|
Rozgrywka
May 14, 2023 14:45:57 GMT 1
via mobile
Post by Młody Gdynianin on May 14, 2023 14:45:57 GMT 1
Ale zagrajmy w mafie Klakier ręce do góry co miałoby się stać po takim poście? Przeszedł Cię na pewno dreszczyk po karku
|
|
|
Post by Klakier on May 14, 2023 14:46:22 GMT 1
co miałoby się stać po takim poście? Przeszedł Cię na pewno dreszczyk po karku do tej pory mam gęsią skórkę
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 14:47:34 GMT 1
via mobile
Post by Młody Gdynianin on May 14, 2023 14:47:34 GMT 1
Jesteś trochę taką ścianą co wszystko przebije, a nic nie tworzy wiesz? W kobiecym tenisie byłbyś Magdą Fręch
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 14:48:52 GMT 1
via mobile
Post by Murlok on May 14, 2023 14:48:52 GMT 1
Dla mnie to gadanie o "wnioskach z linczu" zawsze było trochę przereklamowane. W sensie zależy o czym mówimy - czy mamy go zlinczować później, czy w ogóle. Można zlinczować pierwszego gracza typu McCoy, bo miał więcej interakcji, ale do greenpixela jak dla mnie i tak wrócić będzie trzeba. Więc to co najwyżej kwestia kolejności. Popieram bardzo mocno tego posta, mam takie samo podejście. Ja tutaj widzę taki tradeoff Zabijamy takiego pixela, zakładamy, że padnie czerwony. Potem w mordzie padam ja albo Szelestowski i jesteśmy w tym samym punkcie co dzisiaj co do wiedzy, minus jeden mafiozo i jeden niewinny Albo - próbujemy trafić kogoś dającego nam więcej powiązań i w przypadku trafienia, mamy wciąż - 1 i -1, ale jesteśmy do przodu z wiedzą. Tylko że ryzykujemy opcję z -2 w niewinnych. Kurwa, może rzeczywiście trzeba go zlikwidować teraz, jak mamy jeszcze 3 lincze do meczówki i względny spokój 🤷🏼♂️
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 14:49:11 GMT 1
via mobile
Post by Podsumowanie Reda on May 14, 2023 14:49:11 GMT 1
Jedyne co mnie męczy z tym McCoyem teraz to ta zmiana głosu. Jeśli McCoy jest w mafii, a Maruda jest niewinny, to kompletna głupota z jego strony. Mogła to być próba wybielenia się, ale chyba o wiele bardziej opłacało się walczyć o zlinczowanie niewinnego. No chyba, że Maruda w mafii, ale ja mam słabość do graczy o wysokiej naturalności, a Maruda wygląda w tym aspekcie mocno. Pisałem swoje przemyślenia na temat tego głosu. Mnie się wydaje, że McCoy chciał tu uzyskać punkty na przyszłość a liczył, że Douglas nie padnie.
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 14:51:00 GMT 1
via mobile
Post by Młody Gdynianin on May 14, 2023 14:51:00 GMT 1
Z kolei żeby nikt nie zarzucił mi Zacietrzewienia? Od momentu kiedy założyłem, że Szelest nic już nie zmieni ten zmienił bardzo dużo i jest teraz zielonym zawodnikiem. Wielkie brawa dla tego Pana. Czekamy jeszcze na analizę Klakiera
|
|
|
Post by Denholm Reynholm on May 14, 2023 14:54:56 GMT 1
Jeśli Maruda jest niewinny, a wydaje mi się to prawdopodobne, to wydarzenia okołolinczowe każą sądzić, że mafia jest w tej edycji po prostu słaba. Niewinny Maruda przy ogarniętej mafii raczej byłby zlinczowany. Tym bardziej podoba mi się po tym co zdarzyło się wczoraj, wykonanie linczów spokojnych. Tak w zasadzie to Maruda zostałby zlinczowany, gdyby nie zmiana z dupy głosów 3 graczy, których nie da się kontrolować, a ich zachowania są nieprzewidywalne, więc ja myślę, że mafia jednak jest po tej mocniejszej stronie To implikuje kilka rzeczy zakładając niewinność Marudy: 1. Mafia chciała się aktywnie Marudy pozbyć, ale nie wyszło -> w głosach na niego co najmniej dwie mafie, a przy składzie pięcioosobowym przydałyby się nawet i trzy. 2. W głosujących na Douglasa nie ma mafii. Jest na to nawet dobra szansa, tylko McCoy tam średnio pasuje. A jeśli McCoy w mafii to zagranie kompletnie anty-strategiczne odnośnie punktu pierwszego. Dla mnie te dwie rzeczy się raczej wykluczają, a to oznacza, że:
- mafia jest mocna, grali na uwalenie Marudy i głosy na niego mocno czerwone -> wtedy McCoy raczej niewinny - mafia nie jest mocna, zagrali każdy swoje i zabrakło presji w temacie na zlinczowanie Marudy -> wtedy McCoy dalej spokojnie może być w mafii
Dla mnie w takim przypadku bardziej prawdopodobny jest scenariusz drugi. McCoya i tak na tej podstawie nie można uniewinnić, to zbyt ryzykowne, a gra go nie broni.
|
|
|
Post by Maruda on May 14, 2023 14:56:35 GMT 1
Jeśli Maruda jest niewinny, a wydaje mi się to prawdopodobne, to wydarzenia okołolinczowe każą sądzić, że mafia jest w tej edycji po prostu słaba. Niewinny Maruda przy ogarniętej mafii raczej byłby zlinczowany. Tym bardziej podoba mi się po tym co zdarzyło się wczoraj, wykonanie linczów spokojnych. Wyobraź sobie, że dla poddymienia zalogowałem się posłać na ciebie głos i tak mi zaimponowałeś tym postem, że aż uznałem że tego nie zrobię
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 14:57:00 GMT 1
via mobile
Post by Podsumowanie Reda on May 14, 2023 14:57:00 GMT 1
Gdynianin, uważasz Greenpixela za niewinnego. Jak sobie długofalowo wyobrażasz jego egzystencję w rozgrywce? Nie odoadnie za pasywność? Nie dostanie jakiegoś raka mózgu w meczówce z głosem w powietrze?
|
|
|
Post by Denholm Reynholm on May 14, 2023 14:57:14 GMT 1
Jedyne co mnie męczy z tym McCoyem teraz to ta zmiana głosu. Jeśli McCoy jest w mafii, a Maruda jest niewinny, to kompletna głupota z jego strony. Mogła to być próba wybielenia się, ale chyba o wiele bardziej opłacało się walczyć o zlinczowanie niewinnego. No chyba, że Maruda w mafii, ale ja mam słabość do graczy o wysokiej naturalności, a Maruda wygląda w tym aspekcie mocno. Pisałem swoje przemyślenia na temat tego głosu. Mnie się wydaje, że McCoy chciał tu uzyskać punkty na przyszłość a liczył, że Douglas nie padnie. Ano słuszna uwaga również, ten głos nie był jakiś decydujący w tamtej chwili. Tym bardziej McCoy do sprawdzenia.
|
|
|
Post by Maruda on May 14, 2023 14:57:52 GMT 1
Mafia to jest ekipka typu gracz o charakterystyce Łasucha, gracz o charakterystyce Dunholma, gracz o charakterystyce młodego G. Absolutnie tam nie siedzi gość typu Szelestowski. Intryguje mnie postępujący autyzm Klakiera, początkowo myślałem, że jego błędność świadczy na jego korzyść a on co post mam wrażenie coraz głupsze rzeczy pisze i zaczyna mnie to aż intrygować jakby specjalnie tak robił. CANTAREEEE Czemu postępujący? Ja cały czas piszę właściwie to samo? Tak, ale masz coraz więcej powodów żeby widzieć, że to głupie. Napisać że 2+2=5 to mniejszy błąd w pierwszej klasie podstawówki niż podczas swoich trzydziestych urodzin.
|
|
|
Post by Klakier on May 14, 2023 14:59:58 GMT 1
Będę szczery. Nie wiem, kto jest w mafii. Poczytam jeszcze, zobaczymy jak mi się perspektywa zmieni, ale uważam, że wielkich wniosków z wczorajszego linczu nie da się wyciągnąć, ponieważ mogą być różne w zależności od koloru Marudy.
Jakub Szelestowski - wiadomo, niewinny
Piston Postrach Wsi - Szelestowski uważa, że PPW jest najbardziej niewinny, a ja ufam Szelestowskiemu w pełni w tej rozgrywce.
Robert Makłowicz - na początku gra z nim wydawała się dziwna, bo grał trochę inaczej niż my, ale z czasem pokazał szukanie prawdy, jakiego moim zdaniem nie pokaże mafia.
Murlok - mam zielone wajby, wy mówicie, że niewinny, wajchował razem ze mną na Ericha. Trzeba założenia robić.
Młody Gdynianin - chyba niewinny, nigdy nie byłem dobry w jego czytaniu, ale ufam wam i dam go tutaj
Bolec Pierdolec - kontrowersyjny głos wczoraj, ale podobny do mojego. Zagubiony miastowy, zwłaszcza mający zaległości w rozgrywce spokojnie mógł taki oddać. Moim zdaniem niewinny, jak go przeglądałem ostatnio, aczkolwiek tutaj dam lżej.
Podsumowanie Reda - moim zdaniem niewinna wersja, aczkolwiek jeszcze nie jestem gotów dać go do zielonej grupy, więc ląduje tutaj.
Maruda - po tym co myślę o grze chyba dałbym go tutaj. Aczkolwiek z nim to nigdy nic nie wiadomo.
GreenPixel - nie wiem, ilu z trójki Green, Bolec, Dr jest w mafii, ale stawiam że jeden i dla mnie to nie będzie on.
Denholm Reynholm - główny punkt mojego dzisiejszego programu, to wyrobienie sobie opinii o Denholmie. Potwornie mijamy się z aktywnością w tej edycji.
Ali Agca - mam gigantyczne wątpliwości co do Alego, drogą eliminacji trafił do dolnej czwórki
Łasuch - czy wy też macie wrażenie, że Łasuch to w sumie pasuje do mafii w każdej kombinacji? Dr Leonard H. McCoy - główny podejrzany
Kapitan Cieniutki - główny podejrzany.
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 15:01:55 GMT 1
via mobile
Post by Młody Gdynianin on May 14, 2023 15:01:55 GMT 1
Gdynianin, uważasz Greenpixela za niewinnego. Jak sobie długofalowo wyobrażasz jego egzystencję w rozgrywce? Nie odoadnie za pasywność? Nie dostanie jakiegoś raka mózgu w meczówce z głosem w powietrze? Liczę się z tym ze będzie do wyjebania i dużo komfortowej mi z tym po udanym linczu i bez noża na gardle. Nie planuje zakładać co zrobi w meczówce, jego smierć pewnie do rozwiązania całej zagadki będzie potrzebna, ale padnie jako niewinny i jestem o tym coraz bardziej przekonany.
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 15:03:42 GMT 1
via mobile
Post by Młody Gdynianin on May 14, 2023 15:03:42 GMT 1
Zajebiste są te argumentacje klakiera dla najbardziej uniewinnionych zawodników 😆
|
|
|
Post by Klakier on May 14, 2023 15:04:38 GMT 1
Zajebiste są te argumentacje klakiera dla najbardziej uniewinnionych zawodników 😆 to jest punkt wyjścia, skrócona wersja przemyśleń. Nie wiem, czemu Ci się to nie podoba.
|
|
|
Post by Klakier on May 14, 2023 15:07:43 GMT 1
Zresztą, Młody G, będziesz się tak droczył tutaj. Dawaj co na mnie masz i załatwmy to jak mężczyźni.
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 15:08:15 GMT 1
via mobile
Post by Podsumowanie Reda on May 14, 2023 15:08:15 GMT 1
Zajebiste są te argumentacje klakiera dla najbardziej uniewinnionych zawodników 😆 to jest punkt wyjścia, skrócona wersja przemyśleń. Nie wiem, czemu Ci się to nie podoba. Mnie też się nie podoba.
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 15:08:59 GMT 1
via mobile
Post by Podsumowanie Reda on May 14, 2023 15:08:59 GMT 1
Pytanie do miasta: zakładamy, że dzisiaj pada zielony, kogo lincz dałby nam najwięcej informacji? Klakiera lub Marudy.
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 15:09:13 GMT 1
via mobile
Post by Łasuch on May 14, 2023 15:09:13 GMT 1
Będę szczery. Nie wiem, kto jest w mafii. Poczytam jeszcze, zobaczymy jak mi się perspektywa zmieni, ale uważam, że wielkich wniosków z wczorajszego linczu nie da się wyciągnąć, ponieważ mogą być różne w zależności od koloru Marudy.
Piston Postrach Wsi - Szelestowski uważa, że PPW jest najbardziej niewinny, a ja ufam Szelestowskiemu w pełni w tej rozgrywce.
Robert Makłowicz - na początku gra z nim wydawała się dziwna, bo grał trochę inaczej niż my, ale z czasem pokazał szukanie prawdy, jakiego moim zdaniem nie pokaże mafia.
Murlok - mam zielone wajby, wy mówicie, że niewinny, wajchował razem ze mną na Ericha. Trzeba założenia robić.
Młody Gdynianin - chyba niewinny, nigdy nie byłem dobry w jego czytaniu, ale ufam wam i dam go tutaj
Bolec Pierdolec - kontrowersyjny głos wczoraj, ale podobny do mojego. Zagubiony miastowy, zwłaszcza mający zaległości w rozgrywce spokojnie mógł taki oddać. Moim zdaniem niewinny, jak go przeglądałem ostatnio, aczkolwiek tutaj dam lżej.
Podsumowanie Reda - moim zdaniem niewinna wersja, aczkolwiek jeszcze nie jestem gotów dać go do zielonej grupy, więc ląduje tutaj.
Maruda - po tym co myślę o grze chyba dałbym go tutaj. Aczkolwiek z nim to nigdy nic nie wiadomo.
GreenPixel - nie wiem, ilu z trójki Green, Bolec, Dr jest w mafii, ale stawiam że jeden i dla mnie to nie będzie on.
Denholm Reynholm - główny punkt mojego dzisiejszego programu, to wyrobienie sobie opinii o Denholmie. Potwornie mijamy się z aktywnością w tej edycji.
Ali Agca - mam gigantyczne wątpliwości co do Alego, drogą eliminacji trafił do dolnej czwórki
Łasuch - czy wy też macie wrażenie, że Łasuch to w sumie pasuje do mafii w każdej kombinacji? Dr Leonard H. McCoy - główny podejrzany
Plottwist: wszyscy twoi zieloni to tak naprawde mafia. W sumie, z racji, że jest ich tak dużo to mogą łatwo robić jakieś pojebane plejsy w stylu glosowania na 1 osobę w 4/5 osób (jak jeszcze żył Douglas) co w sumie byłoby odważne ale i nie głupie, tak dla poddymienia i dla mafii plejsowej
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 15:09:53 GMT 1
via mobile
Post by Łasuch on May 14, 2023 15:09:53 GMT 1
Niestety, to moja główna umiejętność, bycie mafiozą w mieście XDDD
|
|