|
Rozgrywka
Apr 28, 2023 19:10:53 GMT 1
via mobile
Post by Huggy Wuggy on Apr 28, 2023 19:10:53 GMT 1
Głosuje i ide sie najebać za twoje zdrowie Sonic, jeśli jesteś mafią to za twoją dobrą grę, a jak jesteś miastem to za to żeby ci psycha nie siadła. Miłej majówki!
|
|
|
Post by Sonic the Hedgehog on Apr 28, 2023 19:11:11 GMT 1
Sonic kiedy jest poruszony o nim temat, to brzmi jak kurczak gdaczący chwile przed odcięciem łba xD Jak człowiek, któremu strzela się w pysk za ciężką pracę.
|
|
|
Post by Russell Popebrook on Apr 28, 2023 19:12:20 GMT 1
Ale przecież mi po testamencie Szekspira nic nie groziło. Podejrzewam że byłem tutaj w topce zielonych i raczej nie miałem się czego obawiać
|
|
|
Post by Sonic the Hedgehog on Apr 28, 2023 19:13:25 GMT 1
No jak to nie? Testament najbardziej doświadczonego gracza? Wskazujący potencjalnie cały wasz skład? Ustawiający potencjalnie zwycięską kolejkę?
|
|
|
Post by Zygmunt Chajzer on Apr 28, 2023 19:14:10 GMT 1
Żeby nie było, że o mnie ucichło to schowam się do nory. Powiem jeszcze, że za każdym razem do tej pory uwalaliśmy - jako miasto, bez głębszej analizy (tak, sam nie dostarczałem ich zbyt wielu xd) i zastanowienia po prostu osoby, które były (rzekomo) WKURWIAJĄCE. Tu ktoś wkurwiał trollingiem, tu że głupie posty, tu że dziwne akcje i pomysły, a teraz ma zlecieć Chajzer, bo wkurwia tym, że mniej pisze. Nie próbujemy łączyć kropek. Ja już o tym pisałem. Dla mnie mafia musi być gdzieś w trójce krecik, karakan, Russell. Krecik trochę się u mnie od momentu tamtej słynnej Ściany Tekstu Zygmunta Chajzera zazielenił, więc myślę ciągle nad karakanem i Russellem. Przy czym zacząłem wątpić, że są w mafii razem, bo Russell coś mocno zaczął forsować ubicie karakana. Chyba za mocno.
|
|
|
Post by Sonic the Hedgehog on Apr 28, 2023 19:14:37 GMT 1
Przed testamentem: hmm, trzeba znaleźć kontrkandydata do linczu, gdyby był claim księdza, hmm...
Po testamencie: glosujcie mnie tbh. przelozmy bo majoweczka
XD
|
|
|
Post by krecik on Apr 28, 2023 19:15:10 GMT 1
Dobrze. Sonic, uspokój się na chwilę. Nie jesteś jeszcze linczowany. Powiedz na spokojnie, kto jest kim. Ale nie - debilem, a kto Sonicem - tylko o rolach.
Uważasz się za dobrego gracza. Przynajmniej lepszego od nas, a więc dobrego, relatywnie przynajmniej.
Proszę, wyłóż nam jak krowie na miedzy, kto jest kim i dlaczego. Możesz też pokusićsię o demaskację księdza, bo szanse są mikre, że wyjdzie. Jeżeli by wyszedł to tbh nie mam pojęcia, co bym zrobił. Zależy w sumie kto XD
|
|
|
Post by Russell Popebrook on Apr 28, 2023 19:15:55 GMT 1
|
|
|
Post by Sonic the Hedgehog on Apr 28, 2023 19:17:00 GMT 1
Dobrze. Sonic, uspokój się na chwilę. Nie jesteś jeszcze linczowany. Powiedz na spokojnie, kto jest kim. Ale nie - debilem, a kto Sonicem - tylko o rolach. Uważasz się za dobrego gracza. Przynajmniej lepszego od nas, a więc dobrego, relatywnie przynajmniej. Proszę, wyłóż nam jak krowie na miedzy, kto jest kim i dlaczego. Możesz też pokusićsię o demaskację księdza, bo szanse są mikre, że wyjdzie. Jeżeli by wyszedł to tbh nie mam pojęcia, co bym zrobił. Zależy w sumie kto XD Żadnej demaskacji księdza. Do końca. Po co się ma demaskować, jak głosował na siebie w d3 i, jeśli mafia nie wie, kim jest, może obronić kluczowy mord w d5? Szukacie księdza z Russellem? "Nie jesteś jeszcze linczowany." - ty mi jakąś łaskę robisz? Wypełniłeś dyktando?
|
|
|
Post by Sonic the Hedgehog on Apr 28, 2023 19:18:16 GMT 1
Zacząłeś przed testamentem, kwiatuszku: No to się do tego szykujmy, bo jak będziemy mieli mafioze linczować to może zrobić to samo, dlatego lepiej ujawnić się teraz niż przed linczem. Jeśli będziemy linczować Chajzera, a 10 minut przed linczem napisze, że jest księdzem, to ja głosu nie zmieniam.
|
|
|
Post by Sonic the Hedgehog on Apr 28, 2023 19:18:27 GMT 1
NIGDY NIE NAZYWAJ MNIE KŁAMCĄ
|
|
|
Post by Sonic the Hedgehog on Apr 28, 2023 19:20:33 GMT 1
Jest 5-2. Dzisiaj pada niewinny i mord (wejdzie na Żelaznym), 3-2. Ale Pasek nie założył, że jeśli potem pada winny (jak nie, to miasto i tak przegrywa, musi teraz trafić w przeciągu 2 linczów). To mamy 3-1. Nie ma mordu, ale nie ma też końca, jest kolejny lincz. I tu ciekawostka, bo meczówka, ale jeśli niecelna i ksiądz wciąż by żył (a przecież po zgonie Żelaznego to możliwe bardzo), to ma jeszcze jedną szansę na modlitwę przy 2-1. Mógłby wtedy dać miastu jeszcze jedną, dodatkową meczówkę. Nie przeliczył, że kluczowe może być jeszcze jedna obrona na finiszu. Drobny missplay, ale to i tak dość optymistyczne założenia były, więc też jakoś bardzo bym się nie czepiał. Ale warto opisać. Natomiast było też ryzyko CC ze strony mafii, więc i może jest jakaś zaleta w tym, żeby ujawnił się już dziś. Nie jest to tak jednoznaczne i też zależne co mafia planowała
|
|
|
Post by Sonic the Hedgehog on Apr 28, 2023 19:21:10 GMT 1
Ale lepiej wywlec księdza na środek xD
|
|
|
Post by Russell Popebrook on Apr 28, 2023 19:23:25 GMT 1
Przed testamentem:
Również przed testamentem::
Ja tutaj zaznaczyłem, że jak 10 minut przed linczem się ujawni ksiądz, to nie zmieniam głosu. Zresztą w trakcie spaceru przemyślałem to i doszedłem do wniosku, że jak NIKT nie zrobi counter claim, to ten głos warto jednak zmienić, dlatego post już PO testamencie:
Swoją drogą ksiądz się już raczej przed samym linczem nie ujawni, musimy się zastanowić co robimy w sytuacji kiedy się ujawnia, są raczej dwa scenariusze
1) Ksiądz ujawnia sie, do 20:59 nikt nie robi counter claim -> zmieniamy głosy na opcję B żeby oszczędzić księdza 2) Ksiądz ujawnia się, druga osoba robi counter claim -> w tym momencie zostawiłbym głos na pierwszym podejrzanym, a następnego dnia mamy przynajmniej mafie do lińczu
Trzeba ustalić wybrać jednogłośnie te dwie osoby
Była tutaj jakaś energia do momentu Twojego zesrania, bo tym wszystkim jakoś mi się odechciało
|
|
|
Post by Sonic the Hedgehog on Apr 28, 2023 19:26:03 GMT 1
A co ci robi moje zesranie się? Jeśli jesteś niewinny, to co ci przeszkadza? W jaki sposób miastowemu po moim zesraniu miałoby się nie chcieć?
Jesteś pewien, że to moje zesranie się, a nie testament Szekspira?
Bo jakoś po testamencie Szekspira, a przed moim zesraniem się zasugerowałeś przełożenie, bo majóweczka.
|
|
|
Post by Sonic the Hedgehog on Apr 28, 2023 19:27:42 GMT 1
|
|
|
Post by Russell Popebrook on Apr 28, 2023 19:30:20 GMT 1
No i dalej chętnie bym to przełożył, bo energii tutaj nie ma, a jutro będzie jeszcze gorzej
A no przeszkadza mi, bo chciałem ograniczyć sobie pole do strzelania, zazieleniając Huggiego i Ciebie, a teraz mam z tym problem + Huggy już sam się wykruszył
|
|
|
Post by Russell Popebrook on Apr 28, 2023 19:32:49 GMT 1
Poza tym cytujesz Reda, który sam napisał:
My nie jesteśmy wyjadaczami, nam jest potrzebna jedna zielona osoba, która weźmie na siebie gierkę, da trochę spokoju. Ostatnio zrobił to Pasek i to nie była zła decyzja, po prostu podjął źle kluczową decyzje
|
|
|
Post by Russell Popebrook on Apr 28, 2023 19:34:04 GMT 1
Liczyłem na to, że złożymy miastowy team, dołączy do nas ksiądz i zabierzemy się dzis za mafię, ale skończy się jak zwykle, chaosem i śmiercią niewinnego
|
|
|
Post by Sonic the Hedgehog on Apr 28, 2023 19:35:14 GMT 1
Jeśli jesteś z miasta, to przepraszam. Niestety nie ufam już nikomu. Boję się, że polecę jak ostatnio.
|
|