|
Post by Ebenezer Rojt on Mar 11, 2023 11:08:05 GMT 1
Ojciec Pijo zajmuje się atakowaniem Stankiewicza za jego grę z Riquelme. Niestety, ale ocenę tej sytuacji utrudnia fakt, że Pijo najprawdopodobniej wrócił do gry po przerwie i przez to nie wie, że Stankiewicz gra w taki sposób zawsze.
|
|
|
Post by Jill Bitten on Mar 11, 2023 11:08:33 GMT 1
to go wyjebiemy po plejsach i będziemy na plus tak czy siak A jak jako miastowy postanowi się najpierw zgodzić a potem coś odjebać no to sory, ale kurwa no xD po co miałby No dobrze, ale na razie się nie zgodził i raczej się nie zgodzi, niezależnie po której jest stronie, musiałby być skończonym matołem.
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 11, 2023 11:09:15 GMT 1
Nie no, bez jaj. Ciebie i Paraboli (strasznie pierdoli) - abstrahując od Waszego statusu w tej rozgrywce - nie wziąłbym nawet do grabienia liści w Kielcach, a co dopiero do przewodzenia jakiemukolwiek gremium. Mogę się zgodzić na pozostawienie Zmarzlika tylko pod warunkiem, że to ja, Leonia i Sam Loco (z głosem doradczym Anastazji) będziemy nim kierować.
|
|
|
Post by Ebenezer Rojt on Mar 11, 2023 11:10:04 GMT 1
No nie, sprawa jest dużo głębsza. Ojciec Pijo zmienił na Magnusena bez żadnego słowa wyjaśnienia i bez podstaw wyrobionych w grze wcześniej, gdy trzeba było ratować Riquelme. No zgadza się, oprócz tego jest w tej grupie piętro nad glonami zagrożonymi wyjebaniem za punkty karne. Powoduje to, że całkowicie zasadnie jest na świeczniku i w gronie osób, nad którymi wisi lincz/snajper. Póki coś się w tej kwestii nie zmieni - tj. póki sam Pijo nie da powodów, żeby twierdzić, że jest inaczej - tak powinno zostać i tak zostanie. Nie widzę natomiast specjalnego sensu w przekonywaniu przekonanych, kiedy zamiast tego możemy zająć się np. tematem Zmarzlika albo porozmawiać o Anastazji. Boisz się, że kolega Was zacznie wsypywać jak go dociśniemy czy o co chodzi? Ja muszę podjąć decyzję co do dzisiejszego linczu w ciągu najbliższych trzech godzin, bo potem znikam i będę miał mało czasu, żeby nawet zajrzeć raz na jakiś czas z telefonu.
|
|
|
Post by Wojskowa Karetka on Mar 11, 2023 11:11:15 GMT 1
to go wyjebiemy po plejsach i będziemy na plus tak czy siak A jak jako miastowy postanowi się najpierw zgodzić a potem coś odjebać no to sory, ale kurwa no xD po co miałby No dobrze, ale na razie się nie zgodził i raczej się nie zgodzi, niezależnie po której jest stronie, musiałby być skończonym matołem. Jak się nie zgodzi to go wyjebiemy normalnym głosowaniem przecież
|
|
|
Post by Jill Bitten on Mar 11, 2023 11:11:29 GMT 1
Czy nie odnosicie wrażenia, że Oceniacz Akrobacji to potencjalnie bardzo dobry cel dla snajpera?
|
|
|
Post by Ebenezer Rojt on Mar 11, 2023 11:11:46 GMT 1
Czy nie odnosicie wrażenia, że Oceniacz Akrobacji to potencjalnie bardzo dobry cel dla snajpera? Zgadza się.
|
|
|
Post by Jill Bitten on Mar 11, 2023 11:12:47 GMT 1
Jak się nie zgodzi to go wyjebiemy normalnym głosowaniem przecież No i na razie się nie zgodził, więc może póki co trzymajmy się stanu faktycznego, zamiast wybiegać w przyszłość, rozważając co będzie jak się zgodzi na tak absurdalną propozycję?
|
|
|
Post by Young Leosia on Mar 11, 2023 11:13:00 GMT 1
Do tej pory w zasadzie uniewinniałam mniej lub bardziej Zmarzlika, ale przeszłam sobie przez jego posty i dość ciekawa (chyba) rzecz mi się rzuciła w oczy: Kolega Zmarzlik napisał taki post: No witam. Podróż z Lublina do Gorzowa jednak trwała dłużej, niż się spodziewałem, dało się jednak nadrobić wątek, mimo drobnych turbulencji, jednak Tomasz Gollob za sterami Cieszę się, że tęsknił za mną Zaginiony. Oczywiście Zaginiony to kochliwy człowiek, widzę, że gdy mnie nie było, zdążył znaleźć kilka innych obiektów westchnień. Cóż. Muszę przyznać, że miasto nie przestaje mnie zaskakiwać. Wczoraj utarły się kandydatury JRRa i Szachisty, potem była tonu chaosu wprowadzonego przez Zaginionego i Anastazję, multum innych kandydatur and where did that bring you? Back to those two.Sam sugerowałem tę dwójkę, za co byłem przyparty do muru. Tam siedzi mafiozo z cygarem. Którego z nich wybrać? Nie miałem pewności (motto #1): nie bez powodu zapytałem o opinię Ebenezera. Ebenezer wskazał wprost: zamaskowany szachista. Szkoda, że nie uwzględnił w swojej armacie mojego pressingu wobec Magnusa, gdy wytknąłem mu nieścisłość wobec parabola. (Przypomnę: magnum najpierw mówił, że parabol mocno mafijny, potem "yyy jednak nie sorki heheszki", bo parabol zagłosował na anastazję). Pozdrawiam, Trzykrotny mistrz świata na żużlu Bartosz Zmarzlik w którym twierdzi, że to on bohatersko forsuje kandydatury Magnusa i Juana, przy czym: - mówi że był za to przyparty do muru (nie stwierdziłam) - tłumaczy się z głosu na Magnusa wyjaśnieniem Ebenezera Idąc jeszcze dalej wstecz mamy ten post: Wstałem rano i udałem się na trening na torze żużlowym w Lublinie. Jednak śniegu nawaliło, więc nie szło robić wzium w lewo, mogłem jednak nadrobić wątek. Ewangelistę ciepło przyjąłem mimo spoźnienia, ten mnie w zamian chyba uniewinnił, ale dał do zrozumienia, że jestem takim wioskowym głupkiem i nie warto mnie słuchać. No nieźle. To już wolałbym być winnym, ale inteligentem jak Ebenezer. Na ten moment, jak pisałem wcześniej, nie podobają mi się Magnus i JRR. Magnus jakoś wcześnie wysnuwał ostre tezy, Ok, jeśli w trójcę Jacek, Parabole, Juan nie ma 2 mafiozow to ja jestem graczem nie w szachy, tylko warcaby. Prosiłbym o strzał gdzies w tej trójce naszego szanownego snajpera. I mam wrażenie, że parabol jest niewinny, więc dziwi mnie takie walenie Magnusa w niego. JRR śmierdział, jak Losco go przycisnął, ale faktycznie po postach Jaworka mam wrażenie, że za łatwo by poszło i trochę dałem się ponieść "dużo plusów, plusuję, dużo minusów, minusuję". Ogólnie rozgardiasz na bani. Ebenezer, w kogo waliłbyś ogółem? Jak widzisz tego Magnusa i JRRa? Zwłaszcza pod kątem drugiego motta: "Takie malownicze przykłady oznaczają również, że nikomu nie można już ufać przez sam wzgląd na jego profesję. Nie zmieniła się za to największa ambicja spektakularności zintegrowanej: z mafiozów uczynić miastowych, a z miastowych – mafiozów. " Ciągle się boję, że potem po edycji będę czytał te swoje typy i będzie "kurka, co za debil, ja pienię". Magnus, weź coś napisz. Co sądzisz o anastazji i producencie podkładów muzycznych kanye west? w którym to Zmarzlik rozwija powyższe kandydatury (w momencie kiedy dawno już były rozwinięte) i szuka dla siebie podpórki. Dostał podpórkę na walenie w Magnusa, którą bezlitośnie wykorzystał. Najciekawsza jednak w kontekście Zmarzlika i powyższych wypowiedzi jest wypowiedź poniższa: A jakby lincz się toczył między mną i JRR, to na kogo byś oddał głos? Na JRR. Jest to bowiem jedyne wspomnienie o Juanie w kontekście linczu w d0, kiedy twierdził, że te kandydatury forsował i za nie ginął XD Przyjrzałabym się jeszcze jegomościowi romangmerke, jeżeli żużlowiec winny.
|
|
|
Post by Jacek Jaworek on Mar 11, 2023 11:13:07 GMT 1
No zgadza się, oprócz tego jest w tej grupie piętro nad glonami zagrożonymi wyjebaniem za punkty karne. Powoduje to, że całkowicie zasadnie jest na świeczniku i w gronie osób, nad którymi wisi lincz/snajper. Póki coś się w tej kwestii nie zmieni - tj. póki sam Pijo nie da powodów, żeby twierdzić, że jest inaczej - tak powinno zostać i tak zostanie. Nie widzę natomiast specjalnego sensu w przekonywaniu przekonanych, kiedy zamiast tego możemy zająć się np. tematem Zmarzlika albo porozmawiać o Anastazji. Boisz się, że kolega Was zacznie wsypywać jak go dociśniemy czy o co chodzi? Ja muszę podjąć decyzję co do dzisiejszego linczu w ciągu najbliższych trzech godzin, bo potem znikam i będę miał mało czasu, żeby nawet zajrzeć raz na jakiś czas z telefonu. Gościu xD Pijo jest na świeczniku. Jeżeli lincz byłby w południe - wyleciałby w masówce over 10 głosami. W tej sytuacji wyciąganie kolejnych postów na Pijo nie ma najmniejszego sensu, bo nie spowoduje, że ten będzie bardziej podejrzany, skoro jest top1 kandydatem na ten moment. Jedyny czynnik mogący to zmienić to sam Pijo, czyli okoliczność niezależna od miasta. W takiej sytuacji nie ma sensu kopać jeszcze głębszego dołu, przekonywać przekonanych, podczepiać się pod zaakceptowany przez gremium cel, tylko zacząć piec drugą pieczeń na tym samym ogniu, a co wyjdzie z Pijo to się okaże w przyszłości.
|
|
|
Post by Jill Bitten on Mar 11, 2023 11:13:13 GMT 1
O czym ja w ogóle z Tobą dyskutuję
|
|
|
Post by Wojskowa Karetka on Mar 11, 2023 11:13:29 GMT 1
Czemu absurdalną?
|
|
|
Post by Ebenezer Rojt on Mar 11, 2023 11:14:18 GMT 1
Boisz się, że kolega Was zacznie wsypywać jak go dociśniemy czy o co chodzi? Ja muszę podjąć decyzję co do dzisiejszego linczu w ciągu najbliższych trzech godzin, bo potem znikam i będę miał mało czasu, żeby nawet zajrzeć raz na jakiś czas z telefonu. Gościu xD Pijo jest na świeczniku. Jeżeli lincz byłby w południe - wyleciałby w masówce over 10 głosami. W tej sytuacji wyciąganie kolejnych postów na Pijo nie ma najmniejszego sensu, bo nie spowoduje, że ten będzie bardziej podejrzany, skoro jest top1 kandydatem na ten moment. Jedyny czynnik mogący to zmienić to sam Pijo, czyli okoliczność niezależna od miasta. W takiej sytuacji nie ma sensu kopać jeszcze głębszego dołu, przekonywać przekonanych, podczepiać się pod zaakceptowany przez gremium cel, tylko zacząć piec drugą pieczeń na tym samym ogniu, a co wyjdzie z Pijo to się okaże w przyszłości. Ja po prostu muszę w ciągu trzech godzin zdecydować na kogoś zagłosować, aby mieć czyste sumienie. Tyle.
|
|
|
Post by Jill Bitten on Mar 11, 2023 11:14:21 GMT 1
Leosia pijana, gmerke nie żyje
|
|
|
Post by Jacek Jaworek on Mar 11, 2023 11:14:37 GMT 1
Przyjrzałabym się jeszcze jegomościowi romangmerke, jeżeli żużlowiec winny.
|
|
|
Post by Young Leosia on Mar 11, 2023 11:15:19 GMT 1
Leosia pijana, gmerke nie żyje o kurwa, rzeczywiście XD zapomniałam o tym, a mi się rzucił w jednym miejscu przy postach Zmarzlika XDD
|
|
|
Post by Jacek Jaworek on Mar 11, 2023 11:15:32 GMT 1
Gościu xD Pijo jest na świeczniku. Jeżeli lincz byłby w południe - wyleciałby w masówce over 10 głosami. W tej sytuacji wyciąganie kolejnych postów na Pijo nie ma najmniejszego sensu, bo nie spowoduje, że ten będzie bardziej podejrzany, skoro jest top1 kandydatem na ten moment. Jedyny czynnik mogący to zmienić to sam Pijo, czyli okoliczność niezależna od miasta. W takiej sytuacji nie ma sensu kopać jeszcze głębszego dołu, przekonywać przekonanych, podczepiać się pod zaakceptowany przez gremium cel, tylko zacząć piec drugą pieczeń na tym samym ogniu, a co wyjdzie z Pijo to się okaże w przyszłości. Ja po prostu muszę w ciągu trzech godzin zdecydować na kogoś zagłosować, aby mieć czyste sumienie. Tyle. A nie no to śmiało możesz na Pijo głosować i nie będzie się trzeba z tego tłumaczyć, tak samo jak wg mnie nie było trzeba się tłumaczyć z głosowania na Karlosa. Co ciekawe, zrobiłeś jedno i drugie.
|
|
|
Post by Young Leosia on Mar 11, 2023 11:15:45 GMT 1
No, ale wszystko co to Zmarzlika still stands, co nie
|
|
|
Post by Jill Bitten on Mar 11, 2023 11:15:58 GMT 1
Bo jak jest w mafii to się nie może zgodzić, a jak nie jest w mafii to teoretycznie może, ale nie widzę nawet ćwierci argumentu za tym, żeby miał to zrobić. Nie ciągnijmy może tej dyskusji, bo to i tak bez znaczenia i w zasadzie ma średni związek z rozgrywką sensu stricte.
|
|
|
Post by Jacek Jaworek on Mar 11, 2023 11:18:22 GMT 1
To co sądzicie o tej Anastazji?
|
|