|
Post by Jakub Szelestowski on May 18, 2023 10:25:21 GMT 1
Zrozumcie to, co powiem. Spróbujcie to zrozumieć dobrze. Widzę, co się dzieje i jeśli nic się nie zmieni, to gra skończy się zwycięstwem mafii po zlinczowaniu mnie w meczówce. Każdy ma mnie gdzieś tam z tyłu głowy i że "z matematyki wychodzi chyba ten Szelest". Jasne jest też, że najbardziej prawdopodobny skład meczówki to środowisko, w którym nie zdobędę zaufania i nie zdołam nikogo przekonać do swoich racji. Godzę się więc zostać zlinczowanym teraz, kiedy jeszcze miasto będzie mogło wyciągnąć wnioski. Uważam, że w ten sposób uprawdopodobnię tryumf miasta. Nawet jeśli zlinczujemy mafiozę w gronie greenpixel i Bolec, to i tak przegramy, bo kolejny będę ja. Moja siła perswazji będzie większa wtedy, gdy padnę niewinny i szczerzy miastowi będą mogli zapoznać się z moim testamentem niż wtedy, gdy zostanę sam na sam z najbardziej prawdopodobnym składem meczówki. Jeśli istnieje taka potrzeba, chcę paść za miasto już teraz. Trzeba to rozważyć Padasz niewinny - jaką masz dalej propozycję, co robić? Rozpiszę to jeszcze, mam dzisiaj wolny dzień, ale ja konsekwentnie widzę mafię w Ali Agcy. Ten człowiek w co drugim poście chce nam coś udowodnić.
|
|
|
Rozgrywka
May 18, 2023 10:26:43 GMT 1
via mobile
Post by Młody Gdynianin on May 18, 2023 10:26:43 GMT 1
Ja już nie wiem, mam dosyć, to starcie mnie wykańcza i efektem jest coraz mniejsze zaufanie do Murloka uzasadnij Robisz właśnie zajebiste podsumowanie w którym uznajesz za zasadne napierdalanie w cele które cała mafia zgodnie forsowała
|
|
|
Post by Murlok on May 18, 2023 10:29:58 GMT 1
Robisz właśnie zajebiste podsumowanie w którym uznajesz za zasadne napierdalanie w cele które cała mafia zgodnie forsowała No właśnie nie do końca, bo mi trochę wychodzi, że ten bolec może być zielony
|
|
|
Rozgrywka
May 18, 2023 10:30:08 GMT 1
via mobile
Post by Młody Gdynianin on May 18, 2023 10:30:08 GMT 1
Dodatkowo nie podoba mi się Twoja łatwość w uniewnnianiu szelesta który powinien być w chuj najtrudniejszy do uniewinnienia z naszej wjebancowej czwórki. Po bolcu i pixelu nie mówisz o numerze 3
|
|
|
Post by Murlok on May 18, 2023 10:30:25 GMT 1
natomiast nikt poza Algidziakiem nie zrobił w tej edycji podsumowania gry pixela
no to ja zaraz wam podrzucę
|
|
|
Rozgrywka
May 18, 2023 10:30:37 GMT 1
via mobile
Post by Młody Gdynianin on May 18, 2023 10:30:37 GMT 1
A bolec i pixel są do uniewinnienia najłatwiejsi
|
|
|
Post by Murlok on May 18, 2023 10:30:47 GMT 1
Dodatkowo nie podoba mi się Twoja łatwość w uniewnnianiu szelesta który powinien być w chuj najtrudniejszy do uniewinnienia z naszej wjebancowej czwórki. Po bolcu i pixelu nie mówisz o numerze 3 Nie uniewinniam go, tylko ciągnę za język gościu
|
|
|
Post by Jakub Szelestowski on May 18, 2023 10:38:59 GMT 1
Za dużo mafii jest w tej rozgrywce. Czterech powinno być.
|
|
|
Rozgrywka
May 18, 2023 10:39:55 GMT 1
via mobile
Post by Bolec Pierdolec on May 18, 2023 10:39:55 GMT 1
5 spoko, z Łasuchem 6 wyszło
|
|
|
Rozgrywka
May 18, 2023 10:40:15 GMT 1
via mobile
Post by Bolec Pierdolec on May 18, 2023 10:40:15 GMT 1
Nawet głosował pod klucz w d2
|
|
|
Post by Jakub Szelestowski on May 18, 2023 10:45:50 GMT 1
Jaka logika stoi za tym, że jeśli Bolec niewinny, to ja też?
|
|
|
Post by Murlok on May 18, 2023 10:54:09 GMT 1
JAK GRA PIXEL Proponuję następujący plan - walimy dzisiaj po mniej aktywnych, przechodzących obok, których gra skupia się głównie na zaczepkach/jakichś cwanych odpowiedziach, pytaniach symulujących szukanie mafii. Kto się łapie pod ten opis? Najbardziej Bolec, Młody G, greenpixel. Z tej trójki bym wybierał dziś. Kto się nie łapie pod ten opis z mniej aktywnych? Imo Gargamel, postów niewiele, ale treściwe. Na plus, dałbym spokojnie czas. Raczej nie ruszałbym również Makłowicza, ale tu nie mam mocnej opinii, od biedy może być kandydatem. Douglas też wydaje się wykazywać potencjał na zazielenienie. Kolego a ty wjeżdżasz o tej godzinie, jeszcze później ode mnie, i proponujesz takie bomby na start? Ten post w zasadzie podsumowuje początek rozgrywki w jego wykonaniu. Zobaczcie sobie ile on ma interakcji z Denholmem na początku i czy zgrywają się one z całością jego stylu gry. _________________ Greenpixel, czemu Łasuch? Z 2 Łasuch Szelestowskich, których grillowaliście (zanim napisał Reynholm o pomysle wyrzucania glonów) wydaje mi się lepszy do wyrzucenia bo jeśli się okaże niewinny do Szelestowski i tak nie dotrwa do końca. Pisał głupsze rzeczy i jeśli bedzie sie miał podłożyć to na pewno sie jeszcze podłoży.
Jesteśmy w drugim dniu rozgrywki, a ten rozważa, którego potencjalnie niewinnego wyjebać, żeby łatwiej było wyrzucić drugiego? wtf Niezbyt to rozumiem. A jak zlinczujesz Szelestowskiego, to Łasuch dotrwa do końca? Dlatego uważam, że jeśli podejrzewani są oni dwaj to w d1 znacznie lepiej wywalić Łasucha. Szelestowski sprawia wrażenie takiego co jak jest zagrożeniem to do końca i tak nie dotrwa, na szelestowskiego na pewno dziś nie zmienię.
Nie mam przecież abolutnie żadnej pewności, nie wiem jak w d1 można mieć. Staram się iść najprostszym tokiem rozumowania, żeby ograniczyć efekt losowości.
Szelestowski jest zagrożeniem, ale na niego nie zagłosuję aha ___________________ Dawno nie brałem udziału w tak rozmytej rozgrywce. Nawalacie rekordowe liczby postów, a nie utworzył się z tego nawet jakiś solidny trzon miasta, bo połowa contentu jest serio do wyjebania. Obecnie mam problem żeby się zidentyfikować z tą edycją. Trochę ograniczenia czasowe i ciągłe bycie do tyłu, a trochę irytacja na styl gry zawodników. Wczoraj wchodzę w temat, próbuję o coś zapytać to zamiast jakiejś chęci współpracy otrzymuję cwaniackie odzywki. I na tym się opiera aktualna rozgrywka, kto komu sprytniej odpowie, kto kogo przechytrzy w walce na słowa, tak jakby każdy dookoła był w mafii i trzeba było ze wszystkimi walczyć, nie rozumiem tego. Zanim zacznie się szukać mafii, trzeba określić kto w niej prawie na pewno nie jest i raczej nie jest. Nawet jeśli macie w głowie jakąś swoją grupę niewinnych to ona musi wybrzmieć, żeby w późniejszej razie gry, gdy mafia pozbędzie się graczy w mordach, było jasne dla pozostałych komu powinni zaufać. Niewinni są moim zdaniem Agca i Cieniutki, to raczej(!) mogę stwierdzić bez ponownego czytania. Ale tu się zaczyna to co mnie najbardziej irytuje w tej edycji, że takie się zrobiło pierdolenie o niczym, że zlewają mi się posty graczy, nie wiem który smerf co napisał, nie pamiętam postów zawodników, a jedynie jakieś ogólne odczucia co do ich gry. Jestem przekonany, że da się spokojnie wytypować kolejnych 4-5 raczej niewinnych, ale szansa pomyłki i tego że jakiś mafioza zinfiltrował to grono piszących, dyskutujących jest zwiększona. Zresztą to widać po tym z jakim brakiem zaufania większość graczy się do siebie odnosi. Na ten moment wstrzymam się od wymiany niewinnych nicków, bliżej linczu będę się określał jak ułożę to sobie w głowie. W topce podejrzanych nadal na pewno Bolec, greenpixel. Młody G zaczął mocno plusować. Gdyby nie ostatnia linijka to powiedziałbym, że zgadzam się w 100 procentach. Wiem, że pewnie ma do zarzuty w drugą stronę ale ilośc zbędnej treści jaka została tu napisana nie powstydziłaby się Eliza Orzeszkowa. Co do Bolca to zagłosował dziś jako pierwszy na mnie bez uzsadnienia. Wczoraj jak próbowano zmienić na mnie to został przy Reynholmie - dziś oprocz cytowanego posta nikt we mnie mocno nie uderzy, pewnie głównie przez moja mała aktywnosć a on już oddaje głos. Co do młodego G to u Ciebie się zaezielenia a jest chyba jedyną osobą, która mnie aktywnie broni. Znowu, patrzcie - Denholm pisze posta, a pixel z jednolinijkowców przechodzi do pisania referatów. Dlaczego? I ta sugestia - G zielony -> G mnie broni -> ja jestem niewinny ________________ Kolejny dzień, wciąż kręcimy się jak gówno w przeręblu z trójką Łasuch - Szelest - Bolec pixel, jakbyś miał na obecny stan swojej wiedzy wytypować kogoś dzisiaj do linczu, to kto by to był i dlaczego? bez spiny, ciekaw jestem twojego sposobu rozumowania Mój stan wiedzy to i tak niestety głównie domyły i kierowanie się emocjami. Na tą chwilę (a co najmniej jeszcze raz zmuszę sie do przeczytania ostatnich 20 stron) Szelestowski ( po tym co nadrobiłem dziś to uważam, że bardziej niż Łasuch - zmiana mojej opinii z wczoraj) Bolec - to głosowanie na mnie dziś wydaje mi się dziwne, niekonsekwentem z głsoowaniem z d1
To są moje top 2.
________________ Maruda ani PodRed nie zaczęli jeszcze prawdziwej gry, dopóki nie zaczną - ciężko coś powiedzieć. Douglas niewinny, pisałem wielokrotnie. Pixel może i jest w tej mafii, ale wątpię, że cała trójka pixel mccoy, bolec, a dwóch pozostałych mam za mafię Nadrabiam watek na miare wlasnych możliwosci. Na ten momen uważam, że Bolec cały czas jest do wyjebania, patrząc po tym co się działo to nie żałuje, że dałem na niego wczoraj swój głos (zamiast szelsta). Mccoy na to co go czytałem to też dosyć mocno we mnie jebał. Na pewno mogę dziś iśc w 1 z tej 2.
"McCoy we mnie jebie, to ja w niego też..." Zależy przez kogo. Przez bolca wczoraj jak najbardziej. Ty zadajesz sensowne pytania dlatego nie mam żadnych negatywnych uwag. Cofałem się przez 3 strony twojego tekstu i wg mnie jesteś legitny.
Pociągnę to nawet dalej wydajesz mi się bardziej legitny niż młody G, który mnie twardo broni od początku. On już napisał, że zna mnie irl, to co pisał o mojej pracy to też w 100% prawda ale to nie znaczy że mu w tej grze mocno ufam. Nie mówią, że wg mnie jest winny ale nie jest w w moim top 3 zielonych. "... ale Młody G, który mnie uniewinnia, jest mniej spoko, niż Murlok, który mnie zaczepia!" No nie wiem, w jakiej rzeczywistości ma to sens. Chyba tylko w takiej, w której chce się ugłaskać rozmówcę, zamiast odpowiedzieć i pomóc szukać mafii. ________________ No to dłużej nie ma sensu czekać, jestem Klawiszem. Mój post był deciderem? xD I znowu Denholm! Post już po counterclaimie Pistona. ________________ ale się kurwa podczepiasz no nie ukrywam że chciałbym o 22:02 czytać już mafijne i cmentarz, bo rozgrywka zacna ale jestem zmęczonki Ale że co że gra może się dziś skończyć? Jak na typa tak niezorientowanego Po dziś zostaje 7-1, imho kwestia czasu no ale tego jednego trzeba znaleźć był całkiem zorientowany. No nie jebie wam to wszystko?
|
|
|
Post by Ali Agca on May 18, 2023 10:55:36 GMT 1
Jaka logika stoi za tym, że jeśli Bolec niewinny, to ja też? Nie wiem z kim w tym momencie miałbyś być w mafii, jeśli nie z Bolcem. Wszyscy w trójkę mamy dzisiaj rano te same myśli "jak dzisiaj poleci niewinny, a jutro będę celem w meczówce to już jest pograne". Teoretycznie zostaje układ pixel-Szelest, ale wtedy niewinny Młody Gdynianin traci twarz uniewinniając winnego ziomka, co wydaje mi się scenariuszem sci-fi. edit: albo trochę jeszcze inaczej: nie wiem czy niewinny Bolec = niewinny Szelest, ale chyba wiem, że niewinny Bolec = głosowanie na Szelesta to zły pomysł. Jeżeli miałbym zebrać w sobie całą moc tego świata i wpierdolić się w Kapitana, czego na dobrą sprawę nie chcę robić i mam nadzieję, że się mylę - teoretycznie z nim jeszcze mógłbyś w tej mafii być, ale to jest rozważanie pięciu kroków naprzód, kiedy nie znamy pierwszego. Muszę się obrobić z robotą i może koło 15 cię przeczytam.
|
|
|
Post by Murlok on May 18, 2023 10:56:17 GMT 1
Ogólnie to wygląda tak, jakby Denholm był jego tatusiem, do którego się przytulił - odpowiada na jego posty, nie ma problemu z waleniem w McCoya, którego Denholm wyznaczył do linczu, konwersują sobie itp
A potem już coraz bardziej pod górkę
Mimo że pixel glonuje, ja mam wrażenie, że jego aktywność i tak spadła xD
|
|
|
Post by Młody Gdynianin on May 18, 2023 11:06:11 GMT 1
kurwa mać ominąłęś totalnie wszystkie przesłanki za jego niewinnością których jest w pizde ale ty jesteś nieuczciwy murlok od kiedy spadłeś z tego nieba
|
|
|
Post by Murlok on May 18, 2023 11:07:16 GMT 1
kurwa mać ominąłęś totalnie wszystkie przesłanki za jego niewinnością których jest w pizde ale ty jesteś nieuczciwy murlok od kiedy spadłeś z tego nieba No a ty wskazywałeś TYLKO te To kto jest od początku nieuczciwy?
|
|
|
Post by Jakub Szelestowski on May 18, 2023 11:08:59 GMT 1
Te argumenty za greenpixelem wszyscy znamy. Od siebie mogę dodać całkowite odklepanie aktywności, jak Piston przyłapał go na ogromnej wpadce. O tu: Piston chyba też podejrzewał Pixela, skoro nawet na niego głosował. No tak, z dwóch powodów: 1) W mojej pierwszej edycji zapoznawczej grał jako mafia i symulował afk, gdzie potem przyznał się, że cały czas siedział na mafijnym i była to jego taktyka 2) Ziomuś z Ciebie trochę mi zeszło podejrzenie ale mógłbyś mi powiedzieć wyłumaczyć czemu wg Ciebie Szelest niewinny? Pardon, chodziło mi o to, że z Szelesta zeszło mi podejrzenie po przeczytaniu postów, chyba klakiera o tym, że biorąc pod uwage prawdziwą tożsamość szelesta on może po prostu tak grać będąc miastowym. Ciebie prosiłem żebyś Ty mi wytłumaczył czemu wg Ciebie Szelest jest niewinny. Nie chodziło mi o to, że podejrzewałem Ciebie. Ja nic wtedy nie pisałem o Szeleście nawet, rozumiem że mógł się zamotać, ale dwa razy z rzędu? Nigdy mi nie wytłumaczył o co tu chodzi, zignorował dwie albo trzy zaczepki na ten temat. Potem jednak Murlok słusznie napisał, że lincz na nim nic nam nie da, w dodatku McCoy padł jako winny, a on od początku gry forsował Pixela, nie wiem też czy aż tak ordynarnie mógłby leciec w chuja jako mafia, jednak jako Kot w butach był troszkę bardziej aktywny. On chyba i tak leci dziś za aktywność? Problem w tym, że Młody Gdynianin zabronił nam go atakować, a na każdy atak reagował wkurzeniem, co zasadniczo jest rozwalaniem rozgrywki. W ogóle to nikt tego nie zauważył, ale z uwięzień wynika, że para Młody Gdynianin i greenpixel nie może być razem w mafii!
|
|
|
Rozgrywka
May 18, 2023 11:09:11 GMT 1
via mobile
Post by Bolec Pierdolec on May 18, 2023 11:09:11 GMT 1
A to jego 7-1 tam właśnie nie było błędne w ogóle? Bo on się poprawił chwile później
|
|
|
Post by Młody Gdynianin on May 18, 2023 11:09:34 GMT 1
musiałbym spaść z chuja żeby mając do kogoś pewność szukać argumentów za jego winą
|
|
|
Post by Młody Gdynianin on May 18, 2023 11:09:57 GMT 1
Ty w tej chwili robisz ruch od którego zależy zwycięstwo bądź przegrana, a przedstawiasz tylko jedną stronę medalu
|
|