|
Post by Chad Aragorn on Aug 5, 2023 17:23:16 GMT 1
@władca Pierścieni jesteś tutaj? Jeśli tak to uszanowanie. mafiacorner.boards.net/post/61519 Zerknij proszę Cię w ten post i powiedz mi coś więcej zarówno o powstaniu tego posta, jego poprzednika a także całej Twojej opinii o Hobbicie w d1. Z góry dziękuję. Uszanowanie. Zerknij tutaj na posty Hobbita - mafiacorner.boards.net/user/349/recent?page=2. Atakował Cię i zafiksował się na jakiejś bzdurze, więc postanowiłem go zaczepić: mafiacorner.boards.net/user/349/recent?page=2mafiacorner.boards.net/post/61436/thread - tutaj odpowiada na te zaczepkę, ja też trochę się wycofuje i się rozchodzimy. Dość spokojna ta wymiana. W tym momencie Hobbit chowa się do nory mafiacorner.boards.net/post/61497/thread - zadaje słynne pytanie, za które Troll wrzuca mnie na świecznik. Dalej nie chce mi się pisać, SAMI PRZECZYTAJCIE TE STRONY WIEDZĄC, ŻE HOBBIT PADŁ WINNY.Może tym, że próbuje zbudować front przeciwko jemu koledze, nie wiem. Ja tylko spytałem o opinie graczy, których uważam za miastowych, przesadzona ta reakcja. Tu oczywiście zamiast jemu = jego. Hobbit przeraził się, że chcę wrzucić kolege z mafii na grill i odwraca kota ogonem - wyprowadza atak na mnie. Musisz dać tego posta jeszcze raz, bo dałeś linki do wątku a nie do samych postów. Musisz skopiować ten dolny link.
|
|
|
Post by Théoden z ekipą on Aug 5, 2023 17:23:23 GMT 1
No mi chodzi o to, że jak obu byśmy odwalili i obaj okażą się niewinni, to potem nie starczy czasu na sprawdzenie graczy jak Elrond, Mordor, Troll, Gimli, Boromir.
Dlatego skłaniam się do tego, żeby takiemiu WP zaufać na pewnym wykalkulowanym ryzyku.
Casus Zięby jest taki, że o ile dobrze pamiętam, nie był specjalnie broniony i był dobrym kandydatem do nagonienia. Jeśli Władca dostanie zaufanie ode mnie, od ciebie i innych, to nawet po naszej śmierci powinien dograć, jeśli zostanie to odpowiednio podkreślone, że ma żyć. A na poziomie, na którym gramy pójście drogą linczowania WP, bo gra nazwijmy to "mniej wylewnie" i przez to teoretycznie łatwiej to zagrać mafiozie niż to co grają inni, może przegrać grę miastu. A kupuje mnie jego wajb.
No to dawaj spróbujmy z Boromirem, może akurat się oszczędzi lincz i nie będzie trzeba kalkulować ryzyka Bo Gollum przynajmniej przedstawił argumentację, w większości się nie zgadzam, ale można dyskutować. A poza Gollumem to mamy po prostu powtarzanie tego Boromira, żeby się przykleił, a nie mam zamiaru robić za Rudego. Spróbujmy. No grasz ewidentnie inaczej niż Wiśniewski, nie można zaprzeczyć. Pytanie z czego to wynika i czy to musi się równać niewinności. MOŻE być to to, że mi nie podchodzi zupełnie twój styl gry, gdzie na przykład wskazałeś w pierwszym poście dzisiaj na parę "Elrond-Theoden" i "wyjaśnienie tej kwestii", no ale "w sumie to ja tam nawet za winnych ich nie mam specjalnie". I nie czuję tutaj chęci ubrudzenia sobie rąk. Ale nie wykluczam że to kwestia stylu.
Powiedz mi kogo czy masz kogoś kogo byś uniewinnił "na czutkę" do końca gry, a czyja niewinność nie jest ewidentna. Może od tego zacznijmy.
Ja między innymi wstrzymuję się póki co z konkretną deklaracją kogo bym linczował jutro z grupy, którą wymieniłem wcześniej, bo mafiozi grają ewidentnie dobrze. Rozpocząłem ten dzień z myślą, że będę wskazywał w Elronda, ale jego pierwszy post mocny i mimo że tak czy siak go niedługo opiszę, to się nie spieszę.
|
|
|
Post by Władca Pierścieni on Aug 5, 2023 17:23:35 GMT 1
WP vs Troll
|
|
Gollum
Edycja#35
Limit: 353
|
Post by Gollum on Aug 5, 2023 17:24:22 GMT 1
No mi chodzi o to, że jak obu byśmy odwalili i obaj okażą się niewinni, to potem nie starczy czasu na sprawdzenie graczy jak Elrond, Mordor, Troll, Gimli, Boromir.
Dlatego skłaniam się do tego, żeby takiemiu WP zaufać na pewnym wykalkulowanym ryzyku.
Casus Zięby jest taki, że o ile dobrze pamiętam, nie był specjalnie broniony i był dobrym kandydatem do nagonienia. Jeśli Władca dostanie zaufanie ode mnie, od ciebie i innych, to nawet po naszej śmierci powinien dograć, jeśli zostanie to odpowiednio podkreślone, że ma żyć. A na poziomie, na którym gramy pójście drogą linczowania WP, bo gra nazwijmy to "mniej wylewnie" i przez to teoretycznie łatwiej to zagrać mafiozie niż to co grają inni, może przegrać grę miastu. A kupuje mnie jego wajb.
No to dawaj spróbujmy z Boromirem, może akurat się oszczędzi lincz i nie będzie trzeba kalkulować ryzyka Bo Gollum przynajmniej przedstawił argumentację, w większości się nie zgadzam, ale można dyskutować. A poza Gollumem to mamy po prostu powtarzanie tego Boromira, żeby się przykleił, a nie mam zamiaru robić za Rudego. To ja jeszcze dorzucę rozwinięcie do tamtej argumentacji, dodatkowo trochę odpowiadając na Twoją odpowiedź. Nie będę cytował, bo chujowo się to tu wycina niestety. Generalnie chodziło mi o to, że mam w głowie pewną teorię, może błędną, która mówi, że mafia idzie przynajmniej częściowo w tryb jawnego szkodnictwa, czyli robi wszystko tak, że argumentuje swoje gruchy, tylko te ruchy są akurat tak się składa na szkodę miasta. I wiem, że patrzę tylko jednowymiarowo, ale Twoje ruchy mi się w to wpasowały. Bo owszem, wyciągałeś typa, który grał śmierdząco (co mógłby zrobić i miastowy, ja bym pewnie zrobił, ale zależało mi na ruszeniu trójki WP-Troll-Hobbit + nie miałem czasu), ale robiłeś to akurat w obronie mafiozy i do tego ten śmierdzący gracz okazał się rolnym. To coś jak ja jako Antóra twierdzący, że z glonów Fraser wygląda gorzej od Sariusa. Niestety Sariusa det miał sprawdzonego, więc wyszło, że bronię spalonego mafiozy. Mogłem robić to jako niewinny (i robiłem), ale mógłby to robić też winny. Tak samo mam z Twoimi niektórymi ruchami. PS. Poszedłbyś jutro w Trolla? PS.2. Uważasz, że snajper powinien jutro strzelać? Jeśli tak, to w kogo?
|
|
Troll
Edycja#35
Limit: 468
|
Post by Troll on Aug 5, 2023 17:24:38 GMT 1
Bo Różyczka z początku gry to ihmo bardziej Simo Hayha (taki grajek co tam każdego zaczepi ale chuja z tego wynika) niż np. Jacek Kawalec. Do tego pozostali liderzy miasta wyglądają mi w miarę miastowo (są rzeczy, które ich uniewinniają) a u Różyczki niczego takiego nie znalazłem.
|
|
|
Post by Władca Pierścieni on Aug 5, 2023 17:25:20 GMT 1
|
|
|
Post by Powrót Króla on Aug 5, 2023 17:25:59 GMT 1
@powrót Króla Ewidentnie mamy coś wspólnego w pewnej formie królewskości, więc mam nadzieję, że dobrze nam się będzie działało, zwłaszcza, że chyba mam Cię za niewinnego. Jest jedna rzecz, która jednak trochę mi zgrzyta: Jak do tego doszło, że zagłosowałeś na Hobbita? Wynotowałem sobie ten post, gdzie piszesz o Hobbicie wartym grillowania ale niekoniecznie linczowania: mafiacorner.boards.net/post/61779. Czy mógłbyś mi nakreślić, jak Twoja opinia zmieniała się w trakcie dnia? Trollu ale nie uwarł Cię teraz ani trochę ten Hobbit na pleckach? W pierwszej kolejności Władca, bo argument z obsrania jest mocniejszy niż argument z nieporadności. Do tej dwójki dwóch z grona Drzewiec, Powrót Króla i Elrond. Mam wrażenie że każdy z podejrzanych przedstawia tak inny profil że ciężko dodaje mi się winienie ich równocześnie przez jedną osobę Czemu nie? Drzewiec uprawia rozważania teoretyczne, które równie dobrze mógłby robić na discordzie między edycjami. Powrót Króla, jak sam przyznaje, trzyma się swojej wygodnej mety środka stawki i stara się przekonać wszystkich wokół, że ma dobre wajby. Elrond grzęźnie w dyskusjach na temat tego, czy napisał to co napisał, czy jednak miał co innego na myśli. Niby kontent, ale jaki? Kolejność taka, jak dałem. Drzewiec lepiej pasuje do obu, dlatego jest pierwszy, ale konflikt Powrotu z Elrondem może być sfabrykowany. niby masz to wszystko względnie przekminione i poszufladkowane, a Twoje dwa pierwsze cele to dwóch pierwszych potencjalnych kontrkandydatów do linczu zawsze bardzo boje się głosować w 1 linczu, a póki co głos na hobbita przyszedł mi niesamowicie lekko
|
|
Elrond
Edycja#35
Limit: 597
|
Post by Elrond on Aug 5, 2023 17:27:18 GMT 1
No to dawaj spróbujmy z Boromirem, może akurat się oszczędzi lincz i nie będzie trzeba kalkulować ryzyka Bo Gollum przynajmniej przedstawił argumentację, w większości się nie zgadzam, ale można dyskutować. A poza Gollumem to mamy po prostu powtarzanie tego Boromira, żeby się przykleił, a nie mam zamiaru robić za Rudego. To ja jeszcze dorzucę rozwinięcie do tamtej argumentacji, dodatkowo trochę odpowiadając na Twoją odpowiedź. Nie będę cytował, bo chujowo się to tu wycina niestety. Generalnie chodziło mi o to, że mam w głowie pewną teorię, może błędną, która mówi, że mafia idzie przynajmniej częściowo w tryb jawnego szkodnictwa, czyli robi wszystko tak, że argumentuje swoje gruchy, tylko te ruchy są akurat tak się składa na szkodę miasta. I wiem, że patrzę tylko jednowymiarowo, ale Twoje ruchy mi się w to wpasowały. Bo owszem, wyciągałeś typa, który grał śmierdząco (co mógłby zrobić i miastowy, ja bym pewnie zrobił, ale zależało mi na ruszeniu trójki WP-Troll-Hobbit + nie miałem czasu), ale robiłeś to akurat w obronie mafiozy i do tego ten śmierdzący gracz okazał się rolnym. To coś jak ja jako Antóra twierdzący, że z glonów Fraser wygląda gorzej od Sariusa. Niestety Sariusa det miał sprawdzonego, więc wyszło, że bronię spalonego mafiozy. Mogłem robić to jako niewinny (i robiłem), ale mógłby to robić też winny. Tak samo mam z Twoimi niektórymi ruchami. PS. Poszedłbyś jutro w Trolla? PS.2. Uważasz, że snajper powinien jutro strzelać? Jeśli tak, to w kogo? Jeśli dobrze rozumiem sytuację, to snajper powinien strzelać, bo ilość linczy (jeżeli liczymy strzał snajpera jako lincz) mamy tą samą, ale wiedzę o kolorze gracza mamy szybciej, co ułatwi granie. No a później snajper raczej nie strzeli bo go zabiją.
|
|
Troll
Edycja#35
Limit: 468
|
Post by Troll on Aug 5, 2023 17:27:31 GMT 1
Ale ok, jutro może się wreszcie porządnie wyśpię i na spokojnie przy herbatce przeczytam jeszcze raz temat, szczególnie do tej 30-35 strony, bo de facto tam było najciekawiej. A czytając to z jakimiś tam poprawkami na tożsamości i winę/niewinność pewnych graczy, pewnie wyciągnę lepsze wnioski.
A póki co nie będę się wywalał z postów, bo jutro mogą się przydać. Więc miłego wieczoru panowie. Do jutra.
|
|
Gollum
Edycja#35
Limit: 353
|
Post by Gollum on Aug 5, 2023 17:28:49 GMT 1
Boromir - żółtozielony Chad Aragorn - zielony Drzewiec Fangorn - zielony Elrond - zielony Gandalf - niestety zielony Gimli - żółtoczerwony Glorfindel - zielony Gollum - żółtozielony Hobbit - czerwony Legolas - żółty! Mordor - zielony Peregrin Tuk - zielony Powrót Króla - zielony Różyczka Cotton - żółtoczerwona Theoden z ekipą - czerwony Troll - zielony Władca Pierścieni - żółtoczerwony tak to u mnie wygląda na ten moment. Czyli nie jestem takim do końca pewnym niewinnym, ale z drugiej strony nie warto ze mną rozmawiać? A może jakbyś porozmawiał, to stałbym się zielony? Czemu Legolas żółty? Czemu Theoden taki jednoznacznie czerwony, bardziej nawet niż Różyczka, którą przecież chciałeś wczoraj odstrzeliwać jak najszybciej?
|
|
|
Post by Władca Pierścieni on Aug 5, 2023 17:29:23 GMT 1
A czy strzał snajpera to na pewno jest optymalne zagranie matematycznie? Mamy informacje o linczu, ale nie o mordzie, tracimy potencjalnego niewinnego, czyli jesteśmy lincz do tyłu. 1 dzień produkowania contentu.
|
|
|
Post by Powrót Króla on Aug 5, 2023 17:29:41 GMT 1
średnio mi się wtedy podobała odpowiedź Trolla na moje pytanie czy nie uwiera go Hobbit na plecach. Trochę pasuje do całościowego obrazu totalnie buńczucznego trolla, ale średnio mi się podobała
|
|
Elrond
Edycja#35
Limit: 597
|
Post by Elrond on Aug 5, 2023 17:30:00 GMT 1
A czy strzał snajpera to na pewno jest optymalne zagranie matematycznie? Mamy informacje o linczu, ale nie o mordzie, tracimy potencjalnego niewinnego, czyli jesteśmy lincz do tyłu. 1 dzień produkowania contentu. Tak 1 dzień produkowania contentu mniej, ale produkujemy ten content z większą wiedzą. No bo tego jednego strzelonego gracza wiemy kim był. Edit: I ja rozumiem, że tobie się nie do końca uśmiecha strzał snajpera, bo na obecny moment ciebie w ten strzał pchają, ale jest czas do jutra, żeby zmienić sytuację myślę.
|
|
|
Post by Władca Pierścieni on Aug 5, 2023 17:30:04 GMT 1
Troll chowa się do nory po tym jak przeprowadziłem w niego celny atak. Kolejne zwycięstwo wielkiego WP.
|
|
|
Post by Théoden z ekipą on Aug 5, 2023 17:30:22 GMT 1
Bo Różyczka z początku gry to ihmo bardziej Simo Hayha (taki grajek co tam każdego zaczepi ale chuja z tego wynika) niż np. Jacek Kawalec. Do tego pozostali liderzy miasta wyglądają mi w miarę miastowo (są rzeczy, które ich uniewinniają) a u Różyczki niczego takiego nie znalazłem. Możemy porozmawiać o Różyczce, bo w przeszłości popełniałem ten błąd, że uniewinniałem tego typu grę pochopnie, a post-factum miałem takie "no kurwa, rzeczywiście". I to gracz, któremu przyglądałem się chyba najmniej w tej edycji. Ale nie ukrywam, że bias obecnie na niewinność. Przyjrzę się.
Czy miałeś z Różyczką jakieś konkretne interakcje, które cię skłaniają do takich odczuć?
|
|
|
Post by Władca Pierścieni on Aug 5, 2023 17:31:23 GMT 1
A czy strzał snajpera to na pewno jest optymalne zagranie matematycznie? Mamy informacje o linczu, ale nie o mordzie, tracimy potencjalnego niewinnego, czyli jesteśmy lincz do tyłu. 1 dzień produkowania contentu. Tak 1 dzień produkowania contentu mniej, ale produkujemy ten content z większą wiedzą. No bo tego jednego strzelonego gracza wiemy kim był. Ma to sens, ale dalej nie wiem która z tych opcji jest lepsza.
|
|
|
Post by Chad Aragorn on Aug 5, 2023 17:31:55 GMT 1
@powrót Króla Ewidentnie mamy coś wspólnego w pewnej formie królewskości, więc mam nadzieję, że dobrze nam się będzie działało, zwłaszcza, że chyba mam Cię za niewinnego. Jest jedna rzecz, która jednak trochę mi zgrzyta: Jak do tego doszło, że zagłosowałeś na Hobbita? Wynotowałem sobie ten post, gdzie piszesz o Hobbicie wartym grillowania ale niekoniecznie linczowania: mafiacorner.boards.net/post/61779. Czy mógłbyś mi nakreślić, jak Twoja opinia zmieniała się w trakcie dnia? Trollu ale nie uwarł Cię teraz ani trochę ten Hobbit na pleckach? Mam wrażenie że każdy z podejrzanych przedstawia tak inny profil że ciężko dodaje mi się winienie ich równocześnie przez jedną osobę niby masz to wszystko względnie przekminione i poszufladkowane, a Twoje dwa pierwsze cele to dwóch pierwszych potencjalnych kontrkandydatów do linczu zawsze bardzo boje się głosować w 1 linczu, a póki co głos na hobbita przyszedł mi niesamowicie lekko Wiesz, widzę te posty i bez Twojego kopiowania, miałem jednak nadzieję, że opowiesz mi co się działo w Twojej głowie w tym czasie, bo argument pod tytułem 'masz dziwnych podejrzanych' wygląda mi bardziej jak mafijna podczepka w swojego
|
|
|
Post by Chad Aragorn on Aug 5, 2023 17:33:36 GMT 1
Moim zdaniem snajper musi strzelać, bo inaczej może nie dożyć strzału (znając tendencję naszych księży do heroicznych modlitw za inny target, wtedy kiedy się od nich oczekuje pomodlenia za innego rolnego).
|
|
|
Post by Władca Pierścieni on Aug 5, 2023 17:33:45 GMT 1
Nie chce mi się teraz kopiować, ale jak wejdziecie w posty Trolla i Boromira, poszukacie "Troll" i "Boromir", to wygląda to ciekawie.
|
|
|
Post by Władca Pierścieni on Aug 5, 2023 17:34:34 GMT 1
Moim zdaniem snajper musi strzelać, bo inaczej może nie dożyć strzału (znając tendencję naszych księży do heroicznych modlitw za inny target, wtedy kiedy się od nich oczekuje pomodlenia za innego rolnego). Ksiądz nie może się pomodlić za snajpera, snajpier dziś umiera.
|
|