|
Post by Piston Postrach Wsi on May 14, 2023 14:16:45 GMT 1
Pytanie do miasta: zakładamy, że dzisiaj pada zielony, kogo lincz dałby nam najwięcej informacji?
|
|
|
Post by Murlok on May 14, 2023 14:17:05 GMT 1
Ale dziś jak chcecie mnie atakować to kurwa szybciej i z dialogiem, a nie jak wczoraj, że zostanie mi już tylko czas na prośby. I też warto czytać moje posty. Trochę naspamowałem, ale sporo sensu tam też jest, a te bezsensowne szybko idzie przeskrolować. Ja nie chcę xD przecież przed chwilą napisałem, że mi się twoja miastowość dodaje, po co te nerwy
|
|
|
Post by Denholm Reynholm on May 14, 2023 14:17:32 GMT 1
Jeszcze zanim zacznę czytać na spokojnie, to trzy szybkie przemyślenia, z czego wartościowe dla gry będzie tylko to drugie, no ale mafia to zabawka: 1) mafiacorner.boards.net/post/45314/threadpatrz Pracuś , może dwóch mafiozów w 71 minut to nie jest, ale ali pierwszy wyczuł sztuczność nosem 2) mafiacorner.boards.net/post/45920/threadmafiacorner.boards.net/post/45923/threadto jest wg mnie średniej wielkości kamyczek go ogródka denholma, tzn. ja sam wcześniej zabawiłem się w niego i jak pisałem wytypowałem sobie cele na lincz idąc drogą eliminacji, bo tak to się chyba powinno robić no i mi wyszło douglas, bolec, pixel a jemu wyszło młody, bolec, pixel ja wiem że belmondo jeszcze wtedy się nie rozkręcił, no ale historia pokazała, że trochę niefortunnie przeoczył tego douglasa warte odnotowania póki co, a mój krótkoterminowy mafiaplan to przeczytać właśne denholma i mccoya 3) nie mogę teraz posta znaleźć, jak wrócę do początków rozgrywki to mi gdzieś to śmignie, ale ktoś to napisał - co to jest kurwa za uniwersum, w którym drugą edycję z rzędu mam jakąś wymianę z mafiozą szarlejem, a potem ktoś z boku pisze, że on mnie wyjaśnia w jakiejśtam kwestii xD Jak dla mnie punkt drugi bardzo celny. Jak pisałem swojego długiego posta i zaczynałem od 18, to wspomniałem o porządkowaniu Denholma i w ciemno tam napisałem, że ten wyselekcjonował McCoya i Douglasa, dopiero potem sprawdziłem i poprawiłem. Bardzo dziwne dla mnie jest to, że akurat Douglasa pominął. Zwłaszcza, że chwalił mój argument na mafijność Douglasa a... ten sposób szukania mafii zajebałem właśnie od niego z jednej ze starych edycji oraz połączyłem z tym, co pisał mi Red po Randomowym Pecie. Tak więc akurat Denholm powinien mieć Douglasa na liście do odstrzału moim zdaniem. Kamyczek do ogródka Volva. Chyba nie mam na to satysfakcjonującej odpowiedzi, po prostu kandydatury dnia pierwszego zrobiłem bardzo po łebkach. Douglasa nawet nie poczytałem do wczoraj, a w pierwszym dniu z tego co pamiętam zobaczyłem jakieś jego kilka postów gdy byłem w temacie, były na tyle okej, że go olałem. A wczoraj, jak trochę czasu na aktualizowaniu sobie rozgrywki spędziłem, to już była dla mnie przyzwoita szansa na mafię. Z tym, że wylądował na miejscu trzecim, gdyż McCoy i greenpixel wydawali mi się jeszcze lepszymi kandydatami. I w tej kwestii raczej niewiele się zmieni.
|
|
|
Post by Piston Postrach Wsi on May 14, 2023 14:18:28 GMT 1
Pytanie do miasta: zakładamy, że dzisiaj pada zielony, kogo lincz dałby nam najwięcej informacji? Na pewno będzie to ktoś z OG mety
|
|
|
Post by Piston Postrach Wsi on May 14, 2023 14:19:26 GMT 1
Jak dla mnie punkt drugi bardzo celny. Jak pisałem swojego długiego posta i zaczynałem od 18, to wspomniałem o porządkowaniu Denholma i w ciemno tam napisałem, że ten wyselekcjonował McCoya i Douglasa, dopiero potem sprawdziłem i poprawiłem. Bardzo dziwne dla mnie jest to, że akurat Douglasa pominął. Zwłaszcza, że chwalił mój argument na mafijność Douglasa a... ten sposób szukania mafii zajebałem właśnie od niego z jednej ze starych edycji oraz połączyłem z tym, co pisał mi Red po Randomowym Pecie. Tak więc akurat Denholm powinien mieć Douglasa na liście do odstrzału moim zdaniem. Kamyczek do ogródka Volva. Chyba nie mam na to satysfakcjonującej odpowiedzi, po prostu kandydatury dnia pierwszego zrobiłem bardzo po łebkach. Douglasa nawet nie poczytałem do wczoraj, a w pierwszym dniu z tego co pamiętam zobaczyłem jakieś jego kilka postów gdy byłem w temacie, były na tyle okej, że go olałem. A wczoraj, jak trochę czasu na aktualizowaniu sobie rozgrywki spędziłem, to już była dla mnie przyzwoita szansa na mafię. Z tym, że wylądował na miejscu trzecim, gdyż McCoy i greenpixel wydawali mi się jeszcze lepszymi kandydatami. I w tej kwestii raczej niewiele się zmieni. Jeśli chodzi o Pixela: Ja tylko tak napomknę obok tematu, że jeśli nie będzie dobrego konceptu do głosowania to głosowanie na pixela jest zawsze dobrym pomysłem. Żeby to lepiej zaakcentować, wyśle na niego głos już teraz i potem ewentualnie zmienię Jakie wnioski wyciągniemy, jeżeli pixel padnie czerwony? Bo jeżeli zielony, to chyba żadne, biorąc pod uwagę, że większość jest na stanowisku "no, bezużyteczny, daje posty z dupy i go mało" Czy uniewinnianie go za tożsamość przez Tytusa w tym momencie daje nam cokolwiek w kontekście jego koloru? odpowiedz proszę
|
|
|
Post by Denholm Reynholm on May 14, 2023 14:21:57 GMT 1
Jeśli Maruda jest niewinny, a wydaje mi się to prawdopodobne, to wydarzenia okołolinczowe każą sądzić, że mafia jest w tej edycji po prostu słaba. Niewinny Maruda przy ogarniętej mafii raczej byłby zlinczowany. Tym bardziej podoba mi się po tym co zdarzyło się wczoraj, wykonanie linczów spokojnych.
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 14:23:30 GMT 1
via mobile
Post by Podsumowanie Reda on May 14, 2023 14:23:30 GMT 1
Ja tylko tak napomknę obok tematu, że jeśli nie będzie dobrego konceptu do głosowania to głosowanie na pixela jest zawsze dobrym pomysłem. Żeby to lepiej zaakcentować, wyśle na niego głos już teraz i potem ewentualnie zmienię Jakie wnioski wyciągniemy, jeżeli pixel padnie czerwony? Bo jeżeli zielony, to chyba żadne, biorąc pod uwagę, że większość jest na stanowisku "no, bezużyteczny, daje posty z dupy i go mało" Czy uniewinnianie go za tożsamość przez Tytusa w tym momencie daje nam cokolwiek w kontekście jego koloru? Największa korzyść odjebania Pixela to brak Pixela w meczówce. Nie wyobrażam sobie, że ma decydować. Widzę też inne zalety, ale to potem.
|
|
|
Post by Denholm Reynholm on May 14, 2023 14:24:04 GMT 1
Chyba nie mam na to satysfakcjonującej odpowiedzi, po prostu kandydatury dnia pierwszego zrobiłem bardzo po łebkach. Douglasa nawet nie poczytałem do wczoraj, a w pierwszym dniu z tego co pamiętam zobaczyłem jakieś jego kilka postów gdy byłem w temacie, były na tyle okej, że go olałem. A wczoraj, jak trochę czasu na aktualizowaniu sobie rozgrywki spędziłem, to już była dla mnie przyzwoita szansa na mafię. Z tym, że wylądował na miejscu trzecim, gdyż McCoy i greenpixel wydawali mi się jeszcze lepszymi kandydatami. I w tej kwestii raczej niewiele się zmieni. Jeśli chodzi o Pixela: Jakie wnioski wyciągniemy, jeżeli pixel padnie czerwony? Bo jeżeli zielony, to chyba żadne, biorąc pod uwagę, że większość jest na stanowisku "no, bezużyteczny, daje posty z dupy i go mało" Czy uniewinnianie go za tożsamość przez Tytusa w tym momencie daje nam cokolwiek w kontekście jego koloru? odpowiedz proszę Dla mnie to gadanie o "wnioskach z linczu" zawsze było trochę przereklamowane. W sensie zależy o czym mówimy - czy mamy go zlinczować później, czy w ogóle. Można zlinczować pierwszego gracza typu McCoy, bo miał więcej interakcji, ale do greenpixela jak dla mnie i tak wrócić będzie trzeba. Więc to co najwyżej kwestia kolejności.
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 14:24:50 GMT 1
via mobile
Post by Klakier on May 14, 2023 14:24:50 GMT 1
Mafia to jest ekipka typu gracz o charakterystyce Łasucha, gracz o charakterystyce Dunholma, gracz o charakterystyce młodego G. Absolutnie tam nie siedzi gość typu Szelestowski. Intryguje mnie postępujący autyzm Klakiera, początkowo myślałem, że jego błędność świadczy na jego korzyść a on co post mam wrażenie coraz głupsze rzeczy pisze i zaczyna mnie to aż intrygować jakby specjalnie tak robił. CANTAREEEE Czemu postępujący? Ja cały czas piszę właściwie to samo?
|
|
|
Post by Ali Agca on May 14, 2023 14:26:54 GMT 1
Bolec: 1. failuje vibe check na początku rozgrywki, sam mu napisałem że jest strasznie spięty i młody g chyba też tak pisał, piszę z pamięci - wróciłem do jego postów i mam takie same odczucia, ale już nie będę szukać tych naszych postów, na boga nie o to chodzi mafiacorner.boards.net/post/45808/thread a dobra znalazłem ten mój bo sam zacytował na drugiej stronie 2. no tutaj zaczyna kurwa być wysoko- atakuje Denholma mafiacorner.boards.net/post/45832/thread- wpada Podred i pyta, czy przypadkiem Bolec nie pojebał Renholmów, bo zarzut w stronę Denholma powinien być sformułowany do Douglasa. Bolec odpisuje, że kurwa faktycznie mogłem się pomylić, ale point stands i Denholm nawet podejrzanych nie ma mafiacorner.boards.net/post/45881/thread- głosuje na Douglasa- na drugi dzień wpada Douglas, Bolec tłumacz się z głosowania, na co Bolec odpowiada, że mu się kurwa Denholmy pomyliły mafiacorner.boards.net/post/46616/threadno co to kurwa ma być w ogóle, najpierw bierze Denholma za Douglasa, ktoś mu to wytyka i zwraca uwagę, ten przyznaje się do błędu, głosuje na tego, który miał być pierwotnie celem ataku, a na drugi dzień jednak wychodzi na odwrót? czy ja czegoś mnie rozumiem? 3. Jakaś mapa gry Bolca. Douglas "raczej zielony", podejrzani Denholm, Pracuś, Klakier, Łasuch, Maruda mafiacorner.boards.net/post/46682/thread4. w d2 wpada na te kilka minut przed linczem i że niby nie skumał, że dzisiaj lincz wcześniej, głos w pracusia - kontrkandydata 5. mafiacorner.boards.net/post/47711/thread no to chyba jest spoko post, odnotowuję, ale mafia też takie pisze często ostatnio, nwm 6. podejrzani: - pisane wczoraj w południe "wczoraj byłem pewny, że ktoś z dwójki maruda/ali jest w mafii" mafiacorner.boards.net/post/47730/thread- wczoraj o szesnastej: bardziej wjeżdżałbym w klakiera niż w agcę mafiacorner.boards.net/post/47891/thread- wczoraj o osiemnastej: zapowiada głos na marudę, jestem ja i klakier trochę z tyłu do przyglądania się, bo widzi argumenty za i przeciw. nie zarządzały jeszcze glonobicia (pixela?)https://mafiacorner.boards.net/post/47987/thread jest trochę ciekawych przemyśleń w tym wszystkim, ale zasadniczo wiele contentu nie stworzył, może jeszcze spojrzę na oceniacza i porównam wgl chciałbym dzisiaj jakiś relatywnie spokojny lincz, bo o 20 mam raid w wowie i nie będę mógł wajchować
|
|
|
Post by Denholm Reynholm on May 14, 2023 14:27:43 GMT 1
Jedyne co mnie męczy z tym McCoyem teraz to ta zmiana głosu. Jeśli McCoy jest w mafii, a Maruda jest niewinny, to kompletna głupota z jego strony. Mogła to być próba wybielenia się, ale chyba o wiele bardziej opłacało się walczyć o zlinczowanie niewinnego. No chyba, że Maruda w mafii, ale ja mam słabość do graczy o wysokiej naturalności, a Maruda wygląda w tym aspekcie mocno.
|
|
|
Post by Ali Agca on May 14, 2023 14:32:50 GMT 1
a, jeszcze jedno, dla mnie Bolec bardzo podobny vibe do Douglasa miał w tej grze, agresywno-cwaniacki, taka wersja demo tego, co mi się zarzuca
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 14:33:35 GMT 1
via mobile
Post by Łasuch on May 14, 2023 14:33:35 GMT 1
Jeśli Maruda jest niewinny, a wydaje mi się to prawdopodobne, to wydarzenia okołolinczowe każą sądzić, że mafia jest w tej edycji po prostu słaba. Niewinny Maruda przy ogarniętej mafii raczej byłby zlinczowany. Tym bardziej podoba mi się po tym co zdarzyło się wczoraj, wykonanie linczów spokojnych. Tak w zasadzie to Maruda zostałby zlinczowany, gdyby nie zmiana z dupy głosów 3 graczy, których nie da się kontrolować, a ich zachowania są nieprzewidywalne, więc ja myślę, że mafia jednak jest po tej mocniejszej stronie
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 14:34:42 GMT 1
via mobile
Post by Młody Gdynianin on May 14, 2023 14:34:42 GMT 1
Piłem wczoraj piwko i oglądałem eurowizje między innymi z użytkownikiem greenpixel. W trakcie linczu wpadłem na kilka minut tylko po to żeby nie odjebało się nic głupiego, napisałem że jest za dużo głosów na Marudzie, kierunek się zmienił w dobrą stronę to przyklepałem i tyle. Co prawda z dwójki Daglas/Mcchuj wolałem linczować tego drugiego, ale do odjebania byli obydwoje tak czy inaczej
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 14:35:07 GMT 1
via mobile
Post by Młody Gdynianin on May 14, 2023 14:35:07 GMT 1
Swoją drogą dzień dobry
|
|
|
Post by Murlok on May 14, 2023 14:35:29 GMT 1
Bolec: 1. failuje vibe check na początku rozgrywki, sam mu napisałem że jest strasznie spięty i młody g chyba też tak pisał, piszę z pamięci - wróciłem do jego postów i mam takie same odczucia, ale już nie będę szukać tych naszych postów, na boga nie o to chodzi mafiacorner.boards.net/post/45808/thread a dobra znalazłem ten mój bo sam zacytował na drugiej stronie 2. no tutaj zaczyna kurwa być wysoko- atakuje Denholma mafiacorner.boards.net/post/45832/thread- wpada Podred i pyta, czy przypadkiem Bolec nie pojebał Renholmów, bo zarzut w stronę Denholma powinien być sformułowany do Douglasa. Bolec odpisuje, że kurwa faktycznie mogłem się pomylić, ale point stands i Denholm nawet podejrzanych nie ma mafiacorner.boards.net/post/45881/thread- głosuje na Douglasa- na drugi dzień wpada Douglas, Bolec tłumacz się z głosowania, na co Bolec odpowiada, że mu się kurwa Denholmy pomyliły mafiacorner.boards.net/post/46616/threadno co to kurwa ma być w ogóle, najpierw bierze Denholma za Douglasa, ktoś mu to wytyka i zwraca uwagę, ten przyznaje się do błędu, głosuje na tego, który miał być pierwotnie celem ataku, a na drugi dzień jednak wychodzi na odwrót? czy ja czegoś mnie rozumiem? 3. Jakaś mapa gry Bolca. Douglas "raczej zielony", podejrzani Denholm, Pracuś, Klakier, Łasuch, Maruda mafiacorner.boards.net/post/46682/thread4. w d2 wpada na te kilka minut przed linczem i że niby nie skumał, że dzisiaj lincz wcześniej, głos w pracusia - kontrkandydata 5. mafiacorner.boards.net/post/47711/thread no to chyba jest spoko post, odnotowuję, ale mafia też takie pisze często ostatnio, nwm 6. podejrzani: - pisane wczoraj w południe "wczoraj byłem pewny, że ktoś z dwójki maruda/ali jest w mafii" mafiacorner.boards.net/post/47730/thread- wczoraj o szesnastej: bardziej wjeżdżałbym w klakiera niż w agcę mafiacorner.boards.net/post/47891/thread- wczoraj o osiemnastej: zapowiada głos na marudę, jestem ja i klakier trochę z tyłu do przyglądania się, bo widzi argumenty za i przeciw. nie zarządzały jeszcze glonobicia (pixela?)https://mafiacorner.boards.net/post/47987/thread jest trochę ciekawych przemyśleń w tym wszystkim, ale zasadniczo wiele contentu nie stworzył, może jeszcze spojrzę na oceniacza i porównam wgl chciałbym dzisiaj jakiś relatywnie spokojny lincz, bo o 20 mam raid w wowie i nie będę mógł wajchować Co do punktu nr 5 to akurat ja miałem totalnie odwrotne odczucia, niż "spoko post", od razu pomyślałem "oho, mafijna klasyka ostatnio" Podobnie zresztą wczoraj Douglas zagrał z tym "no nie no, to lepiej żebym ja leciał niż Agca" A co do jedynki - jaki interes miałby Douglas w wywlekaniu tej niekonsekwencji Bolcowi, jeżeli by byli razem w mafii? Ja bym spuścił zasłonę milczenia na ich miejscu i tyle Mieszane uczucia to wszystko
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 14:36:28 GMT 1
via mobile
Post by Młody Gdynianin on May 14, 2023 14:36:28 GMT 1
Przejebalem dzisiaj 3godzinny mecz 6:4 3:6 6:7 14:12 w tie breaku, zjadłem fantastyczne risotto i teraz siedze zawinięty na fotelu jak kwazi modo
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 14:37:41 GMT 1
via mobile
Post by Młody Gdynianin on May 14, 2023 14:37:41 GMT 1
Ale zagrajmy w mafie
Klakier ręce do góry
|
|
|
Post by Klakier on May 14, 2023 14:38:52 GMT 1
Ale zagrajmy w mafie Klakier ręce do góry co miałoby się stać po takim poście?
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 14:42:12 GMT 1
via mobile
Post by Podsumowanie Reda on May 14, 2023 14:42:12 GMT 1
Jeśli chodzi o Pixela: odpowiedz proszę Dla mnie to gadanie o "wnioskach z linczu" zawsze było trochę przereklamowane. W sensie zależy o czym mówimy - czy mamy go zlinczować później, czy w ogóle. Można zlinczować pierwszego gracza typu McCoy, bo miał więcej interakcji, ale do greenpixela jak dla mnie i tak wrócić będzie trzeba. Więc to co najwyżej kwestia kolejności. Popieram bardzo mocno tego posta, mam takie samo podejście.
|
|