|
Post by Maruda on May 14, 2023 12:55:24 GMT 1
Przemek kurwa zacznij grać coś a nie tylko Ty i Ty. Znad schabowego to mówię. Nie ma mnie w chacie nadal. Spokojna twoja rozczochrana, czym dłużej mnie mafia trzyma przy życiu tym gorzej dla niej
|
|
|
Post by Dr Leonard H. McCoy on May 14, 2023 12:56:22 GMT 1
Jak widac miałem zielone światło do pójścia w Marudę, gdybym tego chciał, bez zaprzeczania sobie. Jeśli Maruda niewinny, a ja w mafii, to strzeliłem sobie idiotycznego samobója, zwłaszcza, że wtedy lincz nie był przesądzony. No ale ja nie pytałem czy twoje zachowanie polegające na wolcie przed linczem było mafijne, tylko dlaczego się na to zdecydowałeś. Dwa posty wyżej: Paniczna obrona Marudy wyglądała lepiej od kompletnie zwiędłego Douglasa. Do tego ten Caps Lock sprawił, że zacząłem podejrzewac, że może miec jakąś rolę, więc zagłosowałem.
|
|
|
Post by Ali Agca on May 14, 2023 12:57:05 GMT 1
Jaki jest aktualny konsensus w sprawie Bolca, bo patrząc po liście graczy, głosowaniach i takichtam, pasowałoby go chyba sprawdzić teraz. Bo jak nie on to kto? Jakiś McCoy/pixel, no ale to takie nieekscytujące lincze.
edit: @up: ok, fair enough
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 12:58:23 GMT 1
via mobile
Post by Robert Makłowicz on May 14, 2023 12:58:23 GMT 1
Makłowicz, czy serio uważasz, że Ci którzy wiedzieli o mafijności douglasa są bardziej podejrzani, niż Ci którzy się co do tego koloru mylili? Ale co znaczy "wiedzieli"? Jakby odczytywać to pytanie wprost to tak, tylko mafia wiedziała, że jest mafią
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 12:59:02 GMT 1
via mobile
Post by Kapitan Cieniutki on May 14, 2023 12:59:02 GMT 1
A Ty tak nie uważasz? To nie Ty pisałeś w tej edycji starą prawdę, że przecież miastowy błądzi a mafiozo wie? Sory zajebałem się w akcji. Dziękuję za czujność. Ja właśnie tak uważam, dokładnie tak jak napisałeś, tylko z analizy Makłowicza wynika, że on właśnie uważa odwrotnie xd Xd Tomeczek, kruca
|
|
|
Post by Podsumowanie Reda on May 14, 2023 12:59:34 GMT 1
Kurwa ale się rozpisałem. Pewnie nikomu się nie będzie chciało tego czytać. xd Ale zrobiłem analizę tematu i głosów z wczoraj około 21 wraz z moimi komentarzami. Etap 1: Stan przed-linczowy, około godziny 20-20:30: W temacie ostra dyskusja Maruda/Douglas, przy czym na Douglasa ciśnie głównie Murlok i Szelest. Na Marudę ja. Douglas proponuje Bolca jako wyjście awaryjne. Na ten moment wynik głosowania Douglas 3 (Szelest, Maruda, Murlok)/Maruda 3 (Bolec, Łasuch, Makłowicz)/McCoy 3 (wcześniejsze głosy: Denholm, Klakier, Piston)20:26 Cieniutki wskakuje z głosem na Douglasa, potem dopiero wchodzi w temat. Nieco go to zieleni. ALE zamiast skupić się na analizie, na kogo głosować, to już zaczyna analizę, że jak Douglas jest w mafii to kto następny (kolejkowanie?). To znowu pokazuje, jakby już wiedział, kto jest tu winny. 20:27 Klakier zaznacza, że "Douglas najmniej uniewinniony z mojej listy, tragedią ten lincz nie będzie" czyli nieco odcina się od wyniku, nie oponuje. Zachowanie mafijne. 20:28 Ali Agca twierdzi, że Douglas mu pasuje. Czyli zachowanie podobne do Klakiera – odcięcie, ale zgoda na pójście za tłumem. 20:33 Makło twierdzi, że Douglas może być, chociaż niechętnie. Czyli znów zachowanie podobne do poprzedników, wygląda na podczepkę i odcięcie. Etap 2 – ciśnienie rośnie 8:34 głosy zaczynają wskazywać, że padnie Maruda. Ale tylko głosy, w wątku raczej większość za Douglasem. Maruda zaczyna panikować i bulwersować się. 8:35 Młody Gdynianin twierdzi, że Douglas jest wyborem z braku laku. Wydaje się, jakby nie wiedział, co robić albo obserwował, co się wydarzy. 8:39 Klakier zmienia z McCoy na Marudę i twierdzi, że Maruda i tak musi paść. To jest kluczowy punkt zwrotny w całym głosowaniu (nie ostatni). Jeśli Maruda by ostatecznie padł, głównym czynnikiem decydującym był tu Klakier. Jest to przy tym niespójne z jego zdaniem z 20:27, gdy wskazywał na Douglasa. Wynik na ten moment Douglas 3 (Szelest, Maruda, Murlok), Maruda 4 (Bolec, Łasuch, Makłowicz, Klakier), McCoy 2 (Denholm, Piston)8:43 Szelest proponuje Douglasowi przejście z głosami na Ali. Wygląda to jak manipulacja w celu wyciągnięcia informacji, zieleni jeszcze bardziej. Odpowiedź Douglasa: "IMO bardziej Cieniutki niż Agca", ja nie podejmuję się analizy odpowiedzi, bo w sumie może to iść w dowolną stronę na tym etapie 8:44 Cieniutki głosuje na Marudę. Rzekomo zmiana z Douglasa w typowaniu wynika z analizy postów. Wynik na ten moment Douglas 3 (Szelest, Maruda, Murlok), Maruda 5 (Bolec, Łasuch, Makłowicz, Klakier, Cieniutki), McCoy 2 (Denholm, Piston). Jest to kolejny głos, który miał bardzo duże znaczenie w linczu w stronę Marudy. Twierdzi, że przeczytał Marudę i mu to śmierdzi. 8:48 wpada greenpixel z głosem z dupy w Mccoy i się zmywa. Jedno wielkie wtf. Chłop do odwalenia, bo gra jak kot w butach (mafia). Jeszcze brakuje, żeby wleciał go rozgrywki i stwierdził, że tempo gry go przerosło i chyba jednak gra w mafię nie jest dla niego. 8:51 Murlok próbuje negocjować, żeby nie bić Marudę tylko Douglasa, ale jak nie, to ewentualnie McCoy. 8:54 Douglas przyklepuje śmierć Marudy głosem na niego. W temacie brak nowości przez 4 minuty. Wynik na ten moment Douglas 3 (Szelest, Maruda, Murlok), Maruda 6 (Bolec, Łasuch, Makłowicz, Klakier, Cieniutki, Douglas), McCoy 3 (Denholm, Piston, pixel).
Etap 3: Zwrot akcji 8:57 McCoy głosuje na Douglasa Wynik na ten moment Douglas 4 (Szelest, Maruda, Murlok, McCoy), Maruda 6 (Bolec, Łasuch, Makłowicz, Klakier, Cieniutki, Douglas), McCoy 3 (Denholm, Piston, pixel). 8:57 Makłowicz zmienia na Douglasa – dopiero w tym momencie zobaczyłem posty, że Szelest, Murlok, którym ufam, mocno agitują za Douglasem. Czekałem jeszcze na głos Gdynianina, ale do tego momentu się nie doczekałem – to go mocno czerwieni. Mój głos z kolei najbardziej kluczowy w całym głosowaniu za Douglasem. Moim zdaniem, gdybym go nie wysłał, padłby z pewnością Maruda. Wynik na ten moment Douglas 5 (Szelest, Maruda, Murlok, McCoy, Makłowicz), Maruda 5 (Bolec, Łasuch, Klakier, Cieniutki, Douglas), McCoy 3 (Denholm, Piston, pixel).8:57 Gdynianin podejmuje decyzję w temacie, że głosuje za McCoy. W głosowaniu jednak ten głos nie pada. Młody nie nadążył tu za dynamiką tematu, wygląda mi to czerwonawo. 8:57 Łasuch śle głos w Douglasa, w temacie nic nie pisze. Ważny głos, wysłany bardzo szybko w dynamicznej 57', więc moim zdaniem to nie była czysta podczepka. Wygląda przez to zielono. Wynik na ten moment Douglas 6 (Szelest, Maruda, Murlok, McCoy, Makłowicz, Łasuch), Maruda 4 (Bolec, Klakier, Cieniutki, Douglas), McCoy 3 (Denholm, Piston, pixel).8:58 Podsumowanie śle w Douglasa. Chyba jeszcze nie zdążyłby zrobić podczepki, więc nieco to zieleni. Chyba, że ma szybkie palce. Wynik na ten moment Douglas 7 (Szelest, Maruda, Murlok, McCoy, Makłowicz, Łasuch, Podsumowanie), Maruda 4 (Bolec, Klakier, Cieniutki, Douglas), McCoy 3 (Denholm, Piston, pixel). 8:58 Gdynianin pisze "Zostawcie tytanica" – nie rozumiem tego postu 8:58 Szelest pisze "Łasuch, co Ty odwalasz?" - nie rozumiem tego postu 8:58 Ali Agca wychodzi z dupy i nie wie jak głosować, pyta Murloka. Wygląda to czerwonawo, Agca nie nadążył za dynamiką tematu i obudził się nie wiedząc co robić. 9:00 Łasuch zmienia na Szelesta. Czyli z tego co rozumiem, zegary między wątkami są rozsynchronizowane? Wtf. Ja wysłałem głos i napisałem w wątku o 8:57 i pokazuje dobrze. Wynik na ten moment Douglas 6 (Szelest, Maruda, Murlok, McCoy, Makłowicz, Podsumowanie), Maruda 4 (Bolec, Klakier, Cieniutki, Douglas), McCoy 3 (Denholm, Piston, pixel). 9:02 Cieniutki stwierdza, że nie podoba mu się posting marudy, Klakiera i Murloka. Tylko jakie to ma w tym dynamicznym momencie znaczenie? Ale widać po tym, że nie tyle nie nadąża nad dynamiką, co po prostu oddał głos wcześniej i temat ma już w pompce. To wydaje się zieleniące. 9:02 Makło pyta, czy zmieniamy w Marudę. Na tamten moment trochę mnie przerosło tempo tematu i widząc zmiany wydawało mi się, że jednak schodzimy z Douglasa. Ale po szybkim ogarnięciu, na pytaniu w temacie się skończyło. 9:03 Gdynianin głosuje za Douglasem i jak sam mówi, jego głos nie ma już znaczenia. Nie wytrzymał tempa tematu. Wygląda to czerwonawo. Wynik na ten moment Douglas 7 (Szelest, Maruda, Murlok, McCoy, Makłowicz, Podsumowanie, Młody Gdynianin), Maruda 4 (Bolec, Klakier, Cieniutki, Douglas), McCoy 3 (Denholm, Piston, pixel). 9:03 Douglas pisze swój "testament": "Jakbym miał typować swój skład mafii, to pewnie Bolec, Cieniutki, Maruda iiii w sumie nie wiem, Podsumowanie, Reynholm?" Jeśli chcielibyśmy to analizować, to trzeba by tu włączyć myślenie w stylu wiem, że ty wiesz, że ja wiem. Nieco trudne zadanie, ale wykonalne. Myślę, że na ten moment Douglas wciąż wierzył, że ktoś może doprowadzić do remisu. 9:03 Agca emocjonalnie "Kurwa pajace Na kogo" 9:03 Szelest zmienia na Ali Agca. Nie wiem, co to za wtf. Jak dotychczas wydawał się pewniakiem miastowym, to ten głos był bardzo mocno chwiejący w stronę remisu. Ewidentnie nie nadążył za tematem, może myślał, że jego głos już nic nie zmieni, ale przy zmianach odbywajacych się w tym samym czasie, jego głos z dupy mógł stać się szalenie istotnym. Wynik na ten moment Douglas 6 (Maruda, Murlok, McCoy, Makłowicz, Podsumowanie, Młody Gdynianin), Maruda 4 (Bolec, Klakier, Cieniutki, Douglas), McCoy 3 (Denholm, Piston, pixel). 9:04 Ali wysyła głos w Douglasa i przypieczętowuje wynik Douglas 7 (Maruda, Murlok, McCoy, Makłowicz, Podsumowanie, Młody Gdynianin, Ali Agca), Maruda 4 (Bolec, Klakier, Cieniutki, Douglas), McCoy 3 (Denholm, Piston, pixel). Nie wiem, czy akurat ta akcja mówi w którąkolwiek stronę za lub przeciw Ali Agcą. Podsumowując, po całej akcji bardzo zielony jest Murlok, Szelest (choć ta jego zmiana głosu to ogromne wtf), McCoy. Zieleni się trochę Podsumowanie, Łasuch (choć tu znowu jest wtf z tą zmianą głosu po 21). Po analizie czerwieni się bardziej Klakier i Gdynianin. Ali Agca – nie umiem go ocenić, patrząc tylko i wyłącznie po tym linczu. No a jakby ktoś miał wątpliwości dotyczące mojej zieloności to moment wysłania głosu chyba powinien załatwić sprawę. A jak nie, to pamiętajcie, że Maruda był na świeczniku również m.in. z mojej przyczyny. Fajnie, że prześledziłeś temat, ale chyba się nie przyłożyłeś. Ja od około 14.25 miałem głos na McCoyu, więc albo podaje złe nicki, albo zły stan głosowania.
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 13:00:55 GMT 1
via mobile
Post by Klakier on May 14, 2023 13:00:55 GMT 1
Makłowicz, czy serio uważasz, że Ci którzy wiedzieli o mafijności douglasa są bardziej podejrzani, niż Ci którzy się co do tego koloru mylili? Ale co znaczy "wiedzieli"? Jakby odczytywać to pytanie wprost to tak, tylko mafia wiedziała, że jest mafią No mafia wie kto jest mafią, niewinni się mylą
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 13:04:42 GMT 1
via mobile
Post by Robert Makłowicz on May 14, 2023 13:04:42 GMT 1
@podsumowaniereda może coś pojebałem w głosach na Mcchuju, głosy na niego moim zdaniem nie były bardzo istotne, to był pojedynek innych graczy Ale co znaczy "wiedzieli"? Jakby odczytywać to pytanie wprost to tak, tylko mafia wiedziała, że jest mafią No mafia wie kto jest mafią, niewinni się mylą Ja się z tym zgadzam, tylko różnica polega na tym, że teraz sytuacja była bardzo dynamiczna i mafia nie przygotowywała sobie postów z rozwagą, tylko musiała pisać na żywioł. Do 8:57 Maruda leciał w linczu i nie sądzę, żeby spodziewali się takiego trzęsienia ziemi żeby przygotować sobie różne scenariusze. Chociaż z drugiej strony tych scenariuszy wcale dużo nie było...
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 13:07:30 GMT 1
via mobile
Post by Klakier on May 14, 2023 13:07:30 GMT 1
@podsumowaniereda może coś pojebałem w głosach na Mcchuju, głosy na niego moim zdaniem nie były bardzo istotne, to był pojedynek innych graczy No mafia wie kto jest mafią, niewinni się mylą Ja się z tym zgadzam, tylko różnica polega na tym, że teraz sytuacja była bardzo dynamiczna i mafia nie przygotowywała sobie postów z rozwagą, tylko musiała pisać na żywioł. Do 8:57 Maruda leciał w linczu i nie sądzę, żeby spodziewali się takiego trzęsienia ziemi żeby przygotować sobie różne scenariusze. Chociaż z drugiej strony tych scenariuszy wcale dużo nie było... To spójrz z drugiej strony. Czy uważasz że ja, z niezłą w sumie pozycją, wiedząc że douglas leci i że jestem z nim w mafii - nie dałbym w Douglasa?
|
|
|
Post by Piston Postrach Wsi on May 14, 2023 13:07:39 GMT 1
Kurwa ale się rozpisałem. Pewnie nikomu się nie będzie chciało tego czytać. xd Ale zrobiłem analizę tematu i głosów z wczoraj około 21 wraz z moimi komentarzami. Etap 1: Stan przed-linczowy, około godziny 20-20:30: W temacie ostra dyskusja Maruda/Douglas, przy czym na Douglasa ciśnie głównie Murlok i Szelest. Na Marudę ja. Douglas proponuje Bolca jako wyjście awaryjne. Na ten moment wynik głosowania Douglas 3 (Szelest, Maruda, Murlok)/Maruda 3 (Bolec, Łasuch, Makłowicz)/McCoy 3 (wcześniejsze głosy: Denholm, Klakier, Piston)20:26 Cieniutki wskakuje z głosem na Douglasa, potem dopiero wchodzi w temat. Nieco go to zieleni. ALE zamiast skupić się na analizie, na kogo głosować, to już zaczyna analizę, że jak Douglas jest w mafii to kto następny (kolejkowanie?). To znowu pokazuje, jakby już wiedział, kto jest tu winny. 20:27 Klakier zaznacza, że "Douglas najmniej uniewinniony z mojej listy, tragedią ten lincz nie będzie" czyli nieco odcina się od wyniku, nie oponuje. Zachowanie mafijne. 20:28 Ali Agca twierdzi, że Douglas mu pasuje. Czyli zachowanie podobne do Klakiera – odcięcie, ale zgoda na pójście za tłumem. 20:33 Makło twierdzi, że Douglas może być, chociaż niechętnie. Czyli znów zachowanie podobne do poprzedników, wygląda na podczepkę i odcięcie. Etap 2 – ciśnienie rośnie 8:34 głosy zaczynają wskazywać, że padnie Maruda. Ale tylko głosy, w wątku raczej większość za Douglasem. Maruda zaczyna panikować i bulwersować się. 8:35 Młody Gdynianin twierdzi, że Douglas jest wyborem z braku laku. Wydaje się, jakby nie wiedział, co robić albo obserwował, co się wydarzy. 8:39 Klakier zmienia z McCoy na Marudę i twierdzi, że Maruda i tak musi paść. To jest kluczowy punkt zwrotny w całym głosowaniu (nie ostatni). Jeśli Maruda by ostatecznie padł, głównym czynnikiem decydującym był tu Klakier. Jest to przy tym niespójne z jego zdaniem z 20:27, gdy wskazywał na Douglasa. Wynik na ten moment Douglas 3 (Szelest, Maruda, Murlok), Maruda 4 (Bolec, Łasuch, Makłowicz, Klakier), McCoy 2 (Denholm, Piston)8:43 Szelest proponuje Douglasowi przejście z głosami na Ali. Wygląda to jak manipulacja w celu wyciągnięcia informacji, zieleni jeszcze bardziej. Odpowiedź Douglasa: "IMO bardziej Cieniutki niż Agca", ja nie podejmuję się analizy odpowiedzi, bo w sumie może to iść w dowolną stronę na tym etapie 8:44 Cieniutki głosuje na Marudę. Rzekomo zmiana z Douglasa w typowaniu wynika z analizy postów. Wynik na ten moment Douglas 3 (Szelest, Maruda, Murlok), Maruda 5 (Bolec, Łasuch, Makłowicz, Klakier, Cieniutki), McCoy 2 (Denholm, Piston). Jest to kolejny głos, który miał bardzo duże znaczenie w linczu w stronę Marudy. Twierdzi, że przeczytał Marudę i mu to śmierdzi. 8:48 wpada greenpixel z głosem z dupy w Mccoy i się zmywa. Jedno wielkie wtf. Chłop do odwalenia, bo gra jak kot w butach (mafia). Jeszcze brakuje, żeby wleciał go rozgrywki i stwierdził, że tempo gry go przerosło i chyba jednak gra w mafię nie jest dla niego. 8:51 Murlok próbuje negocjować, żeby nie bić Marudę tylko Douglasa, ale jak nie, to ewentualnie McCoy. 8:54 Douglas przyklepuje śmierć Marudy głosem na niego. W temacie brak nowości przez 4 minuty. Wynik na ten moment Douglas 3 (Szelest, Maruda, Murlok), Maruda 6 (Bolec, Łasuch, Makłowicz, Klakier, Cieniutki, Douglas), McCoy 3 (Denholm, Piston, pixel).
Etap 3: Zwrot akcji 8:57 McCoy głosuje na Douglasa Wynik na ten moment Douglas 4 (Szelest, Maruda, Murlok, McCoy), Maruda 6 (Bolec, Łasuch, Makłowicz, Klakier, Cieniutki, Douglas), McCoy 3 (Denholm, Piston, pixel). 8:57 Makłowicz zmienia na Douglasa – dopiero w tym momencie zobaczyłem posty, że Szelest, Murlok, którym ufam, mocno agitują za Douglasem. Czekałem jeszcze na głos Gdynianina, ale do tego momentu się nie doczekałem – to go mocno czerwieni. Mój głos z kolei najbardziej kluczowy w całym głosowaniu za Douglasem. Moim zdaniem, gdybym go nie wysłał, padłby z pewnością Maruda. Wynik na ten moment Douglas 5 (Szelest, Maruda, Murlok, McCoy, Makłowicz), Maruda 5 (Bolec, Łasuch, Klakier, Cieniutki, Douglas), McCoy 3 (Denholm, Piston, pixel).8:57 Gdynianin podejmuje decyzję w temacie, że głosuje za McCoy. W głosowaniu jednak ten głos nie pada. Młody nie nadążył tu za dynamiką tematu, wygląda mi to czerwonawo. 8:57 Łasuch śle głos w Douglasa, w temacie nic nie pisze. Ważny głos, wysłany bardzo szybko w dynamicznej 57', więc moim zdaniem to nie była czysta podczepka. Wygląda przez to zielono. Wynik na ten moment Douglas 6 (Szelest, Maruda, Murlok, McCoy, Makłowicz, Łasuch), Maruda 4 (Bolec, Klakier, Cieniutki, Douglas), McCoy 3 (Denholm, Piston, pixel).8:58 Podsumowanie śle w Douglasa. Chyba jeszcze nie zdążyłby zrobić podczepki, więc nieco to zieleni. Chyba, że ma szybkie palce. Wynik na ten moment Douglas 7 (Szelest, Maruda, Murlok, McCoy, Makłowicz, Łasuch, Podsumowanie), Maruda 4 (Bolec, Klakier, Cieniutki, Douglas), McCoy 3 (Denholm, Piston, pixel). 8:58 Gdynianin pisze "Zostawcie tytanica" – nie rozumiem tego postu 8:58 Szelest pisze "Łasuch, co Ty odwalasz?" - nie rozumiem tego postu 8:58 Ali Agca wychodzi z dupy i nie wie jak głosować, pyta Murloka. Wygląda to czerwonawo, Agca nie nadążył za dynamiką tematu i obudził się nie wiedząc co robić. 9:00 Łasuch zmienia na Szelesta. Czyli z tego co rozumiem, zegary między wątkami są rozsynchronizowane? Wtf. Ja wysłałem głos i napisałem w wątku o 8:57 i pokazuje dobrze. Wynik na ten moment Douglas 6 (Szelest, Maruda, Murlok, McCoy, Makłowicz, Podsumowanie), Maruda 4 (Bolec, Klakier, Cieniutki, Douglas), McCoy 3 (Denholm, Piston, pixel). 9:02 Cieniutki stwierdza, że nie podoba mu się posting marudy, Klakiera i Murloka. Tylko jakie to ma w tym dynamicznym momencie znaczenie? Ale widać po tym, że nie tyle nie nadąża nad dynamiką, co po prostu oddał głos wcześniej i temat ma już w pompce. To wydaje się zieleniące. 9:02 Makło pyta, czy zmieniamy w Marudę. Na tamten moment trochę mnie przerosło tempo tematu i widząc zmiany wydawało mi się, że jednak schodzimy z Douglasa. Ale po szybkim ogarnięciu, na pytaniu w temacie się skończyło. 9:03 Gdynianin głosuje za Douglasem i jak sam mówi, jego głos nie ma już znaczenia. Nie wytrzymał tempa tematu. Wygląda to czerwonawo. Wynik na ten moment Douglas 7 (Szelest, Maruda, Murlok, McCoy, Makłowicz, Podsumowanie, Młody Gdynianin), Maruda 4 (Bolec, Klakier, Cieniutki, Douglas), McCoy 3 (Denholm, Piston, pixel). 9:03 Douglas pisze swój "testament": "Jakbym miał typować swój skład mafii, to pewnie Bolec, Cieniutki, Maruda iiii w sumie nie wiem, Podsumowanie, Reynholm?" Jeśli chcielibyśmy to analizować, to trzeba by tu włączyć myślenie w stylu wiem, że ty wiesz, że ja wiem. Nieco trudne zadanie, ale wykonalne. Myślę, że na ten moment Douglas wciąż wierzył, że ktoś może doprowadzić do remisu. 9:03 Agca emocjonalnie "Kurwa pajace Na kogo" 9:03 Szelest zmienia na Ali Agca. Nie wiem, co to za wtf. Jak dotychczas wydawał się pewniakiem miastowym, to ten głos był bardzo mocno chwiejący w stronę remisu. Ewidentnie nie nadążył za tematem, może myślał, że jego głos już nic nie zmieni, ale przy zmianach odbywajacych się w tym samym czasie, jego głos z dupy mógł stać się szalenie istotnym. Wynik na ten moment Douglas 6 (Maruda, Murlok, McCoy, Makłowicz, Podsumowanie, Młody Gdynianin), Maruda 4 (Bolec, Klakier, Cieniutki, Douglas), McCoy 3 (Denholm, Piston, pixel). 9:04 Ali wysyła głos w Douglasa i przypieczętowuje wynik Douglas 7 (Maruda, Murlok, McCoy, Makłowicz, Podsumowanie, Młody Gdynianin, Ali Agca), Maruda 4 (Bolec, Klakier, Cieniutki, Douglas), McCoy 3 (Denholm, Piston, pixel). Nie wiem, czy akurat ta akcja mówi w którąkolwiek stronę za lub przeciw Ali Agcą. Podsumowując, po całej akcji bardzo zielony jest Murlok, Szelest (choć ta jego zmiana głosu to ogromne wtf), McCoy. Zieleni się trochę Podsumowanie, Łasuch (choć tu znowu jest wtf z tą zmianą głosu po 21). Po analizie czerwieni się bardziej Klakier i Gdynianin. Ali Agca – nie umiem go ocenić, patrząc tylko i wyłącznie po tym linczu. No a jakby ktoś miał wątpliwości dotyczące mojej zieloności to moment wysłania głosu chyba powinien załatwić sprawę. A jak nie, to pamiętajcie, że Maruda był na świeczniku również m.in. z mojej przyczyny. Fajnie, że prześledziłeś temat, ale chyba się nie przyłożyłeś. Ja od około 14.25 miałem głos na McCoyu, więc albo podaje złe nicki, albo zły stan głosowania. Zgoda, ja np nie głosowałem na McCoya - broniłem go Ale co znaczy "wiedzieli"? Jakby odczytywać to pytanie wprost to tak, tylko mafia wiedziała, że jest mafią No mafia wie kto jest mafią, niewinni się mylą Jesteś w stanie uwierzyć w teorię, że wajcha na Douglasa to potężna zagrywką 3 mafiozów mająca na celu ugruntowanie miejskiej pozycji? Jego temat latał sobie gdzieś tam z boku w trakcie dnia, ale do momentu wajchy Murloka raczej nie był poważnym kandydatem?
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 13:08:07 GMT 1
via mobile
Post by Klakier on May 14, 2023 13:08:07 GMT 1
Sory zajebałem się w akcji. Dziękuję za czujność. Ja właśnie tak uważam, dokładnie tak jak napisałeś, tylko z analizy Makłowicza wynika, że on właśnie uważa odwrotnie xd Xd Tomeczek, kruca Co, to też obrócisz jako argument na moją winę? xd
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 13:09:43 GMT 1
via mobile
Post by Klakier on May 14, 2023 13:09:43 GMT 1
Fajnie, że prześledziłeś temat, ale chyba się nie przyłożyłeś. Ja od około 14.25 miałem głos na McCoyu, więc albo podaje złe nicki, albo zły stan głosowania. Zgoda, ja np nie głosowałem na McCoya - broniłem go No mafia wie kto jest mafią, niewinni się mylą Jesteś w stanie uwierzyć w teorię, że wajcha na Douglasa to potężna zagrywką 3 mafiozów mająca na celu ugruntowanie miejskiej pozycji? Jego temat latał sobie gdzieś tam z boku w trakcie dnia, ale do momentu wajchy Murloka raczej nie był poważnym kandydatem? Muszę to jeszcze przeanalizować, ale cała trójka w mafii nie jest. Ale jeden spokojnie mógłby być, zwłaszcza jeśli Maruda też jest w mafii
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 13:09:44 GMT 1
via mobile
Post by Murlok on May 14, 2023 13:09:44 GMT 1
Makłowicz spoko robota z tym postem, ciebie zazielenia, trochę jest błędów z tym liczeniem głosów no ale clou jest zachowane
Brakowało mi takiej analizy, chyba mi trochę przestawi perspektywę na pewne rzeczy
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 13:09:58 GMT 1
via mobile
Post by Kapitan Cieniutki on May 14, 2023 13:09:58 GMT 1
Ja już kurwa nie wiem właśnie się popłakałem Czemu tak grasz
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 13:12:46 GMT 1
via mobile
Post by Murlok on May 14, 2023 13:12:46 GMT 1
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 13:20:30 GMT 1
via mobile
Post by Robert Makłowicz on May 14, 2023 13:20:30 GMT 1
]O tej samej porze, 20:57, Makłowicz również zmienia na Douglasa - nie wiadomo dlaczego. Chciał wybadać teren, spytał Młodego Gdynianina i Murloka, ci jednak bezpośrednio mu kandydata nie wskazali, Murlok rzucił cytatem ze swojej dłuższej analizy. Czekałem kilka minut na odpowiedź tych dwóch tak jak piszesz. To na tamten moment byli moi zieleńcy, do nich jeszcze zieleńcem byłeś ty. Zobaczyłem, że ty i murlok agitujecie mocno za Douglasem, a do tego w tym dynamicznym momencie post Gdynianina uznałem również za pójście w Douglasa gdy napisał, że 6 na Marudę to wstyd. Po tym w ułamek sekundy pomyślałem sobie "kurwa moi zieleńcy wszyscy razem ślą w Douglasa", a ja sam się wahałem, więc nie myśląc długo wysłałem głos i napisałem o tym w temacie
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 13:21:44 GMT 1
via mobile
Post by Robert Makłowicz on May 14, 2023 13:21:44 GMT 1
@podsumowaniereda może coś pojebałem w głosach na Mcchuju, głosy na niego moim zdaniem nie były bardzo istotne, to był pojedynek innych graczy Ja się z tym zgadzam, tylko różnica polega na tym, że teraz sytuacja była bardzo dynamiczna i mafia nie przygotowywała sobie postów z rozwagą, tylko musiała pisać na żywioł. Do 8:57 Maruda leciał w linczu i nie sądzę, żeby spodziewali się takiego trzęsienia ziemi żeby przygotować sobie różne scenariusze. Chociaż z drugiej strony tych scenariuszy wcale dużo nie było... To spójrz z drugiej strony. Czy uważasz że ja, z niezłą w sumie pozycją, wiedząc że douglas leci i że jestem z nim w mafii - nie dałbym w Douglasa? No tylko że nie wiedziałeś. Twój głos wajchował w Marudę.
|
|
|
Post by Podsumowanie Reda on May 14, 2023 13:21:47 GMT 1
Wczoraj wieczorem zacząłem to pisać, ale nie skończyłem. Z racji tego, że Szelest i Makłowicz wrzucili swoje, pokrywające ten okres, do którego ja nie doszedłem, nie dubluję ich pracy, tylko wrzucam to, co mam, jedynie post Szelesta trochę uzupełnię. Może komuś się przyda sprawozdanie z przebiegu dzisiejszego linczu: Jeszcze wczoraj głosy oddali Piston (na Cieniutkiego) i Szelestowski (na Agcę), oba głosy moim zdaniem słabe pod kątem etapu rozgrywki, to nie są gracze do wyjebania w D3, ale to uwaga na boku a nie esencja tej analizy. W nocy Bolec dowalił głosem w szeroko już wtedy uniewinnianego Makłowicza. Przed południem Łasuch przywalił w Marudę. Czyli mamy: Cieniutki 1 - (Piston) Agca 1 - (Szelestowski) Makłowicz 1 - (Bolec) Maruda 1 - (Łasuch) Potem Klakier, który uważał, że należy sprawdzić Bolca walnął właśnie w niego, Piston zmienił na Klakiera a ja oddałem głos na McCoya. Czyli gdy zbierałem się do wyjścia na bieg wyglądało to tak: Agca 1 - (Szelestowski) Makłowicz 1 - (Bolec) Maruda 1 - (Łasuch) Bolec 1 - (Klakier) Klakier 1 - (Piston) McCoy 1 - (Podsumowanie Reda) Jeszcze w drodze zobaczyłem, że Klakier zmienił na McCoya, 2.5 godziny później głos dołożył Denholm. O 18.00 stan wyglądał tak: Agca 1 - (Szelestowski) Makłowicz 1 - (Bolec) Maruda 1 - (Łasuch) Klakier 1 - (Piston) McCoy 3 - (Podsumowanie Reda, Klakier, Denholm) Od tego czasu zaczynam też czytać posty jeszcze raz (z wcześniejszych na pewno na uwagę zasługuje porządkowanie gry przez Denholma, który do linczu wyselekcjonował Pixela i McCoya oraz to, że Maruda wyselekcjonował Douglasa oraz Pistona do linczu). 18.10 Bolec zmienia na Marudę, pisze, że nie podobają mu się Maruda i Klakier a głos posyła na pierwszego. Gdynianin pisze, że zgoda na McChuja mu się nie podoba. Maruda pisze, że jak padnie McCoy, to dostaniemy dyplom za pasywność, cokolwiek to miało znaczyć. Piston dopierdala się do Marudy. Maruda chce gadać z Gdynianinem i Murlokiem ja niewinni. Murlok stwierdza, że Douglas wydaje się tłustszym kąskiem niż McCoy. Maruda zaczyna dyskusję z Makłowiczem, rozmawia też z innymi. Cieniutki pyta który to Volv i narzeka na swoją grę. Makłowicz wali głos w Marudę. Maruda pisze do niego, żeby wszedł w dialog albo zrobi wszystko, żeby go wyjebać. Piston kontruje Marudę ("widzimy tylko show, które robisz od rana"). Makłowicz wyśmiewa groźbę Marudy. Maruda prosi, żeby Makłowicz zadawał pytania a on się będzie bronił. Łasuch pyta Marudę, czemu chciał wyjebać Makłowicza a bronił Volva, gdy nie było wiadomo, że to Volv i generalnie był glonem oraz czemu woli w meczówce McCoya od Aliego. Maruda tłumaczy, że broni Volva, bo obiecał się uaktywnić (choć pytanie brzmiało o posty z wczoraj, gdy nie było tego wiadomo). Makłowicz zadaje pytanie Marudzie (czemu miałby w ogóle wchodzić w tę zabawę, skoro Pshemo uważa, że umie Makłowicza zmanipulować?). Maruda głosuje na Makłowicza odwetowo. Ten głos to o 18.33. Do 19.32 utrzymuje się poniższy stan głosowania: Agca 1 - (Szelestowski) Maruda 3 - (Łasuch, Bolec, Makłowicz) Klakier 1 - (Piston) McCoy 3 - (Podsumowanie Reda, Klakier, Denholm) Makłowicz 1 - (Maruda) A w międzyczasie z ciekawych rzeczy: -Gdynianin wbija szpilki Marudzie, krytykując jego postawę. Moim zdaniem słusznie. -Maruda pisze, że staje na chuju, żeby nam pomóc a Makłowicz nie. -Łasuch wytyka nieścisłość w postawie Marudy wobec Denholma wobec tego, co ten twierdzi w temacie. -Maruda twierdzi, że bronił Denholma, bo myślał, że to ja. Stwierdza też, że zostawia głos na Makłowiczu a resztę zaprasza do rozmowy. -Makłowicz tłumaczy, że zadawanie pytań Marudzie nie ma sensu, bo ten naturalnie odpowie na poczekaniu. -Maruda tłumaczy, że nie wiedział, że Makłowicz (njanyeer) w ogóle gra. Pisze, że będzie groteskowo, jeśli zostanie zlinczowany za to, że chciał wyjebać Makłowicza, bo nie wiedział kto to, bo myślał, że njaneer nie gra. -Maruda pisze, że zapowiadał nieporządek i ataki i to będzie robił. -Gdynianin zadaje dobre pytania Marudzie, punktując jego ówczesną postawę. -Maruda pyta go, co jest złego w ataku na duet Piston/Douglas. -Piston zauważa, że Maruda wymienił ich nicki a nie zaatakował ich. -Maruda tłumaczy, że to dlatego że obaj grają sterylnie. -Gdynianin dopytuje ogół o opinię na temat Szelesta. -Maruda tłumaczy, że wszedł w grę jak chciał, że specjalnie grał spokojniej i bardziej rozważnie. -Gdynianin pisze, że Szelestowski jest nieunikniony do zlinczowania i winny da multum powiązań. -Piston twierdzi, że wrzucanie go przez Marudę na świecznik to okoliczność uniewinniająca, bo mógł znaleźć łatwiejsze cele. Jednocześnie Piston podkreśla, że jest świeżakiem z zapoznawczej. -Maruda pisze, że Gdynianin rozmawia z nim zupełnie inaczej (lepiej) niż Makłowicz. -Łasuch pisze, że Szelesta trzeba zlinczować i on go linczuje od D1. -Murlok pisze, że Szelest daje mu niewinne odczucia i woli odjebać kogoś z dwójki McCoy-Douglas. -Gdynianin odpowiada, że to jak ruletka 50/50 taki wybór. -Maruda zauważa, że Szelest robił rzeczy nieopłacalne z perspektywy mafiozy. -Makłowicz stwierdza, że Maruda nie szuka mafiozów i niewinnych, tylko konfrontacji. Maruda odpowiada, że Makłowicz pierdoli i on przecież forsuje Douglasa i Pistona. Gdynianin zauważa, że widział mocniejsze forsowania w jego wykonaniu. -pojawia się McCoy z jakże konstruktywnym postem: mafiacorner.boards.net/post/48077-Piston zauważa, że Maruda ma na niego tylko argument, że gra sterylnie. Maruda odpowiada, że innych argumentów nie ma, bo Piston gra sterylnie. -Gdynianin zauważa, że Maruda grał sterylnie przez pierwszą dobę. -Murlok stwierdza, że z grubych ryb większość jest dla niego niewinna lub raczej niewinna i zostają mu Kapitan i Klakier, ze szczególnym uwzględnieniem tego drugiego. -McCoy odpisuje mi, żeby zacytował innego jego posty (odpisuje na mój atak sprzed paru godzin). -Maruda prosi, żeby go dziś nie zabijać. Pisze, że już uznał, że się wystarczająco uniewinnił i przechodzi do gry ofensywnej. -Piston pyta czy skoro Maruda jest tak groźny, to nie lepiej go zlinczować. -Maruda pisze, że wyjebanie go dzisiaj to wyjebanie silnika miastu. Jest to o tyle dziwne, że w tym samym poście wyżej pisze, że nie jest geniuszem i mafii łatwo nie znajdzie. -McCoy pisze, że serce mówi Pixel a rozum mówi Maruda, bo to jego rywal, ale chętnie jebnąłby Podsumowanie. -Szelestowski broni McCoya. Twierdzi, że atakuję McCoya z powodów personalnych oraz że McCoy prezentuje miejską logikę, bo myśli jak on. Murlok nazywa tę analizę najbardziej egocentryczną. -Piston zauważa, że jeden z 2 typów Marudy jest niecelny a jako mafia jest groźny. -Maruda odpowiada Pistonowi, że jako miasto jest fatalny i chce to zmienić. -Piston próbuje wyciągać Pixela, pyta o niego innych graczy. -McCoy pyta Gdynianina czemu jest agresywny. -Murlok deklaruje głos w Douglasa. Szelestowski robi to samo. W temacie z głosami Murlok wali w Douglasa, Maruda zmienia głos na Douglasa, Szelestowski też. Niecałe półtorej godziny do linczu, wynik wygląda tak: Maruda 3 - (Łasuch, Bolec, Makłowicz) Klakier 1 - (Piston) McCoy 3 - (Podsumowanie Reda, Klakier, Denholm) Douglas 3 - (Murlok, Maruda, Szelestowski) Chwilę później Piston zmienia na Marudę. Co w temacie z grą? -Murlok pyta McCoya o typy na mafię. McCoy odpowiada: "W typach mam Pixela, Podsumowanie, Bolca, Denholma. Do dzisiaj miałem Klakiera, ale zaimponował mi, jak się z motyką porwał na Agcę." -Szelestowski uważa Pistona za ulubionego gracza, sumienie miasta. -Maruda poszukuje wsparcia autorytetów: " Agca chodź też współpracować, musimy w czwórkę ja, murlok, młody, Agca, wybrać cel. Inaczej się losowe gówno dojebie." -Murlok dopytuje McCoya o typy, czemu nie Douglas i czemu chce odjebać Marudę, skoro ma innych podejrzanych oraz za co podejrzewa Denholma. Ten odpowiada: " Bo już ma sporo głosów. A nie jest jak Jack, gdzie czuc bylo od niego niezaleznosc.
Denholm napisał już chyba 4 długie posty, których głównym motywem przewodnim jest to, że to zła edycja, to niedobra edycja. Wydaje mi się, że to jest taka doktoryzowana wersja "uff, ale postów nasmarowaliście, zakasuje rękawy i biorę się za czytanie", które mafiozi w dawnych czasach regularnie wstawiali." -Murlok prosi Denholma o zdanie, sam chciałby dać Marudzie dodatkowy dzień. Agca zapowiada głos z Murlokiem. -McCoy tak tłumaczy, czemu nie Douglas: " Douglasa pamietam z poczatkow tej edycji jako dosc agresywnego, choc teraz w sumie gdzies to powietrze ulecialo. No, ale jak czytalem poczatek, to wydawal mi sie byc jednym z glownych aktorow i to takich raczej pozytywnych, proaktywnych." Potem stwierdza, że to opinia sprzed 2 dni. -Maruda postuluje walić Douglasa lub Pistona a jak nie to w glona. -------------------------------------------------------------------------------- O 19:32 rozpoczął się punkt kulminacyjny wczorajszego dnia. Stało się to, gdy Murlok oddał głos na Douglasa Reynholma. W ślad za nim poszli: Maruda (aby bronić się przed linczem) i Jakub Szelestowski (który o podejrzewaniu Douglasa pisał już wcześniej). W rozgrywce pisano wówczas na 141. stronie. Dopisek PodRed - stan głosowania na ten moment:Maruda 4 - (Łasuch, Bolec, Makłowicz, Piston) McCoy 3 - (Podsumowanie Reda, Klakier, Denholm)
Douglas 3 - (Murlok, Maruda, Szelestowski)Piston wyraził swoje oburzenie, że jak to tak linczować Douglasa Reynholma bez dowodów. Rzeczywiście miał trochę racji, bo nie było żadnej analizy. Wydawało mi się to wówczas miastowe, a jako że traktuję Pistona jako sumienie miasta, to sam siadłem do postów Douglasa i próbowałem coś napisać - za każdym razem kończyło się to wrażeniem, że Douglas nie ma intencji szukania mafii i w jego twórczości brakuje punktu zaczepienia, wobec czego analiza jest niemożliwa (https://mafiacorner.boards.net/post/48170/thread). O 19:52 Młody Gdynianin zapytuje (szczerze?) czy Douglas Reynholm nie odpada dzisiaj za aktywność. Zostało mu wyjaśnione, że nie. O 19:54 wpada Klakier z intencją - wyrażoną trochę na około - aby linczować dzisiaj Bolca. O 19:54 Piston inspiruje się listą Denholma Reynholma i idzie w greenpixela, by następnie nas poinformować, że będzie biegał. To tak tylko z kronikarskiego obowiązku odnotowuję. O 19:56 Młody Gdynianin zapytuje (prowokacyjnie) czy może dzisiaj Klakier. Maruda przeciwny (czyli - jak widać - nie łapał się dosłownie wszystkiego, aby się ratować, to na plus). O 20:04 wpada Denholm Reynholm. Jak wiadomo, Denholm chciał atakować mafiozę nr 4-5, jakiegoś przemykacza, wyodrębnił z listy dwóch graczy - McCoya i greenpixela, Douglas Reynholm był u niego rezerwowym, wcześniej Denholm napisał swoje wnioski na temat Douglasa, które z grubsza pokrywały się z moimi (to jednak nic nie znaczy). O 20:04 wpada też Robert Makłowicz, podaje trzech kandydatów: Piston, Bolec, Podsumowanie Reda i ewentualnie czwarego: greenpixela. Maruda zauważa, że Robert Makłowicz wcześniej miał jego w gronie podejrzanych, teraz zaś w ogóle o nim nie wspomniał. Robert Makłowicz odpowiada, że będzie ukontentowany, widząc Marudę na szubienicy. Mi tu coś nie gra, ale wrócę do tego później. Dopisek PodRed - stan głosowania na ten moment:
Maruda 3 - (Łasuch, Bolec, Makłowicz)
McCoy 3 - (Podsumowanie Reda, Klakier, Denholm)
Douglas 3 - (Murlok, Maruda, Szelestowski) Pixel 1 - (Piston)O 20:14 Młody Gdynianin pisze, że chciałby zrobić coś dużego, ale w mafię nie gra sam. Pokrywa się to potem z jego głosem o 21:03 na Douglasa Reynholma, czyli miejski konsensus. W każdym razie, nie wiem czy aż taki konformizm to droga miastowego z ambicjami. O 20:16 Douglas Reynholm pisze, że chce rozwiązać kwestię Bolca i że widzi mafijność Kapitana Cieniutkiego, ale to nie temat na teraz. Czy to uniewinnia Bolca Pierdolca, Kapitana Cieniutkiego, wszystkich, nikogo czy w ogóle nic nie mówi? Wypowiedzcie się, bardziej doświadczeni gracze, znający zwyczaje mafijnego Szarleja. O 20:19 McCoy robi dziwną rzecz. Otóż broni swojego podejrzanego, Bolca Pierdolca, przed nierzetelnym atakiem Douglasa Reynholma. No, szacunek za uczciwość. O 20:24 niespodziewanie Kapitan Cieniutki głosuje na Douglasa Reynholma. Jest to czwarty głos na niego, który przełamuje remis. Dopisek PodRed - stan głosowania na ten moment:
Maruda 3 - (Łasuch, Bolec, Makłowicz)
McCoy 3 - (Podsumowanie Reda, Klakier, Denholm)
Douglas 4 - (Murlok, Maruda, Szelestowski, Kapitan Cieniutki)
Pixel 1 - (Piston) O 20:24 Robert Makłowicz pisze, że ma Douglasa Reynholma za zielonego z zastrzeżeniem, że chciałby go na szybko poczytać. Nie przeszkadza mu to jednak oddać na niego głos o 20:57. O 20:33 jeszcze bada teren i formułuje przedziwny zarzut, że jeśli Bolec niewinny, to Doouglas lub Denholm winni i może iść w Douglasa, ale jednak woli Bolca. Co to w ogóle za myślenie? Tutaj Robert Makłowicz zaczyna mi dawać Taco Hemingway wajby, czyli zasłużonego gracza z innego środowiska, który gra dziwnie w nowym środowisku. Hmm. O 20:27 Klakier pisze, że Douglas Reynholm najmniej uniewinniony z jego listy i że tragedii nie będzie. Wszystko po to, by o 20:39 zmienić na Marudę, przywracając remis pomiędzy Douglasem a Marudą, twierdząc, że Maruda i tak musi kiedyś paść (nie wiem po co, skoro wszystko wskazuje na ten moment na jego niewinność?). Ale dla Klakiera Maruda jest w mafii bardziej niż Douglas (choć wcześniej pisał co innego, ale to inni wytykali). O 20:34 Douglas Reynholm ma jeszcze ochotę wypytywać o McCoya. Ponownie proszę znawców mafijnych zwyczajów Szarleja o ustosunkowanie się. Dopisek PodRed - stan głosowania na ten moment (20:39):
Maruda 4 - (Łasuch, Bolec, Makłowicz, Klakier)
McCoy 2 - (Podsumowanie Reda, Denholm)
Douglas 4 - (Murlok, Maruda, Szelestowski, Kapitan Cieniutki)
Pixel 1 - (Piston)
O 20:41 zaczynam prowokować, pisząc o zmianie z Douglasa Reynholma na Aliego Agcę. Douglas pisze, że z grubych ryb preferuję Kapitana Cieniutkiego niż Agcę, a potem, że lepiej walnąć w niego, a nie Aliego Agcę, "gdyby się jeszcze miało okazać, że Lowrider niewinny". Interesujący jest dla mnie ten akurat dobór słów. O 20:43 Robert Makłowicz pyta Młodego Gdynianina i Murloka o ich typy. O 20:44 Kapitan Cieniutki zmienia na Marudę - wbrew swoim wcześniejszym myślom, bo przeczytał Marudę, Maruda na prowadzeniu. Dopisek PodRed - stan głosowania na ten moment: Maruda 5 - (Łasuch, Bolec, Makłowicz, Klakier, Kapitan Cieniutki)
McCoy 2 - (Podsumowanie Reda, Denholm)
Douglas 3 - (Murlok, Maruda, Szelestowski)
Pixel 1 - (Piston) O 20:45 Młody Gdynianin wciąż szuka przekonania do zagłosowania na Douglasa Reynholma. O 20:48 Robert Makłowicz chce zanotować, że Klakier wajchowym. Dopisek PodRed - stan głosowania na ten moment:
Maruda 5 - (Łasuch, Bolec, Makłowicz, Klakier, Kapitan Cieniutki)
McCoy 3 - (Podsumowanie Reda, Denholm, Greenpixel)
Greenpixel 1 - (Piston)O 20:49 - widząc, że miasto zbiera się na Marudę - Jakub Szelestowski zaczyna swoje mowy obronne. O 20:51 Łasuch roztrząsa jakieś mało znaczące rzeczy, trochę poza emocjami tamtych chwil. Dopisek PodRed - stan głosowania na ten moment (20:54):
Maruda 6 - (Łasuch, Bolec, Makłowicz, Klakier, Kapitan Cieniutki, Douglas Reynholm)
Greenpixel 1 - (Piston)
O 20:55, gdy Młody Gdynianin jeszcze rozważa, potem pisze, że 6 na Marudzie to skandal, potem, że McCoy, Murlok odradza... Klakier pisze, że woli Marudę od posiądającego niewinne wajby Douglasa Reynholma. O 20:57 wchodzi niespodziewanie McCoy i zmienia na Douglasa Reynholma, którego uniewinniał. To jest wajcha, która przypieczętowuje zlinczowanie mafiozy. Dziwne. Zwracał na to uwagę Ali Agca. Może dlatego, że Murlok zaproponował nieco wcześniej McCoya jako alternatywę dla Douglasa Reynholma (chcąc bronić Marudę?). Nie wiem. Dopisek PodRed - stan głosowania na ten moment:
Maruda 6 - (Łasuch, Bolec, Makłowicz, Klakier, Kapitan Cieniutki, Douglas Reynholm)
Douglas 4 - (Murlok, Maruda, Szelestowski, McCoy)
Greenpixel 1 - (Piston)O tej samej porze, 20:57, Makłowicz również zmienia na Douglasa - nie wiadomo dlaczego. Chciał wybadać teren, spytał Młodego Gdynianina i Murloka, ci jednak bezpośrednio mu kandydata nie wskazali, Murlok rzucił cytatem ze swojej dłuższej analizy. Dopisek PodRed - stan głosowania na ten moment:
Maruda 5 - (Łasuch, Bolec, Klakier, Kapitan Cieniutki, Douglas Reynholm)
Douglas 5 - (Murlok, Maruda, Szelestowski, McCoy, Makłowicz)
Greenpixel 1 - (Piston)Kolejny, o 20:57, zmienia Łasuch. Też bez słowa! To znaczy ze słowem - twierdząc minutę wcześniej, że są argumenty na Marudę i że taki argument napisał. Dopisek PodRed - stan głosowania na ten moment:
Maruda 4 - (Łasuch, Bolec, Klakier, Kapitan Cieniutki, Douglas Reynholm)
Douglas 6 - (Murlok, Maruda, Szelestowski, McCoy, Makłowicz, Łasuch)
Greenpixel 1 - (Piston) O 20:58 wszystko przypieczętowuje Podsumowanie Reda, z wytłumaczeniem. Dopisek PodRed - stan głosowania na ten moment:
Maruda 4 - (Łasuch, Bolec, Klakier, Kapitan Cieniutki, Douglas Reynholm)
McCoy 2 - (Denholm, Greenpixel)
Douglas 7 - (Murlok, Maruda, Szelestowski, McCoy, Makłowicz, Łasuch, Podsumowanie Reda)
Greenpixel 1 - (Piston) To co tutaj się wydarzyło, chodzi o nazwiska, które w tym uczestniczyły, to jest coś bardzo dziwnego. Głosowanie przedłużone. Wbija Młody Gdynianin i głosuje na Douglasa, Łasuch i Jakub Szelestowski zmieniają dla lekkiej kpiny z dywersyfikacji głos, na końcu wpada Ali Agca i przypieczętowuje śmierć Douglasa (twierdząc wczesniej, że nie ma czasu i postąpi jak Murlok). Po 21 Makłowicz jeszcze pisze, czy nie zmieniamy na Marudę (prowokacyjnie?) Postarałem się wynotować najważniejsze momenty wczorajszego dnia. Na razie bez większych interpretacji i analiz, bo i tak dużo czasu nad tym siedziałem, a zaraz turniej! Wnioski wyciągnijcie na razie sami, ja mam parę postaci, którzy po skondensowaniu tych wydarzeń mi szczcególnie śmierdzą. Wnioski w osobnym poście.
|
|
|
Post by Ali Agca on May 14, 2023 13:23:40 GMT 1
Jaki jest aktualny konsensus w sprawie Bolca, bo patrząc po liście graczy, głosowaniach i takichtam, pasowałoby go chyba sprawdzić teraz. Bo jak nie on to kto? Jakiś McCoy/pixel, no ale to takie nieekscytujące lincze. edit: @up: ok, fair enough ewentualnie, chociaż tutaj mogę sobie teraz napytać biedy u moich niektórych kumpli, ale zaczynam się obwąchiwać z wykluczeniem Łasucha z grona moich roboczo uniewinnionych, nic konkretnego, ale suma kamyczków: - jak volv pisał, drogą eliminacji gdzieś tam może pasować - zmarzlik go kolorował na czerwono, biorę to trochę pod uwagę, bo zagrał z nim dużo więcej niż ja i jakieś różnice w mecie widział, - pierwszy raz zdjął pressing z douglasa mafiacorner.boards.net/thread/287/rozgrywka?page=15&scrollTo=45339- zapowiedział analizę douglasa, która nie powstała mafiacorner.boards.net/post/46927- unikał jego tematu, im dalej w las tym wszyscy rozróżniali reynholmów, on uparcie ich łączył, nawet wczoraj mafiacorner.boards.net/post/47933/thread- drugi raz próbował zdjąć pressing z douglasa mafiacorner.boards.net/post/47900Spokojnie, ja nie mam takiego problemu, bo ze mną się nie spouchwala nikt. Mafia mogła się odciąć od takiego Douglasa bo dla niego już ratunku nie było, ale na więcej takich odcinek sobie nie może pozwolić 8:57 Łasuch śle głos w Douglasa, w temacie nic nie pisze. Ważny głos, wysłany bardzo szybko w dynamicznej 57', więc moim zdaniem to nie była czysta podczepka. Wygląda przez to zielono. Dziękuję za ten post. Sam fakt, że zmieniłem na Douglasa w remisowej sytuacji powinien mnie uniewinniać. Mafia nie oddałaby remisowego głosu na niekorzyść mafiozytutaj się uśmiechnąłem niezależnie od przynależności Łasucha żeby nie było, nie wytaczam dział teraz, wydaje mi się, że będą chyba lepsze cele na dzisiaj, ale sieję ziarno i może wam coś z tego wykiełkuje jeszcze do klakiera muszę kurwa wrócić
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 13:25:47 GMT 1
via mobile
Post by Klakier on May 14, 2023 13:25:47 GMT 1
To spójrz z drugiej strony. Czy uważasz że ja, z niezłą w sumie pozycją, wiedząc że douglas leci i że jestem z nim w mafii - nie dałbym w Douglasa? No tylko że nie wiedziałeś. Twój głos wajchował w Marudę. No właśnie, nie wiedziałem, kto jest w mafii. A jakbym wiedział, to myślisz, że co bym zrobił?
|
|