|
Post by Wojskowa Karetka on Mar 11, 2023 5:47:17 GMT 1
Na przykład jeśli Parabola jest w mafii to przez pół gry srogo odpierdala, a jak Windmill albo Ye są w mafii to jeszcze nic takiego nie musieli nawet zrobić.
|
|
|
Post by Wojskowa Karetka on Mar 11, 2023 5:48:27 GMT 1
I pewnie w tej mafii jest jakiś ziomek co srogo odpierdala bo tam jest aż 5 kolesi jeszcze, ale narazie szukamy tych łatwiejszych.
|
|
|
Post by Wiadomo, niewinny on Mar 11, 2023 6:03:41 GMT 1
No dobra, ale nie o to pytałem. Pytałem skąd się wzięła ta lista - wszystkich na niej przeczytałeś uważnie?
|
|
|
Post by Wiadomo, niewinny on Mar 11, 2023 6:10:11 GMT 1
Btw. nie będzie zaskoczeniem jeśli dodam, że Sam Losco jest niewinny. To, czy atakowałby JRR od samego początku jako mafiozo to jedno, ale to, że JRR próbował stawać do walki, zamiast przemykać po cichu i ignorować, albo tylko zbijać argumenty, to drugie. Jako kiepski mafiozo IMO by tego nie robił. A że Losco z gry też wygląda niewinnie, nominuję go do miastowej rady mędrców (xD). JRR miał też dziwną relację z Ye Westem i Anastazją. Jego jedyny post o tym pierwszym to "nie nie, absolutnie nie robić masówki na Ye" w odpowiedzi do Szejka z Biedronki. A tutaj prośba, żeby w pierwszym linczu nie walić w aktywnych: mafiacorner.boards.net/post/29186/threadIdę teraz tylko klepnąć listę osób, z którymi w ogóle nie miał interakcji i chyba się w końcu zabiorę za to bagno, którym jest dzień zerowy (czy tam pierwszy)
|
|
|
Post by Wojskowa Karetka on Mar 11, 2023 6:13:00 GMT 1
No dobra, ale nie o to pytałem. Pytałem skąd się wzięła ta lista - wszystkich na niej przeczytałeś uważnie? Nie w stuprocentach, ale z grubsza tak, w trybie, że czytałam posty w rozgrywce gracza jeden po drugim a nie, że cały temat.
|
|
|
Post by Wiadomo, niewinny on Mar 11, 2023 6:25:40 GMT 1
Oke, to doceniam.
Z osób, z którymi JRR nie miał w sumie żadnych interakcji: - Guimo (chuj wie kto to), Goloniarz (chuj wie kto to), windmil (chuj wie kto to), Kaladin (chuj wie kto to), Nunu (chuj wie kto to), Mucha (chuj wie kto to) - Capibara (logiczne), Oceniacz Akrobacji (minęli się), Ja (nie powiem, żebyśmy się minęli, ale dziś/wczoraj to już mniej interakcji łapał) - Cyclop - kojarzę tylko z nicku, więc nie mam pojęcia - Shakeomat - poza obroną Ye przed masówką - Jill Bitten, Taco (chyba), Ojciec Pijo, Jan Ewangelista - Ye i Anastazja - których tylko bronił przed linczowaniem, nie wchodząc z nimi jednocześnie w żadne interakcje.
To by zakończyło wątek JRR, bo choć na ten moment trudno jeszcze stwierdzić, czy tak by wsypał swoich kolegów po fachu (np. Ye), to myślę, że z każdym kolejnym zlinczowanym mafiozo obraz będzie robił się klarowniejszy.
A Capibarę, bo w sumie widziałem wcześniej, że parę osób chce linczować i przeczytałem teraz jej "posty" (xD), to akurat bym zostawił. Nie na długo, dzień, dwa. Trolling nieco zbyt oczywisty i bezczelny, a wyczuwam tutaj możliwość bycia przytłoczonym. Zrobiło się luźniej, spam mniejszy, jeśli dalej będzie tak "grać" to spoko, do piachu, ale niech chociaż spróbuje złożyć jedno zdanie.
|
|
|
Rozgrywka
Mar 11, 2023 7:33:51 GMT 1
via mobile
Post by ye on Mar 11, 2023 7:33:51 GMT 1
Mafia ma w tej edycji mord+snajpera codzienne a my po 1 dniu wyobrażamy sobie, że kluczem do jej znalezienia jest brak plejsów?
Najgłupsza teoria rozgrywki zaliczona
|
|
|
Post by ye on Mar 11, 2023 7:48:58 GMT 1
Shalom
|
|
|
Post by ye on Mar 11, 2023 7:55:10 GMT 1
Rzecz podstawowa
|
|
|
Post by windmill on Mar 11, 2023 8:27:24 GMT 1
witam witam, śnieg się pojawił, ale to nie najważniejsze, najważniejszy jest wiatr drodzy kochani
|
|
|
Post by ye on Mar 11, 2023 8:27:57 GMT 1
1.tutaj roboczo mamy samych niewinnych z możliwym małym odchyłem, ale każdego z tej grupy jestem w stanie bronić [względnie od najbardziej do najmniej niewinnego] ye parabole taco hemingway jill bitten jacek jaworek sam losco wojskowa karetka anastazja young leosia 2.W tej grupie pojawiał się mniej lub bardziej miastowy wajb, ale generalnie grają niejednoznacznie. Zawodnicy na wyższym poziomie, których nie warto teraz szufladkować a warto mieć teraz na nich zwróconą uwagę spóźnialski jasiu shakeomat biedronki wiadomo,niewinny jan ewangelista oceniacz akrobacji andrzej stankiewicz 3.pozostali - tutaj czuje mafijny wajb
ebenezer rojt ojciec pijo bartek zmarzlik 4.glony:
guimo cyclop goloniarz nunu capibara windmill mucha bez ucha kaladin Dobrze, że sobie to rozpisałem bo mam uświadomiony zasadniczy fakt - liczba glonów jest przerażająca i prawie równa liczbie uniewinnionych. W związku z tym dzisiaj przed linczem koniecznie musimy mieć ogarnięte który padnie za nieaktywność a który gra na przeżycie. Patrząc na te liczby teksty niewinnego, że z capibarą warto poczekać pare dni jest średnio mądry[prawie jak jego wczorajsze ruchy w godzinach szczytu]. Mimo to liczę, że połowa glonów odpadnie bez gry. Co warto dzisiaj robić chcąc pchać miasto do przodu : -Analiza graczy z grupy 2 i 3 w kontekstach:
*powiązania z riquelme *gra w godzinach krytycznych[18-21] *głosowania w linczu 1
-kontrola glonów
Sytuacja nie jest zła. Sporo fajnych niewinnych duszyczek więc jest na czym budować. Teraz praca u podstaw i każdy niech robi swoje.
|
|
|
Post by Sam Losco on Mar 11, 2023 8:37:10 GMT 1
1. Przyjrzałem się postom Riquelme z momentu, kiedy miał najwięcej głosów tj. był realnie zagrożony linczem i wychodzi mi na to, że Leosia jest raczej niewinna. Po przeczytaniu jego postów wynika, że Riquelme zdecydowanie skulił uszy, gdy zacząłem go atakować i przybrał taktykę usunięcia się w cień tak, żeby jego temat wygasł. Wydaje mi się, że przy tak pasywnej taktyce starałby się szukać wsparcia wśród miastowych mających większą charyzmę i posłuch. Dlatego raczej uniewinniłbym parabole. W międzyczasie próby ataku na mnie, Karlosa i Zmarzlika. Ja niewinny, Karlos niewinny i nie wiem czy Nie próbowałby jako trzeciego w tym gronie umieścić swojego kolegi (tym bardziej, że jego atak na żużlowca był zdecydowanie najsłabszy). Na świeczniku jest też ten Ojciec Pijo, nie do końca mi się podoba to, że nie zajmuje się zbyt wieloma graczami (właściwie to tylko trójkątem stankiewicz, ja, szachista) i od niedawna cyklopem, ale to co pisze mi się raczej skleja, nie chciałbym go wyrzucać przed szachistą, ale jeśli będę musiał to w to pójdę. Coś tam pod koniec przębąkiwał o Ojcu Pijo, ale było to w tak mizerny i nieautentyczny sposób, że Pijo w tej sytuacji wskakuje na listę podejrzanych. 2. Ojciec Pijo - przejrzałem jego posty i nie ma tam zbyt wiele treści. Trochę przyklepał mój atak na Riquelme, ale nie w taki sposób, żeby go jeszcze bardziej docisnąć tylko tak, żeby odnieść się do niego i mieć spokój. Za to w Stankiewicza przypuścił już dużo konkretniejszy atak. Atak ten trwał przez prawie cały 1 dzień gry i takie coś można nazwać soczystą "przypierdolką". Przez większą część tego dnia ciągle coś wspomina, że w dwójce Karlos-Riquelme jest jeden mafioza, ale żadnych wielkich konkretów nie przedstawia. Natomiast dziś o 3 w nocy broni się tym, że dopierdalał się do JRR a prawda jest zupełnie inna (napisał do niego bezpośrednio zaledwie 2 posty, których absolutnie nie mogę nazwać dopierdalaniem się), więc ewidentnie chce wykorzystać manipulację do tego, żeby oczyścić się w oczach miasta. Dość konsekwentny i bez wychylania się na inne osoby. Trochę tak jakby nie chciał stworzyć wielu interakcji. Wspominał jedynie, że Shakeomat niewinny i coś tam wspomniał o Cyclopie. Można go dzisiaj sprawdzić. 3. Zmarzlik - drugi z listy, która się wykluła z mojej głowie po przeanalizowaniu gry Riquelme. Na sam początek dość długo i konsekwentnie trzyma się swojej kreacji i poza zdecydowaniem o tym, że zagłosowałby prędzej na Riquelme niż na Zagubionego nie padają żadne większe konkrety. Na początku wczorajszego dnia znowu zarzucił temat Riquelme i Karlsona. Jednak bezpośrednio zwrócił się tylko do Karlosa i tylko względem niego kierował ataki. Z jego postów wynika niewiele konkretów i mogę o nim powiedzieć niewiele. Resztę rzeczy postaram ogarnąć się później, ale na szybko to: A. Taco wciąż irytuje i jest do wywalenia w niedalekiej przyszłości czy to przez snajpera czy to w linczu miasta. B. Wojskowa Karetka trochę farmazonów tutaj jebie. I dla mnie jedne promiastowe przeplatają się absolutnymi głupotami i antymiastową strategią. Do obserwacji. C. Z trójki "linczowego peletonu" parabole-Bitten-Wiadomo stawiam na przemycenie się jednej mafii. Parabole raczej niewinne, więc pozostają Bitten i Wiadomo. I z z tej dwójki bardziej śmierdzi mi Wiadomo. Na ten moment wstępnie uważam za miastowych: Leosia, parabole Wstępnie miastowi, ale koniecznie do dalszej obserwacji: Anastazja Ludzie, którzy są u mnie na ten moment na odstawce: Stankiewicz, Ebenezer, Jaworek, Shakeomat, Bitten Osoby, które w pewnym sensie trochę mi śmierdzą, ale muszę się im mocniej przyjrzeć: Spóźnialski, Ye, Jan Ewangelista, Oceniacz Mam skrajnie ambiwalentne odczucia: Karetka OSoby, które zabierają chęć do życia i nawet jeśli są w mieście, to warto się ich pozbyć: Taco Absolutny plankton: Mucha, Guimo, nunu, Kaladin Na razie nie mam zdania: Capibara, Cyclop, windmill Czuć od nich mafią i chciałbym ich sprawdzić: Pijo, Wiadomo (musiałbym jeszce później dokładniej prześledzić jego twórczośc) i Zmarzlik.
|
|
|
Post by Sam Losco on Mar 11, 2023 8:43:13 GMT 1
1.tutaj roboczo mamy samych niewinnych z możliwym małym odchyłem, ale każdego z tej grupy jestem w stanie bronić [względnie od najbardziej do najmniej niewinnego] ye parabole taco hemingway jill bitten jacek jaworek sam losco wojskowa karetka anastazja young leosia 2.W tej grupie pojawiał się mniej lub bardziej miastowy wajb, ale generalnie grają niejednoznacznie. Zawodnicy na wyższym poziomie, których nie warto teraz szufladkować a warto mieć teraz na nich zwróconą uwagę spóźnialski jasiu shakeomat biedronki wiadomo,niewinny jan ewangelista oceniacz akrobacji andrzej stankiewicz 3.pozostali - tutaj czuje mafijny wajb
ebenezer rojt ojciec pijo bartek zmarzlik 4.glony:
guimo cyclop goloniarz nunu capibara windmill mucha bez ucha kaladin Dobrze, że sobie to rozpisałem bo mam uświadomiony zasadniczy fakt - liczba glonów jest przerażająca i prawie równa liczbie uniewinnionych. W związku z tym dzisiaj przed linczem koniecznie musimy mieć ogarnięte który padnie za nieaktywność a który gra na przeżycie. Patrząc na te liczby teksty niewinnego, że z capibarą warto poczekać pare dni jest średnio mądry[prawie jak jego wczorajsze ruchy w godzinach szczytu]. Mimo to liczę, że połowa glonów odpadnie bez gry. Co warto dzisiaj robić chcąc pchać miasto do przodu : -Analiza graczy z grupy 2 i 3 w kontekstach:
*powiązania z riquelme *gra w godzinach krytycznych[18-21] *głosowania w linczu 1
-kontrola glonów
Sytuacja nie jest zła. Sporo fajnych niewinnych duszyczek więc jest na czym budować. Teraz praca u podstaw i każdy niech robi swoje.
Śmierdzi mi ten post mafią na kilometr. Jakim chujem uniewinniasz tyle osób? I jeszcze potem rozpisujesz nam taktykę na przyszłość? W większości przypadków wygrane mafii opierają się na tym, że jeden z nich został zbyt łatwo i szybko umieszczony w podświadomości graczy jako niewinny. A Ty wrzucasz listę 8 nazwisk (Twoje jest dziewiątym), którym jesteś w stanie zawierzyć duszę. Tłumacz się.
|
|
|
Rozgrywka
Mar 11, 2023 8:49:08 GMT 1
via mobile
Post by ye on Mar 11, 2023 8:49:08 GMT 1
Wiesz, że pomiędzy „roboczo niewinni” a „zawierzyć dusze” są pierdolone areały przestrzeni? Po co ta hiperbola? Co to ma na celu?
Nie zamierzam dawać im immunitetu do końca gry, ale mam twarde argumenty na niewinność każdego z wymienionych i na tym opieram swój pogląd na całość rozgrywki. Jeżeli nie pasuje Ci któraś z pozycji to wymień ją i zapraszam do dyskusji a jak masz ochotę tylko szczypać to idź stąd bo w moim planie czarnego pasterza nie ma miejsca na przekomarzanie się z potencjalnie niewinnymi
|
|
|
Post by Wiadomo, niewinny on Mar 11, 2023 8:52:33 GMT 1
Mafia ma w tej edycji mord+snajpera codzienne a my po 1 dniu wyobrażamy sobie, że kluczem do jej znalezienia jest brak plejsów? Najgłupsza teoria rozgrywki zaliczona I teraz pytanie - czy Ye nie wie, że mafia snajpera ma tylko co drugi dzień, bo jest niewinny, czy to jakiś sprytny sposób, żeby wzbudzić wątpliwość, bo przecież mafia by na pewno to wiedziała?
|
|
|
Rozgrywka
Mar 11, 2023 8:54:34 GMT 1
via mobile
Post by ye on Mar 11, 2023 8:54:34 GMT 1
To była zarzutka na sprawdzenie kto się o to przypierdoli 😉
|
|
|
Post by Wiadomo, niewinny on Mar 11, 2023 8:55:19 GMT 1
Ouch, no wpadłem jak śliwka w kompot
|
|
|
Rozgrywka
Mar 11, 2023 8:56:21 GMT 1
via mobile
Post by ye on Mar 11, 2023 8:56:21 GMT 1
Negujesz kontekst tamtej wypowiedzi czy wpadłeś się tylko przypierdolic?
|
|
|
Post by Wiadomo, niewinny on Mar 11, 2023 8:57:29 GMT 1
Gdzie ty tu w ogóle widzisz przypierdolenie się, panie mały penis?
|
|
|
Post by Wiadomo, niewinny on Mar 11, 2023 9:02:31 GMT 1
W ogóle, jeśli to faktycznie miała być zarzutka, to czemu taka chujowa? Ktoś ci wyjaśni, że mafia nie ma mordu snajpera codziennie, co teraz? Co wywnioskowałeś z tej swojej zarzutki? I, raz jeszcze, w którym momencie, i o co właściwie, ktoś miałby się do ciebie przypierdolić? Że nie znasz regulaminu?
|
|