|
Ogólny
Jul 4, 2023 18:59:44 GMT 1
Post by Volverin on Jul 4, 2023 18:59:44 GMT 1
Hah, żeby tylko tak się moje posty starzały
|
|
|
Ogólny
Jul 4, 2023 19:41:37 GMT 1
Post by Volverin on Jul 4, 2023 19:41:37 GMT 1
Pierwszy odcinek podcastu RedVolver!
- Jak gra miasto? - Kto może być w mafii?
Zapraszamy do odsłuchu, rozmówki o dniu pierwszym:
|
|
|
Ogólny
Jul 4, 2023 21:34:13 GMT 1
Post by Squbaniec on Jul 4, 2023 21:34:13 GMT 1
Sobie akurat słucham tego podcastu i sobie akurat wynotuję wasze opinie:P Kreacja | Red | Volv
| Władysław Broniewski
| Raczej miasto
| Neutralny/może niewinny
| schabowy
| nie mam zdania
| nie mam zdania
| Rudy
| nie wiem
| raczej niewinny
| Gabriel Fleszar
|
|
| Dionizy Złotopolski
| bardzo dobra edycja w mafii/mieście
| neutralny/trochę podejrzany
| Gołota
| raczej niewinny
| raczej niewinny
| Fernando Santos
| nie przyglądał się
| topka niewinnych
| Służba
| neutralny
| trochę podejrzany
| Czesio
| typowy egze
| neutralny
| Michał Wiśniewski
| neutralny
| dobra opcja na mafię
| klocuch
| neutralny
| neutralny
| Krzysztof Cugowski
| szansa na mafię
| szansa na mafię
| Piotr Panasiuk
| niewinny
| niewinny
| Jacek Kawalec
| topka niewinnych
| topka niewinnych
|
Strzały Volva na mafię: Wiśniewski, Klocuch, Cugowski Strzał Reda: Klocuch, Cugowski, Rudy
Trochę szkoda, że niewinność Panasiuka jednak wypłynęła, bo trochę mi z gry pośmierdział.
Chyba największym zaskoczeniem w strzałach to jest akurat dla mnie Klocuch. Biorę jednak pod uwagę, że to d1 więc te typy mogą się różnić.
|
|
|
Ogólny
Jul 4, 2023 21:37:17 GMT 1
Post by tomus on Jul 4, 2023 21:37:17 GMT 1
Coś mi ten Klocuch też nie pasuje w tej edycji, to prawda.
|
|
|
Ogólny
Jul 4, 2023 21:47:32 GMT 1
Post by Volverin on Jul 4, 2023 21:47:32 GMT 1
Red bardzo po łebkach edycję póki co czyta, ja jestem na bieżąco, ale bez wchodzenia w indywidualne posty i jakieś analizy. Więc koniec końców te typy to niewiele więcej niż taka czutka pierwszodniowa, spokojnie możemy się mylić.
Klocuch to taki strzał efekciarski, bo też jeśli jest w mafii to gra co najmniej dobrze, naturalność odhaczona, fajnie prowadzona kreacja, logika gry też przyzwoita.
Wiśniewskiego to też sobie wytypowałem tak o, dla "fajerwerków", ale również gra bardzo dobrze jeśli to mafioza.
Równie dobrze może okazać się, że mafia to schabowy, służba, Rudy i elo xD
Ten dzień będzie bardzo ciekawy.
|
|
|
Ogólny
Jul 4, 2023 21:52:57 GMT 1
Post by Volverin on Jul 4, 2023 21:52:57 GMT 1
Długi post Wiśniewskiego -> taki se (albo mam bias, postaram się jutro przyjrzeć jego grze)
Długi post Cugowskiego -> miastowy, bardzo na plus
|
|
|
Ogólny
Jul 4, 2023 22:07:36 GMT 1
Post by Squbaniec on Jul 4, 2023 22:07:36 GMT 1
Bardzo ciekawy będzie, ponieważ już ściany tekstu się pojawiły i teraz złap kogoś na jakiejś nielogiczności.
Pierwsze wrażenie to mam takie: 1. Długi post Wiśniewskiego to mam wrażenie, że trochę taki Szrekowaty jest. Niby wszystko ładnie opisze, ale gdzieś drobne kłamstewka w nie wplecie. 2. Kawalec imo niewinny. Bardzo ładny post napisał, chociaż co do Czesia jeszcze w tym momencie się z nim nie zgodzę, ale to dopiero początek d2. 3. Cugowski przyznam, że namieszał trochę postem swoim, ale jestem ciekaw co z tym fantem zrobi. 4. Rudy to patrząc na to co wysmażył w dłuższym tekście to nie wiem co sądzić. Na pewno teraz bardziej neutralny dla mnie byłby.
5. Służba klasycznie ciągnie swoją grę zielono-czerwoną.
|
|
|
Ogólny
Jul 4, 2023 22:19:26 GMT 1
Post by Squbaniec on Jul 4, 2023 22:19:26 GMT 1
Red bardzo po łebkach edycję póki co czyta, ja jestem na bieżąco, ale bez wchodzenia w indywidualne posty i jakieś analizy. Więc koniec końców te typy to niewiele więcej niż taka czutka pierwszodniowa, spokojnie możemy się mylić. Klocuch to taki strzał efekciarski, bo też jeśli jest w mafii to gra co najmniej dobrze, naturalność odhaczona, fajnie prowadzona kreacja, logika gry też przyzwoita. Wiśniewskiego to też sobie wytypowałem tak o, dla "fajerwerków", ale również gra bardzo dobrze jeśli to mafioza. Równie dobrze może okazać się, że mafia to schabowy, służba, Rudy i elo xD Ten dzień będzie bardzo ciekawy. Po prostu chciałem je wynotować, by to nie zniknęło to co mówicie.
Moje typy to też wrażenia z pierwszego dnia były więc na pewno nastawiam się na to że coś może się w nich zmienić.
|
|
|
Ogólny
Jul 5, 2023 10:06:20 GMT 1
Post by Squbaniec on Jul 5, 2023 10:06:20 GMT 1
Zrobiło się bardzo ciekawie po zakończeniu fazy nocy i artyleria jest gotowa do rozstrzelania obrony przeciwnika. Pojawiło się sporo ścian tekstu. Jest tylko jeden problem. Tylko jedna osoba padła i mafia jeszcze nie zdążyła się wykazać mordując kogoś. Więc dopóki nie odpadną jeszcze 1-2 osoby to wszelkie ich analizy należy traktować z przymrużeniem oka. Patrząc jakie trendy są w mieście to rozgrywka krąży po części wokół dwójki Dionizy-Wiśniewski. Rozpoznanie koloru chociaż jednego z nich da odpowiedzi na wiele pytań.Oboje budzą sporo wątpliwości i prawdopodobnie jeden z nich jest w mafii. Równie dobrze może zakończyć się to na dwójce niewinnych lub dwójce w mafii także na dwoje babka wróżyła. No powiem że bardzo ciekawa jest ta edycja. Nie ma krystalicznych typów na mafię i trudno jest typować.
Niewinni: 1. Bez zaskoczenia Santos nadal topka niewinnych. Tutaj chyba nikt nie ma wątpliwości co do jego koloru. Na tym etapie po prostu jest nietykalny. 2. Gołota również topka niewinnych. Tutaj też na razie 0 wątpliwości mam co do jego koloru. 3. Panasiuk dzisiaj dużo lepiej niż na początku rozgrywki. Dionizy wyskoczył z jednym argumentem, po którym można pokolorować Panasiuka. Chociaż do samej jego gry można mieć wątpliwości i zlinczowanie go mnie nie zdziwi. 4. Kawalec na pewno niewinny i tu nie ma co nawet rozmyślać nad jego przynależnością. Jego zieleń widać z kilometra, dlatego każdy będzie się starał o jego poparcie.
Nie wiem: 1. Klocuchowi dam lekką zieleń po prostu. Imo chodzi bardziej swoimi ścieżkami. Nie jestem go wstanie dać go wyżej w tym momencie i czekam na jego dalszą twórczość. 2. Broniewski daje od siebie to za co można go uniewinnić. Klasa zawodnika jednak nie pozwala mi go dać wyżej i po prostu trzeba takich gagatków obserwować czy dają nadal z tej słynnej wątroby. 3. Czesio niestety ale dam go niżej. Mimo że na starcie poczułem że pasuje do niego bardziej Wojtas i Gargamel. Tak w dniu drugim to jednak oczekuję od niego trochę więcej konkretów i rozkręcenia się w swojej grze by dało sie ocenić. Mam obawy czy nie pójdzie on w stronę Aldony w późniejszej fazie rozgrywki. 4. Dionizy - dobra opcja na potencjalną mafię.
5. Wiśniewski- dobra opcja na potencjalną mafię. Z dionizym i Wiśniewskim mam taki problem, że ich ciężko jest złapać na jednej niepożądanej reakcji, niepożądanym poście. Trudno jest dobrze tutaj dopasować odpowiednio ich metę. To może być droga do nikąd. Chociaż posting Dionizego po otwarciu tematu zaczął częściowo śmierdzieć mafią.
6. Rudy - nie potrafię go dać wyżej, nadal mi w nim coś nie gra, trochę znaków zapytania po sobie zostawia.
7. Cugowski - namieszał tą swoją analizą i to mocno mimo to nadal nie potrafię go dać wyżej
8. Służba - jak wyglądał mi na mafię lub zestresowanego rolnego tak trochę wahadełko poszło w stronę mafijności.
Jakbym miał strzelić kto moim zdaniem w mafii będzie to: Służba+Wiśniewski/Dionizy+Cugowski
Legenda do grupy nie wiem: 1-2 to osoby co są lekko zielone i mają w tym momencie najmniejszą szansę na mafijność z pozostałych ( jak już któryś z nich jest mafii to spokojnie wyjdzie na późniejszym etapie)
3-5 najmocniejsi gracze w stawce obecnie i ich mafijność jest trudno wychwycić obecnie, ale u każdego z nich jest taka szansa dużo większa niż u Klocucha czy Broniewskiego. 6-8 możliwe opcje na mafię, ale na pewno nie wszyscy.
Schaboszczaka pominę. Nie da się nic o nim powiedzieć w kontekście próby jego przynależności to lepiej go w odwodzie zostawię na wszelki wypadek gdyby się pojawił.
No nie powiem namieszali ładnie po otwarciu tematu i nie mam w tym momencie oczywistych podejrzanych jak to było po pierwszym dniu. Do tego co dziś napisałem wrócę jak odbędzie się lincz i mord dzisiaj. Będzie wtedy łatwiej porównać mając więcej danych i mniej graczy na polu bitwy.
|
|
|
Ogólny
Jul 5, 2023 11:43:15 GMT 1
Post by Squbaniec on Jul 5, 2023 11:43:15 GMT 1
Kurwa w momencie wysyłania swojego dłuższego posta nie spodziewałem się, że Klocuch wjedzie z aż tak fatalnym postingiem :/
|
|
|
Ogólny
Jul 5, 2023 12:19:04 GMT 1
via mobile
Post by Volverin on Jul 5, 2023 12:19:04 GMT 1
Wiśniewski raczej niewinny jednak. Dionizy też mi plusuje. Cugowski również.
Klocuch, Czesio dobra szansa na dwie mafie.
A potem może schabowy, może Broniewski, może Rudy.
|
|
|
Ogólny
Jul 5, 2023 12:22:55 GMT 1
via mobile
Post by Volverin on Jul 5, 2023 12:22:55 GMT 1
Jest jeszcze Służba ewentualnie, ale chyba szczerze gra.
|
|
|
Ogólny
Jul 5, 2023 12:26:20 GMT 1
Post by Squbaniec on Jul 5, 2023 12:26:20 GMT 1
Takie dobre opcje na dzisiejszy lincz dla mnie to Rudy,Klocuch,Służba. Nic nie stoi na przeszkodzie by zostawić Dionizego czy Wiśniewskiego. Gdybym wiedział że Eneldo się fatalnie zachowa to bym umieścił go poniżej pozycji 5 ( wypuściłem moje widzenie na gierkę o 11:06 i akurat od tej godziny Eneldo vel Klocuch musiał wjechać swoim niefortunnym postingiem- uwielbiam tą grę kiedy część przemyśleń trzeba do kosza wywalić od razu ).
|
|
NJay
Gracz
|
Ogólny
Jul 5, 2023 12:26:42 GMT 1
via mobile
Post by NJay on Jul 5, 2023 12:26:42 GMT 1
Ja liczę na to, że Red po dzisiejszym dniu więcej autorskich wniosków powyciąga w redvolverze, bo póki co hermetyczny i wycofany, niedobrze to wygląda Za to Volv szczery i zaangażowany, raczej miasto.
|
|
|
Ogólny
Jul 5, 2023 12:37:35 GMT 1
Post by Squbaniec on Jul 5, 2023 12:37:35 GMT 1
Wiśniewski raczej niewinny jednak. Dionizy też mi plusuje. Cugowski również. Klocuch, Czesio dobra szansa na dwie mafie. A potem może schabowy, może Broniewski, może Rudy. Też odniosłeś wrażenie, że w tym momencie Czesio próbuje naśladować Wojtasa i Gargamela, ale jego gra idzie bardziej w kierunku Aldony by poklepać kogoś po pleckach?
|
|
|
Ogólny
Jul 5, 2023 15:04:13 GMT 1
via mobile
Post by Volverin on Jul 5, 2023 15:04:13 GMT 1
Można tak powiedzieć, Czesio po prostu nie gra miastowo w kwestii podejścia do rozgrywki, logika gry szwankuje. Ale naturalność odhacza, może to detektyw?!
Coraz mniej podoba mi się gra miasta, ten drugi dzień chaotyczny.
|
|
|
Ogólny
Jul 5, 2023 15:13:33 GMT 1
Post by Squbaniec on Jul 5, 2023 15:13:33 GMT 1
Moim zdaniem jest to spowodowane, że tylko jedna osoba na tym etapie odpadła do tej pory i miasto nie wie jak mord się potoczy. Dlatego tak zaczęli skakać sobie do gardeł nie wiedząc kto ich w chuja tam robi. O ile mieli dobrą współpracę w d1 to dzisiaj za dużo nieporozumień jest.
|
|
|
Ogólny
Jul 5, 2023 15:50:29 GMT 1
Post by Squbaniec on Jul 5, 2023 15:50:29 GMT 1
Kurwa weź Kacper ( nawet jeśli okażesz się być w mafii) w końcu pociśnij Anturze . Służba mafia po tym co wyczynia po prostu.
|
|
|
Ogólny
Jul 5, 2023 16:38:04 GMT 1
via mobile
Post by Volverin on Jul 5, 2023 16:38:04 GMT 1
Eh, znowu jakieś dziwne akcje zamiast grania w grę.
|
|
|
Ogólny
Jul 5, 2023 18:27:03 GMT 1
via mobile
Post by Volverin on Jul 5, 2023 18:27:03 GMT 1
Propsuję reakcję Njaya, twardo, konkretnie. W złym kierunku to szło. Nie było tutaj idealnych decyzji, każda byłaby przez kogoś krytykowana.
|
|