Gollum
Edycja#35
Limit: 353
|
Post by Gollum on Aug 9, 2023 20:08:25 GMT 1
Podbijam to, co pisał Elrond. Jeśli bylibyśmy razem w mafii, nasze zachowanie wczoraj to 'rzucenie rękawicy'. Jawne pokazanie, że się jest w mafii. Jeśli byłbym w mafii, to jest znacznie większe prawdopodobieństwo, że próbuję zrobić chain lynch na niego. Bo żebyśmy byli razem w mafii to trzeba założyć, że: a) mafia Aragorn-Elrond uważa, że nie ma szans na wygraną i jawnie się odkrywa. albo b) jesteśmy tak słabi, że uważamy, że to kupicie. Przy czym to i tak nie ma znaczenia, po tym jak zobaczycie mój kolor To po co te wcześniejsze argumenty? Serio, jeśli jesteś niewinny, to odjebałeś strasznie. Mogłeś wczoraj paść, może nawet byś mnie przekonał, żeby na Gimliego nie iść po Tobie, bo widziałem w nim jakieś niewinne odruchy (choć to napierdalanie z uporem w Trolla mi się nie podobało). Szukalibyśmy już twista albo dwóch, wczoraj nie było mordu, więc byśmy mieli czas to na spokojnie dziś przekminić, a Ty to zrobiłeś w takim stylu, że wręcz musisz polecieć i jeszcze fiksujemy się na tym, żeby Ci znaleźć partnera do pary. I jeśli się okaże, że to jednak nie Ty, to przed mordem będzie tylko godzina, żeby to przeanalizować. Dramat. Mam nadzieję, że jednak jesteś w tej mafii.
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 9, 2023 20:15:25 GMT 1
Jeśli chodzi o Legolasa, to gdzieś tam czasem mnie niepokoi jego trochę mniejsza aktywność, ale jednak daje dużo od siebie i w porównaniu z jego mafijną metą, to by musiał poczynić jakiś totalnie gigantyczny przeskok, nie widzę tego. Dla mnie nie ma w ogóle tematu Legolasa w mafii.
Oprócz tego za najbardziej niewinnego mam Władcę Pierścieni. Po pierwsze, wjeżdżał w Hobbita już na samym początku. Po drugie, pisze bardzo naturalnie mam skojarzenia z Pistonem. Często dodatkowo pisze takie rzeczy, których moim zdaniem debiutujący mafiozo by nie napisał, przede wszystkim ten post z podbudowaniem morale oraz ten o mnie, że nie wiadomo za co ja go w zasadzie uniewinniam.
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 9, 2023 20:17:38 GMT 1
Jeśli Aragorn jest winny, to robi się 8-1, po mordzie 7-1 i mamy 3 lincze na trafienie. Będzie można zlinczować i Elronda, i Trolla i jeszcze jednego z trójki PK/Boromir/Glonfinder. A jak ksiądz jest w tej trójce lub wybroni mord, to w ogóle bajka, bo można sprawdzić nawet 2 z tej trójki.
|
|
Boromir
Edycja#35
Limit: 566
|
Post by Boromir on Aug 9, 2023 20:19:12 GMT 1
Ty Gollum, nie chcę się panoszyć, ale to w końcu jestem niewinny czy jestem do sprawdzenia?
|
|
|
Post by Chad Aragorn on Aug 9, 2023 20:21:05 GMT 1
Podbijam to, co pisał Elrond. Jeśli bylibyśmy razem w mafii, nasze zachowanie wczoraj to 'rzucenie rękawicy'. Jawne pokazanie, że się jest w mafii. Jeśli byłbym w mafii, to jest znacznie większe prawdopodobieństwo, że próbuję zrobić chain lynch na niego. Bo żebyśmy byli razem w mafii to trzeba założyć, że: a) mafia Aragorn-Elrond uważa, że nie ma szans na wygraną i jawnie się odkrywa. albo b) jesteśmy tak słabi, że uważamy, że to kupicie. Przy czym to i tak nie ma znaczenia, po tym jak zobaczycie mój kolor To po co te wcześniejsze argumenty? Serio, jeśli jesteś niewinny, to odjebałeś strasznie. Mogłeś wczoraj paść, może nawet byś mnie przekonał, żeby na Gimliego nie iść po Tobie, bo widziałem w nim jakieś niewinne odruchy (choć to napierdalanie z uporem w Trolla mi się nie podobało). Szukalibyśmy już twista albo dwóch, wczoraj nie było mordu, więc byśmy mieli czas to na spokojnie dziś przekminić, a Ty to zrobiłeś w takim stylu, że wręcz musisz polecieć i jeszcze fiksujemy się na tym, żeby Ci znaleźć partnera do pary. I jeśli się okaże, że to jednak nie Ty, to przed mordem będzie tylko godzina, żeby to przeanalizować. Dramat. Mam nadzieję, że jednak jesteś w tej mafii. no zgadzam się ze wszystkim co tutaj jest napisane, cały dzień przecież to wczoraj wykładałem. Ale co mam teraz zrobić. Odjebałem, nie wytrzymałem ciśnienia, przepraszam. A z szukaniem partnera do mnie, preflipping zawsze się źle kończy i ja już teraz Ci mówię, na 24 godziny przed mordem, że jestem niewinny, więc masz więcej czasu na przygotowanie się na taką ewentualność.
|
|
|
Post by Chad Aragorn on Aug 9, 2023 20:24:23 GMT 1
A wcześniejsze argumenty po to, żebyście na to nie tracili czasu. Zakładacie moją winnę, powinniście to robić, ale podejrzewanie Elronda bo był głównym architektem tego, że przeżyłem i dlatego jest ze mną w mafii jest głupie. Ja uważam wręcz przeciwnie, jego bardziej obciąża moja niewinność niż wina.
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 9, 2023 20:25:38 GMT 1
Ty Gollum, nie chcę się panoszyć, ale to w końcu jestem niewinny czy jestem do sprawdzenia? Nie wiem, kurwa, wszyscy oprócz Aragorna mi się teraz niewinni wydają. A jednak ktoś w tej mafii musi być.
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 9, 2023 20:42:42 GMT 1
Peregrin, Legolas, Troll, Władca, Glorfindel, Gimli, Gollum, Elrond, Boromir, Powrót Króla. Chyba mimo wszystko taka kolejnosć, ale nie jestem przekonany. Przez chwilę gdzieś zwątpiłem i zacząłem myśleć "a co jak ten Aragorn jednak niewinny?", a potem sobie przypomniałem, że jak miał lecieć, to wrzucił takie coś i nic nie robi z tym, żeby gości, których dał jako najbardziej podejrzanych, a którzy aż tak podejrzani w oczach innych nie są, obsmarować tak, żeby mieli ciepło.
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 9, 2023 20:43:51 GMT 1
Najgorsze jest to, że na każdego jestem w stanie napisać taką analizę, że będzie miała ręce i nogi, więc rację ma tutaj Boromir, że trzeba szukać czynników uniewinniających.
|
|
|
Post by Legolas on Aug 9, 2023 20:45:58 GMT 1
Dlatego zamiast czytać rozgrywkę od początku wolałem przeczytać martwych graczy. Dlatego też rozpiskę swoją tuż po otwarciu tematu wstawiłem kogo tam najczęściej atakowali niewinni i nie zdążyli rozszerzyć tych ataków z różnych powodów ( wyjątek Gimli bo jednak długo atakował Trolla).
|
|
|
Post by Chad Aragorn on Aug 9, 2023 20:46:43 GMT 1
strzał w Gandalfa z mojej perspektywy był niepotrzebny, trochę zmieniłem do niego nastawienie w momencie jak zrozumialem, że to jest Zmarzlik, a nie Njay Gollum, przeczytam zaraz dokładniej Twoją analizę, ale zwróciłem uwagę już na wstępie - Peregrin to ni huja nie jest Pshemo, Pshemem zalatuje Elrond na co zwróciłem uwagę jakiś czas temu ale Peregrina początkowo miałem za Zmarzlika z kolei Peregrin przyznał się do bycia Pshemem, sam też go widziałem bardziej w Elrondzie, zwłaszcza jak pisał, że nie dzieli się przemyśleniami, żeby nie wpływać tak na rozgrywkę czy żeby nie sugerować typów. Z kolei ciekawi mnie, skąd Boromir tak szybko wiedział, że Tuk to Pshemo... Ruszałeś coś dalej z tym postem w kontekście Gollumie?
|
|
|
Post by Chad Aragorn on Aug 9, 2023 20:48:31 GMT 1
Peregrin, Legolas, Troll, Władca, Glorfindel, Gimli, Gollum, Elrond, Boromir, Powrót Króla. Chyba mimo wszystko taka kolejnosć, ale nie jestem przekonany. Przez chwilę gdzieś zwątpiłem i zacząłem myśleć "a co jak ten Aragorn jednak niewinny?", a potem sobie przypomniałem, że jak miał lecieć, to wrzucił takie coś i nic nie robi z tym, żeby gości, których dał jako najbardziej podejrzanych, a którzy aż tak podejrzani w oczach innych nie są, obsmarować tak, żeby mieli ciepło. Nie no, umówmy się. Czasu mam mniej niż myślałem, ale nadal uważam, że na trójce Boromir, Elrond, Powrót Króla kończy się szukanie mafii w tej edycji. Jaki sens ma Boromir Elrond?
|
|
Boromir
Edycja#35
|
Post by Boromir on Aug 9, 2023 20:52:57 GMT 1
No to chodź się ponapierdalamy, za 60-90 minut będę po raidzie i zobaczymy co na mnie wsmażysz
|
|
Boromir
Edycja#35
|
Post by Boromir on Aug 9, 2023 20:53:58 GMT 1
bo póki co wielki insight aragorna, którego dla dobra miasta sam chciał aragorn sprawdza, wyciąga się do wyciągnięcia jakichś dwóch starych postów z któych chuj wynika
a wczoraj pisał testament, jednak potem tylko robił notatki, a potem w ogóle nic nie zrobił i przeprosił za zjebanie gierki
pomocny miastowy kurwa mać
|
|
Boromir
Edycja#35
|
Post by Boromir on Aug 9, 2023 20:54:23 GMT 1
w najgorszym razie zmarnuję ci dwie godziny życia
|
|
|
Post by Chad Aragorn on Aug 9, 2023 20:55:43 GMT 1
No to chodź się ponapierdalamy, za 60-90 minut będę po raidzie i zobaczymy co na mnie wsmażysz Jak Ty skończysz rajd, to ja już spał będę, także z napierdalania nici, ale owszem, coś wysmażyć spróbuję, żeby po mojej śmierci to się tutaj pojawiło.
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 9, 2023 20:56:44 GMT 1
Peregrin przyznał się do bycia Pshemem, sam też go widziałem bardziej w Elrondzie, zwłaszcza jak pisał, że nie dzieli się przemyśleniami, żeby nie wpływać tak na rozgrywkę czy żeby nie sugerować typów. Z kolei ciekawi mnie, skąd Boromir tak szybko wiedział, że Tuk to Pshemo... Ruszałeś coś dalej z tym postem w kontekście Gollumie? Ale co miałem ruszać? Tuk to przecież nie jest Pshemo, więc jak ta pomyłka ma świadczyć o Boromirze lub Elrondzie?
|
|
|
Post by Chad Aragorn on Aug 9, 2023 20:58:43 GMT 1
Ruszałeś coś dalej z tym postem w kontekście Gollumie? Ale co miałem ruszać? Tuk to przecież nie jest Pshemo, więc jak ta pomyłka ma świadczyć o Boromirze lub Elrondzie? No nie wiem, dziwne się to wydaje. Nie było odpowiedzi, a z perspektywy teorii, że Boromir znał prawdę, bo był z Elrondem w mafii i umyślnie skłamał, żeby podbić teorię. Nie wiem, szukam. Natknąłem się na post, sprawdziłem dwie kolejne strony i nie widziałem odpowiedzi Boromira.
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 9, 2023 20:59:15 GMT 1
Aragorn, jeśli naprawdę jesteś niewinny, to prośba na przyszłość: będąc w mieście, przed zrobieniem jakiegoś "plejsa" rozważ co się zadzieje, gdy się nie uda a nie to, co się stanie, gdy się uda.
|
|
Elrond
Edycja#35
Limit: 597
|
Post by Elrond on Aug 9, 2023 21:00:53 GMT 1
Tak w szachach też się robi.
|
|