|
Post by Fernando Santos on Jul 2, 2023 20:57:24 GMT 1
Rudi, zadanie domowe, sprawdź od kiedy Cię wyciągam z kurwidołka i co o Tobie piszę. Bo ja nawet nie pije do merytoryki posta o niewinnych. W huju miałem kogo tam wymienisz. Chodziło mi o to JAK to zrobisz. A styl tego posta, sposób podania wygląda jakby nie był postem miastowego który ma przemyślenia o rozgrywce. Tylko postem chłopa któremu nie zależy na Szukaniu Prawdu, a na odpowiedzeniu na pytanie. Nie widzę w tej wypowiedzi jakby była efektem tego co myślisz o rozgrywce od początku i jak ewoluował Twój sposób myślenia, tylko jakbyś rozwiązywał zadanie. I to jest śmierdzące maks. Mogą to być braki w formie, ale mi się wydaje że to braki w kamuflowania tego, że nie musisz szukać mafii, bo kto jest w mafii to wiesz. I ze względu na to, że to nie było odniesienie do merytoryki, a do samej formy tego posta, jego attitude i anturażu, nie zrobiłem jak Kawalec i 'nie dałem Ci się wytłumaczyć', chyba, że Rudi masz jakąś wymówkę.
|
|
|
Post by Fernando Santos on Jul 2, 2023 20:59:31 GMT 1
Rudi, zadanie domowe, sprawdź od kiedy Cię wyciągam z kurwidołka i co o Tobie piszę. Bo ja nawet nie pije do merytoryki posta o niewinnych. W huju miałem kogo tam wymienisz. Chodziło mi o to JAK to zrobisz. A styl tego posta, sposób podania wygląda jakby nie był postem miastowego który ma przemyślenia o rozgrywce. Tylko postem chłopa któremu nie zależy na Szukaniu Prawdu, a na odpowiedzeniu na pytanie. Nie widzę w tej wypowiedzi jakby była efektem tego co myślisz o rozgrywce od początku i jak ewoluował Twój sposób myślenia, tylko jakbyś rozwiązywał zadanie. I to jest śmierdzące maks. Mogą to być braki w formie, ale mi się wydaje że to braki w kamuflowania tego, że nie musisz szukać mafii, bo kto jest w mafii to wiesz. I ze względu na to, że to nie było odniesienie do merytoryki, a do samej formy tego posta, jego attitude i anturażu, nie zrobiłem jak Kawalec i 'nie dałem Ci się wytłumaczyć', chyba, że Rudi masz jakąś wymówkę. I ten cytat sam w sobie mi się nie podoba, bo to nawoływanie do pingponga. A Ty, CAŁĄ swoją postawą powinieneś być miastowy. A nie tylko w odpowiedziach jak ktoś do tablicy wezwie.
|
|
rudy
Edycja#34
|
Post by rudy on Jul 2, 2023 21:00:24 GMT 1
Rudi, zadanie domowe, sprawdź od kiedy Cię wyciągam z kurwidołka i co o Tobie piszę. Bo ja nawet nie pije do merytoryki posta o niewinnych. W huju miałem kogo tam wymienisz. Chodziło mi o to JAK to zrobisz. A styl tego posta, sposób podania wygląda jakby nie był postem miastowego który ma przemyślenia o rozgrywce. Tylko postem chłopa któremu nie zależy na Szukaniu Prawdu, a na odpowiedzeniu na pytanie. Nie widzę w tej wypowiedzi jakby była efektem tego co myślisz o rozgrywce od początku i jak ewoluował Twój sposób myślenia, tylko jakbyś rozwiązywał zadanie. I to jest śmierdzące maks. Mogą to być braki w formie, ale mi się wydaje że to braki w kamuflowania tego, że nie musisz szukać mafii, bo kto jest w mafii to wiesz. Zasadniczo obecnie jestem zajęty obroną. Za zastawianie niezdarnych pułapek dostałem po łapach Jak ta analiza wygląda sztucznie to już tu dużo nie mam do skomentowania w sumie. Gramy dopiero od kilku godzin, więc nie oczekiwałbym za dużo inercji. A zadanie owszem, rozwiązuje - tak traktuje te gierke będąc zarówno w mafii jak i w mieście.
|
|
|
Post by Jacek Kawalec on Jul 2, 2023 21:00:45 GMT 1
Uwaga, fakt ciekawie brzmiący i prawdziwy zarazem: Gołota i Kawalec zarzucają innym - na bliżej nieokreślonej podstawie i w bliżej nieokreślonym celu - defetyzm/fatalizm. Czyżby dostawali na Dyskordzie przekazy dnia? Tak to właśnie wygląda, jak mawiał swego czasu kol. Tomus. Gdzie ja coś takiego komuś zarzucam? Cytat poproszę
|
|
|
Post by Fernando Santos on Jul 2, 2023 21:01:16 GMT 1
Spoko, masz jeszcze naprawdę mnóstwo czasu żeby przekonać nawet tak niewiernych Tomaszów jak ja.
|
|
rudy
Edycja#34
|
Post by rudy on Jul 2, 2023 21:01:40 GMT 1
I ze względu na to, że to nie było odniesienie do merytoryki, a do samej formy tego posta, jego attitude i anturażu, nie zrobiłem jak Kawalec i 'nie dałem Ci się wytłumaczyć', chyba, że Rudi masz jakąś wymówkę. I ten cytat sam w sobie mi się nie podoba, bo to nawoływanie do pingponga. A Ty, CAŁĄ swoją postawą powinieneś być miastowy. A nie tylko w odpowiedziach jak ktoś do tablicy wezwie. Jestem!
|
|
służba
Edycja#34
słuzby specjalne
|
Post by służba on Jul 2, 2023 21:02:20 GMT 1
Boją się? A może nie wiedzą.... że mogą? Najzwyczajniej w świecie nie ufają. Ale kto by ufał? Trup praktycznie tam jeszcze leży. Bardziej biały (czerwony) obrys niż faktycznie ciało Rolskiego, ale skoro wszyscy tutaj siedzimy, zaledwie ściana w ścianę z miejscem zbrodni, a pokoje zaczyna wypełniać dym papierosowy, wilgotny parujący pot i coraz gęstszy zapach świeżej krwi, to zaufanie będzie zbudować ciężko. Służba także by nie ufała, gdyby nie to, że kwestia służby nie jest dyktowana zaufaniem. Wykonywać rozkazy. Nie myśleć za dużo. I tak dzień w dzień. My mamy to w zwyczaju, ja i moi koledzy. A obecne tutaj towarzystwo zachowuje się jak losowy zbiór świadków morderstwa zamknięty w jednym miejscu. Gdyby tylko nie to, że zapewne nie jest taki losowy. Wpierw trzeba się zająć dziećmi. Zwłaszcza tymi, które znalazły się tutaj z przypadku. Biedny Czesław dukał, jąkał się, wyrzucał znerwicowane komentarze, naobrażał wszystkich wokół, chciał odruchem szkolnym zacząć wypowiadać nauczone na pamięć frazesy, wiersze, bajki, ale widać, że więcej w nim odruchu niż wiedzy. Służba nie ocenia. Służba dba o wszystkich. Przynajmniej póki nie dostanie innego rozkazu. Pochyliłem się delikatnie nad Czesławem. Uśmiechnąłem, pewnie blado, ale na tyle marnie, kiwając przy tym głową, by chociaż zdobyć trochę jego sympatii. Gdy już miałem jego uwagę, gdy jego zmarniałe usta otwierały się, by zanegować w proteście, pokręciłem głową, złapałem go za rękę. Tak, Czesław niech pójdzie spać. Niech odpocznie w jednej z konferencyjnych sal. Uspokoi się, nabierze siły, może jasności umysłu. Wszak dzieci zawsze widzą najwięcej! A niektórzy śledczy powiadają nawet, że dzieci to nawet potrafią bardzo dobrze wyczuwać ludzkie instynkty. Póki co Czesław skupiał się bardziej na sobie i na swoich nerwach, ale przecież był świadkiem bezsensownego mordu. Polska będzie Polską, wolną i demokratyczną. A krew tylko popchnie wszystkie procesy do przodu.
- Chodź, pokażę ci, gdzie jest trochę spokoju. Ręka w rękę. Wielkolud z maleńkim człowieczkiem. Budynek telewizji publicznej będący niczym labirynt, ale przecież nie jestem tutaj pierwszy raz. Starałem się zdobyć trochę uwagi Czesława, popokazywać mu niektóre urządzenia, przeznaczenie sal, co pozostawili po sobie uciekający pracownicy... zapytać o rodziców, jak się tutaj znalazł, czy czegoś nie potrzebuje. Klasyka. Czesław pewnie chciałby usłyszeć dorosły żart, a może nawet dorosłą historię, ale nie mam humoru na takie tematy. Zwłaszcza, gdy sami staliśmy się bohaterami dorosłej awantury. Czyż jednak taka awantura, takie głupie morderstwo, nie jest oznaką jednej wielkiej dziecinady? Jak bardzo zdesperowani muszą być agenci poprzedniego systemu, że robią to tak nieudolnie. Hmm. - Nie martw się Czesławie Panem Gołotą. Człowiek w potrzebie szuka przyjaciół, a ten człowiek zawsze miał w swoim życiu obecne wsparcie. Nie dziwota, że i teraz ma taki odruch. To całkowicie naturalne... zwłaszcza, gdy dzieje się coś takiego. Nie, nie martw się. Poradzimy sobie. Gołota to wojownik. Nie podda się i szukanie przeciwników ma we krwi! Prawdę powiedziawszy trafiła ci się wielka gratka, że chciałby wziąć cię na swoje mocarne ramiona. Nie prowokuj go, bo prowokacje w takim momencie tylko zniszczą porządek, który tutaj ledwie panuje. W takiej sytuacji należy rozmawiać jak dżentelmeni. Wiesz jak tacy panowie działają? Bo tak właśnie powinniśmy podziałać. Powinieneś stać się jednym z dżentelmenów Czesławie. Próbować oddać swoje myśli w grzecznej formie, ale zarazem nie unikając ich prawdziwej treści. Nie jest to łatwe, ale jest to nam potrzebne. Zwłaszcza od was, najmłodszych, bo co by nie mówić, większość tutejszego towarzystwa nie ma za dużego doświadczenia z takimi młodzieńcami. No cóż... przemyśl to. I postaraj się sobie dobrze przypomnieć, jak tam to było z Rolskim. Dobranoc! Jakby co było nie tak - wołaj. Obiecuję, przybiegnę.
|
|
|
Post by Fernando Santos on Jul 2, 2023 21:04:10 GMT 1
Gołota, a kto jest chociaż trochę czerwony według Ciebie?
Bo widzę że Służba jest Twoim groupie, a mi się nie do końca podobasz aktualnie, bo raz walisz coś na jednej stronie skali, a raz na drugiej.
|
|
rudy
Edycja#34
|
Post by rudy on Jul 2, 2023 21:04:39 GMT 1
Warto?
|
|
|
Post by Fernando Santos on Jul 2, 2023 21:05:06 GMT 1
'Gołota jest gitem, Czesiek zastanów się co robisz '
Tldr
|
|
|
Post by Fernando Santos on Jul 2, 2023 21:06:35 GMT 1
a i jeszcze 'wymetowałem kto to Gołota'
|
|
|
Post by Dionizy Złotopolski on Jul 2, 2023 21:08:37 GMT 1
wymetowałem kto to służba
|
|
|
Post by Andrzej Gołota on Jul 2, 2023 21:08:40 GMT 1
Proszę o głosy Gołoty i, hmmm, Broniewskiego, czy dla nich lista Rudiego powstała jakby była efektem naturalnych przemyśleń. Podejrzana ta lista na tyle, że trzeba mieć szczególną uwagę na to, jak dalej będzie wyglądała progresja przemyśleń rudego.
|
|
|
Post by Dionizy Złotopolski on Jul 2, 2023 21:08:58 GMT 1
nie drużba
|
|
|
Post by Dionizy Złotopolski on Jul 2, 2023 21:09:40 GMT 1
a Gołota to taki podsycacz niechęci
|
|
rudy
Edycja#34
|
Post by rudy on Jul 2, 2023 21:12:41 GMT 1
Proszę o głosy Gołoty i, hmmm, Broniewskiego, czy dla nich lista Rudiego powstała jakby była efektem naturalnych przemyśleń. Podejrzana ta lista na tyle, że trzeba mieć szczególną uwagę na to, jak dalej będzie wyglądała progresja przemyśleń rudego. Co konkretnie
|
|
|
Post by Fernando Santos on Jul 2, 2023 21:13:23 GMT 1
Klocuch co tam
|
|
|
Post by Jacek Kawalec on Jul 2, 2023 21:18:11 GMT 1
I postaraj się sobie dobrze przypomnieć, jak tam to było z Rolskim
Była taka kreacja w którejś edycji czy nie czaję czegoś?
|
|
|
Post by Klocuch on Jul 2, 2023 21:18:55 GMT 1
michal wisniewski wideorecenzja
michal wisniewski czyli najwazniejszy glowny bohater zespolu co kazdy wie jak sie nazywa i juz samym wygladem widac ze jest glownym bohaterem
niby ich troje a jednak ich jeden
kazdy rozpoznaje go po wloskach ktore zawsze maluje na kolor czerwony czyli mafijny
michal wisniewski ma jeszcze jedna wazna rzecz na mordzie czyli zeby biale jak pieczarki, takimi zebami moze pochwalic sie tylko kilka najwazniejszych osob, zadnej z tych osob nie widze w rozgrywce co juz cos mowi
michal wisniewski urodzil sie w lodzi ale mieszka gdzie indziej i czy trzeba tez powiedziec ze michal wisniewski jest wiedzminem co mozna poznac po jego wisiorze ktorzy zawsze nosi
jego dzieci tez nazywaja sie jak postacie z wiedzmina
xavier fabienne entientette viviene
i maksymilian
michal i jego orkiestra znani sa z hitow takich jak dla siebie zabije cie ktory tak naprawde zgapili takiego innego zespolu
mieli tez taka piosenke co spiewali w roznych jezykach i oni ja zaspiewali na interwizji to byl rok 2003 czyli rok przed iniemamocnymi i to byl dobry pomysl bo kazdy lubi sluchac jak ktos zagraniczny mowi po jego jezyku i dlatego oni zajeli az 7 miejsce wtedy
michal wisniewski mial nawet program telewizyjny o sobie, taki jest super
gral tez w daleko od noszy tam gdzie doktor mrozon
polski elvis mial przez chwile czarne wasy wtedy nagral swoj nowy hit gdzie spiewal o piciu kawy co jest fajne
ja sam nagralem piosenke o wpisywaniu kodow do gta no i co
michal wisniewski przyznal sie w jednym wywiadzie ze lubi kotlety mielone i ostatnio oglosil ze nie ma pieniedzy
pieniadze sa jak powietrze, kiedys sie koncza
i mial tez operacje kregoslupa, mam nadzieje ze wszystko z nim dobrze
a ja sie z wami zegnam juz
serwus
|
|
|
Post by Dionizy Złotopolski on Jul 2, 2023 21:21:27 GMT 1
I postaraj się sobie dobrze przypomnieć, jak tam to było z Rolskim
Była taka kreacja w którejś edycji czy nie czaję czegoś? bitch dont kill my rp vibe
|
|