|
Ogólne
Apr 20, 2020 7:57:08 GMT 1
Post by Volverin on Apr 20, 2020 7:57:08 GMT 1
To co zauważył Volv w Gandii ma oczywiście sens, sprawa z testamentem i przeskok Zięba - deaf też widziałem (albo to na fejsie mi napisał wczoraj, nie pamiętam). Bardziej to pasuje niż Zięba w mafii, pewnie.
O przeskoku Zięba-deaf pisałem Ci na fejsie - Gandia napisał dwa posty w dzień linczu na deafdeathie, że "dzisiaj Zięba" i dodał potem "nawet jak się pojawi deafdeath, to dzisiaj Zięba, jutro deafdeath."
Po czym przychodzi deafdeath, House i capone mówią, że linczujemy deafdeatha, to Gandia bez żadnej refleksji, jakby zapominając o tym co napisał wcześniej:
"Jestem. Fajny cyrk deafdeath. Nie ma nawet dyskusji. Głos już poszedł na naszego śmieszka.
PS. A Zięba kurwa kolejny raz dożywa następnego dnia. Jakiś ewenement. "
Tak czy siak, nosa (chyba) mieliśmy, że mafia chce dojechać Ziębę (bo może winny jednak xD) tylko nikt z nas nie widział mafii bez Makłowicza, mi pasował bardziej Gandia do pary, Tobie Wojewódzki. Bardzo fajna edycja, lubię jak mafia tak zaskakuje, mimo oczywistego pierwszego chujowego uczucia, że człowiek się pomylił xD
|
|
|
Ogólne
Apr 20, 2020 10:29:08 GMT 1
Post by geraltzrivii on Apr 20, 2020 10:29:08 GMT 1
Wojewódzki pięknie robi kurwę z logiki,a logiczne może być tylko z punktu widzenia mafii. Zięba nie może być OC przecież, bo jest opryszkiem. Capone odpada bo det. Julian sprawdzony niewinny. Gandia pewnie OC. To zostaje Wojewódzki i Zięba. Ta dwójka daje napis winny. Coś mi się wydaje,że Capone zaskoczy i powie po południu kogo sprawdził.
|
|
|
Ogólne
Apr 20, 2020 14:07:53 GMT 1
Post by geraltzrivii on Apr 20, 2020 14:07:53 GMT 1
Poza tym Gary zapomniał,że jak dziś zlinczują niewinnego to jest koniec gry? Chociaż jeśli Zięba jest winny i gra się nie skończy, to zostaje jeszcze jutrzejszy dzień.
|
|
|
Ogólne
Apr 20, 2020 14:16:20 GMT 1
Post by Zwycięzca Śmierci on Apr 20, 2020 14:16:20 GMT 1
Gary straszy próbując jeszcze wyłuskać jakieś reakcje
|
|
|
Ogólne
Apr 20, 2020 14:17:09 GMT 1
Post by Zwycięzca Śmierci on Apr 20, 2020 14:17:09 GMT 1
taką mam nadzieję xd
|
|
|
Ogólne
Apr 20, 2020 14:22:26 GMT 1
Post by geraltzrivii on Apr 20, 2020 14:22:26 GMT 1
Zobaczymy co będzie. On chyba do końca czeka z podaniem sprawdzenia.
|
|
|
Ogólne
Apr 20, 2020 15:05:21 GMT 1
Post by maklowicz on Apr 20, 2020 15:05:21 GMT 1
Mógłby to Gary ogarnąć, przede wszystkim powinien Gandię przycisnąć
|
|
|
Ogólne
Apr 20, 2020 15:23:55 GMT 1
Post by Gregory House on Apr 20, 2020 15:23:55 GMT 1
Wojewódzki to się przecież przyznał do bycia w mafii - w sensie tym kłamstwem z testamentem, więc rozumiem rozterki na poziomie Gandia - Zięba (że można mieć, że są itp.), ale wina Wojewódzkiego to pierwsza rzecz, od której Gary powinien wyjść i go po prostu zlinczować.
|
|
|
Ogólne
Apr 20, 2020 15:40:31 GMT 1
Post by Gregory House on Apr 20, 2020 15:40:31 GMT 1
Już pal licho to, że napisał potem, że nie wie o co chodzi z testamentami - moment, jak to nie wie o co chodzi, skoro na pewno wie co oznacza słowo testament, ogarnia też na tyle, by wiedzieć, że wypada zostawić info o tym, że jest bezrolny (no czyli wie, że te testamenty pojawią się po ewentualnym zgonie i zostawi miasto z informacją, że nie miał roli - czyli generalnie wie po co są xD) - przy czym też na początku gry nic o tym nie pisał, że czegoś nie rozumie. On nie napisał, że 'Sorry za tak krótkie, ale nic mi się nie chciało pisać/nie wiedziałem co w nich zawrzeć, wszystko jest w moich postach/testamenty są głupie, nie chciało mi się ich aktualizować/cokolwiek.' Nie, on skłamał, że nie czai o co w tym chodzi. To jest dowód niejako, ale już pal z tych licho XD
On się zwyczajnie zajebał w akcji z testamentem nr 2. Zobaczcie: Twierdzi, że napisał go przed dzisiejszym (wczorajszym, bo to było wczoraj) linczem. Okej. Już olejmy absurd, że czuł potrzebę spisania go, gdy nie było mordu i wiedział, że nie poleci (no ale załóżmy, że nie wiem, wyjątkowo się bał jakiejś akcji o 21:55 w stylu zmieniamy głosy na Wojewódzkiego) - ale on napisał, że mamy margines błędu.
Jaki margines błędu? Jeśli Wojewódzki jest niewinny i spisywał testament na wypadek, jakby poleciał, to przecież w następnym linczu nie ma żadnego marginesu błędu, bo jest meczówka. Trzeba wybrać konkretnego winnego. A on go spisał z perspektywy sytuacji, że leci winny (winny Wojewódzki xD) i w następnym linczu jest komfort wyboru pomiędzy dwoma graczami.
On zwyczajnie nie miał żadnego testamentu, więc wymyślił naprędce jakieś kłamstwo, które niestety nie trzyma się kupy. Fatany błąd, pewnie bez konsekwencji. Ale że Gary tego nie widzi...
Zresztą tutaj też tylko egze wczoraj stwierdził, że widać, że Wojewódzki kłamie z testamentem (nie wiem czy tak ogólnie, czy te same sprawy), więc też mnie dziwi, że tylko nasza dwójka to zauważyła xD To naprawdę widoczne.
|
|
|
Ogólne
Apr 20, 2020 15:55:53 GMT 1
Post by Gregory House on Apr 20, 2020 15:55:53 GMT 1
W ogóle
Postawa Wojewódzkiego: -dobrze to rozgrywasz Gary -przyłóż się do testamentu -matematyczne szanse opryszek/OC/niewinny/na pryszcza na dupie
Gandia: -dobrze dobrze Gary - zostawiam to twojej ocenie czy OC jestem ja, czy Julian czy mój stary - na spokojnie to przeanalizuj - ta technika perswazji, jaki to będzie WSTYD jeśli nie poleci Zięba i okazałby się mafiozą xD
Zięba: -jestem niewinny -jestem niewinny, kurwa przepierdolimy grę -jakbyście zapomnieli, to jestem niewinny, no tyle wiem -eh juz mi się nie chce -zajebał się nawet z tym, że zapomniał, że może być opryszkiem (albo że tak powinien podawać xD) -Gary głąbie, Złota Malina dla ciebie jak mnie zlinczujesz -a no i przytomnie tam wypunktował Wojewódzkiego ale to mniejsza xD
No nie wiem, ale ja tu widzę pewną konsekwencję xD
|
|
|
Ogólne
Apr 20, 2020 16:03:55 GMT 1
Post by Gregory House on Apr 20, 2020 16:03:55 GMT 1
No na moje jest opryszkiem. No bo kto jak nie on xD Właściwie to ktokolwiek by tam nie był niewinny, to bankowo jest opryszkiem, bo MG zdradził, że nie jestem nim ja xD Zapomniałem.
Więc tak, dzisiaj bankowo zobaczymy napis winny, tyle że pewnie będzie oznaczać to wygraną mafii.
@geralt Julian nie może być w mafii, bo to nie ma sensu. Musiałby być OC (sprawdzenie), a zobacz sobie na głosowania. Ładowali w niego i tylko idiotycznemu szczęściu by zawdzięczali, że nie poleciał. Mafię za kompletnych idiotów nie mam. A jeśli by tak było, to byłoby to jedno z mniej sprawiedliwych zwycięstw mafii ever - wyłącznie fartem (stykowe lincze i wybory burmistrza) zawdzięczaliby wina. Bo gdyby OC Julian poleciał, to dzisiaj rozgrywka dla miasta byłaby już wygrana. Nie ma to żadnego sensu, a jeśli już miałoby mieć, to tylko w mafii z Ziębą (G2) - już w ogóle totalny odlot, bo tym bardziej tylko jakiś niewyjaśniony fart utrzymywałby ich na powierzchni.
A nie moment, Julian z Ziębą nie mogą być, bo Wojewódzki się zajebał w akcji i przyznał do bycia w mafii (znaczy do kłamstwa, jedno i to samo). Wojewódzki z Julianem w mafii się tym bardziej wykluczają.
|
|
|
Ogólne
Apr 20, 2020 16:11:11 GMT 1
Post by Gregory House on Apr 20, 2020 16:11:11 GMT 1
Pytanie: kto opryszek? Kto OC? He he he. To jak już tyle wiemy, to można typować.
Opryszek Zięba. Specjalista nie Pan Zagadka, czyli zwykły albo szpieg. Stawiam na szpiega. Czyli Specjalista szpieg. deafdeath niech będzie, że bezrolny, Gandia OC, Wojewódzki raczej Pan Zagadka. Ewentualnie deafdeath OC i bezrolny Gandia, a teraz udaje, że sądzi że mógłby dać odczyt niewinny, żeby się uwiarygodnić 'przestrzeleniem' w takiej sytuacji.
No to tak ostatecznie: Zięba opryszek, Specjalista szpieg deafdeath bezrolny Gandia OC Wojewódzki Zagadka
Dzisiaj powinien lecieć Wojewódzki, a jutro miasto spokojnie zdecydować, czy w mafii jest Gandia (95%), czy Zięba (5%), no mniejsza o procenty, na pewno da się to wyłuskać na spokojnie z ich postów i reakcji. Dzisiaj też sporo IMO widać.
|
|
|
Ogólne
Apr 20, 2020 16:13:02 GMT 1
Post by Volverin on Apr 20, 2020 16:13:02 GMT 1
Ja nie rozumiem natomiast po co Gary prosił o te przeklejenie testamentów skoro potem tego nie bierze pod uwagę. Fajny pomysł, ale no jakiś follow-up był się przydał. Pierwsze co mi przyszło na myśl to żeby przeanalizować te testamenty pod kątem kłamstwa, nieścisłości itp, Gandia jakoś mógłby się ze swojego wybronić, chociaż to co napisał jest podejrzane pod względem chronologii o czym już pisałem, na pewno bym go przycisnął. Wojewódzki jak widać też popełnił gafę. Z kolei testamenty Zięby stawiają kolejny znak zapytania w kwestii jego winy.
Natomiast trzeba też podkreślić to, że Gary jest pod dużą presją w kwestii Zięby, sam miał gościa za mafię z tego co pamiętam, do tego niewinny Makłowicz napierdalał w niego od początku i generalnie "miasto" domagało się linczu na nim od dawna. Oszczędzenie go teraz wymagałoby wzięcia na siebie całej odpowiedzialności za losy edycji, musiałby wziąć na klatę pewnie sporo krytyki gdyby Zięba okazałby się być mafiozą. Niestety Gary nie wie co w tej chwili myśli cmentarz, z jego perspektywy równie dobrze możemy wszyscy być przekonani o winie Zięby i wzięlibyśmy go za idiotę gdyby nagle go uniewinnił. Tak więc ciężko go winić w tej sytuacji. Ale tym testamentom mógłby się bliżej przyjrzeć.
|
|
|
Ogólne
Apr 20, 2020 16:36:56 GMT 1
Post by geraltzrivii on Apr 20, 2020 16:36:56 GMT 1
Wojewódzki w ogóle już krzyczy,że jestem mafiozą i robisz dla mnie dobrą robotę Capone. Ale jest jeszcze jedna ważna rzecz w sprawie testamentów: Wojewódzki podał swoje dopiero po linczu, wiec zastanawiał się jak wybrnąć z tej niewygodnej dla niego sytuacji. Imo nawet jak się cofnie do poprzednich postów wojewódzkiego, to widać,że idzie zbyt bardzo z miastem nie chcąc nic od siebie dodać oraz nie chce mieć wrogów w mieście. @house dzięki za odpowiedź i wyjaśnienie.
|
|
|
Ogólne
Apr 20, 2020 16:38:52 GMT 1
Post by Gregory House on Apr 20, 2020 16:38:52 GMT 1
No to jasne, dlatego ja pisałem już wczoraj, że poleci Zięba. Za duże ciśnienie, tu by trzeba było wziąć odpowiedzialność na siebie, podjąć ryzyko i móc zmierzyć się z konsekwencjami. Pewnie miałbym jaja tak zrobić, ale byłoby mi ciężko, nawet pomimo, że miałem tego Ziębę za niewinnego. Garemu takie rozważania muszą przychodzić tym trudniej, że dla niego Zięba był na pewno bardziej winny niż dla nas. Nie pomógł też egze, który w Ziębę napierdalał - Gary go zabił, egze niewinny i w testamencie Zięba. No ciężka sytuacja, to na pewno.
|
|
|
Ogólne
Apr 20, 2020 16:49:04 GMT 1
Post by maklowicz on Apr 20, 2020 16:49:04 GMT 1
Jedno jest pewne, Zięba doskonale zagrał rolę opryszka. Genialnie wręcz.
|
|
|
Ogólne
Apr 20, 2020 16:56:07 GMT 1
Post by geraltzrivii on Apr 20, 2020 16:56:07 GMT 1
Brakuje tutaj jeszcze Juliana do tego, jedynym błędem też jego jest,że za długo żyje oraz za mało go jest w tej edycji. Mafia ma pretekst by odwalić Ziębę, bo się prześlizgiwał. Gary jest mocno pod presją i musi zdecydować,które rozwiązanie jest najlepsze dla miasta. Zadania nie ułatwia właśnie to,że Zięba był jechany przez miasto. Brak aktywności Juliana dzisiaj dodatkowo mocno utrudnia robotę. Nawet jeśli Gary razem z Ziębą zagłosują w wspólnego kandydata, to zostaje ostatni głos należący do Juliana, który nie wiadomo jak zagłosuje i czy w ogóle oddał głos.
|
|
|
Ogólne
Apr 20, 2020 17:34:56 GMT 1
Post by Antura on Apr 20, 2020 17:34:56 GMT 1
Ja na miejscu Capona to bym w ogóle sprawdzał reakcję poprzez: No teraz zagłosujemy na Juliana. No teraz zagłosujemy na Gandię. Etc.
Bo tak to słaba reakcję można dostac, jak mimo wszystko nie zmienia decyzji.
A to wszystko pomaga-long-term, bo jak zabije 1 mafioza, to potem będzie mu łatwiej zlinczowac (poprzez testament) drugiego.
|
|
|
Ogólne
Apr 20, 2020 17:36:08 GMT 1
Post by Antura on Apr 20, 2020 17:36:08 GMT 1
I w ogóle na Łukaszu jest ta dziwna maniera grania, że ludzie najwięcej pisza, gdy mają najmniej materiału, a gdy już dużo materiału, to mam wrażenie ze nikomu sie nic nie chce i napieprzają po linii najmniejszego oporu. CHLIP Dla przykłądu tej gry, tylko i TYLKO House szedł wzorowo przeciw tej kulturze bycia temu mam wrażenie, chociaz moge sie mylić. Zeby nie było, zdaje sobie sprawe, żę mafia powinna tak manipulowac i manipuluje by tego konkretnego granka nie było, więc miastowi tym mocniej powinni oddolnie
|
|
|
Ogólne
Apr 20, 2020 18:10:29 GMT 1
Post by geraltzrivii on Apr 20, 2020 18:10:29 GMT 1
To już też kwestia gry na kreację po prostu. Ludzie nie raz lubią na początku też pokreować czy pośmieszkować sobie.
|
|