|
Ogólne
Apr 20, 2020 20:22:51 GMT 1
Post by Gregory House on Apr 20, 2020 20:22:51 GMT 1
Fajna analiza tyle, że nie zakładała podstawowych zmiennych: a) ja naprawdę zazwyczaj mam wywalone na całość tekstu pisanego w rozgrywce, to znaczy czasem coś przeanalizuję ale raczej element niż całość, i brak zdania o rozgrywce raczej świadczy o mojej niewinności niż winie b) pisałem że mam urlop, drineczek czy dwa zawsze wlecą wieczorem więc sobie wesoło piszę i dlatego niektóre posty mogą wyglądać na wymuszone niektóre nie, niemniej 90 procent pisanych po procentach xD c) ja zawsze grając w mieście mam z tyłu głowy by grać tak, by grając kolejny raz w mafii zagrać podobnie jak gram w mieście, to znaczy grę w mieście dostosowuję do ewentualnej gry w mafii, a nie odwrotnie - cała ta analiza jest dobitnym przykładem, że zrobiłem to dobrze, w mafii zagrałbym podobnie d) ja naprawdę czułem, że masz ochotę mnie na świecznik wrzucić stąd moje wesole posty po tym jak testament Ci MG odrzucił xD Ale to w sumie zobacz, kończy się to tym, że gracze mają cię za mafię jak grasz w mieście i potem... tak samo w mafii xD to nie lepiej dać z siebie w mieście tyle, ile można, a potem próbować dojechać do tego poziomu w mafii? kIedyś tak grałeś i wychodziło ci to na zdrowie xd Albo inaczej, grać w mieście na tyle dobrze, ile się da z zastrzeżeniem, żebyś w mafii dal to W MIARĘ powtórzyć, jeśli byś chciał. Bo pierwsze dni były spoko, ale potem aż tak wyjebczo ci się na finiszach zdarzało głównie w mafii, a już zwłaszcza przy meczówkach/stykowych sytuacjach. Tutaj problemem było też to, że nie rozważałeś Zięby i to z perspektywy czasu widać, jak było śmierdzące xD nie tylko dla mnie, ale jak widać dla wszystkich. Egze, który by się uniewinnił na finiszu, sprawiłby, że ta edycja by mimo wszystko była wygrana Wątpliwości przed samym linczem np. miałem, rozważałem wtedy też parę Gandia - Wojewódzki, nie wiem jak reszta miasta, ale no i tak jak widać byłeś do sprawdzenia xD Wystarczyło się uniewinnić bardziej niż mafia w sumie. To tak pod kątem przyszłych edycji, bo to tylko kwestia przyjętej taktyki, bo wiadomo, że jakbyś chciał, to z palcem w nosie mógłbyś zagrać bardziej miastowo (a potem w mafii to też było do +- odtworzenia - tak mi się przynajmniej zdaje).
PS Mam nadzieję, że gdyby pojawił się testament uniewinniający Ziębę, to dzisiaj (po wcześniejszym pudle w Makłowicza, to by się nie zmieniło pewnie) i tak by tego Ziębę zlinczowali, inaczej rozgrywka lekko wypaczona :/ Znaczy to by już trzeba Garego spytać, czy np. wiedząc to, byłby w stanie się bardziej pochylić nad ew. niewinnością Zięby. No i komu to ostatecznie by pomogło, bo może jednak mafii XD - wiadomo, raczej powątpiewamy, ale zaczekajmy, a nuż ten Zięba jednak winny. Nie ma to niby sensu za bardzo z gry i logiki wydarzeń, ale no nie przesądzajmy, może mamy lekki absurd w edycji. Wtedy będą jeszcze emocje ;d
Wojewódzki mafiozo generalnie przy tak słabym mieście overall zasłużył na wina, więc no.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Ogólne
Apr 20, 2020 20:23:36 GMT 1
Post by Deleted on Apr 20, 2020 20:23:36 GMT 1
I w ogóle na Łukaszu jest ta dziwna maniera grania, że ludzie najwięcej pisza, gdy mają najmniej materiału, a gdy już dużo materiału, to mam wrażenie ze nikomu sie nic nie chce i napieprzają po linii najmniejszego oporu. CHLIP Dla przykłądu tej gry, tylko i TYLKO House szedł wzorowo przeciw tej kulturze bycia temu mam wrażenie, chociaz moge sie mylić. Zeby nie było, zdaje sobie sprawe, żę mafia powinna tak manipulowac i manipuluje by tego konkretnego granka nie było, więc miastowi tym mocniej powinni oddolnie Ja myślę, że powodem może być duża ilość postów. Mi się nigdy nie chce wracać do starych postów i analizować.
|
|
|
Ogólne
Apr 20, 2020 20:32:16 GMT 1
Post by Gregory House on Apr 20, 2020 20:32:16 GMT 1
U mnie to było bardziej tak, że nie miałem za bardzo czasu w kilka pierwszych dni, to sobie grałem tu i teraz, ciepła woda w kranie. I czytać nie za bardzo było co, bo trzeba było bronić 'słusznych' idei, więc się skupiałem tylko na niektórych elementach gry. W piątek było lepiej, ale że miał lecieć wydawało mi się wtedy 100% mafia Jose + deafdeath zdawał się oczywisty też, to wolałem robić inne rzeczy, więc też tak średnio. A potem sobota (w której poleciałem w mordzie), więc mogło wyglądać tak, że pisałem więcej jak było więcej materiału - ale u mnie to bardziej tak, że pisałem/czytałem wtedy, kiedy miałem czas i mi się chciało. Nie wiem jak u reszty z czasem było, chociaż kwarantanna, wiadomo.
Do dzisiaj nie przeczytałem ponownie rozgrywki wstecz, skończyłem na 45 stronie gdzieś xD Tak to tylko w zakładce użytkownicy posty egze i Wojewódzkiego (Wojewódzkiego już po mordzie doczytywałem), pobieżnie Gandię.
Jako martwy już się nie chce wracać do tego. A jako żywy nie ma kiedy, bo jeszcze trzeba dyskutować w mieście, bo wszystko na przekór temu, co się wydaje, że powinno było nastąpić (tak było w tej edycji xD). Paradoks tej edycji. Dużo świeżych nicków + ci, którzy mieli potencjał, by zagrać dobrze, nie dojechali lub pechowo padli (Szarlej, szykowała się świetna edycja imo, podobało mi się, jak grał)
|
|
|
Ogólne
Apr 20, 2020 21:01:49 GMT 1
Post by Gregory House on Apr 20, 2020 21:01:49 GMT 1
No, to zaraz lincz. Kurde, z drugiej strony fajnie by było, jakby Zięba jednak winny, ale by był mindfuck xD + jeszcze dzień więcej gierka. chociaż nie rozumiałbym wtedy kompletnie zachowania mafii - już abstrahując od rozgrywki i porównania profili tej trójki
|
|
|
Ogólne
Apr 20, 2020 21:03:37 GMT 1
Post by geraltzrivii on Apr 20, 2020 21:03:37 GMT 1
No to kto kurwa w tej jebanej mafii jest? xD
|
|
|
Ogólne
Apr 20, 2020 21:04:15 GMT 1
Post by Gregory House on Apr 20, 2020 21:04:15 GMT 1
no jeszcze trzeba poczekać, czy Antura piszez podsumowanie, czy gramy dalej xD Bo musiało się pojawić winny, w grze mamy 2 mafiozów + opryszka.
|
|
|
Ogólne
Apr 20, 2020 21:04:25 GMT 1
Post by maklowicz on Apr 20, 2020 21:04:25 GMT 1
No Gandia i Wojewódzki, czego nie rozumiesz?
|
|
|
Ogólne
Apr 20, 2020 21:04:40 GMT 1
Post by maklowicz on Apr 20, 2020 21:04:40 GMT 1
Gra skończona
|
|
|
Ogólne
Apr 20, 2020 21:10:31 GMT 1
Post by geraltzrivii on Apr 20, 2020 21:10:31 GMT 1
Tu akurat potwierdzam słowa Wojewódzkiego,że Antura mu usunął konto przed poprzednią edycją,ale wtedy czyścił forum w botów właśnie. Sam rejestrowałem się drugi raz akurat.
|
|
|
Ogólne
Apr 20, 2020 21:11:40 GMT 1
Post by maklowicz on Apr 20, 2020 21:11:40 GMT 1
Fajna analiza tyle, że nie zakładała podstawowych zmiennych: a) ja naprawdę zazwyczaj mam wywalone na całość tekstu pisanego w rozgrywce, to znaczy czasem coś przeanalizuję ale raczej element niż całość, i brak zdania o rozgrywce raczej świadczy o mojej niewinności niż winie b) pisałem że mam urlop, drineczek czy dwa zawsze wlecą wieczorem więc sobie wesoło piszę i dlatego niektóre posty mogą wyglądać na wymuszone niektóre nie, niemniej 90 procent pisanych po procentach xD c) ja zawsze grając w mieście mam z tyłu głowy by grać tak, by grając kolejny raz w mafii zagrać podobnie jak gram w mieście, to znaczy grę w mieście dostosowuję do ewentualnej gry w mafii, a nie odwrotnie - cała ta analiza jest dobitnym przykładem, że zrobiłem to dobrze, w mafii zagrałbym podobnie d) ja naprawdę czułem, że masz ochotę mnie na świecznik wrzucić stąd moje wesole posty po tym jak testament Ci MG odrzucił xD Ale to w sumie zobacz, kończy się to tym, że gracze mają cię za mafię jak grasz w mieście i potem... tak samo w mafii xD to nie lepiej dać z siebie w mieście tyle, ile można, a potem próbować dojechać do tego poziomu w mafii? kIedyś tak grałeś i wychodziło ci to na zdrowie xd Albo inaczej, grać w mieście na tyle dobrze, ile się da z zastrzeżeniem, żebyś w mafii dal to W MIARĘ powtórzyć, jeśli byś chciał. Bo pierwsze dni były spoko, ale potem aż tak wyjebczo ci się na finiszach zdarzało głównie w mafii, a już zwłaszcza przy meczówkach/stykowych sytuacjach. Tutaj problemem było też to, że nie rozważałeś Zięby i to z perspektywy czasu widać, jak było śmierdzące xD nie tylko dla mnie, ale jak widać dla wszystkich. Egze, który by się uniewinnił na finiszu, sprawiłby, że ta edycja by mimo wszystko była wygrana Wątpliwości przed samym linczem np. miałem, rozważałem wtedy też parę Gandia - Wojewódzki, nie wiem jak reszta miasta, ale no i tak jak widać byłeś do sprawdzenia xD Wystarczyło się uniewinnić bardziej niż mafia w sumie. To tak pod kątem przyszłych edycji, bo to tylko kwestia przyjętej taktyki, bo wiadomo, że jakbyś chciał, to z palcem w nosie mógłbyś zagrać bardziej miastowo (a potem w mafii to też było do +- odtworzenia - tak mi się przynajmniej zdaje).
PS Mam nadzieję, że gdyby pojawił się testament uniewinniający Ziębę, to dzisiaj (po wcześniejszym pudle w Makłowicza, to by się nie zmieniło pewnie) i tak by tego Ziębę zlinczowali, inaczej rozgrywka lekko wypaczona :/ Znaczy to by już trzeba Garego spytać, czy np. wiedząc to, byłby w stanie się bardziej pochylić nad ew. niewinnością Zięby. No i komu to ostatecznie by pomogło, bo może jednak mafii XD - wiadomo, raczej powątpiewamy, ale zaczekajmy, a nuż ten Zięba jednak winny. Nie ma to niby sensu za bardzo z gry i logiki wydarzeń, ale no nie przesądzajmy, może mamy lekki absurd w edycji. Wtedy będą jeszcze emocje ;d
Wojewódzki mafiozo generalnie przy tak słabym mieście overall zasłużył na wina, więc no.
kurwa jeden dzień dawałem z siebie ile mogłem, pokazałem miastu jak chujowo spiskują Zięba (skąd mogłem do chuja wiedzieć, że opryszek tak świetnie zagra swoją rolę) i Gandia przeciwko mnie, to mnie kurwa zlinczowali, bo ostatnim sprawiedliwym okazał się detektyw Gary, który mnie najpierw sprawdził jako niewinnego a potem prowadził do linczu (najlepiej, że z Zięba przy sprawdzeniach pomylił się w drugą stronę, powinien nie ufać sprawdzeniu, a zaufał, a pisałem - sprawdzenie nie ma żadnego znaczenia). Poleciałem tylko dlatego, że ja to ja i dla świętego spokoju niby lepiej było mnie sprawdzić. Ale przecież nie będę udawał kogoś kim nie jestem tylko po to by nie polecieć, tym bardziej gdy nie mam roli żadnej.
|
|
|
Ogólne
Apr 20, 2020 21:22:33 GMT 1
Post by maklowicz on Apr 20, 2020 21:22:33 GMT 1
To czekanie do 23 jest absolutnie bez sensu skoro gra już jest skończona
|
|
|
Ogólne
Apr 20, 2020 21:26:29 GMT 1
Post by geraltzrivii on Apr 20, 2020 21:26:29 GMT 1
Zobaczymy, bo jeśli stan 2-2, to faktycznie nie ma sensu czekać, jeśli dziwnym trafem 3-1 to niestety musimy czekać.
|
|
|
Ogólne
Apr 20, 2020 21:27:45 GMT 1
Post by Gigachad on Apr 20, 2020 21:27:45 GMT 1
Propsy dla Gandii.
|
|
|
Ogólne
Apr 20, 2020 21:28:21 GMT 1
Post by Gigachad on Apr 20, 2020 21:28:21 GMT 1
Tzn. dla całej mafii oczywiście*, ale najbardziej dla niego.
poza Cozmo xD
|
|
|
Ogólne
Apr 20, 2020 21:28:56 GMT 1
via mobile
Post by Volverin on Apr 20, 2020 21:28:56 GMT 1
Wierzę, że jeszcze kiedyś zobaczę edycję w mieście egze, gdzie będzie liderował i siał postrach, nawet gra w stylu Dębowe Mocne mi styknie, chociaż wiem, że stać Cię na więcej. W ogóle gdy zaczynałem grać w mafię to zupełnie inaczej grałeś, długie posty, dość starannie ułożone, to był kompletnie inny egze.
|
|
|
Ogólne
Apr 20, 2020 21:30:22 GMT 1
Post by geraltzrivii on Apr 20, 2020 21:30:22 GMT 1
Wreszcie koniec, chyba ten mord to dla formalności miał być.
|
|
|
Ogólne
Apr 20, 2020 21:31:34 GMT 1
via mobile
Post by Volverin on Apr 20, 2020 21:31:34 GMT 1
GG mafia, fajnie pograne. Podsumowanie dawajcie i jedziemy z następną edycją xD
|
|
|
Ogólne