|
Ogólny
Jul 7, 2023 18:12:53 GMT 1
Post by Squbaniec on Jul 7, 2023 18:12:53 GMT 1
To pewnie Służba? W takim wypadku będzie jeszcze ewentualnie miejsce na zlinczowanie kogoś innego. Jeśli mafia jest w mojej czwórce (to by oznaczało, że wytypowałem wszystkich rolnych xD ale raczej nie będzie to nic szczególnego w tej edycji, wszystkie nicki przewijają się od jakiegoś czasu), to w sytuacji gdy jest tam det, miasto powinno wygrać. Jeśli jakaś/jakieś mafie są poza tą czwórką, noo to wtedy będzie super ciekawa końcówka. Dzięki za zdjęcie mi z głowy analizowanie rudego xD Praktycznie wszystkich co analizowałeś znaleźli się w gronie moich potencjalnych mafiozów przy czym wykluczyłem Broniewskiego. Wieczorem nabrałem po prostu wątpliwości kto trzeci i nie chciałem typować.
|
|
|
Ogólny
Jul 7, 2023 18:31:08 GMT 1
Post by Squbaniec on Jul 7, 2023 18:31:08 GMT 1
BTW ładnie nawet tu na cmentarzu widać,że typowanie mafii po samym d0/d1 bez wczytywania się w graczy i ze zbyt małą ilością danych jest trudne. Po otwarciu tematu i przeczytaniu tylu ścian tekstu i interakcji po przerwie już było więcej widać i ten drugi dzień prawdopodobnie dość mocno ustawia rozgrywkę.
|
|
NJay
Gracz
|
Ogólny
Jul 7, 2023 18:48:30 GMT 1
via mobile
Post by NJay on Jul 7, 2023 18:48:30 GMT 1
Fajnie się czyta wasze rozkminy i progresje myśli, a leciutko teaserując mogę powiedzieć, że końcówka zapowiada się naprawdę wyrównanie i emocjonująco.
|
|
NJay
Gracz
|
Ogólny
Jul 7, 2023 21:22:56 GMT 1
Post by NJay on Jul 7, 2023 21:22:56 GMT 1
Myślę, że zaraz zacznie się mega intensywny i kluczowy dzień. Obstawiam, że lekką ręką pęknie 1000 postów.
|
|
|
Ogólny
Jul 7, 2023 21:52:12 GMT 1
Post by Volverin on Jul 7, 2023 21:52:12 GMT 1
Napisałem trochę dłuższej analizy rano, ale doszedłem do wniosku, że wolę jeszcze poobserwować. Puszczę jutro albo w testamencie. Do miasta powiedziałbym tylko, żebyście mnie kurwa nie zostawili na meczówkę. Albo akceptujecie, że jestem niewinny albo lecę teraz. Spytam wprost jesteś w stanie mi zaufać? Bo jeśli mamy złapać jeszcze przed sobotą ostatniego to proponuję zakopać topór wojenny. Ja Ci nawet specjalnie nie-nie ufam, tak naprawdę wierzyłem w One Puncha, a teraz to jest zabawa w jakieś małe różnice w prawdopodobieństwach. Jutro większość energii w research Jamniczka i Kaczora raz jeszcze. Jutro mnie albo linczujecie, albo dostaję czystą tablicę, bo mi się nie widzi jutro oglądać linczu na np. Jamniczku i w meczówce być skazanym na śmierć. Trzeba to przekminić mądrze. tak mi się przypomniało xD
|
|
|
Ogólny
Jul 7, 2023 21:54:03 GMT 1
Post by Squbaniec on Jul 7, 2023 21:54:03 GMT 1
Napisałem trochę dłuższej analizy rano, ale doszedłem do wniosku, że wolę jeszcze poobserwować. Puszczę jutro albo w testamencie. Do miasta powiedziałbym tylko, żebyście mnie kurwa nie zostawili na meczówkę. Albo akceptujecie, że jestem niewinny albo lecę teraz. Ja Ci nawet specjalnie nie-nie ufam, tak naprawdę wierzyłem w One Puncha, a teraz to jest zabawa w jakieś małe różnice w prawdopodobieństwach. Jutro większość energii w research Jamniczka i Kaczora raz jeszcze. Jutro mnie albo linczujecie, albo dostaję czystą tablicę, bo mi się nie widzi jutro oglądać linczu na np. Jamniczku i w meczówce być skazanym na śmierć. Trzeba to przekminić mądrze. tak mi się przypomniało xD
Eustachy i krówka tutaj pozdrawiają grających xD
|
|
|
Ogólny
Jul 7, 2023 21:55:07 GMT 1
Post by Dionizy Złotopolski on Jul 7, 2023 21:55:07 GMT 1
jak rudy winny to pshemo 50/50 serio
|
|
|
Ogólny
Jul 7, 2023 21:58:52 GMT 1
Post by Volverin on Jul 7, 2023 21:58:52 GMT 1
jak rudy winny to pshemo 50/50 serio Dlaczego? Są jakoś powiązani? Z gry Gołota wygląda tak dobrze, że nawet nie będę się krył za jakimiś "no coś tam może widzę", bo po prostu nie widzę.
|
|
|
Ogólny
Jul 7, 2023 22:26:41 GMT 1
Post by Dionizy Złotopolski on Jul 7, 2023 22:26:41 GMT 1
jak rudy padnie czerwony to obiecuje te punkty poznajdować. Odnosiłem wrażenie, że Rudy jest pod niewidzialną protekcją gołoty, a ciężko mi uwierzyć żeby sentence miał okręcić pshema wokół palca
|
|
|
Ogólny
Jul 7, 2023 22:35:47 GMT 1
via mobile
Post by Fernando Santos on Jul 7, 2023 22:35:47 GMT 1
jak rudy winny to pshemo 50/50 serio Dlaczego? Są jakoś powiązani? Z gry Gołota wygląda tak dobrze, że nawet nie będę się krył za jakimiś "no coś tam może widzę", bo po prostu nie widzę. No ja nie wiem, jasna latarnia miasta, 24h przerwy, wiadomo dużo więcej niż po D1, bo nie ma czterech graczy zamiast jednego jak wtedy, a ten wbija i pisze że se poobserwuje. Gdzie wątroba tutaj.
|
|
|
Ogólny
Jul 7, 2023 22:45:41 GMT 1
Post by Volverin on Jul 7, 2023 22:45:41 GMT 1
Dlaczego? Są jakoś powiązani? Z gry Gołota wygląda tak dobrze, że nawet nie będę się krył za jakimiś "no coś tam może widzę", bo po prostu nie widzę. No ja nie wiem, jasna latarnia miasta, 24h przerwy, wiadomo dużo więcej niż po D1, bo nie ma czterech graczy zamiast jednego jak wtedy, a ten wbija i pisze że se poobserwuje. Gdzie wątroba tutaj. A ja sobie myślę 6-3, Gołota-mafioza na skraju zwycięstwa wbija i pisze, że se poobserwuje? No też się nie klei zbytnio. Nie panikowałbym z Gołotą, bo jak jest w mafii to i tak pograne. Można go będzie rozważyć jak dojdzie do meczówki 2-1 i będzie wciąż żył xD
Jak dla mnie on po prostu wie, że dzisiaj trzeba linczować Czesia i podchodzi do tematu na spokojnie, z pewnością jaki jest następny krok.
|
|
|
Ogólny
Jul 7, 2023 22:47:43 GMT 1
via mobile
Post by Fernando Santos on Jul 7, 2023 22:47:43 GMT 1
Klocuch się nie wpisał jeszcze, zastanawiające
|
|
|
Ogólny
Jul 7, 2023 22:55:06 GMT 1
via mobile
Post by Fernando Santos on Jul 7, 2023 22:55:06 GMT 1
Cugowski jest za dobry, pisze zwięzłe, ale rozbudowane posty, wpada raz na jakiś czas, jeśli da coś krótszego jest to celne, no po prostu syn koleżanki mojej starej.
Dopytuje, docieka, to jest taki Podsumowanie Reda do kwadratu, ale jakimś cudem, kurka-rurka, nikt go do core miasta nie wrzuca.
Jednocześnie nikt go śmielej nie atakuje, nie angażuje się w ostrzejsze wymiany, stoi sobie z boku.
Na zielono trio muszkieterów, na żółto i pomarańczowo dwójka z triumwiratu, na czerwono Rudy z Czesiem, Służba ominięty.
To jest naprawdę bardzo dobra gra, ale nawet na chwilę nie widzę tu chęci nadania tonu.
Do tego Czesia nie miał przekonania, ale czy dziś go już nie kanibalizuje?
|
|
|
Ogólny
Jul 7, 2023 22:55:52 GMT 1
Post by Volverin on Jul 7, 2023 22:55:52 GMT 1
jak rudy padnie czerwony to obiecuje te punkty poznajdować. Odnosiłem wrażenie, że Rudy jest pod niewidzialną protekcją gołoty, a ciężko mi uwierzyć żeby sentence miał okręcić pshema wokół palca Aż z ciekawości sobie wyszukałem posty Gołoty odnoszące się do Rudego. Bardzo z nim lawirował, raz że w mafii, raz niewinny, raz nie wiadomo, dla mnie wygląda to całkiem miastowo, po prostu nie zna (według mnie ;p) jego koloru, a gdzieś tam mógł go Rudy oszukać naturalnością w reakcjach. Trzeba uczciwie powiedzieć, że jeśli sentence jest w mafii to gra bardzo fajne zawody i widoczny progres względem Bolca, więc nic dziwnego, że mógł kogoś oszukać. Co do okręcania wokół palca, to są rzeczy względne. Ty masz swoje estymatory, Pshemo ma swoje. Możecie się rozmijać ze spojrzeniem na rozgrywkę i nie musi to czynić żadnego z was mafiozami. A pamiętajmy, że Pshemo wciąż jest na etapie nauki, widać, że ma potencjał na bycie potężnym graczem i w mieście i w mafii, ale potrzebuje praktyki - nie ma co od niego oczekiwać, że będzie od teraz rozpierdalał mafiozów w każdej gierce.
No zobaczymy - dla mnie Pshemo nie do ruszenia w tej edycji (w momencie pisania, może się wykolei nagle xD), jeśli mafioza to kompletnie rozminął się z moimi estymatorami szukania winnych. Nawet post-factum, znając jego winę, raczej nie potrafiłbym wskazać na posty, które sugerowały, że będzie w mafii xD (na tym etapie rozgrywki). Póki co jeszcze mi się coś takiego nie zdarzyło, więc zostanę niewiernym Julianem.
|
|
|
Ogólny
Jul 7, 2023 23:05:12 GMT 1
Post by Volverin on Jul 7, 2023 23:05:12 GMT 1
Cugowski jest za dobry, pisze zwięzłe, ale rozbudowane posty, wpada raz na jakiś czas, jeśli da coś krótszego jest to celne, no po prostu syn koleżanki mojej starej. Dopytuje, docieka, to jest taki Podsumowanie Reda do kwadratu, ale jakimś cudem, kurka-rurka, nikt go do core miasta nie wrzuca. Jednocześnie nikt go śmielej nie atakuje, nie angażuje się w ostrzejsze wymiany, stoi sobie z boku. Na zielono trio muszkieterów, na żółto i pomarańczowo dwójka z triumwiratu, na czerwono Rudy z Czesiem, Służba ominięty. To jest naprawdę bardzo dobra gra, ale nawet na chwilę nie widzę tu chęci nadania tonu. Do tego Czesia nie miał przekonania, ale czy dziś go już nie kanibalizuje? Nie każdy musi nadawać ton.
Monti, jakie masz estymatory szukania mafiozów? Moim zdaniem nierzadko na przeszkodzie stoi ci to, że masz pewne odgórne założenia co do tego jak ktoś powinien zareagować, jak ktoś powinien się zachować i przepuszczasz przez swój subiektywny filtr. A ta gra to jednak zbiorowisko różnych osobowości i charakterów, regularnie i nagminnie gracze będą wykonywali ruchy, których my byśmy nie wykonali.
|
|
|
Ogólny
Jul 7, 2023 23:09:21 GMT 1
Post by Volverin on Jul 7, 2023 23:09:21 GMT 1
To doprecyzuję -> zawsze można pod tezę, po fakcie, wskazać na różne posty i logicznie wytłumaczyć, że to była partia mafiozy, bo to czy tamto. Ale nie byłbym w stanie z tego wyciągnąć żadnej lekcji, która pomogłyby mi znajdować takich mafiozów w przyszłości, bo te posty są moim zdaniem po prostu zbyt dobre. Naturalne, z mięsem, z głębią. Na ten moment gry jest tam wszystko, 10/10.
|
|
|
Ogólny
Jul 7, 2023 23:28:21 GMT 1
via mobile
Post by Fernando Santos on Jul 7, 2023 23:28:21 GMT 1
Cugowski jest za dobry, pisze zwięzłe, ale rozbudowane posty, wpada raz na jakiś czas, jeśli da coś krótszego jest to celne, no po prostu syn koleżanki mojej starej. Dopytuje, docieka, to jest taki Podsumowanie Reda do kwadratu, ale jakimś cudem, kurka-rurka, nikt go do core miasta nie wrzuca. Jednocześnie nikt go śmielej nie atakuje, nie angażuje się w ostrzejsze wymiany, stoi sobie z boku. Na zielono trio muszkieterów, na żółto i pomarańczowo dwójka z triumwiratu, na czerwono Rudy z Czesiem, Służba ominięty. To jest naprawdę bardzo dobra gra, ale nawet na chwilę nie widzę tu chęci nadania tonu. Do tego Czesia nie miał przekonania, ale czy dziś go już nie kanibalizuje? Nie każdy musi nadawać tor.
Monti, jakie masz estymatory szukania mafiozów? Moim zdaniem nierzadko na przeszkodzie stoi ci to, że masz pewne odgórne założenia co do tego jak ktoś powinien zareagować, jak ktoś powinien się zachować i przepuszczasz przez swój subiektywny filtr. A ta gra to jednak zbiorowisko różnych osobowości i charakterów, regularnie i nagminnie gracze będą wykonywali ruchy, których my byśmy nie wykonali.
Zmienne, przeważnie dostosowane pod daną rozgrywkę i gracza - nie jak ja uważam że powinien sie zachować, ale jak ja uważam, że ON by się zachował w danych okolicznościach. Tutaj to odczucie dotychczasowej mety Zmarzlikowej plus ocena ewentualnych benefitów jakie daje takie granie mafiozie. Bardzo rozsądna, spokojna, wyważona gra i widoczny progres. Może to być stymulowane wyciągnięciem wniosków z poprzednich edycji, ale bardziej się skłaniam ku opcji, że jest to wyciągnięcie wniosków z poprzednich edycji + przegląd pola wykraczający nad aktualny sufit miastowego. Taka wyważona gra może się podobać wszystkim - jeśli ja z Kawalcem graliśmy na jednej stronie w skali, ale jednocześnie ta intensywność, to endurance, nie ma samych zwolenników, już abstrahując od samego uniewinniania na tej podstawie - to Cugowski jest w permanentnym perfekcyjnym balansie, czasem wejdzie z 0 na +1, czasem na -1, ale kontynuuje zabawę z wagą właściwie od początku rozgrywki. Uważam, że to jest piekielnie trudne do utrzymania, o czym sam w mojej opinii się przekonałeś na Denholmie. Bo w momencie, jak nie utrzymałeś wahadełka na środku, tylko poszedł mocny przechył, to z miejsca na Tobie usiadłem z Murlokiem i już nie dałeś rady tego obronić. Obojętne po której stronie siedzi - super rozgrywka według mnie, właśnie pod kątem tej konsekwencji prowadzenia swojego stylu.
|
|
|
Ogólny
Jul 7, 2023 23:30:31 GMT 1
via mobile
Post by Fernando Santos on Jul 7, 2023 23:30:31 GMT 1
Już dwójka za Klocuchem, Czesiem i Cugowskim.
|
|
|
Ogólny
Jul 7, 2023 23:37:18 GMT 1
Post by Volverin on Jul 7, 2023 23:37:18 GMT 1
Spoko. Na pewno to może być Cugowski, ten scenariusz to żadne sci-fi. Po prostu gra autentyczniej niż Rudy, który z kolei może być niewinny.
Jeśli chodzi o metę, to przy piernikowym(Zmarzliku) mamy do czynienia z graczem, który ewidentnie świadomie podchodzi do swoich gierek, chce się poprawiać, więc ta meta z edycji na edycję może mocno się różnić.
|
|
|
Ogólny
Jul 8, 2023 8:59:24 GMT 1
via mobile
Post by Squbaniec on Jul 8, 2023 8:59:24 GMT 1
Broniewski w 100% potwierdzony niewinny.
|
|