Gollum
Edycja#35
Limit: 353
|
Post by Gollum on Aug 6, 2023 19:42:36 GMT 1
Theoden, jeszcze pytanko do Ciebie w kwestii snajpera, bo Ty taktycznie raczej dobrze takiej rzeczy masz połapane: powinien Twoim zdaniem strzelać? Nie powinien? Powinien wybrać sam? Powinien słuchać innych?
|
|
|
Post by Théoden z ekipą on Aug 6, 2023 19:43:09 GMT 1
A to sam sobie trochę krzywdę zrobiłem dniem pierwszym i chyba już gdzieś pisałem, że myślałem, że tak jak Oaza będę mógł sobie zagrać z boku, a zlekceważyłem inicjatywę tematu z rozgrywką i szybko zmieniających się nastrojów. Uważam, że oaza miał trochę farta ze swoim wejściem, bo był bardzo celny, tamta edycja była o wiele łatwiejsza do nawigowania. Moją metę opisałeś bardzo pięknie i idealistycznie i chciałbym, żeby to była prawda, ale niestety to nie jest i to pokazuje również ta edycja. Jako Walkiewicz zginąłem w linczu, grałem chaotycznie. Ginąłem też w linczu jako Rak Nieborak i w sumie uważam, że moja obecna gra najbardziej przypomina właśnie grę Raka, może Gollum się na ten temat wypowie, bo pewnie kojarzy to lepiej niż ja sam xD w każdym razie no w dużej mierze sam tutaj troszkę zrobiłem sobie pod górkę, a uważam, że jest bardzo możliwe, że mój chaos/chwilowe wątpliwości i brak spokoju zostały wykorzystane przez mafię do podbijania Theodena w mafii i podburzania mojej pozycji. Robili to zarówno Mordor i Gimli. Robili to też na pewno jacyś miastowi, ale ostatecznie uważam, że robię wiele rzeczy, których w mafii bym nie robił i po prostu znalazłem się w dwóch momentach w złym miejscu, w złym czasie (lincz na Hobbicie i początek d2).
Czyli generalnie zgadzasz się z dwoma z moich argumentów. czy uważasz, że słusznie jesteś atakowany? No nie wiem, czy do końca idealistycznie, mówię, że jesteś spolaryzowany. Umówmy się także, te gry sprzed tego roku nie mają dla mnie wielkiego znaczenia. Raczej skupiam się na tym roku i w tym roku zawsze widać duże różnice pomiędzy miastem i mafią. A Walkiewicz nie powinien był paść i to był mój błąd. Plusuje mi Bór ostatnio (wstawię to w środek, to zobaczy tylko jak przeczytał tego posta, bo wiem, że nie czyta xd ) To może spróbujesz się również odnieść do tego? Théoden z ekipą Uważam, że wiele rzeczy w tej grze robisz, w celu markowania poszukiwania prawdy. W celu pokazywania, że to robisz, żeby thread to widział. Co wyciągnąłeś z tych dwóch przykładów? W jaki sposób pomogły Ci szukać prawdy? A może jest jakieś inne wyjaśnienie? Do obu tych rzeczy już się odnosiłem. Do tożsamości -> Elrond będący Czuekiem byłby totalnie niewinny w moich oczach, obecnie nie jest. Do Powrotu Króla -> wpadła mi myśl o nim i zwyczajnie rzuciłem jego nickiem w temacie.
A z kwintesencją tego "oskarżenia" zupełnie się nie zgadzam, naprawdę gram na tematy zastępcze w tej edycji? No dla mnie kompletna nieprawda.
|
|
|
Post by Mordor on Aug 6, 2023 19:43:23 GMT 1
Odpowiadałem szczerze. Mogę napisać jeszcze jak wrócę z roweru. Na rowerze zmieniłem zdanie. Napiszę o swoim podejściu do rozgrywki i dlaczego w ogóle tu jestem po edycji. Teraz nie chcę chwytać się argumentów obronnych spoza rozgrywki i wolę już odpaść niż przetrwać za wszelką ceną, broniąc się nie dość eleganckimi sprawami. Zatem au revoir, jeśli nie zmienicie zdania.
|
|
Elrond
Edycja#35
Limit: 597
|
Post by Elrond on Aug 6, 2023 19:43:49 GMT 1
Theoden, co sądzisz o Elrondzie? Serio dla Ciebie taki niewinny? Bo ja jestem srogo rozczarowany jego grą. Ale co ja ci zrobiłem, gdzie rozczarowanie? Z czego wynika? Jakby no gram se normalnie, dziś jestem zadowolony, dla mnie Mordor to dobry typ. Jakbyś napisał, wydaje mi się, że może być winny bo to i tamto, to bym rozumiał, ale skąd rozczarowanie?
|
|
|
Post by Théoden z ekipą on Aug 6, 2023 19:45:31 GMT 1
Theoden, jeszcze pytanko do Ciebie w kwestii snajpera, bo Ty taktycznie raczej dobrze takiej rzeczy masz połapane: powinien Twoim zdaniem strzelać? Nie powinien? Powinien wybrać sam? Powinien słuchać innych? Moim zdaniem to nie jest takie oczywiste. Ja bym strzelał, ale rozumiem argumenty Trolla. Słuchać innych na pewno powinien jeśli snajpera ma Tuk, a nie gracz z dużym doświadczeniem, wie kto jest jest uważany za niewinnego, powinien ich uwzględnić przy wyborze.
|
|
|
Post by Mordor on Aug 6, 2023 19:45:36 GMT 1
Zasadniczo nie liczę już na heroizm, ale miło by było, gdyby ktoś nagle się zdobył na jakieś oświecenie intelektu oraz sumienia.
Tym bardziej, że nie daję chyba żadnych powiązań.
|
|
|
Post by Powrót Króla on Aug 6, 2023 19:46:36 GMT 1
Zasadniczo nie liczę już na heroizm, ale miło by było, gdyby ktoś nagle się zdobył na jakieś oświecenie intelektu oraz sumienia. Tym bardziej, że nie daję chyba żadnych powiązań. uniewinniasz różyczke
|
|
|
Post by Glorfindel on Aug 6, 2023 19:48:13 GMT 1
Theoden, jeszcze pytanko do Ciebie w kwestii snajpera, bo Ty taktycznie raczej dobrze takiej rzeczy masz połapane: powinien Twoim zdaniem strzelać? Nie powinien? Powinien wybrać sam? Powinien słuchać innych? Moim zdaniem to nie jest takie oczywiste. Ja bym strzelał, ale rozumiem argumenty Trolla. Słuchać innych na pewno powinien jeśli snajpera ma Tuk, a nie gracz z dużym doświadczeniem, wie kto jest jest uważany za niewinnego, powinien ich uwzględnić przy wyborze. Dlaczego jeśli, a nie skoro? Ja uważam, że Czueku powinien zrobić teraz Czueka i nie sugerować się nikim. Teoria pola bitwy i wyprzedzającego ruchu - to odwrotność mordu, gdzie mafia nie wie gdzie będzie strzał. Może dlatego niektórych jest mniej w rozgrywce?
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 6, 2023 19:48:32 GMT 1
Theoden, co sądzisz o Elrondzie? Serio dla Ciebie taki niewinny? Bo ja jestem srogo rozczarowany jego grą. Ale co ja ci zrobiłem, gdzie rozczarowanie? Z czego wynika? Jakby no gram se normalnie, dziś jestem zadowolony, dla mnie Mordor to dobry typ. Jakbyś napisał, wydaje mi się, że może być winny bo to i tamto, to bym rozumiał, ale skąd rozczarowanie? Odciskasz bardzo małe piętno na rozgrywce, nie pchasz gry do przodu, nie pasuje to do Ciebie zupełnie. Czy to mafijne? Nie wiem. Na pewno w chuj dziwne jak na Ciebie. Było kilka takich sytuacji, w których spodziewałem się, że zaznaczysz swoją obecność, będziesz mocniej forsował swoje zdanie. Nie tego się spodziewałem, stąd rozczarowanie wydaje mi się dobrym określeniem.
|
|
|
Post by Mordor on Aug 6, 2023 19:49:02 GMT 1
Zasadniczo nie liczę już na heroizm, ale miło by było, gdyby ktoś nagle się zdobył na jakieś oświecenie intelektu oraz sumienia. Tym bardziej, że nie daję chyba żadnych powiązań. uniewinniasz różyczke No tak, ale z punku widzenia mojej niewinności, która jest dla mnie jakby oczywista!
|
|
|
Post by Różyczka Cotton on Aug 6, 2023 19:49:31 GMT 1
Zasadniczo nie liczę już na heroizm, ale miło by było, gdyby ktoś nagle się zdobył na jakieś oświecenie intelektu oraz sumienia. Tym bardziej, że nie daję chyba żadnych powiązań. no ale co ty zagrałeś takiego, żeby teraz osłaniać cię własną piersią?
|
|
|
Post by Théoden z ekipą on Aug 6, 2023 19:49:46 GMT 1
Moim zdaniem to nie jest takie oczywiste. Ja bym strzelał, ale rozumiem argumenty Trolla. Słuchać innych na pewno powinien jeśli snajpera ma Tuk, a nie gracz z dużym doświadczeniem, wie kto jest jest uważany za niewinnego, powinien ich uwzględnić przy wyborze. Dlaczego jeśli, a nie skoro? Ja uważam, że Czueku powinien zrobić teraz Czueka i nie sugerować się nikim. Teoria pola bitwy i wyprzedzającego ruchu - to odwrotność mordu, gdzie mafia nie wie gdzie będzie strzał. Może dlatego niektórych jest mniej w rozgrywce? Jeśli, skoro, znaczenie jest jasne.
No niech zrobi po swojemu, aczkolwiek bez totalnych hero strzałów jeśli się zdecyduje i będzie okej.
|
|
|
Post by Mordor on Aug 6, 2023 19:50:21 GMT 1
Zasadniczo nie liczę już na heroizm, ale miło by było, gdyby ktoś nagle się zdobył na jakieś oświecenie intelektu oraz sumienia. Tym bardziej, że nie daję chyba żadnych powiązań. no ale co ty zagrałeś takiego, żeby teraz osłaniać cię własną piersią? Tak jak napisałem, nie liczę na heroizm. Ale miłe jest, gdy się broni kogoś za niewinność.
|
|
|
Post by Chad Aragorn on Aug 6, 2023 19:50:23 GMT 1
Czyli generalnie zgadzasz się z dwoma z moich argumentów. czy uważasz, że słusznie jesteś atakowany? No nie wiem, czy do końca idealistycznie, mówię, że jesteś spolaryzowany. Umówmy się także, te gry sprzed tego roku nie mają dla mnie wielkiego znaczenia. Raczej skupiam się na tym roku i w tym roku zawsze widać duże różnice pomiędzy miastem i mafią. A Walkiewicz nie powinien był paść i to był mój błąd. Plusuje mi Bór ostatnio (wstawię to w środek, to zobaczy tylko jak przeczytał tego posta, bo wiem, że nie czyta xd ) To może spróbujesz się również odnieść do tego? Théoden z ekipą Uważam, że wiele rzeczy w tej grze robisz, w celu markowania poszukiwania prawdy. W celu pokazywania, że to robisz, żeby thread to widział. Co wyciągnąłeś z tych dwóch przykładów? W jaki sposób pomogły Ci szukać prawdy? A może jest jakieś inne wyjaśnienie? Do obu tych rzeczy już się odnosiłem. Do tożsamości -> Elrond będący Czuekiem byłby totalnie niewinny w moich oczach, obecnie nie jest. Do Powrotu Króla -> wpadła mi myśl o nim i zwyczajnie rzuciłem jego nickiem w temacie.
A z kwintesencją tego "oskarżenia" zupełnie się nie zgadzam, naprawdę gram na tematy zastępcze w tej edycji? No dla mnie kompletna nieprawda.
No tak, ale Twoje odpowiedź sugeruje, jakby te kwestie zajęły Ci po dwa posty max, a to było kilkanaście postów aktywności w obu przypadkach, co jednak już zapala sporą lampkę tego. Na pewno w pierwszym przypadku, niemal cała Twoja aktywność w temacie była skupiona na tylko tej kwestii. Dość wygodny sposób na obecność w temacie, tak uważam. Drugiego pewien nie jestem, ale ten drugi trochę nie wypalił, więc może plan był inny niż to co się zdarzyło, nie wiem, myślę.
Nie odpowiedziałeś, czy uważasz, że słusznie byłeś oskarżany.
Muszę chyba trochę postowo oszczędzać, ale dam jeszcze grupę postów, które mi się nie podobają z kilkoma wypowiedziami, też jakbyś mógł się do nich odnieść (jak się już odnosiłeś, to możesz olać, ja to kopiuję z gotowej analizy, więc nie do końca jest przystosowana do odnoszenia):
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 6, 2023 19:50:24 GMT 1
Zasadniczo nie liczę już na heroizm, ale miło by było, gdyby ktoś nagle się zdobył na jakieś oświecenie intelektu oraz sumienia. Tym bardziej, że nie daję chyba żadnych powiązań. uniewinniasz różyczke No i jednak dla mnie wciąż, choć wiem, że sam Boromir będzie sie oburzał, niewinność Mordoru uwinnia lowridera.
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 6, 2023 19:51:06 GMT 1
Ale co ja ci zrobiłem, gdzie rozczarowanie? Z czego wynika? Jakby no gram se normalnie, dziś jestem zadowolony, dla mnie Mordor to dobry typ. Jakbyś napisał, wydaje mi się, że może być winny bo to i tamto, to bym rozumiał, ale skąd rozczarowanie? Odciskasz bardzo małe piętno na rozgrywce, nie pchasz gry do przodu, nie pasuje to do Ciebie zupełnie. Czy to mafijne? Nie wiem. Na pewno w chuj dziwne jak na Ciebie. Było kilka takich sytuacji, w których spodziewałem się, że zaznaczysz swoją obecność, będziesz mocniej forsował swoje zdanie. Nie tego się spodziewałem, stąd rozczarowanie wydaje mi się dobrym określeniem. Nie zgadzam się z taką oceną, przecież pisałem dzisiaj rano. Moje typy to byli Troll, Theoden, Mordor i jestem zadowolony z tego, że Mordor jest na świeczniku, co miałbym jeszcze zrobić. Po suficie mam fruwać żeby się upewnić, że na pewno Mordor padnie jak widzę, że pada? Starałem się też rozmawiać z graczami, pouniewinniać sobie kogo trzeba, upewnić się, o swoją wewnętrzną grę dbam dostatecznie. Jakbyście dziś chcieli zajebać Gimliego a nie Mordora to bym inaczej grał.
|
|
|
Post by Mordor on Aug 6, 2023 19:51:59 GMT 1
Ja, gdy widzę, że pada ktoś niewinny, bronię go heroicznie, nawet jeśli gra słabą edycję.
|
|
|
Post by Mordor on Aug 6, 2023 19:52:23 GMT 1
Warto przypomnieć sobie Marudę.
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 6, 2023 19:53:02 GMT 1
Warto przypomnieć sobie Marudę. Przecież ty nic nie zrobiłeś, żeby mi wtedy pomóc, a dla mnie jesteś winny. Nie było cię wtedy.
|
|
|
Post by Mordor on Aug 6, 2023 19:54:09 GMT 1
Warto przypomnieć sobie Marudę. Przecież ty nic nie zrobiłeś, żeby mi wtedy pomóc, a dla mnie jesteś winny. Nie było cię wtedy. Przypomnij sobie, co było dzień przed Twoją śmiercią.
|
|