Elrond
Edycja#35
Limit: 597
|
Post by Elrond on Aug 5, 2023 16:53:10 GMT 1
Dlaczego jak Czuek to niewinny, a jak Pshemo to winny, jaka jest różnica? Potencjałów, stylów gry. Natomiast jak Pshemo to PODEJRZANY, niekoniecznie winny, spora różnica Bardzo lakoniczny jesteś, cichociemny mędrcu.
|
|
|
Post by Chad Aragorn on Aug 5, 2023 16:54:13 GMT 1
Władco Pierścieni serio mam łopatologicznie wytłumaczyć, że mafiozo Lewkoń. trafniej będzie się przypierdał w swojego, a jeśli atakuje cudzego to atakuje go z dupy. Tak uważam, że naturalniej wyglądało jego przyjebanie się do Ciebie. Trudniej zaś do Aragorna, do którego doczepił się o jakąś błahostkę językową. Gdyby na tej podstawie chciał na świecznik wystawić kolegę, to byłaby najgłupsza taktyka świata. Ale to Lewkoń, więc wykluczyć tego do końca nie mogę. Niemniej moim zdaniem Aragorn jest raczej niewinny. Każdy kto mnie oskarża. Prześledźcie sobie interakcje z Hobbit-Aragorn, przecież to nie ma sensu z perspektywy SvS
|
|
Troll
Edycja#35
Limit: 468
|
Post by Troll on Aug 5, 2023 16:54:49 GMT 1
Władco Pierścieni serio mam łopatologicznie wytłumaczyć, że mafiozo Lewkoń. trafniej będzie się przypierdał w swojego, a jeśli atakuje cudzego to atakuje go z dupy. Tak uważam, że naturalniej wyglądało jego przyjebanie się do Ciebie. Trudniej zaś do Aragorna, do którego doczepił się o jakąś błahostkę językową. Gdyby na tej podstawie chciał na świecznik wystawić kolegę, to byłaby najgłupsza taktyka świata. Ale to Lewkoń, więc wykluczyć tego do końca nie mogę. Niemniej moim zdaniem Aragorn jest raczej niewinny. A ja jestem winny czy niewinny? gdyby Gandalf był winny to miałbym Cię za 100 procent niewinnego. A tak to nie mogę zlekceważyć tego momentu, w którym wczoraj niejako utwierdziłeś mnie w przekonaniu, że z Gandalfem jest coś nie tak. Więc ufać Ci do końca nie ufam. Ale dopuszczam, że mógł to być pewnego rodzaju zbieg okoliczności. Bo poza tym twoja gra mi się podoba.
|
|
Gollum
Edycja#35
Limit: 353
|
Post by Gollum on Aug 5, 2023 16:57:44 GMT 1
Ja akurat też nieszczególnie widzę w nim mafię, ale wiem, że przy takiej grze on będzie podejrzany już zawsze, więc ten strzał snajpera to zawsze jakaś opcja - jak ma się zmarnować, to niech nam zdejmie jeden ciężar z barków, czyli wyeliminuje niewiadomą, którą wyeliminować może i tak być trzeba. Akurat ja bym wolał strzał w Trolla, ale WP czy Aragorn przy takiej grze też raczej do końca dożyć nie mogą. Nie liczyłem tego dokładnie, ale może się okazać, że jeśli są niewinni, a jednocześnie "raczej do końca dożyć nie mogą" to będzie duży problem. Szedłbym w kierunku jakiegoś odważnego uniewinnienia przynajmniej jednego z nich. Przy niecelnym strzale snajpera w D2 mamy 3 lincze do meczówki, przy braku strzału - 4, czyli de facto na jedno wychodzi. Tak więc to jest tylko pytanie kogo w tej czwórce do koniecznego sprawdzenia umieścić, bo tak jak piszę, taki Aragorn i WP przy swojej grze to idealne kandydatury do nagonienia na nich w meczówce (taki casus Zięby z edycji z 2020 r.). Nawet jeśli ja obu mam za względnie czystych, ale nie tak do kompletnego uniewinnienia.
|
|
|
Post by Władca Pierścieni on Aug 5, 2023 16:58:40 GMT 1
Myślę, że bardziej dla mafiozów. Miastowy przeczesuje pole, szuka, drąży. Wygodnie dla mafiozy obrać sobie cel (taki, który szybko nie padnie, jak właśnie Różyczka) i w niego napierdalać. Masz dzień aktywności odhaczony. a to ciekawe, bo gdybym miał z przeszłości wskazywać przykłady myślenia tunelowego, to wskazałbym zdecydowanie częściej je u miastowych (najbardziej jaskrawy przykład to konflikt Pinsa-Rimbaud) podnieconych tym, że odnaleźli mafiozę i walą w niego jak w bęben. Wcześniej to samo było choćby w edycji z MVP i Generałem Raymundem, gdzie gracze tak zafiksowali się na swój temat, że nie widzieli mafii. Z drugiej strony nie przypominam sobie by którykolwiek mafiozo w ostatnich grach zagrał tak mocno tunelowo w stosunku do innego gracza. Tym bardziej na tym etapie rozgrywki. Myślenie tunelowe jest więc raczej miastowe co juz chyba ustaliliśmy. Chcecie wiedzieć co jest mafijne? Mogę pokazać na przykładzie Gandalfa i Hobbita. Dwóch mafiozów. W sumie chyba pora to napisać. Skoro Gandalf jest niewinny. Ja jestem niewinny. Pippin jest niewinny. To serio tego Władcę Pierścieni trzeba sprawdzić. Tym bardziej jeśli jego jedynym sposobem na grę ma być obrażenie się na cały świat i walenie we mnie jak w bęben.
|
|
|
Post by Chad Aragorn on Aug 5, 2023 16:59:30 GMT 1
@władca Pierścieni jesteś tutaj? Jeśli tak to uszanowanie. mafiacorner.boards.net/post/61519 Zerknij proszę Cię w ten post i powiedz mi coś więcej zarówno o powstaniu tego posta, jego poprzednika a także całej Twojej opinii o Hobbicie w d1. Z góry dziękuję.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 5, 2023 17:00:36 GMT 1
via mobile
Post by Powrót Króla on Aug 5, 2023 17:00:36 GMT 1
a to ciekawe, bo gdybym miał z przeszłości wskazywać przykłady myślenia tunelowego, to wskazałbym zdecydowanie częściej je u miastowych (najbardziej jaskrawy przykład to konflikt Pinsa-Rimbaud) podnieconych tym, że odnaleźli mafiozę i walą w niego jak w bęben. Wcześniej to samo było choćby w edycji z MVP i Generałem Raymundem, gdzie gracze tak zafiksowali się na swój temat, że nie widzieli mafii. Z drugiej strony nie przypominam sobie by którykolwiek mafiozo w ostatnich grach zagrał tak mocno tunelowo w stosunku do innego gracza. Tym bardziej na tym etapie rozgrywki. Myślenie tunelowe jest więc raczej miastowe co juz chyba ustaliliśmy. Chcecie wiedzieć co jest mafijne? Mogę pokazać na przykładzie Gandalfa i Hobbita. Dwóch mafiozów. W sumie chyba pora to napisać. Skoro Gandalf jest niewinny. Ja jestem niewinny. Pippin jest niewinny. To serio tego Władcę Pierścieni trzeba sprawdzić. Tym bardziej jeśli jego jedynym sposobem na grę ma być obrażenie się na cały świat i walenie we mnie jak w bęben. Hahahaha, dobre
|
|
|
Post by Chad Aragorn on Aug 5, 2023 17:04:47 GMT 1
Witaj Elrond Mam do Ciebie dwie kwestie, jeśli pozwolisz: 1.https://mafiacorner.boards.net/post/61638 powiedz mi jeszcze raz, jak krowie na rowie. Za co Ty konkretnie podejrzewałeś tego golluma? Najlepiej jakbyś też zwrócił uwagę jak to się zmieniało, jeśli coś z tego pamietasz. Wiem, że tam w kolejnym poście odpowiadałeś na to, ale nie do końca mnie zadowoliła ta odpowiedź i chciałbym, z całym szacunkiem, wejść głębiej do Twojej głowy. 2. mafiacorner.boards.net/post/61346 - nie podoba mi się ta delikatna sugestia obrony do mnie. Nie wiem, czy masz jakiś pomysł jak mi to wyjaśnić, to przeczucie, pewnie jest trudno wyjaśnić, ale jeśli tak to by mi trochę pomogło. Ps. niech ktoś mi podpowie jak kogoś oznaczyć na tym forum E: chyba mi się udało xd
|
|
Gollum
Edycja#35
Limit: 353
|
Post by Gollum on Aug 5, 2023 17:08:24 GMT 1
Witaj Elrond Mam do Ciebie dwie kwestie, jeśli pozwolisz: 1.https://mafiacorner.boards.net/post/61638 powiedz mi jeszcze raz, jak krowie na rowie. Za co Ty konkretnie podejrzewałeś tego golluma? Najlepiej jakbyś też zwrócił uwagę jak to się zmieniało, jeśli coś z tego pamietasz. Wiem, że tam w kolejnym poście odpowiadałeś na to, ale nie do końca mnie zadowoliła ta odpowiedź i chciałbym, z całym szacunkiem, wejść głębiej do Twojej głowy. 2. mafiacorner.boards.net/post/61346 - nie podoba mi się ta delikatna sugestia obrony do mnie. Nie wiem, czy masz jakiś pomysł jak mi to wyjaśnić, to przeczucie, pewnie jest trudno wyjaśnić, ale jeśli tak to by mi trochę pomogło. Ps. niech ktoś mi podpowie jak kogoś oznaczyć na tym forum E: chyba mi się udało xd Dobry post, też mi w obu tych przypadkach zaśmierdział Elrond i miałem to podrążyć, ale zapomniałem. PS. Ty tak jednak będziesz zwiększał swoje zaangażowanie i merytorykę, czy to tylko chwilowe? Bo jak faktycznie będziesz, to zapewne uda się Ciebie uniewinnić, a to by się przydało. Jak nie, to stajesz się balastem i tu od razu pytanie: co byś sądził na temat strzału snajpera w Ciebie?
|
|
|
Post by Chad Aragorn on Aug 5, 2023 17:08:35 GMT 1
@powrót Króla Ewidentnie mamy coś wspólnego w pewnej formie królewskości, więc mam nadzieję, że dobrze nam się będzie działało, zwłaszcza, że chyba mam Cię za niewinnego. Jest jedna rzecz, która jednak trochę mi zgrzyta: Jak do tego doszło, że zagłosowałeś na Hobbita? Wynotowałem sobie ten post, gdzie piszesz o Hobbicie wartym grillowania ale niekoniecznie linczowania: mafiacorner.boards.net/post/61779. Czy mógłbyś mi nakreślić, jak Twoja opinia zmieniała się w trakcie dnia?
|
|
Troll
Edycja#35
Limit: 468
|
Post by Troll on Aug 5, 2023 17:08:37 GMT 1
Boromir - żółtozielony Chad Aragorn - zielony Drzewiec Fangorn - zielony Elrond - zielony Gandalf - niestety zielony Gimli - żółtoczerwony Glorfindel - zielony Gollum - żółtozielony Hobbit - czerwony Legolas - żółty! Mordor - zielony Peregrin Tuk - zielony Powrót Króla - zielony Różyczka Cotton - żółtoczerwona Theoden z ekipą - czerwony Troll - zielony Władca Pierścieni - żółtoczerwony
tak to u mnie wygląda na ten moment.
|
|
|
Post by Władca Pierścieni on Aug 5, 2023 17:09:00 GMT 1
@władca Pierścieni jesteś tutaj? Jeśli tak to uszanowanie. mafiacorner.boards.net/post/61519 Zerknij proszę Cię w ten post i powiedz mi coś więcej zarówno o powstaniu tego posta, jego poprzednika a także całej Twojej opinii o Hobbicie w d1. Z góry dziękuję. Uszanowanie. Zerknij tutaj na posty Hobbita - mafiacorner.boards.net/user/349/recent?page=2. Atakował Cię i zafiksował się na jakiejś bzdurze, więc postanowiłem go zaczepić: mafiacorner.boards.net/user/349/recent?page=2mafiacorner.boards.net/post/61436/thread - tutaj odpowiada na te zaczepkę, ja też trochę się wycofuje i się rozchodzimy. Dość spokojna ta wymiana. W tym momencie Hobbit chowa się do nory mafiacorner.boards.net/post/61497/thread - zadaje słynne pytanie, za które Troll wrzuca mnie na świecznik. Dalej nie chce mi się pisać, SAMI PRZECZYTAJCIE TE STRONY WIEDZĄC, ŻE HOBBIT PADŁ WINNY.A czym miałby czuć się zagrożony? Może tym, że próbuje zbudować front przeciwko jemu koledze, nie wiem. Ja tylko spytałem o opinie graczy, których uważam za miastowych, przesadzona ta reakcja. Tu oczywiście zamiast jemu = jego. Hobbit przeraził się, że chcę wrzucić kolege z mafii na grill i odwraca kota ogonem - wyprowadza atak na mnie.
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 5, 2023 17:09:22 GMT 1
Witaj Elrond Mam do Ciebie dwie kwestie, jeśli pozwolisz: 1.https://mafiacorner.boards.net/post/61638 powiedz mi jeszcze raz, jak krowie na rowie. Za co Ty konkretnie podejrzewałeś tego golluma? Najlepiej jakbyś też zwrócił uwagę jak to się zmieniało, jeśli coś z tego pamietasz. Wiem, że tam w kolejnym poście odpowiadałeś na to, ale nie do końca mnie zadowoliła ta odpowiedź i chciałbym, z całym szacunkiem, wejść głębiej do Twojej głowy. 2. mafiacorner.boards.net/post/61346 - nie podoba mi się ta delikatna sugestia obrony do mnie. Nie wiem, czy masz jakiś pomysł jak mi to wyjaśnić, to przeczucie, pewnie jest trudno wyjaśnić, ale jeśli tak to by mi trochę pomogło. Ps. niech ktoś mi podpowie jak kogoś oznaczyć na tym forum E: chyba mi się udało xd 1. Nie pamiętam, po prostu miałem odczucie, że Golluma nie da się jeszcze uniewinniać i zdziwiło mnie to co robi Theoden. Teraz mam Golluma za prawie całkowicie niewinnego, wtedy nawet chyba nie znałem jego tożsamości. To chyba było bardziej takie z zasady, że przecież nie możesz jeszcze wiedzieć, że on jest niewinny, a zachowujesz się jakbyś wiedział. 2. Chodzi o to, że tam za jakiś początkowy wpis Różyczka cię zaczepiła w taki bardzo naiwny sposób, takie typowe nic nie znaczące zaczepki z początku gry i Gandalf to pochwalił jakby napisała coś mądrego, co uznałem wtedy za podejrzanie, więc nie chodziło mi o to, że chciałem cię bronić tylko o to, żeby zaatakować Gandalfa. No ale potem Gandalf swoją grą mi się zaczął uniewinniać, a potem umarł.
|
|
|
Post by Théoden z ekipą on Aug 5, 2023 17:11:19 GMT 1
Nie liczyłem tego dokładnie, ale może się okazać, że jeśli są niewinni, a jednocześnie "raczej do końca dożyć nie mogą" to będzie duży problem. Szedłbym w kierunku jakiegoś odważnego uniewinnienia przynajmniej jednego z nich. Przy niecelnym strzale snajpera w D2 mamy 3 lincze do meczówki, przy braku strzału - 4, czyli de facto na jedno wychodzi. Tak więc to jest tylko pytanie kogo w tej czwórce do koniecznego sprawdzenia umieścić, bo tak jak piszę, taki Aragorn i WP przy swojej grze to idealne kandydatury do nagonienia na nich w meczówce (taki casus Zięby z edycji z 2020 r.). Nawet jeśli ja obu mam za względnie czystych, ale nie tak do kompletnego uniewinnienia. No mi chodzi o to, że jak obu byśmy odwalili i obaj okażą się niewinni, to potem nie starczy czasu na sprawdzenie graczy jak Elrond, Mordor, Troll, Gimli, Boromir.
Dlatego skłaniam się do tego, żeby takiemiu WP zaufać na pewnym wykalkulowanym ryzyku.
Casus Zięby jest taki, że o ile dobrze pamiętam, nie był specjalnie broniony i był dobrym kandydatem do nagonienia. Jeśli Władca dostanie zaufanie ode mnie, od ciebie i innych, to nawet po naszej śmierci powinien dograć, jeśli zostanie to odpowiednio podkreślone, że ma żyć. A na poziomie, na którym gramy pójście drogą linczowania WP, bo gra nazwijmy to "mniej wylewnie" i przez to teoretycznie łatwiej to zagrać mafiozie niż to co grają inni, może przegrać grę miastu. A kupuje mnie jego wajb.
|
|
|
Post by Władca Pierścieni on Aug 5, 2023 17:11:20 GMT 1
Trollu, podasz swoją tożsamość, czy brzydzi Cię gra metą i nie ma szans? Bo muszę powiedzieć, że akurat Twoja tożsamość bardzo dużo by mi mogła podpowiedzieć (zamknąć pewną furtkę). Niestety nie mogę tego zrobić. Zdradzanie mojej tożsamości w tym momencie byłoby na rękę mafii.
|
|
Boromir
Edycja#35
Limit: 566
|
Post by Boromir on Aug 5, 2023 17:14:10 GMT 1
Przy niecelnym strzale snajpera w D2 mamy 3 lincze do meczówki, przy braku strzału - 4, czyli de facto na jedno wychodzi. Tak więc to jest tylko pytanie kogo w tej czwórce do koniecznego sprawdzenia umieścić, bo tak jak piszę, taki Aragorn i WP przy swojej grze to idealne kandydatury do nagonienia na nich w meczówce (taki casus Zięby z edycji z 2020 r.). Nawet jeśli ja obu mam za względnie czystych, ale nie tak do kompletnego uniewinnienia. No mi chodzi o to, że jak obu byśmy odwalili i obaj okażą się niewinni, to potem nie starczy czasu na sprawdzenie graczy jak Elrond, Mordor, Troll, Gimli, Boromir.
Dlatego skłaniam się do tego, żeby takiemiu WP zaufać na pewnym wykalkulowanym ryzyku.
Casus Zięby jest taki, że o ile dobrze pamiętam, nie był specjalnie broniony i był dobrym kandydatem do nagonienia. Jeśli Władca dostanie zaufanie ode mnie, od ciebie i innych, to nawet po naszej śmierci powinien dograć, jeśli zostanie to odpowiednio podkreślone, że ma żyć. A na poziomie, na którym gramy pójście drogą linczowania WP, bo gra nazwijmy to "mniej wylewnie" i przez to teoretycznie łatwiej to zagrać mafiozie niż to co grają inni, może przegrać grę miastu. A kupuje mnie jego wajb.
No to dawaj spróbujmy z Boromirem, może akurat się oszczędzi lincz i nie będzie trzeba kalkulować ryzyka Bo Gollum przynajmniej przedstawił argumentację, w większości się nie zgadzam, ale można dyskutować. A poza Gollumem to mamy po prostu powtarzanie tego Boromira, żeby się przykleił, a nie mam zamiaru robić za Rudego.
|
|
|
Post by Théoden z ekipą on Aug 5, 2023 17:15:17 GMT 1
Boromir - żółtozielony Chad Aragorn - zielony Drzewiec Fangorn - zielony Elrond - zielony Gandalf - niestety zielony Gimli - żółtoczerwony Glorfindel - zielony Gollum - żółtozielony Hobbit - czerwony Legolas - żółty! Mordor - zielony Peregrin Tuk - zielony Powrót Króla - zielony Różyczka Cotton - żółtoczerwona Theoden z ekipą - czerwony Troll - zielony Władca Pierścieni - żółtoczerwony tak to u mnie wygląda na ten moment. Nie rozumiem twojej gry zupełnie. A naprawdę chcę zrozumieć. Jeśli jesteś niewinny, to wierzę, że intuicyjnie możesz łapać pewne rzeczy, których ja na ten moment nie widzę. Z Gandalfem się pomyliłeś, ze mną również się mylisz, ale powiedz mi dlaczego Różyczka, bo to bardzo ciekawe.
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 5, 2023 17:15:58 GMT 1
|
|
|
Post by Władca Pierścieni on Aug 5, 2023 17:16:24 GMT 1
Moi niewinni, wiadomo coś się może zmienić, ale na ten moment to jest mój jakiś core: 1. Peregrin Tuk - rolny 2. Gimli – biorę go za Jaga, gra tak jak się spodziewam od Jaga, wpierdala się jak krasnolud we mnie czy w Różyczkę bez pardonu, bardzo bold taktyka by to była dla mafizoy. Co prawda jednego już uniewinniłem bardziej kruchej, ale podobnej przesłance, no ale bez jajec. Jak przejrzałem interakcje z Hobbitem to raczej był po właściwej stronie. 3. Gollum – z całości dotychczasowej gry bardzo mi podreda przypomina. To nie jest uniewinnienie na wieki wieków, ale na ten moment ma u mnie swobodę, niech gra, będziemy obserwować co się dzieje dalej 4. Legolas – no chyba jest git, tym bardziej patrząc przez pryzmat tożsamości. Z Hobbitem po właściwej stronie, rzuca te obserwacje swoje, no chyba spoko. Podobnie jak wyżej, spokojnie można go puścić i zobaczyć co się dzieje, 5. Powrót Króla – wrzucam go do niewinnych, więc napiszę tylko jeden paranoiczny scenariusz, dla którego mógłby niewinny nie być, natomiast na ten moment to jest plot twist plot twista i wybiegamy za daleko, natomiast skoro już pojawiła mi się taka myśl, to niech padnie w temacie: czysto teoretycznie jestem w stanie sobie wyobrazić, że jako mafioza mógłby specjalnie mnie „dla równowagi” uniewinniać, skoro byłem raczej-nieuniewinniany, a błądziłem np. z Hobbitem – tym bardziej w tym kontekście, jak zaczął podbijać moją „analizę” na (jak się okazało) niewinnego Gandalfa. No widzę tutaj potencjał na 300 iq mafia play, natomiast na ten moment traktuję to w charakterze sci-fi i tak jak pan Ockham powiedział, uznaję, że na ten moment jest czysty, tym bardziej że rozgrywkę czyta podobnie do mnie.
Pozostali, kolejność losowa: 6. Mordor 7. Władca 8. Elrond 9. Aragorn 10. Różyczka 11. Teoden 12. Glorfindel 13. Troll
Teraz z tego grona wyciągam Trolla, Glorfindela i Różyczkę, no ruszanie ich teraz jest głupie. Mój dalszy tok rozumowania będzie miał sens, jeżeli w tej trójce jest max 1 mafiak, a pewnie jest (instytut danych z dupy, skoro ja nie jestem, PK oczyszczam, Tuk ma rolę a Drzewiec zleciał w mordzie* no ktoś by kurwa pasował, co?) Jeżeli jest dwóch, to musimy się spiąć z clearowaniem reszty. *odczytuję Drzewca za wolwa, teoretycznie wolwem mógłby być jeszcze Theoden. W ogóle to może być ciekawe. Ludzie dobrej woli napiszcie, gdzie szukaliście wolwa – bo jeżeli więcej osób widziałoby go u Theodena, a Drzewiec poleciał moim zdaniem za możliwość bycia wolwem, to czy to nie świadczy źle o Theodenie? Na zasadzie, że Theoden-niewolw jest w mafii, więc go nie biorą pod uwagę i strzał w Drzewca. W wersji Theoden-wolw w mafii, strzał w Drzewca byłby czym? Szukaniem rolnego? No może, ale wtedy za drzewcem musiałby stać, nwm, Tomus, którego BARDZO cenię jako gracza, ale nie wiem czy bym go mordował pierwszego dnia. Zostają: 1. Mordor 2. Władca 3. Elrond 4. Aragorn 5. Theoden No i to jest dla mnie wyjściowa piątka, w której należałoby teraz szukać, przy czym raczej szukałbym tutaj uniewinnień, niż linczów. Te 1,5 mafii powinno tutaj być, przy czym wydaje mi się, że kluczowe dla miasta powinno być wyjaśnienie pary (nie kurwa, nie próbuję kolejkować ani nic, po prostu tak się gra ułożyła - patrz wyżej) Theoden – ElrondPisząc to nie mam w sumie jakiegoś jasnego stanowiska w sprawie obu. Elronda uniewinniałem biorąc go za Legolasa, Legolasem nie jest, w d0 po Legolasowemu powtarzał rzeczy. Jednocześnie, Elrond zrobi dużo „spoko” rzeczy, które trzeba po prostu zauważyć i docenić. To trochę jak z Gandalfem, który grał spoko rozgrywkę i z perspektywy wyniku bardzo kurwa słusznie, że jedna dziwna/mafijna rzecz (z mojej perspektywy: moja „analiza” dot. Jego podejrzanych nie przysłoniła całokształtu), z Elrondem może być podobnie i dość łatwo mi uwierzyć w jego niewinność. W sumie, przypadek Elronda może być kolejną rzeczą karmiącą moją paranoję ws. PK, który akurat z Elrodem chce się napierdalać. Ale dobra, bo to dopisuję pod koniec, doczytam rozgrywkę i zobaczymy Elrond jest przy tym głównym podejrzanym Theodena. Theodena, który odrzucając w ogóle treść postów, a patrząc tak bardzo bardzo bardzo z lotu ptaka, jest takim dla mnie „po stylu gry [aktywność, stosunek proaktywności do reaktywności, tematy w których zabiera głos] pasuje mi na stereotypową mafię”. mafiacorner.boards.net/post/61778/thread Tutaj Theodon broni hobbita korzystając z tych samych argumentów co ja (no ja wiem, że przestrzeliłem, dlatego byłbym skończonym hujem, gdybym samo to teraz uznawał za mafijne – ale to tylko jeden z elementów gry, których u mnie jest naście, a u theodena kilka). mafiacorner.boards.net/post/61992/threadchociaż patrząc przez pryzmat treści, to jest np. spoko post mafiacorner.boards.net/post/62030/threadten w zasadzie też Mamy więc dwóch gości, których temat należałoby jutro w jakiś sposób wyjaśnić chyba, nawet nie mówię, żeby linczować jednego/obu, ale na czuja jakieś zajęcie się tematem tej dwójki przez ogół i zajęcie stanowisk odbieram teraz za pomysł, który może dać najwięcej pozytywnego fermentu. === Zostają Władca, Aragorn i Mordor i to jest trzech typów "huj wie". Mordor jest dla mnie gościem, który z taką grą z braku laku prędzej czy później zleci, jeżeli się nie uaktywni/wyskoczy z rolą/cokolwiek. Duża zmiana w stylu gry u Tuka była podyktowana rolą, tutaj mam nadzieje, że nie będzie to samo, bo to będzie kolejny kurwa dowód na to, że nie umiecie grać rolami xD Władca mi TROCHĘ plusuje jak czytam jego posty dotychczasowe z wiedzą, że Hobbit był winny, ciekawe natomiast jest głosowanie: Władca Pierścieni - Hobbit, Peregrin Tuk, Theoden z ekipą, BoromirJa czysty, Tuk czysty, Hobbit winny i zostaje ten Theoden nieszczęsny, dziwnie to wyląda. mafiacorner.boards.net/post/62044/threaddobry post ws. WP === Co może świadczyć na niekorzyść WP (Może Aragorna? Elronda?), to stosunek Hobbita to niego, tj. Mccoyowi łatwo przychodziło atakowanie swoich, a trudno – atakowanie niewinnych Mccoy: mafiacorner.boards.net/post/47025/thread (Czerwoni: GreenPixel Bolec Denholm Podsumowanie Klakier) mafiacorner.boards.net/post/48124/thread (W typach mam Pixela, Podsumowanie, Bolca, Denholma) mafiacorner.boards.net/post/49413/thread (Bolec, Denholm, Pixel, Podsumowanie) Hobbit: Całą grę napierdala we władcę, wrzucam posty które zawierają coś innego mafiacorner.boards.net/post/61945/thread (Władca + 2 z 3 PK, Elrond, Drzewiec) mafiacorner.boards.net/post/61950/thread (Aragorn jest nr 2) Z Aragornem to dla mnie teraz takie huj wie, myślałem, że to Zmarzlik, to nie jest Zmarzlik, taki typ z braku laku, który zostaje, bo sobie lata wesoło i zadaje pytania, ma spoko posty, ale nie daje na tyle dużo, żeby go można było uniewinnić. Boromir może być w mafii z Trollem.
|
|
Gimli
Edycja#35
|
Rozgrywka
Aug 5, 2023 17:22:55 GMT 1
via mobile
Post by Gimli on Aug 5, 2023 17:22:55 GMT 1
Dobra na szybko, bo nie mam dziś czasu, jak przed edycja zapowiadałem tak w sobotę mnie nie ma, wracam jutro. Tylko taka informacja żebyście się nie martwili.
|
|