|
Post by Kapitan Cieniutki on May 17, 2023 23:36:18 GMT 1
jestem w stanie uniewinnić lowridera
jestem w stanie uniewinnić szelesta tymczasowo
murlok jest niewinny
nie jestem w stanie uniewinnić bolca (ale on mi się widzi tylko z szelestem)
nie jestem w stanie uniewinnić pixela
nie jestem w stanie uniewinnić młodego g (ze względu na powiązanie z pixelem)
bolec musi umrzeć, bo czerwony bolec to lekka taryfa ulgowa dla młodego g
a zielony bolec - no niestety, trzeba było nie brać kolegi od babingtona
|
|
|
Rozgrywka
May 17, 2023 23:37:34 GMT 1
via mobile
Post by Jakub Szelestowski on May 17, 2023 23:37:34 GMT 1
Mamy 2 możliwości sprawdzenia, jeżeli w duo bolec - pixel jest mafia Możemy sprawdzić obu i a nuż obaj polecą czerwoni A jak nie, to wtedy można myśleć, czy Szelest, czy G, czy inne jaja kwadratowe Czy coś pominąłem? nie, ja się zgadzam w miarę, ale Szelesta trzeba będzie delikatnie rozpatrzyć i zastanowić się kto będzie go wtedy bił ale konsensus musi być taki, że zanim wybijemy siebie, nie może żyć chociaż jeden z tej dwójki która pozoruje grę w imię zasad skurwysyny Otóż to. Duet mafijny Młody G - Ali to raczej science-fiction, więc przy moich uniewinniemiach Kapitana i Murloka w mafii musi być ktoś z tej dwójki. Więc ja za tym jestem gotów iść, Monti. Masz łeb i jesteś jedynym normalnym graczem z tych, którzy zostali.
|
|
|
Post by Ali Agca on May 17, 2023 23:37:34 GMT 1
więc tak, zastanówmy się nad winą młodego g w kontekście aktualnego układu na szachownicy - od +/- 2 dni podejrzewa dwie osoby, mnie i szelesta, otwarcie deklaruje, że chce zaczynać od szelesta - z tego co pamiętam to filoktet też za bardzo kurwa podejrzanych nie miał pod koniec, w sensie nie zostawiał sobie marginesu błędu, kruwka i kończymy edycję, teraz ma max 50% skuteczność, ale na potrzeby rozkminy: gra w miarę podobnie do swojej poprzedniej edycji w mieście pod tym kątem
zróbmy więc eksperyment myślowy (kurwa zawsze jako to pisałem na tym forum to kończyło się tragicznie): - młody g zostaje panem życia i śmierci, do czego po soft-soft clearze od klawisza przecież aspirował - młody g jest słownym człowiekiem i doprowadza do śmierci swojego pierwszego podejrzanego, szelesta, co się dzieje następnie: - zaczynamy od 5-2 - szelest niewinny: no ali nie zostaje sprawdzony, bo młody traci street credit i tytuł pana życia i śmierci - szelest jest winny: fajnie, gramy dalej, 5-1, w mordzie pewnie murlok, 4-1, leci ali agca, 3-1, zostaje ekipa: młody, pixel, bolec, cieniutki i jest lylo, wystarczy że pixel zagłosuje z młodym i młody będąc w mafii forsuje każdy wynik
wg teorii młodemu będąc w mafii miało się fizycznie nie opłacać forsowanie dwójki szelest/agca i zaczynanie nawet od winnego szelesta, bo nie miałby jak dowieźć, ale jednak ma no ale gdyby jednak nie miał, to kolejno bym powiedział, że przy oczyszczonym w teorii młodym możemy przyjąć niewinność pixela, wyłączając murloka i kapitana, zostaje nam para szelest-bolec
no ale trochę jednak nie wyszło
|
|
|
Rozgrywka
May 17, 2023 23:37:59 GMT 1
via mobile
Post by Murlok on May 17, 2023 23:37:59 GMT 1
Z tego wszystkiego aż mi się Murlok przestał podobać 😡 Rel. To jest w ogóle beka, murlok brzydki bo oskarża xD panowie, ja bym bardzo chciał, żeby pixel i bolec obaj padli czerwoni, ale przyzwoitość nakazuje się zastanowić, co jeżeli nie padną I wtedy już nie ma kurwa wyjścia, ktoś musi w tej mafii być
|
|
|
Post by Kapitan Cieniutki on May 17, 2023 23:38:00 GMT 1
spośród tych konfiguracji, w grze mamy dwóch potencjalnych OC którzy oberwali rolami (Szelest, MG)
ale nie idziemy w nich bezpośrednio, tylko zaczynamy od glonów, żeby zmniejszyć czynnik nieprzewidywalności ich głosowań
najpierw wybijamy słabsze ogniwo
|
|
|
Post by Ali Agca on May 17, 2023 23:39:27 GMT 1
jak kurwa kapitan będzie w mafii to przebija karetkę
|
|
|
Post by Kapitan Cieniutki on May 17, 2023 23:39:32 GMT 1
widzę, że jest w miarę zapanował konsensus
|
|
|
Rozgrywka
May 17, 2023 23:40:51 GMT 1
via mobile
Post by Murlok on May 17, 2023 23:40:51 GMT 1
jak kurwa kapitan będzie w mafii to przebija karetkę No chance, to za daleko poszło już imo ma takie rozważania
|
|
|
Post by Kapitan Cieniutki on May 17, 2023 23:41:32 GMT 1
Bolec 4 (Agca, Murlok, Kapitan, Szelest)
Szelest?? 3 (Młody, Bolec, pixel(??))
nie możemy się z tego wyłamać, bo inaczej oddamy władanie linczem na rzecz glonów wspieranych przez Młodego który teraz jest betonowy
|
|
|
Rozgrywka
May 17, 2023 23:42:51 GMT 1
via mobile
Post by Jakub Szelestowski on May 17, 2023 23:42:51 GMT 1
nie, ja się zgadzam w miarę, ale Szelesta trzeba będzie delikatnie rozpatrzyć i zastanowić się kto będzie go wtedy bił ale konsensus musi być taki, że zanim wybijemy siebie, nie może żyć chociaż jeden z tej dwójki która pozoruje grę w imię zasad skurwysyny Otóż to. Duet mafijny Młody G - Ali to raczej science-fiction, więc przy moich uniewinniemiach Kapitana i Murloka w mafii musi być ktoś z tej dwójki. Więc ja za tym jestem gotów iść, Monti. Masz łeb i jesteś jedynym normalnym graczem z tych, którzy zostali. Jak dobrze obliczyłem, to finiszujemy z meczówką Ali, Młody Gdynianin i ja. Horror to będzie. Daję 99% na zlinczowanie mnie wtedy i zwycięstwo mafii.
|
|
|
Rozgrywka
May 17, 2023 23:43:13 GMT 1
via mobile
Post by Jakub Szelestowski on May 17, 2023 23:43:13 GMT 1
Więc może się jednak z tego wycofam i padnę za miasto.
|
|
|
Post by Kapitan Cieniutki on May 17, 2023 23:43:50 GMT 1
należy też zadać sobie pytanie
dlaczego znalazłeś się w meczówce?
meczówka Algidy:
1. Ginie Szelest (bo tylko na niego znalazłby teraz miecze); 1. Mord Murlok;
Zostają low, Kapitan, Pixel, Bolec, Algida.
Nie dopuszczę do takiej meczówki.
|
|
|
Post by Ali Agca on May 17, 2023 23:44:15 GMT 1
kapitan mnie teraz bierze pod chuj bo wie że ja co edycję taki pogląd wygłaszam no ale przegrać z takim kapitanem to chyba nie wstyd a potem sobie przypominam to mafiacorner.boards.net/post/50293/threadxDDDDDD kurwa Murlok uspokój mnie
|
|
|
Rozgrywka
May 17, 2023 23:45:32 GMT 1
via mobile
Post by Murlok on May 17, 2023 23:45:32 GMT 1
Tytus - nie ma opcji na mafię Szelest - Agca
Jak jesteś niewinny to wykaż dobrą wolę i przyjmij do wiadomości, że w parze Bolec - pixel musi ktoś być czerwony
Wpadł mi jeszcze jeden pojebany pomysł do głowy ale nawet tego nie mówię na głos
|
|
|
Post by Kapitan Cieniutki on May 17, 2023 23:46:02 GMT 1
Otóż to. Duet mafijny Młody G - Ali to raczej science-fiction, więc przy moich uniewinniemiach Kapitana i Murloka w mafii musi być ktoś z tej dwójki. Więc ja za tym jestem gotów iść, Monti. Masz łeb i jesteś jedynym normalnym graczem z tych, którzy zostali. Jak dobrze obliczyłem, to finiszujemy z meczówką Ali, Młody Gdynianin i ja. Horror to będzie. Daję 99% na zlinczowanie mnie wtedy i zwycięstwo mafii. Jeśli G nie jest w mafii, to nie dojdzie do takiej meczówki, bo skoro on widzi w niej Was obu, to mafia ma 50% szans.
|
|
|
Post by Ali Agca on May 17, 2023 23:47:15 GMT 1
kapitan mnie teraz bierze pod chuj bo wie że ja co edycję taki pogląd wygłaszam no ale przegrać z takim kapitanem to chyba nie wstyd a potem sobie przypominam to mafiacorner.boards.net/post/50293/threadxDDDDDD kurwa Murlok uspokój mnie swoją drogą, niezła celność, kapitanie
|
|
|
Rozgrywka
May 17, 2023 23:47:21 GMT 1
via mobile
Post by Murlok on May 17, 2023 23:47:21 GMT 1
kapitan mnie teraz bierze pod chuj bo wie że ja co edycję taki pogląd wygłaszam no ale przegrać z takim kapitanem to chyba nie wstyd a potem sobie przypominam to mafiacorner.boards.net/post/50293/threadxDDDDDD kurwa Murlok uspokój mnie To o niczym nie świadczy, to nic nie znaczy Denholm chciał przecież grać wyrocznię i wskazywać, co jest miastowe, a co nie Mnie też uniewinniał
|
|
|
Post by Jakub Szelestowski on May 17, 2023 23:48:27 GMT 1
Wyciszam chyba wszystkich poza Montim.
|
|
|
Post by Kapitan Cieniutki on May 17, 2023 23:48:30 GMT 1
kapitan mnie teraz bierze pod chuj bo wie że ja co edycję taki pogląd wygłaszam no ale przegrać z takim kapitanem to chyba nie wstyd a potem sobie przypominam to mafiacorner.boards.net/post/50293/threadxDDDDDD kurwa Murlok uspokój mnie swoją drogą, niezła celność, kapitanie chuj w to teraz, po edycji pogadamy nie rozpraszamy się już tym porównywaniem celności
|
|
|
Post by Ali Agca on May 17, 2023 23:49:07 GMT 1
no jakby mi-mafiozie kapitan napisał, że jego 4 główni podejrzani to niewinni, to też bym mu napisał, że to miastowe ale no ta celność xDDD
edit: jak mi dwie osoby (Murlok, Szelest?) napiszą, żebym dał se z tym siana, to se dam siana
|
|