Troll
Edycja#35
Limit: 468
|
Post by Troll on Aug 5, 2023 19:38:33 GMT 1
Nie trollowałem, analizowałem pewne sformułowania które w całej grze używało tylko kilku graczy, kiedy Peregrin podał się za Ciebie, to uznałem że Ty musisz być Czuekiem. Ale dokładnie nie będę tłumaczył o które dokładnie teksty chodziło.
Dobra znikam sobie. Będę się przyglądał.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 5, 2023 19:39:15 GMT 1
via mobile
Post by Peregrin Tuk on Aug 5, 2023 19:39:15 GMT 1
Mordor uniewinniałem sobie wczoraj w sumie przez to, że grał nieprzyjemnie, niemiło, nie wiem jak to nazwać, ale tak, że hmm mafii by to nie pasowało. Natomiast dzisiaj jego gra wygląda nieco inaczej (albo ja jestem bardziej trzeźwy). Szczególnie nie podoba mi się ta analiza zrobiona na czterech graczy, z której w zasadzie niewiele wynika. *** Nadal mnie nie ma, ale jako że beze mnie zajmujecie się raczej pierdołami tożsamościowymi, to postanowiłem coś tam napisać. (a tak na marginesie WP to zabawny jesteś z tym że nikt nie chce mnie linczować, kiedy Gollum, Theoden a pewnie i Różyczka po cichu się do tego zabierają) A ty udawałeś, czy trolowałeś, że ja to Czueku a Czueku to ja. Intryguje mnie to Zwłaszcza, że jako argument za tym, że widać, że Elrond to Czueku podałeś niuanse językowe, a wiem, że mnie podobno wyłapywałeś po niuansach językowych. No i reakcja Theodena też bardzo ciekawa, bo początkowo się do mnie zabierał jak pies do jeża, tak jakby nie wiedział, czy może mnie traktować jak Pshema, czy nie i mnie oskarżać, ale potem postawił sprawę kawa na ławę. No właśnie Troll nawet nie poddawał dyskusji, że może być inaczej. Ciekawi mnie motyw za tym, pewnie podłapał.
|
|
|
Post by Różyczka Cotton on Aug 5, 2023 19:39:56 GMT 1
Nie lubię, gdy ktoś operuje tożsamościami na lewo i prawo, a nie chce podać swojej. Nie jest to eleganckie. Ale to do mnie czy do kogo? Najbardziej mnie bawi reakcja Kshaqa bo on albo łyknął jak pelikan pomimo, że d1 był pewny, że Elrond to Pshemo, a potem zmienił zdanie, albo dostał przykaz z mafijnego w trakcie edycji, że ma grać tak jakbym był Czuekiem, bo taki był jednak konsensus miejski. Dlaczego miałem podważać słowo potwierdzonego niewinnego rolnego? Kongo macie na bani obaj i w chuj mi się nie podoba ten manewr. Theoden niewinny, a z tobą nie wiem co zrobić.
|
|
|
Post by Théoden z ekipą on Aug 5, 2023 19:40:27 GMT 1
Mordor uniewinniałem sobie wczoraj w sumie przez to, że grał nieprzyjemnie, niemiło, nie wiem jak to nazwać, ale tak, że hmm mafii by to nie pasowało. Natomiast dzisiaj jego gra wygląda nieco inaczej (albo ja jestem bardziej trzeźwy). Szczególnie nie podoba mi się ta analiza zrobiona na czterech graczy, z której w zasadzie niewiele wynika. *** Nadal mnie nie ma, ale jako że beze mnie zajmujecie się raczej pierdołami tożsamościowymi, to postanowiłem coś tam napisać. (a tak na marginesie WP to zabawny jesteś z tym że nikt nie chce mnie linczować, kiedy Gollum, Theoden a pewnie i Różyczka po cichu się do tego zabierają) A ty udawałeś, czy trolowałeś, że ja to Czueku a Czueku to ja. Intryguje mnie to Zwłaszcza, że jako argument za tym, że widać, że Elrond to Czueku podałeś niuanse językowe, a wiem, że mnie podobno wyłapywałeś po niuansach językowych. No i reakcja Theodena też bardzo ciekawa, bo początkowo się do mnie zabierał jak pies do jeża, tak jakby nie wiedział, czy może mnie traktować jak Pshema, czy nie i mnie oskarżać, ale potem postawił sprawę kawa na ławę.I jak to o mnie świadczy?
|
|
|
Post by Glorfindel on Aug 5, 2023 19:41:36 GMT 1
Dlaczego nie chcesz ubrudzić sobie rąk i nikogo nie atakujesz, a zamiast tego zajmujesz się kwestią tożsamości? No bo zgadzam się, że Tuk nie gra tak, jak powinien grać pewny niewinny, ale jaką wartość wnosi twój post? Przecież nawet zakładając, że Tuk z tylko sobie znanych powodów postanowił strollować i się podaje za Pshema, to na koniec i tak poda to w testamencie. Co nam da roztrząsanie tego wcześniej? Bo jedyne co mi przychodzi do głowy, to nie-przyklepanie Czuekowatości Elronda, który nawet abstrahując od kwestii tożsamości wygląda chyba dobrze. edit: dobra, oni się znają z rl, teoretycznie mogliby zrobić sobie kurwa ŻARCIK i się zamienić tożsamościami w rozgrywce, wtedy TEORETYCZNIE twój post+bronienie własnego przekonania mogłoby mieć pewien sens/wartość, natomiast no trzeba by zakładać, że minimum jeden miastowy trolluje nam wtedy świadomie gierkę Nie no dobra wychodzę, jestem Pshemem. Spokojnie. Jak zobaczyłem, że jest jak jest to tak stwierdziłem, a kurwa chuj wchodzę w to, będzie śmiesznie i zobaczę jak gracze zareagują no i Peregrin podłapał, żadnej gadki ani spotkań poza grą nie było. Po prostu zauważyłem, że on się bawi tą konwencją, że go biorą za mnie, a był 100% niewinny, więc uznałem, że też się zabawie. Mega śmiesznie było część postów czytać XDD Teraz sobie wyciągnijcie co chcecie z reakcji graczy na moje wygibasy tożsamościowe imo np. Troll, Trollował w oczywisty sposób, że nas nie rozróżnia, Monti się nie dał nabrać chyba. Też w mafii nie jestem i nie zamierzałem przecież tego ciągnąć w nieskończoność, po pierwsze Peregrin by dał testament i się przyznał zakładam, po drugie kurwa to by była samobójcza taktyka bo ile bym to mógł ciągnąć. Zresztą nawet nie próbowałem pisać tak jakbym nie był sobą i normalnie komunikowałem co myślę, nawet pisałem o zdarzeniach z edycji, w których Czuek nie grał. lowrider chamie
|
|
Elrond
Edycja#35
Limit: 597
|
Post by Elrond on Aug 5, 2023 19:42:14 GMT 1
Ale to do mnie czy do kogo? Najbardziej mnie bawi reakcja Kshaqa bo on albo łyknął jak pelikan pomimo, że d1 był pewny, że Elrond to Pshemo, a potem zmienił zdanie, albo dostał przykaz z mafijnego w trakcie edycji, że ma grać tak jakbym był Czuekiem, bo taki był jednak konsensus miejski. Dlaczego miałem podważać słowo potwierdzonego niewinnego rolnego? Kongo macie na bani obaj i w chuj mi się nie podoba ten manewr. Theoden niewinny, a z tobą nie wiem co zrobić. Ale spokojnie, no przecież to nie mogło być złe, całość potrwała tylko fragment rozgrywki, reakcje zostały zebrane, mafia nie mogła nic na tym zyskać, po prostu zobaczyliśmy jak gracze reagują i tyle. Rozumiem, że nie lubisz czuć się oszukany, ale oceń obiektywnie.
|
|
|
Post by Mordor on Aug 5, 2023 19:42:48 GMT 1
Też nie wierzyłem, że Tuk to Pshemo.
|
|
|
Post by Glorfindel on Aug 5, 2023 19:42:59 GMT 1
śmieszą mnie zarzuty o mniejszy wpływ na rozgrywkę, jak mamy połączenie upośledzenia z fas w założeniach pt. dwudniowy dzień i limit postów
wszedłem bardziej jak Cieniutki nie przeczę, ale spokojna głowa
|
|
|
Rozgrywka
Aug 5, 2023 19:43:45 GMT 1
via mobile
Post by Peregrin Tuk on Aug 5, 2023 19:43:45 GMT 1
Ale to do mnie czy do kogo? Najbardziej mnie bawi reakcja Kshaqa bo on albo łyknął jak pelikan pomimo, że d1 był pewny, że Elrond to Pshemo, a potem zmienił zdanie, albo dostał przykaz z mafijnego w trakcie edycji, że ma grać tak jakbym był Czuekiem, bo taki był jednak konsensus miejski. Dlaczego miałem podważać słowo potwierdzonego niewinnego rolnego? Kongo macie na bani obaj i w chuj mi się nie podoba ten manewr. Theoden niewinny, a z tobą nie wiem co zrobić. Nie no, I mean, mi osobiście się granie tożsamościami nie podoba i nie czuję się zobligowany do podawania mojej tożsamości. W testamencie i tak pewnie bym napisał, ale w ramach eksperymentu pozwoliłem na taki flow
|
|
|
Post by Glorfindel on Aug 5, 2023 19:44:41 GMT 1
jednocześnie mówi to kshaq, który wystartował jak wojowniczy żółw ninja, a jak przyszło co do czego to se poszedł w huj i tyle go było
uniewinniałem Cię roboczo na podstawie pierwszego etapu rozgrywki, bo widziałem w Tobie Murloka jakby żywcem wklejonego w piękne lico Różyczki, no ale chyba oczywiste, że immunitetu za jazdę po pijaku to nie masz
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 5, 2023 19:47:20 GMT 1
No i dla mnie Boromir też wypadł mega niewinnie w tym wszystkim bo on raczej serio wierzył, że Tuk to Pshemo, pytanie czy mafia jako całość po prostu mogła dać się nabrać i czy chcemy z postawy Boromira wyciągać jakiś wniosek.
|
|
|
Post by Legolas on Aug 5, 2023 19:47:49 GMT 1
Dlaczego miałem podważać słowo potwierdzonego niewinnego rolnego? Kongo macie na bani obaj i w chuj mi się nie podoba ten manewr. Theoden niewinny, a z tobą nie wiem co zrobić. Ale spokojnie, no przecież to nie mogło być złe, całość potrwała tylko fragment rozgrywki, reakcje zostały zebrane, mafia nie mogła nic na tym zyskać, po prostu zobaczyliśmy jak gracze reagują i tyle. Rozumiem, że nie lubisz czuć się oszukany, ale oceń obiektywnie. Jeśli jako dwóch niewinnych sobie takie coś założyliście, że podmienicie swoje tożsamości to ok. Gorzej jakby jeden z was byłby w mafii to wtedy wpływ na gierkę ma jeszcze mocniejszy niż to co zrobiliście, ponieważ ta sprawa by pewnie mogłaby się pociągnąć przez więcej niż przez fragment rozgrywki. Teraz już mi jest ciebie łatwiej ocenić z wiedzą o twojej tożsamości i prawdopodobnie jesteś niewinny ( przy najmniej mam nadzieję że nie nadzieję się na twoją mafijną wersję).
|
|
|
Post by Glorfindel on Aug 5, 2023 19:49:35 GMT 1
Nie lubię, gdy ktoś operuje tożsamościami na lewo i prawo, a nie chce podać swojej. Nie jest to eleganckie. ok Lewkonia nazywasz mniej doświadczonym? Glorfindel The Barlog Slay - (dopiero zauważyłem, że jest taki gracz w rozgrywce...). Właściwie późno zorientowałem się kto jest kim, ale przecież to było oczywiste już w samym drugim poście, gdy pisał o "Gombroviczusie". Chad Aragones, Tomus, zbyt przewidywalny jesteś. W każdej edycji jestem jednym z Twoich pierwszych celów. Theoden z Ekipy to będzie Grzegorz moim zdaniem. i dopiero potem rzuciłeś No nie. Raz Cię atakowałem (szelestowskiego) kiedy wszyscy Cię atakowali bo jakiś shit odwalałeś umyślnie zresztą. Czemu kłamiesz? A Wittgenstein? co Ty taki nieelegancki i z backseatu w tej edycji Eneldo? zawsze mówię, że jak czytam, to druid chodzący po łące, a tym razem mimo próby szukania dobra w człowieku, to czuję tylko dym jakbym na krakowskim kazimierzu okno uchylił w sezonie jesiennym jeszcze to wejście wczoraj 18 minut przed linczem, totalnie na wyjebce, totalnie obok rozgrywki, kto dziś leci, tuktuk rozumiem, że edycja specyficzna, ale coś mi tu nie pasuje w kinie byłeś?
|
|
|
Post by Różyczka Cotton on Aug 5, 2023 19:50:03 GMT 1
jednocześnie mówi to kshaq, który wystartował jak wojowniczy żółw ninja, a jak przyszło co do czego to se poszedł w huj i tyle go było uniewinniałem Cię roboczo na podstawie pierwszego etapu rozgrywki, bo widziałem w Tobie Murloka jakby żywcem wklejonego w piękne lico Różyczki, no ale chyba oczywiste, że immunitetu za jazdę po pijaku to nie masz no tak, gram se w baldura i czekam dokładnie na takie reakcje, jak twoja, dałem wam moje serce na widelcu i patrzę, co z nim zrobicie i jestem jak na razie zadowolony, bo w końcu jakiś ogień z twojej strony widzę miałem też ci zarzucić nadmierne zajmowanie się tożsamością Pshema, ale biorąc pod uwagę tę kołomyję, którą tu odjebali, to cię rozgrzeszam biorąc pod uwagę powyższe, powiedz mi co sądzisz o mojej teorii, zakładając roboczo, że wierzę, że jesteś niewinny
|
|
Troll
Edycja#35
Limit: 468
|
Post by Troll on Aug 5, 2023 19:51:24 GMT 1
Dobra w sumie zarzucę jeszcze dwie wędki na dobranoc.
1. Boromir i jego wczorajsze zachowanie względem konfliktu na linii Troll-Gandalf 2. Aragorn i jego dzisiejsze powoływanie się na moje uniewinnienie go za interakcję z Hobbitem
plus do przemyślenia coś co może przydać się na przyszłość np. na jutro jak mnie już z wami raczej nie będzie - jak zachowalibyście się będąc w mafii, wiedząc że jestem niewinny i mam taki a nie inny bagaż zdarzeń za sobą. Bo paradoksalnie stosunek graczy do mojej osoby na tym etapie w kontekście dalszej gry może być kluczowy. Z jednej strony stosunkowo łatwo mnie teraz odjebać, z drugiej mafii może zależeć bym przeżył dzień/dwa dłużej i padł w ewentualnej meczówce. Z trzeciej strony można sobie trochę nabić punktów i mojej przychylności uniewinniając mnie.
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 5, 2023 19:51:57 GMT 1
Ale spokojnie, no przecież to nie mogło być złe, całość potrwała tylko fragment rozgrywki, reakcje zostały zebrane, mafia nie mogła nic na tym zyskać, po prostu zobaczyliśmy jak gracze reagują i tyle. Rozumiem, że nie lubisz czuć się oszukany, ale oceń obiektywnie. Jeśli jako dwóch niewinnych sobie takie coś założyliście, że podmienicie swoje tożsamości to ok. Gorzej jakby jeden z was byłby w mafii to wtedy wpływ na gierkę ma jeszcze mocniejszy niż to co zrobiliście, ponieważ ta sprawa by pewnie mogłaby się pociągnąć przez więcej niż przez fragment rozgrywki. Teraz już mi jest ciebie łatwiej ocenić z wiedzą o twojej tożsamości i prawdopodobnie jesteś niewinny ( przy najmniej mam nadzieję że nie nadzieję się na twoją mafijną wersję). No ja specjalnie wyszedłem teraz, więc chyba dostateczny dowód, że nie chciałem tego ciągnąć dłużej, a co do Czueka macie dowód, że jest niewinny. Ogólnie ja teraz wychodzę z chaty, jestem zadowolony z ilościi postów jaką mam na jutro. Jakbym nie wiedział, że Czuek jest niewinny, to może byłoby to kontrowersyjne, no ale wiedziałem, a on też miał pełną kontrolę, żeby to prowo skończyć jakby uznał, że jest szkodliwe dla miasta i że nie pomagam przeżyć dłużej mafiozie.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 5, 2023 19:54:22 GMT 1
via mobile
Post by Peregrin Tuk on Aug 5, 2023 19:54:22 GMT 1
Jeśli jako dwóch niewinnych sobie takie coś założyliście, że podmienicie swoje tożsamości to ok. Gorzej jakby jeden z was byłby w mafii to wtedy wpływ na gierkę ma jeszcze mocniejszy niż to co zrobiliście, ponieważ ta sprawa by pewnie mogłaby się pociągnąć przez więcej niż przez fragment rozgrywki. Teraz już mi jest ciebie łatwiej ocenić z wiedzą o twojej tożsamości i prawdopodobnie jesteś niewinny ( przy najmniej mam nadzieję że nie nadzieję się na twoją mafijną wersję). No ja specjalnie wyszedłem teraz, więc chyba dostateczny dowód, że nie chciałem tego ciągnąć dłużej, a co do Czueka macie dowód, że jest niewinny. Ogólnie ja teraz wychodzę z chaty, jestem zadowolony z ilościi postów jaką mam na jutro. Jakbym nie wiedział, że Czuek jest niewinny, to może byłoby to kontrowersyjne, no ale wiedziałem, a on też miał pełną kontrolę, żeby to prowo skończyć jakby uznał, że jest szkodliwe dla miasta i że nie pomagam przeżyć dłużej mafiozie. To prawda, dla mnie cała akcja na plus dla Pshema
|
|
|
Rozgrywka
Aug 5, 2023 19:54:55 GMT 1
via mobile
Post by Peregrin Tuk on Aug 5, 2023 19:54:55 GMT 1
W sensie że to on wyszedł, a nie ja w testamencie
|
|
|
Post by Legolas on Aug 5, 2023 19:55:19 GMT 1
Jeśli jako dwóch niewinnych sobie takie coś założyliście, że podmienicie swoje tożsamości to ok. Gorzej jakby jeden z was byłby w mafii to wtedy wpływ na gierkę ma jeszcze mocniejszy niż to co zrobiliście, ponieważ ta sprawa by pewnie mogłaby się pociągnąć przez więcej niż przez fragment rozgrywki. Teraz już mi jest ciebie łatwiej ocenić z wiedzą o twojej tożsamości i prawdopodobnie jesteś niewinny ( przy najmniej mam nadzieję że nie nadzieję się na twoją mafijną wersję). No ja specjalnie wyszedłem teraz, więc chyba dostateczny dowód, że nie chciałem tego ciągnąć dłużej, a co do Czueka macie dowód, że jest niewinny. Ogólnie ja teraz wychodzę z chaty, jestem zadowolony z ilościi postów jaką mam na jutro. Jakbym nie wiedział, że Czuek jest niewinny, to może byłoby to kontrowersyjne, no ale wiedziałem, a on też miał pełną kontrolę, żeby to prowo skończyć jakby uznał, że jest szkodliwe dla miasta. Właśnie to mnie zadowala, że skończyliście te prowo w takim momencie, a nie gdzieś dalej. Tuk już mechanicznie został uniewinniony. Imo jako mafioza to chyba byś wolał te prowo dłużej potrzymać, ale wtedy śmierć Tuka i podanie przez niego tożsamości byłoby o wiele bardziej niekorzystne dla ciebie.
|
|
|
Post by Mordor on Aug 5, 2023 19:56:14 GMT 1
Monti, zdało mi się, że zacząłem rozprawiać o tożsamościach (poza uwagą o Lewkoniu, który już nie żył i mogłem sobie pozwolić), gdy wszyscy znali już moją. Jeśli tak nie było, to szczerze przepraszam. Zauważ na przykład, że nie podałem wprost Twojego nicku, gdy pisałem o Glorfindelu. Wziąłem pod uwagę aspekt meta, ale nie podałem Twojego nicku, bo byłoby to nieeleganckie w momencie, gdy nie przyznałem się do swojego. Zanim też nie podałem swojej tożsamości, nie starałem się pytać innych o tożsamość, to jest bowiem nieprzyzwoite.
|
|