|
Post by Podsumowanie Reda on May 14, 2023 13:26:02 GMT 1
Może jestem uprzedzony (tak, tak, spisek bla bla bla), ale ta wajcha McCoya na Douglasa wcale go nie wybiela. Przecież były 3 minuty do końca a stan wynosił wtedy 6-3 dla Marudy, więc głos w Douglasa był relatywnie bezpieczny i mafia mogła liczyć na profit w przyszłości bez dużego ryzyka, że Douglas padnie już w D3. Akurat zmiany Makłowicza trudno było się spodziewać, o Łasuchu nie mówiąc. No a moja zmiana to ciężko mi powiedzieć, ja w głowie wiedziałem, że to zrobię, ale czy dało się to wywnioskować? Chyba nie, ale to pytanie do innych.
|
|
|
Post by Podsumowanie Reda on May 14, 2023 13:29:14 GMT 1
Z innych wniosków mam taki, że Młody Gdynianin dziwnie zachowywał się wobec Marudy. Jakby chciał go zdyskredytować, jakby liczył, że padnie, ale bez brudzenia sobie rąk. Silne Sznudzian-vibes tutaj miałem, gdy jeszcze raz śledziłem wątek post po poście, minuta po minucie. Z drugiej strony Maruda trochę na te szpileczki zasłużył tym swoim pierdoleniem o tym, co zrobi zamiast robieniem tego, więc nie jest tak, że Gdynianin zaraz mi wpada do grupy czerwonej, no ale mimo wszystko zaznaczam.
|
|
|
Post by Podsumowanie Reda on May 14, 2023 13:30:25 GMT 1
No właśnie wyczuwam różnice, pytanie tylko czy wynikają z braku wspólnego wroga czy z czegoś innego. Ja wiem, że gra na samych tożsamościach to zdaniem samego Agcy "cipa i chuj" czy jak to tam było, ale widzę niestety sporo podobieństw do jego mafijnych występów. Nie jest też tak, że mam go za 100% mafię, bo nawet miejskie edycje lowridera są różne, ale no nie jest to ktoś, komu ufam w 100%. 1) Ta akcja z Bolcem wczoraj i głosami na niego to dla mnie lowriderowy klasyk mafijny, nie podoba mi się. 2) Jego postawa wobec mnie jest dziwna - oznaczał mnie wczoraj cały dzień, jakby chciał zdeprecjonować moją pozycję tym, że nie odpisuję. Oczekiwał mojej opinii na temat Pracusia a de facto nie dał mi jej wygłosić, nie zrobił nic, żeby miała znaczenie, nie zastopował tego linczu na Pracusiu, a mógłby to zrobić ze swoim skillem, renomą/autorytetem. 3) Uznał, że Szelest wygląda lepiej ode mnie, ale nie poszły za tym żadne wnioski. 4) Na plus jest na pewno wytykanie nieścisłości w grze Klakiera. Tylko że powinien wiedzieć, że tak gra zwykle niewinny Klakier, nie zaś winny Klakier. 5) Ja już parę edycji wcześniej zacząłem nabierać wątpliwości do gry Squbiego i chciałem go linczować szybko i zwykle to właśnie Agca mnie stopował, np. jako Gęgul. Tutaj tego nie było. Nie wiem czy to plus czy minus, bo Erich grał dziwnie i mnie się kojarzył z Sędzią, ale zaznaczam ten fakt. 6) Musiałbym chyba z nim stanąć do rozmowy na temat widzenia całej rozgrywki, żeby go wyczuć, na tę chwilę dla mnie to nie jest typ do linczu, nawet jak w mafii, to jest 4 innych mafiozów, ale też jak czytam jego posty, to nie mam pełnego zaufania, zastanawiam się, czy nie manipuluje. spinguj mnie jutro o to, bo chcę na spokojnie doczytać na bieżąco, a tam jest parę kwestii, ale też nie na tyle palących, żebym teraz się po to schylał Czuj się pingnięty.
|
|
|
Post by Maruda on May 14, 2023 13:31:49 GMT 1
No tylko że nie wiedziałeś. Twój głos wajchował w Marudę. No właśnie, nie wiedziałem, kto jest w mafii. A jakbym wiedział, to myślisz, że co bym zrobił? Zagłosował na mieszkańca?
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 13:33:31 GMT 1
via mobile
Post by Łasuch on May 14, 2023 13:33:31 GMT 1
Owszem zdjąłem, bo w tamtej chwili byłem święcie przekonany że to Zmarzlik. Gra była tak podobna że dałem się na to nabrać. Jego zaczepki były tak z dupy że aż mnie to zmyliło
|
|
|
Post by Podsumowanie Reda on May 14, 2023 13:34:16 GMT 1
Jeszcze zanim zacznę czytać na spokojnie, to trzy szybkie przemyślenia, z czego wartościowe dla gry będzie tylko to drugie, no ale mafia to zabawka: 1) mafiacorner.boards.net/post/45314/threadpatrz Pracuś , może dwóch mafiozów w 71 minut to nie jest, ale ali pierwszy wyczuł sztuczność nosem 2) mafiacorner.boards.net/post/45920/threadmafiacorner.boards.net/post/45923/threadto jest wg mnie średniej wielkości kamyczek go ogródka denholma, tzn. ja sam wcześniej zabawiłem się w niego i jak pisałem wytypowałem sobie cele na lincz idąc drogą eliminacji, bo tak to się chyba powinno robić no i mi wyszło douglas, bolec, pixel a jemu wyszło młody, bolec, pixel ja wiem że belmondo jeszcze wtedy się nie rozkręcił, no ale historia pokazała, że trochę niefortunnie przeoczył tego douglasa warte odnotowania póki co, a mój krótkoterminowy mafiaplan to przeczytać właśne denholma i mccoya 3) nie mogę teraz posta znaleźć, jak wrócę do początków rozgrywki to mi gdzieś to śmignie, ale ktoś to napisał - co to jest kurwa za uniwersum, w którym drugą edycję z rzędu mam jakąś wymianę z mafiozą szarlejem, a potem ktoś z boku pisze, że on mnie wyjaśnia w jakiejśtam kwestii xD Jak dla mnie punkt drugi bardzo celny. Jak pisałem swojego długiego posta i zaczynałem od 18, to wspomniałem o porządkowaniu Denholma i w ciemno tam napisałem, że ten wyselekcjonował McCoya i Douglasa, dopiero potem sprawdziłem i poprawiłem. Bardzo dziwne dla mnie jest to, że akurat Douglasa pominął. Zwłaszcza, że chwalił mój argument na mafijność Douglasa a... ten sposób szukania mafii zajebałem właśnie od niego z jednej ze starych edycji oraz połączyłem z tym, co pisał mi Red po Randomowym Pecie. Tak więc akurat Denholm powinien mieć Douglasa na liście do odstrzału moim zdaniem. Kamyczek do ogródka Volva.
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 13:37:33 GMT 1
via mobile
Post by Łasuch on May 14, 2023 13:37:33 GMT 1
Jaki jest aktualny konsensus w sprawie Bolca, bo patrząc po liście graczy, głosowaniach i takichtam, pasowałoby go chyba sprawdzić teraz. Bo jak nie on to kto? Jakiś McCoy/pixel, no ale to takie nieekscytujące lincze. edit: @up: ok, fair enough ewentualnie, chociaż tutaj mogę sobie teraz napytać biedy u moich niektórych kumpli, ale zaczynam się obwąchiwać z wykluczeniem Łasucha z grona moich roboczo uniewinnionych, nic konkretnego, ale suma kamyczków: - jak volv pisał, drogą eliminacji gdzieś tam może pasować - zmarzlik go kolorował na czerwono, biorę to trochę pod uwagę, bo zagrał z nim dużo więcej niż ja i jakieś różnice w mecie widział, - pierwszy raz zdjął pressing z douglasa mafiacorner.boards.net/thread/287/rozgrywka?page=15&scrollTo=45339- zapowiedział analizę douglasa, która nie powstała mafiacorner.boards.net/post/46927- unikał jego tematu, im dalej w las tym wszyscy rozróżniali reynholmów, on uparcie ich łączył, nawet wczoraj mafiacorner.boards.net/post/47933/thread- drugi raz próbował zdjąć pressing z douglasa mafiacorner.boards.net/post/47900Spokojnie, ja nie mam takiego problemu, bo ze mną się nie spouchwala nikt. Mafia mogła się odciąć od takiego Douglasa bo dla niego już ratunku nie było, ale na więcej takich odcinek sobie nie może pozwolić Dziękuję za ten post. Sam fakt, że zmieniłem na Douglasa w remisowej sytuacji powinien mnie uniewinniać. Mafia nie oddałaby remisowego głosu na niekorzyść mafiozytutaj się uśmiechnąłem niezależnie od przynależności Łasucha żeby nie było, nie wytaczam dział teraz, wydaje mi się, że będą chyba lepsze cele na dzisiaj, ale sieję ziarno i może wam coś z tego wykiełkuje jeszcze do klakiera muszę kurwa wrócić Jak pisałem, jednego mafiozę mogła odciąć, ale dwóch już raczej nie odetnie. Przecież te 2 posty odnoszą się do 2 roznych osób. Przecież Reynholmów rozróżniłem i w swoich podejrzanych dałem Douglas/Denholm. To chyba widać, że są tak rozdzieleni że ja pierdole. Jak jeden jest czerwony to drugi zielony
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 13:37:40 GMT 1
via mobile
Post by Robert Makłowicz on May 14, 2023 13:37:40 GMT 1
No tylko że nie wiedziałeś. Twój głos wajchował w Marudę. No właśnie, nie wiedziałem, kto jest w mafii. A jakbym wiedział, to myślisz, że co bym zrobił? Nie wiedziałeś że Douglas poleci. Nie manipuluj
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 13:39:17 GMT 1
via mobile
Post by Łasuch on May 14, 2023 13:39:17 GMT 1
Jaki jest aktualny konsensus w sprawie Bolca, bo patrząc po liście graczy, głosowaniach i takichtam, pasowałoby go chyba sprawdzić teraz. Bo jak nie on to kto? Jakiś McCoy/pixel, no ale to takie nieekscytujące lincze. edit: @up: ok, fair enough ewentualnie, chociaż tutaj mogę sobie teraz napytać biedy u moich niektórych kumpli, ale zaczynam się obwąchiwać z wykluczeniem Łasucha z grona moich roboczo uniewinnionych, nic konkretnego, ale suma kamyczków: - jak volv pisał, drogą eliminacji gdzieś tam może pasować - zmarzlik go kolorował na czerwono, biorę to trochę pod uwagę, bo zagrał z nim dużo więcej niż ja i jakieś różnice w mecie widział, - pierwszy raz zdjął pressing z douglasa mafiacorner.boards.net/thread/287/rozgrywka?page=15&scrollTo=45339- zapowiedział analizę douglasa, która nie powstała mafiacorner.boards.net/post/46927- unikał jego tematu, im dalej w las tym wszyscy rozróżniali reynholmów, on uparcie ich łączył, nawet wczoraj mafiacorner.boards.net/post/47933/thread- drugi raz próbował zdjąć pressing z douglasa mafiacorner.boards.net/post/47900Spokojnie, ja nie mam takiego problemu, bo ze mną się nie spouchwala nikt. Mafia mogła się odciąć od takiego Douglasa bo dla niego już ratunku nie było, ale na więcej takich odcinek sobie nie może pozwolić Dziękuję za ten post. Sam fakt, że zmieniłem na Douglasa w remisowej sytuacji powinien mnie uniewinniać. Mafia nie oddałaby remisowego głosu na niekorzyść mafiozytutaj się uśmiechnąłem niezależnie od przynależności Łasucha żeby nie było, nie wytaczam dział teraz, wydaje mi się, że będą chyba lepsze cele na dzisiaj, ale sieję ziarno i może wam coś z tego wykiełkuje jeszcze do klakiera muszę kurwa wrócić Jeśli pytanie czemu nie chcemy linczować Pixela który był tak samo podejrzany jak inni to zdjęcie pressingu z Douglasa, to ja jestem Sherlock Holmes XDDD
|
|
|
Post by Podsumowanie Reda on May 14, 2023 13:39:19 GMT 1
Wiem, że nieładnie grać tożsamościami w aż tak bezczelny sposób, ale nie jestem pewien tego, kto jest kto a chodzą odniesienia, więc chciałbym to uporządkować w kontekście osób z zapoznawczych. Proszę o potwierdzanie/poprawki:
Bolec = koxefer = Hari Pota/Oceniacz/Sentence = Karakan Pracuś = Piernikowy = Zmarzlik = Rymanowski = Sonic Piston = ? Greenpixel = Kot w butach = Torpeda Łasuch = Czuek = Capibara = ??? Makłowicz = njayneer = Pasek
Kogoś pominąłem?
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 13:39:44 GMT 1
via mobile
Post by Łasuch on May 14, 2023 13:39:44 GMT 1
Przecież ta analiza sie kupy nie trzyma i jest tak z dupy że nie wiem czemu to wgl czytałem
|
|
|
Post by Ali Agca on May 14, 2023 13:43:02 GMT 1
spinguj mnie jutro o to, bo chcę na spokojnie doczytać na bieżąco, a tam jest parę kwestii, ale też nie na tyle palących, żebym teraz się po to schylał Czuj się pingnięty. a, no tak, ale w zasadzie na większość to już gdzieś odpowiedziałem w temacie, ale skrótowo: 1) no ja wiem, że szrek zrobił jedną wajchę, żeby ratować swojego, ale to było w edycji na 2,5 aktywnego mafioza i mordy co drugi dzień, o taylor to ci nie powiem, bo nic z tamtej edycji nie pamiętam. no ale tak czy inaczej - wytłumaczyłem już wczoraj 99% mojego toku rozumowania wtedy i to musisz ewentualnie sobie przetrawić czy to kupujesz czy nie ten 1% to nieścisłość której nikt nie wyłapał, tj. że wrzuciłem wszystkich głosujących na bolca do jednego wora graczy z drugiego szeregu, gdzie jednocześnie podejrzewałem już dunholma o volvowanie - a tutaj odpowiedzi są dwie, raz że trochę zapomniałem, tak jak zapomniałem o podejrzewaniu marudy o byciu pshemem i się przez to drugi raz tego domyśliłem po poście o boksie, a dwa że w zasadzie to ta jego pozycja w rozgrywce to była taka drugorzędna 2) to też pisałem, chciałem żeby ktoś (ty) zrobił mi analizę pracusia, bo ja jej nie chciałem robić, przez co miałbym info i nim, i o tobie, potem gdzieś po południu wpadłeś że dla ciebie jest raczej niewinny, no to chuj z mojego planu wyszedł, bo raczej niewinnego nie będziesz drugiego dnia analizować na tym poziomie zaanagżowania, który był mi potrzebny, więc cała akcja straciła rację bytu. nie chciałem cię zdeprecjonować, już prędzej podstawić cię pod ścianą i zrobić emocjonalny szantaż, żebyś ją zrobił xD przy linczu nie stopowałem linczu na pracusiu, bo nie miałem o nim zdania, generalnie na chłodno to ten lincz mi daje MOCNY vibe linczu na wielkim szu i wajchy na leosię/kofolę i wydaje mi się, że zrobiłem misplay z tą wajchą, no ale karawana jedzie dalej 3) uznał, że szelest ma dużo szerszą mapę gry od ciebie (to trochę różnica) i mniej więcej od tego momentu nasze stosunki zeszły o 2-3 stopnie na drabinie eskalacyjnej, dla mnie git 4) wklej sobie jakąś tyradę donalda czy jacka na ten temat, ideologicznie odrzucam argumentum ad tożsamościum na tym poziomie, gdzieś tam się sugeruję i tak, ale nie będę z tego robił osi ataku/uniewinnienia 5) no to też już tłumaczyłem i się kręcimy w kółko, rozpoznanie squbiego to jedno, jego zachowanie po rozpoznaniu to drugie 6)
|
|
|
Post by Ali Agca on May 14, 2023 13:46:26 GMT 1
Przecież ta analiza sie kupy nie trzyma i jest tak z dupy że nie wiem czemu to wgl czytałem to nie analiza byku, to strumień moich myśli przelanych do posta, nie krzyczę żeby cię odjebać dzisiaj, a żeby inni zaczęli się zastanawiać na twój temat a do jakich wniosków wtedy dojdziemy to jeszcze się okaże
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 13:46:35 GMT 1
via mobile
Post by Łasuch on May 14, 2023 13:46:35 GMT 1
Wiem, że nieładnie grać tożsamościami w aż tak bezczelny sposób, ale nie jestem pewien tego, kto jest kto a chodzą odniesienia, więc chciałbym to uporządkować w kontekście osób z zapoznawczych. Proszę o potwierdzanie/poprawki: Bolec = koxefer = Hari Pota/Oceniacz/Sentence = Karakan Pracuś = Piernikowy = Zmarzlik = Rymanowski = Sonic Piston = ? Greenpixel = Kot w butach = Torpeda Łasuch = Czuek = Capibara = ??? Makłowicz = njayneer = Pasek Kogoś pominąłem? tak to ja, jeszcze Huggy
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 13:47:05 GMT 1
via mobile
Post by Klakier on May 14, 2023 13:47:05 GMT 1
No ja też mam przypuszczenia, że Agcza niewinny, tylko nic się nie uczy na błędach i znowu robi losowe wajchy przed linczami jak mu się nudzi
|
|
|
Post by Ali Agca on May 14, 2023 13:48:50 GMT 1
o właśnie, Podsumowanie Reda, klakier dobrze mówi ta wajcha to po prostu moja firmóweczka, a nie że moja mafijna firmóweczka zresztą, pomijając skalę mikro i zlinczowanie niewinnego, bo zazwyczaj na takiego wajchuję, to w skali marko dobra wajcha nie jest zła i powoduje dzianie się potem rzeczy
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 13:52:01 GMT 1
via mobile
Post by Robert Makłowicz on May 14, 2023 13:52:01 GMT 1
Ja tylko tak napomknę obok tematu, że jeśli nie będzie dobrego konceptu do głosowania to głosowanie na pixela jest zawsze dobrym pomysłem. Żeby to lepiej zaakcentować, wyśle na niego głos już teraz i potem ewentualnie zmienię
|
|
|
Post by Piston Postrach Wsi on May 14, 2023 13:52:04 GMT 1
Wiem, że nieładnie grać tożsamościami w aż tak bezczelny sposób, ale nie jestem pewien tego, kto jest kto a chodzą odniesienia, więc chciałbym to uporządkować w kontekście osób z zapoznawczych. Proszę o potwierdzanie/poprawki: Bolec = koxefer = Hari Pota/Oceniacz/Sentence = Karakan Pracuś = Piernikowy = Zmarzlik = Rymanowski = Sonic Piston = Kurwiszon = Russell Popebrook Greenpixel = Kot w butach = Torpeda Łasuch = Czuek = Capibara = Kurier = Huggy Wuggy Makłowicz = njayneer = Pasek Kogoś pominąłem?
|
|
|
Post by Piston Postrach Wsi on May 14, 2023 13:56:21 GMT 1
Ja tylko tak napomknę obok tematu, że jeśli nie będzie dobrego konceptu do głosowania to głosowanie na pixela jest zawsze dobrym pomysłem. Żeby to lepiej zaakcentować, wyśle na niego głos już teraz i potem ewentualnie zmienię Jeśli się nie uaktywni dziś, to powinien polecieć za łamanie regulaminu
|
|
|
Post by Murlok on May 14, 2023 13:57:43 GMT 1
Ja tylko tak napomknę obok tematu, że jeśli nie będzie dobrego konceptu do głosowania to głosowanie na pixela jest zawsze dobrym pomysłem. Żeby to lepiej zaakcentować, wyśle na niego głos już teraz i potem ewentualnie zmienię Jakie wnioski wyciągniemy, jeżeli pixel padnie czerwony? Bo jeżeli zielony, to chyba żadne, biorąc pod uwagę, że większość jest na stanowisku "no, bezużyteczny, daje posty z dupy i go mało" Czy uniewinnianie go za tożsamość przez Tytusa w tym momencie daje nam cokolwiek w kontekście jego koloru?
|
|