parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Post by parabole on Mar 11, 2023 0:00:59 GMT 1
Magnusen zachował się przeciw logice, przeciw miastu i przeciw jakimkolwiek standardom. Dlatego nie powinniśmy się opierać W OGÓLE na jego uniewinnianiu, bo to tak jakby kogoś chwalić za to, że zamiast w majtki trafił gównem obok wychodka. Jeśli masz dobry vibe na kogoś, kto w obiektywnym ujęciu zagrał tak fatalnie - znaczy, że Twój vibe jest chujowy na tym etapie i warto zastanowić się, i spróbować porozmawiać, dać jakieś argumenty, zamiast lecieć dupolotem na ego. Bo to jest substytut i przeciwieństwo jednocześnie. Jezu na chuj ty się tyle produkujesz nad oczywistościami xD Lepiej podzielcie się opinią jak wg was (uwaga, analizowanie postów mafiozów) poniższe świadczy o Zmarzliku: Kontekst: komentuje mój post z jacusiowykrywaczem, tj. ten w którym pokolorowałem na czerwono zmarzlika, szejkomat i karlosa, a w drugiej kolejności leosię i ojca pijo A moim zdaniem dobry post Jacka, ja bym za tym szedł Zmarzlik, wejdźcie sobie w jego posty i wszystko jasne. Tam wcale nie ma treści. Ale jeszcze ciekawsze od samego Zmarzlika jest to, co pisał o nim Jaworek: "Za pierwszy dobry cel jawi się nasz stary podejrzany Bartosz Zmarzlik, który przez Jacusia został zaczepiony już po bodaj pierwszym poście kreacyjnym, a potem gdy (jak się wydawało) temat ucichnie, mściwie wrócić ze zdwojoną siłą i zaatakować." Łatwe przyjebanie się tak, ale gdzie był ten atak ze zdwojoną siłą podpowiesz mi? Coś mi tu nie gra między wami Panowie, powiedzcie coś więcej. Na czutkę Jaworek niewinny Zmarzlik winny, zwłaszcza, że posty żużlowca to kreacyjne zaczepki, z których nie wygląda jakby wyciągał jakieś wnioski albo próbował coś z tym coś robić, albo jakby w ogóle tam proces myślowy miał być po ponownym przeczytaniu dzisiejszego dnia, czy przed? Niewinni najbardziej, to raczej się nie zmieni, moim zdaniem Ty, Zagubiony i Ebenezer trzech winnych magnusen, ten z którym dyskutowałem wczoraj ale nadal nie mogę zapamiętać nicku i zmarzlik. linczować dzisiaj magnusen, zmarzlik i nie mam trzeciego, o którym mógłbym z przekonaniem napisać Bo, według mnie, kolega sobie w tym Zmarzliku szukał podejrzanego i to wydaje się przemawiać na korzyść tego drugiego. Nie no, miał. Riquelme na starcie zaznaczył, że za najbardziej niewinnych ma mnie i Zagubionego, więc będzie się kierował naszymi podejrzeniami. A Zagubiony chyba miał momenty forsowania Zmarzlika, nie?
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 11, 2023 0:01:32 GMT 1
Muszę to napisać zanim mnie odstrzelą: Ebenezer Rojt jest w mafii. Biorę za to wskazanie pełną odpowiedzialność.
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Post by parabole on Mar 11, 2023 0:03:46 GMT 1
Jezu na chuj ty się tyle produkujesz nad oczywistościami xD Lepiej podzielcie się opinią jak wg was (uwaga, analizowanie postów mafiozów) poniższe świadczy o Zmarzliku: Kontekst: komentuje mój post z jacusiowykrywaczem, tj. ten w którym pokolorowałem na czerwono zmarzlika, szejkomat i karlosa, a w drugiej kolejności leosię i ojca pijo
Bo, według mnie, kolega sobie w tym Zmarzliku szukał podejrzanego i to wydaje się przemawiać na korzyść tego drugiego. Nie no, miał. Riquelme na starcie zaznaczył, że za najbardziej niewinnych ma mnie i Zagubionego, więc będzie się kierował naszymi podejrzeniami. A Zagubiony chyba miał momenty forsowania Zmarzlika, nie? Patrzcie tu: Najbardziej w mieście ufam Zagubionemu i Parabolom. Proponowali wcześniej Anastazję o ile pamiętam, jako dobry typ na dzisiaj. Przyznam szczerze, że nie dużo od niej czytałem, spróbuję się trochę przebić. mafiacorner.boards.net/user/212/recent?q=zmarzlik
|
|
|
Post by Ebenezer Rojt on Mar 11, 2023 0:03:52 GMT 1
Muszę to napisać zanim mnie odstrzelą: Ebenezer Rojt jest w mafii. Biorę za to wskazanie pełną odpowiedzialność. Gdybym nie wiedział kim jesteś, pomyślałbym na podstawie tego wpisu, jak i wcześniejszego głosu, że jakiś nowicjusz jest w mafii i próbuje wyrobić sobie pozycję w mieście, atakując tego, który przyczynił się do linczu na niewinnym.
|
|
|
Post by Spóżnialski Jasiu on Mar 11, 2023 0:04:59 GMT 1
Na podstawie ostatnich wpisów mogę powiedzieć, że widzę sojuszników w Parabole, Karetce i Samie. Dobra, pozwalam Ci dopisać mnie do listy sojuszników. Nie mówię, że mam Ciebie i 3 graczy, których wymieniłeś za niewinnych, ale pomyślałem, że gdybyśmy wspólnie grali to moglibyśmy stworzyć dobry kwintet.
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 11, 2023 0:05:05 GMT 1
Przepraszam kol. Zmarzlika, że podkpiwałem z niego delikatnie. Wziąłem go za kogoś innego.
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 11, 2023 0:05:54 GMT 1
Przepraszam też Karetkę Więzienną. Chyba zbyt pochopnie Cię oceniłem. Przyszłość pokaże.
|
|
|
Post by Jacek Jaworek on Mar 11, 2023 0:07:05 GMT 1
Nie no, miał. Riquelme na starcie zaznaczył, że za najbardziej niewinnych ma mnie i Zagubionego, więc będzie się kierował naszymi podejrzeniami. A Zagubiony chyba miał momenty forsowania Zmarzlika, nie? Patrzcie tu: Najbardziej w mieście ufam Zagubionemu i Parabolom. Proponowali wcześniej Anastazję o ile pamiętam, jako dobry typ na dzisiaj. Przyznam szczerze, że nie dużo od niej czytałem, spróbuję się trochę przebić. mafiacorner.boards.net/user/212/recent?q=zmarzlikNo niby tak, wniosek jest jeden: nie wiem po chuj w ogóle zaczynałem się zastanawiać nad postami mafiozy, skoro wychodzi jak zwykle.
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 11, 2023 0:09:27 GMT 1
Moim zdaniem, warto zwrócić teraz uwagę na Taco Hemingwaya. Nie pytaj, komu bije dzwon, bije on Tobie... To wprawdzie nie ten Hemingway, ale pasuje idealnie.
|
|
|
Post by Ebenezer Rojt on Mar 11, 2023 0:12:33 GMT 1
Na podstawie ostatnich wpisów mogę powiedzieć, że widzę sojuszników w Parabole, Karetce i Samie. Dobra, pozwalam Ci dopisać mnie do listy sojuszników. Nie mówię, że mam Ciebie i 3 graczy, których wymieniłeś za niewinnych, ale pomyślałem, że gdybyśmy wspólnie grali to moglibyśmy stworzyć dobry kwintet. Musimy wycelować w czerwonego, skoro jest w mafii.
|
|
|
Post by Spóżnialski Jasiu on Mar 11, 2023 0:14:48 GMT 1
Dobra, pozwalam Ci dopisać mnie do listy sojuszników. Nie mówię, że mam Ciebie i 3 graczy, których wymieniłeś za niewinnych, ale pomyślałem, że gdybyśmy wspólnie grali to moglibyśmy stworzyć dobry kwintet. Musimy wycelować w czerwonego, skoro jest w mafii. Zgoda
|
|
|
Post by Oceniacz Akrobacji on Mar 11, 2023 0:14:48 GMT 1
Moim zdaniem, warto zwrócić teraz uwagę na Taco Hemingwaya. Nie pytaj, komu bije dzwon, bije on Tobie... To wprawdzie nie ten Hemingway, ale pasuje idealnie. Taco ciekawa postac, tak jak Ty z reszta
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 11, 2023 0:15:35 GMT 1
Dziwię się, że snajper zmarnował cenny nabój na Jana Romana Riquelme, który się absolutnie skompromitował, każdym ruchem wzbudzał podejrzenia i był mocnym kandydatem do linczu. Mógł jeszcze kogoś wsypać.
Z drugiej strony ustrzelenie pierwszego mafiosy podniesie może miejskie morale, pozwoli uniknąć nerwowości i pochopnych ruchów.
|
|
|
Post by Ebenezer Rojt on Mar 11, 2023 0:17:09 GMT 1
Jan Ewangelista to pewny niewinny.
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 11, 2023 0:17:40 GMT 1
Czy Taco jest ciekawy, to nie wiem. Ja niewątpliwie jestem. Teraz istotniejsze jest jednak to, czy ktoś z nas jest w mafii. Ja nie jestem, Taco prawdopodobnie jest.
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 11, 2023 0:23:07 GMT 1
Jan Ewangelista to pewny niewinny. Pamiętaj, że w tej edycji gra zagubiony mafiosa.
|
|
|
Post by Young Leosia on Mar 11, 2023 0:24:14 GMT 1
Czy Taco jest ciekawy, to nie wiem. Ja niewątpliwie jestem. Teraz istotniejsze jest jednak to, czy ktoś z nas jest w mafii. Ja nie jestem, Taco prawdopodobnie jest. Może po prostu niezrozumiale pisze, jego ataki są zbyt chaotyczne jak na mafiozę. Jeszcze ta zmiana głosu z paraboli na parabole dzisiaj (xD), jakbym był mafiozą to bym nie chciała na siebie w taki sposób zwracać uwagi. Z drugiej strony ta jego wszechwiedza o Karlusenie, którą nie chciał się podzielić, jest co najmniej frustrująca.
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 11, 2023 0:24:18 GMT 1
To, że nie ma mnie z Wami na podforum, nie oznacza jeszcze, że jestem niewinny. Nie uniewnniaj tak pochopnie.
|
|
|
Post by Ebenezer Rojt on Mar 11, 2023 0:27:01 GMT 1
Dobrze, że prawdziwy Jan Ewangelista był lepszym analitykiem.
|
|
|
Post by Ebenezer Rojt on Mar 11, 2023 0:28:23 GMT 1
Czemu nie było opisu mordu?
|
|