|
Ogólny
Jul 4, 2023 10:53:23 GMT 1
via mobile
Post by tomus on Jul 4, 2023 10:53:23 GMT 1
Przesłuchałem właśnie ten kawałek słuchowiska w którym goldenek okradzion i zrezygnowałem z kawy od razu.
|
|
|
Ogólny
Jul 4, 2023 10:59:42 GMT 1
Post by Squbaniec on Jul 4, 2023 10:59:42 GMT 1
Dla ułatwienia zrobię listę znanych tożsamości: Andrzej Gołota- Pshemo
Fernando Santos - Monti Jacek Kawalec - Kshaq Władysław Broniewski - Sidor ( nikt inny tak nie bawi się słowem jak on )
Dionizy Złotopolski- Kacper rudy - chuj wie kto to, ale patrząc jak w temacie go zgadywali to pewnie Lewkoń lub ktokolwiek inny Czesio - egze ( no on akurat w ogóle się nie kryje ) Michał Wiśniewski - lowrider Klocuch - Eneldo Piotr Panasiuk - Jose? Krzysztof Cugowski - ? służba - Antura
schabowy - funfel ?
Gabriel Szleszar- Italo
|
|
|
Ogólny
Jul 4, 2023 11:25:47 GMT 1
Post by Volverin on Jul 4, 2023 11:25:47 GMT 1
Volv pamiętasz naszą dyskusję o ograniczaniu aktywności? Mówiłem, że faza nocy nic nie da Przecież to było oczywiste, że faza nocy nic nie da w kwestii pisania w trakcie dnia. To daje teraz możliwość graczom odetchnąć, przeczytać co się działo zamiast po łebkach wszystko. Niektórzy tego nie potrzebują, bo odświeżają temat co 5 minut przez większość dnia, inni już tak.
Docelowo limit postów, cooldowny między postami -> ale musimy się przemęczyć jeszcze trochę zanim bot Njaya nie stanie się w pełni zintegrowany.
Natomiast można pomyśleć o jakimś limicie postów typu 100 postów dziennie od następnej edycji, bo to przechodzi LUDZKIE POJĘCIE co gracze wyczyniają z każdą kolejną edycją. 100 postów to i tak W CHUJ, a teraz 9(!) z 14 graczy przekroczyło tę barierę po 24 godzinach. Kiedyś 100 postów to była normalna PEŁNA edycja w czyimś wykonaniu, trwająca 4-5 dni.
This has to stop.
|
|
|
Ogólny
Jul 4, 2023 11:28:21 GMT 1
Post by Volverin on Jul 4, 2023 11:28:21 GMT 1
Dla ułatwienia zrobię listę znanych tożsamości: Andrzej Gołota- Pshemo
Fernando Santos - Monti Jacek Kawalec - Kshaq Władysław Broniewski - Sidor ( nikt inny tak nie bawi się słowem jak on )
Dionizy Złotopolski- Kacper rudy - chuj wie kto to, ale patrząc jak w temacie go zgadywali to pewnie Lewkoń lub ktokolwiek inny Czesio - egze ( no on akurat w ogóle się nie kryje ) Michał Wiśniewski - lowrider Klocuch - Eneldo Piotr Panasiuk - Jose? Krzysztof Cugowski - ? służba - Antura
schabowy - funfel ?
Gabriel Szleszar- Italo
Panasiuk -> kurwiszon Rudy -> to chyba koxefer Cugowski -> piernikowy
|
|
|
Ogólny
Jul 4, 2023 11:54:49 GMT 1
Post by Squbaniec on Jul 4, 2023 11:54:49 GMT 1
Volv pamiętasz naszą dyskusję o ograniczaniu aktywności? Mówiłem, że faza nocy nic nie da Przecież to było oczywiste, że faza nocy nic nie da w kwestii pisania w trakcie dnia. To daje teraz możliwość graczom odetchnąć, przeczytać co się działo zamiast po łebkach wszystko. Niektórzy tego nie potrzebują, bo odświeżają temat co 5 minut przez większość dnia, inni już tak. Docelowo limit postów, cooldowny między postami -> ale musimy się przemęczyć jeszcze trochę zanim bot Njaya nie stanie się w pełni zintegrowany.
Natomiast można pomyśleć o jakimś limicie postów typu 100 postów dziennie od następnej edycji, bo to przechodzi LUDZKIE POJĘCIE co gracze wyczyniają z każdą kolejną edycją. 100 postów to i tak W CHUJ, a teraz 9(!) z 14 graczy przekroczyło tę barierę po 24 godzinach. Kiedyś 100 postów to była normalna PEŁNA edycja w czyimś wykonaniu, trwająca 4-5 dni. This has to stop.
Ostatnie edycje za bardzo w czat się zamieniają przez co większe posty na samym starcie to wyglądają zbyt mafijnie. Coś mocno od naszych powrotów poszło nie tak ( ilość > długo nic > jakość postów ). Przez co brakuje czasu na wczytanie się posty i wynotowanie co bardziej podejrzanych linijek.
O ile obecna edycja wydaje mi się bardziej czytelna. To ostatnia w pierwszym i drugim dniu była o wiele mniej czytelna. Wiele czynników się złożyło na to, że wolałem w d1 paść w linczu i się więcej nie męczyć ( nadal głównym czynnikiem było to co wcześniej pisałem i w innych okolicznościach coś tam bym próbował się po bronić). Patrząc potem z boku na cmentarzu wystarczyło nie rozmywać rozgrywki i miasto mogłoby wygrać tamtą edycję.
Volvik dałeś radę nadrobić temat czy tylko po łebkach poczytane?
|
|
|
Ogólny
Jul 4, 2023 12:02:43 GMT 1
Post by Volverin on Jul 4, 2023 12:02:43 GMT 1
Powiedzmy, że jestem na bieżąco, ale nie wczytywałem się indywidualnie w zawodników zbytnio.
Przy propozycji limitu postów 50 rozumiem, że mogło być kontrowersyjne, bo ktoś chce sobie napisać 70-80, gdyż gra na interakcje itp itd. Ale ludzie kochani, 100 postów dziennie to naprawdę więcej niż wystarczająco na różne style gry.
Njay mi na priv napisał słusznie, że to głównie problem na początku rozgrywki -> można więc pomyśleć o limicie całościowym na dwa dni, przykładowo 175 postów (można napisać 175 w dzień pierwszy, a potem nie móc pisać w dzień drugi, uczmy się zarządzania i samokontroli, a 175 postów to naprawdę BARDZO nisko zawieszona poprzeczka), a od dnia trzeciego bez limitu już.
|
|
|
Ogólny
Jul 4, 2023 12:13:45 GMT 1
Post by tomus on Jul 4, 2023 12:13:45 GMT 1
Volv pamiętasz naszą dyskusję o ograniczaniu aktywności? Mówiłem, że faza nocy nic nie da Przecież to było oczywiste, że faza nocy nic nie da w kwestii pisania w trakcie dnia. To daje teraz możliwość graczom odetchnąć, przeczytać co się działo zamiast po łebkach wszystko. Niektórzy tego nie potrzebują, bo odświeżają temat co 5 minut przez większość dnia, inni już tak.
Docelowo limit postów, cooldowny między postami -> ale musimy się przemęczyć jeszcze trochę zanim bot Njaya nie stanie się w pełni zintegrowany.
Natomiast można pomyśleć o jakimś limicie postów typu 100 postów dziennie od następnej edycji, bo to przechodzi LUDZKIE POJĘCIE co gracze wyczyniają z każdą kolejną edycją. 100 postów to i tak W CHUJ, a teraz 9(!) z 14 graczy przekroczyło tę barierę po 24 godzinach. Kiedyś 100 postów to była normalna PEŁNA edycja w czyimś wykonaniu, trwająca 4-5 dni.
This has to stop.
No ja to mówię już od paru edycji.
|
|
|
Ogólny
Jul 4, 2023 12:25:33 GMT 1
via mobile
Post by Volverin on Jul 4, 2023 12:25:33 GMT 1
No nie do końca, bo mowa była o limicie 30,40,50, a nie 100. A to duża różnica, 50 postów jest znacznie bardziej kontrowersyjnym pomysłem. Jeżeli interesował cię limit typu 100 postów to nie postawiłeś sprawy jasno A o taki limit to i ja zawalczę, bo źle się dzieje, gra ma coraz wyższą barierę wejścia.
|
|
NJay
Gracz
|
Ogólny
Jul 4, 2023 12:42:39 GMT 1
via mobile
Post by NJay on Jul 4, 2023 12:42:39 GMT 1
Ja bym jeszcze proponował wydłużyć dzień pierwszy, żeby był dwa razy dłuższy, czyli np. 48h otwartego tematu. Wtedy by można było zrobić 50 postów pierwszego dnia i 50 drugiego. Albo lepiej nawet 25 postów dnia pierwszego i 75 drugiego, żeby każdy na spokojnie mógł wejść w temat, a kreacyjne bzdety będą zredukowane.
|
|
|
Ogólny
Jul 4, 2023 13:23:39 GMT 1
via mobile
Post by tomus on Jul 4, 2023 13:23:39 GMT 1
No nie do końca, bo mowa była o limicie 30,40,50, a nie 100. A to duża różnica, 50 postów jest znacznie bardziej kontrowersyjnym pomysłem. Jeżeli interesował cię limit typu 100 postów to nie postawiłeś sprawy jasno A o taki limit to i ja zawalczę, bo źle się dzieje, gra ma coraz wyższą barierę wejścia. 100 postów to co to za limit. Masz 14 graczy, 1400 postów. To w mojej rozgrywce na MU jest 2000 w całej, a już tylko meczówka została. Limit 100 postów to udawanie, że się walczy z problemem, zresztą podobnie jak faza nocy.
|
|
|
Ogólny
Jul 4, 2023 13:26:09 GMT 1
via mobile
Post by Volverin on Jul 4, 2023 13:26:09 GMT 1
No patrząc na te rozgrywkę, dość znaczny limit. Ale też efekt psychologiczny, ludzie zaczną myśleć o tym co piszą chociaż trochę, a nie klepać w klawiaturę z nudów.
W przyszłości, na bocie Njaya, będzie można pomyśleć o cooldownach między postami też. I cały czas do przodu.
|
|
|
Ogólny
Jul 4, 2023 13:27:42 GMT 1
via mobile
Post by tomus on Jul 4, 2023 13:27:42 GMT 1
To co, mówisz, że w 2024 mafia na mafiacorner może być grywalna?
|
|
|
Ogólny
Jul 4, 2023 13:28:30 GMT 1
via mobile
Post by Volverin on Jul 4, 2023 13:28:30 GMT 1
Zwichnąłem kostkę bawiąc się w berka z chrześniakiem i sobie teraz leżę :< Ale chyba nic poważnego, bo mogę ruszać stopą, nie boli aż tak. Tylko opuchlizna.
|
|
|
Ogólny
Jul 4, 2023 13:30:38 GMT 1
via mobile
Post by Volverin on Jul 4, 2023 13:30:38 GMT 1
To co, mówisz, że w 2024 mafia na mafiacorner może być grywalna? Tak!
|
|
|
Ogólny
Jul 4, 2023 13:34:56 GMT 1
via mobile
Post by tomus on Jul 4, 2023 13:34:56 GMT 1
Zwichnąłem kostkę bawiąc się w berka z chrześniakiem i sobie teraz leżę :< Ale chyba nic poważnego, bo mogę ruszać stopą, nie boli aż tak. Tylko opuchlizna. A jakbyś w tym czasie grał w mafię, to nic by się nie stało
|
|
|
Ogólny
Jul 4, 2023 13:38:05 GMT 1
Post by Squbaniec on Jul 4, 2023 13:38:05 GMT 1
Patrząc na rozgrywkę to ten limit najmniej by odczuliby Czesio, Wiśniewski i Klocuch. Pozostała 6 już by to znacznie odczuła nie mogąc napierdalać tylu jednozdaniowych postów. Zgadzam się z Volvem, że limit 100 postów by psychologicznie oddziaływał na graczy. Doktorska edycjo wróóóóóć :< ( chodzi mi o poziom merytoryki jaki był w tej edycji).
Spontaniczną też się dobrze czytało. Jubileuszowa trochę mniej ale trzymała poziom. Jeszcze kreskrówkową do tego grona można zaliczyć. Szkoda jedynie że dominuje w co drugiej edycji nadmierny spam jakby gracze zaczęli się zapominać, że należy przystopować.
|
|
|
Ogólny
Jul 4, 2023 13:53:56 GMT 1
via mobile
Post by Volverin on Jul 4, 2023 13:53:56 GMT 1
Zwichnąłem kostkę bawiąc się w berka z chrześniakiem i sobie teraz leżę :< Ale chyba nic poważnego, bo mogę ruszać stopą, nie boli aż tak. Tylko opuchlizna. A jakbyś w tym czasie grał w mafię, to nic by się nie stało No tak, los mi mówi że miałem się zapisać i olać resztę planów ;P
|
|
|
Ogólny
Jul 4, 2023 13:55:43 GMT 1
via mobile
Post by tomus on Jul 4, 2023 13:55:43 GMT 1
A jakbyś w tym czasie grał w mafię, to nic by się nie stało No tak, los mi mówi że miałem się zapisać i olać resztę planów ;P Kolejne potwierdzenie na teorię karmy Doktora.
|
|
|
Ogólny
Jul 4, 2023 16:33:09 GMT 1
Post by Squbaniec on Jul 4, 2023 16:33:09 GMT 1
Ja może dobrze,że się nie zapisałem do tej rozgrywki patrząc ile stron nastukali. Chociaż część mnie bardzo chciała uczestniczyć w tej rozgrywce
|
|
|
Ogólny
Jul 4, 2023 18:57:40 GMT 1
Post by Squbaniec on Jul 4, 2023 18:57:40 GMT 1
|
|