|
Post by Russell Popebrook on Apr 27, 2023 21:04:28 GMT 1
|
|
|
Post by krecik on Apr 27, 2023 21:04:32 GMT 1
Co wcale nie oskarża Karakana. Po kiego im proponowałeś Russell takie zagranie?
|
|
|
Rozgrywka
Apr 27, 2023 21:05:52 GMT 1
via mobile
Post by Sonic the Hedgehog on Apr 27, 2023 21:05:52 GMT 1
Na moje tak. Mogę iść w któregokolwiek, obojętnie. Jeszcze Chajzera. Tobie i Wuggy'emu ufam. I chuj.
|
|
|
Post by Russell Popebrook on Apr 27, 2023 21:07:05 GMT 1
Zostało nas 6, z czego mamy dwóch mafiozów. Russell, Chajzer, Karakan, Krecik, Sonic, Huggy
|
|
|
Post by karakan on Apr 27, 2023 21:07:45 GMT 1
Nie wiem nawet co powiedziec serio
|
|
|
Post by Russell Popebrook on Apr 27, 2023 21:08:13 GMT 1
Ja też zyskałem trochę zaufania do Wuggiego, trochę na sentymentach gramy, ale chuj. Trzeba jutro przejrzeć te trójkę i podjąć decyzję
|
|
|
Post by karakan on Apr 27, 2023 21:08:34 GMT 1
Prosze nie dorobmy do tego teorii spiskowej, typ powinien dac nam najlepszy testament jaki dostaniemy w tej grze
|
|
|
Rozgrywka
Apr 27, 2023 21:09:04 GMT 1
via mobile
Post by Sonic the Hedgehog on Apr 27, 2023 21:09:04 GMT 1
Ja też zyskałem trochę zaufania do Wuggiego, trochę na sentymentach gramy, ale chuj. Trzeba jutro przejrzeć te trójkę i podjąć decyzję Wuggy zielony. Na moją odpowiedzialność. Mam z nim więź odkąd wylądowaliśmy w tej grze.
|
|
|
Rozgrywka
Apr 27, 2023 21:09:33 GMT 1
via mobile
Post by Sonic the Hedgehog on Apr 27, 2023 21:09:33 GMT 1
W tej grze w sensie: w forumowej mafii, w Snajperskiej.
|
|
|
Post by Russell Popebrook on Apr 27, 2023 21:10:03 GMT 1
|
|
|
Rozgrywka
Apr 27, 2023 21:14:08 GMT 1
via mobile
Post by Huggy Wuggy on Apr 27, 2023 21:14:08 GMT 1
Patrząc na to, że Szekspir miał być jutro linczowany to dziwne zagranie
|
|
|
Post by Russell Popebrook on Apr 27, 2023 21:15:41 GMT 1
Ja bym na 100% forsował lincz Szekspira jutro, szczególnie po tym zagraniu ze zmianą głosów. Jutro możemy się pomylić, w sobotę ewentualna meczówka, dobrze licze?
|
|
|
Post by karakan on Apr 27, 2023 21:16:27 GMT 1
dobrze, ale nie zakladalbym, ze mozemy sie pomylic, bo potem tez meczowka
|
|
|
Rozgrywka
Apr 27, 2023 21:17:54 GMT 1
via mobile
Post by Huggy Wuggy on Apr 27, 2023 21:17:54 GMT 1
Jutro przysiądę i spróbuję wytypować najbardziej podejrzane osoby. Jutro jest ważny dzień, pamiętajny, że mamy jeszcze księdza więc dużo może się jeszcze wydarzyć. Wiadomo, przyjmujesz Sonic, że jesteśmy zieloni. To dobrze, ale pamiętaj - ufaj, ale kontroluj. Więc nie wierz na ślepo w to co mówimy i ścieraj się z naszymi analizami. Ale to jutro bo teraz idę w kimke
|
|
|
Post by amidamaru on Apr 27, 2023 23:04:51 GMT 1
Mafia ujebała Williama bo myśleli że to ksiądz, pewnie w niego celowali za pierwszym razem i głosował w każdym linczu na kogo innego i nie miał szarż, bankowo tak myśleli, bali się że jak przyjdzie do linczu nam to się ujawni
Na pewno niewinny jest Zygmunt Chajzer - oddanie głosu za pięć dwunasta to zbytnie rzucanie się w oczy jak na kogoś kto do oddania głosu był jednym z najmniej aktywnych użytkowników i jeśli była to taktyka.
Bardzo wygodny tok rozumowania - stwierdzenie faktu, ale kolejność nieprzypadkowa i logiczna z perspektywy mafii.
Trzy zmiany typów w linczu nr 3: mimo że miał mnie na pewnym etapie za bardziej miastowego niż mafiozę to zaledwie minutę po moim ujawnieniu się zmienił z karakana na mnie, bo się obsrał: trochę mało czasu żeby ustalić coś na mafijnym, a łatwo to będzie wytłumaczyć: uderzył we mnie, nie uwierzyłem że to ksiądz więc nawet się nie zastanawiałem długo. Potem pierdolamento jaki to on poszkodowany bo stara się ale chujowo wychodzi. Ogólnie nie sugerujecie się że bije od niego aura miastowego bo on by inaczej nie potrafił grać.
Zieloni są dla mnie koniec końców także Russell i krecik, dość naturalna gra
Pozostają Huggy Wuggy albo karakan ale skoro tak szybko próbowali usunąć Williama to postawiłbym na Huggy
Podsumowując:
Mafioza nr 1: Sonic Mafioza nr 2: Huggy
|
|
|
Post by Antura on Apr 27, 2023 23:51:52 GMT 1
|
|
|
Rozgrywka
Apr 28, 2023 7:04:22 GMT 1
via mobile
Post by Huggy Wuggy on Apr 28, 2023 7:04:22 GMT 1
Uwaga uwaga, mam ważną informację, jeśli osoba którą obronił ksiądz nadal żyje to ksiądz powinien się dzisiaj ujawnić.
I) Jeśli ksiądz wyjdzie jutro, gdy będziemy mieli 5 graczy to:
1) Zakładając, że dzisiaj zlinczowany miastowy: a) jutro mamy sytuację 3vs2, ksiądz wychodzi i mówi "osoba którą broniłem przeżyła i jest to X", wtedy wychodzi fake ksiądz i mówi, że bronił Y. W tej sytuacji nie wiemy komu wierzyć, jest 50% szans na trafienie mafiozy, jak nie trafimy to mamy 2vs2 i przegrywamy grę. Jeśli trafimy to mamy 3vs1 i 2 pewnych miastowych, ale ryzyko przegranej jest duże.
b) jutro mamy sytuację 3vs2, ksiądz wychodzi i mówi "osoba którą broniłem nie przeżyła", wtedy mamy 1 miastowego, mafia nie musi ryzykować wyjścia bo miasto i tak nie wie kto jest ten zły, ewentualnie może udawać księdza, gdy będzie zagrożona linczem. Mamy 80% szans że trafimy miastowego i przegramy.
2) Zakładając, że dzisiaj zlinczowany zostanie mafioza:
a) jutro mamy sytuację 4vs1, jest luz, szukamy powiązań ze zlinczowanym mafiozą i gg easy
II) Jeśli ksiądz wyjdzie dzisiaj, gdy mamy 6 graczy to:
1) dzisiaj mamy 4vs2, ksiądz wychodzi i mówi "Osoba którą broniłem żyje i jest to X", wtedy wychodzi fake ksiądz i mówi, że osoba którą bronił to Y. W takim przypadku mamy 2 osoby, pomiędzy którymi musimy wybrać lincz. Mamy zapas linczów, jak nie trafimy mafiozy to jutro mamy 3vs2, linczujrmy jutro tego drugiego i mamy 3vs1, ksiądz modli sie za siebie, w mordzie umiera miasto i mamy 2vs1.
2) dzisiaj mamy 4vs2, ksiądz wychodzi i mówi "Osoba którą broniłem nie żyje", mafia nie chce ryzykować więc nie wychodzi. Mamy 1 pewnego miastowego, którego możemy przestać grillować i możemy wierzyć jego analizom.
Nie zakładam jednak, że osoba którą bronił ksiądz nadal żyje. Myślę, że w d1 ksiądz poszedł w Szekspira, a mafia wiedząc, że dzisiaj już się za niego nie pomodli i ma pewne zabójstwo znowu postanowili go zaatakować. Mogli podejrzewać, że jest księdzem, ale nawet jeśli nim nie był to zabierają miastu jednego pewniaka. Dlatego też sądzę, że opcje z pkt. II) są bardziej korzystne dla miasta i proszę księdza o przemyślenie tego.
|
|
|
Rozgrywka
Apr 28, 2023 7:05:57 GMT 1
via mobile
Post by Huggy Wuggy on Apr 28, 2023 7:05:57 GMT 1
To też ma sens patrząc na to, że Szekspir miał być kandydatem do linczu. Mafia po prostu musiała mieć pewność, że on umrze
|
|
|
Rozgrywka
Apr 28, 2023 7:19:37 GMT 1
via mobile
Post by Huggy Wuggy on Apr 28, 2023 7:19:37 GMT 1
Mafia ujebała Williama bo myśleli że to ksiądz, pewnie w niego celowali za pierwszym razem i głosował w każdym linczu na kogo innego i nie miał szarż, bankowo tak myśleli, bali się że jak przyjdzie do linczu nam to się ujawni Na pewno niewinny jest Zygmunt Chajzer - oddanie głosu za pięć dwunasta to zbytnie rzucanie się w oczy jak na kogoś kto do oddania głosu był jednym z najmniej aktywnych użytkowników i jeśli była to taktyka. Bardzo wygodny tok rozumowania - stwierdzenie faktu, ale kolejność nieprzypadkowa i logiczna z perspektywy mafii. Trzy zmiany typów w linczu nr 3: mimo że miał mnie na pewnym etapie za bardziej miastowego niż mafiozę to zaledwie minutę po moim ujawnieniu się zmienił z karakana na mnie, bo się obsrał: trochę mało czasu żeby ustalić coś na mafijnym, a łatwo to będzie wytłumaczyć: uderzył we mnie, nie uwierzyłem że to ksiądz więc nawet się nie zastanawiałem długo. Potem pierdolamento jaki to on poszkodowany bo stara się ale chujowo wychodzi. Ogólnie nie sugerujecie się że bije od niego aura miastowego bo on by inaczej nie potrafił grać. Zieloni są dla mnie koniec końców także Russell i krecik, dość naturalna gra Pozostają Huggy Wuggy albo karakan ale skoro tak szybko próbowali usunąć Williama to postawiłbym na Huggy Podsumowując: Mafioza nr 1: Sonic Mafioza nr 2: Huggy Tak naprawdę to sam dzisiaj od rana się zastanawiałem, jak to jest z tym Sonicem. Ten nagły stan depresyjny po tym jak mu nie wyszło był nadzwyczajnie dziwny. Serce kazało mi podnieść go na duchu, ale rozum podpowiada, że było to wyolbrzymione. Dlatego jeśli ksiądz nie wyjdzie, to dzisiaj bym się przyjrzał Russelowi i Sonicowi, dwóm najbardziej miastowym graczom. Zakładając, że mafia chce grać pro-miastowo i wszystko dokładnie przemyśleć, to ci dwaj są najbardziej poprawni merytorycznie, a nawet pokazują zaangażowanie uczuciowy. Jednocześnie myślę, że mafia nie tykałaby Szekspira wiedząc, że i tak jest pewniakiem do odstrzału. Pomyśleli, że gdy ksiądz wyjdzie i powie, że bronił Szekspira, to połączymy kropki i wtedy będziemy szukać osób mu wrogich. A jeszcze gorzej - bo w przypadku gdyby okazał się księdzem - wtedy leciałyby głowy wszystkich głosujących po równo.
|
|
|
Rozgrywka
Apr 28, 2023 7:22:13 GMT 1
via mobile
Post by Huggy Wuggy on Apr 28, 2023 7:22:13 GMT 1
Mafia ujebała Williama bo myśleli że to ksiądz, pewnie w niego celowali za pierwszym razem i głosował w każdym linczu na kogo innego i nie miał szarż, bankowo tak myśleli, bali się że jak przyjdzie do linczu nam to się ujawni Na pewno niewinny jest Zygmunt Chajzer - oddanie głosu za pięć dwunasta to zbytnie rzucanie się w oczy jak na kogoś kto do oddania głosu był jednym z najmniej aktywnych użytkowników i jeśli była to taktyka. Bardzo wygodny tok rozumowania - stwierdzenie faktu, ale kolejność nieprzypadkowa i logiczna z perspektywy mafii. Trzy zmiany typów w linczu nr 3: mimo że miał mnie na pewnym etapie za bardziej miastowego niż mafiozę to zaledwie minutę po moim ujawnieniu się zmienił z karakana na mnie, bo się obsrał: trochę mało czasu żeby ustalić coś na mafijnym, a łatwo to będzie wytłumaczyć: uderzył we mnie, nie uwierzyłem że to ksiądz więc nawet się nie zastanawiałem długo. Potem pierdolamento jaki to on poszkodowany bo stara się ale chujowo wychodzi. Ogólnie nie sugerujecie się że bije od niego aura miastowego bo on by inaczej nie potrafił grać. Zieloni są dla mnie koniec końców także Russell i krecik, dość naturalna gra Pozostają Huggy Wuggy albo karakan ale skoro tak szybko próbowali usunąć Williama to postawiłbym na Huggy Podsumowując: Mafioza nr 1: Sonic Mafioza nr 2: Huggy I dlaczego ja, a krecik już nie, gdy Szekspir właśnie próbował namówić mnie na lincz na Kreciku, więc jego podejrzewał tak samo, ale krecika zazieniłeś? Powinieneś wrzucić testament dzisiaj a nie wczoraj i na spokojnie przemyśleć sprawe
|
|