Boromir
Edycja#35
Limit: 566
|
Post by Boromir on Aug 6, 2023 21:32:56 GMT 1
Hehe, mafia nie wierzyła, że Tuk to Pshemo.
|
|
|
Post by Antura on Aug 6, 2023 21:35:15 GMT 1
Temat zamknięty. Następnym razem proszę nie pisać po 22:30, nawet jeżeli temat jest otwarty - będzie to respektowane. Udanej przerwy!
|
|
|
Post by Antura on Aug 7, 2023 10:04:19 GMT 1
Insult the play, not the player. Ostrzeżenie dla Boromira.
|
|
|
Post by Antura on Aug 7, 2023 15:42:02 GMT 1
Wątek otwarty, miłego trzeciego cyklu. Przypominam, że mafia dzisiaj nie ma mordu.
|
|
Troll
Edycja#35
Limit: 468
|
Post by Troll on Aug 7, 2023 15:45:41 GMT 1
Nie będę się tutaj zbytnio rozwodził. Moim zdaniem jeśli nie będzie jakiegoś ogromnego plot twistu z Legolasem/Gollumem w mafii, to jest pozamiatane.
Na początek lista niewinnych:
Troll – czyli ja. No jestem niewinny, co mam nadzieję, co bystrzejsi obserwatorzy wczoraj zauważyli, podziwiam wszystkich, którym chce się analizować moją grę czwartkowo-piątkową, bo jest pełna hardkorowych akcji, ale paradoksalnie nie uważam by to zagrał źle, szkoda może Gandalfa (ale taka karma za freakową, gdzie ja poleciałem od strzału, a mógł Zmarzlik dostać i nie polecieć). Nie ukrywam, że chciałem na maksa potrollować, wyszło jak wyszło.
Peregrin Tuk – czyli snajper. Nie trzeba nic więcej dodawać
Gollum – czyli klasyczny, zaangażowany Gary, wzór miastowej postawy
Legolas – Squbi gra to co zwykle, gdy jest w mieście
Powrót Króla – Kacper nie gra wybitnej edycji, ale też przesadnie nie ukrywa, że mu się nie chce, bo uważa, że mafia ma przejebane. I w gruncie rzeczy ma rację. Było parę postów typowo niewinnokacprowych, po których jestem w zasadzie pewny jego niewinności
Glorfindel – niby nie mamy wielkiej skali porównawczej, ale Monti też wydaje się gitem, z wszystkich których stanowczo uniewinniam, co do niego mam najwięcej wątpliwości, ale bierze się to głównie z braku jednoznacznego materiału porównawczego.
Szara strefa, czyli mogliby być w mafii, gdybym jednak okazał się strasznie chujowym miastowym i mój skład mafii się nie sprawdził:
Elrond – uważam, że jest niewinny, chociaż im dalej w las tym gorzej, czuję że włącza mu się tryb Gołoty i będzie we mnie nakurwiał całe dwa dni, no ale trudno. Przyzwyczaiłem się. To jak lawiruje pomiędzy uwinnianiem i uniewinnianiem mnie jest w jego przypadku dość naturalne. Poza tym najwyraźniej uważa Gimlego za niewinnego, tak samo jak nie widział oczywistej winy Wiśniewskiego. A że Gołota mu się uruchamia, to niemal na pewno niewinny.
Boromir – Lowridera ciężko mi jednoznacznie uniewinnić, chociaż jego gra mi się podoba i nie dostrzegam w niej tego, co widziałem u Wiśniewskiego. Wina Theodena też w mojej opinii działa na jego korzyść. Dopuszczam jednak możliwość, że Gandalf się nie pomylił. Niemniej to na pewno nie jest do sprawdzenia przed dwoma głównymi podejrzanymi (czyli pewnie nie będzie potrzeby)
Władca Pierścieni – od początku na świeczniku, w sumie wyszedł z niego głównie na skutek interakcji ze mną. W przypadku niewinności Gimlego on byłby dla mnie głównym podejrzanym, co po części wynikałoby z rozkładu głosów, a po części z całokształtu gry, który opiera się głównie w atakowaniu mojej osoby
Winni:
Gimli – jestem niemal pewny. Nikt mi nie wmówi, że to ten sam Jag co w discordowej czy freakowej. Być może ton jego postów był podobny, ale sposób atakowania, zadawania pytań i szukania odpowiedzi zupełnie inny. W poprzednich edycjach czułem, że on szuka, dąży do prawdy i nie jest w 100 procentach pewny swoich przekonań. W tej edycji tego nie widzę, zamiast tego jest punktowe atakowanie wybranych graczy. Poczytajcie jego wczorajsze posty, był agresywny, ale kiedy wytknąłem mu wszystko co o nim sądzę, nagle się wycofał, spokorniał. Jest winny.
Aragorn – Tomasz skorzystał niewątpliwie z mojego posta o tym, że Aragorn i Hobbit nie mogą być razem w mafii i w sumie ciekaw jestem czy mieli dużą bekę z tego na discordzie. Zaczął mi śmierdzieć kiedy w pewnym momencie, bodaj w sobotę, ni z gruszki ni z pietruszki zaczął się powoływać na to uniewinnianie go interakcją z Hobbitem. Problem w tym, że Hobbitem okazał się Lewkoń, a to chyba jedyny gracz, który do takiej głupoty byłby zdolny. Kolejna rzecz to jego dziwne dryfowanie w uniewinnianiu/uwinnianiu mnie. Kiedy odpierdalałem największą manianę miał mnie za niewinnego, kiedy zacząłem się przykładać do tego jak i kiedy piszę, zaczął mnie podejrzewać. Zbiegło się to też w czasie z tym jak się moje zdanie na jego temat zmieniało. Do póki go nie zauważałem/uważałem że jest niewinny, on tak samo myślał o mnie. Kiedy zacząłem przebąkiwać o jego potencjalnej winie w alternatywie do Mordoru, nagle zmienił front i zacząłem mu śmierdzieć. Kolejna sprawa to kwestia tego strzału snajpera. Nie wierzę w to, że Tomus nie skumał, że dla miasta najkorzystniejsze jest to, by mafia nie wiedziała jak i czy w ogóle snajper strzeli.
ON ZAMIAST TEGO CHCIAŁ POWOŁYWAĆ JAKĄS RADĘ MĘDRCÓW KTÓRA USTALI STRZAŁ
czyli de facto chciał mafii ułatwić zadanie.
Poza tym kiedy Pippin ładnie ściemnił, że rozważa głównie strzał we mnie/Elronda Tomuś namawiał go na to, że musi strzelić.
Liczył, że strzeli źle.
A potem jeszcze chyba coś pierdolił o tym, że dzięki temu co zrobił było widać, że jestem niewinny. Ale już się pogubiłem czy on mnie ma za niewinnego czy za winnego. On chyba też.
Reasumując:
Moim zdaniem Kshaq w swoim testamencie się nie pomylił. Wskazał dobry skład mafii. Cała gra Gimlego jest dla mnie mafijna, a do tego obciąża go to jak do jego winy odnosił się Theoden. Z winnego nagle zaczął go uniewinniać twierdząc, że co prawda z lotu ptaka wygląda winnie, ale w interakcjach niewinnie (ciekawe, że ja miałem dokładnie odwrotne spostrzeżenia, z lotu ptaka to on mógł wyglądać neutralnie, ale jego interakcje zdradzały, że nie jest szczery). Aragorn aka Tomus całkiem sprawnie sobie radził. Zdradziło go to, że w pewnym momencie zaczął się bronić gdy nie był podejrzewany.
Btw wiecie co najbardziej zdradzało winę Theodena? To, że on widział w mafii jednocześnie Araagorna i Mordora, kiedy to się w sumie wykluczalo. Dopiero jak go dopytałem zorientował się, że taki skład mafii to hmm... nie bardzo. Volv w swojej potencjalnej mafii musiał umieścić któregoś kolegę i moim zdaniem był to właśnie Aragorn.
Gdyby jakimś cudem okazało się, że Gimli jest niewinny to winny musi być ten Wladca Pierścieni, ale to opcja mocno zapasowa. Kontrkandydata dla Aragorna w mafii w zasadzie nie widzę. Elronda w gruncie rzeczy powinienem umieścić wśród niewinnych i tylko ze względu na pamieć o Karetce tego nie zrobiłem. Boromir też gra dużo czyściej od Tomusa i bardziej pasowałby mi do mafii z WP niż z Gimlim.
|
|
Gollum
Edycja#35
Limit: 353
|
Post by Gollum on Aug 7, 2023 15:46:17 GMT 1
Najzabawniejsze jest to, że próbowałem chociaż po części do niego dotrzeć. Znaleźć z nim interakcje i mam wrażenie, że on się bał bardziej odważnych interakcji. Miałem podobnie, jak się pytałem go o coś to czułem, że on albo nie odpisuje, albo czeka długo z tym. Gollum co powiesz o strzale Peregrina, zwłaszcza, że znowu strzelił wbrew tobie. Czemu wbrew mnie? To jest zajebisty strzał, bo celny, gdyby był niecelny byłby tylko ok, natomiast absolutnie nie był wbrew mnie. Theodena większość miasta chciała sprawdzić, więc to nam nie zabrało linczu, tylko przyspieszyło poznanie jego koloru. Wbrew mnie to by było jakby w Legolasa strzelił albo w WP, bo Legolas nijak nie znajdzie się w kolejce do sprawdzenia, bo jest jawnie niewinny, a WP ja też mam za niewinnego i nie chciałbym, żeby poleciał po jakimś herostrzale.
|
|
Gimli
Edycja#35
|
Post by Gimli on Aug 7, 2023 15:54:47 GMT 1
Jestem zadowolony, że cała moja kampania przeciwko Theodenowi pomogła Tukowi podjąć decyzję o strzale w niego. Brawo.
Mam też nadzieję, że widzicie iż gra Trolla to zwykłe szkodnictwo. Całą swoją osobą w tej edycji od akcji z Gandalfem do wczorajszego odciągania od linczu na Theodenie gra jak mafia. Można popełniać błędy, ale jego gra to ewidentny pokaz złej woli. Gdyby się go słuchać od początku gry to nie trafilibyśmy ani jednej mafii.
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 7, 2023 15:55:36 GMT 1
Troll - Władca Pierścieni zamiast Gimliego mi się zupełnie nie dodaje. Nie wyobrażam sobie, że to była jakaś mafia w stylu Gang Olsena, gdzie od razu Hobbit czepia się Aragorna a WP Hobbita. Dla mnie to, w jaki sposób WP wyciągnął temat akurat Hobbita go uniewinnia.
|
|
Gimli
Edycja#35
|
Post by Gimli on Aug 7, 2023 15:56:34 GMT 1
Troll - Władca Pierścieni zamiast Gimliego mi się zupełnie nie dodaje. Nie wyobrażam sobie, że to była jakaś mafia w stylu Gang Olsena, gdzie od razu Hobbit czepia się Aragorna a WP Hobbita. Dla mnie to, w jaki sposób WP wyciągnął temat akurat Hobbita go uniewinnia. Cały ten post Trolla to szykowanie podwalin pod sytuację gdzie ja padam niewinny.
|
|
Troll
Edycja#35
|
Post by Troll on Aug 7, 2023 15:56:56 GMT 1
Podoba mi się, że twoją główną linią obrony jest próba zdyskredytowania mojej osoby.
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 7, 2023 15:57:05 GMT 1
Jestem zadowolony, że cała moja kampania przeciwko Theodenowi pomogła Tukowi podjąć decyzję o strzale w niego. Brawo. Mam też nadzieję, że widzicie iż gra Trolla to zwykłe szkodnictwo. Całą swoją osobą w tej edycji od akcji z Gandalfem do wczorajszego odciągania od linczu na Theodenie gra jak mafia. Można popełniać błędy, ale jego gra to ewidentny pokaz złej woli. Gdyby się go słuchać od początku gry to nie trafilibyśmy ani jednej mafii. Przypominam, że miałeś się rozpisać o innych graczach. Dostrzegam w Tobie sporo z niewinnego Jaga, ale jeśli dalej będzie patrzył tak wąsko, to dla mnie będziesz dalej winny.
|
|
Troll
Edycja#35
|
Post by Troll on Aug 7, 2023 16:00:50 GMT 1
Żeby nie było. Ja Władcę Pierścieni naprawdę mam jako opcję mocno zapasową. Uważam, że mafia to Gimli i Aragorn i każda inna będzie dla mnie mega zaskoczeniem. To co teraz zrobił Gimli, jak się odniósł do moich oskarżeń też jest znamienne. Próbuje mnie zdyskredytować, bo wie, że jeśli miasto pójdzie moim tokiem rozumowania, to mafia przegra tę grę bardzo szybko.
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 7, 2023 16:01:17 GMT 1
Boromir Glorfindel czy uważacie, że Troll mógłby zagrać to, co zagrał dotychczas, będąc w mafii? PS. Boromir, jakbym chciał być złośliwy, to bym napisał, że tym wyciąganiem, że mafia szukała Volva, gdy mordowała Drzewca, więc Volv vel Theoden raczej niewinny znów działałeś na szkodę miasta, ale ja wysuwałem inne argumenty za jego niewinnością, więc nie będę hipokrytą.
|
|
Troll
Edycja#35
|
Post by Troll on Aug 7, 2023 16:01:34 GMT 1
Ale ok Gimli, wczoraj byłeś zagrożony. Dawaj szybko swój testament, skopiuj jego treść, tak raz dwa.
|
|
Gimli
Edycja#35
|
Post by Gimli on Aug 7, 2023 16:04:19 GMT 1
Żeby nie było. Ja Władcę Pierścieni naprawdę mam jako opcję mocno zapasową. Uważam, że mafia to Gimli i Aragorn i każda inna będzie dla mnie mega zaskoczeniem. To co teraz zrobił Gimli, jak się odniósł do moich oskarżeń też jest znamienne. Próbuje mnie zdyskredytować, bo wie, że jeśli miasto pójdzie moim tokiem rozumowania, to mafia przegra tę grę bardzo szybko. To co robi tutaj Troll to jego standardowa strategia. Wie, że się pali i chce ze sobą wziąć jeszcze 1-2 graczy. Nie spodziewali się, że wczoraj padnie Theoden.
Zresztą Troll nawet wczoraj zakończył dzień planując to co będzie robił dziś:
Jedyną alternatywą dla Gimlego w mafii jest Władca Pierścieni. W zasadzie jeśli Gimli padłby niewinny to można śmiało w tego WP walić, a później pewnie w Boromira. Lecę w spanko. Do jutra! (miejmy nadzieję)
Mieli ładną sytuację, w komitywie z Theodenem planowali atak na mnie. Jeden na szczęście odpadł.
Odwołuję się jeszcze do waszej logiki - czy będąc zdrowy na umyśle i będąc w mafii z Theodenem przeprowadziłbym na niego tak bezpardonowy atak? No ludzie kochani.
|
|
Troll
Edycja#35
|
Post by Troll on Aug 7, 2023 16:04:40 GMT 1
Dawaj ten testament z wczoraj, szybko
|
|
|
Post by Powrót Króla on Aug 7, 2023 16:04:47 GMT 1
Boromir Glorfindel czy uważacie, że Troll mógłby zagrać to, co zagrał dotychczas, będąc w mafii? PS. Boromir, jakbym chciał być złośliwy, to bym napisał, że tym wyciąganiem, że mafia szukała Volva, gdy mordowała Drzewca, więc Volv vel Theoden raczej niewinny znów działałeś na szkodę miasta, ale ja wysuwałem inne argumenty za jego niewinnością, więc nie będę hipokrytą. pastwić się, że biorę udziału to jesteś chętny, a sam zadajesz pytania ludziom dookoła.... oj gościu
|
|
Gimli
Edycja#35
|
Post by Gimli on Aug 7, 2023 16:06:08 GMT 1
Dawaj ten testament z wczoraj, szybko XD
To jest te szukanie mafii w stylu niewinnego Egze? Co za kpina.
Gollum zaraz napiszę parę zdań.
|
|
Troll
Edycja#35
|
Post by Troll on Aug 7, 2023 16:06:45 GMT 1
No i widzisz, nie masz testamentu, bo jesteś winny, zamiast tego próbujesz mnie zdyskredytować.
|
|
Elrond
Edycja#35
Limit: 597
|
Post by Elrond on Aug 7, 2023 16:07:40 GMT 1
Boromir Glorfindel czy uważacie, że Troll mógłby zagrać to, co zagrał dotychczas, będąc w mafii? PS. Boromir, jakbym chciał być złośliwy, to bym napisał, że tym wyciąganiem, że mafia szukała Volva, gdy mordowała Drzewca, więc Volv vel Theoden raczej niewinny znów działałeś na szkodę miasta, ale ja wysuwałem inne argumenty za jego niewinnością, więc nie będę hipokrytą. No właśnie dlatego strzał Peregrina uznałem za wbrew tobie, bo miałem wrażenie, że Theoden był twoim niewinnym. Analogiczna sytuacja co ze strzałem w Gandalfa, no Theoden był pewnie w mniejszym stopniu niewinnym dla ciebe, ale wiesz o co mi chodzi. Troll Przewidział, że zamierzam go atakować, ale napisać posta z argumentami i analizą sytuacji będę miał dopiero później czas, dziś mam straszny zapierdziel i jeszcze muszę pracować, bo wstałem o 10 i później kończę przez to. Do mnie często są obawy, a zwłaszcza jak mam limit postów na karku, no ale co ja mam zrobić. Nawet w poprzedniej były wątpliwości i co ja wtedy mogłem zrobić, żeby być bardziej niewinnym. Po prostu gram. I słusznie. Tak powinieneś robić imo. Pewnie zawsze będę miał do Ciebie obawy gdzieś tam z tyłu głowy, ale w tej rozgrywce myślę, że jesteś niewinny. Twój długi post jest trudny do zrobienia dla mafii (i niezbyt opłacalny), widać, że jest dużo effortu włożone. Do tego nie rozpoznałeś mojej tożsamości (w mafii ktoś by Ci chyba podpowiedział) i mam wynotowane: które też są dla mnie bardzo miastowe.
Dlaczego akurat te dwa moje posty wymieniasz jako szczególnie miastowe? Szczególnie, że mówimy o graczu w stosunku, do którego masz tendencje mieć paranoje, że może być w mafii. Uważam, że da się ustalić moją niewinność w tej grze, ale nie rozumiem dlaczego akurat te dwa posty.
|
|