|
Ogólne
Apr 19, 2020 21:26:05 GMT 1
Post by Zwycięzca Śmierci on Apr 19, 2020 21:26:05 GMT 1
Zięba 15 minut po pytaniu dzisiaj wyskoczył z tak zajebistymi testamentami, że jego wygrana byłaby zasłużona
|
|
|
Ogólne
Apr 19, 2020 21:26:24 GMT 1
Post by Gregory House on Apr 19, 2020 21:26:24 GMT 1
Jak Julian mafia, to mafia wygrała już tę rozgrywkę z kilka dni temu (to było pierwsze sprawdzenie Garego, tak?), więc to bez znaczenia akurat I w sumie się cieszę, że mafia to wygra, bo autentycznie byłoby szkoda, żeby taki mafiozo jak Wojewódzki przegrał
|
|
|
Ogólne
Apr 19, 2020 21:27:00 GMT 1
Post by Antura on Apr 19, 2020 21:27:00 GMT 1
No ja bym tak się nie nastawiał na szybki koniec gry.
|
|
|
Ogólne
Apr 19, 2020 21:27:07 GMT 1
Post by geraltzrivii on Apr 19, 2020 21:27:07 GMT 1
A to nie było trzecie sprawdzenie Garego?
|
|
|
Ogólne
Apr 19, 2020 21:28:32 GMT 1
Post by geraltzrivii on Apr 19, 2020 21:28:32 GMT 1
I tak max 2 lincze będą więc najpóźniej we wtorek koniec gry.
|
|
|
Ogólne
Apr 19, 2020 21:29:12 GMT 1
Post by Antura on Apr 19, 2020 21:29:12 GMT 1
I tak max 2 lincze będą więc najpóźniej we wtorek koniec gry. Wtorek, co to będzie za dzień!
|
|
|
Ogólne
Apr 19, 2020 21:29:39 GMT 1
Post by Gregory House on Apr 19, 2020 21:29:39 GMT 1
W sumie to nie wiem, jak ten Zięba jednak będzie winny, to jebnę xD I wtedy ta panika mafii kompletnie niezrozumiała jak dla mnie, zwłaszcza przy linczu na Specjaliście i deafdeathie. Przecież powinno im być wszystko jedno w sumie.
|
|
|
Ogólne
Apr 19, 2020 21:34:52 GMT 1
Post by Gregory House on Apr 19, 2020 21:34:52 GMT 1
Ale nie wiem, po co spojlerujesz Antura, że jutro nie koniec gry. To jakbyś wprost napisał, że Zięba winny xD Albo ja czegoś nie rozumiem. No bo moim zdaniem, jego teraz zlinczują na 99%
|
|
|
Ogólne
Apr 19, 2020 21:35:31 GMT 1
Post by Antura on Apr 19, 2020 21:35:31 GMT 1
Ale nie wiem, po co spojlerujesz Antura, że jutro nie koniec gry. To jakbyś wprost napisał, że Zięba winny xD Albo ja czegoś nie rozumiem. No bo moim zdaniem, jego teraz zlinczują na 99% Nie spoileruje. Wszystko się może wydarzyć
|
|
|
Ogólne
Apr 19, 2020 21:36:19 GMT 1
Post by Gregory House on Apr 19, 2020 21:36:19 GMT 1
A, bo Wojewódzki sprawdzony. Czyli Wojewódzki winny, tak? I nie opryszek?
|
|
|
Ogólne
Apr 19, 2020 21:36:25 GMT 1
Post by Antura on Apr 19, 2020 21:36:25 GMT 1
Mafia srogo. 700 postów u siebie na forum.
|
|
|
Ogólne
Apr 19, 2020 21:37:01 GMT 1
Post by Antura on Apr 19, 2020 21:37:01 GMT 1
A, bo Wojewódzki sprawdzony. Czyli Wojewódzki winny, tak? I nie opryszek? Nie będe podawał wyniku sprawdzenia, by nie było obliczania kto jest Opryszkiem/kto OC/kto mafia/a kto nie.
|
|
|
Ogólne
Apr 19, 2020 21:37:26 GMT 1
Post by Antura on Apr 19, 2020 21:37:26 GMT 1
A, bo Wojewódzki sprawdzony. Czyli Wojewódzki winny, tak? I nie opryszek? Mogę tylko potwierdzić House, że Ty nie byłes opryszkiem. Ale to już chyba było mówione wprost w postach.
|
|
|
Ogólne
Apr 19, 2020 21:41:57 GMT 1
Post by geraltzrivii on Apr 19, 2020 21:41:57 GMT 1
Zięba+Gandia może mafia?
|
|
|
Ogólne
Apr 19, 2020 21:42:00 GMT 1
Post by Gregory House on Apr 19, 2020 21:42:00 GMT 1
W sumie to fajna edycja po przerwie, poprzednia była jakaś tak drętwa
|
|
|
Ogólne
Apr 19, 2020 21:42:38 GMT 1
Post by geraltzrivii on Apr 19, 2020 21:42:38 GMT 1
Za szybko z tomusiem się wkopaliśmy akurat, dlatego tak drętwo było.
|
|
|
Ogólne
Apr 19, 2020 21:43:58 GMT 1
Post by maklowicz on Apr 19, 2020 21:43:58 GMT 1
Makłowicz chujek przede wszystkim podpadł mi w pierwszy dzień (ale nie że przed linczem, tylko w ogóle w dzień startu rozgrywki, pierwsze kilka stron dosłownie) ogólnie jakąś zjebaną postawą i tym postem: mafiacorner.boards.net/post/129/thread - mafioza ====> mi się przypomniał, taki wymuszony ten post Wojciecha, jakiś taki sztuczny potem jeszcze jakąś głupotę napisał, co mu wytknąłem. następne 2 dni miał jednak dobre calkiem, zwłaszcza to uniewinnienie Gigachada. a ja miałem ten problem, że mało czasu i regularnie, zamiast wczytywać się w graczy, musiałem na gorąco czytać i bronić logiki/dobrych pomysłów XD (pierwsze 2 dni moje siły poszły na obronę Gigachada, 3 dzień na przekonanie miasta, że Zięba jest lepszy niż Khada - wszystko w dupę, zresztą ten Zięba wtedy jeszcze umiarkowanie podejrzanie grał (ale nie tak jak sądziłem, brak wczytania się)), 4 na ujebanie pewnego mafiozy Specjalisty, bo prawie meczówka. Piąty dzień ujebanie uż. Boomer, bo się rysowało, że mafia będzie całkiem oczywisty +- 1 twist który się spokojnie znajdzie (pierwszy dzień, gdzie miałem trochę więcej czasu na grę w sumie, ale zająłem się innymi rzeczami). No i Makłowicz wykorzystał to, że w pierwszych 2 dniach miasto odstawiało jakąś chujnię, więc grając wyważonego ogara, który stara się forsować dobre pomysły (i pomagał mi w tej walce XD) mógł się ustawić na kolejne dni. Potem kompletnie przygasł i to co cechuj egzego mafiozę, a na co długi czas nawet nie było czasu zwrócić uwagę - brak jakichkolwiek przemyśleń na temat rozgrywki i siedzenie w mafijnej norze, jak idzie dobrze. Jego posty to jeden wielki ściek, pierdoli coś, nie wyciąga z tego wniosków/kolejnych kroków i tak sobie jedzie, a ostatnie 2-3 dni wegetacja. dopóki nie wszedłem w jego posty, to myślałem że gra super naturalnie, ale to jest gówno prawda. Jak go spytałem, co sądzi o rozgrywce, to gówno był w stanie napisać. I gdyby egzemu odjebało i znowu grał kaszanę jak swego czasu, że pierdolił coś przez całą edycję i chuj z tego wynikał, to jeszcze jeszcze. Ale on jest niespójny. Zaczął edycję z jajem, merytorycznie, starał się przekonać miasto, że będzie gral normalnie i poprawnie, a im sytuacja się stawała bardziej komfortowa dla mafii, tym więcej zaczął trollować. Niepokoić może trochę to sprawdzenie Garego, ale no widocznie Makłowicz wziął w tej mafii OCka. (pewnie jest deafdeath bezrolny, Specjalista szpieg, Makłowicz OC i Wojewódzki Pan Zagadka by wychodziło (lub Gandia ew.) No i wizytówka mafiozy egzego, ala Krawczyk. Jak już zacząłem mu zadawać pytania i ewidentnie przestałem się sprzedawać z wnioskami w temacie, żeby nie robić sobie wrogów tylko odjebać spokojnie mafijnego (deafdeath), to jak rzuciłem pytanie czy wszyscy będą o 22 (chodziło akurat o czuwanie, jakby Cozmo się miał pojawić) spanikowany egze oczywiście napisał, że jakbym sugerował zmianę głosów na niego, to żeby mnie nie słuchać xD Jakby wiedział, że generalnie mam go za mafię i będę się dopierdalał. Podświadomość mafiozy, on jako niewinny raczej nie bierzę pod uwagę, że dobry gracz mógłby go oskarżyć o mafię, a tutaj mamy Krawczyk bis. Jeszcze potem ten post, co śmiechłem do ekranu, jak zasugerował, jak ten Gregory się gierką przejmuje, czemu nie miałby mieć bardziej wyjebane xD Ni to atak, ni to przytyk, tak jakby nie wiedział co ma robić, czy się bronić, czy mnie zaatakować, czy zdyskredytować. Nie byłaby to pierwsza edycja Wojciecha mafiozy, gdzie idzie ze mną pod rękę jako tym niewinnym, chowa się za plecami a na końcu gaśnie tak bardzo, że w sumie ogarnia, że już gówno gra, zaraz się do niego dojebie itp. XD Mafia, tak na 95%. Czemu Wojewódzki to zaraz. to co wyżej opisane miałem w większośc w testamencie (ale w testamencie nie wskazałem Wojewódzkiego, tylko Wojewódzki/Gandia i wybierzcie dobrze, bo Ziębe pewnie i tak zlinczujecie owczym pędem a moim zdaniem facet jest niewinny xD) Fajna analiza tyle, że nie zakładała podstawowych zmiennych: a) ja naprawdę zazwyczaj mam wywalone na całość tekstu pisanego w rozgrywce, to znaczy czasem coś przeanalizuję ale raczej element niż całość, i brak zdania o rozgrywce raczej świadczy o mojej niewinności niż winie b) pisałem że mam urlop, drineczek czy dwa zawsze wlecą wieczorem więc sobie wesoło piszę i dlatego niektóre posty mogą wyglądać na wymuszone niektóre nie, niemniej 90 procent pisanych po procentach xD c) ja zawsze grając w mieście mam z tyłu głowy by grać tak, by grając kolejny raz w mafii zagrać podobnie jak gram w mieście, to znaczy grę w mieście dostosowuję do ewentualnej gry w mafii, a nie odwrotnie - cała ta analiza jest dobitnym przykładem, że zrobiłem to dobrze, w mafii zagrałbym podobnie d) ja naprawdę czułem, że masz ochotę mnie na świecznik wrzucić stąd moje wesole posty po tym jak testament Ci MG odrzucił xD
|
|
|
Ogólne
Apr 19, 2020 21:51:14 GMT 1
Post by maklowicz on Apr 19, 2020 21:51:14 GMT 1
Fajnie by było, ale Wojewódzki tak miernie kłamie z tym testamentem, że tylko to, że cały dzień robiłem mu ładną podkładkę pod zwycięstwo, może go uratować xD Niemniej propsy dla niego, gra w mafii jak ja za najlepszych czasów, najpierw jeden typ najlepiej taki który się długo uchowa, potem pójść za stadem, dużo pisać, za bardzo nikogo do siebie nie zrazić. Istota gry w mafii. Takich graczy szanuję.
|
|
|
Ogólne
Apr 19, 2020 21:53:25 GMT 1
Post by geraltzrivii on Apr 19, 2020 21:53:25 GMT 1
Właśnie z gry on mi na początku nie wyglądał na mafię, ale im dalej w las tym jakoś traciłem do niego przekonanie, ale nie potrafiłem nic o nim powiedzieć tu na cmentarzu. Jeszcze jedno pytanko a co myślicie o duecie Wojewódzki+Zięba w mafii?
|
|
|
Ogólne
Apr 19, 2020 21:56:24 GMT 1
Post by maklowicz on Apr 19, 2020 21:56:24 GMT 1
Nie no raczej Wojewódzki - Gandia, nawet moje dzisiejsze rozmowy z nimi na to wskazują, Zięba chciał walić we mnie, Gandia dobrze kalkulował, że lepiej najpierw niewinnego Ziębę, potem można prosto we mnie polecieć. Ja się pogubiłem w tym, że byłem przekonany, że obaj są winni, tzn. dla mnie Zięba pisze jak mafiozo/rolny. Nie jest to styl bezrolnego. Pewnie jest opryszkiem, no ale...
|
|