|
Rozgrywka
Aug 5, 2023 21:25:43 GMT 1
via mobile
Post by Powrót Króla on Aug 5, 2023 21:25:43 GMT 1
Gollum szef
|
|
|
Post by Różyczka Cotton on Aug 5, 2023 21:26:51 GMT 1
Trollu ten twój mafiacorner.boards.net/post/62553 przypomina mi post z edycji freaghfightowej, gdzie też dałeś swoją perspektywę na podstawie czutki. Byłeś wtedy winny. Zastanawia mnie w co ty grasz zwłaszcza w stosunku do mojej osoby. Jakoś ty potrafiłeś mnie uniewinnić jak nie w 1 dniu to w drugim. Teraz to dałeś mnie do koloru żółtego tylko w ogóle tą sprawą się jeszcze nawet na chwilę nie zająłeś, jakbyś nie potrafił się ustosunkować, co masz ze mną robić. Tak jakby gdybyś szybko dał mnie do niewinnych to by się prawdopodobnie pojawiły pytania do ciebie "po czym mnie uniewinniasz", a jakbyś dał mnie na czerwono to by prawdopodobnie ciebie pytali "dlaczego czerwony jestem" To jest coś co troll notorycznie robi w tej rozgrywce - rzuca typy i ich niczym nie uzasadnia. Nie podoba mi się to, ale z drugiej strony mafiozi raczej dbają o zrobienie sobie podkładki, nie?
|
|
|
Post by Różyczka Cotton on Aug 5, 2023 21:27:28 GMT 1
Weź się lepiej w garść szkudniku ty to strasznie osiadłeś na laurach jbc
|
|
Gollum
Edycja#35
Limit: 353
|
Post by Gollum on Aug 5, 2023 21:29:58 GMT 1
Trollu ten twój mafiacorner.boards.net/post/62553 przypomina mi post z edycji freaghfightowej, gdzie też dałeś swoją perspektywę na podstawie czutki. Byłeś wtedy winny. Zastanawia mnie w co ty grasz zwłaszcza w stosunku do mojej osoby. Jakoś ty potrafiłeś mnie uniewinnić jak nie w 1 dniu to w drugim. Teraz to dałeś mnie do koloru żółtego tylko w ogóle tą sprawą się jeszcze nawet na chwilę nie zająłeś, jakbyś nie potrafił się ustosunkować, co masz ze mną robić. Tak jakby gdybyś szybko dał mnie do niewinnych to by się prawdopodobnie pojawiły pytania do ciebie "po czym mnie uniewinniasz", a jakbyś dał mnie na czerwono to by prawdopodobnie ciebie pytali "dlaczego czerwony jestem" To jest coś co troll notorycznie robi w tej rozgrywce - rzuca typy i ich niczym nie uzasadnia. Nie podoba mi się to, ale z drugiej strony mafiozi raczej dbają o zrobienie sobie podkładki, nie? Akurat on niekoniecznie.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 5, 2023 21:34:30 GMT 1
via mobile
Post by Powrót Króla on Aug 5, 2023 21:34:30 GMT 1
Weź się lepiej w garść szkudniku ty to strasznie osiadłeś na laurach jbc Rozjebie leżąc na laurach
|
|
|
Post by Théoden z ekipą on Aug 5, 2023 21:46:02 GMT 1
Tuk – niewinny snajper. Gollum – najbardziej niewinny z gry zawodnik. Legolas – niewinny, póki co innego scenariusza nie rozważam, po prostu gra swoją typową gierkę. Powrót Króla – z leciutkim ryzykiem daję go tak wysoko, dla mnie gra czysto, fajnie porusza się po temacie. Może troszkę delikatniejszy/wycofany w swojej grze, ale nie czuję jakby to wynikało z jakichś kalkulacji. Nie ma sensu go rozważać w tym momencie i prawdopodobnie w przyszłości również. Różyczka – zgodzę się poniekąd z Trollem, że są DELIKATNE różnice w grze Różyczki i Kawalca, ale nic co uznałbym za mafijne. Ot inna edycja, inny kontekst i trochę tak się ułożyło, że Różyczka wygląda mniej wpływowo, ale ostatecznie robi to samo co robiła zawsze. Jej mafiowanie to scenariusz nierealistyczny. Zostawiamy. Glorfindel – w testamencie Ent napisał, że jego początek był słaby, z czym się nie zgadzam. Był normalny i wręcz typowy dla tego gracza, zacietrzewił się na jakieś w gruncie rzeczy mało istotne sprawy. W końcowej fazie d1 też wyglądał spoko. Jedyne czego mi brakuje to takiego „tupnięcia nogą” z jego strony, że „ja wiem swoje” i narzucanie swojej woli. Ale pytanie czy należy tego od niego oczekiwać w każdej edycji, o każdej porze. Zobaczymy co dalej, ale raczej niewinny. Władca Pierścieni – jakoś mu ufam, ma bezpardonowe podejście do gry. Taki trochę Powrót Króla z alternatywnej rzeczywistości stylowo. Uważam, że nie powinien być póki co tematem do linczu. A jak będzie kontynuował w ten sposób, to należy wręcz odważnie uniewinnić i zagrać mafii na nosie zabierając im taki pozornie łatwiejszy cel. Aragorn – raczej daje mi szczerze wajby i pomału wspina się po drabinie niewinności. Interakcje na linii Aragorn – Hobbit też zwiększają szansę na niewinność Aragorna, raczej nie ma co rozpatrywać go w najbliższym czasie, choć liczę na jeszcze więcej w przyszłości.
Boromir – szczerze to nie wiem jak cię w tym momencie dopasować, ale rzeczywiście są elementy twojej gry takie nazwałbym kompletnie „niewyrachowane”, ot pakujesz się w jakieś niepotrzebne interakcje, bo może po prostu nie kalkulujesz. Przejrzę twoje posty jeszcze jutro i wypowiem się konkretniej. Elrond – miał troszkę podejrzany początek i trudno mi to zignorować. Napisał pewne posty na starcie, które wydawały mi się niepotrzebne, co pisałem w d1. Dużo potem było pisania na wysokim poziomie, ale jednak komentarzowego/narracyjnego, a niekoniecznie interakcyjnego. Najlepsze interakcje zaczął mieć de facto wtedy, gdy zacząłem o nim pisać i mi odpowiadał, nabrałem wtedy sporych wątpliwości. Następnie w czasie fazy nocy poczytałem jego posty ponownie, był plan przycisnąć go dzisiaj mocniej, ale znowu, zaczął dzień bardzo dobrym wpisem, a potem to zamieszanie tożsamościowe, które zbiło mnie z tropu, oraz to jak wokół niego Elrond się zaprezentował wygląda dla niego dobrze. Tak czy siak, jako tako UNIEWINNIĆ go na tym etapie nie potrafię. Jeśli jest w mafii to gra bardzo dobrze i będzie cholernie trudny do zlinczowania. Uważam, że trzeba będzie się nad nim poważnie zastanowić prędzej czy później. Troll – chyba nie chcę go jutro linczować. Uważam, że są tam odruchy miastowego egze. Plus trochę podobna sytuacja jak z Hobbitem, że takie granie w mafii strategicznie się nie klei, ale z tym dodatkiem, że gra Trolla jest o wiele bardziej rozbudowana i przekonująca niż gra Hobbita i ten argument staje się tutaj mocniejszy. Czy dwukrotnie taka akcja miałaby być, że mafiozi odwalają jakieś dziwne chujwieco? Inna sprawa, że nie rozumiem kompletnie jego gry na tym etapie, jak jest w mieście to nie wiem jakie wnioski wyciągnął z edycji poprzedniej, że gra teraz w ten sposób i myśli, że to jest dobre, bo nie jest. Generalnie gra Trolla jest kurwa głupia, a wolałbym go zlinczować za bycie w mafii, niż za głupotę, więc póki co średnio to czuję. Gimli – gdy czytałem jego wymiany z Różyczką „tu i teraz”, to wyglądał okej. Brnął śmiało w tę konfrontację i nawet mi się to podobało. Ale czytając po raz kolejny przychylam się bardziej do zdania Różyczki, że to nic specjalnego. Solidna szansa na mafię, nie daje tych samych pozytywnych wajbów co Władca, co Aragorn, mafiozów jest trzech, pasuje tutaj choćby i drogą eliminacji, ale też jego gra jest po prostu bardzo średnia. Dziś nie miał czasu, ciekaw jestem jak zaprezentuje się jutro. Mordor – dobra szansa na mafię. Brak jakiegokolwiek wpływu na grę. Gra poszła do przodu na tyle, że jak wejdę w posty Mordoru to nie wyciągnę i nie przedstawię co tam jest mafijnego, a argumentów pod tezę pisać nie chcę. Zgodnie z potężną poradnikową metą (xd) gra w stylu interakcji neutralnych, a brakuje interakcji ofensywnych. Taki Władca Pierścieni wygląda o wiele lepiej grając z podobną intensywnością, a pisząc chyba nawet mniej. Jak dla mnie najlepszy wybór na jutro. Podsumowując - jutro Mordor/Gimli, Trolla imo zostawiamy. Elrond z kolei do obserwacji. A Boromira poczytam, ale to i tak nie kandydat na już.
|
|
Troll
Edycja#35
Limit: 468
|
Post by Troll on Aug 5, 2023 21:49:41 GMT 1
Moja gra nie jest głupia. Moja gra jest w dużej mierze oparta na trollingu. I taka ma być.
Lista mi się podoba. Choć brakuje na niej szefa tej bandy chuja.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 5, 2023 21:51:41 GMT 1
via mobile
Post by Powrót Króla on Aug 5, 2023 21:51:41 GMT 1
Ja tez na teraz akceptuje selekcje mordoru na jutrzejszy świecznik
|
|
|
Post by Théoden z ekipą on Aug 5, 2023 21:52:24 GMT 1
Moja gra nie jest głupia. Moja gra jest w dużej mierze oparta na trollingu. I taka ma być. Lista mi się podoba. Choć brakuje na niej szefa tej bandy chuja. Czas najwyższy wyjść z kreacji.
Na tę chwilę Elrond, ale gra jeszcze młoda.
|
|
|
Post by Glorfindel on Aug 5, 2023 21:53:12 GMT 1
Legolas - żółty! tak to u mnie wygląda na ten moment. dlaczego Legolas żółty? czy możemy wyjść z prawidłem, że skoro zlinczowaliśmy Lewkonia za najbardziej Lewkoniową grę jaką można sobie wyobrazić i okazał się winny, to brak linczowania Squbiego za najbardziej Squbańcową grę ALE z lekkim dopalaczem wniosków z ostatnich edycji nie jest poprawnym rozwiązaniem? metowo tak to widzę a czysto growo? nie mam dużo punktów zaczepienia, ale to jest kopiuj wklej z ostatniej freakowej, gdzie nawet nie miał czasu się rozkręcić
|
|
|
Post by Glorfindel on Aug 5, 2023 21:54:07 GMT 1
Moja gra nie jest głupia. Moja gra jest w dużej mierze oparta na trollingu. I taka ma być. Lista mi się podoba. Choć brakuje na niej szefa tej bandy chuja. Czas najwyższy wyjść z kreacji.
? chyba trochę inną intencję miał post Trolla
|
|
|
Post by Różyczka Cotton on Aug 5, 2023 21:54:14 GMT 1
xD jak stwierdziłem, że w sumie zielono mi wygląda, to wszyscy na niego siedli
no ale ta gra PO moim długim poście niczym nie zachwyciła
tak czy inaczej muszę go dokładnie przejrzeć, ja bym wolał tego krasnala wyjebać
no i zgadzam się z Theodenem, że Elrond nie jest aż tak zielony, biorac poprawkę na tożsamość. Te hocki klocki z zamianą może były odważne ale imo Pshemo w mafii właśnie w takie plejsy by celował, żeby się na nich uniewinnić
|
|
|
Post by Legolas on Aug 5, 2023 21:57:08 GMT 1
Elrond chyba jaki potencjalny twist bardziej widziałem za nim został otworzony temat. Potem zaczął wskakiwać do zielonych u mnie , ale nie wiem czy nie przeszarżowałem z tym szybkim go uniewinnieniem na podstawie tej akcji z zamianką tożsamości . Sumienie mnie tu gryzie.
|
|
Troll
Edycja#35
|
Post by Troll on Aug 5, 2023 21:57:36 GMT 1
No przecież po to Legolasa dałem na żółto bo liczyłem, że może któryś z mafiozów podejmie temat i coś tam na niego zacznie wyciągać. Ale widać nie mają takiej potrzeby. Poza tym Squbi nie może mieć za łatwo. Niech się stara coś wnieść poza odgadywaniem tożsamości.
|
|
|
Post by Glorfindel on Aug 5, 2023 21:58:20 GMT 1
xD jak stwierdziłem, że w sumie zielono mi wygląda, to wszyscy na niego siedli no ale ta gra PO moim długim poście niczym nie zachwyciła tak czy inaczej muszę go dokładnie przejrzeć, ja bym wolał tego krasnala wyjebać no i zgadzam się z Theodenem, że Elrond nie jest aż tak zielony, biorac poprawkę na tożsamość. Te hocki klocki z zamianą może były odważne ale imo Pshemo w mafii właśnie w takie plejsy by celował, żeby się na nich uniewinnić mój problem z Elrondem polega na tym, że jest ROZMEMŁANYco edycję jest w mieście ostatnio i co edycję czuję na niego wkurwienie i frustrację, bo tezy które rzuca kompletnie się nie pokrywają z moimi ostatecznie ja mam rację oczywiście, ale chodzi o to, że jest tam pierwiastek jakiegoś intensywnego dyskursu do dysputanta w stronę tego, że to ja mam rację, a nie on a tu? nawet nie widzę punktu zaczepienia, nic mi się nie rzuciło w oczy poza brataniem się z Gandalfem taki allrounder, trochę we wszystkim, ale w niczym mocno no a Mordora czytam razem z topikiem i to jest jakiś ewenement zarówno metowy jak i growy, nie widzę jednego powodu dla którego Eneldo miałby tak grać poza zniechęceniem ale zniechęceniem do czego? zagrał świetną rozgrywkę w mafii w poprzedniej edycji, ale jako miastowy ma coś do udowodnienia cały czas
|
|
|
Post by Legolas on Aug 5, 2023 22:00:05 GMT 1
No przecież po to Legolasa dałem na żółto bo liczyłem, że może któryś z mafiozów podejmie temat i coś tam na niego zacznie wyciągać. Ale widać nie mają takiej potrzeby. Poza tym Squbi nie może mieć za łatwo. Niech się stara coś wnieść poza odgadywaniem tożsamości. Imo bardziej bym się spodziewał właśnie, że bardziej by chcieli unikać mojego tematu/ewentualnie mieć mnie po swojej stronie. Jak to miał być twój lep na mafię to chyba jednak coś nie wyszło tobie. Zwłaszcza,że z tego twojego kolorowania miałem nieprzyjemne odczucia kojarzące się z freakfightową edycją
|
|
|
Post by Różyczka Cotton on Aug 5, 2023 22:03:58 GMT 1
xD jak stwierdziłem, że w sumie zielono mi wygląda, to wszyscy na niego siedli no ale ta gra PO moim długim poście niczym nie zachwyciła tak czy inaczej muszę go dokładnie przejrzeć, ja bym wolał tego krasnala wyjebać no i zgadzam się z Theodenem, że Elrond nie jest aż tak zielony, biorac poprawkę na tożsamość. Te hocki klocki z zamianą może były odważne ale imo Pshemo w mafii właśnie w takie plejsy by celował, żeby się na nich uniewinnić mój problem z Elrondem polega na tym, że jest ROZMEMŁANYco edycję jest w mieście ostatnio i co edycję czuję na niego wkurwienie i frustrację, bo tezy które rzuca kompletnie się nie pokrywają z moimi ostatecznie ja mam rację oczywiście, ale chodzi o to, że jest tam pierwiastek jakiegoś intensywnego dyskursu do dysputanta w stronę tego, że to ja mam rację, a nie on a tu? nawet nie widzę punktu zaczepienia, nic mi się nie rzuciło w oczy poza brataniem się z Gandalfem taki allrounder, trochę we wszystkim, ale w niczym mocno no a Mordora czytam razem z topikiem i to jest jakiś ewenement zarówno metowy jak i growy, nie widzę jednego powodu dla którego Eneldo miałby tak grać poza zniechęceniem ale zniechęceniem do czego? zagrał świetną rozgrywkę w mafii w poprzedniej edycji, ale jako miastowy ma coś do udowodnienia cały czas ja powiem tak - ja miałem podobne odczucia co do "rozmemłania" nawet przy Gołocie na początku rozgrywki, no a tutaj, jakby nie patrzeć, dopiero z tego etapu początkowego wyszliśmy NATOMIAST pamiętam, że mi mocno się nie podobał początek jego gry, te posty o czacie gpt i tak dalej, nie czułem że tam jest jakikolwiek cel w tym poza rzucaniem spostrzeżeń, przy których może pokazać, że po prostu ma w czymś rację jutro se zaklepię czas na lekturkę tego, bo tera po piwkach to nic już i tak konstruktywnego nie wyciągnę
|
|
Troll
Edycja#35
|
Post by Troll on Aug 5, 2023 22:06:32 GMT 1
Nieważne. Serio rano sobie przy herbatce poczytam jeszcze raz ten początek. Tam szczególnie ten Gimli i jego powiązania z WP mnie interesują, bo jeden z nich na moje oko musi być w mafii. W ogóle byłem długi czas pewny, że Gimli walnął w WP, dopiero coś koło 20 się zorientowałem, że jednak w Hobbita. Patrząc z perspektywy lepiej widać co kto kombinował. Tylko muszę mieć do tego otwarty umysł, a przy codziennym rannym wstawaniu o to ciężko, dlatego lepiej mi wychodzą edycje drugozmianowe zdecydowanie. Elronda też poczytam, bo coś za miły dla mnie przez całą edycję, żadnego wyzywania od żmij, żadnego wkurwiania się na mój trolling. Mordor w ogóle się chyba na mój temat nie wypowiadał. Całkiem możliwe, że pasowało im, że robię taki rozpierdol w temacie. Tyle, że nie dostrzegli, że wtedy też łatwiej zauważyć tych, którzy przechodzą obok tego bez większego zaangażowania.
|
|
|
Post by Legolas on Aug 5, 2023 22:10:28 GMT 1
xD jak stwierdziłem, że w sumie zielono mi wygląda, to wszyscy na niego siedli no ale ta gra PO moim długim poście niczym nie zachwyciła tak czy inaczej muszę go dokładnie przejrzeć, ja bym wolał tego krasnala wyjebać no i zgadzam się z Theodenem, że Elrond nie jest aż tak zielony, biorac poprawkę na tożsamość. Te hocki klocki z zamianą może były odważne ale imo Pshemo w mafii właśnie w takie plejsy by celował, żeby się na nich uniewinnić mój problem z Elrondem polega na tym, że jest ROZMEMŁANYco edycję jest w mieście ostatnio i co edycję czuję na niego wkurwienie i frustrację, bo tezy które rzuca kompletnie się nie pokrywają z moimi ostatecznie ja mam rację oczywiście, ale chodzi o to, że jest tam pierwiastek jakiegoś intensywnego dyskursu do dysputanta w stronę tego, że to ja mam rację, a nie on a tu? nawet nie widzę punktu zaczepienia, nic mi się nie rzuciło w oczy poza brataniem się z Gandalfem taki allrounder, trochę we wszystkim, ale w niczym mocno no a Mordora czytam razem z topikiem i to jest jakiś ewenement zarówno metowy jak i growy, nie widzę jednego powodu dla którego Eneldo miałby tak grać poza zniechęceniem ale zniechęceniem do czego? zagrał świetną rozgrywkę w mafii w poprzedniej edycji, ale jako miastowy ma coś do udowodnienia cały czas Te podkreślenie to słowo klucz. W ostatniej swojej edycji też miał wyjebane na los miasta mimo, że był dość aktywny. U Klocucha to mogło być ukryte ze względu na ilość postów, ale jego gra jest podobna do tego co teraz prezentuje. Kompletnie on się rozmija z emocjami miasta. Aragorn w porównaniu do niego potrafił dać dużo więcej mimo braku czasu czy motywacji.
|
|
Boromir
Edycja#35
Limit: 566
|
Rozgrywka
Aug 5, 2023 22:15:52 GMT 1
via mobile
Post by Boromir on Aug 5, 2023 22:15:52 GMT 1
Dlaczego tak wiele czasu poświęcacie rozstrzyganiu tych tożsamości a kompletnie omijacie testament Zmarzlika? To co on czuł w momencie kiedy Boromir się wczoraj do niego dojebał - niejako utwierdzając mnie w mojej mylnej tezie o winie Gandalfa. Wiśniewski was nie nauczył, że Low jest do takich zagrywek zdolny? Czekałem czy ktokolwiek podłapie temat, ale chętnych brak. Znów chyba będę musiał jutro przeprowadzić prywatną krucjatę. Swoją drogą, wiśniak ani razu nie gaslightował kogoś, żeby mu zaszczepić w głowie jakąś ideę Ale posta to wyżej to piszę tylko żeby nie marnować licznika na jedna myśl, której nie dopisałem wczesniej: Gollum, w zasadzie była już jedna edycja, w której troll podchodził do kwestii tożsamościowych nawet bardziej karykaturalnie niż teraz. Rimbaud.
|
|