|
Post by Młody Gdynianin on May 18, 2023 8:36:03 GMT 1
cały czas mam jeszcze w bani tego posta Denholma z 1 dnia, kiedy jeszcze nie zacząłem grać i wziął mnie za świeżaka, że trzeba rozpocząć bezpiecznym linczem w trójce Gdynianin, Bolec, Pixel
|
|
|
Post by Ali Agca on May 18, 2023 8:38:31 GMT 1
dobra jedyne co ja jeszcze mogę sobie ewentualnie zrobić to przeczytać szelesta
bo jak ty sobie młody dajesz jajo uciąć za pixela, a ja dopuszczam twoją niewinność i dopuszczam przebicie ściany przez kapitana, to jedyna możliwa mafia jaka zostaje, to jest bolec-szelest
|
|
|
Post by Ali Agca on May 18, 2023 9:12:48 GMT 1
typ najebał prawie 1000 postów w tej edycji na takiej intensywności, na takim zaangażowaniu, no nie widzi mi się to Prawdopodobnie. Gdyby grał tak od początku, to wątpliwości bym nie miał, a gra tak od połowy gry i znalezienia sie na świeczniku. ja, być może, przebiłem ścianę (fuj), ale daję steady effort od poczatku w związku z tym proponuje deal zostawiamy ten temat i przyjmujemy dzisiaj, ze jest niewinny wybieramy cel ale jak ten cel będzie niewinny, to jutro ani słowa o linczowaniu mnie bo to będzie gg mozemy dzisiaj rozmawiać o dowolnym temacie w zw ze mną, ja się uniewinnie/wybornie
|
|
|
Post by Murlok on May 18, 2023 9:39:07 GMT 1
typ najebał prawie 1000 postów w tej edycji na takiej intensywności, na takim zaangażowaniu, no nie widzi mi się to Prawdopodobnie. Gdyby grał tak od początku, to wątpliwości bym nie miał, a gra tak od połowy gry i znalezienia sie na świeczniku. ja, być może, przebiłem ścianę (fuj), ale daję steady effort od poczatku w związku z tym proponuje deal zostawiamy ten temat i przyjmujemy dzisiaj, ze jest niewinny wybieramy cel ale jak ten cel będzie niewinny, to jutro ani słowa o linczowaniu mnie bo to będzie gg mozemy dzisiaj rozmawiać o dowolnym temacie w zw ze mną, ja się uniewinnie/wybornie No nie no, ja mówię przecież, że wierzę w niewinność was obu jeżeli w dwójce Bolec - pixel nie ma ani jednego mafiozy to chuj nam w dupę, no ale jaki inny układ tu pasuje? Nie wiem, idę jeszcze posprawdzać parę rzeczy
|
|
|
Post by Murlok on May 18, 2023 9:47:13 GMT 1
btw opis Douglasa w profilu:
"Jebać mnie, jebać was i jebać tę grę"
XDD
|
|
|
Post by Jakub Szelestowski on May 18, 2023 9:49:37 GMT 1
Zrozumcie to, co powiem. Spróbujcie to zrozumieć dobrze.
Widzę, co się dzieje i jeśli nic się nie zmieni, to gra skończy się zwycięstwem mafii po zlinczowaniu mnie w meczówce. Każdy ma mnie gdzieś tam z tyłu głowy i że "z matematyki wychodzi chyba ten Szelest". Jasne jest też, że najbardziej prawdopodobny skład meczówki to środowisko, w którym nie zdobędę zaufania i nie zdołam nikogo przekonać do swoich racji.
Godzę się więc zostać zlinczowanym teraz, kiedy jeszcze miasto będzie mogło wyciągnąć wnioski. Uważam, że w ten sposób uprawdopodobnię tryumf miasta. Nawet jeśli zlinczujemy mafiozę w gronie greenpixel i Bolec, to i tak przegramy, bo kolejny będę ja. Moja siła perswazji będzie większa wtedy, gdy padnę niewinny i szczerzy miastowi będą mogli zapoznać się z moim testamentem niż wtedy, gdy zostanę sam na sam z najbardziej prawdopodobnym składem meczówki.
Jeśli istnieje taka potrzeba, chcę paść za miasto już teraz.
|
|
|
Post by Bolec Pierdolec on May 18, 2023 9:55:06 GMT 1
Dobra zignorujcie szelesta i ja lece pierwszy, tylko go potem wyzielencie. Ja na to obiektywnie bardziej zasluguje i bede mniej przydatny w meczowce.
|
|
|
Post by Murlok on May 18, 2023 9:57:31 GMT 1
McCoy opisz co sądzisz o każdym z graczy Ali Agca - trudno powiedziec, po pierwszym dniu wydawal mi sie gorsza wersja Pistona, ale w kolejnych dniach nie spuscil z tonu, a ja go pamietam jako cienkiego mafioze Bolec Pierdolec - potencjalny mafiozo, ktory w temacie glownie wajbuje a nie daje konkretow Denholm Reynholm - potencjalny mafiozo, ktory tylko by pozowal na medrca "porzadkujac gre", cokolwiek to znaczy i 5 razy z rzedu piszac, ze to zla edycja, ze miasto niedobre, blablabla GreenPixel - potencjalny mafiozo, ktory wolal linczowac goscia, ktory byl jego zdaniem bardziej niewinny, do tej pory nic nie wniosl Jakub Szelestowski - raczej niewinny, za duzo chaosu, zmian zdania i prowokowania agresji miasta na siebie Kapitan Cieniutki - trudno powiedziec, ale czy chcialoby mu sie pisac samemu ze soba nocami bedac w mafii? Klakier - wydawalo mi sie, ze to mafiozo, bo ciagle teoretyzowal na temat gry zamiast ja uprawiac, ale potem rzucil sie na Agce i Marude, po co mialby tak na siebie sciagac uwage? no, a teraz twierdzi, ze ma role Łasuch - trudno powiedziec, gosc ewidentnie nie ogarnia, ale w dniu dzisiejszym zmienil sie z sympatycznego fajtlapy w zimnego cynika, ktory wrzuci przed siebie w lincz doslownie kazdego Maruda - juz 3 edycje wygral dla mafii? dlatego ciezko cokolwiek powiedziec, ale nie czuje takiej spontanicznosci i luzu jak u Jacka, tak, jakby tym razem decydowal, ze bedzie krejzi, a nie dzialo sie to samoczynnie Młody Gdynianin - w prozni wyglada raczej niewinnie, ale w tej edycji jest w nim o wiele wiecej gniewu i agresji niz poprzednio, gdzie cala edycje wajbowal i jadl jajowe Murlok - raczej niewinny, wiekszosc jego postowania mi sie podobala, przynajmniej w pierwszych dwoch dniach, ale nazwal mnie McChujem co wydaje mi sie zupelnie nie pasowac do jego osobowosci, nie wiem, co chcial udowodnic Piston Postrach Wsi - w pierwszym dniu zdecydowanie najbardziej niewinnie grajacy, pozniej troche spuscil z tonu, ale z tego co widzialem, to nie jest bardzo doswiadczony gracz, wiec moim zdaniem nie ma wiekszych szans, by mogl tak grac bedac w mafii Podsumowanie Reda - potencjalny mafiozo, tylko kwizuje graczy, dopytuje o uscislenia, ale nie lubi dzielic sie autorskimi przemysleniami. Do tego mial zenujaca interakcje z Douglasem, w ktora probowal zaangazowac reszte miasta. No i jeszcze jego kompletnie zmanipulowany atak na mnie, ktory wysmialem tutaj: mafiacorner.boards.net/post/48852Robert Makłowicz - generalnie to gra cos co mozna by zagrac w mafii, ale jego dluzsze posty troche mnie przekonaly. Zwlaszcza gorzkie żale do Kapitana, ktore byly potwornie zenujace, z jakas rownia itp. Mysle, ze mafiozo by sie 10 razy zastanowil, zanim kliknalby wyslij Kontynuując:
Ali Agca - w pierwszej fazie gry wydawał mi się niewinny, ale było to z mojej strony niechlujne uniewinnienie. Muszę przyznać, że gra momentami dziwnie, jest w tym więcej agresji i cwaniactwa niż w poprzednich miastowych kreacjach i to takiej niewymuszonej, odpowiedź ogniem na ogień. To jednak nie oznacza, że jest w mafii. Pamiętam jak czytałem sobie z perspektywy cmentarza grę zawodnika green69 i byłem prawie pewny jego mafijności, okazało się, że jest inaczej. Podsumowanie Reda , grałeś w tamtej edycji, miałeś go wtedy za niewinnego i miałeś rację. Jakie podobieństwa, różnice wyczuwasz obecnie?
Kapitan Cieniutki - gra odbiega od poziomu, do którego przyzwyczaił. Może być tak, że jest ofiarą recency bias, nie ma go w temacie ostatnio, więc gracze zaczynają to zauważać i go podejrzewać. W grę wszedł dość naturalnie, brakuje mi jednak częstotliwości jego kreatywnych przekmin, które posiada jako niewinny. To gracz, który potrafi fajnie operować słowem i budować złożone argumentacje, a w tej edycji jest tego wyraźnie mniej.
Maruda - spokojnie może być w mafii, nie zagrał nic specjalnego co by wychodziło poza jego skill set. Natomiast za wcześnie na rozważanie go do linczu dziś czy chyba również jutro, jeśli stwierdził, że jest w stanie się uniewinnić, to musi dostać tę okazję, gdyż są lepsze kandydatury. Bolec Pierdolec - zastanawiałem się nad jego wjazdem w temat 7 minut przed linczem i rzekomej niewiedzy, że leci. Doświadczenie chyba zaczyna uczyć, żeby się tym nie sugerować, ale to koniec końców gra subiektywna i przeczucie zaczęło mi mówić, że Bolec okaże się niewinny. Inna sprawa jest taka, że trzeba zadać sobie pytanie - czy możemy się czuć komfortowo z trzymaniem takiego gracza do końca gry? Wydaje mi się, że nie i ostatecznie jest do sprawdzenia, o ile nie zrobi czegoś ekstra.
Łasuch - o nim pisałem wczoraj i już do niego nie wracałem. Indywidualnym występem dość tutaj pasuje, a tym bardziej metodą eliminacji, gdy widzę, że zwyczajnie miejsce dla mafiozów się kończy.
Douglas Reynholm - może być w mafii. Dał kilka ciekawych postów, wzbudził wątpliwości, ale to co napisał na niego chyba PodRed było słuszne, mija się trochę emocjonalnie w pewnych momentach, gra jakby z boku do wszystkiego co się dzieje, egzystuje w mieście, ale nie daje town-tellingu, a raczej jakby chciał przechytrzyć rozmówcę w walce słownej.
Kogo bym linczował dzisiaj:
Dr Leonard H. McCoy GreenPixel
Mam rozwiązanie anty-klimatyczne, ale trzeba znaleźć mafiozów numer 4 czy 5 i ruszyć z miejsca. Uważam, że nie możemy zrobić niczego mądrzejszego niż odpalić graczy najbardziej odstających. Stąd lincz na Pracusiu wczoraj to była moim zdaniem przesada i szukanie mafiozy mocniejszego. Greenpixel to nie wiem czy w ogóle się udzielał ostatnio i zaraz nie będzie mu groziło odpadnięcie za pasywność. Ale pomijając tę możliwość, no to starczy tego ultimatum jak na moje. Jak się Młody G. na to zapatrujesz, czy jesteś przekonany, że twoje obserwacje z irl muszą oznaczać niewinność tego gracza?
Natomiast McCoy po prostu najbardziej z tych "grających" najmniej do rozgrywki wnosi. Jego gra opiera się na "zabawnych" one-linerach i kilku komentarzach o zawodnikach. No nie widzę jak możemy go sobie radośnie trzymać w rozgrywce. Jakby dał jeszcze jakiegoś naprawdę miastowego posta, a reszta gry wyglądała tak samo to można by było myśleć o jakimś odważnym uniewinnieniu, ale to nie tego typu sytuacja. O wiele prędzej widzę tę możliwość z graczem typu Bolec/Łasuch w przyszłości. ja pierdole no Douglas nie dał akurat takiej ładnej listy no ale i tu, i tu obaj przewijali się jako albo natychmiastowe, albo potencjalne cele do linczu albo błądzimy w chuj, albo w końcu to ta słynna mafia plejsowa? Widzę wszechświat, w którym na dwóch mniej aktywnych graczach (chociaż głównie na pixelu) chcieli se nabić street cred
|
|
|
Rozgrywka
May 18, 2023 10:00:37 GMT 1
via mobile
Post by Młody Gdynianin on May 18, 2023 10:00:37 GMT 1
Serio Murlok po tygodniu móżdżenia wychodzi Ci albo najprostszy scenariusz 2 nowicjuszy albo jebać te grę?
W szoku
|
|
|
Post by Murlok on May 18, 2023 10:01:29 GMT 1
Serio Murlok po tygodniu móżdżenia wychodzi Ci albo najprostszy scenariusz 2 nowicjuszy albo jebać te grę? W szoku nic mi na razie nie wychodzi, sklej tam, bo se myśl uwolnioną na papier przelewam po prostu
|
|
|
Post by Bolec Pierdolec on May 18, 2023 10:01:47 GMT 1
Jak bylem w mafii ze zmarzlikiem to wielokrotnie proponowalem mu podlozenie sie dla jego street creditu jbc
|
|
|
Rozgrywka
May 18, 2023 10:04:54 GMT 1
via mobile
Post by Młody Gdynianin on May 18, 2023 10:04:54 GMT 1
Serio Murlok po tygodniu móżdżenia wychodzi Ci albo najprostszy scenariusz 2 nowicjuszy albo jebać te grę? W szoku nic mi na razie nie wychodzi, sklej tam, bo se myśl uwolnioną na papier przelewam po prostu To takiej nie warto uwalniać jbc
|
|
|
Post by Murlok on May 18, 2023 10:05:19 GMT 1
Zrozumcie to, co powiem. Spróbujcie to zrozumieć dobrze. Widzę, co się dzieje i jeśli nic się nie zmieni, to gra skończy się zwycięstwem mafii po zlinczowaniu mnie w meczówce. Każdy ma mnie gdzieś tam z tyłu głowy i że "z matematyki wychodzi chyba ten Szelest". Jasne jest też, że najbardziej prawdopodobny skład meczówki to środowisko, w którym nie zdobędę zaufania i nie zdołam nikogo przekonać do swoich racji. Godzę się więc zostać zlinczowanym teraz, kiedy jeszcze miasto będzie mogło wyciągnąć wnioski. Uważam, że w ten sposób uprawdopodobnię tryumf miasta. Nawet jeśli zlinczujemy mafiozę w gronie greenpixel i Bolec, to i tak przegramy, bo kolejny będę ja. Moja siła perswazji będzie większa wtedy, gdy padnę niewinny i szczerzy miastowi będą mogli zapoznać się z moim testamentem niż wtedy, gdy zostanę sam na sam z najbardziej prawdopodobnym składem meczówki. Jeśli istnieje taka potrzeba, chcę paść za miasto już teraz. Trzeba to rozważyć Padasz niewinny - jaką masz dalej propozycję, co robić?
|
|
|
Post by Ali Agca on May 18, 2023 10:09:35 GMT 1
ja przed przeczytaniem Szelesta jestem w stanie powiedzieć "przyrzekam uroczyście, że jeżeli Bolec zleci jako niewinny, nie pójdę w Szelesta" i ty młody też się nad tym zastanów chyba
w sensie KURWA MORDINI ja w zasadzie nie wiem dlaczego ty-niewinny miałbyś mnie podejrzewać po tygodniu móżdżenia, gdzie ja jestem wypalony na 110% i lecę już z tej słynnej wątroby, a effort jaworka to gdzieś wczoraj w nocy został przebity
przyjmujesz niewinność murloka przyjmujesz niewinność kapitana przyjmujesz niewinność pixela
powinieneś przyjąć moją niewinność
brak winy któregokolwiek z pary bolec-szelest powoduje, że masz chuja w dupie i to nie ja ci go wsadziłem
|
|
|
Post by Ali Agca on May 18, 2023 10:10:17 GMT 1
a nawet biorąc pod uwagę to co odpierdolił łasuch, to wydaje mi się, że za duży breakdance by się teraz odjebał, żeby ostatnią parą miał być pixel i bolec, no kurwa bez jaj
|
|
|
Rozgrywka
May 18, 2023 10:12:23 GMT 1
via mobile
Post by Młody Gdynianin on May 18, 2023 10:12:23 GMT 1
Ja już nie wiem, mam dosyć, to starcie mnie wykańcza i efektem jest coraz mniejsze zaufanie do Murloka
|
|
|
Post by Murlok on May 18, 2023 10:18:10 GMT 1
Co odjebani mafiozi pisali o przynależności pozostałych przy życiu graczy
McCoy
Cieniutki - niepewnie uniewinniony Agca - niepewnie uniewinniony Młody G - pół na pół Murlok - raczej uniewinniony Szelestowski - raczej uniewinniony Bolec - potencjalna mafia pixel - potencjalna mafia
Denholm
Cieniutki - pół na pół Agca - pół na pół Młody G - uniewinniony Murlok - uniewinniony Szelestowski - raczej uniewinniony Bolec - bardziej mafia, niż miasto pixel - potencjalna mafia
Douglas - tu trochę trudniejsza sprawa, bo nie dał ładnego posta z podsumowaniem
Cieniutki - raczej mafia Agca - raczej niewinny Młody G - chyba nic o nim nie pisał Murlok - chuj wie, ale od początku próbował się przyjebać do mnie Szelestowski - mówił, że może na niego zagłosować, głosując w Bolca Bolec - raczej mafia pixel - ani jednego posta o pixelu
Jedynym wspólnym frontem trzech mafiozów jest chęć wyjebania Bolca, pixela zaznaczyłem na żółto nie na czerwono, bo Douglas nic o nim nie napisał, ale jest najbliżej
i jakbym ja miał wybierać, to zacząłbym od sprawdzenia pixela uważam że czerwony kolor jednego z nich to jest zielony kolor drugiego pixel i tak był useless, czy jest jakiś prostszy sposób na nabicie sobie street credu? a potem jak bolec padłby czerwony, to by było "no zdarza się, obu trzeba było wykopać"
idę poczytać pixela z wiedzą o niewinności Łasucha
|
|
|
Post by Murlok on May 18, 2023 10:19:32 GMT 1
Ja już nie wiem, mam dosyć, to starcie mnie wykańcza i efektem jest coraz mniejsze zaufanie do Murloka uzasadnij
|
|
|
Rozgrywka
May 18, 2023 10:22:13 GMT 1
via mobile
Post by Kapitan Cieniutki on May 18, 2023 10:22:13 GMT 1
Dobrze wypadłeś. Ciekawe co Monti powie. Dobranoc. Dobrze wypadł? A kiedy on dał od siebie tyle, co w momencie bezpośredniego ataku jak teraz?
|
|
|
Rozgrywka
May 18, 2023 10:23:10 GMT 1
via mobile
Post by Kapitan Cieniutki on May 18, 2023 10:23:10 GMT 1
Ale mi też wychodzi zejście z Szelesta jak Bolec niewinny.
|
|