|
Post by Powrót Króla on Aug 7, 2023 17:39:36 GMT 1
też kiedyś byłem dobry mafioza kurka rurka Jak Sznudzian na przykład? przykładów jest niewiele
|
|
|
Post by Legolas on Aug 7, 2023 17:40:16 GMT 1
Jak Sznudzian na przykład? przykładów jest niewiele Za mojego grania w tym granie tylko Ryba jakoś ci nie siadł.
|
|
|
Post by Legolas on Aug 7, 2023 17:41:48 GMT 1
Mając na uwadze co piszesz Elrond, Aragorn miał w drugi cykl o wiele mocniejsze wejście. Przez co zdołał się przebić do tych niewinnych graczy i przez moment czuł na pewno, że ma mocniejszą pozycję.
|
|
|
Post by Chad Aragorn on Aug 7, 2023 17:42:16 GMT 1
W odpowiedzi na analizę Trolla
To jest Twój najlepszy post w tej edycji, jednym z argumentów dla których spadłeś w moich oczach w d2 było porzucenie go.
Nie bierzesz pod uwagę jednego. Czemu ja odpowiadam tak, jak odpowiedziałem koledze mafiozie? To się mafii nie dodaje. Nadal uważam, że mam rację, że trzeba było strzelać. I przypadkowo Tuk strzelił i wyszło zajebiście Wyobraź sobie pozycję, jakby Ciebie posłuchał.
To co, chciałem w końcu, żeby strzał był w Trolla/Elronda, czy chciałem, żeby Rada Mędrców zdecydowała?
Nie chciałem umrzeć bez sensu, wiedząc, że: a) Gollum sugeruje walenie snajperowi w Gimliego albo w jego żółtych b) namawiając snajpera do strzału c) namawiając snajpera do wyboru przy pomocy rady mędrców, w której umieściłem Golluma.
Elrond:
No moim zdaniem mafia tak nie pisze, ale dla mnie ważniejszym argumentem było wtedy to, że nie rozpoznałeś mojej tożsamości.
Jeśli chodzi o paranoję, uważam, że mieć tego typu paranoje to zła rzecz. Sam mi kiedyś powiedziałeś, że to nie prowadzi do rozwoju gracza i nie będę zamykał się z klapkami, że nie potrafię zdecydować o Twoim kolorze i zawsze trzeba Cię zlinczować. Powinienem i będę próbował ocenić Twój kolor, a jak przegram to przegram, czegoś się nauczę.
Boromir:
Strasznie dużo tych żetonów zgarnąłem, nie?
Do postów Theodena odnosił się nie będę. Jak to mafiozo, mógł napisać dwojako. To w niemal każdym przypadku może być orzeł albo reszka. W tej sytuacji też. Nie traktuję tego jako realny argument.
To nie do końca post z na pewno defensywnym midsetem. Pytanie o opinię na własny temat nie musi świadczyć koniecznie o defensywnym mindsecie. Taki egocentryk jak Boromir pewnie tego nie zrozumie, ale opinia innych graczy na Twój temat może być argumentem związanym z oceną danego gracza. Więc jeśli zadajesz takie pytanie (które sam zadałem w tej edycji do PK gdzieś na początku drugiego dnia), to często po to, żeby sprawdzić, co on o Tobie myśli, może coś wyłapać na temat koloru danego gracza.
No właśnie nie wiem z tym Gimlim. Miałem go poczytać i się zastanowić, ale przyznam szczerze, że nie poczytałem, bo nie miałem czasu. Gdybyś chciał być w tej analizie uczciwy, to byś pewnie o tym wspomniał, ale rozumiem, że to nie było celem analizy, także spoko.
Ja nadal wykazuję. Przyznam szczerze, że nie do końca wiem, za co jest uniewinniany.
Naprawdę będę zdziwiony jeśli cała trójka Kshaq, Lowrider, Egze z różnych stron dochodząc do tej samej dwójki winnych, będzie się myliła.
Przynajmniej w jednym miejscu się mylą. Ale nie ma co być zdziwionym w tej kwestii, nie uznaję szczerze mówiąc nikogo z tej trójki za jakichś świetnych typujących mafię.
Od dzisiejszego poranka. Czytałem wtedy posty zamordowanych i zauważyłem, że jedynym biorącym pod uwagę Glorfindela był drzewiec. Ci najbardziej uniewinnieni nie umierają, mordy są nietypowe. Zbyt wiele mi w tym nie gra. Może się mylę. Ale może też nie.
Chad Aragorn stosuje "obronę Volvovą" - jestem niewinny, ale nie umiem tego udowodnić Moja niewinność jest dość łatwa do wyłapania, sam to zrobiłeś w tej rozgrywce.
Boromir
Nie jestem pewien. Na razie odpisuję na posty, nie mam tego przemyślanego. Biorę pod uwagę Ciebie, biorę pod uwagę Gimliego, biorę pod uwagę PK. Mniej Władcę i Elronda.
Wcześniej to on robił podkładkę pod bronienie Gimlego i atak na mnie, ale że się okoliczności nieco zmieniły to się będzie rakiem z tego wycofywał. Jeszcze chwila i uderzy w Gimlego xD Bardzo zależy Ci na tym, żeby mnie wypierdolić z tej rozgrywki, jeszcze za mało się pomyliłeś i nadal ani odrobiny pokory. Podejrzewam, że po moim zielonym kolorze też nie będzie, taki charakter. Boromir:
Z notatnika. Mam notatki w notatniku. Analizę na theodena pisałem też na Mafiauniverse, bo tam mi się jakoś wygodniej pisze.
Gollum: Nie wiem. Nie podoba mi się to, ale nie wiem, co to znaczy.
|
|
|
Post by Chad Aragorn on Aug 7, 2023 17:43:54 GMT 1
A co sądzisz o Aragornie? Przejrzałem wczoraj jego początkową spinę z Hobbitem, wydała mi się naturalną reakcją na zaczepki z dupy mafiosy. Nie wiem czemu jednak wczoraj podpiął się pod moje zaczepki w stronę Theodena a jednak zagłosował ma Mordor, wytłumaczenie tego głosu z jego strony byłoby pożądane. Uważałem, że w mafii są obaj. Gdzie poszedł głos nie miało z mojej perspektywy wielkiego znaczenia.
|
|
Elrond
Edycja#35
Limit: 597
|
Post by Elrond on Aug 7, 2023 17:49:43 GMT 1
Aragorn wrzuć notatki. Poważnie mówię.
|
|
|
Post by Chad Aragorn on Aug 7, 2023 17:51:39 GMT 1
Swoją drogą mając przykre wspomnienia z Riquelme ma to sens, że liczył, że poleci na konwencji ChatuGPT i będzie miał te pierwsze momenty łatwiej. Zagrałem szczerze mówiąc bardzo dobrą edycję w mafii na MU w między czasie, którą w bardzo dobrym stylu wygrałem, więc to nie wspomnienie z Riquelme.
Jakby się jednak nad tym pochylić, to moje d1 w tym roku:
1. Kulesza - dobry d1
2. Środa - o mało nie padła
3. Anturaż - padł w d1
4. Riquelme - padł w d1
5. Wjebaniec - kreował się to żył
6. One-Punch Man - udawał Reda to żył
7. Klakier - kreował się to żył
8. Wiedząc, że mam słabe d1, całkowicie opuściłem na MU i zacząłem grać dopiero w d2.
9. Jako mafia na MU sporą część d1 udawałem, że mnie nie ma a drugą część żonglowałem pomiędzy niewinnymi tuż przed linczem, przez co stałem się potem top podejrzanych
10. Na MU prawie padłem w mieście (trochę celowo grając gorzej, żeby mieć więcej wiedzy o linczu, ale trochę przesadziłem xd).
Także witam w świecie, w którym Aragorn ma niemal zawsze słabe d1 i niemal zawsze mocne d2 - niezależnie od strony
|
|
|
Post by Chad Aragorn on Aug 7, 2023 17:51:52 GMT 1
Aragorn wrzuć notatki. Poważnie mówię. Nie notuję nic o Glorfindelu ani Gollumie. Uważam, że obaj są niewinni. Legolas chyba też. Różyczka Cotton: - mafiacorner.boards.net/post/61320 - słaba ta przyjebka - mafiacorner.boards.net/post/61336 - 'na mój gust', ta asekuracja - mafiacorner.boards.net/post/61362 - Dariusz Szpakowski - mafiacorner.boards.net/post/61423 - 'nie zawsze muszą być trafne' - mafiacorner.boards.net/post/61448 - już wcześniej pisałem, że mi się to nie podoba - mafiacorner.boards.net/post/61498 - kiedyś coś ode mnie dostaniecie, a teraz wypierdalać + mafiacorner.boards.net/post/61616 - szuka + mafiacorner.boards.net/post/61650 - jest rozsądek Troll + mafiacorner.boards.net/post/61331 - pierwszy zauważa post różyczki + mafiacorner.boards.net/post/61385 - wyciąga słuszną interakcję - mafiacorner.boards.net/post/61691 - to mi się u trolla nie podoba, jeśli się prawdziwe okaże Mordor - mafiacorner.boards.net/post/61341 - 'złapie mafię na gorącym uczynku' ja nie mafia, ja szukać mafia Elrond - mafiacorner.boards.net/post/61346 - mały defense? TMI? + mafiacorner.boards.net/post/61466 - czy taki post pisze mafia? nie + mafiacorner.boards.net/post/61472 - kolejny miastowy post - mafiacorner.boards.net/post/61638 - czemu Gollum podejrzany? (może to plus jak ma sens) + mafiacorner.boards.net/post/61662 - keeping cards close to their chest Elrondzik, nie podobały mi się Twoje ciągłe pytania o Aragorna syna Arathorna Mafia wie kim jest Aragorn - elrond nie wie Gollum + mafiacorner.boards.net/post/61392 - lubię ten luz + mafiacorner.boards.net/post/61401 - bardzo dobry post, szukanie prawdy Władca Pierścieni + mafiacorner.boards.net/post/61421 - bardzo dziwna przyjebka to hobbita + mafiacorner.boards.net/post/61432 - przeprasza mafiozę w temacie za dojebanie się, aczkolwiek dalej się dojebuje - mafiacorner.boards.net/post/61497 - jednak mi się nie podoba, też coś t - mafiacorner.boards.net/post/61512 - słaby ten post, sztuczny - mafiacorner.boards.net/post/61519 - bardzo słaby post w kontekście winny hobbita, jakby wiedział, że hobbit jest w mafii - mafiacorner.boards.net/post/61566 - 'próba skonsolidowania miasta'. Dobre żarty Boromir - mafiacorner.boards.net/post/61425 - nie chce się tłumaczyć, bo nie ma powodu na immunitet? - mafiacorner.boards.net/post/61441 - serio nie rozpoznałeś wtedy Garego i uważałeś, że to dziwna sugestia? - mafiacorner.boards.net/post/61509 - wąska gra boromira - mafiacorner.boards.net/post/61545 - domino to sobie w domu rozstawiaj a nie tutaj - mafiacorner.boards.net/post/61569 - ale sztuczny luz Bóra, masakra - mafiacorner.boards.net/post/61615 - no nie wiem, ale spięty kolega - mafiacorner.boards.net/post/61680 - niby merytorycznie, ale strasznie obok gry - mafiacorner.boards.net/post/61713 - fatalna lista. niesklasyfikowani (może poza theodenem) tragedia, - mafiacorner.boards.net/post/61787 - serio tyle zrobiłeś, żeby się do mnie przypierdolić? - mafiacorner.boards.net/post/61917 - ale słabo obrona tego hobbita Gimli + mafiacorner.boards.net/post/61482 - ma rację! + mafiacorner.boards.net/post/61689 - wpierdala się z toporem! Theoden - mafiacorner.boards.net/post/61627 - średnia ta mini-analiza na niewinnego. I jeszcze to 'rozmawiajmy' na końcu! - htps://mafiacorner.boards.net/ptost/61629 - sojusz na wieki - mafiacorner.boards.net/post/61649 - 'nie dał powodów, by go realistycznie rozważać do mafii na ten moment' - mafiacorner.boards.net/post/61663 - no nie podoba mi się to, i te rozmowy o hobbicie - mafiacorner.boards.net/post/61778 - chuj z tym hobbitem, nie wiem czy winny czy nie - mafiacorner.boards.net/post/62030 - unika tematu hobbita na paluszkach
|
|
|
Post by Chad Aragorn on Aug 7, 2023 17:52:50 GMT 1
Aragorn wrzuć notatki. Poważnie mówię. Nie notuję nic o Glorfindelu ani Gollumie. Uważam, że obaj są niewinni. Legolas chyba też. Różyczka Cotton: - mafiacorner.boards.net/post/61320 - słaba ta przyjebka - mafiacorner.boards.net/post/61336 - 'na mój gust', ta asekuracja - mafiacorner.boards.net/post/61362 - Dariusz Szpakowski - mafiacorner.boards.net/post/61423 - 'nie zawsze muszą być trafne' - mafiacorner.boards.net/post/61448 - już wcześniej pisałem, że mi się to nie podoba - mafiacorner.boards.net/post/61498 - kiedyś coś ode mnie dostaniecie, a teraz wypierdalać + mafiacorner.boards.net/post/61616 - szuka + mafiacorner.boards.net/post/61650 - jest rozsądek Troll + mafiacorner.boards.net/post/61331 - pierwszy zauważa post różyczki + mafiacorner.boards.net/post/61385 - wyciąga słuszną interakcję - mafiacorner.boards.net/post/61691 - to mi się u trolla nie podoba, jeśli się prawdziwe okaże Mordor - mafiacorner.boards.net/post/61341 - 'złapie mafię na gorącym uczynku' ja nie mafia, ja szukać mafia Elrond - mafiacorner.boards.net/post/61346 - mały defense? TMI? + mafiacorner.boards.net/post/61466 - czy taki post pisze mafia? nie + mafiacorner.boards.net/post/61472 - kolejny miastowy post - mafiacorner.boards.net/post/61638 - czemu Gollum podejrzany? (może to plus jak ma sens) + mafiacorner.boards.net/post/61662 - keeping cards close to their chest Elrondzik, nie podobały mi się Twoje ciągłe pytania o Aragorna syna Arathorna Mafia wie kim jest Aragorn - elrond nie wie Gollum + mafiacorner.boards.net/post/61392 - lubię ten luz + mafiacorner.boards.net/post/61401 - bardzo dobry post, szukanie prawdy Władca Pierścieni + mafiacorner.boards.net/post/61421 - bardzo dziwna przyjebka to hobbita + mafiacorner.boards.net/post/61432 - przeprasza mafiozę w temacie za dojebanie się, aczkolwiek dalej się dojebuje - mafiacorner.boards.net/post/61497 - jednak mi się nie podoba, też coś t - mafiacorner.boards.net/post/61512 - słaby ten post, sztuczny - mafiacorner.boards.net/post/61519 - bardzo słaby post w kontekście winny hobbita, jakby wiedział, że hobbit jest w mafii - mafiacorner.boards.net/post/61566 - 'próba skonsolidowania miasta'. Dobre żarty Boromir - mafiacorner.boards.net/post/61425 - nie chce się tłumaczyć, bo nie ma powodu na immunitet? - mafiacorner.boards.net/post/61441 - serio nie rozpoznałeś wtedy Garego i uważałeś, że to dziwna sugestia? - mafiacorner.boards.net/post/61509 - wąska gra boromira - mafiacorner.boards.net/post/61545 - domino to sobie w domu rozstawiaj a nie tutaj - mafiacorner.boards.net/post/61569 - ale sztuczny luz Bóra, masakra - mafiacorner.boards.net/post/61615 - no nie wiem, ale spięty kolega - mafiacorner.boards.net/post/61680 - niby merytorycznie, ale strasznie obok gry - mafiacorner.boards.net/post/61713 - fatalna lista. niesklasyfikowani (może poza theodenem) tragedia, - mafiacorner.boards.net/post/61787 - serio tyle zrobiłeś, żeby się do mnie przypierdolić? - mafiacorner.boards.net/post/61917 - ale słabo obrona tego hobbita Gimli + mafiacorner.boards.net/post/61482 - ma rację! + mafiacorner.boards.net/post/61689 - wpierdala się z toporem! Theoden - mafiacorner.boards.net/post/61627 - średnia ta mini-analiza na niewinnego. I jeszcze to 'rozmawiajmy' na końcu! - htps://mafiacorner.boards.net/ptost/61629 - sojusz na wieki - mafiacorner.boards.net/post/61649 - 'nie dał powodów, by go realistycznie rozważać do mafii na ten moment' - mafiacorner.boards.net/post/61663 - no nie podoba mi się to, i te rozmowy o hobbicie - mafiacorner.boards.net/post/61778 - chuj z tym hobbitem, nie wiem czy winny czy nie - mafiacorner.boards.net/post/62030 - unika tematu hobbita na paluszkach Tylko d1 notowałem, potem już mi się nie chciało
|
|
|
Rozgrywka
Aug 7, 2023 17:55:52 GMT 1
via mobile
Post by Powrót Króla on Aug 7, 2023 17:55:52 GMT 1
Pierdolony, ja bym to uwalił
|
|
|
Rozgrywka
Aug 7, 2023 17:56:16 GMT 1
via mobile
Post by Powrót Króla on Aug 7, 2023 17:56:16 GMT 1
Aragorn szef
|
|
|
Post by Chad Aragorn on Aug 7, 2023 17:57:07 GMT 1
bo mi nadrabiając jego posty w nocy pojawiło się w głowie coś co roboczo nazwę nierównością estymatorów chociaż nie wiem do końca o co wam chodzi w tych estymatorach, może nazwałem w ten sposób totalnie inne zjawisko przykład 1 : hobbit Mam wrażenie że każdy z podejrzanych przedstawia tak inny profil że ciężko dodaje mi się winienie ich równocześnie przez jedną osobę potrafił wrzucić do mafii jednocześnie Władce, Drzewca, PK i Arnolda. co mi nie pasowało? profil z każdego tej czwórki jest totalnie inny. Jeżeli Hobbit ma w głowie coś takiego jak mafijne estymatory[czyli, że jakieś zachowanie/styl gry wydaje mu się śmierdzący - to każdy z tej czwórki był typowany na podstawie zupełnie przeciwnych argumentów. A jeżeli na przykład ktoś mu śmierdział bo przemykał - to przecież powinni mu śmierdzieć wszyscy przemykacze, na przykład włącznie z theodenem prawda? Było to trochę jak pisanie w jednym poście, że ktoś jest winny bo piszę za dużo, a ktoś jest winny bo pisze za mało. Może to pierdolenie, ale to był mój taki wniosek wyciągnięty na gorąco. aragorn, przykład drugi : potrafi uniewinnić NAJTRUDNIEJSZEGO do uniewinnienia gracza w stawce jakim jest arnold na podstawie -długiego posta -dużego effortu -BRAKU ROZPOZNANIA TOŻSAMOŚCI BO KTOŚ BY NA DISCORDZIE POWIEDZIAŁ, NO KURWA ROK 2005 MAFIA TERMOFORKI -mafiacorner.boards.net/post/61472 -mafiacorner.boards.net/post/61466 a z drugiej strony nie potrafi uniewinnić sympatycznego i koleżeńskiego pomidorka, którego potrafiła uniewinnić cała reszta. Podsumowując go obrazkowo : Chad aragorn jest jednym i drugim psem jednocześnie. Nie jest jednolity. Dlatego myślę, że coś udaje. No i tak, i nie. Nigdy nie byłem za dobry w rozpoznawaniu Twojego stylu gry, nigdy nie byłem za mocny w rozpoznawaniu stylu gry Elronda (chociaż w jego mafijnych gierkach to w sumie nawet nie miałem okazji spróbować, bo z karetką byłem w mafii, a z despero padłem w d1 - przez Ciebie zresztą xd)
W Twojej grze widzę sporo rzeczy, które mi się nie podobają, cwaniactwo, wyjebkę, hipokryzję i konszachty z hobbitem, u Elronda widzę luz, spokój, postaranko i brak wiedzy o mojej tożsamości.
Nie rób argumentu na moją winę ze swojej chujowej gierki.
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 7, 2023 17:58:37 GMT 1
Myślę, że Aragorn jest niewinny i podbijam skład Troll, WP. Muszę jeszcze se zrobić jedzenie, bo nic dziś nie jadłem i wbić do sklepu przed meczem Rakowa. Analiza będzie, ale kurwa nie wiem dokładnie kiedy.
Ogólnie jeśli w zestawie Troll, WP, Gimli nie ma ani jednego mafiozy, to mafia gra zajebiście i trzeba rozważać plot twisty i chyba zostanie jeden lincz tylko na to, jeżeli ksiądz nie wybroni. Ale liczę, że wybroni.
|
|
|
Post by Chad Aragorn on Aug 7, 2023 17:59:22 GMT 1
Idę grać w Europę Universalis, trzymaj ich tam za mordy Elrond.
|
|
Troll
Edycja#35
Limit: 468
|
Post by Troll on Aug 7, 2023 17:59:36 GMT 1
WP jeśli jest w mafii to z Boromirem.
|
|
Troll
Edycja#35
|
Post by Troll on Aug 7, 2023 18:00:34 GMT 1
Ewentualnie WP-Gimli ale trochę mi się nie dodają.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 7, 2023 18:00:46 GMT 1
via mobile
Post by Powrót Króla on Aug 7, 2023 18:00:46 GMT 1
Troll Borowik Glonfindel zwołuje radę
Jaki procent szans na ustawkę, lekko się obsralem jak to zobaczyłem
|
|
Troll
Edycja#35
|
Post by Troll on Aug 7, 2023 18:01:38 GMT 1
Tak czy siak w czwórce Aragorn, Gimli, WP, Boromir jest mafia w komplecie. Aragorn teraz fajnie wszedł, ale i tak jakoś przesadnie mu nie ufam. Ale poczekam jeszcze na to jak to widzi Monti.
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 7, 2023 18:03:31 GMT 1
Troll Borowik Glonfindel zwołuje radę Jaki procent szans na ustawkę, lekko się obsralem jak to zobaczyłem W sensie, że ja miałbym być w mafii z Aragornem i mu wymyśliłem patent, że będzie notatki wrzucał?
|
|
|
Rozgrywka
Aug 7, 2023 18:04:45 GMT 1
via mobile
Post by Powrót Króla on Aug 7, 2023 18:04:45 GMT 1
Troll Borowik Glonfindel zwołuje radę Jaki procent szans na ustawkę, lekko się obsralem jak to zobaczyłem W sensie, że ja miałbym być w mafii z Aragornem i mu wymyśliłem patent, że będzie notatki wrzucał? No stary, idę o zakład ze to co padło w temacie wygrałoby konkurs n najlepsze notatki
|
|