|
Post by Powrót Króla on Aug 6, 2023 19:26:43 GMT 1
kurde no czekam aż coś sprawi mi emocje i chętnie sie mocniej zaangażuje, szczutnie ich sobie nie stworze
|
|
|
Post by Powrót Króla on Aug 6, 2023 19:27:42 GMT 1
może musicie się zbiorowo umówić na jakieś dobieranie mi się do dupy
|
|
Gollum
Edycja#35
Limit: 353
|
Post by Gollum on Aug 6, 2023 19:28:33 GMT 1
no wajcha w gimli dla mnie tak z 50% gorsza, a w theoden jakieś 100% gorsza. z kolei na kolejny lincz nie mamy jeszcze faworyta więc dalej będzie ciekawie Mam nadzieję, że niedługo się jednak zaktywizujesz, bo mam tutaj trochę sytuację jak z bobkiem, gdzie no grasz bardzo fajnie, chcę móc śmiało twierdzić niewinny i nie oglądać się za siebie, ale przez to, że grasz tak z przyczajki to ta mała wątpliwość pozostaje. To ja mam tak z Tobą. Choć z PK trochę też.
|
|
|
Post by Powrót Króla on Aug 6, 2023 19:28:43 GMT 1
brak mafiozy w dwójce mordor gimli wywołałoby we mnie duże emocje
a ich brak w trójce mordor gimli theoden wywołałoby niewiarygodne
|
|
|
Post by Legolas on Aug 6, 2023 19:29:19 GMT 1
no wajcha w gimli dla mnie tak z 50% gorsza, a w theoden jakieś 100% gorsza. z kolei na kolejny lincz nie mamy jeszcze faworyta więc dalej będzie ciekawie Mam nadzieję, że niedługo się jednak zaktywizujesz, bo mam tutaj trochę sytuację jak z bobkiem, gdzie no grasz bardzo fajnie, chcę móc śmiało twierdzić niewinny i nie oglądać się za siebie, ale przez to, że grasz tak z przyczajki to ta mała wątpliwość pozostaje. A ja mam nadzieję, że z tobą jeszcze coś porozmawiam też w temacie. Gdzieś mam co do ciebie wątpliwości nadal mimo, że próbujesz je rozwiewać. Stąd tak nisko ciebie oceniłem dzisiaj.
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 6, 2023 19:29:25 GMT 1
może musicie się zbiorowo umówić na jakieś dobieranie mi się do dupy Mam Ci przypomnieć lata 2016-2017? Na to już za późno, przeżyłeś pierwszy lincz.
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 6, 2023 19:30:15 GMT 1
Theoden, co sądzisz o Elrondzie? Serio dla Ciebie taki niewinny? Bo ja jestem srogo rozczarowany jego grą.
|
|
|
Post by Théoden z ekipą on Aug 6, 2023 19:30:59 GMT 1
przecież grał z nami już parę edycji w tym roku, nie róbmy z niego jakiegoś kurwa neandertala xD w ostatniej edycji został MVP, co prawda freakowej, ale nie z przypadku >edycje freakowe na kiju
Grał z nami w snajperskiej i w jubileuszowej, wtedy jeszcze obecna meta nie była imo tak popularna. Jesteś Théoden z ekipą
To kontynuujmy:
Uważam, że Twoja gra jest rozczarowująca, poniżej oczekiwań. Tak samo, jak to było z Denholmem i Krówką, a przeciwnie dla Oazy. Co na to wpływa i dlaczego tak jest?
A to sam sobie trochę krzywdę zrobiłem dniem pierwszym i chyba już gdzieś pisałem, że myślałem, że tak jak Oaza będę mógł sobie zagrać z boku, a zlekceważyłem inicjatywę tematu z rozgrywką i szybko zmieniających się nastrojów. Uważam, że oaza miał trochę farta ze swoim wejściem, bo był bardzo celny, tamta edycja była o wiele łatwiejsza do nawigowania. Moją metę opisałeś bardzo pięknie i idealistycznie i chciałbym, żeby to była prawda, ale niestety to nie jest i to pokazuje również ta edycja. Jako Walkiewicz zginąłem w linczu, grałem chaotycznie. Ginąłem też w linczu jako Rak Nieborak i w sumie uważam, że moja obecna gra najbardziej przypomina właśnie grę Raka, może Gollum się na ten temat wypowie, bo pewnie kojarzy to lepiej niż ja sam xD w każdym razie no w dużej mierze sam tutaj troszkę zrobiłem sobie pod górkę, a uważam, że jest bardzo możliwe, że mój chaos/chwilowe wątpliwości i brak spokoju zostały wykorzystane przez mafię do podbijania Theodena w mafii i podburzania mojej pozycji. Robili to zarówno Mordor i Gimli. Robili to też na pewno jacyś miastowi, ale ostatecznie uważam, że robię wiele rzeczy, których w mafii bym nie robił i po prostu znalazłem się w dwóch momentach w złym miejscu, w złym czasie (lincz na Hobbicie i początek d2).
|
|
|
Post by Théoden z ekipą on Aug 6, 2023 19:33:27 GMT 1
Theoden, co sądzisz o Elrondzie? Serio dla Ciebie taki niewinny? Bo ja jestem srogo rozczarowany jego grą. Nie no, absolutnie nie jest "taki niewinny". Jest raczej niewinny. Teraz trochę zniknął, co może budować pewien bias/paranoję. Ale na początku d2 wyglądał bardzo dobrze.
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 6, 2023 19:34:26 GMT 1
Theoden, co sądzisz o Elrondzie? Serio dla Ciebie taki niewinny? Bo ja jestem srogo rozczarowany jego grą. Nie no, absolutnie nie jest "taki niewinny". Jest raczej niewinny. Teraz trochę zniknął, co może budować pewien bias/paranoję. Ale na początku d2 wyglądał bardzo dobrze. No dobra, to kto jest tym trzecim, w łatwym scenariuszu, w którym w mafii są i Mordor, i Gimli?
|
|
|
Post by Władca Pierścieni on Aug 6, 2023 19:34:39 GMT 1
Dobra ja daje w Mordor.
|
|
|
Post by Legolas on Aug 6, 2023 19:35:39 GMT 1
Mi trudno jest teraz oceniać potencjalne scenariusze dopóki nie poznam koloru Mordoru.
|
|
|
Post by Powrót Króla on Aug 6, 2023 19:35:58 GMT 1
oczywiście świadomie usiadłem sobie na tylnym siedzeniu na starcie bo w tych dwóch ostatnich edycjach nie pograłem wcale, ale serio ruchy miasta i wczoraj i dzisiaj bardzo mi się podobają dobór winnych i niewinne akcje robią robotę wojtas się uspokoił mało kwasu mało wyjebanego ego praca grupowa i teraz co, czuje się jak w sytuacji kiedy trzech typów niesie kanape, a jest jeszcze czwarty który może z nimi łapać udawać ale i tak już tego ciężaru nie ma co pomagać dźwigać to chociaż mogę wam drzwi otwierać i po piwo skoczyć
ale trzymam rękę na pulsie
|
|
Boromir
Edycja#35
Limit: 566
|
Post by Boromir on Aug 6, 2023 19:36:59 GMT 1
Problem w tym, że Ty nigdy nie jesteś w kontrze do miasta. Regularnie bronię i wajchuję z mafiozów W sumie to rozpakowując torbę z obsranymi gaciami sobie uświadomiłem, że w zasadzie dzisiaj trochę nieświadomie też stanąłem w kontrze do miasta, spędzając ostatnie 2 godziny na rozważaniu scenariuszy, w których Theoden jest niewinny. Ok, już kończę intelektualną masturbację na swój temat, przepraszam.
|
|
|
Post by Théoden z ekipą on Aug 6, 2023 19:37:23 GMT 1
Nie no, absolutnie nie jest "taki niewinny". Jest raczej niewinny. Teraz trochę zniknął, co może budować pewien bias/paranoję. Ale na początku d2 wyglądał bardzo dobrze. No dobra, to kto jest tym trzecim, w łatwym scenariuszu, w którym w mafii są i Mordor, i Gimli? No jak muszę wybierać teraz, to strzelałbym w Boromira i Elronda, chyba w tej kolejności, ale mocnego przekonania nie mam. Aragorna też nie mogę całkowicie uniewinnić.
|
|
|
Post by Théoden z ekipą on Aug 6, 2023 19:38:18 GMT 1
Najszybciej uniewinniłbym Trolla z całej grupy, o której opowiadałem wcześniej. A Boromira to mam tak z braku laku naprawdę. Może to rzeczywiście jest Elrond i pierwsze przeczucie okaże się prawdziwe.
|
|
|
Post by Chad Aragorn on Aug 6, 2023 19:38:41 GMT 1
>edycje freakowe na kiju
Grał z nami w snajperskiej i w jubileuszowej, wtedy jeszcze obecna meta nie była imo tak popularna. Jesteś Théoden z ekipą
To kontynuujmy:
Uważam, że Twoja gra jest rozczarowująca, poniżej oczekiwań. Tak samo, jak to było z Denholmem i Krówką, a przeciwnie dla Oazy. Co na to wpływa i dlaczego tak jest?
A to sam sobie trochę krzywdę zrobiłem dniem pierwszym i chyba już gdzieś pisałem, że myślałem, że tak jak Oaza będę mógł sobie zagrać z boku, a zlekceważyłem inicjatywę tematu z rozgrywką i szybko zmieniających się nastrojów. Uważam, że oaza miał trochę farta ze swoim wejściem, bo był bardzo celny, tamta edycja była o wiele łatwiejsza do nawigowania. Moją metę opisałeś bardzo pięknie i idealistycznie i chciałbym, żeby to była prawda, ale niestety to nie jest i to pokazuje również ta edycja. Jako Walkiewicz zginąłem w linczu, grałem chaotycznie. Ginąłem też w linczu jako Rak Nieborak i w sumie uważam, że moja obecna gra najbardziej przypomina właśnie grę Raka, może Gollum się na ten temat wypowie, bo pewnie kojarzy to lepiej niż ja sam xD w każdym razie no w dużej mierze sam tutaj troszkę zrobiłem sobie pod górkę, a uważam, że jest bardzo możliwe, że mój chaos/chwilowe wątpliwości i brak spokoju zostały wykorzystane przez mafię do podbijania Theodena w mafii i podburzania mojej pozycji. Robili to zarówno Mordor i Gimli. Robili to też na pewno jacyś miastowi, ale ostatecznie uważam, że robię wiele rzeczy, których w mafii bym nie robił i po prostu znalazłem się w dwóch momentach w złym miejscu, w złym czasie (lincz na Hobbicie i początek d2).
Czyli generalnie zgadzasz się z dwoma z moich argumentów. czy uważasz, że słusznie jesteś atakowany? No nie wiem, czy do końca idealistycznie, mówię, że jesteś spolaryzowany. Umówmy się także, te gry sprzed tego roku nie mają dla mnie wielkiego znaczenia. Raczej skupiam się na tym roku i w tym roku zawsze widać duże różnice pomiędzy miastem i mafią. A Walkiewicz nie powinien był paść i to był mój błąd. Plusuje mi Bór ostatnio (wstawię to w środek, to zobaczy tylko jak przeczytał tego posta, bo wiem, że nie czyta xd ) To może spróbujesz się również odnieść do tego? Théoden z ekipąUważam, że wiele rzeczy w tej grze robisz, w celu markowania poszukiwania prawdy. W celu pokazywania, że to robisz, żeby thread to widział. Co wyciągnąłeś z tych dwóch przykładów? W jaki sposób pomogły Ci szukać prawdy? A może jest jakieś inne wyjaśnienie?
|
|
|
Post by Legolas on Aug 6, 2023 19:38:52 GMT 1
A to mi też sporo pomaga w tej edycji bycie bardziej w drugim rzędzie niż na czele peletonu z postami. W moim przypadku też szło że ilość postów nie równała się ich jakością.
|
|
Boromir
Edycja#35
Limit: 566
|
Post by Boromir on Aug 6, 2023 19:38:56 GMT 1
W sumie to zastanawia mnie, że właściwie żadnych złych rzeczy o mnie nie piszesz w tej edycji, a potem mnie dajesz na swojej liście czwartego od dołu. No bo to nie jest tak, że mogę o Tobie napisać złe rzeczy. O Aragornie też nie za bardzo. Obaj jesteście dla mnie relatywnie mało w centrum wydarzeń i stąd tak niska pozycja, natomiast nie uważam, że gracie źle. Inni grają lepiej. Jeśli Mordor i Gimli winni, to szukamy jednego i wtedy pewnie te dobre rzeczy u Ciebie wystarczą, ale jak mamy jakiś twist, to już może się okazać, że to było za mało. Tego Mordoru jestem dość pewien, niewinny Eneldo walczyłby jak lew, żeby coś od siebie dać, ten tutaj gra sobie z boku, jakby nie chciał nikogo wkopać. Tak więc tutaj jestem dość spokojny. Gorzej mam z Gimlim, tu już nie jestem tak pewien. Jak padnie winny, to się uspokoję, jak niewinny, to się wcale nie zdziwię i wtedy Twoje mocniejsze wejście w grę będzie konieczne. Ale może też być dla Ciebie za późno, bo masz spory elektorat negatywny. Nie zgadzam się ze wszystkimi argumentami, ale też nie mogę powiedzieć, żebyś był totalnie czysty dla mnie. Więcej pogadamy po linczu. Albo nawet jutro, jeśli przetrwam mord. No a ja może łykam jak pelikan, ale wg mnie para Theoden-Aragorn nie jest wcale taka podobna i uważam, że Aragorn wypada dzisiaj full lepiej. edit: aragorn, to jest pierwsze co zobaczyłem w całym poście xDDD dobra edit zrobiony, idę go przeczytać
|
|
|
Post by Mordor on Aug 6, 2023 19:39:39 GMT 1
Nie chcę być próżny i tak dalej, ale skoro lecę najprawdopodobniej, to napiszę. Jak można w ogóle uważać, że ten post mógł napisać ktoś inny niż miastowy??? Mi się to nie mieści w głowie. Jest to miastowa zielona flaga i dla wytrawnych analityków nie powinno być już wątpliwości, że jestem z miasta. Ale w mafii ważniejsze są uprzedzenia. Co jest miastowego w tym poście? Jaki jest tu haczyk, że nie mógł napisać go miastowy? To, że gdybym był mafiozą, to byłoby to dla mnie zupełnie obojętne i w ogóle nie pomyślałbym o czymś takim, czytając Twojego posta. Bo co ja tak naprawdę zrobiłem? Poradziłem Ci, żebyś nie był uprzedzony w stosunku do Aragonesa i Boromira. Do Boromira, którego lekko podejrzewam. Jak to nazwać jak nie dbałością o poszukiwanie prawdy? Może miałbym interes, aby to napisać, gdyby Aragones i Boromir albo jeden z nich byli ze mną w mafii? Też nie, bo przecież w ten sposób raczej bymi im zaszkodził, a w ogóle wracamy do pierwotnego punktu - byłoby to dla mnie obojętne i nie myślałbym w tych kategoriach ani trochę.
|
|