|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 18:52:58 GMT 1
via mobile
Post by Mordor on Aug 6, 2023 18:52:58 GMT 1
Idę na szybki rower. Miastowi dobrej woli - zróbcie tak, żeby mafia miała trudniejsze zadanie w tej ostatniej godzinie niż odprowadzić wzrokiem lincz na niewinnym Mordorze.
|
|
Gollum
Edycja#35
Limit: 353
|
Post by Gollum on Aug 6, 2023 18:53:02 GMT 1
Ty no, ale jeśli Ty uważasz, że ja nie wiem jak pisze Szarlej czy Jose, to ok, ale szanujmy się. Akurat ja wiedziałem, kim gra Mordor, byłem tego niemal pewien, więc może nie dostrzegam tego plusa czy jego rozmiaru. Pogadamy jak padnie winny. A co do tego, co napisałeś potem, że nie chcesz, żeby snajper w Ciebie strzelił, to trochę nie daje mi spokoju, że najpierw napisałeś, że masz wyjebane i brak motywacji, wczoraj napisałem, że w sumie jesteś dobrym celem dla snajpera, to zacząłeś grać, teraz też się boisz tego snajpera, ale jednocześnie chcesz, żeby on strzelał. No dla mnie to trochę śmierdzące, bo jak dla mnie to on może nie strzelać wcale, zostawić nam 5 linczów, lub jeśli przeżyje, to wtedy strzelić za 2 dni. Ale wiem, że mafii jest nie na rękę snajper z dostępnym strzałem. Ja bym dziś w Ciebie nie strzelił, natomiast też na razie nie potrafię Cię uniewinnić, zwłaszcza że nie do końca czuję winę Theodena i czuję, że mafia, nawet jeśli jest tam i Mordor, i Gimli, będzie miała jednego mniej oczywistego przedstawiciela i będzie próbowała wepchnąć nam pod lincz kogoś niewinnego. I tu mi nie pasuje Boromir, który wyglądał, jakby mnie popychał w kierunku odjebania Trolla oraz Ty cisnący Theodena w jakiś taki niepasujący sposób, którego nie umiem opisać. No w sumie nie wziąłem tego pod uwagę, że byś wbił i to rozwiązał. To przytakuję, że mały plusik. No tak jak pisałem, udawałem małą motywację wczoraj. Nie mam małej motywacji, mam dużą motywację, nie grałem parę tygodni i nawet po discordzie przed edycją można było zauważyć, że mam dużą motywację, choćby po tym, że Cię namawiałem do gry.A co do Theodena - moim zdaniem po prostu jest w mafii, dziwi mnie że tego nie rozpoznajesz. Dziwi mnie też, że chcesz Gimliego zabić, który jest po prostu gościem z innego świata i dlatego tu nie pasuje, a wcale nie jest mafiozą. I żeście mnie wychujali, bo jakbym wiedział, że będą przedśmiertne, to bym się nie zapisał, prawie zresztą się wypisałem jak zobaczyłem regulamin, byłem dosłownie o włos od podjęcia tej decyzji. Bo chciałem sprawdzić, czy jeszcze lubię w to grać w sprzyjających okolicznościach, zaś nieobecność od 12.30 w D1 dawała możliwość, że się wkręcę a zostanę odjebany bez wpływu na grę i się tylko wkurwię. Na szczęście się udało. Co do Theodena, to ja czuję miejskie wibracje, za to uważam, że winny jest Gimli, który za wąsko patrzy na grę jak na miastowego. Nawet jeśli widzę w nim też trochę miastowego Jaga, to po prostu uważam, że relatywnie łatwo mógłby zagrać to, co zagrał jako mafiozo. Łatwiej niż np. Ty, bo faktycznie, jako mafiozo ryzykowałeś odjebanie snajperem w D1, raczej Twoja postawa się nie dodaje. No nie wiem czy na zielono Cię pokoloruję dziś, ale na pewno jesteś półkę wyżej niż Cię miałem przed tą rozmową.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 18:53:16 GMT 1
via mobile
Post by Glorfindel on Aug 6, 2023 18:53:16 GMT 1
Okej, Gollum, spoko, ale nie ma sensu budować sobie teraz uprzedzeń na temat Boromira i Aragonesa na podstawie niepotwierdzonych przypuszczeń (które się nie potwierdzą, bo jestem niewinny). Nie chcę być próżny i tak dalej, ale skoro lecę najprawdopodobniej, to napiszę. Jak można w ogóle uważać, że ten post mógł napisać ktoś inny niż miastowy??? Mi się to nie mieści w głowie. Jest to miastowa zielona flaga i dla wytrawnych analityków nie powinno być już wątpliwości, że jestem z miasta. Ale w mafii ważniejsze są uprzedzenia. ja mam momenty refleksji ale na pewno nie przy tamtym poście - i tym którym go wspomniałeś nie rozumiem czemu tak grasz, zapytałem o wyjaśnienia i nie odpowiedziałeś
|
|
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 18:54:31 GMT 1
via mobile
Post by Mordor on Aug 6, 2023 18:54:31 GMT 1
Odpowiadałem szczerze. Mogę napisać jeszcze jak wrócę z roweru.
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 6, 2023 18:54:41 GMT 1
Okej, Gollum, spoko, ale nie ma sensu budować sobie teraz uprzedzeń na temat Boromira i Aragonesa na podstawie niepotwierdzonych przypuszczeń (które się nie potwierdzą, bo jestem niewinny). Nie chcę być próżny i tak dalej, ale skoro lecę najprawdopodobniej, to napiszę. Jak można w ogóle uważać, że ten post mógł napisać ktoś inny niż miastowy??? Mi się to nie mieści w głowie. Jest to miastowa zielona flaga i dla wytrawnych analityków nie powinno być już wątpliwości, że jestem z miasta. Ale w mafii ważniejsze są uprzedzenia. Co jest miastowego w tym poście? Jaki jest tu haczyk, że nie mógł napisać go miastowy?
|
|
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 18:54:56 GMT 1
via mobile
Post by Glorfindel on Aug 6, 2023 18:54:56 GMT 1
zastanawia mnie natomiast, że są gracze którzy w ogóle się do Mordoru w tym momencie nie stosunkują
WP, Elrond, Gimli
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 6, 2023 18:56:16 GMT 1
Nie podoba mi się ta cisza, a jeszcze bardziej nie podoba mi się zniknięcie Elronda.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 18:56:18 GMT 1
via mobile
Post by Glorfindel on Aug 6, 2023 18:56:18 GMT 1
Gimli jest w takiej defensywie, że tego Mordoru chyba nawet nie omotał wzrokiem - Jag, co sądzisz?
|
|
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 18:56:59 GMT 1
via mobile
Post by Glorfindel on Aug 6, 2023 18:56:59 GMT 1
Nie podoba mi się ta cisza, a jeszcze bardziej nie podoba mi się zniknięcie Elronda. dokładnie albo to idzie dobrym torem dla mafii albo nikt nie chce się wkopywać (zagrożenie ze dwóch mafiozów dziś poleci?)
|
|
Boromir
Edycja#35
Limit: 566
|
Post by Boromir on Aug 6, 2023 18:57:50 GMT 1
Nie podoba mi się ta cisza, a jeszcze bardziej nie podoba mi się zniknięcie Elronda. Czytałem władcę, bez interesujących wniosków
|
|
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 18:59:05 GMT 1
via mobile
Post by Glorfindel on Aug 6, 2023 18:59:05 GMT 1
no i jest jeszcze Kacper który właściwie tak mocno obserwuje rozgrywkę (a przynajmniej to wnioskuję z jego postów), że nie kieruje jej na inne tory (bo z obecnych jest zadowolony)
|
|
Gimli
Edycja#35
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 18:59:59 GMT 1
via mobile
Post by Gimli on Aug 6, 2023 18:59:59 GMT 1
Gimli jest w takiej defensywie, że tego Mordoru chyba nawet nie omotał wzrokiem - Jag, co sądzisz? Gość ma podobne przemyślenia do mnie, byłbym nieuczciwy jakbym go chciał przyatakowac. Biorę pod uwagę z tyłu głowy, że jeśli jestem sto procent w błędzie to się po prostu pode mnie podpina. Ale nie wydaje mi się. Na pewno nie brałbym go pod uwagę dzisiaj.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 19:00:07 GMT 1
via mobile
Post by Powrót Króla on Aug 6, 2023 19:00:07 GMT 1
Ale chętnie powspolpracuje, mam jeszcze pare postów zapasu
|
|
|
Post by Legolas on Aug 6, 2023 19:00:26 GMT 1
Ostatnio też narzekałem na ciszę przedlinczową ( w freakfightowej) gdy niektórzy wystrzelali się z postów.
|
|
Boromir
Edycja#35
Limit: 566
|
Post by Boromir on Aug 6, 2023 19:01:30 GMT 1
Kiedy jakiś mafiozo się faktycznie podpial pod miastowego?
|
|
|
Post by Władca Pierścieni on Aug 6, 2023 19:01:44 GMT 1
Władca, a czemu właściwie przestałeś już dziś grać póki co? Przerwa do 19 miała być. A bo nie mam nic do dodania, podoba mi się względnie przebieg rozgrywki, lincz między Theoden-Gimli-Mordor dla mnie spoko, wolę obserwować jak się bronią i zdać się na graczy, którzy lepiejznają ich mete(Różyczka, Gollum, Ty). A Mordor już pisałem, dla mnie vibe bardziej Klocucha niż Szelestowskiego, nie wyszedł z ani jedną genialną myślą, a tego po miastowym Eneldo bym się spodziewał. No ale faktycznie, może nie ma zajawki.
|
|
Gimli
Edycja#35
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 19:02:37 GMT 1
via mobile
Post by Gimli on Aug 6, 2023 19:02:37 GMT 1
proszę cię bardzo. Jestem aktualnie na telefonie, więc nie skondensuje tego w taki sposób jaki oczekujesz, zrobię to jak będę mial dostęp do laptopa. Ale w skrócie w mafii jest theoden po dzisiejszych jego reakcjach. Zastanawiałem się nad nim i boromirem, obaj popełniali podobne błędy w rozgrywce ale w wykonaniu theodena sprawiały one wrażenie zaplanowanych. Do tego dochodzi nichec do odpowiadania na pytania, jakby musiał przetrawić co może powiedzieć. Boromir tego nie ma. Podejrzewam u theodena nadwiedze. Sprawdź naprawdę moment kiedy dyskutował z hobbitem. Troll to zagadka, ma dzisiaj naturalna reakcje ale to jest gracz tego poziomu że nie jest trudne wyobrazić sobie udawanie. Jeśli grałeś we freakowej to nie nabrałeś się na jego promiatowe wejście? To jest ten sam gracz. Inna sprawa, że rzeczywiście jest to gracz z topu i trzeba mocno zaryzykować w jego przypadku. Jako niewinnych mam Tuka i aragorna. Tyle. Nie jestem graczem uniewinniającym, wbrew temu co gracie w obecnej mecie. Nigdy tego nie ukrywałem, jest to na moją niekorzyść bo nie zawiązuje sojuszy jak wy w trakcie edycji. Aragorna z powodu interakcji z hobbitem. Więcej napiszę jak będę na lapku. A kiedy będzie na lapku? Bo 1 podejrzany i bliżej nieokreślone podejście do Trolla to dla mnie trochę za mało. W sensie, że brakuje mi głębi w Twojej grze, skupiasz się na jej wąskim wycinku. Różyczka winna czy niewinna? Snajper powinien walić w Trolla czy nie? Ten Mordor to winny, niewinny, nie masz zdania? Niestety widzę w Twojej grze jakieś przepychanki, poszczególne bitwy, natomiast nie widzę za cholerę tego, jak czytasz rozgrywkę jako całość. Mafiozów jest 3, jeśli jesteś niewinny, to raczej powinieneś mieć z 5 podejrzanych, bo przecież nie możesz mieć pewności, że bezbłędnie typujesz, a Ty mi dajesz Theodena, bo w sumie zastanawiałeś się między nim i Boromirem, ale wybrałeś tylko tego pierwszego. Czemu nie obu? PS. Freakowej nie czytałem, nie grałem, nie znam. No to daj mi tego theodena, co bronisz? Na lapku będę w nocy/jutro będę mógł się rozpisywać ile chcesz.
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 6, 2023 19:03:30 GMT 1
Kiedy jakiś mafiozo się faktycznie podpial pod miastowego? Kaczmarski pod Rymanowskiego?
|
|
|
Post by Legolas on Aug 6, 2023 19:03:46 GMT 1
Kiedy jakiś mafiozo się faktycznie podpial pod miastowego? Masz tu na myśli klasyczną podpinkę czy może coś ala Klocuch klepiącego Czesia po pleckach?
|
|
|
Post by Chad Aragorn on Aug 6, 2023 19:04:41 GMT 1
No w sumie nie wziąłem tego pod uwagę, że byś wbił i to rozwiązał. To przytakuję, że mały plusik. No tak jak pisałem, udawałem małą motywację wczoraj. Nie mam małej motywacji, mam dużą motywację, nie grałem parę tygodni i nawet po discordzie przed edycją można było zauważyć, że mam dużą motywację, choćby po tym, że Cię namawiałem do gry.A co do Theodena - moim zdaniem po prostu jest w mafii, dziwi mnie że tego nie rozpoznajesz. Dziwi mnie też, że chcesz Gimliego zabić, który jest po prostu gościem z innego świata i dlatego tu nie pasuje, a wcale nie jest mafiozą. I żeście mnie wychujali, bo jakbym wiedział, że będą przedśmiertne, to bym się nie zapisał, prawie zresztą się wypisałem jak zobaczyłem regulamin, byłem dosłownie o włos od podjęcia tej decyzji. Bo chciałem sprawdzić, czy jeszcze lubię w to grać w sprzyjających okolicznościach, zaś nieobecność od 12.30 w D1 dawała możliwość, że się wkręcę a zostanę odjebany bez wpływu na grę i się tylko wkurwię. Na szczęście się udało. Co do Theodena, to ja czuję miejskie wibracje, za to uważam, że winny jest Gimli, który za wąsko patrzy na grę jak na miastowego. Nawet jeśli widzę w nim też trochę miastowego Jaga, to po prostu uważam, że relatywnie łatwo mógłby zagrać to, co zagrał jako mafiozo. Łatwiej niż np. Ty, bo faktycznie, jako mafiozo ryzykowałeś odjebanie snajperem w D1, raczej Twoja postawa się nie dodaje. No nie wiem czy na zielono Cię pokoloruję dziś, ale na pewno jesteś półkę wyżej niż Cię miałem przed tą rozmową. Kolejny plusik dla Aragorna, za namówienie, bo jest fajnie Poczekajmy aż się ten Theoden pojawi, to jeszcze go trochę pogrilluję.
No a mój problem z Jagiellonem jest taki, że on dawno nie grał. Nie czytał tych wszystkich poradników, nie widzi że meta przeszła bardziej na uniewinnienia. Gra tak, jak się kiedyś grało. Znajduje mafiozów i próbuje ich napierdalać toporem. Czy to jest inne niż się spodziewamy? Niż oczekujemy? tak. Czy mafijne? Moim zdaniem nie. Warto brać ten temat z tej perspektywy. nie każdy przecież musi grać od linijki.
|
|