|
Post by Glorfindel on Aug 5, 2023 19:56:43 GMT 1
No i dla mnie Boromir też wypadł mega niewinnie w tym wszystkim bo on raczej serio wierzył, że Tuk to Pshemo, pytanie czy mafia jako całość po prostu mogła dać się nabrać i czy chcemy z postawy Boromira wyciągać jakiś wniosek. nie no, Boromir w tej akcji wypadł krzywo w mojej opinii głównie ze względu na fakt, że wykorzystał moją mocną postawę do zajebania mi szpili, a jak poprosiłem o konkrety TRZECH ROZMINIĘĆ SIĘ Z MIASTEM to zajebał płaczliwego posta chlipuchlip, że nikt go nie rozumie i w ogóle on nie może być sobą, no zobaczcie to kurwa: poza tym re druga część tematu - przecież po nim napisałem jeden post, bo miałem 99 na liczniku na podstawie jednego posta mówisz mi że trzy razy się z miejskimi emocjami rozmijam? co to jest za manipulacja, low Ja pierdolę, ja serio nie wiem co się dzieje w tej edycji, ale skala niekumana moich postow wypierdala poza jakąkolwiek skalę w tej edycji. Nie wiem, może to faktycznie moja wina i ludzie mają alergię na ten c w a n i a c k i styl, o tym będę myślał po edycji, ale jakaś aberracja się tu dzieje. Co jest gościu. Zacytowałem ci posta ze strony numer 53, w którym Tuk się przyznaje do bycia Pshemem. O 21:36. Na stronie 54 piszesz posta, w którego zaczynasz "Jak można było nie zgadnąć, że Elrond to naczelny przegrany tej gry Przemek? XD". Napisałeś coś przeciwnego do tego, co wprost padło w temacie. O 21:52. No chuj kurwa, zdarza się, żadne wielkie mecyje. A teraz mi wpadasz i mówię, że manipuluję, chociaż pisząc bez jakiegokolwiek sprawdzania się okazało, że napisałem prawdę xD odpisuję na takie kurwa bzdury, a potem mi Gollum zarzuca, że zajmuję się pierdołami, no i teraz kurwa ma rację. co ty taki drażliwy zamiast powtórzyć akcję detektyw-Służba z kshaqiem i Kacperkiem którą później wszyscy określili destruktywną bo śmiałem mieć własne TRAFNE zdanie, to tym razem chciałem grzecznie wejść w dialog na co gość zrobił dwa kroki wstecz jak nomen omen Boromir po tym jak Frodo pierścień na palec wsunął strasznie chujowa akcja według mnie, ale nie wiem czy na podstawie takiej jednej interakcji mogę rozstrzygać, że gitem nie jest, tylko do mafii trafił i nie wie kompletnie co robić w tej edycji, bo się w poprzedniej wystrzelał mam do nadrobienia dokładne czytanie tych analiz postrestartowych (swoją drogą ostatnio rzuciłem tezę, że tam jest co najmniej jakiś jeden mafioza i śmiem twierdzić, że tym razem też to grono postaranek nie jest totalnie niewinne ale ciężko mi powiedzieć kto tam najgorzej wypadł, bo chyba nawet nie chodzi o najgorzej, a najbardziej tryhardowo, coś jak Cugo), ale no, w moim peletonie to jednak parę stopni niżej jest obecnie Boromirek chyba, że ten Eneldo-Mordor dalej będzie uskuteczniał co uskutecznia, bo mądrze Gollum (?) zauważył, że jak Mordor winny to trochę cieplejszych barw nabiera truchło kapitana Gondoru
|
|
|
Post by Glorfindel on Aug 5, 2023 19:57:39 GMT 1
Monti, zdało mi się, że zacząłem rozprawiać o tożsamościach (poza uwagą o Lewkoniu, który już nie żył i mogłem sobie pozwolić), gdy wszyscy znali już moją. Jeśli tak nie było, to szczerze przepraszam. Zauważ na przykład, że nie podałem wprost Twojego nicku, gdy pisałem o Glorfindelu. Wziąłem pod uwagę aspekt meta, ale nie podałem Twojego nicku, bo byłoby to nieeleganckie w momencie, gdy nie przyznałem się do swojego. Zanim też nie podałem swojej tożsamości, nie starałem się pytać innych o tożsamość, to jest bowiem nieprzyzwoite. no dobrze, to jest trochę rozbrajający post, jak Squbiego o NKWD swojego czasu, ale powiedz mi Eneldo, czemu grasz jak grasz?
|
|
|
Post by Mordor on Aug 5, 2023 19:59:59 GMT 1
Zasadniczo piszę, co mi do głowy wpadnie. Nie poświęcam szczególnie dużej uwagi rozgrywce, wzorem Chad Aragonesa. Brak motywacji.
|
|
|
Post by Mordor on Aug 5, 2023 20:01:18 GMT 1
Jeśli brzmię jak Klocuch, to zasadniczo dlatego, że towarzyszy mi identyczne zainteresowanie rozgrywką. Duże, dlatego jednak siedzę tu wieczorem, ale nie takie jak dawniej.
|
|
Boromir
Edycja#35
Limit: 566
|
Post by Boromir on Aug 5, 2023 20:02:35 GMT 1
No i dla mnie Boromir też wypadł mega niewinnie w tym wszystkim bo on raczej serio wierzył, że Tuk to Pshemo, pytanie czy mafia jako całość po prostu mogła dać się nabrać i czy chcemy z postawy Boromira wyciągać jakiś wniosek. nie no, Boromir w tej akcji wypadł krzywo w mojej opinii głównie ze względu na fakt, że wykorzystał moją mocną postawę do zajebania mi szpili, a jak poprosiłem o konkrety TRZECH ROZMINIĘĆ SIĘ Z MIASTEM to zajebał płaczliwego posta chlipuchlip, że nikt go nie rozumie i w ogóle on nie może być sobą, no zobaczcie to kurwa: 1) ale TO KURWA NIE MA ŻADNEGO ZNACZENIA bo mój przekaz był prosty: wg mnie ty ZIGNOROWAŁEŚ post, w którym tuk przyznał się do bycia pshemem w mojej wizji to nie było tak, że ty tego prowa nie łyknąłeś, tylko zagrałeś tak, jakbyś tego posta nie przeczytał 2) no zajebałem ci szpilę w związku z punktem 1) i teraz z powodu takiej szpili piszę już chyba czwartego posta, bo tak cię byle gówno ubodło, dlaczego?
|
|
|
Post by Glorfindel on Aug 5, 2023 20:07:58 GMT 1
nie no, Boromir w tej akcji wypadł krzywo w mojej opinii głównie ze względu na fakt, że wykorzystał moją mocną postawę do zajebania mi szpili, a jak poprosiłem o konkrety TRZECH ROZMINIĘĆ SIĘ Z MIASTEM to zajebał płaczliwego posta chlipuchlip, że nikt go nie rozumie i w ogóle on nie może być sobą, no zobaczcie to kurwa: 1) ale TO KURWA NIE MA ŻADNEGO ZNACZENIA bo mój przekaz był prosty: wg mnie ty ZIGNOROWAŁEŚ post, w którym tuk przyznał się do bycia pshemem w mojej wizji to nie było tak, że ty tego prowa nie łyknąłeś, tylko zagrałeś tak, jakbyś tego posta nie przeczytał 2) no zajebałem ci szpilę w związku z punktem 1) i teraz z powodu takiej szpili piszę już chyba czwartego posta, bo tak cię byle gówno ubodło, dlaczego? to jest jakaś horrendalna dyskusja 1) miałem wyjebane co Tuk napisał, przecież to było po fieście pt. zakłady za Gandalfem i ogólnym rozpierdolu, zaczęliśmy gadać o tożsamościach, miałem ostatni post, żeby przedstawić WŁASNE rozumowanie, a Ty poszedłeś w jakąś uliczkę pt murzyn mówi że jest biały i mu wierzysz 2) no zajebałeś szpilę, grzecznie poprosiłem, żebyś elaborował coś co nie jest prawdą, bo ostatecznie okazało się, że skupiłeś się na JEDNYM, 100 POŚCIE W ROZGRYWCE I OKREŚLIŁEŚ GO TRZEMA MOMENTAMI, wycofałeś, się, przeczytałem, wyciągnąłem wnioski i napisałem po tym, jak wyszedł temat znowu, bo się okazało, że Pshemo z jakiegoś powodu zdecydował że ciągnie tę hucpę, ale potem odwołał się do Ciebie, więc zareagowałem więc kogo bardziej ubodło? mnie, bo zapytałem Ciebie, a potem użyłem tego argumentu w kierunku 'Boromir robi dziwne rzeczy', czy Ciebie bo TY PISZESZ CZWARTEGO POSTA? to mnie tak bardzo ubodło, ale to Ty piszesz czwartego posta? co Ty dajesz Boromir. mi to wygląda jakbyś strasznie się wkurwił, że zostało to wykorzystane jako argument przeciwko Tobie i teraz odwracasz kota ogonem, bo nie potrafiłeś racjonalnie wytłumaczyć nie wiem, może ja znowu widzę niestworzone rzeczy, ale wydaje mi się, że łeb na karku dalej mam
|
|
|
Post by Glorfindel on Aug 5, 2023 20:08:54 GMT 1
Nie poświęcam szczególnie dużej uwagi rozgrywce, wzorem Chad Aragonesa. Brak motywacji. Jeśli brzmię jak Klocuch, to zasadniczo dlatego, że towarzyszy mi identyczne zainteresowanie rozgrywką. Duże, dlatego jednak siedzę tu wieczorem, ale nie takie jak dawniej. Czy Ty właśnie przebiłeś Tomusia?
|
|
|
Rozgrywka
Aug 5, 2023 20:10:03 GMT 1
via mobile
Post by Peregrin Tuk on Aug 5, 2023 20:10:03 GMT 1
nie no, Boromir w tej akcji wypadł krzywo w mojej opinii głównie ze względu na fakt, że wykorzystał moją mocną postawę do zajebania mi szpili, a jak poprosiłem o konkrety TRZECH ROZMINIĘĆ SIĘ Z MIASTEM to zajebał płaczliwego posta chlipuchlip, że nikt go nie rozumie i w ogóle on nie może być sobą, no zobaczcie to kurwa: 1) ale TO KURWA NIE MA ŻADNEGO ZNACZENIA bo mój przekaz był prosty: wg mnie ty ZIGNOROWAŁEŚ post, w którym tuk przyznał się do bycia pshemem w mojej wizji to nie było tak, że ty tego prowa nie łyknąłeś, tylko zagrałeś tak, jakbyś tego posta nie przeczytał 2) no zajebałem ci szpilę w związku z punktem 1) i teraz z powodu takiej szpili piszę już chyba czwartego posta, bo tak cię byle gówno ubodło, dlaczego? To akurat faktycznie jest dziwne, bo Troll zagrał jakby w 100% wierzył że ja to Pshemo, a Glorfindel był w 100% pewien, że Pshemem nie jestem.
|
|
|
Post by Chad Aragorn on Aug 5, 2023 20:16:38 GMT 1
No i dla mnie Boromir też wypadł mega niewinnie w tym wszystkim bo on raczej serio wierzył, że Tuk to Pshemo, pytanie czy mafia jako całość po prostu mogła dać się nabrać i czy chcemy z postawy Boromira wyciągać jakiś wniosek. nie no, Boromir w tej akcji wypadł krzywo w mojej opinii głównie ze względu na fakt, że wykorzystał moją mocną postawę do zajebania mi szpili, a jak poprosiłem o konkrety TRZECH ROZMINIĘĆ SIĘ Z MIASTEM to zajebał płaczliwego posta chlipuchlip, że nikt go nie rozumie i w ogóle on nie może być sobą, no zobaczcie to kurwa: Ja pierdolę, ja serio nie wiem co się dzieje w tej edycji, ale skala niekumana moich postow wypierdala poza jakąkolwiek skalę w tej edycji. Nie wiem, może to faktycznie moja wina i ludzie mają alergię na ten c w a n i a c k i styl, o tym będę myślał po edycji, ale jakaś aberracja się tu dzieje. Co jest gościu. Zacytowałem ci posta ze strony numer 53, w którym Tuk się przyznaje do bycia Pshemem. O 21:36. Na stronie 54 piszesz posta, w którego zaczynasz "Jak można było nie zgadnąć, że Elrond to naczelny przegrany tej gry Przemek? XD". Napisałeś coś przeciwnego do tego, co wprost padło w temacie. O 21:52. No chuj kurwa, zdarza się, żadne wielkie mecyje. A teraz mi wpadasz i mówię, że manipuluję, chociaż pisząc bez jakiegokolwiek sprawdzania się okazało, że napisałem prawdę xD odpisuję na takie kurwa bzdury, a potem mi Gollum zarzuca, że zajmuję się pierdołami, no i teraz kurwa ma rację. co ty taki drażliwy zamiast powtórzyć akcję detektyw-Służba z kshaqiem i Kacperkiem którą później wszyscy określili destruktywną bo śmiałem mieć własne TRAFNE zdanie, to tym razem chciałem grzecznie wejść w dialog na co gość zrobił dwa kroki wstecz jak nomen omen Boromir po tym jak Frodo pierścień na palec wsunął strasznie chujowa akcja według mnie, ale nie wiem czy na podstawie takiej jednej interakcji mogę rozstrzygać, że gitem nie jest, tylko do mafii trafił i nie wie kompletnie co robić w tej edycji, bo się w poprzedniej wystrzelał mam do nadrobienia dokładne czytanie tych analiz postrestartowych (swoją drogą ostatnio rzuciłem tezę, że tam jest co najmniej jakiś jeden mafioza i śmiem twierdzić, że tym razem też to grono postaranek nie jest totalnie niewinne ale ciężko mi powiedzieć kto tam najgorzej wypadł, bo chyba nawet nie chodzi o najgorzej, a najbardziej tryhardowo, coś jak Cugo), ale no, w moim peletonie to jednak parę stopni niżej jest obecnie Boromirek chyba, że ten Eneldo-Mordor dalej będzie uskuteczniał co uskutecznia, bo mądrze Gollum (?) zauważył, że jak Mordor winny to trochę cieplejszych barw nabiera truchło kapitana Gondoru Na tę kwestię Mordor-Boromir to chyba ja pierwszy zwracałem uwagę.
Jeśli chodzi o tuka, jak ten napisał, że jest pshemem to uwierzyłem, bo czemu miałbym nie uwierzyć? Moim zdaniem dla miastowego uwierzyć jest w tej sytuacji naturalne.
|
|
Boromir
Edycja#35
Limit: 566
|
Post by Boromir on Aug 5, 2023 20:18:02 GMT 1
1) ale TO KURWA NIE MA ŻADNEGO ZNACZENIA bo mój przekaz był prosty: wg mnie ty ZIGNOROWAŁEŚ post, w którym tuk przyznał się do bycia pshemem w mojej wizji to nie było tak, że ty tego prowa nie łyknąłeś, tylko zagrałeś tak, jakbyś tego posta nie przeczytał 2) no zajebałem ci szpilę w związku z punktem 1) i teraz z powodu takiej szpili piszę już chyba czwartego posta, bo tak cię byle gówno ubodło, dlaczego? to jest jakaś horrendalna dyskusja 1) miałem wyjebane co Tuk napisał, przecież to było po fieście pt. zakłady za Gandalfem i ogólnym rozpierdolu, zaczęliśmy gadać o tożsamościach, miałem ostatni post, żeby przedstawić WŁASNE rozumowanie, a Ty poszedłeś w jakąś uliczkę pt murzyn mówi że jest biały i mu wierzysz 2) no zajebałeś szpilę, grzecznie poprosiłem, żebyś elaborował coś co nie jest prawdą, bo ostatecznie okazało się, że skupiłeś się na JEDNYM, 100 POŚCIE W ROZGRYWCE I OKREŚLIŁEŚ GO TRZEMA MOMENTAMI, wycofałeś, się, przeczytałem, wyciągnąłem wnioski i napisałem po tym, jak wyszedł temat znowu, bo się okazało, że Pshemo z jakiegoś powodu zdecydował że ciągnie tę hucpę, ale potem odwołał się do Ciebie, więc zareagowałem więc kogo bardziej ubodło? mnie, bo zapytałem Ciebie, a potem użyłem tego argumentu w kierunku 'Boromir robi dziwne rzeczy', czy Ciebie bo TY PISZESZ CZWARTEGO POSTA? to mnie tak bardzo ubodło, ale to Ty piszesz czwartego posta? co Ty dajesz Boromir. mi to wygląda jakbyś strasznie się wkurwił, że zostało to wykorzystane jako argument przeciwko Tobie i teraz odwracasz kota ogonem, bo nie potrafiłeś racjonalnie wytłumaczyć nie wiem, może ja znowu widzę niestworzone rzeczy, ale wydaje mi się, że łeb na karku dalej mam Dobrze, jeszcze raz, ostatni, bo dyskusja faktycznie jest horrendalna. O 2136 Tuk pisze posta i mówi "Jestem Pshemo". Ty o 2152 piszesz posta, w którym piszesz, że Pshemo to Elrond, w żaden sposób nie odnosząc się do tego wcześniejszego. Zamykamy temat. MG ogłasza, że Tuk jest rolny. Otwieramy temat. Wchodzisz dzisiaj i piszesz, że Tuk to ni chuja nie jest Pshemo, a to może być Elrond.
A ja wpadam i mówię, że się rozjeżdżasz z miastem, bo robisz rozważania-zgadywanki w sytuacji, kiedy masz 100% pewności co do przynależności Tuka i masz w rozgrywce post 100% miastowego, który do (fałszywej) tożsamości się przyznaje.
Więc z mojej perspektywy, biorąc pod uwagę brak jakiegokolwiek zakomunikowania w temacie, że odbierasz post Tuka za trolling, raz wczoraj o tej 2152 się zachowałeś, jakbyś tamtego posta nie widział i potem dzisiaj drugi raz, brnąc w to wszystko. Więc dwa rozminięcia się z tematem, nie trzy.
Można to skontrować np. takim Theodenem, który tego całego zamieszania nie łyknął, ale komunikował to w temacie, więc ja znając temat, a nie to co masz w głowie - jego tok myślenia rozumiem, a twój dla mnie był wybrakowany. Co oczywiście w żaden sposób nie musi świadczyć o miastowości, bo to była kurwa luźna uszczypliwość, a wyewoluowała do gargantuicznych rozmiarów.
z mojej strony chyba eot
|
|
|
Rozgrywka
Aug 5, 2023 20:21:00 GMT 1
via mobile
Post by Glorfindel on Aug 5, 2023 20:21:00 GMT 1
1) ale TO KURWA NIE MA ŻADNEGO ZNACZENIA bo mój przekaz był prosty: wg mnie ty ZIGNOROWAŁEŚ post, w którym tuk przyznał się do bycia pshemem w mojej wizji to nie było tak, że ty tego prowa nie łyknąłeś, tylko zagrałeś tak, jakbyś tego posta nie przeczytał 2) no zajebałem ci szpilę w związku z punktem 1) i teraz z powodu takiej szpili piszę już chyba czwartego posta, bo tak cię byle gówno ubodło, dlaczego? To akurat faktycznie jest dziwne, bo Troll zagrał jakby w 100% wierzył że ja to Pshemo, a Glorfindel był w 100% pewien, że Pshemem nie jestem. egze nie jest najlepszy w tożsamości a z całym szacunkiem, do Pshema ci jeszcze daleko 1. Elrond już na starcie pisał o tym że sobie przyjął założenie na rozgrywkę, oczywiście o tym pisałem, ale widzę że muszę powtórzyć bo postów się nie chce czytać Ty, Czueku przyjmujesz założenia na rozgrywkę? za dużo Cię było w poprzedniej? 2. Witam powróciłem, miałem nadrobić ale nadrobiłem jedynie do strony 28 bo w domu miałem dość poważną rozmowę z kumpelą + kilka rzeczy do dokończenia przyniesionych z pracy. Ale już jestem i oddaję się w pełni rozgrywce. sorry nie wmówicie mi że mając głowę na karku i grając z Wami od dziesięciu edycji można było w to uwierzyć E: i więcej na ten temat się nie da powiedzieć, więc może skoncentrujmy się na ważniejszych rzeczach faktycznie, bo mi to za bardzo przypomina sytuację ze Służbą
|
|
|
Rozgrywka
Aug 5, 2023 20:23:36 GMT 1
via mobile
Post by Peregrin Tuk on Aug 5, 2023 20:23:36 GMT 1
To akurat faktycznie jest dziwne, bo Troll zagrał jakby w 100% wierzył że ja to Pshemo, a Glorfindel był w 100% pewien, że Pshemem nie jestem. egze nie jest najlepszy w tożsamości a z całym szacunkiem, do Pshema ci jeszcze daleko 1. Elrond już na starcie pisał o tym że sobie przyjął założenie na rozgrywkę, oczywiście o tym pisałem, ale widzę że muszę powtórzyć bo postów się nie chce czytać Ty, Czueku przyjmujesz założenia na rozgrywkę? za dużo Cię było w poprzedniej? 2. Witam powróciłem, miałem nadrobić ale nadrobiłem jedynie do strony 28 bo w domu miałem dość poważną rozmowę z kumpelą + kilka rzeczy do dokończenia przyniesionych z pracy. Ale już jestem i oddaję się w pełni rozgrywce. sorry nie wmówicie mi że mając głowę na karku i grając z Wami od dziesięciu edycji można było w to uwierzyć E: i więcej na ten temat się nie da powiedzieć, więc może skoncentrujmy się na ważniejszych rzeczach faktycznie, bo mi to za bardzo przypomina sytuację ze Służbą I pisząc cały czas o tym chciałeś nam udowodnić, że to jawne kłamstwo? Co wtedy myślałeś? Że z czego to wynika?
|
|
Gollum
Edycja#35
Limit: 353
|
Post by Gollum on Aug 5, 2023 20:25:49 GMT 1
Boromir mi mniej lub bardziej sensownie odpowiedział na moje zarzuty, będę dalej go obserwował, ale może coś w tym jest, że prowokuje ludzi do uniewinniania się, bo w sumie jak tak sobie przypominam, to jako Ali Agca też mi na początku pośmiardywał, a był gitem. No nie będę go na pewno kolorował na zielono, ale też nie jest to już dla mnie kandydat na D2. Dlatego coraz mocniej moje oczy kierują się w stronę Trolla. Pisałem już, że widzę karykaturę gracza egze i podtrzymuję to. Jak go czytam, to mam wrażenie, że śledzę teatrzyk, odgrywanie roli, a nie grę w celu wyjebania mafii. Po pierwsze: wejście w temat z buta, jakby chciał pokazać, że jest mocny. Wiele razy tak wchodziłem, więc nie wydało mi się to dziwne, ale po głębszym zastanowieniu wygląda to na przesadzone. Na początek sporo trollingu, niby wpasowuje się to w kreację, ale może też być tak, że dzięki kreacji w razie czego da się wytłumaczyć głupoty ("bo przecież tylko trollowałem, hehehe, jestem Trollem przecież"). Ten pierwszy post, gdzie prosi o link do mafijnego Discorda to tam luz, ale potem wchodzi już mega agresywnie w merytorykę, wydaje się, że zbyt agresywnie: Iście trafne spostrzeżenie, panno Cotton. Bystry hobbit. przecież ona kurwa wysłała mafijnego pierda przypierdalającego się do Aragorna. W co Ty grasz z nami? Proponuję tak, mafia morduje Gandalfa, mogę nawet opis napisać, snajper wali w Różyczkę, a linczujemy mnie. Kogoś trafimy tym sposobem na pewno. Skończta pierdolić o tym mordorze i innych bzdurach. Wiadomo, że mafiozi kryją się w swoich norach. Czyli hobbity. Pogrillowałbym Tuka, bo nie dość że Tuk, to w dodatku hobbit. Kto uważa, że Gollum winny palec pod budkę... Ten pierwszy post wydał mi się od czapy, te 3 pozostałe same w sobie spoko na początek gry, ale razem to moim zdaniem trochę za dużo. Bo mamy jeden naprawdę mocny post i 2 takie bardzo trollingowe oraz 1 taki chuj wie co. Dużo tu moim zdaniem udawanej agresji. A potem już zaczynamy grę bardziej merytoryczną: 1. spostrzeżenie - dopierdalanie się do nieścisłości językowych graczy jest ihmo bardziej mafijne niż niemafijne. Hobbit taką rzecz wyciągnął Aragornowi. Jeśli czyjeś zachowanie tutaj jest bardziej mafijne to Hobbita. Ale ja nie o tym. Moje 1. spostrzeżenie jest takie, że CI GRACZE NIE MOGĄ BYĆ RAZEM W MAFII. Kolega z mafii nie dopierdalałby się do drugiego mafiozy o nieścisłość językową. Musiałby przełamać milion barier psychicznych by to zrobić. I ten post wydał mi się sam w sobie całkiem spoko, trochę nawiązanie do tekstu Volva, trafne wyłapanie, że to Hobbit jest bardziej mafijny niż Aragorn, postawienie tezy, że w mafii jest tylko jeden. Ciekawiej robi się potem, drugi mocno merytoryczny post to ten: Spostrzeżenie 2. Boromir totalnie rozjeżdza się wizyjnie ze mną. To znaczy najbardziej niewinny post jaki popełniłem uważa za winny. I nie żebym był jakimś specjalistą od własnej niewinności, ale akurat uważam, że ludzi raczej bardziej uniewinniają ich przemyślenia niż kreacje. Po drugie i co chyba ważniejsze proponuje jakiś tam immunitet dla Aragorna. Co jest w sumie destrukcyjne dla miasta. Aragorn z własnej woli/nieumiejętności stał sie głównym celem atakow innych graczy. Jeśli w jakiś sposób ma się uniewinnić to - UWAGA UWAGA - powinien to zrobić sam. Wiele już było przypadków takich graczy, którzy zaplątali się w zeznaniach pierwszego dnia i stali się ŚWIETNYM LEPEM NA MAFIĘ. Dawanie immunitetu Aragornowi oznacza ni mniej, ni wiecej tyle, że w najlepszym przypadku mafiozom chowa się lep do szafy. W gorszym, że chowa się spalonego mafiozę Aragorna do szafy na 2-3 dni. Reasumując: Nie wiem, choć się domyślam w co gra Boromir. Jest szkodnikiem. Próbuje zmienić losy gry na bardziej szkodliwe. Jest to charakterystyczne dla mafiozów.Troll wysuwa mocny argument przeciwko Boromirowi, ale nie robi z niego potem użytku. Boromir też w ogóle to olewa, choć generalnie na przykład na moje zaczepki regularnie odpisywał. Ale tematu Boromira na razie nie tykam, bo to już by za dużo było na jednego posta, już o nim trochę popisałem zresztą. Wracając do Trolla, to śmierdzą mi 2 rzeczy: 1) nie wraca do tematu Boromira, choć przecież gość wedle jego estymatorów robi rzecz charakterystyczną dla mafiozów. 2) choć zwraca uwagę, że Aragorn może być lepem na mafię, nie ciśnie mnie (ba, wręcz pisze, że mordowałby mnie lub siebie, więc sugeruje, że jestem czysty), nie ciśnie Hobbita, a gdy temat Hobbita wyciąga WP, to Troll zaczyna napierdalać w WP jak w bęben, temat Hobbita zupełnie olewając. Mnie się to ni chuja nie spina z grą egze. A potem jest jeszcze lepiej. Troll zaczyna wrzucać mądre porady. Jest to ostatnie, czego bym się po nim spodziewał. Może zmiana mety, nie wiem, ale dla mnie to mocno dziwne. On raczej miałby w dupie dawanie rad innym, żeby uważali na "przylepce" tylko sam by obserwował i powyłapywał rzeczone "przylepce". No chyba że to miał być wstęp do tego, żeby w odpowiedniej chwili, gdy ktoś się podstawi, móc go nazwać "przylepcem" i jechać go do oporu, jak to Troll zrobił z WP. I właśnie to się dzieje. WP pyta o Hobbita kilku graczy, których ma za zaufanych, w tym mnie i Trolla właśnie. Tuk się tego czepia, WP odpowiada, na to przychodzi Troll i zaczyna grzać temat WP, który moim zdaniem miał dobre, merytoryczne wejście. I ok, mogło być też tak, że to mafiozo ładnie wbił się w niewinnego (np. Kofola to robił, stąd skojarzenie z Szarlejem), ale nie było i tutaj Troll wygląda bardzo źle. Bo robienie z WP najbardziej oczywistej mafii na 11 stronach to gruba przesada, nawet jeśli mogło się mieć wątpliwości czy WP nie wykorzystuje słabego wejścia Hobbita. Ta cała spina około WP mi się nie spina. Bo poszło o przylepianie się i o Hobbita, tymczasem po pierwsze WP tego Hobbita jechał jako 1 z pierwszych, a po drugie, Troll o samym Hobbicie nie chciał się nawet wypowiedzieć i jeszcze zareagował agresją na Gandalfa, który ten temat poruszył. Potem jak ten sam temat poruszył jeszcze Powrót Króla w kontekście tego, że Hobbit przyszedł i też się dojebał do WP, to stwierdził, że Hobbit i tak jest do odjebania. No mnie się to nie dodaje. Znaczy dodaje się z mafijnym Wojciechem. Fun fact: jeszcze na 12. stronie Troll podawał Różyczkę za najbardziej czystą po mnie. Teraz ma ją za bardzo mocno mafijną. Wygląda to tak, jakby mu się następnego dnia wszystko zresetowało i wymyślał od nowa. Nie cytuję wszystkich postów, bo każdy może sobie znaleźć, przechodzę do dnia wczorajszego, bo Troll po sporze z WP i na temat WP zniknął na kilka godzin (normalne, pewnie spał) i wrócił z postem o 4 rano, w którym odpowiadał Gandalfowi, że ten wie, że WP niewinny a Hobbit winny. I ok, to jest w stylu również niewinnego Wojciecha. Tylko moim zdaniem niewinny Wojciech by wyszedł od zajebania Hobbita a nie od razi dążył do zlinczowania Gandalfa. W każdym razie potem Troll znów znika, w międzyczasie go pytam o tok myślenia na temat WP i Hobbita, ale mnie olewa po powrocie. Wraca za to mocno, bo od razu z tezą, że Gandalf jest w mafii. W międzyczasie wraca też WP, pisze płaczliwego posta, którego Troll nie komentuje, tylko zaczyna przesłuchanie Gandalfa na temat myślenia tunelowego. I pisze, że jest ono miastowe a mafijni są Hobbit i Gandalf. I tu ważny post: A co z Władcą Pierścieni którego jebałeś wczoraj? Już nie w mafii? Zważywszy na to jak niektórzy gracze próbują sobie wyrobić pozycję na niewinno WP i winie Hobbita, WP pewnie jest niewinny. To, że się wczoraj na nim zafiksowałem nie oznacza, że dzisiaj mądrzejszy i bardziej trzeźwy nie mogę na sprawę spojrzeć z troszkę innej perspektywy. --- najlepsze jest to, że moim zdaniem Ty też możesz być w tej mafii ;* Różyczka od najczystszej staje się podejrzana, Hobbit jest w mafii, WP jest niewinny, bo inni chcą sobie na tym wyrobić pozycję. W sumie chciałbym zobaczyć, gdzie dokładnie coś takiego dało się wywnioskować... Troll prośba o wskazanie. Ten post: I tak, wczoraj wszedłem emocjonalnie w rozgrywkę, ale kto śledził discorda ten widział, że wczoraj w takim właśnie byłem nastroju. Tak już mam czasem. Natomiast to, że ktoś próbuje na tym, co wczoraj grałem, wyrobić sobie pozycję - jak Gandalf właśnie, bardzo mi się nie podoba. Nie podoba mi się jak łatwo doszedł do tezy, że ja atakując WP chciałem bronić Hobbita (co ciekawe chyba pierwszy tego Hobbita na świecznik wyciągnąłem!!!) Mylić się na takim etapie rozgrywki jest rzeczą miastową. Budować długotrwałe taktyki gry - mafijną. to na przykład dobre odwzorowanie miejskiej mety egze, zdecydowanie na plus. Tylko to, co nie jest miejskie, to dalsze podejście do tego jak zagrać. Troll-miastowy zlinczowałby najpierw Hobbita, żeby potem powiedzieć "dobra, widzicie, to WP niewinny a Gandalf winny, bo mnie chciał skompromitować, on wiedział". Tymczasem mafiozo Troll robi to na odwrót - niby widzi, że Gandalf ma nadwiedzę, więc chce od niego zacząć, choć przecież ta nadwiedza nie została udowodniona. Gandalf grał fajną, miejską partię i uważam to za powód do wstydu dla snajpera, że dał się tak wmanewrować, ale to też dobre zagranie mafiozy Trolla, że w ogóle do tego manewru przekonał kogokolwiek. Przecież Gandalf produkował mnóstwo treści, wartościowych w większości, może nie był aż takim cierniem w dupie jak potrafię być ja czy jak bywa Monti, ale był dociekliwy, tykał się wielu tematów, miał przemyślenia. Generalnie etap gry Trolla, gdy tylko oskarżał Gandalfa był bardzo fajny, miejski, jak to czytałem, to sobie myślałem: "o, niewinny egze". Dopiero jak na serio zaczął pchać ten lincz przed Hobbitem, to stwierdziłem, że coś tu nie gra. Tak dotąd: A ja uważam, że kiedy widzę, że ktoś gra tak jak sam bym zagrał będąc w mafii, do tego łatwo przychodzi mu szybkie uwinnianie/uniewinnianie, na tej podstawie kolejne uwinnianie, to pewnie jest w mafii. Musiałoby zajść mnóstwo bardzo przypadkowych czynników by ta sekwencja zdarzeń była przypadkowa, a nie była wypadkową taktyki mniej lub bardziej uświadomionej - mafiozy. Idę rozpalić grilla. było bardzo spoko. Gorzej zaczyna być tu: Hobbit jest nawet zabawny. Gromy na niego spadają, większość ma go za mafiozę, a on wyjeżdża z czymś takim jak przed chwilą. Powiedzieć, że przypomina mi Czueka z freakowej to nic nie powiedzieć. Widzi, że Hobbit gra jak mafiozo z zeszłej edycji, ale zamiast go linczować, to wali w powietrze, woli cisnąć Gandalfa. A potem jeszcze Różyczkę, o której pisze, że jest w mafii z Hobbitem. Bardzo nieładny post: Ja nie wspieram Hobbita, ale jednak wolałbym zlinczować Gandalfa niż nawoływać snajpera na strzał w niego. A Drzewiec jest niewinny i chuj. "Jakby co to nie bronię Hobbita, ale najpierw odjebmy Gandalfa", no takie niby nie bronię mafiozy, ale jednak kieruje na niewinnego. Ciekawy post: W sumie Tuka mogę nomen omen pogrillować. Bo wyglądał fajnie, ale jednak co zauważyliście - przeprasza że żyje.
Tu się kłania przypadek Cugowskiego z poprzedniej edycji. Czyli nadwrażliwości mafiozów na to by się tłumaczyć ze swojej nieaktywności.
Jesteś sobie w mieście, masz ok pozycję, kogoś tam widzisz w mafii, głosujesz i generalnie masz wyjebanko, bo potem mord w którym raczej nie padniesz i przerwa. I zdążysz nadrobić. A tu taki Tuk się tłumaczy.Theoden dobrze zauważył zależność, że w sumie ktoś z trójki Troll, Tuk, Gimli musiałby być w mafii jeśli WP niewinny. Chodzi o to, że płaczliwego posta o nadrabianiu napisał też WP, jeszcze niedawno jego podejrzany. Tymczasem jego już jednak za to nie grilluje. Po prostu umył ręce, liczy, że WP i tak padnie, więc może szukać dalszej grupy do napierdalania. Tutaj bardzo brzydkie posty, strasznie mu zależało na odjebaniu tego Gandalfa jak najszybciej, to się przecież kupy i dupy nie trzyma: powiem wam coś w tajemnicy, tylko nie mówcie nikomu, od Gandalfa do końca gry nie odlepi się łatka potencjalnego mafiozy, takiego nie do zlinczowania od razu, jak go zlinczujemy teraz i będzie niewinny to sobie przescrolluje gagatków co podbijali mój temat, jak jest winny to tym lepiej. A jak go zostawimy na kolejne głosowania to temat ucichnie. no ale on tak 80-20 jest winny wiec w ogole nie powinno byc tematu, dzis gandalf, w niedziele rozyczka, we wtorek peregrin, w czwartek hobbit a potem przyspieszamy. Tutaj też słabo: a co ma moment gry do bicia w rozyczke? moglbym wyciagnac z 10 jej postow chujowomafijnych ale mi sie aktualnie nie chce. jesli jest niewinna to sie wybroni ten post czytam jako chęć rozbicia głosów, rozproszenia ich, żeby zrobić chaos, rozpierdol, może Hobbit by przetrwał. Bo przecież temat Różyczki i Gandalfa naprawdę mógł poczekać, tymczasem Troll wręcz jeszcze trollował, że kasę wypłaca za głos na Różyczkę, no absurd jakiś. Mnie to serio wygląda, może dorabiam za grubą teorię, ale jakby egze postanowił sobie ambitnie, że będzie kreował grę jako mafia i że dąży do tego, żeby czasem zlinczować swojego, ale generalnie odwalać niewinnych. Stąd to grupowanie graczy i tworzenie zależności, że jeżeli X to Y, a potem Z, tak żeby wyszło to na korzyść mafii. No bo z logiki, prawideł gry, nie było sensu walenia już w Gandalfa, on mógł poczekać. No chyba że nie mógł z perspektywy mafii - bo by się uniewinnił. A skoro Gandalf "okazał się " niewinny, to można wrócić do WP. Tylko że Troll opiera to na "mafiozo Lewkoń wali w swoich, a walił w WP", tymczasem prawda jest taka, że Hobbit walił odwetowo, tak jak McCoy walił odwetowo w PodReda, a oprócz tego w swoich. W ogóle nie pamiętam, żeby egze aż tyle się opierał na tożsamościach. Chyba jakby mu podliczyć wszystkie edycje, to by łącznie nie wymienił tylu prawdziwych nicków, co tutaj. Z czego ma moim zdaniem za dobry przegląd tożsamości. On je zwykle miał w dupie a tutaj strasznie na nich bazuje i odgaduje nawet te nieoczywiste (choć czasem też, może celowo, strzela w płot). Tak jakby miał łatwiej, bo 3 znał. Dodam jeszcze, że cała postawa Trolla mi wygląda niespójnie, w sensie nie widzę tutaj jakiejś logiki psychologicznej, jakby każdego dnia pojawiał się nowy gracz. Jakby nie było gościa, który rozwiązuje zagadkę, robi postępy, potem widzi, że zbłądził i się cofa, potem znów idzie naprzód, tylko jakby odgrywał rolę. Przecież np. to: Wybieram Gandalfa bo jest kurwa trudniejszy do zlinczowania, Hobbita się zlinczuje przy okazji. Choc korci mnie serio by zacząć od Tuka/Różyczki. to jest jakieś kuriozum w wykonaniu tak doświadczonego gracza. Choć są też bardzo miejsko-egzowe posty, jak na przykład te: no ja badam sobie rozne reakcje roznymi propozycjami i bede to robil bo UWAGA UWAGA mogę. i w sumie mam wyjebane czy mnie przy okazji nie zlinczujecie, bo nie jestem sobie w mafii, a jesli moge przy g1 troche potrollowac i posprawdzac reakcje to tym lepiej Tak więc nie jest tak, że dam sobie ujebać rękę za jego winę, ale czuję, że w tej mafii jest. Przeczytałem całość jego postów, niektóre kilka razy, skupiłem się na początku oraz czasie przy linczu i nie gra mi on w chuj. Liczę na odniesienie się innych do tego, co napisałem. PS. Taki bonus na koniec: 1. spostrzeżenie - dopierdalanie się do nieścisłości językowych graczy jest ihmo bardziej mafijne niż niemafijne. Hobbit taką rzecz wyciągnął Aragornowi. Jeśli czyjeś zachowanie tutaj jest bardziej mafijne to Hobbita. Ale ja nie o tym. Moje 1. spostrzeżenie jest takie, że CI GRACZE NIE MOGĄ BYĆ RAZEM W MAFII. Kolega z mafii nie dopierdalałby się do drugiego mafiozy o nieścisłość językową. Musiałby przełamać milion barier psychicznych by to zrobić. Aragorn niewinny. a to jak Gandalf próbował sobie wytrzeć mną mordę winnym Hobbitem chyba nie muszę mówić. Czy to nie zazielenia WP? Mniej doświadczony mafioza by chyba tak nie chciał wpierdalać doświadczonego (mimo wszystko) kolegi na świecznik w d0? hehehheeh wam drodzy miastowi też przyszło do głowy by teraz akurat napisać zielonkę dla WP? te posty dzielą 2 minuty. W ciągu 2 minut rzekomo miastowemu Trollowi przyszło do głowy uniewinnić Aragorna, ale już do Gandalfa trzeba było się dojebać, że akurat teraz uniewinnia WP. Dla mnie to było dopierdalanie się na siłę, żeby tylko wzbudzić wątpliwości co do Gandalfa i liczyć, że snajper strzeli.
|
|
|
Post by Glorfindel on Aug 5, 2023 20:28:29 GMT 1
egze nie jest najlepszy w tożsamości a z całym szacunkiem, do Pshema ci jeszcze daleko 1. Elrond już na starcie pisał o tym że sobie przyjął założenie na rozgrywkę, oczywiście o tym pisałem, ale widzę że muszę powtórzyć bo postów się nie chce czytać Ty, Czueku przyjmujesz założenia na rozgrywkę? za dużo Cię było w poprzedniej? 2. sorry nie wmówicie mi że mając głowę na karku i grając z Wami od dziesięciu edycji można było w to uwierzyć E: i więcej na ten temat się nie da powiedzieć, więc może skoncentrujmy się na ważniejszych rzeczach faktycznie, bo mi to za bardzo przypomina sytuację ze Służbą I pisząc cały czas o tym chciałeś nam udowodnić, że to jawne kłamstwo? Co wtedy myślałeś? Że z czego to wynika? mafiacorner.boards.net/post/62495/threadTy jesteś poważny? ostatni mój post na ten temat, jakbyś nie był pewnym niewinnym, to bym pomyślał, że jakiś egze na mafijnym dał prikaz, żeby mnie wylimitować
|
|
Troll
Edycja#35
Limit: 468
|
Post by Troll on Aug 5, 2023 20:30:42 GMT 1
I Ty się Gollum dziwisz, że uważam, że z Tobą nie warto rozmawiać.
|
|
|
Post by Glorfindel on Aug 5, 2023 20:30:55 GMT 1
Theoden z Ekipy to będzie Grzegorz moim zdaniem. Garego rozpoznałem w Gollumie. Theoden to będzie Volv o czym wcześniej pisałem. w takim razie to jest jakaś popierdółka a nie Volv póki co właściwie jedyne co świadczy na jego korzyść to fakt, że jako Denholm był jednak zdecydowanie bardziej agresywny ale o tożsamościach dość idę czytać rozgrywkę od początku
|
|
|
Post by Władca Pierścieni on Aug 5, 2023 20:34:44 GMT 1
Nie uwierzę, że winnemu Gollumowi chciało się produkować takiego posta. Witamy w mieście.
|
|
|
Post by Glorfindel on Aug 5, 2023 20:37:29 GMT 1
problem w tym, że personal disorder u Trolla widać i bez szczegółowej analizy postów, więc można powiedzieć, że wystarczy tylko włożyć odrobinę wysiłku i taki post może każdy wyprodukować
wydaje mi się, że ciężko na ten moment dla Garego nie ufać ALE nie uważam, żeby akurat na podstawie tej wypowiedzi
|
|
Troll
Edycja#35
Limit: 468
|
Post by Troll on Aug 5, 2023 20:40:39 GMT 1
Ale dobra wyjaśnię żeby nie było, że nie wyjaśniłem, że nie jestem winny. Ostatnio wiele razy grałem w mafii, na ogół chujowo, ale jednego nie można było mi zarzucić - że nie miałem jasno sprecyzowanej wizji gry. Nawet jeśli jak we freakowej zmienić zdanie o 180 stopni to zrobiłem to raz a porządnie i przyparty nie własnymi błędami a nieścisłościami regulaminowymi.
Za to tutaj gram klasycznego niewinnego egze który ma w dupie to kogo oskarżał pół godziny wcześniej, kogo miał zielonego a kogo czerwonego. Który ma w dupie czy odpowie na każdą zaczepkę i czy wszystko dokładnie wyjaśni. Przecież wczorajszy wjazd w Gandalfa to też był przykład klasycznego zacietrzewionego egzego skupionego na jednym graczu, w którym widział mafiozę na podstawie tego, że ten o coś się do niego przyjebał.
Jeśli Gary jesteś niewinny to odjebałeś kawał dobrej, ale zupełnie niepotrzebnej roboty. Bo analizowanie mnie w taki sposób NIE MA SENSU. Bo ja ze względu na specyfikę swojej gry zazwyczaj więcej mafijnych śladów zostawiam kiedy jestem niewinny niż kiedy jestem winny. Tu mi zdecydowanie bliżej do Czesia niż do Aldony.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 5, 2023 20:43:16 GMT 1
via mobile
Post by Peregrin Tuk on Aug 5, 2023 20:43:16 GMT 1
I pisząc cały czas o tym chciałeś nam udowodnić, że to jawne kłamstwo? Co wtedy myślałeś? Że z czego to wynika? mafiacorner.boards.net/post/62495/threadTy jesteś poważny? ostatni mój post na ten temat, jakbyś nie był pewnym niewinnym, to bym pomyślał, że jakiś egze na mafijnym dał prikaz, żeby mnie wylimitować Chodziło mi bardziej o moment między 21:30 a 22 zanim wyszło że jestem zielony Liczyłem bardziej na odpowiedź w stylu, że to jakiś podstęp mafii co se ugadali na mafijnym, że się zamienią, ale skoro nic takiego nie pomyślałeś nawet przed moim wyjściem to imo na minus
|
|