|
Post by Mordor on Aug 6, 2023 18:15:06 GMT 1
Z nieoczywistych typów na świecznik wrzuciłbym Powrót Króla, bo po zabawnym początku strasznie osiadł na laurach, a teraz dosłownie nie daje nic, jakby sytuacja mu zupełnie pasowała i była pod kontrolą.
|
|
|
Post by Mordor on Aug 6, 2023 18:16:45 GMT 1
A - ja to wiem bardzo dobrze - sytuacja mafii pasuje, więc warto obserwować, kto sobie tylko dogląda z boku i patrzy, czy się nie przesuwa tam, gdzie nie trzeba.
|
|
Boromir
Edycja#35
Limit: 566
|
Post by Boromir on Aug 6, 2023 18:17:21 GMT 1
Mieszanie przy świeczniku? Gimliego uniewinniałem, a Theodona uwinniałem zanim jeszcze formował się jakiś świecznik. Drugi po Theodenie jesteś Ty. Mam nieodparte wrażenie, że wciąż czytam Michała Wisniewskiego, ale może to szczęśliwa trauma. To wymieniaj podobieństwa
|
|
|
Post by Mordor on Aug 6, 2023 18:20:20 GMT 1
Mieszanie przy świeczniku? Gimliego uniewinniałem, a Theodona uwinniałem zanim jeszcze formował się jakiś świecznik. Drugi po Theodenie jesteś Ty. Mam nieodparte wrażenie, że wciąż czytam Michała Wisniewskiego, ale może to szczęśliwa trauma. To wymieniaj podobieństwa - styl pisma jakbyś chciał coś przekazać, ale nie do końca - aktywność większa niz wpływ na grę - podczepianie się, które Ci wytykano (co można połączyć z drugim myślnikiem)
|
|
|
Post by Mordor on Aug 6, 2023 18:22:00 GMT 1
Zresztą Ty zawsze tak jakby grasz z dystansu, chcesz mieć ostatnie zdanie, aby nie utracić kontroli nad rozgrywką.
|
|
|
Post by Mordor on Aug 6, 2023 18:22:27 GMT 1
Widać to było przy jawnym głosowaniu, gdzie zwykłeś głosować jako jeden z ostatnich.
|
|
Gollum
Edycja#35
Limit: 353
|
Post by Gollum on Aug 6, 2023 18:24:59 GMT 1
No ale on to robił wtedy jako niewinny.
|
|
Boromir
Edycja#35
|
Post by Boromir on Aug 6, 2023 18:26:07 GMT 1
To wymieniaj podobieństwa - styl pisma jakbyś chciał coś przekazać, ale nie do końca - aktywność większa niz wpływ na grę - podczepianie się, które Ci wytykano (co można połączyć z drugim myślnikiem) Aha XD A jak sobie wyobrażasz mafie Theoden+boromir, w której obaj bronimy przez cały dzień hobbita i potem w trójkę głosujemy na władcę gdzie tu kurwa profit i gameplan Zanim odpowiesz, ze to taki plejs miał być: a po co robić ściągającego na mafie uwagę plejsa w sytuacji, w której do stracenia jest dużo więcej niż do zyskania Bo obrona lewkonia nie była warta aktywnej obrony przez dwie mafie. Wiec nawet przed poznaniem koloru Theodena mogę powiedzieć, ze twoja teoria nie ma sensu.
|
|
|
Post by Mordor on Aug 6, 2023 18:26:26 GMT 1
Tak, bo ja tylko głośno myślę. Ważę argumenty za i przeciw.
|
|
|
Post by Powrót Króla on Aug 6, 2023 18:26:50 GMT 1
A - ja to wiem bardzo dobrze - sytuacja mafii pasuje, więc warto obserwować, kto sobie tylko dogląda z boku i patrzy, czy się nie przesuwa tam, gdzie nie trzeba. noo faktycznie mafia ma bez wątpienia komforcik w tej grze
|
|
Boromir
Edycja#35
|
Post by Boromir on Aug 6, 2023 18:30:30 GMT 1
To pod kogo podczepil się Wiśniewski? Bo to, ze nie podczepilem się pod gandalfa już zdebunkowalem.
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 6, 2023 18:36:00 GMT 1
No chyba, że uważasz, że nie potrafiłbym, no to ok, ale szanujmy się. 3. Gdyby nie ja, to pewnie byście się teraz kłócili ze squbim czy to Eneldo, Sidor, Szarlej czy Jose. To ja zamknąłem dyskusję rozpoznając go. Może mały plusik, ale większy niż to przedstawiasz. Ty no, ale jeśli Ty uważasz, że ja nie wiem jak pisze Szarlej czy Jose, to ok, ale szanujmy się. Akurat ja wiedziałem, kim gra Mordor, byłem tego niemal pewien, więc może nie dostrzegam tego plusa czy jego rozmiaru. Pogadamy jak padnie winny. A co do tego, co napisałeś potem, że nie chcesz, żeby snajper w Ciebie strzelił, to trochę nie daje mi spokoju, że najpierw napisałeś, że masz wyjebane i brak motywacji, wczoraj napisałem, że w sumie jesteś dobrym celem dla snajpera, to zacząłeś grać, teraz też się boisz tego snajpera, ale jednocześnie chcesz, żeby on strzelał. No dla mnie to trochę śmierdzące, bo jak dla mnie to on może nie strzelać wcale, zostawić nam 5 linczów, lub jeśli przeżyje, to wtedy strzelić za 2 dni. Ale wiem, że mafii jest nie na rękę snajper z dostępnym strzałem. Ja bym dziś w Ciebie nie strzelił, natomiast też na razie nie potrafię Cię uniewinnić, zwłaszcza że nie do końca czuję winę Theodena i czuję, że mafia, nawet jeśli jest tam i Mordor, i Gimli, będzie miała jednego mniej oczywistego przedstawiciela i będzie próbowała wepchnąć nam pod lincz kogoś niewinnego. I tu mi nie pasuje Boromir, który wyglądał, jakby mnie popychał w kierunku odjebania Trolla oraz Ty cisnący Theodena w jakiś taki niepasujący sposób, którego nie umiem opisać.
|
|
Boromir
Edycja#35
|
Post by Boromir on Aug 6, 2023 18:39:09 GMT 1
Kurwa kolejny po trollu, który miejska współpracę i rozwiniecie czyichś pomysłów traktuje jako manipulację i gaslightowanie🙆♂️
|
|
|
Post by Mordor on Aug 6, 2023 18:40:57 GMT 1
Kurwa kolejny po trollu, który miejska współpracę i rozwiniecie czyichś pomysłów traktuje jako manipulację i gaslightowanie🙆♂️ Problem w tym, że Ty nigdy nie jesteś w kontrze do miasta.
|
|
|
Post by Mordor on Aug 6, 2023 18:42:45 GMT 1
No chyba, że uważasz, że nie potrafiłbym, no to ok, ale szanujmy się. 3. Gdyby nie ja, to pewnie byście się teraz kłócili ze squbim czy to Eneldo, Sidor, Szarlej czy Jose. To ja zamknąłem dyskusję rozpoznając go. Może mały plusik, ale większy niż to przedstawiasz. Ty no, ale jeśli Ty uważasz, że ja nie wiem jak pisze Szarlej czy Jose, to ok, ale szanujmy się. Akurat ja wiedziałem, kim gra Mordor, byłem tego niemal pewien, więc może nie dostrzegam tego plusa czy jego rozmiaru. Pogadamy jak padnie winny. A co do tego, co napisałeś potem, że nie chcesz, żeby snajper w Ciebie strzelił, to trochę nie daje mi spokoju, że najpierw napisałeś, że masz wyjebane i brak motywacji, wczoraj napisałem, że w sumie jesteś dobrym celem dla snajpera, to zacząłeś grać, teraz też się boisz tego snajpera, ale jednocześnie chcesz, żeby on strzelał. No dla mnie to trochę śmierdzące, bo jak dla mnie to on może nie strzelać wcale, zostawić nam 5 linczów, lub jeśli przeżyje, to wtedy strzelić za 2 dni. Ale wiem, że mafii jest nie na rękę snajper z dostępnym strzałem. Ja bym dziś w Ciebie nie strzelił, natomiast też na razie nie potrafię Cię uniewinnić, zwłaszcza że nie do końca czuję winę Theodena i czuję, że mafia, nawet jeśli jest tam i Mordor, i Gimli, będzie miała jednego mniej oczywistego przedstawiciela i będzie próbowała wepchnąć nam pod lincz kogoś niewinnego. I tu mi nie pasuje Boromir, który wyglądał, jakby mnie popychał w kierunku odjebania Trolla oraz Ty cisnący Theodena w jakiś taki niepasujący sposób, którego nie umiem opisać. Okej, Gollum, spoko, ale nie ma sensu budować sobie teraz uprzedzeń na temat Boromira i Aragonesa na podstawie niepotwierdzonych przypuszczeń (które się nie potwierdzą, bo jestem niewinny).
|
|
Boromir
Edycja#35
|
Post by Boromir on Aug 6, 2023 18:42:55 GMT 1
Kurwa kolejny po trollu, który miejska współpracę i rozwiniecie czyichś pomysłów traktuje jako manipulację i gaslightowanie🙆♂️ Problem w tym, że Ty nigdy nie jesteś w kontrze do miasta. Regularnie bronię i wajchuję z mafiozów
|
|
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 18:44:39 GMT 1
via mobile
Post by Chad Aragorn on Aug 6, 2023 18:44:39 GMT 1
No chyba, że uważasz, że nie potrafiłbym, no to ok, ale szanujmy się. 3. Gdyby nie ja, to pewnie byście się teraz kłócili ze squbim czy to Eneldo, Sidor, Szarlej czy Jose. To ja zamknąłem dyskusję rozpoznając go. Może mały plusik, ale większy niż to przedstawiasz. Ty no, ale jeśli Ty uważasz, że ja nie wiem jak pisze Szarlej czy Jose, to ok, ale szanujmy się. Akurat ja wiedziałem, kim gra Mordor, byłem tego niemal pewien, więc może nie dostrzegam tego plusa czy jego rozmiaru. Pogadamy jak padnie winny. A co do tego, co napisałeś potem, że nie chcesz, żeby snajper w Ciebie strzelił, to trochę nie daje mi spokoju, że najpierw napisałeś, że masz wyjebane i brak motywacji, wczoraj napisałem, że w sumie jesteś dobrym celem dla snajpera, to zacząłeś grać, teraz też się boisz tego snajpera, ale jednocześnie chcesz, żeby on strzelał. No dla mnie to trochę śmierdzące, bo jak dla mnie to on może nie strzelać wcale, zostawić nam 5 linczów, lub jeśli przeżyje, to wtedy strzelić za 2 dni. Ale wiem, że mafii jest nie na rękę snajper z dostępnym strzałem. Ja bym dziś w Ciebie nie strzelił, natomiast też na razie nie potrafię Cię uniewinnić, zwłaszcza że nie do końca czuję winę Theodena i czuję, że mafia, nawet jeśli jest tam i Mordor, i Gimli, będzie miała jednego mniej oczywistego przedstawiciela i będzie próbowała wepchnąć nam pod lincz kogoś niewinnego. I tu mi nie pasuje Boromir, który wyglądał, jakby mnie popychał w kierunku odjebania Trolla oraz Ty cisnący Theodena w jakiś taki niepasujący sposób, którego nie umiem opisać. No w sumie nie wziąłem tego pod uwagę, że byś wbił i to rozwiązał. To przytakuję, że mały plusik. No tak jak pisałem, udawałem małą motywację wczoraj. Nie mam małej motywacji, mam dużą motywację, nie grałem parę tygodni i nawet po discordzie przed edycją można było zauważyć, że mam dużą motywację, choćby po tym, że Cię namawiałem do gry. A co do Theodena - moim zdaniem po prostu jest w mafii, dziwi mnie że tego nie rozpoznajesz. Dziwi mnie też, że chcesz Gimliego zabić, który jest po prostu gościem z innego świata i dlatego tu nie pasuje, a wcale nie jest mafiozą.
|
|
|
Post by Mordor on Aug 6, 2023 18:45:21 GMT 1
Tak, Jagiellon jest człowiekiem ze świata bizantyjskiego, a nie łacińskiego, dlatego tu nie pasuje.
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 6, 2023 18:45:39 GMT 1
Przeglądałem Twoje posty, natomiast oczekuję podsumowania Twoich myśli w skondensowanej formie. Chcę się dowiedzieć, jaką masz teraz mafijną trójkę oraz jakich masz niewinnych. Chodzi mi o Twoje podejście na teraz: kogoś byś linczował, w kogo powinien strzelać snajper, kto jest tak czysty, że gdybyś był księdzem, to byś się za niego modlił. proszę cię bardzo. Jestem aktualnie na telefonie, więc nie skondensuje tego w taki sposób jaki oczekujesz, zrobię to jak będę mial dostęp do laptopa. Ale w skrócie w mafii jest theoden po dzisiejszych jego reakcjach. Zastanawiałem się nad nim i boromirem, obaj popełniali podobne błędy w rozgrywce ale w wykonaniu theodena sprawiały one wrażenie zaplanowanych. Do tego dochodzi nichec do odpowiadania na pytania, jakby musiał przetrawić co może powiedzieć. Boromir tego nie ma. Podejrzewam u theodena nadwiedze. Sprawdź naprawdę moment kiedy dyskutował z hobbitem. Troll to zagadka, ma dzisiaj naturalna reakcje ale to jest gracz tego poziomu że nie jest trudne wyobrazić sobie udawanie. Jeśli grałeś we freakowej to nie nabrałeś się na jego promiatowe wejście? To jest ten sam gracz. Inna sprawa, że rzeczywiście jest to gracz z topu i trzeba mocno zaryzykować w jego przypadku. Jako niewinnych mam Tuka i aragorna. Tyle. Nie jestem graczem uniewinniającym, wbrew temu co gracie w obecnej mecie. Nigdy tego nie ukrywałem, jest to na moją niekorzyść bo nie zawiązuje sojuszy jak wy w trakcie edycji. Aragorna z powodu interakcji z hobbitem. Więcej napiszę jak będę na lapku. A kiedy będzie na lapku? Bo 1 podejrzany i bliżej nieokreślone podejście do Trolla to dla mnie trochę za mało. W sensie, że brakuje mi głębi w Twojej grze, skupiasz się na jej wąskim wycinku. Różyczka winna czy niewinna? Snajper powinien walić w Trolla czy nie? Ten Mordor to winny, niewinny, nie masz zdania? Niestety widzę w Twojej grze jakieś przepychanki, poszczególne bitwy, natomiast nie widzę za cholerę tego, jak czytasz rozgrywkę jako całość. Mafiozów jest 3, jeśli jesteś niewinny, to raczej powinieneś mieć z 5 podejrzanych, bo przecież nie możesz mieć pewności, że bezbłędnie typujesz, a Ty mi dajesz Theodena, bo w sumie zastanawiałeś się między nim i Boromirem, ale wybrałeś tylko tego pierwszego. Czemu nie obu? PS. Freakowej nie czytałem, nie grałem, nie znam.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 18:51:05 GMT 1
via mobile
Post by Mordor on Aug 6, 2023 18:51:05 GMT 1
Ty no, ale jeśli Ty uważasz, że ja nie wiem jak pisze Szarlej czy Jose, to ok, ale szanujmy się. Akurat ja wiedziałem, kim gra Mordor, byłem tego niemal pewien, więc może nie dostrzegam tego plusa czy jego rozmiaru. Pogadamy jak padnie winny. A co do tego, co napisałeś potem, że nie chcesz, żeby snajper w Ciebie strzelił, to trochę nie daje mi spokoju, że najpierw napisałeś, że masz wyjebane i brak motywacji, wczoraj napisałem, że w sumie jesteś dobrym celem dla snajpera, to zacząłeś grać, teraz też się boisz tego snajpera, ale jednocześnie chcesz, żeby on strzelał. No dla mnie to trochę śmierdzące, bo jak dla mnie to on może nie strzelać wcale, zostawić nam 5 linczów, lub jeśli przeżyje, to wtedy strzelić za 2 dni. Ale wiem, że mafii jest nie na rękę snajper z dostępnym strzałem. Ja bym dziś w Ciebie nie strzelił, natomiast też na razie nie potrafię Cię uniewinnić, zwłaszcza że nie do końca czuję winę Theodena i czuję, że mafia, nawet jeśli jest tam i Mordor, i Gimli, będzie miała jednego mniej oczywistego przedstawiciela i będzie próbowała wepchnąć nam pod lincz kogoś niewinnego. I tu mi nie pasuje Boromir, który wyglądał, jakby mnie popychał w kierunku odjebania Trolla oraz Ty cisnący Theodena w jakiś taki niepasujący sposób, którego nie umiem opisać. Okej, Gollum, spoko, ale nie ma sensu budować sobie teraz uprzedzeń na temat Boromira i Aragonesa na podstawie niepotwierdzonych przypuszczeń (które się nie potwierdzą, bo jestem niewinny). Nie chcę być próżny i tak dalej, ale skoro lecę najprawdopodobniej, to napiszę. Jak można w ogóle uważać, że ten post mógł napisać ktoś inny niż miastowy??? Mi się to nie mieści w głowie. Jest to miastowa zielona flaga i dla wytrawnych analityków nie powinno być już wątpliwości, że jestem z miasta. Ale w mafii ważniejsze są uprzedzenia.
|
|