|
Post by Robert Makłowicz on May 14, 2023 12:27:20 GMT 1
Kurwa ale się rozpisałem. Pewnie nikomu się nie będzie chciało tego czytać. xd Ale zrobiłem analizę tematu i głosów z wczoraj około 21 wraz z moimi komentarzami.
Etap 1: Stan przed-linczowy, około godziny 20-20:30: W temacie ostra dyskusja Maruda/Douglas, przy czym na Douglasa ciśnie głównie Murlok i Szelest. Na Marudę ja. Douglas proponuje Bolca jako wyjście awaryjne. Na ten moment wynik głosowania Douglas 3 (Szelest, Maruda, Murlok)/Maruda 3 (Bolec, Łasuch, Makłowicz)/McCoy 3 (wcześniejsze głosy: Denholm, Klakier, Piston)
20:26 Cieniutki wskakuje z głosem na Douglasa, potem dopiero wchodzi w temat. Nieco go to zieleni. ALE zamiast skupić się na analizie, na kogo głosować, to już zaczyna analizę, że jak Douglas jest w mafii to kto następny (kolejkowanie?). To znowu pokazuje, jakby już wiedział, kto jest tu winny. 20:27 Klakier zaznacza, że "Douglas najmniej uniewinniony z mojej listy, tragedią ten lincz nie będzie" czyli nieco odcina się od wyniku, nie oponuje. Zachowanie mafijne. 20:28 Ali Agca twierdzi, że Douglas mu pasuje. Czyli zachowanie podobne do Klakiera – odcięcie, ale zgoda na pójście za tłumem. 20:33 Makło twierdzi, że Douglas może być, chociaż niechętnie. Czyli znów zachowanie podobne do poprzedników, wygląda na podczepkę i odcięcie.
Etap 2 – ciśnienie rośnie 8:34 głosy zaczynają wskazywać, że padnie Maruda. Ale tylko głosy, w wątku raczej większość za Douglasem. Maruda zaczyna panikować i bulwersować się. 8:35 Młody Gdynianin twierdzi, że Douglas jest wyborem z braku laku. Wydaje się, jakby nie wiedział, co robić albo obserwował, co się wydarzy. 8:39 Klakier zmienia z McCoy na Marudę i twierdzi, że Maruda i tak musi paść. To jest kluczowy punkt zwrotny w całym głosowaniu (nie ostatni). Jeśli Maruda by ostatecznie padł, głównym czynnikiem decydującym był tu Klakier. Jest to przy tym niespójne z jego zdaniem z 20:27, gdy wskazywał na Douglasa. Wynik na ten moment Douglas 3 (Szelest, Maruda, Murlok), Maruda 4 (Bolec, Łasuch, Makłowicz, Klakier), McCoy 2 (Denholm, Piston) 8:43 Szelest proponuje Douglasowi przejście z głosami na Ali. Wygląda to jak manipulacja w celu wyciągnięcia informacji, zieleni jeszcze bardziej. Odpowiedź Douglasa: "IMO bardziej Cieniutki niż Agca", ja nie podejmuję się analizy odpowiedzi, bo w sumie może to iść w dowolną stronę na tym etapie 8:44 Cieniutki głosuje na Marudę. Rzekomo zmiana z Douglasa w typowaniu wynika z analizy postów. Wynik na ten moment Douglas 3 (Szelest, Maruda, Murlok), Maruda 5 (Bolec, Łasuch, Makłowicz, Klakier, Cieniutki), McCoy 2 (Denholm, Piston). Jest to kolejny głos, który miał bardzo duże znaczenie w linczu w stronę Marudy. Twierdzi, że przeczytał Marudę i mu to śmierdzi. 8:48 wpada greenpixel z głosem z dupy w Mccoy i się zmywa. Jedno wielkie wtf. Chłop do odwalenia, bo gra jak kot w butach (mafia). Jeszcze brakuje, żeby wleciał go rozgrywki i stwierdził, że tempo gry go przerosło i chyba jednak gra w mafię nie jest dla niego. 8:51 Murlok próbuje negocjować, żeby nie bić Marudę tylko Douglasa, ale jak nie, to ewentualnie McCoy. 8:54 Douglas przyklepuje śmierć Marudy głosem na niego. W temacie brak nowości przez 4 minuty. Wynik na ten moment Douglas 3 (Szelest, Maruda, Murlok), Maruda 6 (Bolec, Łasuch, Makłowicz, Klakier, Cieniutki, Douglas), McCoy 3 (Denholm, Piston, pixel).
Etap 3: Zwrot akcji 8:57 McCoy głosuje na Douglasa Wynik na ten moment Douglas 4 (Szelest, Maruda, Murlok, McCoy), Maruda 6 (Bolec, Łasuch, Makłowicz, Klakier, Cieniutki, Douglas), McCoy 3 (Denholm, Piston, pixel). 8:57 Makłowicz zmienia na Douglasa – dopiero w tym momencie zobaczyłem posty, że Szelest, Murlok, którym ufam, mocno agitują za Douglasem. Czekałem jeszcze na głos Gdynianina, ale do tego momentu się nie doczekałem – to go mocno czerwieni. Mój głos z kolei najbardziej kluczowy w całym głosowaniu za Douglasem. Moim zdaniem, gdybym go nie wysłał, padłby z pewnością Maruda. Wynik na ten moment Douglas 5 (Szelest, Maruda, Murlok, McCoy, Makłowicz), Maruda 5 (Bolec, Łasuch, Klakier, Cieniutki, Douglas), McCoy 3 (Denholm, Piston, pixel). 8:57 Gdynianin podejmuje decyzję w temacie, że głosuje za McCoy. W głosowaniu jednak ten głos nie pada. Młody nie nadążył tu za dynamiką tematu, wygląda mi to czerwonawo. 8:57 Łasuch śle głos w Douglasa, w temacie nic nie pisze. Ważny głos, wysłany bardzo szybko w dynamicznej 57', więc moim zdaniem to nie była czysta podczepka. Wygląda przez to zielono. Wynik na ten moment Douglas 6 (Szelest, Maruda, Murlok, McCoy, Makłowicz, Łasuch), Maruda 4 (Bolec, Klakier, Cieniutki, Douglas), McCoy 3 (Denholm, Piston, pixel). 8:58 Podsumowanie śle w Douglasa. Chyba jeszcze nie zdążyłby zrobić podczepki, więc nieco to zieleni. Chyba, że ma szybkie palce. Wynik na ten moment Douglas 7 (Szelest, Maruda, Murlok, McCoy, Makłowicz, Łasuch, Podsumowanie), Maruda 4 (Bolec, Klakier, Cieniutki, Douglas), McCoy 3 (Denholm, Piston, pixel). 8:58 Gdynianin pisze "Zostawcie tytanica" – nie rozumiem tego postu 8:58 Szelest pisze "Łasuch, co Ty odwalasz?" - nie rozumiem tego postu 8:58 Ali Agca wychodzi z dupy i nie wie jak głosować, pyta Murloka. Wygląda to czerwonawo, Agca nie nadążył za dynamiką tematu i obudził się nie wiedząc co robić. 9:00 Łasuch zmienia na Szelesta. Czyli z tego co rozumiem, zegary między wątkami są rozsynchronizowane? Wtf. Ja wysłałem głos i napisałem w wątku o 8:57 i pokazuje dobrze. Wynik na ten moment Douglas 6 (Szelest, Maruda, Murlok, McCoy, Makłowicz, Podsumowanie), Maruda 4 (Bolec, Klakier, Cieniutki, Douglas), McCoy 3 (Denholm, Piston, pixel). 9:02 Cieniutki stwierdza, że nie podoba mu się posting marudy, Klakiera i Murloka. Tylko jakie to ma w tym dynamicznym momencie znaczenie? Ale widać po tym, że nie tyle nie nadąża nad dynamiką, co po prostu oddał głos wcześniej i temat ma już w pompce. To wydaje się zieleniące. 9:02 Makło pyta, czy zmieniamy w Marudę. Na tamten moment trochę mnie przerosło tempo tematu i widząc zmiany wydawało mi się, że jednak schodzimy z Douglasa. Ale po szybkim ogarnięciu, na pytaniu w temacie się skończyło. 9:03 Gdynianin głosuje za Douglasem i jak sam mówi, jego głos nie ma już znaczenia. Nie wytrzymał tempa tematu. Wygląda to czerwonawo. Wynik na ten moment Douglas 7 (Szelest, Maruda, Murlok, McCoy, Makłowicz, Podsumowanie, Młody Gdynianin), Maruda 4 (Bolec, Klakier, Cieniutki, Douglas), McCoy 3 (Denholm, Piston, pixel). 9:03 Douglas pisze swój "testament": "Jakbym miał typować swój skład mafii, to pewnie Bolec, Cieniutki, Maruda iiii w sumie nie wiem, Podsumowanie, Reynholm?" Jeśli chcielibyśmy to analizować, to trzeba by tu włączyć myślenie w stylu wiem, że ty wiesz, że ja wiem. Nieco trudne zadanie, ale wykonalne. Myślę, że na ten moment Douglas wciąż wierzył, że ktoś może doprowadzić do remisu. 9:03 Agca emocjonalnie "Kurwa pajace Na kogo" 9:03 Szelest zmienia na Ali Agca. Nie wiem, co to za wtf. Jak dotychczas wydawał się pewniakiem miastowym, to ten głos był bardzo mocno chwiejący w stronę remisu. Ewidentnie nie nadążył za tematem, może myślał, że jego głos już nic nie zmieni, ale przy zmianach odbywajacych się w tym samym czasie, jego głos z dupy mógł stać się szalenie istotnym. Wynik na ten moment Douglas 6 (Maruda, Murlok, McCoy, Makłowicz, Podsumowanie, Młody Gdynianin), Maruda 4 (Bolec, Klakier, Cieniutki, Douglas), McCoy 3 (Denholm, Piston, pixel). 9:04 Ali wysyła głos w Douglasa i przypieczętowuje wynik Douglas 7 (Maruda, Murlok, McCoy, Makłowicz, Podsumowanie, Młody Gdynianin, Ali Agca), Maruda 4 (Bolec, Klakier, Cieniutki, Douglas), McCoy 3 (Denholm, Piston, pixel). Nie wiem, czy akurat ta akcja mówi w którąkolwiek stronę za lub przeciw Ali Agcą.
Podsumowując, po całej akcji bardzo zielony jest Murlok, Szelest (choć ta jego zmiana głosu to ogromne wtf), McCoy. Zieleni się trochę Podsumowanie, Łasuch (choć tu znowu jest wtf z tą zmianą głosu po 21). Po analizie czerwieni się bardziej Klakier i Gdynianin. Ali Agca – nie umiem go ocenić, patrząc tylko i wyłącznie po tym linczu. No a jakby ktoś miał wątpliwości dotyczące mojej zieloności to moment wysłania głosu chyba powinien załatwić sprawę. A jak nie, to pamiętajcie, że Maruda był na świeczniku również m.in. z mojej przyczyny.
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 12:29:43 GMT 1
via mobile
Post by Denholm Reynholm on May 14, 2023 12:29:43 GMT 1
Niedawno wstałem, nie nadrobiłem jeszcze większości postów. Ciekawy lincz.
|
|
|
Post by Robert Makłowicz on May 14, 2023 12:30:34 GMT 1
Moja tabelka
Ali Agca zielony Bolec Pierdolec zielonawy Denholm czerwony? Dr Leonard zielony greenpixel czerwony Szelestowski Zielony 100% Cieniutki roboczo zielony Klakier czerwony? Maruda roboczo zielony Murlok Zielony 100% Młody Gdynianin czerwony? Piston zieleniony przez Szelesta Podsumowanie zielony Łasuch zielony Ja zielony
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 12:32:13 GMT 1
via mobile
Post by Denholm Reynholm on May 14, 2023 12:32:13 GMT 1
Do tego Dunholm (Volv) ty dzisiaj robisz szarżę Bohuna, bo jak dziś nic nie dogrzasz do pieca to ja ci ściągam robocze uniewinnienie i w ciebie huragan wlatuje. Siła natury. Żywioł. Póki co szarże to co najwyżej do kibla zrobię, umieranko mam i staram się przeklikać posty z wczorajszego wieczora z jednym okiem otwartym.
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 12:32:38 GMT 1
via mobile
Post by Kapitan Cieniutki on May 14, 2023 12:32:38 GMT 1
Makło ja to przeczytam, ale, abstrahując od typów, za tę rozpiskę chyba jednak zasługujesz na Valhallę a ze mnie chujowa walkiria
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 12:33:37 GMT 1
via mobile
Post by Podsumowanie Reda on May 14, 2023 12:33:37 GMT 1
O 19:32 rozpoczął się punkt kulminacyjny wczorajszego dnia. Stało się to, gdy Murlok oddał głos na Douglasa Reynholma. W ślad za nim poszli: Maruda (aby bronić się przed linczem) i Jakub Szelestowski (który o podejrzewaniu Douglasa pisał już wcześniej). W rozgrywce pisano wówczas na 141. stronie. Piston wyraził swoje oburzenie, że jak to tak linczować Douglasa Reynholma bez dowodów. Rzeczywiście miał trochę racji, bo nie było żadnej analizy. Wydawało mi się to wówczas miastowe, a jako że traktuję Pistona jako sumienie miasta, to sam siadłem do postów Douglasa i próbowałem coś napisać - za każdym razem kończyło się to wrażeniem, że Douglas nie ma intencji szukania mafii i w jego twórczości brakuje punktu zaczepienia, wobec czego analiza jest niemożliwa (https://mafiacorner.boards.net/post/48170/thread). O 19:52 Młody Gdynianin zapytuje (szczerze?) czy Douglas Reynholm nie odpada dzisiaj za aktywność. Zostało mu wyjaśnione, że nie. O 19:54 wpada Klakier z intencją - wyrażoną trochę na około - aby linczować dzisiaj Bolca. O 19:54 Piston inspiruje się listą Denholma Reynholma i idzie w greenpixela, by następnie nas poinformować, że będzie biegał. To tak tylko z kronikarskiego obowiązku odnotowuję. O 19:56 Młody Gdynianin zapytuje (prowokacyjnie) czy może dzisiaj Klakier. Maruda przeciwny (czyli - jak widać - nie łapał się dosłownie wszystkiego, aby się ratować, to na plus). O 20:04 wpada Denholm Reynholm. Jak wiadomo, Denholm chciał atakować mafiozę nr 4-5, jakiegoś przemykacza, wyodrębnił z listy dwóch graczy - McCoya i greenpixela, Douglas Reynholm był u niego rezerwowym, wcześniej Denholm napisał swoje wnioski na temat Douglasa, które z grubsza pokrywały się z moimi (to jednak nic nie znaczy). O 20:04 wpada też Robert Makłowicz, podaje trzech kandydatów: Piston, Bolec, Podsumowanie Reda i ewentualnie czwarego: greenpixela. Maruda zauważa, że Robert Makłowicz wcześniej miał jego w gronie podejrzanych, teraz zaś w ogóle o nim nie wspomniał. Robert Makłowicz odpowiada, że będzie ukontentowany, widząc Marudę na szubienicy. Mi tu coś nie gra, ale wrócę do tego później. O 20:14 Młody Gdynianin pisze, że chciałby zrobić coś dużego, ale w mafię nie gra sam. Pokrywa się to potem z jego głosem o 21:03 na Douglasa Reynholma, czyli miejski konsensus. W każdym razie, nie wiem czy aż taki konformizm to droga miastowego z ambicjami. O 20:16 Douglas Reynholm pisze, że chce rozwiązać kwestię Bolca i że widzi mafijność Kapitana Cieniutkiego, ale to nie temat na teraz. Czy to uniewinnia Bolca Pierdolca, Kapitana Cieniutkiego, wszystkich, nikogo czy w ogóle nic nie mówi? Wypowiedzcie się, bardziej doświadczeni gracze, znający zwyczaje mafijnego Szarleja. O 20:19 McCoy robi dziwną rzecz. Otóż broni swojego podejrzanego, Bolca Pierdolca, przed nierzetelnym atakiem Douglasa Reynholma. No, szacunek za uczciwość. O 20:24 niespodziewanie Kapitan Cieniutki głosuje na Douglasa Reynholma. Jest to czwarty głos na niego, który przełamuje remis. O 20:24 Robert Makłowicz pisze, że ma Douglasa Reynholma za zielonego z zastrzeżeniem, że chciałby go na szybko poczytać. Nie przeszkadza mu to jednak oddać na niego głos o 20:57. O 20:33 jeszcze bada teren i formułuje przedziwny zarzut, że jeśli Bolec niewinny, to Doouglas lub Denholm winni i może iść w Douglasa, ale jednak woli Bolca. Co to w ogóle za myślenie? Tutaj Robert Makłowicz zaczyna mi dawać Taco Hemingway wajby, czyli zasłużonego gracza z innego środowiska, który gra dziwnie w nowym środowisku. Hmm. O 20:27 Klakier pisze, że Douglas Reynholm najmniej uniewinniony z jego listy i że tragedii nie będzie. Wszystko po to, by o 20:39 zmienić na Marudę, przywracając remis pomiędzy Douglasem a Marudą, twierdząc, że Maruda i tak musi kiedyś paść (nie wiem po co, skoro wszystko wskazuje na ten moment na jego niewinność?). Ale dla Klakiera Maruda jest w mafii bardziej niż Douglas (choć wcześniej pisał co innego, ale to inni wytykali). O 20:34 Douglas Reynholm ma jeszcze ochotę wypytywać o McCoya. Ponownie proszę znawców mafijnych zwyczajów Szarleja o ustosunkowanie się. O 20:41 zaczynam prowokować, pisząc o zmianie z Douglasa Reynholma na Aliego Agcę. Douglas pisze, że z grubych ryb preferuję Kapitana Cieniutkiego niż Agcę, a potem, że lepiej walnąć w niego, a nie Aliego Agcę, "gdyby się jeszcze miało okazać, że Lowrider niewinny". Interesujący jest dla mnie ten akurat dobór słów. O 20:43 Robert Makłowicz pyta Młodego Gdynianina i Murloka o ich typy. O 20:44 Kapitan Cieniutki zmienia na Marudę - wbrew swoim wcześniejszym myślom, bo przeczytał Marudę, Maruda na prowadzeniu. O 20:45 Młody Gdynianin wciąż szuka przekonania do zagłosowania na Douglasa Reynholma. O 20:48 Robert Makłowicz chce zanotować, że Klakier wajchowym. O 20:49 - widząc, że miasto zbiera się na Marudę - Jakub Szelestowski zaczyna swoje mowy obronne. O 20:51 Łasuch roztrząsa jakieś mało znaczące rzeczy, trochę poza emocjami tamtych chwil. O 20:55, gdy Młody Gdynianin jeszcze rozważa, potem pisze, że 6 na Marudzie to skandal, potem, że McCoy, Murlok odradza... Klakier pisze, że woli Marudę od posiądającego niewinne wajby Douglasa Reynholma. O 20:57 wchodzi niespodziewanie McCoy i zmienia na Douglasa Reynholma, którego uniewinniał. To jest wajcha, która przypieczętowuje zlinczowanie mafiozy. Dziwne. Zwracał na to uwagę Ali Agca. Może dlatego, że Murlok zaproponował nieco wcześniej McCoya jako alternatywę dla Douglasa Reynholma (chcąc bronić Marudę?). Nie wiem. O tej samej porze, 20:57, Makłowicz również zmienia na Douglasa - nie wiadomo dlaczego. Chciał wybadać teren, spytał Młodego Gdynianina i Murloka, ci jednak bezpośrednio mu kandydata nie wskazali, Murlok rzucił cytatem ze swojej dłuższej analizy. Kolejny, o 20:57, zmienia Łasuch. Też bez słowa! To znaczy ze słowem - twierdząc minutę wcześniej, że są argumenty na Marudę i że taki argument napisał. O 20:58 wszystko przypieczętowuje Podsumowanie Reda, z wytłumaczeniem. To co tutaj się wydarzyło, chodzi o nazwiska, które w tym uczestniczyły, to jest coś bardzo dziwnego. Głosowanie przedłużone. Wbija Młody Gdynianin i głosuje na Douglasa, Łasuch i Jakub Szelestowski zmieniają dla lekkiej kpiny z dywersyfikacji głos, na końcu wpada Ali Agca i przypieczętowuje śmierć Douglasa (twierdząc wczesniej, że nie ma czasu i postąpi jak Murlok). Po 21 Makłowicz jeszcze pisze, czy nie zmieniamy na Marudę (prowokacyjnie?) Postarałem się wynotować najważniejsze momenty wczorajszego dnia. Na razie bez większych interpretacji i analiz, bo i tak dużo czasu nad tym siedziałem, a zaraz turniej! Wnioski wyciągnijcie na razie sami, ja mam parę postaci, którzy po skondensowaniu tych wydarzeń mi szczcególnie śmierdzą. Dzięki za tego posta. Ja mam rozpiskę tego typu od 18 do mniej więcej tego momentu, w którym Ty zacząłeś, więc nie będę kontynuował, tylko wrzucę swoje jak jest, gdy włączę kompa.
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 12:39:14 GMT 1
via mobile
Post by Łasuch on May 14, 2023 12:39:14 GMT 1
8:48 wpada greenpixel z głosem z dupy w Mccoy i się zmywa. Jedno wielkie wtf. Chłop do odwalenia, bo gra jak kot w butach (mafia). Jeszcze brakuje, żeby wleciał go rozgrywki i stwierdził, że tempo gry go przerosło i chyba jednak gra w mafię nie jest dla niego. ! Dokładnie to wczoraj pisałem. Pixel jest do odjebania
|
|
|
Post by Maruda on May 14, 2023 12:40:59 GMT 1
Psbemek, a zrobisz analizkę na Łasucha? Ja logoff. Nie wiem czy na Łasucha, ale napiszę głębszy post przed 21. Bardzo fajny post Makłowicza, przeczytałem, trawię.
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 12:42:18 GMT 1
via mobile
Post by Klakier on May 14, 2023 12:42:18 GMT 1
Moim zdaniem, analizowanie tego linczu bez koloru Marudy może prowadzić do mylnych wniosków. Serio jesteście tak przekonani o niewinności Marudy?
|
|
|
Post by Dr Leonard H. McCoy on May 14, 2023 12:42:43 GMT 1
Czytając jego posty mam wrażenie, że stoi z boku i komentuje rozgrywkę, niby dopytuje o obecne trendy. Pokazuje, że niby coś wie, ale nie do końca. Tutaj dobry przykład: Dlaczego po tym poście Greenpixel nie ma głosów? Z 2 Łasuch Szelestowskich, których grillowaliście (zanim napisał Reynholm o pomysle wyrzucania glonów) wydaje mi się lepszy do wyrzucenia bo jeśli się okaże niewinny do Szelestowski i tak nie dotrwa do końca. Pisał głupsze rzeczy i jeśli bedzie sie miał podłożyć to na pewno sie jeszcze podłoży.
Chce się pozbyc Łasucha, bo pisze sensowniejsze posty? GreenpixelChce linczować tego, którego ma za bardziej niewinnego, bo z biegiem czasu może się za bardzo uniewinnić. Do tego tym bardziej winnym jest Szelestowski, którego na ten moment w mafii nie widzę, a którego sam Pixel propsował za podobny tok myślenia. BolecZ początku wydawało mi się, że to taki typowy przemykacz, ale bardzo mi przypadł do gustu swoim żartem o kontaktach mafii poza forum, bo jak to czytałem, to dokładnie to samo myślałem. No, ale tak poza tym, to czysta kreacja i "wajbowanie" w temacie. Jak dalej nie będzie żadnych konkretów, to kandydat do linczu. PodsumowanieZ początku ciągle zachęcał do "podyskutowania", "porozmawiania" itp., stawiając się w roli dziennikarza. Następnie stworzył kwiz na temat postu Reinholma, który nikogo nie zainteresował. Uniwinnił Pracusia. Jedyny temat w jaki się zaangażował, to zlinczowanie Mannsteina. Poza tym jedynie dopytywał ludzi o uściślenie czegoś, co napisali, samemu nie oferując żadnej wartości dodanej. KlakierZa dużo gry wokół gry, robienie wykładów na temat tego, jak należy grać. Zamiast skupić się nie na tym, co mu nie pasuje w rozumowaniu tego, czy innego gracza, albo w ich stylu gry, ale na technikaliach typu awatar, czy znajomość regulaminu. Takie "obiektywne" przesłanki, raczej wygodne dla mafiozy Ostatecznie zagłosował na Mannsteina, a wcześniej namawiał by tego nie robić - ciekawe jaka była jego argumentacja za tym, by go nie zabijać i co ją zburzyło. Generalnie nigdy nie uniewinniam, ale na razie Piston jak dla mnie gra najczyściej, bo jest skłonny bez oporów dzielic się swoimi podejrzeniami. Ale nie rozumiem, dlaczego poszedł w Mannsteina już dziś. Czerwoni: GreenPixel Bolec Denholm Podsumowanie Klakier ----------------- Zieloni: Szelestowski Piston Murlok Szelestowski to jest dla mnie podobny agent chaosu do Jacka(wiem, że to nie ta sama osoba) z Kreskówkowej edycji. Za bardzo się miota, za dużo kocopołów pisze, przy których wcale nie musiał klikac wyślij, on chyba sam nie wie, co chce napisac i dowiaduje się tego czytając swoje posty razem z nami. No, chyba, że tak wygląda mafiozo na kwasie. Czy mafiozo był kiedyś liderem w liczbie postów? Bo jeśli nie, to czy akurat Pracuś jest takim kozakiem, żeby tego spróbowac? @leonard sugerujesz, że liderem w liczbie postów zostaje się planując to? Bo ja bym się raczej spodziewał, że koleś sobie pisze, bo mu się dobrze pisze, a na koniec okazuje się mieć top postów wtf xD Tylko to też trzeba miec jaja i czas, żeby to zrobic, a z tymi jajami to często nie jest kwestia jedynie wrodzona, ale też obycia, a z tego co się orientuję, to Pracuś go nie ma. Piston Postrach Wsi - tu może być plot twist. Wszedł jak taki wzorowy miastowy, "przyjaciel miasta", przed którymi Volv ostrzegał w poradnikach. Raczej unika konfliktów, poza ludźmi, którym grozi świecznik. Niech mądrzejsi/bardziej doświadczeni ode mnie rozstrzygną No co za brednie, przecież właśnie to mi się spodobało w Pistonie, że w przeciwieństwie od innych nie zdawał się kalkulowac każdego ruchu, tylko pisał to co czuł, w tym dzielił się podejrzeniami. Nie mam w typach chaotycznego Pshema, znaczy, nie jest ani zielony, ale czerwony, wolę moją dupę, niż jego. W typach mam Pixela, Podsumowanie, Bolca, Denholma. Do dzisiaj miałem Klakiera, ale zaimponował mi, jak się z motyką porwał na Agcę. Bo już ma sporo głosów. A nie jest jak Jack, gdzie czuc bylo od niego niezaleznosc. Denholm napisał już chyba 4 długie posty, których głównym motywem przewodnim jest to, że to zła edycja, to niedobra edycja. Wydaje mi się, że to jest taka doktoryzowana wersja "uff, ale postów nasmarowaliście, zakasuje rękawy i biorę się za czytanie", które mafiozi w dawnych czasach regularnie wstawiali. Douglasa pamietam z poczatkow tej edycji jako dosc agresywnego, choc teraz w sumie gdzies to powietrze ulecialo. No, ale jak czytalem poczatek, to wydawal mi sie byc jednym z glownych aktorow i to takich raczej pozytywnych, proaktywnych. Ale to bylo juz 2 dni temu chyba. Nie podoba mi się też stosunek McCoya do mnie, ale tu mogę być nieobiektywny. Tak po prawdzie to on się skupia bardziej na deprecjonowaniu mnie niż faktycznym wjebaniu mnie na świecznik, skoro ma mnie za mafię.
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 12:44:58 GMT 1
via mobile
Post by Łasuch on May 14, 2023 12:44:58 GMT 1
8:57 Łasuch śle głos w Douglasa, w temacie nic nie pisze. Ważny głos, wysłany bardzo szybko w dynamicznej 57', więc moim zdaniem to nie była czysta podczepka. Wygląda przez to zielono. Dziękuję za ten post. Sam fakt, że zmieniłem na Douglasa w remisowej sytuacji powinien mnie uniewinniać. Mafia nie oddałaby remisowego głosu na niekorzyść mafiozy
|
|
|
Post by Maruda on May 14, 2023 12:46:55 GMT 1
Moim zdaniem, analizowanie tego linczu bez koloru Marudy może prowadzić do mylnych wniosków. Serio jesteście tak przekonani o niewinności Marudy? Malutkie jest matematyczne prawdopodobieństwo, że grasz na mnie w mafii i w g3 decydujecie pomiędzy mną i moim kolegą z mafii, a ja od rana coś pierdolę, że teraz to się nazywam Bohun. Tak spójrzej na to z boku waszmość. No jest na to szansa, malutka, ale jest. I co, teraz wolisz linczować mnie z małą szansą, że zachodzi dziwna osobliwość, czy jednak solidne lincze w przemykaczy? Co jest rozsądniejsze?
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 12:46:59 GMT 1
via mobile
Post by Klakier on May 14, 2023 12:46:59 GMT 1
Makłowicz, czy serio uważasz, że Ci którzy wiedzieli o mafijności douglasa są bardziej podejrzani, niż Ci którzy się co do tego koloru mylili?
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 12:50:24 GMT 1
via mobile
Post by Łasuch on May 14, 2023 12:50:24 GMT 1
Kurwa ale się rozpisałem. Pewnie nikomu się nie będzie chciało tego czytać. xd Ale zrobiłem analizę tematu i głosów z wczoraj około 21 wraz z moimi komentarzami. Etap 1: Stan przed-linczowy, około godziny 20-20:30: W temacie ostra dyskusja Maruda/Douglas, przy czym na Douglasa ciśnie głównie Murlok i Szelest. Na Marudę ja. Douglas proponuje Bolca jako wyjście awaryjne. Na ten moment wynik głosowania Douglas 3 (Szelest, Maruda, Murlok)/Maruda 3 (Bolec, Łasuch, Makłowicz)/McCoy 3 (wcześniejsze głosy: Denholm, Klakier, Piston) 20:26 Cieniutki wskakuje z głosem na Douglasa, potem dopiero wchodzi w temat. Nieco go to zieleni. ALE zamiast skupić się na analizie, na kogo głosować, to już zaczyna analizę, że jak Douglas jest w mafii to kto następny (kolejkowanie?). To znowu pokazuje, jakby już wiedział, kto jest tu winny. 20:27 Klakier zaznacza, że "Douglas najmniej uniewinniony z mojej listy, tragedią ten lincz nie będzie" czyli nieco odcina się od wyniku, nie oponuje. Zachowanie mafijne. 20:28 Ali Agca twierdzi, że Douglas mu pasuje. Czyli zachowanie podobne do Klakiera – odcięcie, ale zgoda na pójście za tłumem. 20:33 Makło twierdzi, że Douglas może być, chociaż niechętnie. Czyli znów zachowanie podobne do poprzedników, wygląda na podczepkę i odcięcie. Etap 2 – ciśnienie rośnie 8:34 głosy zaczynają wskazywać, że padnie Maruda. Ale tylko głosy, w wątku raczej większość za Douglasem. Maruda zaczyna panikować i bulwersować się. 8:35 Młody Gdynianin twierdzi, że Douglas jest wyborem z braku laku. Wydaje się, jakby nie wiedział, co robić albo obserwował, co się wydarzy. 8:39 Klakier zmienia z McCoy na Marudę i twierdzi, że Maruda i tak musi paść. To jest kluczowy punkt zwrotny w całym głosowaniu (nie ostatni). Jeśli Maruda by ostatecznie padł, głównym czynnikiem decydującym był tu Klakier. Jest to przy tym niespójne z jego zdaniem z 20:27, gdy wskazywał na Douglasa. Wynik na ten moment Douglas 3 (Szelest, Maruda, Murlok), Maruda 4 (Bolec, Łasuch, Makłowicz, Klakier), McCoy 2 (Denholm, Piston) 8:43 Szelest proponuje Douglasowi przejście z głosami na Ali. Wygląda to jak manipulacja w celu wyciągnięcia informacji, zieleni jeszcze bardziej. Odpowiedź Douglasa: "IMO bardziej Cieniutki niż Agca", ja nie podejmuję się analizy odpowiedzi, bo w sumie może to iść w dowolną stronę na tym etapie 8:44 Cieniutki głosuje na Marudę. Rzekomo zmiana z Douglasa w typowaniu wynika z analizy postów. Wynik na ten moment Douglas 3 (Szelest, Maruda, Murlok), Maruda 5 (Bolec, Łasuch, Makłowicz, Klakier, Cieniutki), McCoy 2 (Denholm, Piston). Jest to kolejny głos, który miał bardzo duże znaczenie w linczu w stronę Marudy. Twierdzi, że przeczytał Marudę i mu to śmierdzi. 8:48 wpada greenpixel z głosem z dupy w Mccoy i się zmywa. Jedno wielkie wtf. Chłop do odwalenia, bo gra jak kot w butach (mafia). Jeszcze brakuje, żeby wleciał go rozgrywki i stwierdził, że tempo gry go przerosło i chyba jednak gra w mafię nie jest dla niego. 8:51 Murlok próbuje negocjować, żeby nie bić Marudę tylko Douglasa, ale jak nie, to ewentualnie McCoy. 8:54 Douglas przyklepuje śmierć Marudy głosem na niego. W temacie brak nowości przez 4 minuty. Wynik na ten moment Douglas 3 (Szelest, Maruda, Murlok), Maruda 6 (Bolec, Łasuch, Makłowicz, Klakier, Cieniutki, Douglas), McCoy 3 (Denholm, Piston, pixel). Etap 3: Zwrot akcji 8:57 McCoy głosuje na Douglasa Wynik na ten moment Douglas 4 (Szelest, Maruda, Murlok, McCoy), Maruda 6 (Bolec, Łasuch, Makłowicz, Klakier, Cieniutki, Douglas), McCoy 3 (Denholm, Piston, pixel). 8:57 Makłowicz zmienia na Douglasa – dopiero w tym momencie zobaczyłem posty, że Szelest, Murlok, którym ufam, mocno agitują za Douglasem. Czekałem jeszcze na głos Gdynianina, ale do tego momentu się nie doczekałem – to go mocno czerwieni. Mój głos z kolei najbardziej kluczowy w całym głosowaniu za Douglasem. Moim zdaniem, gdybym go nie wysłał, padłby z pewnością Maruda. Wynik na ten moment Douglas 5 (Szelest, Maruda, Murlok, McCoy, Makłowicz), Maruda 5 (Bolec, Łasuch, Klakier, Cieniutki, Douglas), McCoy 3 (Denholm, Piston, pixel). 8:57 Gdynianin podejmuje decyzję w temacie, że głosuje za McCoy. W głosowaniu jednak ten głos nie pada. Młody nie nadążył tu za dynamiką tematu, wygląda mi to czerwonawo. 8:57 Łasuch śle głos w Douglasa, w temacie nic nie pisze. Ważny głos, wysłany bardzo szybko w dynamicznej 57', więc moim zdaniem to nie była czysta podczepka. Wygląda przez to zielono. Wynik na ten moment Douglas 6 (Szelest, Maruda, Murlok, McCoy, Makłowicz, Łasuch), Maruda 4 (Bolec, Klakier, Cieniutki, Douglas), McCoy 3 (Denholm, Piston, pixel). 8:58 Podsumowanie śle w Douglasa. Chyba jeszcze nie zdążyłby zrobić podczepki, więc nieco to zieleni. Chyba, że ma szybkie palce. Wynik na ten moment Douglas 7 (Szelest, Maruda, Murlok, McCoy, Makłowicz, Łasuch, Podsumowanie), Maruda 4 (Bolec, Klakier, Cieniutki, Douglas), McCoy 3 (Denholm, Piston, pixel). 8:58 Gdynianin pisze "Zostawcie tytanica" – nie rozumiem tego postu 8:58 Szelest pisze "Łasuch, co Ty odwalasz?" - nie rozumiem tego postu 8:58 Ali Agca wychodzi z dupy i nie wie jak głosować, pyta Murloka. Wygląda to czerwonawo, Agca nie nadążył za dynamiką tematu i obudził się nie wiedząc co robić. 9:00 Łasuch zmienia na Szelesta. Czyli z tego co rozumiem, zegary między wątkami są rozsynchronizowane? Wtf. Ja wysłałem głos i napisałem w wątku o 8:57 i pokazuje dobrze. Wynik na ten moment Douglas 6 (Szelest, Maruda, Murlok, McCoy, Makłowicz, Podsumowanie), Maruda 4 (Bolec, Klakier, Cieniutki, Douglas), McCoy 3 (Denholm, Piston, pixel). 9:02 Cieniutki stwierdza, że nie podoba mu się posting marudy, Klakiera i Murloka. Tylko jakie to ma w tym dynamicznym momencie znaczenie? Ale widać po tym, że nie tyle nie nadąża nad dynamiką, co po prostu oddał głos wcześniej i temat ma już w pompce. To wydaje się zieleniące. 9:02 Makło pyta, czy zmieniamy w Marudę. Na tamten moment trochę mnie przerosło tempo tematu i widząc zmiany wydawało mi się, że jednak schodzimy z Douglasa. Ale po szybkim ogarnięciu, na pytaniu w temacie się skończyło. 9:03 Gdynianin głosuje za Douglasem i jak sam mówi, jego głos nie ma już znaczenia. Nie wytrzymał tempa tematu. Wygląda to czerwonawo. Wynik na ten moment Douglas 7 (Szelest, Maruda, Murlok, McCoy, Makłowicz, Podsumowanie, Młody Gdynianin), Maruda 4 (Bolec, Klakier, Cieniutki, Douglas), McCoy 3 (Denholm, Piston, pixel). 9:03 Douglas pisze swój "testament": "Jakbym miał typować swój skład mafii, to pewnie Bolec, Cieniutki, Maruda iiii w sumie nie wiem, Podsumowanie, Reynholm?" Jeśli chcielibyśmy to analizować, to trzeba by tu włączyć myślenie w stylu wiem, że ty wiesz, że ja wiem. Nieco trudne zadanie, ale wykonalne. Myślę, że na ten moment Douglas wciąż wierzył, że ktoś może doprowadzić do remisu. 9:03 Agca emocjonalnie "Kurwa pajace Na kogo" 9:03 Szelest zmienia na Ali Agca. Nie wiem, co to za wtf. Jak dotychczas wydawał się pewniakiem miastowym, to ten głos był bardzo mocno chwiejący w stronę remisu. Ewidentnie nie nadążył za tematem, może myślał, że jego głos już nic nie zmieni, ale przy zmianach odbywajacych się w tym samym czasie, jego głos z dupy mógł stać się szalenie istotnym. Wynik na ten moment Douglas 6 (Maruda, Murlok, McCoy, Makłowicz, Podsumowanie, Młody Gdynianin), Maruda 4 (Bolec, Klakier, Cieniutki, Douglas), McCoy 3 (Denholm, Piston, pixel). 9:04 Ali wysyła głos w Douglasa i przypieczętowuje wynik Douglas 7 (Maruda, Murlok, McCoy, Makłowicz, Podsumowanie, Młody Gdynianin, Ali Agca), Maruda 4 (Bolec, Klakier, Cieniutki, Douglas), McCoy 3 (Denholm, Piston, pixel). Nie wiem, czy akurat ta akcja mówi w którąkolwiek stronę za lub przeciw Ali Agcą. Podsumowując, po całej akcji bardzo zielony jest Murlok, Szelest (choć ta jego zmiana głosu to ogromne wtf), McCoy. Zieleni się trochę Podsumowanie, Łasuch (choć tu znowu jest wtf z tą zmianą głosu po 21). Po analizie czerwieni się bardziej Klakier i Gdynianin. Ali Agca – nie umiem go ocenić, patrząc tylko i wyłącznie po tym linczu. No a jakby ktoś miał wątpliwości dotyczące mojej zieloności to moment wysłania głosu chyba powinien załatwić sprawę. A jak nie, to pamiętajcie, że Maruda był na świeczniku również m.in. z mojej przyczyny. Ta zmiana głosu na koniec to jak już mówiłem - po poście Szelesta o dywersyfikacji głosów xDDD ale trzymałem rękę na pulsie więc w razie potrzeby wróciłbym na Douglasa
|
|
|
Post by Maruda on May 14, 2023 12:51:19 GMT 1
Mafia jest średnia/słaba i siedzi wśród gości typu Łasuch, Pixel, etc. Albo jest mocna i siedzi tam jakiś Kacperek (Belmondo) co się wczoraj trochę zajebał w akcji. Dziwi mnie w chuj że najpotężniejszą pomocną dłoń bez, której bym nie przeżył nie dali mi kolesie typu kurwa cały czas ostro grający typu Ali Agca, Młody G, Kapitan, tylko nagle wjebało się 3 trochę anonimowych graczy co wcześniej albo mnie atakowali albo nic o mnie nie mówili i nagle mnie ratują. No dziwna sytuacja strasznie.
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 12:52:24 GMT 1
via mobile
Post by Klakier on May 14, 2023 12:52:24 GMT 1
Moim zdaniem, analizowanie tego linczu bez koloru Marudy może prowadzić do mylnych wniosków. Serio jesteście tak przekonani o niewinności Marudy? Malutkie jest matematyczne prawdopodobieństwo, że grasz na mnie w mafii i w g3 decydujecie pomiędzy mną i moim kolegą z mafii, a ja od rana coś pierdolę, że teraz to się nazywam Bohun. Tak spójrzej na to z boku waszmość. No jest na to szansa, malutka, ale jest. I co, teraz wolisz linczować mnie z małą szansą, że zachodzi dziwna osobliwość, czy jednak solidne lincze w przemykaczy? Co jest rozsądniejsze? To manipulacja. Szansa wcale nie jest, jak to raczyłeś określić 'malutka'. Moim zdaniem, jest to absolutnie poważna szansa. Może nie gigantyczna, ale poważna. I powtarzam, w tej rozgrywce najprawdopodobniej będzie trzeba Ciebie zlinczować. Tak się niestety składa, że dla mafii raczej zagrożenia nie stanowisz, więc w mordzie pewnie nie polecisz (a szkoda!), także my będziemy się bujać z tym problemem, czy tego chcemy czy nie. Można zamknąć oczy i powiedzieć mafia by tego nie zrobiła, ale robimy to co edycję i skutek jest wiadomy.
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 12:53:12 GMT 1
via mobile
Post by Kapitan Cieniutki on May 14, 2023 12:53:12 GMT 1
Przemek kurwa zacznij grać coś a nie tylko Ty i Ty.
Znad schabowego to mówię.
|
|
|
Post by Podsumowanie Reda on May 14, 2023 12:53:16 GMT 1
Makłowicz, czy serio uważasz, że Ci którzy wiedzieli o mafijności douglasa są bardziej podejrzani, niż Ci którzy się co do tego koloru mylili? A Ty tak nie uważasz? To nie Ty pisałeś w tej edycji starą prawdę, że przecież miastowy błądzi a mafiozo wie?
|
|
|
Post by Ali Agca on May 14, 2023 12:53:25 GMT 1
Jak to się stało, że twój jedyny post o douglasie jest na godzinę przed linczem i jeśłi cokolwiek, to go broni, a o 20:57 na niego jednak głosujesz? Jak widac miałem zielone światło do pójścia w Marudę, gdybym tego chciał, bez zaprzeczania sobie. Jeśli Maruda niewinny, a ja w mafii, to strzeliłem sobie idiotycznego samobója, zwłaszcza, że wtedy lincz nie był przesądzony. No ale ja nie pytałem czy twoje zachowanie polegające na wolcie przed linczem było mafijne, tylko dlaczego się na to zdecydowałeś.
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 12:55:15 GMT 1
via mobile
Post by Klakier on May 14, 2023 12:55:15 GMT 1
Makłowicz, czy serio uważasz, że Ci którzy wiedzieli o mafijności douglasa są bardziej podejrzani, niż Ci którzy się co do tego koloru mylili? A Ty tak nie uważasz? To nie Ty pisałeś w tej edycji starą prawdę, że przecież miastowy błądzi a mafiozo wie? Sory zajebałem się w akcji. Dziękuję za czujność. Ja właśnie tak uważam, dokładnie tak jak napisałeś, tylko z analizy Makłowicza wynika, że on właśnie uważa odwrotnie xd
|
|