|
Post by Squbaniec FreakFight on Jul 22, 2023 20:38:18 GMT 1
No Jose był jednym z kandydatów na deta, to go sobie dilowaliśmy. Paradoksalnie ja brałem pod uwagę, że Squbi detektyw, ale on kurwa zawsze jest detem, więc uznałem, że chuj tam, nic tyle razy się nie zdarza. No ja tym razem ze sprawdzeniem się nie wychywałem. Widziałem że Lord Miles jest trochę jechany za swoją grę i go sprawdziłem czy daje to co robił jako Bolec czy jako Rudy jednak. Wyszło że gra podobnie co Rudy.
|
|
|
Post by Dionizos on Jul 22, 2023 20:39:11 GMT 1
Ja to bym mógł zagrać taką edycję z mnóstwem roli ale nie takich popierdółek jak jakiś, ha tfu, sędzia, tylko jakichś właśnie mega mocnych ultów
Jak gramy dla beki, to dla beki, a nie konsultacja każdego użycia z resztą miasta xD
|
|
|
Post by piernikowy freakfighter on Jul 22, 2023 20:39:24 GMT 1
Trochę mogłem potrolować w tej edycji, nawet momentami miałem lekkie wyrzuty sumienia. Ale no jak stwierdziłem, że dam wam 15 letni Pshemo experience i wpadłem na motyw z udawaniem zaginionego to już w to poszedłem. Nie bez powodu mnie przedrzeźniali Psyhemo wtedy u nas na forum. potem było widać, że niewinny, full zaangażowania, i to kłamanie co do działania swojej roli byłoby w mafii samobójstwem, miastowa pomyłka
|
|
|
Post by Morte [Monti] on Jul 22, 2023 20:39:42 GMT 1
dobre sprawdzenie Squbi
jak anulowałem głos i zastanawiałem się nad wajchą, to miałem jeszcze zagwozdkę, czy anulować głos z Bolca, czy z Czueka
E: bo było wtedy tak
4 2 2
|
|
|
Post by Dionizos on Jul 22, 2023 20:40:21 GMT 1
No ja się zastanawiałem nad Pshemem zagubionym ale w ostatnim testamencie miałem go jako niewinnego, za dużo tam było pomyłek i miastowej frustracji
|
|
|
Post by Słoneczko on Jul 22, 2023 20:40:25 GMT 1
Tak, ty zauważyłeś, że przesada, żebym w mafii tak zagrał. Props za to. Też dziwiło mnie, że w sumie nikt poza tobą serio nie pomyślał, że tak się nawet was nie da okłamać, bo sam napisałem, żeby przeczytać moją rolę gdzie pisało coś przeciwnego niż to co mówiłem xd. I to uczucie jak zobaczyłem, że was przypadkiem okłamałem i już nie mogę postać napisać.
|
|
|
Post by Słoneczko on Jul 22, 2023 20:41:43 GMT 1
Tak brzmiał mój testament, który by dziś odpaliło.
Po pierwsze napisałem nieprawdziwy opis działania mojej roli przypadkiem, nie było to kłamstwo, byłem przekonany, że ona się nie aktywuje w linczu. Ale to nie mogło być kłamstwo bo w tym samym zdaniu przecież napisałem, żebyście dokładnie przeczytali opis mojej roli. Jakbym chciał was okłamać, to bym przecież nie napisał przeczytajcie dokładnie opis mojej roli, nie?
Po drugie, grałem specjalnie w taki sposób, żeby mafia mnie próbowała zwerbować, żeby zmarnować jej mord.
Po trzecie. Chodziło też o to żeby podnieść ciśnienie w gierce i zobaczyć jak reagujecie. Problem taki, że to co robię zostało niemal całkowicie zignorowane przez połowę graczy, której nie było przez cały dzisiejszy lincz. Mam na myśli np. Sqbańca, Borixona, Milesa. Kompletnie nie pobrudzili sobie rąk interakcją ze mną i reagowaniem na mnie dzisiaj.
Niewinni: Dionizos (on nie ma tego zaginionego), Senegal, Morte Piernikowy raczej też. Freaq będzie pewnie niewinny, ale nie jest głupio go skanować.
Mafia będzie tutaj: Sqbaniec, Borixon, Miles, Sanepid. Z tego grona Borixon wydaje się najniewinniejszy, no ale gość napisał mało postów i rąk nie brudził, po prostu wszystkie, które napisał były spoko.
Wyjdzie pewnie, że to Miles/Sanepid i Sqbaniec na zagubionym.
Dziwi totalny brak dobrej woli, serio myśleliście, że was próbowałem okłamać jednocześnie kierując was do mojego opisu roli xd?
|
|
|
Post by Squbaniec FreakFight on Jul 22, 2023 20:42:51 GMT 1
Tutaj detektyw Squbaniec. Jeśli zobaczycie kiedykolwiek ten testament, to oznacza, że padłem w mordzie. Wiedząc że ostatnio mając znaczącą rolę za szybko z niej wychodziłem postanowiłem tym razem się bardziej kryć z nią. Jeśli padłem w mordzie numer to, to oznacza że: a) mafia wiedziała że jestem pewnym niewinnym i nie warto mnie trzymać długo b) wyczuła że mam rolę c) uznała że psuję im narrację Do tej pory moje sprawdzenia wyglądają następująco: 1. Lord Miles- niewinny. Sprawdziłem go ponieważ przewijał się na listach podejrzanych z żółtą lampką. Chciałem mieć pewność czy to powtórka z Rudego czy jednak idzie w stronę Bolca Pierdolca. Odczyt niewinny w tym setupie jest o wiele lepszy niż nadzianie się na potencjalnego oprycha czy zagubionego mafiozę. 2. Morte- zdecydowałem się go sprawdzić aby wyeliminować potencjalny warunek wygranej przez mafię i przydałby się kolejny oczyszczony gracz. Jeśli nie dostanę z jakiegoś powodu skana deta oznacza to,że albo zostałem zamordowany albo potraktowano mnie dilerem.
To był mój testament jak coś.
|
|
|
Post by egzepodszyw on Jul 22, 2023 20:42:53 GMT 1
Przede wszystkim regulamin musi być czytelny i jednoznaczny. A ten był jak polska konstytucja.
|
|
|
Post by Lord Miles on Jul 22, 2023 20:43:16 GMT 1
Ja to bym mógł zagrać taką edycję z mnóstwem roli ale nie takich popierdółek jak jakiś, ha tfu, sędzia, tylko jakichś właśnie mega mocnych ultów Jak gramy dla beki, to dla beki, a nie konsultacja każdego użycia z resztą miasta xD Ja bym tak zrobił, chuj niech sie to skończy na d3 nawet xD
|
|
|
Post by Volverin on Jul 22, 2023 20:43:21 GMT 1
A co do limitu postów, to tak jak pisałem - mega niekorzystnie to działa pod koniec dnia, imo on musi się jakoś podnosić w którymś momencie, żeby ci wyprzytykani z postów mogli się też na koniec włączyć w dyskusję W kontekście następnej edycji, limit będzie większy. Przede wszystkim jednak trzeba trochę nauczyć się tym zarządzać, zostawić sobie te 20 postów na ostatnią godzinę-dwie przed linczem (gdy limit 100). Jeśli chcemy wyłączenia limitu godzinę przed linczem (czyli o 20:00) i trwający do zamknięcia tematu o 22:30 to:
1. Limit podstawowy trzeba zmniejszyć (pewnie do 80) 2. Kwestia bardziej problematyczna - to będzie opierało się na dżentelmeńskiej umowie, że nikt tego limitu nie przekroczy przed 20:00. MG może nie być w stanie nadzorować tego in-real-time i musi wtedy zdać się na zaufanie do graczy, że każdy zatrzyma się gdy dobije do 80. MOŻNA spróbować też tak, ale zwiększa się ryzyko robienia głupot i naginania regu przez graczy. Prosty limit 100 postów jest z kolei fool-proof i widać jasno kto się trzymał zasad, a kto nie
|
|
|
Post by Słoneczko on Jul 22, 2023 20:44:01 GMT 1
No ja przyznam, że sam się wachałem przy pisaniu testamentu zostawić Morte niewinny, czy poprosić detektywa o skan, ale jednak uznałem, że nie i daję go niewinnego. Więc rozumiem ten skan Sqbańca.
|
|
|
Post by Volverin on Jul 22, 2023 20:44:59 GMT 1
Ja to bym mógł zagrać taką edycję z mnóstwem roli ale nie takich popierdółek jak jakiś, ha tfu, sędzia, tylko jakichś właśnie mega mocnych ultów Jak gramy dla beki, to dla beki, a nie konsultacja każdego użycia z resztą miasta xD Pomyślę nad takim czymś, może Antura też będzie chciał wspólnie pokminić, to zrobimy taki role-madness, czy jakoś tak to nazywają.
|
|
|
Post by egzepodszyw on Jul 22, 2023 20:45:22 GMT 1
Ej ale to zarządzanie postami jest mega proste. A z perspektywy mafii to wypuszczanie miasta na to by się wypostowało jest jedną z opcji gry. Ja bym tylko zakazał edytowania postów w celu omijania limitu.
|
|
|
Post by Dionizos on Jul 22, 2023 20:46:10 GMT 1
Ja to bym mógł zagrać taką edycję z mnóstwem roli ale nie takich popierdółek jak jakiś, ha tfu, sędzia, tylko jakichś właśnie mega mocnych ultów Jak gramy dla beki, to dla beki, a nie konsultacja każdego użycia z resztą miasta xD Ja bym tak zrobił, chuj niech sie to skończy na d3 nawet xD No teraz i tak się na d2 skończyło więc d3 byłby postępem xd
|
|
|
Post by Dionizos on Jul 22, 2023 20:48:08 GMT 1
Mój testament z dzisiaj z 5 minut przed końcem dnia:
"Sprawdźcie tego milesa, czuequ też może być kandydatem Squbi raczej niewinny Stawiam że w parze Monti - Senegal jest jakiś zagubiony
Pshemo i Doktor niewinni
Z fartem"
Czyli uniewinnienia spoko, mafiozo w dwóch typach do linczu
Nie jest źle 😎
|
|
|
Post by Volverin on Jul 22, 2023 20:48:42 GMT 1
Ej ale to zarządzanie postami jest mega proste. A z perspektywy mafii to wypuszczanie miasta na to by się wypostowało jest jedną z opcji gry. Ja bym tylko zakazał edytowania postów w celu omijania limitu. W sensie, że jesteś za prostym limitem 100 i już?
Szczerze mówiąc też byłbym za tym, choćby i dlatego, że już widzę jak punkt 20:00 ponownie wracamy do tego, czego chcemy tym limitem unikać - sraczka postowa i ultra-intensywne granie bez opamiętania.
|
|
|
Post by piernikowy freakfighter on Jul 22, 2023 20:49:49 GMT 1
w sumie o limit i tempo powinniśmy pytać nienapierdalaczy jak Senegal o zdanie
|
|
|
Post by piernikowy freakfighter on Jul 22, 2023 20:49:59 GMT 1
i Josego
|
|
|
Post by Słoneczko on Jul 22, 2023 20:50:21 GMT 1
Czyli wychodzi, że to po prostu w momencie samej dyskusji było na tyle gorąco, że myśleliście, że jestem tym zagubionym i was robię w chuja tak bezczelnie, ale jak przestałem postować i dostaliście szansę na spokojnie przetrawić co się dzieje to uznaliście, że przesada by była.
Mi 70 na dzień by wystarczyło, żeby przekazać to co mam do przekazania i budować pozycję, ale 100 by pozwoliło jednak trochę naturalniej pisać. Bo czasami kurcze powiedziałbyś jakiegoś żartobliwego onelinera i jednak czujesz, że kurcze nie do końca powinieneś.
|
|