|
Post by Erich von Manstein on May 11, 2023 15:55:18 GMT 1
Przy Gdynianinie czuję nieprzyjemny zapach i mam odwrotnie wrażenie od Szelestwoskiego że ma potencjał na wykazanie się.
|
|
|
Post by Maruda on May 11, 2023 15:55:18 GMT 1
C odpada. Gość napisał dużo bezsensownych postów i jeden sensowny, dłuższy. Dziwnym by było jakby jego jedyny sensowny post to była rozprawka mająca na celu uniewinnienie kolegi.
|
|
|
Post by Leszek Kaźmierczak on May 11, 2023 15:55:26 GMT 1
Nie podoba mi się Murlok i dwóch smerfów, Robercik schował się na razie do nory. Osobnym przypadkiem jest kolega Szelestowski, bo trudno orzec, czy gra jak gra z głupoty, czy trafił do mafii. Na razie ten jego doktorat na pograniczu dostatecznej i niedostatecznej.
|
|
|
Post by Podsumowanie Reda on May 11, 2023 15:56:00 GMT 1
W tym wejściu nie ma cienia agresji, tylko dużo fajnej, życzliwej ironii. Spoko gracz. Kimkolwiek się okaże. No nie wiem, może nie agresji skierowanej w kogoś dla samego faktu wjazdu, ale takiej agresji w stylu "mało pisałem, to tera wam pokażę". A co gorsza, niewiele z tego wynika. Ja myślałem, że masz w avatarze Ryszarda Kalisza a to Wojciech Mann. Też nic to nie zmienia, ale śmiechłem z odkrycia, że to inny grubas. Po co wracać do takiego postu sprzed pół dnia, jeszcze go cytować i w taki sposób odpowiadać? Co to wnosi w temat poza podbitą statystyką postów i widocznością gracza? Czy z każdego posta musi coś wynikać? Czy z podsumowań Reda zawsze coś wynika?
|
|
|
Post by Leszek Kaźmierczak on May 11, 2023 15:56:29 GMT 1
Ależ napisał głupiego, w moim przypadku przynajmniej. Gargamel to wzorowy przykład nieogarniętego miastowego, który jest tak zapatrzony w siebie i swoje szukanie mafii, że zapomina o prawdzie. Otóż Gargamel najpierw na mnie zagłosował, potem przedstawił swoje typy, zorientował się, że zapomniał w nich o mnie i dopisał "Szelestowski mafia". Nie podał ani jednego argumentu, zatem później próbował wymyślić go na siłę, pod tezę, zapominając o prawdzie. Jako argument wykorzystał zdarzenie, które miało miejsce po tym jak na mnie zagłosował! Chodziło mu o głos na Klakiera, twierdząc, że zagłosowałem na niego, bo się pogubił i chciałem to wykorzystać. (https://mafiacorner.boards.net/post/45423/thread). Otóż nie! Zagłosowałem na Klakiera, bo ten gracz jako pierwszy w tej edycji mnie zaczepił, a jako że domyślam się, kto może stać za tą kreacją, postanowiłem to zaczepienie odwzajemnić. Ot, cała filozofia. Gargamel to najprawdopodoniej miastowy, który przyrzekł sobie, że w tej edycji, ale to w tej edycji będzie dobrym, starannym graczem i na pewno złapie mafię. Poddaję tego posta pod dyskusję: a) Szelestowski to miastowy, bo mafioza nie miałby interesu w tym, żeby uniewinnić Gargamela, tylko by wykorzystał okazję, że można odhaczyć zaczepkę; b) Szelestowski to mafioza, który nam pisze prawdę o niewinności Gargamela, bo tak mu jest łatwiej; c) Szelestowski to mafioza, który oczyszcza kolegę, ale w razie czego podaje ku temu argumenty, żeby wyglądać na miastowego, który ma przesłanki, argumenty, a po prostu się myli. Reasumując: chuj wiadomo.
|
|
|
Post by Erich von Manstein on May 11, 2023 15:56:45 GMT 1
Szelestowskiego twórczości nie rozumiem po wstępnym czytaniu.
|
|
|
Post by Maruda on May 11, 2023 15:57:07 GMT 1
Zwłaszcza że sam się kręci koło świecznika. No nie wyobrażam sobie, że siedzę na mafijnym i drugi już pół wjebany kolega z mafii jedyne sensowne rzeczy pisze na temat mojej niewinności.
|
|
|
Post by Podsumowanie Reda on May 11, 2023 15:58:09 GMT 1
C odpada. Gość napisał dużo bezsensownych postów i jeden sensowny, dłuższy. Dziwnym by było jakby jego jedyny sensowny post to była rozprawka mająca na celu uniewinnienie kolegi. Zwłaszcza że sam się kręci koło świecznika. No nie wyobrażam sobie, że siedzę na mafijnym i drugi już pół wjebany kolega z mafii jedyne sensowne rzeczy pisze na temat mojej niewinności. Też mi się tak wydaje, tej opcji C w ogóle nie rozważałem, ale byłem ciekaw czy ktoś będzie pchał taką, raczej naiwną, narrację, że to jest 2 mafiozów.
|
|
|
Post by Maruda on May 11, 2023 15:58:40 GMT 1
To się pośpieszyłem, sorki.
|
|
|
Post by Podsumowanie Reda on May 11, 2023 15:58:51 GMT 1
Poddaję tego posta pod dyskusję: a) Szelestowski to miastowy, bo mafioza nie miałby interesu w tym, żeby uniewinnić Gargamela, tylko by wykorzystał okazję, że można odhaczyć zaczepkę; b) Szelestowski to mafioza, który nam pisze prawdę o niewinności Gargamela, bo tak mu jest łatwiej; c) Szelestowski to mafioza, który oczyszcza kolegę, ale w razie czego podaje ku temu argumenty, żeby wyglądać na miastowego, który ma przesłanki, argumenty, a po prostu się myli. Reasumując: chuj wiadomo. No chuj wiadomo, ale podyskutować można.
|
|
|
Post by Podsumowanie Reda on May 11, 2023 15:59:37 GMT 1
To się pośpieszyłem, sorki. No ale przynajmniej będę mógł dać Ci plusika w podsumowaniu.
|
|
|
Post by Leszek Kaźmierczak on May 11, 2023 16:00:00 GMT 1
Szelestowskiego twórczości nie rozumiem po wstępnym czytaniu. Powiem Ci więcej: gdybyś oglądał "Barwy ochronne" Zanussiego, też byś nie rozumiał, ale może się rozkręci.
|
|
|
Post by Podsumowanie Reda on May 11, 2023 16:00:50 GMT 1
Przy Gdynianinie czuję nieprzyjemny zapach i mam odwrotnie wrażenie od Szelestwoskiego że ma potencjał na wykazanie się. To Twoim zdaniem Gdynianin do linczu czy nie? Bo z jednej strony śmierdzi Ci, ale z drugiej ma potencjał. Warto go dziś linczować czy nie?
|
|
|
Post by Erich von Manstein on May 11, 2023 16:01:59 GMT 1
Przy Gdynianinie czuję nieprzyjemny zapach i mam odwrotnie wrażenie od Szelestwoskiego że ma potencjał na wykazanie się. To Twoim zdaniem Gdynianin do linczu czy nie? Bo z jednej strony śmierdzi Ci, ale z drugiej ma potencjał. Warto go dziś linczować czy nie? To Szelestowski pisał o potencjale na wykazanie się Gdynianina. Ja odniosłem wrażenie właśnie że Młody nie wykazuje tego potecjału. Ergo: do zlinczowania.
|
|
|
Post by Maruda on May 11, 2023 16:03:11 GMT 1
To Twoim zdaniem Gdynianin do linczu czy nie? Bo z jednej strony śmierdzi Ci, ale z drugiej ma potencjał. Warto go dziś linczować czy nie? To Szelestowski pisał o potencjale na wykazanie się Gdynianina. Ja odniosłem wrażenie właśnie że Młody nie wykazuje tego potecjału. Ergo: do zlinczowania. Szelestowski uważa w takim razie tak samo, jak ty, czyli że Młody się nie wykaże. No moim zdaniem tam jest potencjał, niech się sam G wypowie.
|
|
|
Rozgrywka
May 11, 2023 16:03:36 GMT 1
via mobile
Post by Jakub Szelestowski on May 11, 2023 16:03:36 GMT 1
Nie mam za bardzo możliwości wykorzystać potencjału kreacji, mam dość niekomfortowe warunki pracy. Jak zwykle plany ambitne, ale nieudane.
|
|
|
Post by greenpixel on May 11, 2023 16:03:46 GMT 1
Kolor piłkarskiej murawy, mój ulubiony kolor. Piksel ma u mnie plusa na starcie i nawet gdyby napisał teraz, że jest w mafii, to zagłosowałbym na niego dopiero drugiego dnia. Pomożesz wyczyscić to miasto panie Leszku?
|
|
|
Rozgrywka
May 11, 2023 16:04:12 GMT 1
via mobile
Post by Łasuch on May 11, 2023 16:04:12 GMT 1
Edycja jest całkiem spora ilościowo. Na tyle spora, że żurasowe prawa pierwszego linczu powinny obowiązywać. Skłaniam się z tego powodu coraz bardziej do głosu na Młodego Gdynianina (nie mylić z Liczem!), który jest kulturonegatywny, nie ma wkładu w rozgrywkę, a kto wie, może i ponadto jest w mafii. Czym jest żurasowe prawo pierwszego linczu?
|
|
|
Rozgrywka
May 11, 2023 16:04:18 GMT 1
via mobile
Post by Jakub Szelestowski on May 11, 2023 16:04:18 GMT 1
To Szelestowski pisał o potencjale na wykazanie się Gdynianina. Ja odniosłem wrażenie właśnie że Młody nie wykazuje tego potecjału. Ergo: do zlinczowania. Szelestowski uważa w takim razie tak samo, jak ty, czyli że Młody się nie wykaże. No moim zdaniem tam jest potencjał, niech się sam G wypowie. Odnotujmy, że Maruda troszczy się o prawdę.
|
|
|
Post by Erich von Manstein on May 11, 2023 16:04:46 GMT 1
To Szelestowski pisał o potencjale na wykazanie się Gdynianina. Ja odniosłem wrażenie właśnie że Młody nie wykazuje tego potecjału. Ergo: do zlinczowania. Szelestowski uważa w takim razie tak samo, jak ty, czyli że Młody się nie wykaże. No moim zdaniem tam jest potencjał, niech się sam G wypowie. mafiacorner.boards.net/post/45629 akurat sądziłem że ten post odnosi się jeszcze do tego co wcześniej pisał o Gdynianinie.
|
|