
Taco i Capibara co wejście to mocniejsze Zapomniałem wsm że capibara to gracz w tej grze I to pewnie nie dobry znak LOL
|
|
|
Post by ye on Mar 10, 2023 17:24:21 GMT 1
Wojskowa Karetka co wejście to podpinka
|
|
|
Rozgrywka
Mar 10, 2023 17:25:24 GMT 1
via mobile
Post by Taco Hemingway on Mar 10, 2023 17:25:24 GMT 1
Ostatnie posty od Ye są miastowe
|
|
|
Rozgrywka
Mar 10, 2023 17:25:38 GMT 1
via mobile
Post by Young Leosia on Mar 10, 2023 17:25:38 GMT 1
jeszcze nie miałem szansę usiąść i dobrze przeczytać gry to kurwa przynajmniej daj mi szansę to zrobić - daje dużo opinii kiedy mogę I zawsze będę aktywny codziennie. Jak nie złapie mafie przed 3cim dniu to potem linczuj mnie ale wsm powinno być oczywiste że jestem miastem I to skill issue jak nie potrafisz to widzieć Mordini, jak na razie każde twoje wejście to gadanie, że nie masz czasu ale będziesz go miał, a jak próbujesz coś dać merytorycznie, to nie pozostaje nic innego, jak to wyśmiać. Nie wiem, czy jesteś w mafii, ale z tym skill issue to bym zbastowała, bo nie wiem, kto jak na razie ma z tym większy problem.
|
|
|
Post by Ebenezer Rojt on Mar 10, 2023 17:25:39 GMT 1
KARLOS MAGNUSEN OTWIERA NA 1. E4 ALBO NIECHLUJNA POCHWAŁA SZTUCZNOŚCIKarlos Magnusen ogłosił na wstępie, że denerwuje go Jacek Jaworek, bo pisze jakby coś wiedział, a wie tyle, ile można wiedzieć po godzinie rozgrywki, czyli nic [1]. Wydaje się, że to celna uwaga. Formułowanie mocnych opinii na wczesnym etapie rozgrywki jest głupie. Kilka godzin później Karlos Magnusen powrócił do tematyki wczesnej wszechwiedzy i... sformułował mocną opinię na wczesnym etapie rozgrywki. Stwierdził bowiem kategorycznie, że w trójce Jacek Jaworek, Parabole i Juan Roman Riquelme są co najmniej dwie mafie [2]. To jednak, że zdołał sobie zaprzeczyć na przestrzeni kilku godzin już Magnusena nie interesuje. Gdyby była to tylko jedna podejrzana sprawa, w dodatku tak błaha, nie miałbym serca czepiać się Karlosa Magnusena. Niestety podejrzanych spraw jest więcej. Kolejną z nich jest zapowiedź chłodnego przeczytania postów Jacka Jaworka jutro, czyli dzisiaj [3]. Sądząc po dzisiejszej aktywności norweskiego szachisty, chłodnej analizy tego, co przeczytał sie nie doczekamy [4]. Pół biedy jednak, że tak wyszło - każdemu mogą zmienić się plany i każdy może poczuć się przytłoczony tempem rozgrywki, które jest szalone. Gorzej, że w tym poście znalazło się coś jeszcze. Pytanie o to, czy ktoś ma do Karlosa Magnusena jakieś - nomen omen - pytania zdradza przedziwną psychologiczną pozycję, w jakiej stawia siebie Karlos Magnusen. Pozycję, w której nie postawiłby się wyluzowany, niewinny, miastowy oraz gracz czujący, że nie jest punktem odniesienia tej rozgrywki (a każdy mafiozo niewątpliwie takim punktem odniesienia jest). Nie zwoływałbym Was jednak przecież, gdybym miał tylko tyle na winę Karlosa Magnusena. Prawdziwy problem pojawia się wtedy, gdy Karlos Magnusen pisze [5]: Nie wiem, kto jest bardziej do odjebania, Parabole czy Jacuś, powoli zmieniam zdanie w kierunku tego pierwszego. Parabole już kilka razy pisał bzdury, ale ten post teraz... Jezu. Pomińmy część merytoryczną treści powyższej wypowiedzi, tym bardziej, że ktoś mógłby dowodzić, że jej tam nie ma. Kluczem są emocje, zupełnie nieadekwatne do stanu rozgrywki i do posta, którego napisał Parabole [6]. Sztuczność wylewa się zwłaszcza z końcówki. Magnusen potrafi zapozorować przeżywanie irytacji. Ale wydało się i musiało się wydać. "Nie ma bowiem nic ukrytego, co by nie miało wyjść na jaw". Aż dziw, że na forum mafii nie przypominają nowicjuszom tej pożytecznej maksymy. [1] mafiacorner.boards.net/post/28566/thread - jak na ironię, w tym krótkim streszczeniu fakty nie zgadzają się nawet w 50 procentach, bo Jacek Jaworek wówczas stosował co najwyżej wysoki, agresywny pressing i był czepialski. Co prawda na mój gest przesadnie czepialski, tym bardziej, że teraz nie spija wniosków z tamtego pokazu agresji, ale to jeszcze nie powód do oskarżania o wszechwiedzę. [2] mafiacorner.boards.net/post/28815/thread - ponadto można powiedzieć, że Karlos Magnusen wybrał sobie do ataku graczy, którzy dominowali wówczas w rozgrywce i byli najaktywniejsi. [3] mafiacorner.boards.net/post/28855/thread - ten post jest zwieńczeniem dziwnej relacji, jaka łączy Karlosa Magnusena z Taco Hemingwayem oraz Wojskową Karetką. [4] mafiacorner.boards.net/post/29506/thread [5] mafiacorner.boards.net/post/28677/thread[6] mafiacorner.boards.net/post/28675/thread - bardzo ciekawy kreacyjny post Parabole. Solidna mapa gry, jedyna obok mojej jak dotąd.
|
|
|
Rozgrywka
Mar 10, 2023 17:26:32 GMT 1
via mobile
Post by Young Leosia on Mar 10, 2023 17:26:32 GMT 1
Losco na plus tym bardziej, im bardziej wychodzi z kreacji.
|
|
|
Rozgrywka
Mar 10, 2023 17:30:12 GMT 1
via mobile
Post by Taco Hemingway on Mar 10, 2023 17:30:12 GMT 1
jeszcze nie miałem szansę usiąść i dobrze przeczytać gry to kurwa przynajmniej daj mi szansę to zrobić - daje dużo opinii kiedy mogę I zawsze będę aktywny codziennie. Jak nie złapie mafie przed 3cim dniu to potem linczuj mnie ale wsm powinno być oczywiste że jestem miastem I to skill issue jak nie potrafisz to widzieć Mordini, jak na razie każde twoje wejście to gadanie, że nie masz czasu ale będziesz go miał, a jak próbujesz coś dać merytorycznie, to nie pozostaje nic innego, jak to wyśmiać. Nie wiem, czy jesteś w mafii, ale z tym skill issue to bym zbastowała, bo nie wiem, kto jak na razie ma z tym większy problem. Dowód? (:
|
|
|
Post by Spóżnialski Jasiu on Mar 10, 2023 17:30:16 GMT 1
Ebenezer, czy ty strzelasz z armaty do komara? xD
|
|
|
Rozgrywka
Mar 10, 2023 17:31:26 GMT 1
via mobile
Post by Taco Hemingway on Mar 10, 2023 17:31:26 GMT 1
Losco na plus tym bardziej, im bardziej wychodzi z kreacji. leosia mafia= losco miasto
|
|