|
Ogólny
Jul 6, 2023 23:48:38 GMT 1
via mobile
Post by Fernando Santos on Jul 6, 2023 23:48:38 GMT 1
co do sraczki postowej - ja bym zaimplementował jakaś wtyczkę z timerem albo podpiął ją pod bota njaya jeśli tam będziemy grać
w dyskordowej sprawdziło się to idealne, bo zamiast szarpanych interakcji i nerwowego f5 odnosiło się wrażenie, że uczestniczy się w niekończącej dyskusji, a fakt, że można było napisać raz na X czasu zmuszał do dbania o jakość wypowiedzi
edycja na dyskordzie, a najbardziej przejrzysta w jakiej brałem udział
|
|
|
Ogólny
Jul 6, 2023 23:52:00 GMT 1
via mobile
Post by Fernando Santos on Jul 6, 2023 23:52:00 GMT 1
timer jest też bardziej organiczny i mniej drastycznie odcinający losowo niż limit postów - ten drugi dyskusji nie sprzyja, bo jest negatywny, z każdą wypowiedzią zmniejsza ci swobodę i musisz zastanowić się czy chcesz uczestniczyć akurat w tym wycinku rozgrywki
100 postów to oczywiście i tak dużo, ale wydaje mi się, że generalnie i styl, i standard społeczności się zmienił, więc wymagałoby to oddolnej dyscypliny przy odgórnym rozwiązaniu w celu zachowania proporcji w trakcie rozgrywki
timer jest bardziej prouserowy
|
|
|
Ogólny
Jul 6, 2023 23:53:28 GMT 1
Post by Volverin on Jul 6, 2023 23:53:28 GMT 1
Na tym forum nie da rady, bo już sprawdzaliśmy. Na bocie Njaya docelowo jak najbardziej.
|
|
|
Ogólny
Jul 6, 2023 23:57:30 GMT 1
Post by Volverin on Jul 6, 2023 23:57:30 GMT 1
Standard i styl trzeba trzymać w ryzach, bo inaczej skazujemy się na grę między sobą. Kiedyś będzie bot, wierzę że również więcej graczy to i rozgrywki będą różne, póki co musimy wprowadzić rozwiązania, które przynajmniej kompletnie nie odstraszą nowych. Obecnie to i część weteranów nie ma ochoty grać.
Dlatego póki co limit postów, potem timer. A czy cykle 48h czy 24h to do ustalenia, każdy z innym limitem postów rzecz jasna.
|
|
|
Ogólny
Jul 6, 2023 23:58:15 GMT 1
via mobile
Post by Fernando Santos on Jul 6, 2023 23:58:15 GMT 1
sprawdziłem właśnie swoje wyniki w dyskordowej
od 01.06 do 06.06 napisałem 245 wypowiedzi w temacie bez slow mode, czyli w godzinach tuż przy linczu i mordzie
ten sam przedział czasowy w temacie rozgrywka z timerem - 224 wyniki
469 'postow' w 6 dni
tutaj takie okolice już po 4 dniach
|
|
|
Ogólny
Jul 7, 2023 0:00:16 GMT 1
Post by Volverin on Jul 7, 2023 0:00:16 GMT 1
Koniec końców timer spowodował, że myślałeś co chcesz napisać, a nie klepałeś instynktownie w klawiaturę żeby odpowiedzieć na każdą najmniejszą rzecz. Limit powinien dać podobny efekt.
|
|
|
Ogólny
Jul 7, 2023 0:02:24 GMT 1
via mobile
Post by Fernando Santos on Jul 7, 2023 0:02:24 GMT 1
|
|
|
Ogólny
Jul 7, 2023 0:04:08 GMT 1
Post by Volverin on Jul 7, 2023 0:04:08 GMT 1
Uwierz mi, sprawdzałem xD te pluginy nie działają jak trzeba, a nawet jakby jakiś działał idealnie to i tak tylko na przeglądarce PC, a na komórkach nie, bo opierają się na JavaScript.
|
|
|
Ogólny
Jul 7, 2023 0:06:44 GMT 1
via mobile
Post by Fernando Santos on Jul 7, 2023 0:06:44 GMT 1
Koniec końców timer spowodował, że myślałeś co chcesz napisać, a nie klepałeś instynktownie w klawiaturę żeby odpowiedzieć na każdą najmniejszą rzecz. Limit powinien dać podobny efekt. niekoniecznie timer jest bardzo komunistycznie równy limit postów można zużyć w różnym tempie przykładowo, Gołota ma 400 postów on zużywa swoje rano, wieczorem jest wyczerpany ja wchodzę dopiero wieczorem na poważnie chciałbym porozmawiać z Gołotą, zawiązać nic porozumienia, ale ze względu na różnice w zasobach nie jesteśmy w stanie tego zrobić
|
|
|
Ogólny
Jul 7, 2023 0:06:58 GMT 1
via mobile
Post by Fernando Santos on Jul 7, 2023 0:06:58 GMT 1
Uwierz mi, sprawdzałem xD te pluginy nie działają jak trzeba, a nawet jakby jakiś działał idealnie to i tak tylko na przeglądarce PC, a na komórkach nie, bo opierają się na JavaScript. no to dupa
|
|
|
Ogólny
Jul 7, 2023 0:16:15 GMT 1
Post by Volverin on Jul 7, 2023 0:16:15 GMT 1
Koniec końców timer spowodował, że myślałeś co chcesz napisać, a nie klepałeś instynktownie w klawiaturę żeby odpowiedzieć na każdą najmniejszą rzecz. Limit powinien dać podobny efekt. niekoniecznie timer jest bardzo komunistycznie równy limit postów można zużyć w różnym tempie przykładowo, Gołota ma 400 postów on zużywa swoje rano, wieczorem jest wyczerpany ja wchodzę dopiero wieczorem na poważnie chciałbym porozmawiać z Gołotą, zawiązać nic porozumienia, ale ze względu na różnice w zasobach nie jesteśmy w stanie tego zrobić Dlatego trzeba będzie tym rozsądnie zarządzać, to akurat na plus, gracze nauczą się trochę samokontroli w temacie. A proponowane limity nie są jakieś rygorystyczne, każdy się nagra. To niestety/stety trzeba wprowadzić, bo zaraz zostaniemy w kilkanaście osób, które będą się kisić we własnym sosie. A timer docelowo na bocie Njaya, owszem.
|
|
NJay
Gracz
|
Ogólny
Jul 7, 2023 5:32:20 GMT 1
via mobile
Post by NJay on Jul 7, 2023 5:32:20 GMT 1
Zastanawiam się, czy det nie zrobił teraz błędu, że nie zrobił claima. Miastu jego typy są potrzebne jak powietrze, a ma je aż 3. Może to potencjalnie przewrócić rozgrywkę do góry nogami i chyba lepiej by było dokonać to przed całodobową przerwą i dać czas dla wszystkich na zastanowienie. W przypadku braku claima tak naprawdę każde rozkminy podczas przerwy są zagrożone byciem nic nie wartymi, jeśli det zdecyduje się na claim zaraz po otwarciu tematu. No chyba, że na hardkora planuje jeszcze dłużej pociągnąć w ukryciu. Daj jakiś teaser, czy wśród sprawdzeń jest żyjący niewinny? ;P Yeap
|
|
|
Ogólny
Jul 7, 2023 7:34:32 GMT 1
Post by Dionizy Złotopolski on Jul 7, 2023 7:34:32 GMT 1
Kacper, wpierdoliłeś się we mnie buldożerem zupełnie znikąd, a mówisz że szkoda, że ja się nie zatrzymałem 😬 no ja myśle, że temperamentowo jesteśmy siebie warci i jak coś nie podpasuje to sie nie pierdolimy w tańcu z tym, że ja byłem przepełniony wątpliwością, a Ty w tej edycji pozjadałeś wszystkie rozumy a celność możemy sobie policzyć na koniec mafiacorner.boards.net/post/57476/threadi nie zgadzam się absolutnie, dopóki nie zajebałem samobója to grałem solidnie
|
|
|
Ogólny
Jul 7, 2023 9:05:56 GMT 1
Post by Piotr Panasiuk on Jul 7, 2023 9:05:56 GMT 1
kurcze ja mam taki problem z tym cyklem dzień/noc, że chyba ogólnie wymaga się, że ktoś w tym czasie naprodukuje materiału, a mnie się wtedy nie chce zerkać w gierkę jak nic się nie dzieje, wole wziąć oddech
|
|
|
Ogólny
Jul 7, 2023 9:12:40 GMT 1
Post by Volverin on Jul 7, 2023 9:12:40 GMT 1
Nie trzeba produkować materiału. To właśnie miało służyć jako oddech, ale również jako możliwość do nadrobienia rozgrywki, cofnięcia się do postów, uspokojenia emocji ;P każdy korzysta z tego jak chce.
|
|
|
Ogólny
Jul 7, 2023 9:41:38 GMT 1
via mobile
Post by Fernando Santos on Jul 7, 2023 9:41:38 GMT 1
Kacper, wpierdoliłeś się we mnie buldożerem zupełnie znikąd, a mówisz że szkoda, że ja się nie zatrzymałem 😬 no ja myśle, że temperamentowo jesteśmy siebie warci i jak coś nie podpasuje to sie nie pierdolimy w tańcu z tym, że ja byłem przepełniony wątpliwością, a Ty w tej edycji pozjadałeś wszystkie rozumy a celność możemy sobie policzyć na koniec mafiacorner.boards.net/post/57476/threadi nie zgadzam się absolutnie, dopóki nie zajebałem samobója to grałem solidnie No pax, ja nie miałem złych intencji, tylko chwyciłem się złego końca, a że poczułem się niesprawiedliwe potraktowany, to sam odpaliłem ogniem zwrotnym. Bo to nie była pycha, tylko entuzjazm, a między nami wyszło niezrozumienie intencji i brak dobrej komunikacji. Dla mnie lekcja żeby nie odpalać takiego turbo na lichej podstawie bez wyjaśnień (chociaż że względów detowych ciężko było tu wyjaśniać), ale myślę że jakbyśmy nie eskalowali aż tak bardzo, to obaj wyszlibyśmy z tego przekonani bardziej o swojej niewinności. Więc IMO - trzeba szukać dobra w drugim człowieku.
|
|
|
Ogólny
Jul 7, 2023 10:21:29 GMT 1
Post by Dionizy Złotopolski on Jul 7, 2023 10:21:29 GMT 1
takiego Cie kochamy
|
|
|
Ogólny
Jul 7, 2023 17:25:48 GMT 1
Post by Volverin on Jul 7, 2023 17:25:48 GMT 1
Postanowiłem poświęcić trochę czasu i przyjrzeć się graczom z bliska, bo dotychczas po prostu byłem na bieżąco z rozgrywką i na tej podstawie sobie typowałem.
Wiśniewski - Raczej niewinny. Z gry dość czysty, chyba niepotrzebnie tam się czegoś doszukiwałem. Uważam też, że postawa Wiśniewskiego względem Klocucha w niektórych postach sprawia, że bardzo małe szanse na mafia-mafia. Wiśniewski mafioza byłby sporym twistem.
Broniewski - Raczej niewinny. Za dużo elastyczności i chaosu w grze przy zachowaniu naturalności. Również spory twist gdyby był w mafii.
Rudy - Może być w mafii. Przejrzałem jego posty, jedzie na luzackich reakcjach, ale brakuje jednak trochę mięsa w grze, takich wnikliwych spostrzeżeń, które miał Hari Pota w edycji Doktorskiej na przykład, dzięki czemu mu ufałem.
Gołota - Poczytałem i podbijam to co powiedziałem w podcaście, jak Gołota jest w mafii to dla mnie absolutny sztos, najlepsza partia mafiozy jaką widziałem i widzę absolutnie zero szans na rozczytywanie takiej gry w przyszłości, na pewno nie na tym etapie. Na 99% w tej mafii po prostu nie jest, to zbyt czysta rozgrywka, ja tu widzę wyłącznie miastowego.
Służba - Jest szansa na mafię, ale naturalność odhacza, pisze całkiem dobre te posty, jest trochę mięsa. Do sprawdzenia jako trzeci-czwarty, głównie z powodu małej aktywności.
Czesio - No raczej mafia, metoda eliminacji, gra też jakaś taka płytka, średnio się klei jego niewinność.
Klocuch - Podobnie jak Czesio, odstaje od miasta troszkę, u niego widzę to w elementach takiego miastowego "small-talku", nie wdaje się w analizę takich piordółek, które miastowi często robią, za mało tam takich ego-centrycznych myśli pewnego siebie miastowego, którą widziałem u Szelestowskiego, u Wittgensteina. Dobra szansa na mafiowanie.
Cugowski - Jak dla mnie niewinny. Naprawdę dobre przemyślenia, ciekawe rozkminy, które najczęściej widzi się u miastowych, a u mafiozów z kolei wyrywkowo - coś jak "mafia bezplejsowa" Karetki. No zdarzy się taki fajny post, ale jest bardzo sporadyczny. Cugowski naklepał takich sporo. Jak tak w mafii fajnie kombinuje to szacuneczek, bo to wysoki poziom.
Kawalec - Ciężko powiedzieć coś więcej niż to, że jest to typowa niewinna gierka kshaqa. Nie widzę tu żadnych sygnałów ostrzegawczych, że może być inaczej. Czysto, aktywnie, naturalnie.
Tak więc podsumowując, moje typy i kolejka do linczowania to Czesio, Klocuch, Służba, Rudy. I chyba miasto na więcej sprawdzeń nie ma czasu, bo max jedna pomyłka. Więc jeśli w mafii jest ktokolwiek inny to pewnie wygrają. A jeśli cała trójka jest w tej czwórce, to i tak mają szansę, wtedy zależy czy miasto wytrzyma ciśnienie.
|
|
|
Ogólny
Jul 7, 2023 17:59:59 GMT 1
via mobile
Post by tomus on Jul 7, 2023 17:59:59 GMT 1
To chyba w kieszeni Volv, bo jeden z Twojej dolnej czwórki jest detem i się zaraz ujawni
|
|
|
Ogólny
Jul 7, 2023 18:07:01 GMT 1
Post by Volverin on Jul 7, 2023 18:07:01 GMT 1
To pewnie Służba? W takim wypadku będzie jeszcze ewentualnie miejsce na zlinczowanie kogoś innego.
Jeśli mafia jest w mojej czwórce (to by oznaczało, że wytypowałem wszystkich rolnych xD ale raczej nie będzie to nic szczególnego w tej edycji, wszystkie nicki przewijają się od jakiegoś czasu), to w sytuacji gdy jest tam det, miasto powinno wygrać.
Jeśli jakaś/jakieś mafie są poza tą czwórką, noo to wtedy będzie super ciekawa końcówka.
|
|