|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 19:04:55 GMT 1
via mobile
Post by Glorfindel on Aug 6, 2023 19:04:55 GMT 1
Ale chętnie powspolpracuje, mam jeszcze pare postów zapasu Kapi, a jakie to byłyby zle tory dla Ciebie dzisiaj?
|
|
|
Post by Chad Aragorn on Aug 6, 2023 19:05:24 GMT 1
Władca, a czemu właściwie przestałeś już dziś grać póki co? Przerwa do 19 miała być. A bo nie mam nic do dodania, podoba mi się względnie przebieg rozgrywki, lincz między Theoden-Gimli-Mordor dla mnie spoko, wolę obserwować jak się bronią i zdać się na graczy, którzy lepiejznają ich mete(Różyczka, Gollum, Ty). A Mordor już pisałem, dla mnie vibe bardziej Klocucha niż Szelestowskiego, nie wyszedł z ani jedną genialną myślą, a tego po miastowym Eneldo bym się spodziewał. No ale faktycznie, może nie ma zajawki. A ja jestem dosyć mocno przekonany, że Mordor ma zajawkę.
|
|
Gollum
Edycja#35
Limit: 353
|
Post by Gollum on Aug 6, 2023 19:05:25 GMT 1
A kiedy będzie na lapku? Bo 1 podejrzany i bliżej nieokreślone podejście do Trolla to dla mnie trochę za mało. W sensie, że brakuje mi głębi w Twojej grze, skupiasz się na jej wąskim wycinku. Różyczka winna czy niewinna? Snajper powinien walić w Trolla czy nie? Ten Mordor to winny, niewinny, nie masz zdania? Niestety widzę w Twojej grze jakieś przepychanki, poszczególne bitwy, natomiast nie widzę za cholerę tego, jak czytasz rozgrywkę jako całość. Mafiozów jest 3, jeśli jesteś niewinny, to raczej powinieneś mieć z 5 podejrzanych, bo przecież nie możesz mieć pewności, że bezbłędnie typujesz, a Ty mi dajesz Theodena, bo w sumie zastanawiałeś się między nim i Boromirem, ale wybrałeś tylko tego pierwszego. Czemu nie obu? PS. Freakowej nie czytałem, nie grałem, nie znam. No to daj mi tego theodena, co bronisz? Na lapku będę w nocy/jutro będę mógł się rozpisywać ile chcesz. Znaczy tak, ja Theodena nie mam w mafijnej trójce i wolałbym z nim gadać niż go dziś linczować. Dla mnie dziś powinien polecieć Mordor, bo jeśli wybór jest między Theodenem a Tobą, to dostajesz mój głos. Natomiast jeśli przeżyjesz, to chętnie z Tobą pogadam jutro (bo w nocy, jak może wiesz, temat będzie zamknięty).
|
|
Boromir
Edycja#35
Limit: 566
|
Post by Boromir on Aug 6, 2023 19:05:58 GMT 1
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 6, 2023 19:07:18 GMT 1
|
|
Boromir
Edycja#35
|
Post by Boromir on Aug 6, 2023 19:07:33 GMT 1
Kiedy jakiś mafiozo się faktycznie podpial pod miastowego? Masz tu na myśli klasyczną podpinkę czy może coś ala Klocuch klepiącego Czesia po pleckach? Nie wiem w sumie co mam na myśli, 10 razy w temacie padł w różnych kombinacjach zarzut o podpinki, a ja mam wrażenie, ze mafia tego unika jak ognia
|
|
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 19:07:48 GMT 1
via mobile
Post by Glorfindel on Aug 6, 2023 19:07:48 GMT 1
chyba WP ale pasuje do obu
|
|
Boromir
Edycja#35
|
Post by Boromir on Aug 6, 2023 19:08:10 GMT 1
PK, WP smród nie ma kierunku, po prostu za dużo tego
|
|
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 19:08:26 GMT 1
via mobile
Post by Glorfindel on Aug 6, 2023 19:08:26 GMT 1
PK, WP smród nie ma kierunku, po prostu za dużo tego mam Jaworek vibes
|
|
|
Post by Powrót Króla on Aug 6, 2023 19:10:33 GMT 1
Ale chętnie powspolpracuje, mam jeszcze pare postów zapasu Kapi, a jakie to byłyby zle tory dla Ciebie dzisiaj? no wajcha w gimli dla mnie tak z 50% gorsza, a w theoden jakieś 100% gorsza. z kolei na kolejny lincz nie mamy jeszcze faworyta więc dalej będzie ciekawie
|
|
Boromir
Edycja#35
|
Post by Boromir on Aug 6, 2023 19:11:20 GMT 1
PK, WP smród nie ma kierunku, po prostu za dużo tego mam Jaworek vibes W sumie jaworek wyciągnął komuś post szreka i ten ktoś był w mafii potem chyba ale póki co swoją celność w tej edycji oceniam na poziom hujnia, a poza tym jest 2010, wiec nie ruszajcie już świecznika dzisiaj ja zara się wytarabanie z fury to za 25 min bd na lapku raczej
|
|
|
Post by Różyczka Cotton on Aug 6, 2023 19:11:31 GMT 1
I żeście mnie wychujali, bo jakbym wiedział, że będą przedśmiertne, to bym się nie zapisał, prawie zresztą się wypisałem jak zobaczyłem regulamin, byłem dosłownie o włos od podjęcia tej decyzji. Bo chciałem sprawdzić, czy jeszcze lubię w to grać w sprzyjających okolicznościach, zaś nieobecność od 12.30 w D1 dawała możliwość, że się wkręcę a zostanę odjebany bez wpływu na grę i się tylko wkurwię. Na szczęście się udało. Co do Theodena, to ja czuję miejskie wibracje, za to uważam, że winny jest Gimli, który za wąsko patrzy na grę jak na miastowego. Nawet jeśli widzę w nim też trochę miastowego Jaga, to po prostu uważam, że relatywnie łatwo mógłby zagrać to, co zagrał jako mafiozo. Łatwiej niż np. Ty, bo faktycznie, jako mafiozo ryzykowałeś odjebanie snajperem w D1, raczej Twoja postawa się nie dodaje. No nie wiem czy na zielono Cię pokoloruję dziś, ale na pewno jesteś półkę wyżej niż Cię miałem przed tą rozmową. Kolejny plusik dla Aragorna, za namówienie, bo jest fajnie Poczekajmy aż się ten Theoden pojawi, to jeszcze go trochę pogrilluję.
No a mój problem z Jagiellonem jest taki, że on dawno nie grał. Nie czytał tych wszystkich poradników, nie widzi że meta przeszła bardziej na uniewinnienia. Gra tak, jak się kiedyś grało. Znajduje mafiozów i próbuje ich napierdalać toporem. Czy to jest inne niż się spodziewamy? Niż oczekujemy? tak. Czy mafijne? Moim zdaniem nie. Warto brać ten temat z tej perspektywy. nie każdy przecież musi grać od linijki.
przecież grał z nami już parę edycji w tym roku, nie róbmy z niego jakiegoś kurwa neandertala xD w ostatniej edycji został MVP, co prawda freakowej, ale nie z przypadku
|
|
Elrond
Edycja#35
Limit: 597
|
Post by Elrond on Aug 6, 2023 19:13:00 GMT 1
Siedzę i czytam posty drzewca. - świadome granie antyporadnikowo - estymator mafii grającej poradnikowo - nawiązania do szachów - pisanie o „EV zagrania” (estimated value?) - porządkowanie gry No trudno mi uwierzyć, ze drzewiec nie poleciał jako potencjalny volv. Przeciętnie mi wychodzą tożsamości w tej edycji, ale zakładając ze volv to Theoden, to kim kurwa był drzewiec? Kurwiszonem który zjadł cały granulat dla miastowych? No 10% szans, ale te szachy i EV mi średnio leżą w jego przypadku, w jose nie uwierzę w ogóle. Drzewiec zasadnie został wzięty za grubą rybę i poleciał jako volv, według mnie. Co to znaczy: - wersja Theoden w mafii: jeśli Theoden to volv, to samego siebie nie szukał, ale wtedy 1) kim był drzewiec, 2) monti czy egze byli odkryci, dlaczego w nich nie strzelać? Nie wiem, moze czynnik roli jest taki ważny, a ja tego nie dostrzegam, bo sam zagrałem inaczej, ale still dla mnie przy Theodenie w mafii byłby to dla mnie dziwny wybór (nie, żeby volv słynął z zajebistych pickow do mordu). Chyba, ze Theoden to nie volv, a nim faktycznie był drzewiec - wersja Theoden czysty: No wtedy po prostu drzewiec spada jako volv, zasadnicza prosta sprawa Biorąc to pod uwagę, Ten mord potencjalnie może świadczyć na mały plus Theodena. Tylko kim był drzewiec? Njaty? Próbuję nadrobić, zostało mi jeszcze kilka stron.
|
|
|
Post by Théoden z ekipą on Aug 6, 2023 19:14:49 GMT 1
Mordor imo dziś leci winny, będzie dobrze panowie.
|
|
|
Post by Legolas on Aug 6, 2023 19:16:00 GMT 1
Masz tu na myśli klasyczną podpinkę czy może coś ala Klocuch klepiącego Czesia po pleckach? Nie wiem w sumie co mam na myśli, 10 razy w temacie padł w różnych kombinacjach zarzut o podpinki, a ja mam wrażenie, ze mafia tego unika jak ognia Coś w tym może być, że formuła podpinki może nieadekwatna do współczesnych edycji.
|
|
|
Post by Théoden z ekipą on Aug 6, 2023 19:16:38 GMT 1
Uszeregowałem graczy i wyszło mi coś takiego: GollumTukLegolas
GlorifindelRóżyczkaWładca PierścieniPowrót KrólaAragorn Theoden z ekipąGimli Elrond BoromirTrollMordorNa razie bez uzasadnień i argumentów, celowo, bo raczej chcę gadać o tym czy snajper ma strzelać a nie kolejności. Wychodzi mi, że mamy 4 lincze i strzał lub 5 linczów, żeby trafić jednego mafiozę, więc możemy odjebać wszystkich czerwonych i sraczkowatych czy jaki to jest kolor. Jeśli więc snajper jebnie w dowolnego czerwonego lub sraczkowatego, to jest spoko i ja bym w to szedł, bo wtedy szybciej poznajemy kolor, rozwiewamy wątpliwości.
Jeśli jest w tym gronie 1 mafiozo, to możemy jeszcze walnąć kogoś z grupy czarnej, jeśli 2, to nawet obu. Do tego gdzieś jest jeszcze ksiądz, który może wywrócić nam stolik, czy raczej zepsuć mafii sytuację, jeśli jest nisko na liście zaufania.
Tak więc wydaje mi się, że nie jest źle. No chyba że mafiozo jest w gronie zazielenionych, tam za chuja nie dojdziemy (no może do jednego, ale to tylko jak ksiądz jest zagrożony i się ujawni lub gdy ktoś na dole ładnie pogra i się uniewinni).To jeszcze raz, bo się pozmieniało od tamtego czasu. Gollum Tuk Różyczka LegolasGlorifindel Władca Pierścieni Powrót Króla TrollElrond Aragorn Theoden z ekipą BoromirGimliMordorTeraz widzę to tak. Uważam, że trzeba dziś odjebać kogoś z dwójki Mordor/Gimli, jeśli snajper strzeli w drugiego, to płakał nie będę. Jeśli nie chce strzelać w żyjącego po linczu z grona Gimli/Mordor, to trzeba ustalić konsensus w kwestii tego, kto z grona sraczkowatych jest najmniej podejrzany lub ma największą szansę na uniewinnienie się i wyjąć go z rozważań, natomiast pozostała trójka do strzału też wtedy jest spoko. Reszta już nie jest i jeśli na przykład Tuk miałby strzelić w WP, to lepiej niech nie strzela.W sumie to zastanawia mnie, że właściwie żadnych złych rzeczy o mnie nie piszesz w tej edycji, a potem mnie dajesz na swojej liście czwartego od dołu.
|
|
|
Post by Chad Aragorn on Aug 6, 2023 19:20:12 GMT 1
Kolejny plusik dla Aragorna, za namówienie, bo jest fajnie Poczekajmy aż się ten Theoden pojawi, to jeszcze go trochę pogrilluję.
No a mój problem z Jagiellonem jest taki, że on dawno nie grał. Nie czytał tych wszystkich poradników, nie widzi że meta przeszła bardziej na uniewinnienia. Gra tak, jak się kiedyś grało. Znajduje mafiozów i próbuje ich napierdalać toporem. Czy to jest inne niż się spodziewamy? Niż oczekujemy? tak. Czy mafijne? Moim zdaniem nie. Warto brać ten temat z tej perspektywy. nie każdy przecież musi grać od linijki.
przecież grał z nami już parę edycji w tym roku, nie róbmy z niego jakiegoś kurwa neandertala xD w ostatniej edycji został MVP, co prawda freakowej, ale nie z przypadku >edycje freakowe na kiju
Grał z nami w snajperskiej i w jubileuszowej, wtedy jeszcze obecna meta nie była imo tak popularna. Jesteś Théoden z ekipą
To kontynuujmy:
Uważam, że Twoja gra jest rozczarowująca, poniżej oczekiwań. Tak samo, jak to było z Denholmem i Krówką, a przeciwnie dla Oazy. Co na to wpływa i dlaczego tak jest?
|
|
|
Post by Legolas on Aug 6, 2023 19:21:02 GMT 1
W sumie jaworek wyciągnął komuś post szreka i ten ktoś był w mafii potem chyba ale póki co swoją celność w tej edycji oceniam na poziom hujnia, a poza tym jest 2010, wiec nie ruszajcie już świecznika dzisiaj ja zara się wytarabanie z fury to za 25 min bd na lapku raczej A ja się powstrzymam od oceniania swojej celności typów. Poza tym twoja druga linijka mi pachnie mocno Jaworkiem ( czyli niewinnym), bo to ty w końcu pisałeś, że psycha potrafi przed linczem robić różne salta i mogą się dziać rzeczy korzystne dla mafii czyż nie?
|
|
|
Post by Théoden z ekipą on Aug 6, 2023 19:22:09 GMT 1
Kapi, a jakie to byłyby zle tory dla Ciebie dzisiaj? no wajcha w gimli dla mnie tak z 50% gorsza, a w theoden jakieś 100% gorsza. z kolei na kolejny lincz nie mamy jeszcze faworyta więc dalej będzie ciekawie Mam nadzieję, że niedługo się jednak zaktywizujesz, bo mam tutaj trochę sytuację jak z bobkiem, gdzie no grasz bardzo fajnie, chcę móc śmiało twierdzić niewinny i nie oglądać się za siebie, ale przez to, że grasz tak z przyczajki to ta mała wątpliwość pozostaje.
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 6, 2023 19:26:36 GMT 1
To jeszcze raz, bo się pozmieniało od tamtego czasu. Gollum Tuk Różyczka LegolasGlorifindel Władca Pierścieni Powrót Króla TrollElrond Aragorn Theoden z ekipą BoromirGimliMordorTeraz widzę to tak. Uważam, że trzeba dziś odjebać kogoś z dwójki Mordor/Gimli, jeśli snajper strzeli w drugiego, to płakał nie będę. Jeśli nie chce strzelać w żyjącego po linczu z grona Gimli/Mordor, to trzeba ustalić konsensus w kwestii tego, kto z grona sraczkowatych jest najmniej podejrzany lub ma największą szansę na uniewinnienie się i wyjąć go z rozważań, natomiast pozostała trójka do strzału też wtedy jest spoko. Reszta już nie jest i jeśli na przykład Tuk miałby strzelić w WP, to lepiej niech nie strzela.W sumie to zastanawia mnie, że właściwie żadnych złych rzeczy o mnie nie piszesz w tej edycji, a potem mnie dajesz na swojej liście czwartego od dołu. No bo to nie jest tak, że mogę o Tobie napisać złe rzeczy. O Aragornie też nie za bardzo. Obaj jesteście dla mnie relatywnie mało w centrum wydarzeń i stąd tak niska pozycja, natomiast nie uważam, że gracie źle. Inni grają lepiej. Jeśli Mordor i Gimli winni, to szukamy jednego i wtedy pewnie te dobre rzeczy u Ciebie wystarczą, ale jak mamy jakiś twist, to już może się okazać, że to było za mało. Tego Mordoru jestem dość pewien, niewinny Eneldo walczyłby jak lew, żeby coś od siebie dać, ten tutaj gra sobie z boku, jakby nie chciał nikogo wkopać. Tak więc tutaj jestem dość spokojny. Gorzej mam z Gimlim, tu już nie jestem tak pewien. Jak padnie winny, to się uspokoję, jak niewinny, to się wcale nie zdziwię i wtedy Twoje mocniejsze wejście w grę będzie konieczne. Ale może też być dla Ciebie za późno, bo masz spory elektorat negatywny. Nie zgadzam się ze wszystkimi argumentami, ale też nie mogę powiedzieć, żebyś był totalnie czysty dla mnie. Więcej pogadamy po linczu. Albo nawet jutro, jeśli przetrwam mord.
|
|