Troll
Edycja#35
Limit: 468
|
Post by Troll on Aug 7, 2023 16:29:15 GMT 1
Chad Aragorn stosuje "obronę Volvovą" - jestem niewinny, ale nie umiem tego udowodnić
|
|
Boromir
Edycja#35
Limit: 566
|
Post by Boromir on Aug 7, 2023 16:29:21 GMT 1
Przyznam szczerze, że nie przygotowałem żadnego pięknego postu w fazie nocy, ponieważ w tym czasie głównie spałem i pracowałem. Dzisiaj też raczej nie przygotuje. Jestem na rowerze, a potem chyba jednak wybiorę Europę Universalis. Czasu i tak dużo nie będę miał, więc jeśli bardzo zależy wam na zobaczeniu mojego zielonego koloru, to po prostu mnie zlinczujcie. Czas mamy, do jutra jakiś plan wam przygotuję. Zastanówcie się tylko, niewinny trollu i chyba też niewinny boromirze, jakie są szanse, że te posty volva które tak śmiało cytujecie, są napisane przez mafiozę, żeby wkopać niewinnego (zresztą podobnie jak mord na Róży). Mord na róży właśnie jest dla mnie niespodziewany, a już zwłaszcza w połączeniu z mordem na drzewcu i nakazuje mi sądzić, że ktoś tutaj jest zbyt szybko uniewinniany i rzucam teorią, na razie bez przedstawienia procesu myślowego, że w mafii będzie ktoś z pary Gloryfidel/Legolas. No ja będąc przekonanym o winie volva spędziłem trzy godziny na rozważaniu argumentów przeciwko temu, więc możemy gadać. Ale skoro troll jest niewinny, ja jestem chyba niewinny, Gimli ma być niewinny i ty jesteś niewinny a w parze ma być Jeden z pary Glonfidel/Legolas, to kto jest drugi? Elrond? PK? Władca? ja ci wręczam klucze do miasta, masz wiedzę o swoim kolorze, myśl
|
|
Gollum
Edycja#35
Limit: 353
|
Post by Gollum on Aug 7, 2023 16:30:26 GMT 1
Możesz mi to przetłumaczyć? Bo nie rozumiem... Wyciągnij mnie do grania i tez skieruj do mnie jakieś pytanie! Jak oceniasz obecną grę Trolla? Pamiętam jak podbijałeś moją analizę na niego, więc jestem ciekaw Twojej obecnej opinii.
|
|
|
Post by Legolas on Aug 7, 2023 16:30:48 GMT 1
Chad Aragorn stosuje "obronę Volvovą" - jestem niewinny, ale nie umiem tego udowodnić Idę sprawdzić czy już wcześniej jakiejś podkładki nie robił Aragorn pode mnie czy Gloryfidera.
|
|
Troll
Edycja#35
|
Post by Troll on Aug 7, 2023 16:31:34 GMT 1
Wcześniej to on robił podkładkę pod bronienie Gimlego i atak na mnie, ale że się okoliczności nieco zmieniły to się będzie rakiem z tego wycofywał. Jeszcze chwila i uderzy w Gimlego xD
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 7, 2023 16:32:30 GMT 1
Przyznam szczerze, że nie przygotowałem żadnego pięknego postu w fazie nocy, ponieważ w tym czasie głównie spałem i pracowałem. Dzisiaj też raczej nie przygotuje. Jestem na rowerze, a potem chyba jednak wybiorę Europę Universalis. Czasu i tak dużo nie będę miał, więc jeśli bardzo zależy wam na zobaczeniu mojego zielonego koloru, to po prostu mnie zlinczujcie. Czas mamy, do jutra jakiś plan wam przygotuję. Zastanówcie się tylko, niewinny trollu i chyba też niewinny boromirze, jakie są szanse, że te posty volva które tak śmiało cytujecie, są napisane przez mafiozę, żeby wkopać niewinnego (zresztą podobnie jak mord na Róży). Mord na róży właśnie jest dla mnie niespodziewany, a już zwłaszcza w połączeniu z mordem na drzewcu i nakazuje mi sądzić, że ktoś tutaj jest zbyt szybko uniewinniany i rzucam teorią, na razie bez przedstawienia procesu myślowego, że w mafii będzie ktoś z pary Gloryfidel/Legolas.Ale tak dowolny z nich? Przecież to 2 zupełnie różnych graczy... A co za tym idzie, musiałyby stać za tym zupełnie różne argumenty.
|
|
|
Post by Powrót Króla on Aug 7, 2023 16:33:34 GMT 1
Jak coś Borowik to moim marzeniem byłoby wygrać edycje w mafii grając tak jak to robię teraz, naturalnie, z sercem w dłoniach, bez oszukiwania. Myślałem ze zasłużę na lepszy argument no ale co to za przyjemność z takiej wygranej, przecież to jest twój kurwidołek uczynić sztukę z grania wyjebką, a przy tym mieć czynny udział przy każdym z wyjebanych mafiozów? gdzie minusy?
|
|
Troll
Edycja#35
|
Post by Troll on Aug 7, 2023 16:33:59 GMT 1
W ogóle ja wszystko rozumiem, ale rozkminy Tomusa na mój temat w czasie rozgrywki były zwyczajnie nielogiczne. Najbardziej niewinny byłem dla niego wtedy jak najbardziej trollowałem. A im bardziej moja gra była przeszkodą dla potencjalnej mafii Theoden, Gimli, Aragorn tym bardziej miał mnie za winnego, potem wykonał jakiś zwrot, że niby chciał pokazać moją niewinność. Teraz znów chyba ma mnie za niewinnego, ale nie zdziwię się, że jak Pshemo wjedzie z analizą na mnie, to Tomus znów zmieni zdanie i jednak będzie robił front przeciwko mnie.
Taki to gracz w tej edycji.
|
|
Boromir
Edycja#35
|
Post by Boromir on Aug 7, 2023 16:34:01 GMT 1
no ale co to za przyjemność z takiej wygranej, przecież to jest twój kurwidołek uczynić sztukę z grania wyjebką, a przy tym mieć czynny udział przy każdym z wyjebanych mafiozów? gdzie minusy? no w mieście brak, w mafii ogromne
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 7, 2023 16:35:05 GMT 1
Muszę powiedzieć, że po ponownym przeczytaniu tematu po zamknięciu tematu bardziej przekonany byłem do winy Aragorna (którego jeszcze w testamencie lekko oczyściłem) niż do Gimliego, którego tam dałem do mafii. Jest duża szansa, że w mafii są obaj, natomiast ja zacząłbym od Aragorna w sumie. W końcu Gimli niech ma czas włączyć laptopa i coś napisać, a Aragorn i tak woli jeździć na rowerze niż grać, to niech jeździ ze spokojną głową.
|
|
|
Post by Legolas on Aug 7, 2023 16:38:30 GMT 1
Glorfinder też był przez dłuższy czas uniewinniany przez Aragorna i włączony do rady mędrców do wczorajszego strzału. Nagle rozważa go jako plot twist? Gdzie nawet nie widziałem ani jego myśli, że nad tym sie zastanawiał i nie przedstawił nawet argumentów dlaczego by wejść z jego potencjalnymi twistami w polemikę.
|
|
Boromir
Edycja#35
|
Post by Boromir on Aug 7, 2023 16:38:41 GMT 1
Muszę powiedzieć, że po ponownym przeczytaniu tematu po zamknięciu tematu bardziej przekonany byłem do winy Aragorna (którego jeszcze w testamencie lekko oczyściłem) niż do Gimliego, którego tam dałem do mafii. Jest duża szansa, że w mafii są obaj, natomiast ja zacząłbym od Aragorna w sumie. W końcu Gimli niech ma czas włączyć laptopa i coś napisać, a Aragorn i tak woli jeździć na rowerze niż grać, to niech jeździ ze spokojną głową. No ja mam chyba dwa argumenty przeciwko na ten moment, tj. Gymilas chyba więcej mówi o innych graczach plus łatwiej mi sobie wyobrazić chyba mafię Gimli+ktokolwiek niż Aragorn+ktokolwiek ale chyba zamykam ryj, bo za dużo jest tej samej myśli w temacie, ustępuję pola Glonfindelom, Elrondom, Władcom tego świata
|
|
Gimli
Edycja#35
|
Post by Gimli on Aug 7, 2023 16:39:20 GMT 1
Gollum zarzuca mi wąski obraz gry. Wydaje mi się, że źle odczytuje moje reakcje. No trudno. Nie zwykłem pisać wielkich analiz, ale moja celność zawsze była na dość wysokim poziomie. Stąd jak do tej pory moje głosy były w 100% na mafię.
Jeśli uważacie, że moja interakcja z mafiosami mogła być udawana, to naprawdę chciałbym umieć tak udawać grając w mafii. Kiedy zaatakowałem Theodena, ten się zmieszał, czym dał mi pewność co do jego winy.
Wziąłem go bo rozpatrywałem dwójkę Boromir/Theoden którzy BRONILI Hobbita. Uznaliście, że mafia by tego nie robiła a tutaj macie ewidentny przykład że tak, owszem - chcieli go uratować.
8 głosów: Hobbit - Chad Aragorn , Gollum , Powrót Króla , Władca Pierścieni , Gimli , Gandalf , Glorfindel , Legolas
4 głosy: Władca Pierścieni - Hobbit , Peregrin Tuk , Theoden z ekipą , Boromir
2 głosy: Gandalf - troll , Drzewiec Fangorn
1 głos: Mordor - Różyczka Cotton Peregrin Tuk - Mordor Chad Aragorn - Elrond
Nie spodziewali się aż 8 głosów na niego, stąd też ta akcja Trolla z Gandalfem. Chcieli rozmyć to głosowanie jak najbardziej.
Czemu nie Boromir, którego początkowo podejrzewałem? Z biegiem gry zaczął mi po prostu lepiej wyglądać, szuka się, stara tworzyć teorie. Myślę, że będąc w mafii nie zmieniałby tak często zdania. Poza tym AŻ dwóch mafiosów ewidentnie w temacie broniących trzeciego z podobnych pobudek? Zbyt bezczelne.
WP uniewinniam na ten moment z prostego założenia, ze jaka mafia wpierdalałaby się w niego w d1 w dwie osoby? Poza tym to jak uporczywie kolejkuje go Troll i kolejkował go Theoden - szykowali na niego lincz ewidentnie.
|
|
|
Post by Legolas on Aug 7, 2023 16:41:19 GMT 1
Gollum zarzuca mi wąski obraz gry. Wydaje mi się, że źle odczytuje moje reakcje. No trudno. Nie zwykłem pisać wielkich analiz, ale moja celność zawsze była na dość wysokim poziomie. Stąd jak do tej pory moje głosy były w 100% na mafię.
Jeśli uważacie, że moja interakcja z mafiosami mogła być udawana, to naprawdę chciałbym umieć tak udawać grając w mafii. Kiedy zaatakowałem Theodena, ten się zmieszał, czym dał mi pewność co do jego winy.
Wziąłem go bo rozpatrywałem dwójkę Boromir/Theoden którzy BRONILI Hobbita. Uznaliście, że mafia by tego nie robiła a tutaj macie ewidentny przykład że tak, owszem - chcieli go uratować.
8 głosów: Hobbit - Chad Aragorn , Gollum , Powrót Króla , Władca Pierścieni , Gimli , Gandalf , Glorfindel , Legolas
1 głos: Mordor - Różyczka Cotton Peregrin Tuk - Mordor Chad Aragorn - Elrond Nie spodziewali się aż 8 głosów na niego, stąd też ta akcja Trolla z Gandalfem. Chcieli rozmyć to głosowanie jak najbardziej.
Czemu nie Boromir, którego początkowo podejrzewałem? Z biegiem gry zaczął mi po prostu lepiej wyglądać, szuka się, stara tworzyć teorie. Myślę, że będąc w mafii nie zmieniałby tak często zdania. Poza tym AŻ dwóch mafiosów ewidentnie w temacie broniących trzeciego z podobnych pobudek? Zbyt bezczelne.
WP uniewinniam na ten moment z prostego założenia, ze jaka mafia wpierdalałaby się w niego w d1 w dwie osoby? Poza tym to jak uporczywie kolejkuje go Troll i kolejkował go Theoden - szykowali na niego lincz ewidentnie.
Akurat uniewinniane kogoś za to, że weszło w niego dwóch mafiozów pierwszym głosowaniu to jest błąd, ale co ja tam wiem.
|
|
Gimli
Edycja#35
|
Post by Gimli on Aug 7, 2023 16:42:39 GMT 1
1 głos: Mordor - Różyczka Cotton Peregrin Tuk - Mordor Chad Aragorn - Elrond Nie spodziewali się aż 8 głosów na niego, stąd też ta akcja Trolla z Gandalfem. Chcieli rozmyć to głosowanie jak najbardziej.
Akurat uniewinniane kogoś za to, że weszło w niego dwóch mafiozów pierwszym głosowaniu to jest błąd, ale co ja tam wiem. To tylko jedna z przyczynek. Wszystko razem stanowi obraz - dwa głosy, akcja trolla z gandalfem, uniewinnianie Hobbita przez Theodena; Poza tym Theoden i Troll cały czas kolejkowali WP.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 7, 2023 16:42:43 GMT 1
via mobile
Post by Glorfindel on Aug 7, 2023 16:42:43 GMT 1
przecież ten twist Tomusia to jest 100% jego styl xd
chyba że znowu gra Kulesze
ja w robocie jeszcze
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 7, 2023 16:45:28 GMT 1
Akurat uniewinniane kogoś za to, że weszło w niego dwóch mafiozów pierwszym głosowaniu to jest błąd, ale co ja tam wiem. Nie no, jednak to jest niezły argument moim zdaniem. Hobbit miał słabą pozycję. Mogli nie spodziewać się, że aż tak słabą i wierzyć, że jeszcze przetrwa, ale na pewno wiedzieli, że jest zagrożony i zagrożony będzie. A jednak głosowania działają trochę psychologicznie, więc wjebywanie 2 głosów w drugiego mafiozę, żeby stworzyć wrażenie, że lud chce jego śmierci przy obecności snajpera? Mnie się to nie zgrywa.
|
|
|
Post by Powrót Króla on Aug 7, 2023 16:46:13 GMT 1
Wyciągnij mnie do grania i tez skieruj do mnie jakieś pytanie! Jak oceniasz obecną grę Trolla? Pamiętam jak podbijałeś moją analizę na niego, więc jestem ciekaw Twojej obecnej opinii. po pierwszym dniu kiedy przesadził w sianiu chaosu i dezintegracji co sam ładnie nazwał prowokacją trochę chciałem mu zajebać internetowego porządkowego na odmułkę. wczoraj jednak dostaliśmy moim zdaniem autentyczne, tunelowe zacietrzewienie egzego na gimlim. Przypominałem sobie ostatnio z łezką w oku konflikt pinsa-rimbaud [chyba Cię ominął a był fajny, sprawdź sobie, polecam] i patrząc na zaślepionego berserkera trolla atakującego gimlego miałem flashbacki z wietnamu. Dlatego też piszę o tej autentyczności. Troll w atakach pokazał kawał serducha czego nie potrafił zrobić w żadnej z 3(?) edycji w tym roku, w których wylosował mafioze. Porównując jego tegoroczne mafijne wystąpienia do tej edycji, wychodzi przepaść. Nie wykluczam wręcz, że konflikt gimli/troll może być konfliktem dwóch niewinnych. Troll jest też ostatnią osobą poważającą mojego miastowego skilla i morduje mnie regularnie kiedy jest winny, a ja jeszcze żyje [RUDA MAŁPO JA JESZCZE ŻYJE] Postawiłbym uczciwe 75/25 na niewinność. Dawny legendarny mafijny kox egze poradziłby sobie z zagraniem takiej partii w mafii, ale mam ogromne wątpliwości czy z czymś takim poradziłby sobie Wojciech ad. 2023
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 7, 2023 16:46:56 GMT 1
Nie spodziewali się aż 8 głosów na niego, stąd też ta akcja Trolla z Gandalfem. Chcieli rozmyć to głosowanie jak najbardziej.
Kto jest tym drugim do pary z Trollem?
|
|
Gimli
Edycja#35
|
Post by Gimli on Aug 7, 2023 16:49:04 GMT 1
Kto jest tym drugim do pary z Trollem? Nie wiem.
|
|